O Slavii

Slávisté se musí omluvit Spartě

Fotbalisté Slavie platit pokutu nemusí. Disciplínární komise dnes uzavřela jednání tří slávistických hráčů - Stanislava Vlčka, Pavla Fořta a Radka Dosoudila. Komise tak vyslyšela argumentů Slavie.

Výrok disciplinární komise byl nakonec ve dvou rovinách:
1) DK rozhodla, že hráči ani klub neobdrží žádnou pokutu, takže nebudou potrestáni.
2) Hráči a klub se musí omluvit klubu, trenérům a příznivcům Sparty dopisem nejpozději do 22. listopadu.

Výsledek je to tedy hodně nečekaný a pro hráče skvělý. Platit pokutu se totiž nikomu nechtělo a byl by to pro ně citelný zásah do života. Omluva je tak jen formální, což nikoho nepoškodí. Dopadlo to tedy nejlépe, jak mohlo.




Jak vůbec celé disciplinární řízení probíhalo? Pojďme si to shrnout, jak plynul čas. Na úvod byli všichni tři hráči vyzváni předsedou disciplinární komise Alexandrem Károlyim, aby se k celému případu vyjádřili.

Radek Dosoudil:
Bylo toho napsáno hodně. Vyhráli jsme zápas, po kterém jsme šli k fanouškům, měli nový chorál a my jen opakovali, co křičeli. Bohužel tam zazněla i věc, kvůli které tu jsme. Bylo to v obrovské euforii, ani jsme nevnímali, co říkáme. Nechtěli jsme se dotknout Sparty, není to tak míněno. Je tu velká rivalita.

Pavel Fořt:
Stalo se to po vyhraném zápase, kdy jsme šli slavit s fanoušky. Po nich jsme jen opakovali chorál. Vím, že to je nevhodné, mrzí nás to a postupem času si svého prohřešku uvědomujeme.

Stanislav Vlček už toho více neřekl, prakticky zopakoval to, co řekli jeho spoluhráči. Poté si vzal slovo opět předseda DK Alexandr Károlyi a optal se, zda se hráči o tom všem bavili se svými spoluhráči a jaký k tomu měli postoj.

Radek Dosoudil:
Po zápase jsme nevěděli, že k něčemu došlo. Až pak jsme si to přečetli v novinách, což nás překvapilo. V kabině jsme se o tom ani nebavili, protože se blížil další zápas, tak jsme se na něj soustředili.

Poté si vzal konečně slovo i náš generální ředitel Slavie Petr Doležal. "Takovéto jednání je nevhodné. Na druhou stranu je tento výrok příměr ke sportovní porážce a nikoliv ke smrti fyzické osoby. Navíc podnět nedodala oficiální osoba ČMFS. Video se objevilo na fanouškovských stránkách, ale patrné to bylo až tehdy, kdy se to objevilo v novinách. Takovéto výroky sem nepatří, ale ze strany fanoušků Slavie či Sparty se objevují pravidelně, navíc v minulosti proti těmto výrokům řízení nebylo zahájeno," uzavřel svou řeč.

Ke slovu se dostal i druhý statutární zástupce klubu a člen představenstva Tomáš Rosen. "Prostředí na stadionech se vyvíjí, bohužel pokřiky se staly běžnou součástí fotbalové kulisy. Jsem přesvědčen, že hráči nechtěli urazit soupeře. Ani to není míněno tak, aby kdokoliv ze soupeřů přišel o život, to je absurdní, kdyby se to takhle bralo. Je to sice nevhodné, ale má to širší záběr, tj. aby soupeř byl neúspěšný, aby sestoupil do druhé ligy, prostě synonymum pro neúspěch. Mají dobré vzájemné vztahy i se sparťanskými hráči, i Sparta tím nebyla dramaticky dotčena."

Ke slovu se dostal opět Károlyi a dovolil si dát jednu připomínku na adresu Doležala. Přestože by tak činit nemusel, tak uvedl, že klub byl za chování fanoušků již v minulosti potrestán, a to před asi dvěma lety, kdy Sparta zaplatila pokutu 100 000 Kč za urážení slávisty Adauta.

