Fortuna liga

Statistické okénko - 23. kolo

Slávisté bodovali naplno v lize poprvé od 8. března a ve dvou soutěžních utkáních v řadě neinkasovali. V článku se mimo jiné dočtete, kdy se to stalo naposledy.

Je to téměř k neuvěření, ale slávisté dokázali ve dvou zápasech v řadě neinkasovat v této sezóně teprve podruhé! Poprvé se tak stalo v srpnu, kdy nejprve v lize vyhráli v Budějovicích 1:0 a poté doma porazili CZ Bělehrad 3:0. Tou dobou chytal Hanuš, v obraně nastupovali Suchý s Vomáčkou a v záloze Volešák, J. Černý a Belaid, žádný z nich nyní v základu Slavie nastupovat z různých dúvodů nemůže. Náš pondělní soupeř může být i přes porážku v klidu, na 15. Kladno má příjemný náskok osmi bodů.

Sparta remizovala v Plzni, čímž potvrdila pozici remízového krále ligy. Podobně jako v Boleslavi hrála většinu zápasu podprůměrně a závěru nejprve pěkným gólem srovnala a pak klasickým náhoďákem šla do vedení. V závěru ji pak sudí Kovařík odpustil penaltu, přesto Plzeň v poslední nastavené minutě dokázala vyrovnat. Plzeň na jaře získala jen o bod méně než Sparta.

Baník se za vydatné pomoci sudích dostal už na druhé místo. Po Jechově penaltovém představení proti Slavii to byl nyní Příhoda, kdo Baníku odpustil pokutový kop a i díky tomu Baník potřetí v řadě zvítězil. Podobně tragické, jako výkony rozhodčích, jsou také projevy představitelů Baníku, kteří jsou schopni do médií tvrdit, že o žádné penalty nešlo. Teplice na jaře možná trošku očekávaně ztrácejí dech, za posledních 5 kol mají jen 5 bodů (o jeden více než Slavia v těžké krizi) a pokud se nezvednou, mohou lehce skončit bez pohárů.

Jablonec porazil Olomouc 3:1, k výhře přispěli brankami i bývalí slávisté Jarolím s Eliášem. Oba týmy velmi pravděpodobně postoupí do semifinále Ondrášovky a jsou tak stále ve hře o poháry, Jablonec navíc bude útočit i v lize, tam jej však čeká těžký dvojzápas venku - v Mladé Boleslavi a Plzni.

V zajímavém souboji o naději na záchranu kralovalo Kladno, které smetlo Bohemians Praha 4:1. Za svou již téměř čtyřletou novodobou prvoligovou historii to je druhý nejvyšší počet branek, které Kladno dokázalo v jednom zápase vstřelit, v sezóně 07/08 porazilo Kladno doma Č. Budějovice dokonce 5:1. Tehdy budějovický kouč F. Straka po zápase sliboval mytí hlav, například i J. Černému, který odehrál celý zápas. Bohemians Praha tak jsou už velice blízko sestupu do druhé ligy. V té první budou chybět málokomu.

Ve zbylých zápasech o moc nešlo, Budějovice s Volešákem v základu porazily Příbram, Slovácko remizovalo ve slabém utkání s Libercem 0:0 a obrozená Boleslav vyhrála v Brně, zaznamenala tak třetí výhru v řadě, domácí naopak druhou porážku v řadě.

Celkově kolo skončilo po deseti dnech opět bilancí 3-2-3, tuto sezónu již počtvrté. 24 vstřelených branek solidně navázalo na rekord minulého kola, uvidíme, jestli je to skutečně trend k atraktivitě nebo jen malá fluktuace.

