Přípravná utkání

Slavia - Bohemians Praha 4:1

Fotbalová Slavia sehrála první letošní přípravné utkání, ve kterém v Edenu na umělé trávě porazila Bohemians Praha 4:1. Střelecky se prosadil premiérově útočník Tecl i testovaný útočník Ivanovski.

Slavia nastoupila do zápasu v silné sestavě, ve středu pole dostal možnost ukázat se Koreš a v útoku se poprvé slávistickým divákům představil Tecl. Sešívaní na nic nečekali a hned v první minutě vyzkoušel střelu z hranice vápna Koreš. Následovaly dva rohové kopy a po tom druhém do vlastní sítě zamířil soupeřův stoper Turtenwald - 1:0. Slavia pokračovala i po vstřelené brance v aktivní hře, soupeře do nebezpečných akcí nepouštěla. Sama pak zahrozila v 13. minutě, kdy pronikal do vápna Tecl, kterému  na poslední chvíli ukopl míč stoper. Za čtyři minuty už se ale náš mladý útočník mohl radovat, když se dostal do vápna Koreš, jeho přihrávku nedokázal soupeř odkopnout a ve skrumáži se nejlépe zorientoval Tecl - 2:0. Za dvě minuty mohlo být ještě veseleji, když Hubáček krásně prvním dotykem poslal míč za obranu na Vlčka, který ve skluzu jen těsně minul vzdálenější tyč Belaňovy branky. Až po půlhodině hry se do nebezpečnější akce dostali hráči Bohemians, když po rohovém kopu hlavičkoval Kincl, ale jen do středu branky, kde byl připraven Vaniak. Slávisté odpověděli další akcí Tecla, který zareagoval na míč z hloubi pole, ve vápně se dostal k hlavičce před vybíhajícím Belaňem, ale minul branku. Další zajímavou akci rozjel Hloušek, vybojoval na vlastní polovině míč, rychle postupoval vpřed a slávisté jej doplnili a vytvořili tak přečíslení. To skončilo nejistým zákrokem Belaňe proti centrovanému míči, ten skončil u Koreše, který z hranice vápna střílel nepřesně. Jedinou vážnější akcí soupeře ze hry byl míč za obranu v 35. minutě, míč se dokonce dostal za vybíhajícího Vaniaka, ale před brankovou čárou uhasil požár Čelůstka.

Do druhé půle slávisté prostřídali sestavu a na hřišti se objevil také testovaný hráč Mirko Ivanovski, který rychle umlčel diváky, kteří jeho test komentovali se značnou nedůvěrou. Na hřišti byl totiž Ivanovski ve druhé půli zřejmě nejlepším ze slávistů, v 52. minutě rozjel akci, po které střílel z hranice vápna Janda a míč vyražený Belaňem dorazil právě Ivanovski do brány - 3:0. Ještě předtím se však zapotil i na opačné straně Hanuš, když chytil gólovou šanci soupeře po akci středem hřiště. Soupeř se nakonec čestné branky dočkal, když po standardní situaci a několika odrazech usměrnil míč do protipohybu Hanuše Kincl - 3:1. Slávisté však i v obměněné sestavě byli lepším týmem a vytvářeli si dál slibné situace. V 59. minutě hlavičkoval Naumov těsně nad po centru Krajčíka, o čtyři minuty později se po rohu Trubily dostal míč k Ivanovskimu, jehož střelu zblokovali obránci. V 70. minutě měl soupeř šanci snížit, když zahrával standardní situaci z 22 metrů, ale Hanuš střelu k tyči kryl. Během minuty slávisté odpověděli opět gólově - po rychlé akci zvyšoval na 4:1 po přihrávce Kysely před prázdnou bránu Naumov. V posledních 15 minutách pak slávisté propásli šanci skóre ještě navýšit, když nejprve Kysela zbytečně zpracovával míč místo přihrávky jedním dotykem na úplně volného Naumova a posléze Naumov krásně obešel tři hráče, jenže se střelou váhal tak dlouho, až se dostal do nevýhodné pozice a brankář jeho střelu kryl. Během celé druhé půle se slávisté několikrát snažili dostat míč za obranu na nabíhajícího Ivanovskiho, který nešetřil krokem a opakovaně si do volných prostorů nabíhal, ale akce končily buď ofsajdem nebo zásahem brankáře před testovaným Makedoncem.

"Nemůžu dnešnímu zápasu přikládat větší význam, ale každé vítězství je dobré. Šanci dostali všichni, kdo byli zdraví, chtěli jsme rozložit zátěž. Po horách jsme byli potřetí na hřišti, tam jsme se k fotbalu moc nedostali. Na to, že to byl první zápas, jsem spokojený. Byly tam dobré okamžiky, samozřejmě i horší. Branky jsme dali, vytvořili jsme si i další gólové situace," zhodnotil utkání trenér Karel Jarolím.

