Fortuna liga

Do Edenu přijede Baník Ostrava

Slávističtí fanoušci se mají na co těšit. Do Edenu zavítá Baník Ostrava, další aspirant na pohárové příčky. Slavia má jedinečnou šanci ještě navýšit svůj náskok na čele tabulky. Ostatní konkurenti v boji o titul - Sparta i Boleslav hrají venku. Měření sil mezi Slavií a Baníkem proběhne v pondělí od 17:15. Ti z Vás, kteří do Edenu zavítáte, budete muset při vstupu na stadion přeložit občanský průkaz. Vy ostatní můžete zápas zhlédnout na ČT 2.

Všech devět soupeřů letošního ročníku ligy odjelo z Prahy s prázdnou. "To je sice hezké, ale nějaká bilance zápas nerozhodne. Do každého utkání jdeme s cílem získat tři body a odevzdat maximální výkon," komentuje Karel Jarolím bilanci Slavie doma v Edenu.

Hrát se bude na kvalitním terénu, fanoušci nemusí čekat oraniště jako v neděli na Žžkově. "Věřím tomu, že by to mohl být dobrý fotbal. Mají útočně laděné mužstvo s vhodnými typy hráčů. Fotbalovou destrukci od nich rozhodně nečekám," předesílá trenér Slavie.

Ostravský Baník získal na jaře pouhý jeden bod za remízu s Žižkovem. V utkání měl paradoxně méně šancí. Všechny body ztratil v Brně, za které hrál ještě na podzim Aleš Besta. "Do Edenu přijedou s tím, že nemají co ztratit. A protože moc dobře vědí, že v lize tady zatím ještě nikdo nevyhrál, tak tady možná mohou hrát v klidu a bez nějakého většího tlaku," říká slávistický útočník.

Trenér Jarolím nemůže počítat s Trappem, který dolečuje výron v kotníku. Mimo hru jsou stále Volešák, Litteri, Kaufman a nově i James Dens, který si poranil achilovku. Zdravotní komlikace stále trápí i Šmicera s Dřížďalem.

Slavia připravila největší bezpečnostní opatření v dějinách klubu. Vstupenky budou pouze na jméno, v den utkání se neprodávají. Při koupi musíte předložit občanský průkaz, jeho kopii, nebo jiný průkaz totožnosti. Každý člověk může zakoupit pouze dvě vstupenky. Při vstupu na stadion se údaje na vstupence i v občanském průkazu musí shodovat, přímo na stadionu bude zasedat přestupková komise. Na stadionu se bude prodávat pouze nealkoholické pivo.

Bezpečnostní opatření se zcela jistě projeví na návštěvě, osobně nepředpokládám více než dvanáct tisíc diváků.

Pravděpodobná sestava Slavie podle autora článku: Vaniak - Hubáček, Brabec, Hošek, Švento - Janda, Suchý, Jarolím, Černý - Besta, Fořt.

Komentáře (31)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Do Edenu přijede Baník Ostrava

    harry     před 15 lety 07.03.2009 20:54 |  
    0 0

    Pokud vím tak včera bylo prodáno údajně přes 11,5 tisíc lístků,takže návštěva se snad k nějakým 14 tisícům vyšplhá..Ten zápas si to zaslouží,at už jsou opatření jakákoliv.

    • Re: Do Edenu přijede Baník Ostrava

      FannyBoy     před 15 lety 08.03.2009 15:23 |  
      0 0

      Pochybuju... Bude tak okolo 12 000 což je ostuda největšího kalibru podle mě.. Hlavně že bude "bezpečno"...

      • Re: Do Edenu přijede Baník Ostrava

        harry     před 15 lety 08.03.2009 15:55 |  
        0 0

        To snad ne-i když je fakt,že co se týče opatření,připadá mi že tu někdo chtěl bejt "papežštější než papež"...-(

        • Re: Do Edenu přijede Baník Ostrava

          FannyBoy     před 15 lety 08.03.2009 16:16 |  
          0 0

          Hlavně je to všude, dělaj z toho kdo víjakou událost. V televizi, v novinách, v radii. Všude lidem raděj at se v pondělí odpoledne vyhýbaj vršovícím, jako kdyby tam měla vypuknout nějaká válka... hroznej mediální humbuk kolem toho, že to je nebezpečný a tak, se nedivim žetam přide tak malo lidi.