Komentáře (33)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Statistické okénko - 23. kolo

    Viking     před 14 lety 06.04.2010 13:32 |  
    0 0

    Chci pískat zápas Baník - Sparta aneb jak se stát za 90 minut skoromilionářem:-)

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      Eluin (přítel SN)     před 14 lety 06.04.2010 13:47 |  
      0 0

      :-).
      Špatné nemusí být ani utkání pohárové odvety Sparta - Slavia :)

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        Viking     před 14 lety 06.04.2010 14:12 |  
        0 0

        Myslíš že do toho Pavlín taky zajede? Nebo tam budou prachy jenom Lubomíra?:-) Hlavně ať nepíská Kocourek, ten snad na Letný i bydlí.

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      spojka     před 14 lety 06.04.2010 18:00 |  
      0 0

      Duševní mrzák Kalous dal v reportáži opět průchod svýmu komplexu. Jak jinak to nazvat, když je zřejmý, že Slavii nesnáší a naše úspěchy z posledních let jako sparťan není schopnej vydejchat. No a jeho kamarád rudej klokan, profesionální lhář a ředitel v jedný osobě samozřejmě nezapomněl jeho štěk použít.

      Je s podivem, že když Kalous leze do Edenu zápas co zápas (zřejmě se zadarmo najíst a napojit), tak si ještě nevšiml, že až do nástupu hráčů je na Severu vždy ticho. Informace, že před zápasem byli hlasitější fandové lžiBohemky je pro televizního diváka opravdu zásadní. Z toho důvodu mu asi nezbylo v reportáži místo na dvě slávistický tutovky z první půle.

      K fandům Bohemky taky nemá cenu psát o moc víc, než už je popsáno na stránkách Ultras. Názor kotle na Poborskýho je podle Goldy závadnej, zatímco sborový řvaní "Jude Slavie" od klokanů jemu ani těm jeho pohůnkům v rolích delegátů nijak nevadí.

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        quelhar (admin)     před 14 lety 06.04.2010 18:10 |  
        0 0

        Je opravdu s podivem, ze jedinym prvoligovym fotbalistou, ktery v teto sezone simuloval, je Jarda Cerny ("Nová disciplinární komise hodlá aktivně bojovat proti nešvarům, jakými je filmování a nesportovní chování.") a jediny klub, ktery byl disciplinarne vysetrovan v souvislosti s projevy fanousku nerasistickeho charakteru je Slavia. Davat klubu dutku a posledni varovani za "Poborsky, ty jsi hovado", kdyz jinde prochazeji daleko sprostsi nadavky, je spise vysmech a zvule DK CMFS.

        • Re: Statistické okénko - 23. kolo

          Jiri1     před 14 lety 06.04.2010 18:21 |  
          0 0

          Zdravim, uz pred tydnem jsem psal, ze je nutne se na novou komisi divat jako na lidi , kteri si mysli , ze ze vsemi nesvary zametou , na druhe strane bych se zdrzel poznamek o tendencnosti, tu sem teda zatim nevidel ani u jednoho z Prazskych S,spis naopak, rasizmus, ten je skutecne na vsech hristich nejen u nas a na Sparte , proste to ukazuje na vzrustajici preference DS u mladych fandu a s tim se musi porvat hlavne politici. Musim se usmat na vyrazivem , ktere uzivas , kde jen jsem ho v posledni dobe skysel , ze by u Dolezala , tj tzv . dozivotni tresty a zakazy. Bud prosim hodne na zemi, nase pozice na svazu jeslusna, po letech je bran nas rida jako partner nikoliv jako skodna , po letech se zacina ukazovat nas vliv na fungujici system CMFS, po letech mam pocit, ze v Praze mame tolik mladejch fandu a fanynek, ze se nam nikdo nevyrovna , neplacejme blbosti a zkuzmemyslet konstruktivne i kdyz uznavam, ze je to velice tezke.

          • Re: Statistické okénko - 23. kolo

            spojka     před 14 lety 06.04.2010 18:25 |  
            0 0

            Obecný řeči... Jarda Černý byl potrestán za to, že se vyhnul faulu a upadnul. Kušnír KAŽDÝ KOLO zcela evidetně filmuje minimálně jeden až dva zákroky a to tak, že to musí bejt trapný snad i jemu. Na co si to potom chce nějakej Golda hrát?

