Fortuna liga

Teplice - Slavia 3:1

Slávisté zaslouženě prohráli v dohrávce 26. kola v Teplicích a opustili tak čelo tabulky. Nepomohla ani proměněná penalta a návrat Vladimíra Šmicera na hřiště.

Teplice - Slavia 3:1 (1:0)

Branky: 27. Smejkal, 66. Klein, 90. Sabou - 71. Brabec z penalty

Sestava Slavie: Vorel - Gebre Selassie (72. Krajčík), Brabec, Suchý, Hubáček (58. Švento) - Černý (46. Šmicer), Abraham, Tavares, Pudil - Šenkeřík, Blažek

Slávisté nastoupili v Teplicích k dalšímu důležitému ligovému utkání v boji o titul. Sparta v neděli dle očekávání vyhrála, a tak odskočila o tři body. Zraněného Dřížďala nahradil z rezervního mužstva zpět vytažený Gebre Selassie . Pudil byl ze svého tradičního místa přesunut na stranu pravou, levou zálohu obsadil Černý.

Slávisté několik prvních minut drželi míč více na svých kopačkách a vypadalo to, že dnes by se to mohlo povést. Bohužel počáteční aktivita byla pouze chvilková, brzy jsme jen viděli jednu pokaženou přihrávku za druhou, vysoké míče na nevysoké hráče atd. Nervozita sršela zvláště z Gebre Selassieho, který předváděl výkon jako v Brně. Tentokrát se k němu přidali neviditelní či chybující Černý s Abrahamem. Tři body odskočily ještě dále v 27. minutě, kdy se domácí snadno dostali do vedení. Na centr do vápna aktivně nereagoval gólman Vorel ani stopeři, mezi kterými se ve skluzu prosadil teplický Smejkal. I v dalších chvílích byli sešívaní bezmocní a za celý první poločas se nedostali do jediné šance.

Do druhé půle nastoupil uzdravený Šmicer a s ním i první ohrožení branky Slavíka, když nebezpečně hlavičkoval Blažek. Konečně byl na hřišti někdo, kdo dokázal i přihrát, ale přesto se opět radovaly Teplice. Slávisté nezvládli standardní situaci a inkasovali podruhé. Chvíli předtím přišel ofenzivu posílit i Švento, Pudil se naopak stáhl na post levého obránce, kde ho školil Verbíř. Po inkasovaném gólu vymyslel Šmicer perfektní přihrávku na Gebreho, jenž byl ve vápně faulován a kopala se penalta. Zodpovědnost na sebe tentokrát vzal kapitán Brabec a naděje na lepší výsledek ještě žila. Na hřiště přišel Krajčík a čekalo se na velký nápor Slavie. Ten bohužel nepřicházel, naopak domácí čím dál tím častěji pronikali do otevřené obrany a další gól visel ve vzduchu. Poslední rána přišla v poslední minutě a byl konec. Pokud se nestane zázrak, tak to byl i konec nadějí na titul, jarní forma mužstva je tragická. Slávisté prožívají smutný večer.

Hodnocení trenéra

"Sehráli jsme zápas naivně. Lacině jsme inkasovali branku, když jsme nepokryli prostor v šestnáctce, možná tam bylo i nedorozumění s brankářem. Důležitý moment pro další průběh utkání byla druhá branka, která padla ze standardní situace, na kterou jsme se připravovali. Po centru do malého vápna tam asi zaspal Vorel. Pustili jsme Teplice do dvoubrankového vedení, pak bylo těžké to otáčet," řekl k utkání kouč Karel Jarolím. Jarolím se dokonce vyjádřil k individuálnímu výkonu Michala Vorla, ačkoliv na jedné z jarních tiskovek odmítnul hodnotit výkon Martina Abrahama s tím, že takové věci by měly zůstat v kabině. "Očekával jsem od něj víc, hlavně při centrovaných míčích, ze kterého jsme inkasovali branku v derby. Myslel jsem si, že by Vorel měl tyto situace řešit líp, bohužel se to neprokázalo."

Komentáře (286)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé