Fortuna liga

Sešívané čeká bitva o Vršovice

Na dveře klepe první z dvojice ligových derby, v pondělí od 15:30 Slavia hostí Bohemians 1905. Atraktivní utkání nevysílá žádná televize.

Bohemians do Edenu určitě nepřijede s tak otevřeným fotbalem jako ve čtvrtek Sparta. "Bude jiný zápas než se Spartou, Bohemka bude určitě houževnatě bránit, takže budeme chodit do plných. Věřím, že na stadionu bude pokračovat výborná atmosféra a že naše fanoušky pozvala výhra nad Spartou zpátky do hlediště," říká před utkáním František Cipro.

Slavii v poslední době trápí především nejistá obrana a obrovské individuální chyby. "Spíš šlo o to, že někteří hráči mlčí a já mohu být alespoň ten, kdo trochu diriguje ty kluky vzadu, protože ti jediní mě slyší," vysvětluje problémy v obraně Martin Vaniak.

Návrat na trávníky čeká počátkem května Vomáčku, což je při stavu slávistické obrany jistě pozivitní zpráva.

Na marodce dále zůstávají Kaufman, Naumov, Hloušek a Belaid. Zranění si z derby se Spartou odnesl Petr Janda, jako většinu slávistů ho trápí koleno.

Pravděpodobná sestava Slavie podle autora článku: Vaniak - Krajčík, Trapp, Kopic, Hubáček - Grajciar, Ragued, Ivanovski, Milan Černý - Vlček, Kysela

Komentáře (15)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Sešívané čeká bitva o Vršovice

    PetCC     před 14 lety 04.04.2010 10:43 |  
    0 0

    "Bohemians do Edenu určitě nepřijede s tak otevřeným fotbalem jako ve čtvrtek Sparta." - to by mě zajímalo, jak by toho chtěla Bohemka dokázat a překonat sparťanské rozestavení 6-3-1 hluboko na své půlce? To snad i Kladno hraje na Slavii otevřenější fotbal než Sparta.

    • Re: Sešívané čeká bitva o Vršovice

      DrFe1     před 14 lety 04.04.2010 11:00 |  
      0 0

      Taky by mě zajímalo, jak může někdo v souvislosti s českou obdobou Tatranu Prešov mluvit o otevřeném fotbalu. Ani teď když jsme v největším srabu si Sparta netroufla hrát otevřený fotbal.

    • Re: Sešívané čeká bitva o Vršovice

      mirecek1111     před 14 lety 04.04.2010 12:13 |  
      0 0

      Kdo ví jak to je. A navíc, i kdyby ne, já myslím, že v součastnosti se vysmívat Spartě či komukoli jinému si moc nezasloužíme. Měli bychom držet hubu a krok a pořádně pracovat at se vrátíme co nejdřív tam kam patříme.

      Mě se sestava z minulého zápasu moc nezdála, asi bych nedal do obrany Trappa a do základu Kyselu ale at hrají. Konečně at se změní aspon tohle a když si takové hráče pan Cipro vybral, tak at hrají už pořád. Už proboha musí zkončit ty veletoče v sestavě, kdy každý zápas hraje někdo jiný.
      A jestli nemůže hrát jeden hráč, tak at ho nahradí hráč z lavičky, který hraje jeho post (Vaněk) a ne, že když vypadne jeden hráč, tak si zase protočí v sestavě místa půlka kluků.

      • Re: Sešívané čeká bitva o Vršovice

        japhy     před 14 lety 04.04.2010 12:42 |  
        0 0

        Zlatý slova o těch veletočích. Je fajn mít v týmu univerzála (Hub), ale u nás je univerzální snad půlka mužstva (Trapp, Grajciar, Janda, Kysela, M.Černý)

        • Re: Sešívané čeká bitva o Vršovice

          mirecek1111     před 14 lety 04.04.2010 12:46 |  
          0 0

          ...hloušek, čelustka, jako to bychom mohli pokračovat. Ale oni nejsou univerzálové, to pan Jarolím je z nich udělal, a nevšiml si, že až na vyjímky to odnášela jejich výkonost.

          • Re: Sešívané čeká bitva o Vršovice

            mirecek1111     před 14 lety 04.04.2010 12:48 |  
            0 0

            nebo Koreš ve středu hřiště, to byla úplná vražda

        • Re: Sešívané čeká bitva o Vršovice

          quelhar (admin)     před 14 lety 04.04.2010 13:04 |  
          0 0

          Naopak, myslim, ze mit univerzalni pulku muzstva je skvela vec, jednak hraci muzou behem zapasu menit pozice a druhak, kdyz se zrani tri stoperi, tak nemusime hrat na tri obrance, ale muzeme premistit univerzalniho hrace (Huba nebo Trappa).