        • Re: Statistické okénko - 23. kolo

          spojka     před 14 lety 06.04.2010 18:23 |  
          0 0

          To mi taky přijde neuvěřitelný. A ještě horší je, že všichni tihle Saiverové, Kalousové, Bosáci, Novákové nebo Rollové maj čas hlídat všemožný nesmysly typu hlasitosti diváků, ale nad tímhle svinstvem se nikdo nepozastaví (nebo spíš nemá zájem se pozastavit). A Slavie jako klub se na jednání DK tímhle asi taky nebrání.

          Takovej komediant, jako je třeba Kušnír, ten by musel bejt trestanej za každej zápas, protože ty jeho skoky jsou opravdu unikátní. V poháru to zkoušel taky, vždycky se rozplácne, roztáhne ruce a vystaví na rozhodčího ten svůj ksicht.

          Nečekal bych, že někdy budu ještě vzpomínat "s láskou" na Károlyiho. Ten měl sice taky svoje "věci", ale takovej cirkus, jako předvádí Golda, k tomu měl opravu daleko. Hlavně, že Hašek má spoustu keců a času ne nesmyslný schůzky a výstupy, ale zamyslet se nad tím, co některý "svazáci" prováděj, to už nedokáže. Ono už jen to, že na svazu stále přežívaj lidi jako Obst, Řepka, Lubas, Krula nebo Sahula... nepochopitelný.

          • Re: Statistické okénko - 23. kolo

            Jiri1     před 14 lety 06.04.2010 18:35 |  
            0 0

            Zdravim, tak co chces slyset , ze zase brecime , ze proste uz musime opochopit i kdyz se mi to taky nekdy nelibi, ze Slavia neni pupek CMFS, ze proste , Slavie neridi CT a ten rok , kterej ma bejt Cerny spol . v televizi musime vydrzet , ze lidi z disciplinarky maj urcitej smer , ale nejdou proti Slavii. Ja fakt nevim, za Karollyho jsme meli jediny stesti a tim byl Leska , kterej to proste s nim umel, to bylo jediny stesti, dnes mame vyraznejsi manazery , ktwry si rozhodne nenechaj srat nahlavu, ale i oni musej pochopit, ze ze vsechno nejde zmenit najednou, koneckoncu mame pravo navrhovatr cleny komisi CMFS , tak ho vyuzijme.

            • Re: Statistické okénko - 23. kolo

              spojka     před 14 lety 06.04.2010 18:40 |  
              0 0

              Ale jo, já s tebou souhlasím. Jen se pozastavuju nad tím, že když Golda vidí na Jardu Černýho, že nevidí na to, co tejden co tejden předvádí třeba Kušnír. Prostě mě zaráží, že ze sebe sám dobrovolně dělá blbce (resp. dělal by, kdyby tady fungovala normální novinařina, která by poukázala na to, že některý hráči a kluby jsou trestaný za nesmysly, zatímco jinejm opakovaně procházej mnohem horší věci).

              • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                Jiri1     před 14 lety 06.04.2010 18:46 |  
                0 0

                Zdravim , ted se bude asi resit derby , fakt jsem zvedavej na reakci vedeni, protoze .Golda a spol. pred sezonou durazne varovali vsechny kluby pred vhazovanim, veci na hraci plochu , pred pyrotechnikou, diky delegatum se to k nim zatim nedostalo, pry az ted , jsem na to fakt zvedavej, co s tim provedou, Nevrly to prej do zapisu uved.. Muzu ti jen prozradit, ze treba na predsezonich skolenich se okolo toho hodne mluvilo a vidis........