          • Re: Do Edenu přijede Baník Ostrava

            jack09     před 15 lety 08.03.2009 17:12 |  
            0 0

            zas je to dobra reklama,kdy se postesti bejt v hlavnich zpravach ;)

  2. Re: Do Edenu přijede Baník Ostrava

    quelhar (admin)     před 15 lety 08.03.2009 00:10 |  
    0 0

    Neni to k zapasu, ale prece jen se to tyka Slavie - ani dalsi vikend nebyl Standa v zakladu Anderlechtu, tentokrat neni napsany ani na lavicce. Uz si tam docela dlouho nekopl. Takze cim dal vic zacinam verit, ze v lete ziskame do tymu zadarmo srdcare a byvaleho kapitana.

    • Re: Do Edenu přijede Baník Ostrava

      Ravik     před 15 lety 08.03.2009 01:41 |  
      0 0

      Věřím s Tebou... a stejně věřim, že v pondělí nastoupí v základu Šenky a Tijany... Ford s Bestií sice herně dobrý, ale impotentní, šanci by měli dostat i další.

      • Re: Do Edenu přijede Baník Ostrava

        Socrates (přítel SN)     před 15 lety 08.03.2009 02:58 |  
        0 0

        Šanci by měli dostat ti samí

        • Re: Do Edenu přijede Baník Ostrava

          tantalos     před 15 lety 08.03.2009 13:20 |  
          0 0

          Je vidět, Sokrate, že Tijanimu neodpustíte, že je náš nejlepší střelec.

          • Re: Do Edenu přijede Baník Ostrava

            Sokrates55 (přítel SN)     před 15 lety 08.03.2009 13:57 |  
            0 0

            Musíte se lépe kluci domluvit. Tantale, socrates je někdo úplně jiný. Já Tijanyho můžu, ale nesmí lemplovat. Tak asi tak nějak. Sokrates55

            • Re: Do Edenu přijede Baník Ostrava

              tantalos     před 15 lety 08.03.2009 16:28 |  
              0 0

              Omlouvám se.
              Ten druhý socrates nemá zřejmě nick podle moudrého filozofa, ale podle toho, že je socka

              • Re: Do Edenu přijede Baník Ostrava

                Sokrates55 (přítel SN)     před 15 lety 08.03.2009 17:21 |  
                0 0

                To je v pohodě Tantale,
                mýliti se je lidské a to platí i pro mne. Tak asi tak. A Tijany mi opravdu nevadí. Pokud by si chtěl zopakovat Ostravu z podzimu na Bazalech, vůbec by to nebylo špatné. Ale jsem nohama na zemi a tak buu rád za výhru v jakékoliv výši. I té nejskromnější. Sokrates55

              • Re: Do Edenu přijede Baník Ostrava

                Socrates (přítel SN)     před 15 lety 09.03.2009 01:42 |  
                0 0

                Jasně, já jsem socka a ty jsi strašně pozorný, všímavý a inteligentní, když si jako stálý účastník této diskuze pleteš Sokrata55 se mnou. A jinak, opravdu nemám nick podle antického filosofa. Na něco takového by sis troufnul možná tak ty ;-)

                • Re: Do Edenu přijede Baník Ostrava

                  urs (přítel SN)     před 15 lety 09.03.2009 11:27 |  
                  0 0

                  ï ty, Brute? :-)

      • Re: Do Edenu přijede Baník Ostrava

        urs (přítel SN)     před 15 lety 08.03.2009 11:49 |  
        0 0

        jak to myslíš přesně? vždyť to jsou oba záložníci, narozdíl od Aldy a Juliána :) já bych nechal stejnou sestavu jako na Střížkov.., a myslim si že KJ to tak přesně udělá :-D pokud ne, tak nevím, ale na útok určitě šahat nebude.., záložka a obrana toť otázka.., jenže na šiškově nehrála vyloženě špatně žádná řada.. jen můj subjektivní názor ;)

  3. Re: Do Edenu přijede Baník Ostrava

    Kuka125     před 15 lety 08.03.2009 09:16 |  
    0 0

    Sestava: Vaniak- Hubáček(Grajciar),Brabec,Hošek,Švento(Hubáček)- Belaid,Jarolím,Suchý(Cissé),Černý(Švento)- Besta,Pekhart

    • Re: Do Edenu přijede Baník Ostrava

      malenfant     před 15 lety 08.03.2009 13:39 |  
      0 0

      Je ten Kalouda normální? Takhle se naučit rusky? Já měl ruštinu osm let a takhle jsem nemluvil nikdy...

