Rozhovory

Tomáš Pekhart: Před mistrovstvím světa se cítím výborně

Dnes odlétá reprezentace do 20 let do Egypta na mistrovství světa, na kterém bude obhajovat stříbrné medaile z Kanady. Slavii budou reprezentovat Ondřej Čelůstka, Jan Hošek, Lukáš Vácha a Tomáš Pekhart, který se zázračně uzdravil po zlomenině zánártní kůstky.

Když si na konci července na tréninku zlomil dvacetiletý útočník Tomáš Pekhart zánártní kůstku, odhadovali doktoři dobu léčby na dva měsíce. To by znamenalo, že nestihne mistrovství světa dvacítek v Egyptě. Slávistický útočník nakonec na jih odletí. "Když mi doktoři popsali, jak by měla léčba probíhat, bylo mi jasné, že mistrovství nestihnu. Chtěl jsem udělat vše pro to, abych jel, takže jsem kontaktoval léčitele, který udělal skutečné zázraky. Slávističtí doktoři viděli průběžné rentgeny, viděli, že mi návštěvy léčitele skutečně pomáhají. Na posledním rentgenu v pondělí byla vidět už jen malá jizvička, která tam bude ještě asi půl roku," popisuje Pekhart. Podle původních předpokladů měl nyní teprve sundat sádru. "Už tři týdny trénuju s Honzou Netscherem a cítím se v pohodě."

Svůj stav průběžně konzultoval i s reprezentačním trenérem Jakubem Dovalilem. "Byli jsme spolu v kontaktu každý týden od té doby, co jsem se zranil, když hrála jednadvacítka v Jablonci, jel jsem se ukázat i reprezentačním lékařům."

Dnes dvacítka ráno v 6 hodin odletěla do Frankfurtu a poté do Káhiry. Tým v Praze už samozřejmě trénoval. "Dopolední tréninky jsou ostřejší, odpolední pak spíš taktické, zkoušíme standardky. Mám za sebou náročné tréninky a cítím se dobře," pochvaloval si Pekhart.

Dvacítku čekají ve skupině Austrálie, Brazílie a Kostarika. "Vůbec ty hráče neznám, těžko tipovat, kdo bude favoritem. Skupina je ale podobná, jako jsme měli v Kanadě." Tomáš Pekhart právě před dvěma lety získal v Kanadě stříbrnou medaili, nyní zažije atmosféru šampionátu podruhé. "Jsme s Ondrou Mazuchem jediní, kdo hráli před dvěma lety. Tehdy jsme tam byli nejmladší." Mazuch je i Tomášovým spolubydlícím na pokoji. Nyní se na našeho útočníka bude spoléhat, vždyť za jednadvacítku nastřílel devět gólů. Česká republika by navíc mohla být favoritem, vždyť hned deset hráčů z dvacítky hraje za jednadvacítku. "Ročník 89 je hodně silný, hrajeme spolu vlastně už od 16 let, takže jsme sehraní, všude jsme byli úspěšní. Nebudu ale tipovat, jaké máme šance na umístění, rádi bychom určitě postoupili ze skupiny."

Češi sehrají svůj první zápas v Port Saidu 28. září proti Austrálii, 1. října na stejném místě nastoupí proti Brazílii a 3. října v Alexandrii, takže určitě budou měnit místo ubytování. Tým je zdravotně zcela v pořádku, držme tedy našim reprezentantům palce. To, jestli uvidíme slávisty v základní sestavě, ještě není zcela jasné. "Každý z tréninků asi tuší, jaké bude jeho místo v týmu, ale základní sestavu nám kouč Dovalil řekne až před zápasem," uzavírá "Pegi".

Komentáře (11)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Tomáš Pekhart: Před mistrovstvím světa se cítím výborně

    quelhar (admin)     před 15 lety 23.09.2009 09:14 |  
    0 0

    No, sestavu bych odhadoval na Vaclik - Celustka, Dreksa, Mazuch, Lecjaks - Vacha, Marecek, Moravek, Zeman - dva utocnici, z nichz bych asi nejradeji videl v zakladu duo Rabusic, Pekhart, ale vsichni ctyri jsou pomerne vyrovnani a obavam se, ze prednost bude opet dostavat Vosahlik.
    Bude podle me dulezite, jestli se na zacatku dokaze dostat Honza Hosek do zakladu pres Dreksu, protoze zadni rady se asi moc menit nebudou a bylo by fajn, aby Hosek odehral vetsinu turnaje v zakladu. Utocnici se asi budou dost menit, takze si zahraje kazdy z nich a Celustka napravo by mela byt jasna volba.

    • Re: Tomáš Pekhart: Před mistrovstvím světa se cítím výborně

      Ravik     před 15 lety 23.09.2009 11:21 |  
      0 0

      vypadá to na silnou sestavu.. hlavně záloha, škoda, že Adamovi Hlouškovi to utekl start o pár dní :-)

      Nevíš jestli to bude na nějaký dostupný TV?

