Fortuna liga

Statistické okénko - 24. kolo

Sešívaní mohli promluvit do boje o titul alespoň tím, že by jednomu z předních týmů sebrali body, ale nestalo se. Naopak, prohráli počtvrté z posledních pěti utkání.

Slavia podlehla na Letné Spartě stejně jako na podzim 1:0. Vzhledem k tomuto výsledku jistě neutichnou spekulace o vzájemné pomoci obou týmů formou pohár za ligu. Každopádně má Slavia z posledních šesti ligových zápasů pouhé 4 body, což jistě bude chtít napravit příští zápas s Kladnem. Zajímavou statistikou směrem k pohárovému utkání je, že Sparta nedokázala Slavii vstřelit více než jednu branku už devět zápasů (osm v lize a jedno v poháru) - naposledy se jí to podařilo v neslavně proslulém derby v roce 2006 na Letné, které pískal "Milánek" Šedivý, který (stejně jako Franěk v pondělí) nevyloučil Řepku za surový skluz zezadu v úvodu utkání a celý zápas toleroval Spartě nepřiměřeně tvrdou hru. Za posledních devět soutěžních utkání je bilance vzájemných utkání 3-3-3 se skóre 9:6 pro Slavii.

V boji o titul se stále nechce vzdát Jablonec, zcela zaslouženě zvítězil v Mladé Boleslavi a udržuje jen malou ztrátu na čelo tabulky. Jablonec se neprezentuje dlouhými sériemi, ale body sbírá poměrně stabilně, spolu s Baníkem má nejvyšší počet vítězství v celé soutěži. Mladá Boleslav prohrála po třech výhrách v řadě, nicméně udržuje si pozici v lepším středu tabulky.

Teplice naopak ztratily porážkou v Liberci a po vypadnutí z Ondrášovky ztrácí na třetí místo v lize už tři body. Podzimní lídr tabulky je tak v současnosti na pozici bez pohárů a současná forma neslibuje žádné zlepšení, vždyť Teplice z posledních šesti zápasů vyhráli jediný a získali v nich jen šest bodů.

Baník vyhrál nad Slováckem o branku a bylo to už jeho čtvrté vítězství v řadě. Baník má sice v závěru poměrně těžký los, z posledních 6 utkání hraje hned čtyřikrát venku, ale titul má nyní ve svých rukou. Pokud vyhraje všechny zbylé zápasy, stane se mistrem. Naopak Slovácko po úspěšném období, kdy v pěti zápasech  uhrálo sedm bodů, se porážkou opět přiblížilo nebezpečí sestupu.

A to proto, že Kladno dokázalo zvítězit nad Č. Budějovicemi. Obrovské vzepětí ve druhém poločase pomohlo k obratu zápasu, ke druhému vítězství Kladna v řadě a hlavně k tomu, že boj o záchranu je po několika kolech opět zajímavý. Kladno ztrácí na Slovácko jen dva body a právě na Budějovice body tři. Přitom právě zápas doma proti Slovácku Kladno teprve čeká.

To střížkovská Bohemka má pravdpodobně osud definitivně zpečetěn. Její zápas v Ďolíčku, který skončil dříve než začal, bude nejspíš kontumován a pokud klub nepostihne nucený sestup v rámci disciplinárního trestu, je i tak šestibodová ztráta na Kladno nejspíš už příliš velká. Navíc los Bohemians Praha není nijak jednoduchý a ve hře je také možný odpočet bodů v rámci disciplinárního trestu.

Olomouc porazila Plzeň a nabourala tak její sen o proniknutí na nejvyšší příčky. Plzeň nyní na pohárovou třetí pozici ztrácí sedm bodů a pravděpodobně bude muset napnout své usilí (stejně jako Olomouc) na Ondrášovka Cup, kde se právě s hanáckým týmem utká v semifinále. Je tak jasné, že pokud by Slavia prošla přes Spartu a Jablonec až do finále, tam na ni bude čekat velmi motivovaný soupeř, pro kterého to bude stejně jako pro Slavii, nejspíš jediná šance na proniknutí do pohárové Evropy.

V zápase dvou celků ze středu tabulky Příbram porazila Brno, které opakuje svou situaci z podzimu, kdy po výborném startu následuje série špatných výsledků. V současnosti to jsou už tři porážky v řadě.

Celkem kolo končí bilancí 6-0-1 a připočteme-li předpokládanou kontumační výhru Bohemians 1905, tak dokonce 7-0-1, v této sezóně jde o unikátní bilanci. 18 branek v sedmi zápasech je naopak průměrný počet.

Komentáře (13)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Statistické okénko - 24. kolo

    Wommi     před 14 lety 13.04.2010 17:03 |  
    0 0

    ..k vcerejsimu derby,..co mi prekvapuje je, ze se i sport pomerne tvrde vyjadruje k vcerejsimu faulu..pobavil mi titulek jak danek rika, ze o mistrovi mam uz ted jasno:)

    ..zase se vracim k tomu, co jsem tu psal,..sice muze ted ostrava a ostatni kluby brecet, ze treba jak by se zapas vyvijel, kdyby repka sel ven,...k cemu jim ale je, ze ted dostane franek flastr!disciplinarka tezko repku posle na nekolik zapasu sedet...