      • Re: Do Edenu přijede Baník Ostrava

        DKNL     před 15 lety 08.03.2009 13:47 |  
        0 0

        Nehraje,o to víc se učí rusky.

  4. Re: Do Edenu přijede Baník Ostrava

    Bulldock (přítel SN)     před 15 lety 08.03.2009 13:59 |  
    0 0

    Dens.. no to je paráda:( Se z toho lazaretu nevyhrabem.. Trapp taky pořád nic, takže já bych taky čekal stejnou sestavu jako se Střížkovem, jenom možná na PB bek pude Grajciar a Hub místo Hoška na stopera. V útoku to asi nechá KJ stejně, minule to sice bylo špatný, ale proti Plzni hráli oba forvardi dobře, takže bych to nechal Besta - Ford a při nějakym slabym výkonu bych vystřídal za Šenkyho. On ten Ford bude potřeba už na standartky, i do obrany.. na to hlavně bacha! Vysoký hráče teď máme jen Forda, Brabce a Hoška + Sucháč je taky dobrej hlavičkář. Trapp, Pekhart a Cissé nehrajou pravidelně, Ferry taky furt zraněn, Kaufman úplně mimo hru. Ale zajímalo by mě, co má KJ v úmyslu se Šikličem.

    • Re: Do Edenu přijede Baník Ostrava

      lassiter     před 15 lety 08.03.2009 14:16 |  
      0 0

      Nemyslím si, že Hoška posadí. Já předpokládám totožnou sestavu jako na Střížkově. Hub to vpravo zvládnul velmi dobře, i když je pravda, že díky soupeři vůbec nebyl pod tlakem a s Ostravou to bude asi trošku jiný.

      Vepředu věřím Fordovi, že se konečně trefí. Na Střížkově se dokázal prosadit do několika šancí, tentokrát už nějakou promění.

      Už se tak nějak docela těšim, že se pro ukrácení času asi zajdu podívat i na ruchochy na žižkov, kde předpokládam jasnou jedničku :-)

      • Re: Do Edenu přijede Baník Ostrava

        Bulldock (přítel SN)     před 15 lety 08.03.2009 14:33 |  
        0 0

        Je fakt, že oproti Plzni té nervozity u Hoška výrazně ubylo, myslim, že je to i dobrej vliv Brabčáka. Ale přecejen Hub je zkušenější, Baník víc prověří naší obranu, tam je Švento dozadu trochu neznámá, ale totéž se dá říct i o Grajciarovi, no, uvidíme. Pokud podáme stejně kvalitní výkon jajko s Plzní, tak by nám výhra neměla uniknout a nebude to nudnej fotbal, ale to nebyl s Baníkem už dlouho, a to je dobře! S tim Neckovym gólem jsem si tak trochu připomněl podobnou situaci právě s Baníkem, tak se to třeba symbolicky spojí a my zas vyhrajem, když dal Necka góla v závěru zápasu:-))

  5. Re: Do Edenu přijede Baník Ostrava

    quelhar (admin)     před 15 lety 08.03.2009 19:03 |  
    0 0

    Tak Olomouc doslova darovala bod Boleslavi. Podle prubehu hry mela vyhrat asi tak 4:0, spalenych sanci mela vic nez minuly tyden my na Zizkove. Ale i tak to je pro nas docela dobry vysledek. Uvidime, co uhraje Rumun na bahnisti na Zizkove. Goce zaridil penaltu a cervenou kartu, ale jinak nic extra a kdyby v tutovce nahraval a nestrilel, tak Olomouc vyhraje. Tenhle vysledek muze Bolku do dalsich boju nakopnout. Vykouzlila bod z totalne ztraceneho zapasu.