Slavia - Bohemians Praha 4:1 (2:0)
Slavia, 1. poločas:
Vaniak - Krajčík, Vomáčka, Čelůstka, Hubáček - Grajciar, Koreš, Trapp, Hloušek - Tecl, Vlček
2. poločas: Hanuš - Krajčík, Hošek, Kopic, Hubáček - Kysela, Trapp (71. Duranski), Janda, Trubila - Ivanovski, Naumov
Branky: 3. Turtenwald vlastní, 17. Tecl, 52. Ivanovski, 71. Naumov - 55. Kincl

Komentáře (25)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia - Bohemians Praha 4:1

    Kuka125     před 14 lety 20.01.2010 11:55 |  
    0 0

    V online přenosu psali že je ten Ivanovski levej záložník a ne útočník. A ten Kisliak vůbec nenastopil.

  2. Re: Slavia - Bohemians Praha 4:1

    quelhar (admin)     před 14 lety 20.01.2010 12:32 |  
    0 0

    Jeste pridam osobni dojmy - kdybych mel vybrat utocnou dvojici po dnesnim zapasu, tak by to byla dvojka Tecl - Ivanovski. Oba dva hrali aktivne a predevsim Ivanovski prinesl do hry slusnou davku aktivity na hrotu utoku, ktera nam na podzim tak trochu chybela. I technicky je na tom solidne, velmi se mi libil. Oproti tomu Kysela nepredvedl nic extra, navic se v prubehu druhe pule zranil, kdyz si mic predkopl daleko, snazil se jej jeste od brankove cary odcentrovat, ale pak to neubrzdil a narazil do zabradli s reklamou a musel byt osetren. Libil se mi i Kores, ale obcas by si mohl dovolit jeste vic smerem dopredu. To snad prijde casem. Duranski odehral jen necelych 20 minut, hral defenzivniho zaloznika a do hry se prilis nedostal. Obranna hra byla lepsi v prvni puli, tam jsme soupere moc do hry nepustili. Ve druhem polocase jsme vytvareli vic faulu ve stredu hriste a souper hrozil temer vyhradne ze standardek - takova slavisticka klasika.
    Perlicky - Tecl hral v dresu se jmenovkou Smicer a cislem 11, Ivanovski pro zmenu s 21 a jmenovkou Belaid. Divaku kolem stovky, mozna 150.

    Kazdopadne na to, ze to byl prvni zapas po fyzicke priprave, tak to byl velmi solidni vykon, myslim, ze zatim muzeme byt spokojeni.

    • Re: Slavia - Bohemians Praha 4:1

      lassiter     před 14 lety 20.01.2010 13:24 |  
      0 0

      Mě celkem zaujal Kopic, když už ničím jiným, tak aspoň tím, že je dost vysokej a má slušnou postavu, což by mohlo pomoct jak vzadu tak i vepředu při standardkách. Navíc mi přijde takovej Brabcovskej typ, jak hrou tak i vizuálně, až sem si říkal, když jsem přicházel, jestli se Erich nevrátil... Dobře hrál Janda, což nevím jestli je dobře, protože KJ ho určitě bude mít tendenci cpát doprostředka.

  3. Re: Slavia - Bohemians Praha 4:1

    Kunetice     před 14 lety 20.01.2010 12:52 |  
    0 0

    Až na Hubačka ten mi tam nějak nesedí !!!

    • Re: Slavia - Bohemians Praha 4:1

      denydzlSKS     před 14 lety 20.01.2010 12:56 |  
      0 0

      ještěže máme hodně kvalitních levých obránců, kteří ho nahradí...

  4. Re: Slavia - Bohemians Praha 4:1

    whitesnake01     před 14 lety 20.01.2010 13:08 |  
    0 0

    nejak nechapu ty brankare, kde je Divis a Romanovs? a trubilu do obrany, nevim proc ne, kdyz to zvadl Hlousek a Svento, nebo delali mene taktickych chyb? :) doufam ze testovani hraci nejsou zas dohozeni nejakyma pochybnyma managerama, makedonce ted testuji uplne vsici, az je to podezrele

    • Re: Slavia - Bohemians Praha 4:1

      (host)     před 14 lety 20.01.2010 13:11 |  
      0 0

      Divise jsem tam videla, Romanovse ne. Uvidime, kdo bude chytat v patek. Jane

    • Re: Slavia - Bohemians Praha 4:1

      urs (přítel SN)     před 14 lety 20.01.2010 13:13 |  
      0 0

      sám KJ v minulosti vzpomínal, že Vitalije na beka dávat asi nebude, bo ano.., dělal dost taktických chyb.. (zkrátka nebránil podle představ) :)
      urs