          • Re: Sešívané čeká bitva o Vršovice

            DrFe1     před 14 lety 04.04.2010 13:17 |  
            0 0

            Platí ale to co píší už ostatní výše. Jednak ničemu neprospívá, když vypadnutí jednoho hráče ze sestavy způsobí veletoč v celém týmu a druhak většina těch "univerzálů" byla Jarolímem vytvořena tak trochu násilně a zbytečně a bylo to většinou na úkor jejich výkonosti. Málokdo je tak přizpůsobivý jako David Hubáček, který hraje výkonostně +- stejně nalevo, napravo nebo uprostřed obrany

            • Re: Sešívané čeká bitva o Vršovice

              quelhar (admin)     před 14 lety 04.04.2010 13:21 |  
              0 0

              To je pak o tom, jestli povazujes za lepsi ponechat napr. Hlouska v zaloze a na levy bek postavit misto zraneneho Hubacka nekoho, kdo tam bude hrat o dost hur nez pripadne Hlousek a nebo radsi stahnes Hlouska, ktery je ze vsech moznych nahrad nejlepsi a na levou zalohu postavis misto nej nekoho jineho.
              Obe varianty maji sva pro a proti a nemyslim, ze ta druha je nasilna a zbytecna, prestoze je na ukor Hlouskovy vykonnosti, protoze neni na ukor vykonnosti celeho tymu.

              • Re: Sešívané čeká bitva o Vršovice

                mirecek1111     před 14 lety 04.04.2010 13:54 |  
                0 0

                jo já to za lepší považuju, a myslím, že to za lepší považuje i kolega doktor, všichni jiní trenéři a nakonec možná od léta zase i pan Jarolím po velkolepém návratu. Protože ted bude mít jište čas si udělat tu hřebíkovskou analýzu svých kroků ve Slavii.

                Je úplně něco jiného když si při zápase mění posty na ligu nadprůměrní hráči Belaid, Jarda Černý a Marek Jarolím, kteří jsou ještě k tomu "jištěni" z útoku Necidem a z defenzivy Tavaresem nebo když nutíš hráče jako Koreš, Trapp, Kysela, Janda nedejbože Trubila hrát pokaždé na jiném postě a ještě k tomu čekáš tříbodobé výsledky..

                • Re: Sešívané čeká bitva o Vršovice

                  DrFe1     před 14 lety 04.04.2010 16:00 |  
                  0 0

                  Nestrašte pořád s tím Jarolímem, to by bylo pro Slávii harakiri. Jarolím by možná mohl jednou do Slávie zase přijít, ale je nutný odstup několika let a aby byly splněny podmínky 1) nebude ve Slávii už (skoro) nikdo ze současného kádru 2) Jarolím bude jevit známky toho, že se opravdu poučil ze svých chyb. Za ty tři měsíce k těmto změnám opravdu nedojde a spadneme zpátky do toho bahna kde jsme byli a ze kteréího se nyní škrábeme.

          • Re: Sešívané čeká bitva o Vršovice

            mirecek1111     před 14 lety 04.04.2010 13:39 |  
            0 0

            Díky plně univerzální sestavě jsme to za rok dopravovali z neporazitelného týmu ligy do úplných sraček a sám zakladatel této myšlenky nakonec musel odejít.
            Viděl si nějaký evropský špičkový tým, který by takovým způsobem měnil hráče v sestavě?

            Ty napíšeš, že zařazení Šventa nebo Hlouška na beku byla v té době asi nejlepší varianta, protože jiní lepší hráči na post beka nebyli ale už ti nedochzí, že tímto krokem jsme si zlikvidovali klenot naší hry, levého záložníka. My proto, abychom co možná nejlépe vyřešili dá se říct bezvýznamný post levého beka si pesunutím Hlouška nebo Šventa zlikvidujeme celou ofenzivu, protože at chceš nebo nechceš, tak na těchto hráčích stála.

            Ty říkáš, že je to skvělá věc, já bych naopak dokonce řekl, že z tohohle pramení všechno špatné, co se nám v průběhu roku stalo, a nakonec i panu Jarolímovi.

            • Re: Sešívané čeká bitva o Vršovice

              denydzlSKS     před 14 lety 04.04.2010 19:37 |  
              0 0

              no, muj názor je zas takovej, že zrovna levá strana s jčerným v záloze a šventem na beku byla velmi dobrej tah a ani ten hloušek tam nebyl vyloženě utopenej. naopak koreš vprostřed nebo pudil na beku to byly dost průsery. pravdu máš i s tím mícháním..to že to fungovalo v trojici jarolím, belaid, černý je něco jinýho než s hráčema jako volešák, trubila, trapp, grajciar, ... to byl od jarolíma dost provar, že tenhle systém neustále hrál s průměrnýma hráčema, kteří se tam ve výsledku jen pletli!!

      • Re: Sešívané čeká bitva o Vršovice

        PetCC     před 14 lety 04.04.2010 16:24 |  
        0 0

        Já se nikomu nevysmívám. Jen mě ta zarputilá degenzíva Sparty u nás dost zaráží a konstatuju, že nám to tím docela v poháru usnadnili.

        • Re: Sešívané čeká bitva o Vršovice

          Kactus     před 14 lety 04.04.2010 21:04 |  
          0 0

          podle jejich reci to meli jasne vyhrat a vubec, na tom jejich stavenisti nam to urcite vrati!

          jedno tady v lize nechapu - my hrajeme docela tuzku uz asi 3/4 roku, mozna dyl, prijedou k nam lidri ligy - teplice, sparta a jedine co delaji, je betonaz. Zadny pokus o hru, nic. A pak ten mlady, kadlec, mele neco o tom jak to meli vitezne rozehrane ... ble.