Pak Károlyi měl jednu nepříjemnou poznámku. Podle zprávy delegáta se na utkání Slavie s Příbramí řvalo mnohem vícekrát smrt Spartě, než je obvyklé. "Je to návaznost na váš pokřik po utkání v Mladé Boleslavi. A že se případem zabýváme? Máte možnost před veřejností vysvětlit svůj postoj," uvedl. V tu chvíli jsem rozhodně nečekal, že by hráči nedostali pokutu, spíše naopak.

Reagovat na to, že se na utkání s Příbramí řvalo více smrt Spartě se pokusil reagovat Tomáš Rosen. "Že fanoušci to řvali častěji je jasný projev efektu, že MF Dnes tomu udělala reklamu. Nebýt toho, tak by se intenzita nezměnila. Rozhodně to fanoušci neřvali častěji z toho důvodu, že hráči to po nich opakovali," uvedl na pravou míru.

Ke slovu se pak dostal opět Doležal. "Nedovedu si představit, že by měli hráči podněcovat, oni jen opakovali. Oficiálně to nebylo zaznamenáno ani delegátem, jen amatérským videem. A řízení se zahajuje, když je někdo poškozen, ale tady tomu tak nebylo, stalo se tak na podkladě novin."

A to Károlyi připustil, že delegát při utkání v Mladé Boleslavi nic nezaznamenal. Překvapivě se poté zachoval člen DK Jaroslav Landa. "Takhle se chovat nemůžete. Snad je jasné, že to do profesionálního fotbalu nepatří. I když asi chápu, že v takové situaci bych se zachoval stejně a taky skandoval," řekl. Na závěr si v odlehčené atmosféře vzal slovo Vlček. "Zítra máme s fanoušky sezení po tréninku, chtěli si s námi sednout," uvedl. Čímž naznačil, že bude probíhat další komunikace fandů a hráčů s tím, aby se podobné projevy hráčů neopakovaly.

Komentáře (56)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávisté pokutu neplatí

    KING25     před 17 lety 16.11.2006 16:43 |  
    0 0

    Gratuluji Slavii. Tohle je důležité vítězství nad krysama, které se honí za senzací a nemají mozek..:-)))

  2. Re: Slávisté se musí omluvit Spartě

    (host)     před 17 lety 16.11.2006 16:47 |  
    0 0

    Tak to me zajima, co na to zitra napise ten hlupacek Saiver.. Vzdyt slaviste prece vyvolavali nasilnosti a komise nekona:))
    ale popravde jsem takhle rozumny postup od Karolyiho necekal...

    • Re: Slávisté se musí omluvit Spartě

      (host)     před 17 lety 16.11.2006 17:13 |  
      0 0

      Nejsem rasista , ale z toho vola Saivera bych stahoval kůži za živa!!!AŤ on se omluví rumunům když celou "kauzu" vyvolal!!!!!!! Stejně jako to tele Titlbach s jakou škodolibou "dřžkou" pouštěl na Nově ten záznam, taky by se měl omluvit! Bylo by jich víc Svěcený,Luhový,Panenka a mnoho dalších, kteří si rádi rýpli a kopli do Slavie!

      • Re: Slávisté se musí omluvit Spartě

        palino     před 17 lety 16.11.2006 21:13 |  
        0 0

        SMRT VŠEM!!! AŤ ŽIJE SLAVIE!!!

        • Re: Slávisté se musí omluvit Spartě

          Tomasxz     před 17 lety 17.11.2006 00:06 |  
          0 0

          Přesně tak !

  3. Re: Slávisté se musí omluvit Spartě

    (host)     před 17 lety 16.11.2006 16:51 |  
    0 0

    Gratujuji Richimu, k návratu do psychické pohody. Ani sám jsem takto rozumný verdikt komise nečekal. V každém případě tady v diskusi zazněla spousta konstruktivních návrhů, a byla by škoda je opustit. Tak například nová edice šál Smrt Spartě, ta by měla být určitě i tak. Collins

    • Re: Slávisté se musí omluvit Spartě

      palino     před 17 lety 16.11.2006 21:19 |  
      0 0

      Dobrá reklamní kampaň ted proběhla a musíme na tom vidělat. Trika, šály, vlajky vše SMRT SPARTĚ. F. Saivere Děkujem. AŤ ŽIJE SLAVIE!!!