      • Re: Slavia - Bohemians Praha 4:1

        Jiri1     před 14 lety 20.01.2010 13:24 |  
        0 0

        Tak ja ho nevidel, ale podle vyjadreni KJ stale plati , ze si muze hledat angazma

      • Re: Slavia - Bohemians Praha 4:1

        whitesnake01     před 14 lety 20.01.2010 14:42 |  
        0 0

        prave proto se musim smát, že tam pěkných pár zápasů odehráli superobránci Švento s Hlouškem :)

  5. Re: Slavia - Bohemians Praha 4:1

    Jiri1     před 14 lety 20.01.2010 13:23 |  
    0 0

    Zdravim, videl jsem vetsinu utkani, s Vasim hodnocenim souhlasim, musim jen zduraznit , ze jde o prvni utkani , ktere rozhodne nic nevypovida o moznostech nasich fotbalistu. Strizkov totiz toho fotbalove moc nepredvedl,je vubec otazkou , kdo mu financne pokryje jarni cast sezony a kde bude hrat, protoze na Strahove jen v pripade , ze uhradi dluznou castku za pronajem a poskytnute sluzby. obcas jsem mel pocit , ze se spis soustredil na likvidaci nasich hracu. Testovany hrac byl opravdu velmi slusny, souhlas s Vasim hodnocenim, je skoda , ze Belorus Kislak nenastoupil, toto jmeno je zajimave, je pravidelnym reprezentantem sve zeme v mladeznickych kategoriich, stopu zanechal i repre do 21 let. Musim rict , ze jsem docela zvedav na Mendyho v becku , pry je to velmi kvalitni fotbalista s nefotbalovym myslenim. Ono pry testovanym hracum neni konec, v prubehu dalsich tydnu se pry dockame mozna i exotictejsi posily , ale priznam nic konkretniho nevim. jeste jeden poznatek, pokud se tedy nekdo chtel ukazat a hrat , taK to urcite byli mladi hraci Kores, pozdeji Duranski , velmi slusni pohybove i fotbalovym myslenim, jen a by jim to vydrzelo

    • Re: Slavia - Bohemians Praha 4:1

      lassiter     před 14 lety 20.01.2010 13:28 |  
      0 0

      co to znamená s nefotbalovým myšlením?

      • Re: Slavia - Bohemians Praha 4:1

        Jiri1     před 14 lety 20.01.2010 13:40 |  
        0 0

        Zdravim , Slaviator by to asi rekl lepe, ja to zkusim vyjadrit jasneji, fotbal hrat umi , na tom se shoduji v Moste , nakonec i v Boleslavi , jenze obcas to vypada mu chyb motivace , nebo ze zije svuj zivot prilis naplno.

        • Re: Slavia - Bohemians Praha 4:1

          lassiter     před 14 lety 20.01.2010 13:52 |  
          0 0

          ach tak, no to si s Jarolímem určitě dobře porozumí :-)

          • Re: Slavia - Bohemians Praha 4:1

            mirecek1111     před 14 lety 20.01.2010 14:02 |  
            0 0

            třeba jo, všichni se mění, nebo spíš všichni mají dvojí metr. Třeba je to Jarolímův typ (samozřejmě fotbalově), takže s ním chce pracovat.
            Řada hráčů pod našim trenérem nedostala žádnou šanci, řada dostala jen jednu a letěla a na Skácela se třeba taky pořád čeka, podle jeho dnešních slov.

            • Re: Slavia - Bohemians Praha 4:1

              slaviator     před 14 lety 20.01.2010 16:20 |  
              0 0

              Jarolímův typ to asi bude, je to takovej... dozadu měkkej, dopředu nevýraznej hráč :(

        • Re: Slavia - Bohemians Praha 4:1

          mirecek1111     před 14 lety 20.01.2010 13:59 |  
          0 0

          No to si to teda přiblížil :) žije si svůj život, to je teda pěkně široký pojem.
          Mě se stejně vždycky nejvíc líbí příhody typu, no přišel hráč na testování a hned první den si v obchodě koupí deset čokolád. Tím nijak nenarážím na ok výživu ale na to, že takové testování řadě hráčů dost mění život, pokud tedy vyjde. Ještě, že nejsou v hotelu videokamery, to by se nějaký ten brazicel ze slamu mohl nachytat jak si hraje s vypínačem světla ...rožnuto, zhasnuto, rožnuto, zhasnuto... :-))
          Potom taky podle toho vypadá jejich výkon (výborný) a po podpisu smlouvy jde všechno do háje.
          Ale brát cizí hráče jako mládežnické reprezentanty na zkoušku, to je jen dobrý směr. uvidíme. Jinak se aspoň ukáže jak kvalitně pan Cipro na podzim "pojedzil". Někdo tady psal, že když se někde vyjádřil, že se jeho práce projeví až v létě, tak se nikdo snad ani testovat nebude. A vidíte. Každá práce se musí nějak projevit. A určitě těch testovaných hráčů bude ještě ted v zimě více. Bohužel to bude buď a nebo, na to aby našel pan Cipro nějakou opravdovou pecku asi skutečně potrvá, třeba až do léta.
          Jinak by mě zajímalo jestli je v ted někdo od nás v Africe, třeba přímo pan Cipro, když je ten kontinentální pohár. A jestli jo, tak doufám, že si vzal sebou flintu, když je to tam tak ostré. Už aby se Adebayor vrátil, ten Everton mě štve ještě ted :)