    ..a k zejtrejsimu zapasu,..cekam ze sparta neprohraje na letny, na to nepristoupi, takze bud remiza a nebo prohra slavie o gol, ale slavie postoupi..moh by to byt i dobrej zapas, hodne golu,..nahoru dolu,...

    • Re: Statistické okénko - 24. kolo

      quelhar (admin)     před 14 lety 13.04.2010 17:20 |  
      0 0

      Taky myslim, ze postoupime, ale naopak cekam nudu a 0:0.

      • Re: Statistické okénko - 24. kolo

        Jiri1     před 14 lety 13.04.2010 18:20 |  
        0 0

        Zdravim, docela mne prekvapujete , cekal bych pozitri opet plny dum a ono to zatim vypada , ze bude poloprazdno, na stadionu se bude tisnit v pripade hezkeho pocasi okolo 8 az 10 tisic lidi , jinak jeste mene. Spartani nejedou ani na soustredeni, maji pouze ranni trenink a u nas se sice zapasu priklada vetsi vaha , ale taky je to nejak hodne v poklidu, zadne premie pro hrace nikdo neohlasil a vedeni tak uz nejak spise mlci a v kabine se objevuje docela vzacne. Dokonce ani Frankem se nikdo nechce moc zabyvat , snad jen Macela , ktery na poslednim vykonm vybore dostal po cume .

        • Re: Statistické okénko - 24. kolo

          Wommi     před 14 lety 13.04.2010 18:26 |  
          0 0

          :)..no jo..a jsme doma..vitejte v CR:)

        • Re: Statistické okénko - 24. kolo

          Kactus     před 14 lety 13.04.2010 19:57 |  
          0 0

          jo a Franěk si nezapiska 5 kol. A k cemu je nam to ted dobre? K nicemu. vubec k nicemu.

          • Re: Statistické okénko - 24. kolo

            martyni (přítel SN)     před 14 lety 14.04.2010 12:52 |  
            0 0

            No, mozna se neco deje, tehle trestu pro rozhodci je treba, aby si nemysleli, ze chyby ci umyslne chyby nic nestoji.. bylo videt, ze Franek si uvedomil, ze tradicni rizeni zapasu (tj. ochrana repky:-))nemusi bejt to pravy, kdyz mu pak dal prekvapivou kartu za celkem normalni faul..:-)).

        • Re: Statistické okénko - 24. kolo

          slaviator     před 14 lety 14.04.2010 14:27 |  
          0 0

          Dostal po cuni? Jak to myslis? Podle mych informaci se snazil Dolezal vyvolat hlasovani o tom, aby byla zvolena nova komise, a to zrovna v dobe, kdy na VV nebyl pritomen Ivan Hasek, kterej by s tim nesouhlasil. A to hlasovani o "neduvere" se mu vyvolat nepodarilo stejne... tak jake, ze Macela dostal po cuni?

          • Re: Statistické okénko - 24. kolo

            Jiri1     před 14 lety 14.04.2010 17:48 |  
            0 0

            Macela asi skutecne presta hlasovani, to ani nevim, ale sam uvadi,ze by lkritizovan za vyjadrovani v mediich i za svou praci.

            • Re: Statistické okénko - 24. kolo

              slaviator     před 14 lety 14.04.2010 18:24 |  
              0 0

              Jo, to mu údajně vytknul Golda, což ale osobně nechápu moc

    • Re: Statistické okénko - 24. kolo

      Viking     před 14 lety 14.04.2010 07:43 |  
      0 0

      Daněk brečel jak ukřivděnej Ostrávák a přitom má za jaro větší máslo na hlavě Baník než Sparta.

  2. Re: Statistické okénko - 24. kolo

    Bejbl     před 14 lety 13.04.2010 23:09 |  
    0 0

    Ještě k derby v pondělí: Co mě nasralo, byl na konci přenosu Hřebíkův pozdrav Horníkovi na Floridu. A k tomu rádoby humor Bosáka. To je fakt síla. Veřejný výsměch v přímém přenosu. Ivánek si hoví na Floridě a Hřebík si dovolí toto. Nic se nezměnilo a Hašek to má opravdu těžký.
    Je to pořád mafie.

    • Re: Statistické okénko - 24. kolo

      Viking     před 14 lety 14.04.2010 07:43 |  
      0 0

      Taky jsem se nestačil divit..

    • Re: Statistické okénko - 24. kolo

      slaviator     před 14 lety 14.04.2010 18:21 |  
      0 0

      No, není se co divit. Celej podzim a celé jaro zápas co zápas přichází přesně na začátku nebo těsně po něm Horník na Strahov na zápasy Střížkova, sedne si na hlavní tribunu a sem tam čas od času někomu píše SMSku či volá. Budiž. Většinou sedával sám, když hrál se Střížkovem Baník, tak tam seděl ještě s jedním frajerem, jehož jsem nepoznal. A teď si to vem, že zrovna třeba konkrétně na tom Střížkov-Baník byli i Griga (kterej taky tam chodí podezřele často, asi jim dělá nějakýho poradce jako dělával Uhrin st.), byl tam Lněnička, předseda ORK, byl tam Ivan Hašek, ... A Horník se opět, jakmile se dvě tři minuty před koncem utkání otevřela brána, tak zmizel. Je pravda, že se tím nikde Kapr nechlubí, je pravda snad, že Horník má pořád zákaz oficiální funkce ve fotbale, ale ať mi nikdo nevykládá, že tam chodí jen jako fanoušek.