  4. Re: Slávisté se musí omluvit Spartě

    (host)     před 17 lety 16.11.2006 16:54 |  
    0 0

    Jaká omluva to radši zaplatit pokutu než se těm svinim vomluvit

    • Re: Slávisté se musí omluvit Spartě

      Markus     před 17 lety 16.11.2006 18:03 |  
      0 0

      Tobě se nikdo omlouvat nebude.

    • Re: Slávisté se musí omluvit Spartě

      (host)     před 17 lety 16.11.2006 18:19 |  
      0 0

      Ale omlouvat bychom se museli pravdepodobne i v pripade, kdyz by hraci platili pokutu... mifer

      • Re: Slávisté se musí omluvit Spartě

        Tomasxz     před 17 lety 17.11.2006 00:09 |  
        0 0

        Srabe ...... ani se nepodepíšeš !

        • Re: Slávisté se musí omluvit Spartě

          Tomasxz     před 17 lety 17.11.2006 00:12 |  
          0 0

          Sorry tohle je pro anonyma pod tímto komentářem!

    • Re: Slávisté se musí omluvit Spartě

      (host)     před 17 lety 16.11.2006 21:47 |  
      0 0

      Slavie, co to je??? Žádám o okamžité zrušení Slavie!!!

      • Re: Slávisté se musí omluvit Spartě

        BELL     před 17 lety 18.11.2006 11:38 |  
        0 0

        Zamítá se, ale tebe by jsem trušil hned a rád.

  5. Re: Slávisté se musí omluvit Spartě

    (host)     před 17 lety 16.11.2006 16:59 |  
    0 0

    Jaka vyhra sakra? Omluvit se sparte a rudejm je horsi nez platit nejakou pokutu ale zustat za svym nazorem.... zajimalo by kolik lidi se encha vyfotit na autogramiade se standou a salou smrt sparte....gordon

    • Re: Slávisté se musí omluvit Spartě

      carfi-sks (přítel SN)     před 17 lety 16.11.2006 17:36 |  
      0 0

      presne tak, jinak ja se s nim vyfotit necham, ale ne se salou Smrt Sparte, protoze ji nemam:((

  6. trest

    (host)     před 17 lety 16.11.2006 17:01 |  
    0 0

    myslim, ze financi postih by byl oproti tomu, co si museli vsichni "zaangazovani" vytrpet prijatelnejsi. Dopadlo to dobre, tak snad se z tohoto pripadu vsichni pouci, mel jsem jenom strach, aby nechteli prave na Standovi dokazat, jak se budou takove pripady trestat. Jedno je jiste, toto rozhodnuti vyvola dalsi vlnu slovnich prestrelek, vzdyt za omluvu clovek nic neda,... papir snese vsechno.

    • Re: trest

      (host)     před 17 lety 16.11.2006 17:02 |  
      0 0

      nepodepsal jsem se, pardon, Cliff

      • Re: trest

        (host)     před 17 lety 16.11.2006 19:55 |  
        0 0

        je asi vec presvedceni,napr. anticharta byl taky jen podpis..... a proto poslat omluvu do rite a nidky se neponizit....

        • from Cliff

          (host)     před 17 lety 17.11.2006 00:05 |  
          0 0

          vychazeje z toho, co oni tri fotbaliste rikali,... neco jako opakovali po lidech, navic euforii, vlastne kdyz na to prijde ani nevedeli,... to je samo o sobe bezpaterni a docela zbabele. Proste je treba nest za sve ciny odpovednost. Proto jsem napsal, ze v tomto pripade papir snese vsechno, taky bych volil stop ci pokutu, nez se pred DK ponizovat a doprosovat,... ale je to i tim, ze clovek ma trosku jine hodnoty, mozna vychovu, proste jiny pohled na svet,... tim se vsak nechci nikoho dotknout, nikoho soudit, kazdy si za sve ciny zodpovida sam a i proto bylo rozhodnuti na tech trech a ostatni jej musi akceptovat,...