          • Re: Slavia - Bohemians Praha 4:1

            Jiri1     před 14 lety 20.01.2010 14:06 |  
            0 0

            Zdravim, pokud vim , tak v Africe se nyni ze Slavie nikdo nevyskytuje, nevylucuji ale ze si nekdo udela maly vylet jako KJ loni, jemi lito testovani hraci podle dostupnych informaci nejsou typem nasich skautu.

            • Re: Slavia - Bohemians Praha 4:1

              whitesnake01     před 14 lety 20.01.2010 14:48 |  
              0 0

              vzhledem k tomu že ve Slavii všichni dělají vše, tak tam teď dělá scouting Ragued, při zápase ma v kapse notýsek a píše si poznámky, proto taky Tunisko letos nehraje nic moc :) Belaida už radši ani nezvou, protože ten klidně popsal i celý notes za poločas, občas to dělal i v lize :)

              • Re: Slavia - Bohemians Praha 4:1

                slaviator     před 14 lety 20.01.2010 16:23 |  
                0 0

                "ve Slavii všichni dělají vše" :-))

            • Re: Slavia - Bohemians Praha 4:1

              tantalos     před 14 lety 20.01.2010 15:03 |  
              0 0

              V době dnešní videotechniky není cestování (nejen finančně, ale i zdravotně náročné), po Africe nezbytné. Neměl by být velký problém pořídit si videozáznamy ze věšech utkání. A třeba by se našli i hráči pro nový styl.
              Fotbal se pomalu mění. Pro českou ligu - dokud v ní hrajou ty různé Střížkovy, Bohemky 1905 a pod - bude brzy třeba podle vzoru hokeje nakupovat různé bitkaře a osobní ochránce pro kluky, kteří to umí..
              Jak jsem viděl dneska ty různé Turtenwaldy, Kincly, Flašky a jiné ..., říkal jsem si, že by si Slavia také mohla pořídit několik řádně urostlých, tvrdších hráčů z Afriky, co se ničeho nebojí, aby se vypořádali s prasícími soupeři hned na hřišti. Pak by třeba dostali na čtvrt roku dištanc, ale určitě by se jim dalo vysvětlit,, kdy se mohou nechat vyloučit, tak proč ne.
              Koreš hrál velmi dobře, technicky patří do základu, ale zatím mi jak on, tak i Tecl připadali trochu málo fyzicky vyspělí a agresivní proti zápasníkům, jako je třeba Lencevič, nebo jak se to, co jim hrálo uprostře obrany, vůbec jmenuje.

            • Re: Slavia - Bohemians Praha 4:1

              mirecek1111     před 14 lety 20.01.2010 16:43 |  
              0 0

              Na testech jsou ve Slavii Mirko Ivanovski a Sergej Kisliak. Můžete říct o nich nějaké podrobnosti?

              „Sledovali jsme je, proto jsou tady. Viděli jsme je v zápasech, kde opravdu o něco šlo, ale samozřejmě že jsme je chtěli poznat i osobně, jak vypadají po charakterové stránce. Určitě tady nejsou náhodou. Hráči, kteří sem na testy přijedou, jsou pečlivě vytipovaní a viděli jsme je vícekrát.“

      • Re: Slavia - Bohemians Praha 4:1

        slaviator     před 14 lety 20.01.2010 16:19 |  
        0 0

        No, kam se na něj hrabe Tijany Belaid s podpisama na diskotékách... :) Ale je to zvláštní, nechápu to, rok a půl vlastně nehrál, protože na to sral a trenéři ho odepsali, prej byl na testech ve Standardu Lutych... a najednou bychom ho brali do béčka? Proč nedat raději příležitost nějakému dorostenci?

        • Re: Slavia - Bohemians Praha 4:1

          Bulldock (přítel SN)     před 14 lety 20.01.2010 16:37 |  
          0 0

          Asi ho poslal Kabíček v rámci doplatku za Goceho, když je to takovej dříč, jak řikáte:)

          • Re: Slavia - Bohemians Praha 4:1

            slaviator     před 14 lety 20.01.2010 17:01 |  
            0 0

            ... to mi připomíná, že Sparta nezaplatila za Hainaulta, tak ho měl poslat tam.. :))))))