    • Re: Do Edenu přijede Baník Ostrava

      PetCC     před 15 lety 08.03.2009 19:34 |  
      0 0

      V týhle situaci útočník musí střílet a on vystřelil dobře, jenže brankář se v tu chvíli opravdu vytáhnul.

      • Re: Do Edenu přijede Baník Ostrava

        Wommi     před 15 lety 08.03.2009 20:02 |  
        0 0

        ..osobne myslim, ze nekdy by i ten utocnik nemel bejt sobec a zkusit prihrat,..a to byl presne tedle pripad, kdy si myslim ze toleski mel spis radsi zkusit prihrat,..todle je treba vec ktera mi vzdycky u nej trosinku vadila,..ze byl sobec misto toho aby prihral nekdy kdyz bylo vic potreba prave prihrat.
        M.
        jinak je skoda ze bolka zremizovala, ale pokud neprohrajem, budeme mit stalej odstup, coz je dobre!

        • Re: Do Edenu přijede Baník Ostrava

          Bulldock (přítel SN)     před 15 lety 08.03.2009 23:18 |  
          0 0

          Já souhlasim, že bylo lepší přihrát, ale v jeho situaci jsme nebyli. Jinak červená mi přišla docela přísná, penalta ano, ale červenou bych nedal. Asi to bylo podle pravidel jako poslední, ale přišlo mi to dost tvrdý. . např. Vozábal se Spartou taky fauloval jako poslední a viděl jen žlutou, tam bych se píš nedivil. Jinajk soulasim, že tohle by mohl bejt pro Bolku dobrej impulz. Vůbec se mi nějak nevedou předpovědi, Plzeň je na tom podobně jak Bolka. . dobrej fotbal, žádný výsledky, naopak Teplice dvě výhry, to jsem nečekal a Brno se zaseklo, to mě tak nepřekvapuje, navíc už má Beránek mimo hru dva obránce, úzkej kádr bude zase velkou přítěží.

          • Re: Do Edenu přijede Baník Ostrava

            PetCC     před 15 lety 08.03.2009 23:30 |  
            0 0

            Podle mě má Toleski seběvědomí střelce. Proto zakončoval sám, věděl co chce udělat a věřil si, že to dokáže. V tom je přeci jeho síla a proto ho do Slavie brali.
            S tím Vozábalem jsem myslel taky, že má dostat červenou, ale asi se v tu chvíli nejednalo o zabránění brankové přiležitosti.

            • Re: Do Edenu přijede Baník Ostrava

              Bulldock (přítel SN)     před 15 lety 09.03.2009 00:56 |  
              0 0

              On nám to někdo vysvětlí..:-) Minimálně Jiří, ten přijde s verzí, že Puček dělal možný nemožný a vydupal, že Žižkov musí dohrát v 11 a aspoň jeden poločas se bude pískat rovina, tak proto dostal jen žlutou. A jinak zejtra se do Edenu chystá 50 Poláků, 5 Maďarů a zkušebně i jeden chuligán z Addis Abeby a pokusej se ukrást praporek u Vaniakovy brány, takže bacha jako.. a to je "info".. ze zaručenýho zdroje.. od bafíků. :-))

              • Re: Do Edenu přijede Baník Ostrava

                lassiter     před 15 lety 09.03.2009 09:55 |  
                0 0

                :-)) já myslim že Vozábal byl na žlutou, ten míč šel kamsi k praporku

                • Re: Do Edenu přijede Baník Ostrava

                  Wommi     před 15 lety 09.03.2009 12:09 |  
                  0 0

                  ..bylo by fajn dnes vyhrat a drzet stale naskok..myslim ze by to hlavne psychicky hralo velkou roli,..tym by se citil silny a nebal by se a popr. by se hned nepodelal z toho ze se naskok ztencuje!
                  pristi kolo slavku ceka jablonec, tam to nebude lehky a i kdyz spartu ceka brno, bylo by dobry si drzet stale stejny odstup - aspon jeden zapas z techto dvou vyhrat a druhy neprohrat:)

  6. PERNAMENTKA

    Ravik     před 15 lety 09.03.2009 15:42 |  
    0 0

    nemá někdo zájem? kdyžtak budu na čísle 608964132 a viděl bych to na sraz u fanshopu cc. v 16.45