          • Re: from Cliff

            (host)     před 17 lety 17.11.2006 00:09 |  
            0 0

            vlastne kdyz na to prijde ani nevedeli co,... (vypaldo slovicko, pardon)

          • Re: from Cliff

            (host)     před 17 lety 17.11.2006 13:17 |  
            0 0

            co to meles za sracky, videl si to video? vsichni co to tam "pěli" jasne vedeli co rikaj, to ze se k tomu nepriznaj je jinavec

            • Re: from Cliff

              (host)     před 17 lety 17.11.2006 15:02 |  
              0 0

              tak zaprve, trocha slusnosti by neskodila, za druhe, pokud si jeste jednou a pozorne prectes ten prispevek, mozna to pochopis,...

  7. Re: Slávisté se musí omluvit Spartě

    bojler     před 17 lety 16.11.2006 17:05 |  
    0 0

    Radsi bych platil, nez se omlouval.

    • Re: Slávisté se musí omluvit Spartě

      Knajpar (přítel SN)     před 17 lety 16.11.2006 17:10 |  
      0 0

      Kazdopadne je to za nami a muzeme znovu v klidu zvolat "SMRT SPARTE a vsem jejich Priznivcum!!! SKS 4EVER SAMPION!!!

      • Re: Slávisté se musí omluvit Spartě

        (host)     před 17 lety 16.11.2006 17:38 |  
        0 0

        Ani mne nenapadaji jine vyrazy nez kravina, hovadina a blbost, jedinyplus je, ze snad RICHI neskonci a bude pokracovat dal, Jinak , kdz se nam omluvi pan Sivok a dalsi debilove jeho typu.

    • Re: Slávisté se musí omluvit Spartě

      (host)     před 17 lety 16.11.2006 18:00 |  
      0 0

      tak už jste si to vybrečeli že nemusíte platit pokutu? nebylo by potom na stadion, co?

      • Re: Slávisté se musí omluvit Spartě

        (host)     před 17 lety 16.11.2006 18:10 |  
        0 0

        Nám to nepostavili soudruzi Novotný a syn, neotvíral Štrougal a v dopovodu kriminálníka Macha meotvíraly další perzóny.... Držte ústa, bolšáni. Na NAŠEM webu. Na svém se stavte třeba na hlavu, ale tady jste mezi slušnými, kultivovanými a na rozdíl od Vás inteligentními lidmi! JEDLI SPARTĚ!!!

        • Re: Slávisté se musí omluvit Spartě

          (host)     před 17 lety 19.08.2007 01:13 |  
          0 0

          chjo

      • Re: Slávisté se musí omluvit Spartě

        (host)     před 17 lety 16.11.2006 18:11 |  
        0 0

        Tady je zas někdo chytrej.

      • Re: Slávisté se musí omluvit Spartě

        (host)     před 17 lety 16.11.2006 18:55 |  
        0 0

        haha, kdybyste byli slušný nešli byste na disciplinárku...

      • Re: Slávisté se musí omluvit Spartě

        BELL     před 17 lety 18.11.2006 11:36 |  
        0 0

        Neserte se do nás vy rudý zabedněnci, co jediný umíte je všechno rozmlátit, fakt vizitka. Už aby tam začly stavět ten tunel a stadion Vám propad do pekel Prasátka