            • Re: Statistické okénko - 23. kolo

              quelhar (admin)     před 14 lety 06.04.2010 18:58 |  
              0 0

              Pupek sveta nejsme, ale nemyslim, ze ma disciplinarka nejaky smer. Spis to je strelba na nahodu, kdy si najdou prestupek, vyhlasi proti podobnym prestupkum boj a ticho po pesine, jako v pripade J. Cerneho. To se proste jen v prvnim kole potreboval Golda zviditelnit a tak si vybral neco medialne zhaveho, udelil trest a od te doby nic. Kdyby to byl skutecne smer, kterym se chce disciplinarka ubirat, tak by takovych trestu do 23. kola bylo aspon deset.
              A to same s kauzou "hovado Poborsky" - OK, dutku bych jeste chapal (i kdyz s vypetim vsech sil), kdyby disciplinarka vytycila smer kultivace prostredi na stadionech a hovado by zakazala skandovat. Ale takhle je to ojedinely trest za prestupek, kterych je v prubehu cele ligy na vsech stadionech rada.

              A to vidime jen na Slavii, asi tezko se napr. rasisticke pokriky objevily jen ve dvou zapasech tusim 15. kola, kdy byla potrestana Sigma a Liberec. A jinak za celou ligu nic.

              Proste rozhodovani disciplinarky, co vysetrovat a co nevysetrovat, vypada jako totalni strelba na nahodu, ve ktere chybi jakykoli system - a to presto, ze konkretne tri vyse zminene prestupky jsou drobnosti. Muj nazor je, ze disciplinarka by mela fungovat jinak, netrestat nahodne, ale systematicky. V tomto ohledu jsou take nadmerne precenovany zpravy delegatu. V dobe, kdy je z kazdeho zapasu k dispozici video CT a vetsinou dalsi video domaciho klubu je subjektivni zprava jednoho cloveka casto stale rozhodujicim faktorem - to je minimalne k zamysleni.

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        jarmik     před 14 lety 07.04.2010 07:33 |  
        0 0

        Ke Kalousovi snad ani nemá smysl se vyjadřovat. To je amatér nejvyššího stupně a jestli někdo jeho žblepty vkládá do článků jako vzor, je to ještě větší neschopnost. Když komentuje, znechutí mě hned první větou, která z jeho úst vyleze.

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      slaviator     před 14 lety 06.04.2010 21:59 |  
      0 0

      nevyvážený, tendenční komentář... V době, kdy třeba ČT dostane od RRTV 2.000.000 korun pokutu (myslím jak jsem teď čet novou tiskovou zprávu z posledního jednání tak za to, že neoddělili nějaké reklamní sdělení či co), kdy padaj pokuty za vysílání Kriminálky New York a tak... Tak by se dalo si stěžovat i tady na to snad, § 31, odstavec 2 zákona 231/2001. Na trochu něco podobného si stěžoval dříve Paroubek (ohledně nevyváženosti zpráv v pořadu Bez obalu, Česká televize si nechala udělat průzkum, což pro jeden konkrétní pořad není příliš normální, a vyšlo, že bylo snad deset komentářů o něm a z toho pět vyšlo s negativním světlem. Co se stalo? Pořad Bez obalu byl zrušen... Prosím, pět z deseti! Zákon porušen nebyl, přesto to ČT dobrovolně stáhla, což netušili do poslední chvíle sami autoři pořadu tehdy...

      Ale že se do nás v přenosech doopravdy nevyváženě, tendenčně a zaujatě opírá Čapek, opírá Kalous a dost i Bosák, tak to Janečkovi nevadí. Holt Doležal s Rosenem nejsou Paroubek s Tvrdíkem...

