Evropská liga

Viking Stavanger - Slavia 2:2

Slavia v dalším utkání Poháru UEFA v Norsku po vyrovnaném utkání vybojovala alespoň bod. Dvakrát prohrávala, ale díky brankám Vlčka s Pitákem skončilo utkání 2:2.

Sestava: M. Kozáčik - M. Krajčík, M. Latka, M. Suchý, D. Hubáček (79. P. Zábojník) - K. Piták, L. Jarolím, T. Hrdlička, D. Švento - S. Vlček (90. P. Gedeon), P. Fořt (68. T. Pešír)

Góly: 51. S. Vlček, 83. K. Piták

Lavička: A. Šeliga, I. Kováč, M. Švec, M. Zbončák

Slavia dnes v Norsku sehrála jedno ze svých letošních typických utkání. Díky hloupé chybě pustila do vedení soupeře. Při rozehrávce na vlastní půlce se srazil Hrdlička s Jarolímem a na našeho gólmana se vzápětí řítil Nhleko, který s přehledem zakončil. Museli jsme tak již tradičně dohánět. časté nepřesnosti tomu moc nepomáhaly. Když se to díky Vlčkovi po dlouhé době podařilo, tak naše radost pro změnu netrvala dlouho a již za několik málo minut se vedení opět ujal soupeř. Následovaly občasné zmatky v našem vápně a jen díky štěstí a výbornému Kozáčikovi se nic nestalo. I na druhé straně šance byly, ale udělat ten poslední krůček bylo pro sešívané nemožné. Až po stažení hry na tři obránce a centru Krajčíka jsme se mohli radovat. Latka totiž přihrávku prodloužil na Pitáka a ten jako správný kapitán rozhodl.
 
Remíza je nakonec dobrým výsledkem, ačkoliv každý slávista asi čekal více. Slavia je díky ní na druhém místě v tabulce a můžeme se těšit na příští týden, kdy se na Strahov přijede podívat Monako. Doufejme, že již tam budeme slavit postup do dalších bojů v Poháru UEFA.

Komentáře (9)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Viking Stavanger - Slavia 2:2

    Sir     před 18 lety 24.11.2005 21:05 |  
    0 0

    Hodně lidí bylo možná až přiliš optimistických,ale potvrdilo se,že to nejsou žádní žabaři,bod je spravedlivej a hooodně důležitej*Škoda trošku promarněný první půle,ale jak říkám plichta je dobrá :-)

  2. Re: Viking Stavanger - Slavia 2:2

    (host)     před 18 lety 24.11.2005 21:25 |  
    0 0

    Díky. Bylo to hodně těžké a bod jsme uhráli jen se štěstím. Trenér Hodgson není žádné ořezávátko a Slavii měl dobře přečtenou, a tak se jim podařilo eliminovat prakticky všechny naše hráče. Švento, Krajčík, Fořt ap. dělali, co mohli, ale skoro si nekopli. Fořt není dobrý typ proti hráčům, kteří jsou větší a tvrdší než on. Nejslabší byl Hubáček - kdyby při prvním gólu nekoukal po pomezním a běžel, nemuselo to tam spadnout. Strašný kiks měl před koncem, když přihrával protihráči na vápno. Ale nejvíc mě štvou jeho centry a la Lukáš Došek. Karel Jarolím by mu měl slíbit deset litrů za každý centr, kterým se trefí do hřiště, snad by to pomohlo.
    Tantalos

    • Re: Viking Stavanger - Slavia 2:2

      (host)     před 18 lety 24.11.2005 23:53 |  
      0 0

      Nesouhlasím. Hubáček je na levý obraně daleko platnějším hráčem než Zbončák. Obranou část si vesměs pohlídá a centry špatný nemá, to se ti zdá. No a kiks občas udělá každej, bohužel - myslim to s tou prihravkou protihraci na vapno. Pete

      • Re: Viking Stavanger - Slavia 2:2

        Djedek     před 18 lety 25.11.2005 07:41 |  
        0 0

        Souhlasím s tebou. Hubáček mě mile překvapil a poslední dobou nevýrazný levý kraj obrany je hodně viditelnější. Ono to možná jenom přijde, ale Hubáček je více ve hře než Zbončák, takže má šanci toho více zkazit..:-)

        Jinak těch gólů je škoda, hlavně, že oba padli po našich chybách. První je již zmiňovaná a před druhým, kdyby se Karel nesnažil přihrát, aby jsme rozehráli, ale narval to a odkopl..:-( Ale co, bod je výbornej a mam takový pocit, že bude rozhodovat..:-)

        • Re: Viking Stavanger - Slavia 2:2

          PetCC     před 18 lety 25.11.2005 10:53 |  
          0 0

          Taky souhlas. Hubáček si dovolí kličku, snaží se něco vymyslet, dává centry do vápna. Zatím to má od ideálu daleko, ale Švento za sebou potřebuje někoho aktivnějšího. Navíc, z leva góly nedostáváme, většinou zprava nebo středem (Viking, Liberec, Brno).

      • Re: Viking Stavanger - Slavia 2:2

        Bejbl     před 18 lety 25.11.2005 12:08 |  
        0 0

        Hub je lepší než Zbončák a ty centry taky nejsou tak tragický. U prvního gólu nebyl problém, že by se Hub otáčel po pomezním, ale pokud jsem si stihl všimnout, tak tam někdo z našich zůstal "viset" vzadu na pravém kraji obrany a nebyl to proto ofsajd.

        • Re: Viking Stavanger - Slavia 2:2

          Urbie     před 18 lety 25.11.2005 14:50 |  
          0 0

          řekl bych, že Švento ani s Hubáčkem ano se Zbončákem nejsou moc sehraný.

      • Re: Viking Stavanger - Slavia 2:2

        japhy     před 18 lety 26.11.2005 02:46 |  
        0 0

        Tak Hubáček je viditelnější než Zbončák, ale ty centry jsou strašný, to se nikomu nezdá. Vždycky mě překvapí, jak dokáže milimetrově přenést vzduchem hru přes půl hřiště, ale jak to má poslat do vápna, tak se do toho hřiště sotva trefí.

        • Re: Viking Stavanger - Slavia 2:2

          (host)     před 18 lety 27.11.2005 12:08 |  
          0 0

          Naprosto souhlasim, ja bych Hubacka taky neodsuzoval, myslim, ze si odehraje svy, ale je pravda, ze ty centry do vapna jsou nekdy k zblazneni jak kdysi u Lukase Doska. Neni snad nejjednodussi mu to na ty centry neprihravat nebo hrat aktivnejc kolem nej, nez je nejak natrenuje...? Verim, ze to neni nemozny, tak jen drzim palce! kopejtko