Fortuna liga

Statistické okénko - 22. kolo

Sešívaní prohráli v lize potřetí v řadě. Víte, kdy naposledy se jim taková věc povedla?

Odpověd na otázku položenou v úvodu je: téměř před 15 lety. Tehdy na konci sezóny 1994/95 Slavia prohrála v Liberci a doma s Plzní, načež první zápas následující mistrovské sezóny podlehla Olomouci. To je nejsmutnější statistika týkající se současného kola této zpackané sezóny. Slávisté dostali na jaře v šesti zápasech už deset branek a skóre za všechny soutěžní zápasy této sezóny (liga, poháry, Ondrášovka) už není ani kladné - 44:44.

Sparta kopala na jaře už třetí penaltu za stavu 0:0 v šestém utkání. Poprvé ji neproměnila, přesto dokázala poměrně neškodné Brno porazit tříbrankovým rozdílem a na čele tabulky má dva body náskok. Brno na jaře poprvé prohrálo a především produkovaná hra naznačila, že se nejedná o žádnou jarní štiku ligy, ale jen o tým, který potkala na jaře solidní forma.

Mladá Boleslav si smlsla na Plzni, vstřelila ještě o branku víc než Sparta a postarala se o porážku dalšího dosud na jaře velmi úspěšného týmu. Zatímco Boleslav byla nedávno v krizi a měla sérii 4 porážek v řadě, nyní podruhé v řadě zvítězila. Plzeň na jaře prohrála teprve podruhé, první porážka navíc přišla v dohrávaném utkání z podzimu.

Liberec v atraktivním duelu přestřílel Jablonec a zdá se, že mu vítězství v Edenu velmi pomohlo, bylo to teprve druhé jarní vítězství a druhé v řadě. Jablonec na jaře z šesti zápasů vyhrál jen tři a nabral ztrátu na čelo tabulky.

Teplice jen remizovaly na hřišti Bohemians 1905 a jejich bilance je ještě horší než ta jablonecká - na jaře zvítězily třikrát ze sedmi zápasů, z toho jedenkát v dohrávce podzimního kola s Plzní. Z posledních 4 zápasů pak mají výhru jedinou. 

V nižších patrech tabulky se začíná vyjasňovat. Slovácko porazilo Č. Budějovice, které odsoudilo na 14. příčku, ovšem Budějovice nemusí být nervózní, jelikož mají 6 bodů náskok na poslední duo. Střížkovská Bohemka v Příbrami i Kladno doma s Olomoucí prohráli a jejich prvoligový osud se zdá býti téměř zpečetěn.

Kolo skončilo bilancí 6-1-1, která nastala už v 16. kole. Padlo 30 branek, vůbec nejvíc za celou letošní sezónu.

Komentáře (4)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Statistické okénko - 22. kolo

    lassiter     před 14 lety 31.03.2010 10:31 |  
    0 0

    Hm, jsem docela zvědavej, jakej trest dostane Jech, ne teda že by to něco řešilo... Penalta na Trappa byla zcela jasná, na Jandu si úplně jistej nejsem. Doufám, že Ota Černý naplní své poslání (aspon myslím, že proto sedí v komisi) a vybaví Macelu záběry ze strany, kterými bohužel neobšťastnil diváky televizního přenosu. Mám na mysli zejména tu ruku Neuwirtha při přímáku Grajciara, která možná byla ve vápně, a podle mě i ofsajd Nevese před prvním gólem. Nehledě na pár neudělěných žlutých karet. I když mám trenéra Koubka docela rád, tak jeho vyjádření ve sportu, že "rozhodčí má písknout penaltu jen tehdy, jedná-li se o vyloženou šanci útočícího hráče", a proto rozhodčí udělal dobře, že nepísknul faul na Trappa, který byl zády k brance, a Jandu, který běžel kamsi k praporku, je divné.

    Hodně zajímavej byl i zákrok Nikla na Ljevakoviče, opravdu nevim, za co už dávat červenou kartu...

    • Re: Statistické okénko - 22. kolo

      DrFe1     před 14 lety 31.03.2010 12:00 |  
      0 0

      Ruka Neuwirtha byla ve vápně, je to vidět na webu ČT, čas utkání 9:34. Ten záběr tam ale jenom problikne, takže je potřeba si to v pravou chvíli zastavit. Co se týče Nevese, tak tam ofsajd nebyl resp. možná byl ale asi tak "deseticentimetrový" a tohle bych rozhodně nepískal, jsem zato aby se takové situace pouštěly, kromě toho to rohle rozhodčí nemůže vidět.



      http://www.ceskatelevize.cz/program/10265632952-29.03.2010-17:00-2-fc-banik-ostrava-sk-slavia-praha.html

      • Re: Statistické okénko - 22. kolo

        lassiter     před 14 lety 31.03.2010 12:17 |  
        0 0

        myslim, že u Nevese byl ten ofsajd větší, ale jsem taky pro to, aby se to pouštělo, pokud to budou pouštět všichni

        • Re: Statistické okénko - 22. kolo

          DrFe1     před 14 lety 31.03.2010 12:24 |  
          0 0

          Myslím že víc jak 0,5 m to nebylo, je to vidět v čase 6:47. Byl bych zato, aby se skutečně stanovilo, že rozhodčí má mávat jen když je o ofsajdu přesvědčen a ne "pro jistotu" v každé hraniční situaci. To by ale muselo být vynuceno tím, že by se nesprávně mávnuté ofsajdy postihovaly minimálně stejně jako ty nesprávně nemávnuté. Dnes se jim bohužel ten alibismus (radšo mávnout)ú stále vyplácí. My jsme na to doplatili se Střížkovem.