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        slaviator     před 14 lety 06.04.2010 22:04 |  
        0 0

        Jinak když jsme u toho, tak je to trochu divné, RRTV na 6. zasedání měla na programu věci podané od XX.03. do 10.03 a na 7. zasedání měla na programu stížnosti podané od 08.03. do ... Ty tři dny se překryly, nevím, nezdá se mi to moc normální. Každopádně stížnost na přenosy ČT tam v tiskové zprávě je, už jsem myslel, že to hodí absolutně do koše, že to zametou úplně pod koberec. Ona asi ani jiná cesta než prostě si stěžovat, stěžovat a stěžovat nebude - ale nepředpokládám, že by z toho byly pro ČT vyvozeny nějaké důsledky

        • Re: Statistické okénko - 23. kolo

          spojka     před 14 lety 06.04.2010 22:42 |  
          0 0

          Když jsme u těch důsledků, tak by možná byla sranda poslat fotku toho klokanního transparentu s nápisem "Jude Slavie", co je na ultras webu, mailem přímo Goldovi na golda@fotbal.cz nebo Kolářovi, kterej jim dělá mluvčího. Když jim vadí jemná urážka Poborskýho, tak tohle by jim asi mělo vadit taky. Navíc Přibyl má z jakejchkoliv trestů a pokut pro Bohemku hrůzu, protože je v podstatě jakákoliv zásadnější pokuta může finančně položit :-) Na druhou stranu, komu za to ty nešťastníci stojej, že jo...

          Je zajímavý, že místní voyeur Saiver vykřikuje a dělá aféry z pokřiku "smrt Spartě", ale když někdo nese přes celý Vršovice takovejhle transparent (navíc za dohledu stovek policajtů), tak je vlastně všechno v cajku... kór když je Kalous za to ještě pochválí.

  2. Re: Statistické okénko - 23. kolo

    Tomis68 (přítel SN)     před 14 lety 06.04.2010 19:23 |  
    0 0

    Zápas s klokany opět ukázal, že liga by se měla zredukovat. 16 účastníků je bohužel při úrovni některých mužstev až moc. Je fajn, že je v lize tým s podporou fanoušků, jako např. B1905, ale co dalšího? Kolik lidí chodí na Kladno, Střížkov, Budějovice nebo Příbram? Uvažoval bych o 10 až 12 týmech, nad formátem by se dalo uvažovat, aby spolu sehrálo více zápasů týmy, které tu kvalitu mají. Zastánci stávajícího formátu ligytvrdí, že širší liga dává více možností mladým si zahrát, ale vždyť jen Příbram dává v poslední době pořádně šanci mladým, kteří se možná v budoucnu prosadí (Štochl, Hušbauer, Fantiš, Mišůn už je v Celticu). Mladý tým má i Liberec, ale ten svou kvalitou patří určitě do jiných pater tabulky. Zúžení první i druhé ligy by prostě přineslo vyšší kvalitu a snad i vyšší návštěvnosti oběma soutěžím. Zde jsou věkové průměry základních sestav z posledního kola a ty jasně ukazují, že betonáři typu Bohemains toho naší lize mnoho nepřináší (ačkoliv je pravda, že na Slavii betonují už i tragické Teplice a do ofenzivy se nehnala ani Sparta, což je ostuda ligy, že jsou tak vysoko). Netvrdím, že zprůměrovaný věk základní sestavy z jednoho kola úplně pravdivě napoví, jak hodně klub dává šanci mladým, ale alespoň částečný ukazatel to je...

    Sparta - 26,3
    Baník - 27,4
    Teplice - 25,9
    Jablonec - 26,9
    Plzeň - 26,3
    Boleslav - 27,2
    Slavia - 28
    Olomouc - 25,1
    Brno - 27,3
    Liberec - 24,6
    Příbram - 24
    B1905 - 28,4
    Budějovice - 28,8
    Slovácko - 25,7
    Kladno - 28,2
    Střížkov - 28,5

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      bongor     před 14 lety 06.04.2010 20:40 |  
      0 0

      To mě taky dostalo s tím Poborákem.Za to co řek o Slavii,ve které se
      zviditelnil a může jí děkovat za svoje další angažmá,si název hovado zcela zaslouží.Opravdu nechápu některé myšlenkové postupy členů DK
      když jim nevadí rasistické pokřiky a vadí jim zcela normální konstatování skutečnosti.Jinak s tím rasismem:kdo si promítne,že za protektorátu byla Slavia téměř neustále první v lize,tak asi těžko může věřit tomu,že by náckové nechali vítězit klub,který by byl jude.
      Že nám fandil pan Načeradec,to je fakt,ale pan Načeradec neexistoval,jako neexistoval třeba Švejk.