  8. Re: Slávisté se musí omluvit Spartě

    (host)     před 17 lety 16.11.2006 18:07 |  
    0 0

    Věřil jsem Mgr.Doležalovi i Ing.Tomáši Rosenovi, o kterých vím, že jsou stejní slávisté tělem, duší i srdcem jako my všichni bíločervenýýýý. A že na jedné straně zbytečně nevyvolají aféru s neférovým postupem pisálka s evidentně nízkým IQ, jemuž sudičky udělily v kolébce nenávist a donášení a který zřejmě po otci přejal příjmení ne nepodobné stejně neférovém (ale na rozdíl od něj umělci) Salierim, ale na druhé straně budou hájit čest klubu, hráčů i nás věrných! Omluva těm rudým Rumunům (ale zažil jsem mnoho slušných lidí skutečně rumunské národnosti!) je v dané situaci to nejmenší. A ještě bych jim skutečně k tomu poslal nějaký smrček-invalidu, pokud možno nastříkaný protikrádežním sprejem - křivý, hnusný, smrdící. Válku jsme nevyhráli, bitvu určitě ano! Odpouštějme, ale nezapomínejme! Těch urážek na naši adresu bylo za těch 114 let naší existence až až! A že šly z bolševické Letné? Na starý slovanský a vlastenecký klub? Někdy v roce 1975 nebo 1985 jsem dělal pro Zpravodaj článek, kolik slávistů zemřelo v boji proti fašismu! Kolikpak bylo sparťanů? Tady nejde o brečení, ale o násilnou perzekuci za názor, vlastenectví! A doby komunismu? A květnové povstání? Byla to náhoda či osud, že ze dvou letenských dřevěných stadiónů hořel 6.5.1945 jen a jen ten slávistický???
    Přečetl jsem si dementní a urážlivé výroky několika "vstupců" na náš net z řad rumunsko-bolševických omezenců. Soudruzi, Váš eden je na letné, náš Eden ve Vršovicích! Bez Košťála i Richtera! Nechte nás na pokoji, jako i my se snažíme nechat Vás. Ale výkřik, který byl posuzován na DK, je jen a jen vyjádření nesparťanské části národa ke všemu, co jste způsobili, zavinili, s Košťálem pošlapáváte a ničíte! I když se to nerýmuje a je mi to svým způsobem líto (se spoustou slušných sparťanů jsem vždy vycházel), volám bez rýmu, ale se skepsí - ZÁNIK SPARTĚ! A ruzným pohrobkům Salieriho rovněž! Dálnice Praha-Drážďany volá a různí krachující pisálkovéby mohli místo symbolické tužky vzít do ruky lopatu! Aby aspoň částečně napravili své nenapravitelné hříchy!

    • Re: Slávisté se musí omluvit Spartě

      (host)     před 17 lety 16.11.2006 18:08 |  
      0 0

      Pardon, bez podpisu? Takže Dobi

    • Re: Slávisté se musí omluvit Spartě

      (host)     před 17 lety 16.11.2006 18:20 |  
      0 0

      Zajímavý, ale víte proč se tu vlastně všichni vztekáme nad tim co nám sem kdo z rudech napíše? Je to proto, že ty "slušný" sparťani ( a pár jich taky znám) takový věci nedělaj. Takovech blbečků už sem se dávno naučil nevšímat, ostatním doporuču to samý. Že nějakej ubožák se začne posmívat nebo dělat chytrýho, jne proto že jsou teď zrovna první v tabulce to je fakt k smíchu. Spousty jich znám a moc dobře vim, že do očí by se takhle někomu posmívat nebo ho uráže jen tak neodvážili. Myslim, že každej slávista ví svoje o tom ja kto vlastně chodí a rudejm to vysvětlovat taky nemusíme, buď to vědí nebo to nepochopěj. Osobně omluvu nesu hůř než pokutu, i když samozřejmě je to mnohem lepší "trest".

    • Re: Slávisté se musí omluvit Spartě

      AKI     před 17 lety 17.11.2006 19:02 |  
      0 0

      Dobi,tak tohle mě od tebe svym způsobem překvapuje.... Nehdřív k tomu všemu,co se tu asi 2 týdny komentuje - naši hráči udělali chybu, omluvili jsme se a myslim že i "omluvný dopis" ať už je komukoliv!! k tomu patří a pro nás - Slavii to je hodně přijatelný trest(tohle jsem fakt o DK,resp. Karoliyho nečekal!!) Hodně se mi líbí objektivní posouzení pana Landy = takhle by k tomu měla DK přistupovat - S ROZUMEM!!!! A co se týká pokřiku samotného,podle mýho to je jenom vyjádření rivaliti mezi dvěma kluby,i já to někdy použil,ale v euforii,v emocích a jen tak z hecu..... A taky si myslim,že po tý špíně co se na nás valila poslední dobou(let) se konečně stabilizujeme,"přežili" jsme tohle období a tak je zbyteční mít nějaký takovyhle problémy a spíš všem ukázat,že tu Slavii máme rádi a zachovat se jako fanoušci Bohemky - veliký návštěvy,podpora z hlediště atd.... ale tohle je můj názor.. AKI