      • Re: Tomáš Pekhart: Před mistrovstvím světa se cítím výborně

        quelhar (admin)     před 15 lety 23.09.2009 11:26 |  
        0 0

        Ceske zapasy ma vysilat CT, ted nevim jestli na CT2 nebo CT4, nejspis na CT4, ale v zakladni skupine by tusim melo jit vsechno primym prenosem. A v pripade postupu by byla snad samozrejmost, ze by se ceske zapasy take vysilaly primym prenosem.

        • Re: Tomáš Pekhart: Před mistrovstvím světa se cítím výborně

          Fallen (přítel SN)     před 15 lety 23.09.2009 12:14 |  
          0 0

          "samozřejmost" pche. U ČT?

          • Re: Tomáš Pekhart: Před mistrovstvím světa se cítím výborně

            quelhar (admin)     před 15 lety 23.09.2009 12:22 |  
            0 0

            Tak doufejme, ze mu do toho nevleze mistrovstvi severni Moravy v plivani na presnost... :o)

      • Re: Tomáš Pekhart: Před mistrovstvím světa se cítím výborně

        harry     před 15 lety 23.09.2009 21:24 |  
        0 0

        pro nás ovšem jedině dobře,bez Hlouška si totiž momentálně naší hru radši ani nechci představovat-navíc si myslím,že on už by mohl být zkoušen coby varianta pro A-repre

    • Re: Tomáš Pekhart: Před mistrovstvím světa se cítím výborně

      mirecek1111     před 15 lety 23.09.2009 13:16 |  
      0 0

      Proboha proč by měl dostat před Pekhartem přednost Vošáhlík. A jak jako opět, on někdy už přednost dostal.
      Pekhart je s Morávkem a Mazuchem jediná konstatna. Ten bude hrát určitě, pokud bude plně fit.
      Vždyť Pehhart je nejlepší střelec jak U20 tak U21, dokud se nezranil z těchto ročníků.
      Já nerozumím proč se tak podceňuje. Bohužel mu to na jaře zase tak moc u nás nevyšlo. Možná se dá polemizovat i s tím, že snad mohl dostat daleko větší prostor. Jenomže potom to začalo Fořtovi konečně šlapat a už nebyl důvod něco měnit. Navíc ho při hostování u nás provázejí zranění, což je též smůla. Ale co sleduju výsledky mládežnických výběrů tak to vždycky všechno leželo na jeho gólech. Nechápu, proč by neměl mít najednou jisté místo v sestavě, pokud je tedy skutečně už plně zdráv.

      • Re: Tomáš Pekhart: Před mistrovstvím světa se cítím výborně

        quelhar (admin)     před 15 lety 23.09.2009 13:34 |  
        0 0

        No prave, u nej je otazkou zdravi a to, ze ctvrt roku nehral poradny fotbal. Vosahlik na to, jake je to kopyto, hraje az nebezpecne casto - na ME U19 hral prakticky neustale v zakladu s Necidem, ted na posledni repre akci U21 proti Severnimu Irsku byl zase v zakladu a na lavici sedel Rabusic. Proste mam pocit, ze Dovalilovi se Vosahlikova prace libi a mam strach, ze v zakladu bude on. Ale jak jsem psal, utocnici urcite budou rotovat a zahraji si vsichni.

        • Re: Tomáš Pekhart: Před mistrovstvím světa se cítím výborně

          Huzgi (přítel SN)     před 15 lety 23.09.2009 14:51 |  
          0 0

          Já Vošahlíka tak detailně nesleduji, ale z toho, že jsou s ním dlouhodobě spokojeni trenéři v různých repre i v různých klubech (a často ho nasazují i na úkor jiných, zdánlivě šikovnějších útočníků) lze soudit, že buď v něm něco přece jen je nebo aspoň dobře pracuje v tréninku....

          • Re: Tomáš Pekhart: Před mistrovstvím světa se cítím výborně

            Huzgi (přítel SN)     před 15 lety 23.09.2009 14:54 |  
            0 0

            Jinak k Pekhartovi. Je to podle mne docela risk. Já ho mám celkem rád a hodně mu fandím. Ale na jaře se zas až tak neprosadil (i když to bylo taky o štěstí a Fořt se najednou rozehrál), celou dosavadní část podzimní sezony promarodil, nemá z poslední doby žádnou herní praxi a najednou jede reprezentovat. Když vezmu, jak dlouho se rozehrávají různí už zkušení hráči v kádru Slavie, tak by musel být zázrak, aby ta přestávka na něm nebyla znát. Už vidím to halo, kdyby v podobné situaci byl nominován hráč do repre A.....

            • Re: Tomáš Pekhart: Před mistrovstvím světa se cítím výborně

              EdCable     před 15 lety 23.09.2009 16:43 |  
              0 0

              Tak je pravda, ze kolem navratu Rosickeho do A repre po vice nez roce absence bylo velke halo, ze ;-)