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        slaviator     před 14 lety 06.04.2010 20:50 |  
        0 0

        A to si vem, že to ještě sparťané používají státní vlajku Rumunské republiky, kterou hanobí nápisama jako "Sparta"!

  3. Re: Statistické okénko - 23. kolo

    lassiter     před 14 lety 06.04.2010 22:32 |  
    0 0

    pojďme se složit na Messiho. dáme každej milion. to je neuvěřitelný.

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      Wommi     před 14 lety 06.04.2010 22:40 |  
      0 0

      ..neuveritelny to je,..ale co predvadi ty spanelaci za filmovani, to je na oskara!!!todle opravdu na tech jizanech nenavidim,...krasnej fotbal, ale valej se a simulujou,....!!!

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      quelhar (admin)     před 14 lety 06.04.2010 22:40 |  
      0 0

      Jj, famozni.
      A vubec, kdyz na nej nemame, tak pojdme si vychovat takove hrace. Samozrejme v ceskych podminkach, takze aspon na ceske podminky vyjimecne hrace.

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        slaviator     před 14 lety 06.04.2010 23:03 |  
        0 0

        No, to by musel třeba Ivanovski dostávat příležitost, na úkor Vlčka, Šenkeříka. :(

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        mart     před 14 lety 06.04.2010 23:20 |  
        0 0

        Nj, zrovna sem si rikal, ze neni spatnej.
        Jenze kdyz k nam prijde, tak to bude zase dalsi malej utocnik...., co z toho? Asi radeji pockame na Tafata az se nam vrati :).

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      Kactus     před 14 lety 06.04.2010 23:07 |  
      0 0

      kazdej milion? nebude stacit :)
      i kdyz, kdyby eurace, tak mozna i jo

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        slaviator     před 14 lety 06.04.2010 23:11 |  
        0 0

        To by byly vyhozený prachy. By mu nějakej ... v prvním zápase přejel nohy a Messi by byl rok na tribuně akorát jako divák o berlích... :-/

        • Re: Statistické okénko - 23. kolo

          bongor     před 14 lety 07.04.2010 20:04 |  
          0 0

          To jsem si zrovna včera říkal,ten být v newkaprlize,tak nedožije konce druhého zápasu.Ten chlap je snad lepší než náš Franta Veselý/promiň Frantíku,řek jsem snad/.

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      Tomis68 (přítel SN)     před 14 lety 07.04.2010 18:03 |  
      0 0

      Konečně někdo s rozumným pohledem na věc, naprosto souhlasím!

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        bongor     před 14 lety 07.04.2010 20:09 |  
        0 0

        K článku o osudu Vaniaka rozhodne nový trenér Slavie:To bude první test nového trenéra,když řekne toho Vaniaka nechci,tak jsme si vybrali špatného trenéra.Protože čaroděj je jenom jeden a 39 let?to je na brankáře ještě zajíček.

        • Re: Statistické okénko - 23. kolo

          slaviator     před 14 lety 07.04.2010 20:20 |  
          0 0

          Přesně, Vaniak je zdravej, nepamatuju taky na nějaký zdravotní problémy, že by měl, a i když špatně vybíhá, na čáře je pořád nejlepší a nejlepší je i v takovém tom celkovém součtu... Už to není asi na tom, aby tu pět let dělal jedničku, ale proč by nemohl ještě rok dva být jedničkou a pak se už vážně přesunout na nějakou tu pozici trenéra brankářů? :-) Výkonnost má stabilní, věřím, že má i čisté svědomí co se týče přípravy... Tak proč ho nevyužít, dokud mu to prostě čape?

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      PetCC     před 14 lety 07.04.2010 21:25 |  
      0 0

      Taky se přidávám a dávám Hušbauerovi kladné hodnocení.