      • Re: Slávisté se musí omluvit Spartě

        Dobi     před 17 lety 18.11.2006 00:00 |  
        0 0

        Asi jsem se rozjel, až jsem ujel. Ten ZÁNIK jsem myslel na tu hulvátskou část, ať už je to Sivok, Řepka či ten dužnatý stonek některých zelenin... A návrat k dobám a výrokům Václavů Vosků, Martinů Fričů, Kvašňáků, Mašků, Oldů Nejedlých apod. Za nich nikdy nevznikly urážky, k nimž se po Vigu připojil i Poborský. Kdo seje vítr, sklízí SMRK SPARTĚ!

        • Re: Slávisté se musí omluvit Spartě

          AKI     před 17 lety 18.11.2006 13:09 |  
          0 0

          Vždyť já vim Dobi,tvoje články mají "hlavu a patu" a rád si je čtu a proto ta reakce.... Já taky nesouhlasím co udělali Sivok s Řepkou,resp. pan Dužina,ale to je na jinou debatu. Po tom všem co "dokázal" Karoliy vynést za verdikty,tak tohle je super!!!!! Když se umíme hecovat,tak se taky musíme tolerovat.... AKI

          • Re: Slávisté se musí omluvit Spartě

            Dobi     před 17 lety 19.11.2006 21:58 |  
            0 0

            Jo, jo, jo, souhlas!

  9. Re: Slávisté se musí omluvit Spartě

    _Sedative_Youth_     před 17 lety 16.11.2006 18:35 |  
    0 0

    Jsem rad, ze to dopadlo tak mirne, predevsim vzhledem k hracum, kteri v tehle umele nafouknute afere byli zcela nepochybne nevinne. Ale nechapu, jak nekdo z vas muze zpochybnovat omluvu Sparte, ktera je zcela na miste. Prvorepublikova tradice je stale ziva, Slavia stala a stoji na strane fair play a slusneho vystupovani. To skandovani byla chyba, za chyby se mezi slusnymi lidmi plati a omluva neni projevem slabosti, ale naopak dukazem rozdilu, ktery stale existuje mezi Slavii a jinymi tymy bez valne tradice [nebo s tradici zbarvenou do ruda spolupraci s totalitnim dobytkem]. Nechci, aby si Slavia, jakoz i jeji fanousci, spinili ruce hnojem, jako tak cini jini. Uroven ceske ligy je zoufala, koukat se na ni neda, natoz si o ni myslet cokoli dobreho. Proto bych byl jen velmi nerad, kdyby se i Slavia smirila s takovym rozkladem a zacala bojovat stejnymi prostredky vulgarity, korupce a manipulatorstvi.

  10. teda, já čučím...

    (host)     před 17 lety 16.11.2006 19:12 |  
    0 0

    Osobně jsem čekal zpočátku tvrdej flastr - až 10 mil pro klub, nebo pro Vlčka (hlavně pro něho, byl v podmínce) stop min na 5 zápasů... Postupem času jsem si říkal, že budou rádi za 100 tis (každý) a Vlček coby v podmínce za 2 zápasy... Ovšem tohle je nakonec asi tak maximum, co přece jen mohli dát. Video bylo nabyto způsobem odporujícím autorskému právu, stejně tak bylo poskytnuto DK v rozporu s právním řádem. Takhle se vlk nažral (DK komise dala najevo že to pro příště tolerovat nebude, slávisté budou "potupeni" k tomu aby se museli omluvit svému úhlavnímu nepříteli) a přitom koza zůstala celá (nebudou se odvolávat a poukazovat na to, že to video nemělo být důkaz, protože coby jednotlivci mohli dostat až pul milionu a zákaz činnosti na jeden rok, coby klub jsme mohli dostat cca devítinu rozpočtu Slavie jako pokutu - tj. 10 mil; tohle tedy skutečně není trest ve svém smyslu jako spíše důtka).
    A propo: jsme zvědav, jak se bude po příštím derby řešit incident
    (jako že si můžeme být jisti, že na Letné se takovej blbček najde a nebude samotný), kdy se bude skandovat opět ono "Jude Slavie"... Luke

