Fortuna liga

Zítra proti Plzni

Slavii zítra čeká důležité střetnutí v Plzni před televizními obrazovkami Novy. Musíme bezpodmínečně vyhrát, jinak nám uteče vršek tabulky. I proto bude utkání nesmírně těžké.

Tréninku se zúčastnilo přibližně sedmnáct hráčů, nechyběli ani tři testovaní hráči z ciziny Milan Zahalka, Ján Kožiak a Cesareo Victorino. Ohodnotit je však zatím nedokážu, protože jsem trénink příliš nesledoval, ale podle vyjádření trenéra obzvláště mexický hráč Victorino se jeví velmi dobře, problém je, že mluví pouze španělsky, takže dochází k jazykové bariéře. Bohužel ho trenéři neměli možnost vidět v zápase, kromě DVD, což ale není to pravé ořechové. Pokud hráč nebude mít velké nároky na plat, měl by se v brzké době stát novou posilou.
 
Trénink byl kromě pořádného roztažení zaměřen hodně na přesné přihrávky a standardní situace, které hráči pilně cvičili. Hráči skončili přibližně po hodině a následně odjeli na tradiční soustředění.
 
V historii samostatné české ligy sehrála Slavia s Plzní dosud 16 zápasů s bilancí 10-4-2 (domácí utkání: 5-2-1, utkání venku: 5-2-1) a aktivním skóre 26:14. Poslední vzájemný souboj v Plzni zvládla lépe Viktorka. V půlce srpna 2003 vyhrála 2:1 (37. Barteska, 59. Knakal – 6. Skácel). Naposledy se oba celky utkaly v únoru 2004 na Strahově, kdy červenobílí zvítězili přesvědčivě 3:0 (39. Koloušek, 70. Latka, 87. Lukeš).
 
Na marodce Slavie jsou čtyři fotbalisté. Obránci Michal Švec a Miroslav Holeňák (ti by se měli uzdravit asi nejdříve ze všech marodů) a útočník Martin černoch se potýkají se zraněním kotníku. Záložník Milan černý (léčení bude probíhat dlouhou dobu) má zlomenou malíkovou kůstku.
 
„V prvních dvou zápasech na půdě soupeře jsme nezískali ani bod. Takže do Plzně jedeme s tím, že chceme vyhrát. Ale samozřejmě si uvědomujeme, že žádný zápas není jednoduchý,“ řekl kouč Karel Jarolím. „Zranění? Budeme se s tím muset nějak vypořádat. V reprezentační pauze si mužstvo odpočinulo, po domácím poháru jsme měli týden, kdy jsme se mohli pořádně připravit na střetnutí v Plzni. Mužstvo načerpalo síly,“ dodal trenér.
 
Do Plzně vypravuje fanklub jeden autobus s přibližně třiceti účastníky. Plno ostatních fandů pojede po vlastní ose, takže snad fanoušci vytvoří parádní atmosféru pro naše hráče a pomohou tak k zisku tří důležitých bodů. Začíná se ve 14:25.

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Plzeň to je lahůdka aneb máme se na co těšit

    gary     před 19 lety 10.09.2005 13:23 |  
    0 0

    Tak na tenhle zápas se moc těším. Plzeň má ve svém týmu hoooodně zajímavých fotbalistů ,kteří to mohou někam dotáhnout. Takový Martin Fillo už dnes zajímá silné kluby .Limberský sice v zahraničí neuspěl ,ale třeba ještě využije svojí druhou šanci a o bratrech Knakalových a bohužel i spar?anovi Marku Jarolímovi ještě určitě hodně uslyšíme.
    No a samozřejmně se těším i na bývalého slávistu Roberta Vágnera ,kterému se doufám nebude dařit jako proti Olomouci.