Evropská liga

Karel Jarolím: Chceme vyhrát!

Silný soupeř CSKA Sofia se postaví proti Slavii zítra od 20:00 na Strahově. „Chceme vyhrát, i když víme, že to bude nesmírně těžké,“ říká uvážlivě trenér Slavie Karel Jarolím.

„Zítra půjde o hodně. Jelikož Bulhaři první zápas prohráli, tak by je každá další ztráta dostávala z kola ven. My hrajeme doma, navíc se nám poslední zápas příliš nepovedl, takže o to větší motivaci máme, abychom uspokojili jak fanoušky, tak sebe. Chceme vyhrát, ale víme, že to bude nesmírně těžké. Sofia vede bulharskou ligu, ale je v našich silách utkání zvládnout,“ řekl na úvod tiskové konference trenér Slavie Karel Jarolím.

Právě poslední zápas se nám vůbec nevydařil, prohra v mistrovském zápase přišla po dvou měsících. „Byla to pro nás studená sprcha, ale musíme se dívat dál,“ řekl Dušan Švento. „Zbytečná ztráta, výkon nebyl ideální, ale máme motivaci to napravit a dokázat, že fotbal hrát umíme,“ doplnil kapitán Karel Piták.

CSKA je velice silný protivník, v lize ztratili body pouze za jednu remízu. Venku dokonce nedostali ještě gól! Brzký gól v naší síti by byl tragický. „Věřím, že špatné začátky už jsme si vybrali. Nejlepší bude, když brzy vstřelíme branku, psychicky by nám to pomohlo,“ prozradil tajné přání Jarolím. „Bránit určitě nebudeme, ale mají velmi dobré protiútoky, na což si budeme muset dát pozor a nepouštět je k nim. Chce to být aktivní směrem dopředu a věřím, že z nás bude cítit chu? po brankách,“ přidal kouč.

Kolik informací trenér prozatím získal? „Máme jich dost, syna Davida jsem se ani nevyptával,“ řekl. Právě jeho syn hrál v prvním zápase na hřišti Sofie a jeho Hamburk vyhrál 1:0. „Tento zápas viděli kluci na DSF, takže mají představu. Na video se určitě ještě podíváme a řekneme si, na co si dát pozor a čím bychom mohli uspět,“ pokračoval. Co však je trochu zarážející je fakt, že nemáme k dispozici video z nějakého venkovního zápasu.

A je vůbec domácí prostředí výhodou, když CSKA hraje venku taky velmi dobře? „Na jejich hřišti by to bylo složité, fanoušci by vytvořili bouřlivou atmosféru a rozhodčí by mohli být ovlivněni tou kulisou. Přestože mají skvělou bilanci venku, tak to nic nemění na tom, že chceme vyhrát. Dáme si pozor na jejich silné stránky, tedy na přechod do útoku. To bude hlavní cíl, nedovolit jim to,“ řekl Jarolím.

Zdravotní stav kádru se od posledního dne nezlepšil, akorát s týmem trénují Gedeon i Adauto. Oba se zúčastnili naplno dnešního tréninku, ale není pravděpodobné, že by už nastoupili, chce to ještě trochu času. A sestava? „Z 90% je jasná, rozhoduji se u jednoho dvou postů. Hráči se to dozvědí zítra po obědě,“ uzavřel. A jak by tedy sestava měla vypadat?
Kozáčik – Krajčík, Suchý, Latka, Zbončák – Piták, Jarolím, Hrdlička, Švento – Fořt, Vlček

A co pro hráče znamená hrát skupiny Poháru UEFA? „Pro každého je to motivace, nová zkušenost,“ řekl Švento. A Piták pokračuje. „Je to zajímavé už jen tím, že se jedná o skupiny, nikdo z nás to zatím nehrál. Je dobrý, že nemusíme hrát na 1:0, ale i vítězství 2:1 má stejný význam,“ doplnil.

Utkání začíná ve čtvrtek ve 20:00 a přímým přenosem vysílá čT 2. Utkání řídí ukrajinský rozhodčí Sergej Šebek, asistenty jsou krajané Viktor Asr Suslo a Zhurba Aleksandr Asr. čtvrtým rozhodčím je Sergiy Berezka. Delegátem je Skot Robert Valentine.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)