  11. Re: Slávisté se musí omluvit Spartě

    edenian     před 17 lety 16.11.2006 21:57 |  
    0 0

    Já už jsem to tu jednou napsal,ale přesto bych znovu požádal odborníky jako např. pan Károli apod. nebo vlastně kohokoli.Poraďte mi prosím jak provést ten čin který si představuje tolik z nás.
    Vypisuji soutěž na návod jak provést SMRT SPARTĚ.To znamená jak zabít Spartu.
    Já myslim jestli to nikdo neví,nelze to provést,pouze si to lze přát jako třeba modrý z nebe tak prostě nechápu jak se tim vůbec může zabývat nějaká komise chránící disciplínu atd.
    Ale je to lákavá představa,že chlapci?
    Každopádně představitelé ČMFS se skutečně stávají veřejnými
    symboly kocourkovské trapnosti. Jo a já bych se neomlouval.
    Omlouvat se za abstraktní symbolické vyjádření svého vztahu je nesmysl. Až někdo řekne Karolimu či Košťálovi že ho přetrhne jak hada tak se bude zjišťovat jestli jim vyhrožuje úkladnou vraždou?
    Koneckonců kauzu Smrt Spartě-tak jak ji chápe disciplinárka-by přece měla šetřit Policie ČR,ne? Nebo je vyhrožování zabitím jenom přestupek ale podplácení trestný čin?
    Tak pánové,základní otázka,jak provést ZABITÍ SPARTY.
    Ovšem představa že by to někdo fakt dokázal,no na to se mi
    slov ani nedostává.(:-)

  12. Re: Slávisté se musí omluvit Spartě

    martin08     před 17 lety 16.11.2006 22:18 |  
    0 0

    Slávisté se musejí omluvit Spartě? To znamena že když jsem Slavista tak se musim omluvit taky? :-)

    • Re: Slávisté se musí omluvit Spartě

      KING25     před 17 lety 16.11.2006 23:16 |  
      0 0

      Si piš. Pěkne na oranžoví papír a nezapomenout napsat, že to myslíš upřímně..:-)

      • Re: Slávisté se musí omluvit Spartě

        (host)     před 17 lety 17.11.2006 11:49 |  
        0 0

        Hele super.Máme novej slogan:SMRT SPARTĚ,MYSLÍME TO UPŘÍMĚ. Edenian

    • Re: Slávisté se musí omluvit Spartě

      (host)     před 17 lety 16.11.2006 23:30 |  
      0 0

      Určitě se omluvit nemusíš,to ne!Ale!Kdyby zde bylo napsano že Slávisté musí zaplatit určitou potutu,taky by ses ptal zdali máš přis5?!Ale co dopadlo to vcelku dobře né?Holt se těm kokotum omluvíme a na jaře je rozsekáme nasračky!RACHA

  13. Re: Slávisté se musí omluvit Spartě

    (host)     před 17 lety 16.11.2006 23:47 |  
    0 0

    Co je tohle za blbost? On disciplinární řád obsahuje jako trest, že se musí někdo omlouvat? Já kopl ty disciplinární mrdky do řiti.

    Nazgul

  14. Re: Slávisté se musí omluvit Spartě

    gary     před 17 lety 17.11.2006 01:43 |  
    0 0

    Jsem rád , že zdravý rozum zvítězil. Musím také ocenit ,že klub Sparta tento incident nijak nekomentovala a tím prokázala jistý nadhled.
    Souhlasím s názorem ,že podobné pokřiky do fotbalu nepatří. Prvním krokem v boji proti tomuto nešvaru by měl být zakázán vstup panu Saiverovi ,který svojí mediální kampaní tomuto pokřiku způsobil nebývalou reklamu.

