Fortuna liga

Slavia - Zlín 1:0

Slavia v šestém kole vybojovala doma proti Zlínu důležité tři body gólem Pavla Fořta.

Slavia - Zlín 1:0 (1:0)
Sestava:
Kozáčik - Krajčík, Latka, Zábojník, Hubáček - Piták (46. Kratochvíl), Jarolím, Hrdlička, Švento - Fořt (69. Pešír), Vlček (90. Janda)
Branky: 45. Fořt

Další ligové utkání čekalo dnes na slávisty a vzhledem k minulým bodovým ztrátám to již opravdu chtělo naplno bodovat. To si evidentně moc neuvědomovali někteří slávističtí fanouškové, jelikož na Strahov přišla trapná návštěva, něco přes 2500 lidí. Bohužel ani těmto věrným nebyl předveden dobrý fotbal, jen š?astný tříbodový konec.
 
Oproti čtvrtečnímu pohárovému utkání nastoupila Slavia s několika změnami, chyběl distancovaný Suchý a Pešír. Krajčík se tak musel postavit na pravý kraj obrany a do útoku po delší době vyběhla dvojice Fořt, Vlček.
 
Od počátku bylo vidět, že to dnes rozhodně nebude lehké, červenobílý tým ale spíše bojoval sám se sebou, než se soupeřem. Zlín se představil jako nenápadné mužstvo, ale i to našim hráčům činilo problém. Dostat se přes obranu do vápna, přesně si přihrát nebo dokonce vystřelit, to bylo nemožné. Hráči několikrát v důležitém okamžiku nezpracovali, promáchli nohou či něco podobného. Jedině Švento s Krajčíkem se ukázali v dobrém světle. První velká šance tak přišla až v 15. minutě, kdy Vlček hlavičkoval po centru Krajčíka, ale těsně minul. Ve 21. minutě pálil Vlček po přihrávce Pitáka nad. Ve 33. minutě se dostal míč ve vápně k Pitákovi, který pohotově vystřelil přes hlavu, bohužel také nad. Již se zdálo, že se do konce poločasu nic nestane, když nejlepší hráč prvního poločasu Švento přesně přihrál Fořtovi, který nadvakrát dostal míč do branky – 1:0. Přidat druhý gól mohl za chvíli Hrdlička, ale z velmi dobré pozice zklamal.
 
Do druhé půle nastoupila Slavia již bez zraněného Pitáka, Krajčík se tak posunul do zálohy, pravou stranu obrany dostal za úkol Kratochvíl. V 55. minutě centroval Krajčík, míč se dostal ke Šventovi, který z velmi dobré pozice ve vápně vysoko přestřelil. V 59. minutě se Hrdlička vrhl rybičkou po míči, ale hlavou mířil těsně vedle, dnes měl opravdu střeleckou smůlu. V následující minutách nás slávisté dráždili pokusy o vlastní branku, naštěstí žádný z obránců nebyl úspěšný. Na druhé straně zklamal  střelecky ve vápně v 69. minutě Jarolím. Jak to tak u slávistů v poslední době bývá, další branku se vstřelit nepodařilo, a tak jsme si opět prožili nervózní závěr, tentokrát se š?astným koncem. Tři důležité body jsou doma, na předvedenou hru však musíme rychle zapomenout.

Komentáře (8)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. hodnocení a la RudáHvjezda

    rudahvjezda     před 19 lety 18.09.2005 19:29 |  
    0 0

    děs a hrůza, nedá se na to koukat!

    Kozáčik 6 - Krajčík 5, Latka 6, Zábojník 4, Hubáček 3 - Piták 5 (Kratochvíl 3), Jarolím 4, Hrdlička 5, Švento 6 - Fořt 5 (Pešír 3), Vlček 6

    • Re: hodnocení a la RudáHvjezda

      mart     před 19 lety 18.09.2005 19:53 |  
      0 0

      njn - stejne sem rad, ze mi vysel tip!!!! ... sem to teda ale tak nejak vytusil, ze je uplne prevalcujeme, rozcupujeme na hadry ......teda 1:0, proste totalni NAREZ!!! A jedem! 3 bodyyyyy!!!

      • Re: hodnocení a la RudáHvjezda

        vlada     před 19 lety 18.09.2005 21:51 |  
        0 0

        čau! Taky jsem tipoval 1:0. Hodně zraněných a čtvrteční nervák - tři body = zlaté body. Strašně důležitá výhra. Snad to kluky nakopne, zranění se uzdraví, ještě někdo snad přijde. Doufám,že už se to obrátí!!!

  2. Re: Slavia - Zlín 1:0

    Sir     před 19 lety 18.09.2005 23:08 |  
    0 0

    Sice upachtěná výhra,ale máme 3 body :-)Sem taky rád,že podruhý vyšel Matuš s čistým štítem,protože v předchozích zápasech rozhodně neoplýval jistotou,snad i jeho výkony půjdou nahoru(i když dneska se asi moc nepředřel)!

  3. Re: Slavia - Zlín 1:0

    (host)     před 19 lety 19.09.2005 08:13 |  
    0 0

    Žádná sláva to nebyla. Rozhodovala fyzická kondice, dokud naši mohli, byli výrazně lepší. Pomohlo zařazení Fořta, není to žádný velký technik, ale je to snad jediný útočník, který se umí protlačit ke střele zblízka. Pešír se zlepší, až si začne víc rozumět se spoluhráči, u něj chybí souhra. Švento, Hrdlička a vůbec celá záloha v druhé půli odpadali. Chtělo to střídat spíš některé z vyčerpaných hráčů než Fořta.
    Tantalos

  4. Re: Slavia - Zlín 1:0

    KING25     před 19 lety 19.09.2005 09:13 |  
    0 0

    No co před tím jsme hráli pěkný fotbal a výhry jsme se pomalu nedočkali a těd 2 krát jsme hráli hůř a hned jsou 2 výhry doma.:-))))

    • Re: Slavia - Zlín 1:0

      PetCC     před 19 lety 19.09.2005 10:42 |  
      0 0

      Podle mě je to daný i středníma obráncema, Latka a Zábojník zvládali nakopávaný míče bez problémů, slušně to zvládal i Hubáček a v první půli Krajčík, takže se Zlín nedostával k rychlým protiútokům a zvláš? v první půli útočil jenom do zajištěný obrany. Problém byl v tom, že musel nastoupit Kratochvíl a Krajčíkovi už docházeli síly.

  5. Re: Slavia - Zlín 1:0

    fiki     před 19 lety 19.09.2005 11:12 |  
    0 0

    Není dobrým zjištěním že našim hráčů v druhém poločase docházely fyzické síly, a Zlín s tím dle vyjádření v tisku i kalkuloval. Pokud Slavia postoupí do 2. kola poháru UEFA - a jestliže se v Corku nestane něco mimořádného postup by jí uniknout neměl - tak ji čeká po celý zbytek pozimu každý druhý čtvrtek pohárový zápas s celkem který hráčům dá zabrat víc než Cork.
    Jak potom bude vypadat následující sobotní nebo nedělní ligový zápas. Se zvýšenou zápasovou zátěží hráčů nelze také počítat s tím, že by se marodka vyprázdnila.
    Domnívám se že do Slavie ještě nejaká posila přijde, ale po loňských skušenostech s pohárem UEFA čeká vedení asi až na to, jek dopadne odveta ve čtvrtek 29.9. V případě postupu - a posílení příjmové stránky finančního rozpočtu - je posílení kádru nutností, pokud chceme hrát o špici ligové tabulky.