    • Re: Slávisté se musí omluvit Spartě

      (host)     před 17 lety 17.11.2006 11:47 |  
      0 0

      Seš normální? Čí zdravej rozum máš na mysli? Disciplinárka
      nemá žádněj rozum natož normální.
      Edenian

    • Re: Slávisté se musí omluvit Spartě

      Dobi     před 17 lety 19.11.2006 21:53 |  
      0 0

      Gary, ne vždy s Tebou souhlasím a asi je to oboustranné, ale tady na 100% tleskám (i o tom je demokracie!). Budiž to poučením, budiž i dík za zmínněný nadhled! Ale Salieri-Saiver by měl mít nadoživotí zákaz vstupu kdykoliv kamkoliv. On nechutně zneužil jemu neurčený klip. A přeji mu (je-li natolik gramotný), aby si přečetl některá slova podle mne největšího světového spisovatele, Karla Čapka! Krásně popisuje zrádce, podrazáky, špicly! A jako by tušil, že vyvstane nějaký Saiver!

  15. Re: Slávisté se musí omluvit Spartě

    (host)     před 17 lety 17.11.2006 11:10 |  
    0 0

    jen přejte všem SMRT, vy jste SLAVIE - ostatní nejsou nic, vždy mě ten slogan pobaví. . . už sám o sobě je to vtip, který si zaslouží na stadionu odměnit pouze potleskem. . . a teď se ještě rychle podívam o čem informujete na těchto stránkách aktuálně ze stavby městského stadiónu . . . ano, dělník jedna si právě odskočil na záchod, dělník 2 kope krumpáčem . . . ano Vy jste SLAVIE a dobře Vám tak!!!

    • Re: Slávisté se musí omluvit Spartě

      BELL     před 17 lety 18.11.2006 11:26 |  
      0 0

      Proč se nepodepíšeš ty Sparťanskej anonyme. Jsem ubohej i s těma kecama.

      • Re: Slávisté se musí omluvit Spartě

        mart     před 17 lety 18.11.2006 12:31 |  
        0 0

        Nech ho, je holt v tezky situaci. Ma prisernej vztek, no a tak se proste nedokaze ovladat. Pochopitelne se pak stydi za svoje ubohy vyplody,... tak se proste nepodepise. To je v celku normalni reakce u lidi, kteri nemaji pater, ale na druhe strane se jim stale jeste dostava studu. Nehodnotil bych ho uple negativne.... z psychologickeho pohledu se jedna s nejvetsi pravdepodobnoti o takzvaneho "poloblba".zdravi mart

    • Re: Slávisté se musí omluvit Spartě

      Dobi     před 17 lety 19.11.2006 21:46 |  
      0 0

      Vem si mapu Severní Koreje, Rumunska nebo Kuby. Tam, Vy všichni s Vašimi bolševickými názory patříte! Zažil jsem salonní vzorné sparťany - Vaclava Vosku, Martina Friče a stovky, možná tisíce tolerantních, rozumných a NEblbých sparťanů. To byli rivalové, ne ku@vy jako Ty, košťál, Sivok, Řepka. Kam jste to přivedli? Tyto nenávistné sliny si slintejte na Vašich webech, ale tady neotravujte. Za SMRK SPARTĚ mohou jen a jen takovíto týpkové!!!

    • Re: Slávisté se musí omluvit Spartě

      (host)     před 17 lety 20.11.2006 12:50 |  
      0 0

      Ale všem né - tos blbě pochopil... Spartě. Sparta nejsou všichni... A ten stadion sleduj pozorně, abys to nepropás, až se bude bude ta naše nejmodernější aréna východně od Mnichova otvírat. Klidně ti můžem půjčit nějaký kapesníčky - bude to dojemná podívaná... Katrin

  16. Re: Slávisté se musí omluvit Spartě

    Chowi     před 17 lety 17.11.2006 12:16 |  
    0 0

    SMMMMMRRRTTTTT SPARTĚĚĚĚĚĚĚĚĚĚ A ČMFSSSS! HRAJU FOTBAL NAJDĚTE SI MĚ JÁ SI ZATÍM STOJÍM!...