O Slavii

Rozlučkové utkání nerozhodně

V Edenu se za podpory patnácti tisíc diváků odehrálo rozlučkové utkání Vladimíra Šmicera. Zápas provázela super atmosféra a diváci viděli skutečné hvězdy, které rozdávaly fotbalovou radost. Do utkání nastoupil i šestiletý syn Vladimíra Šmicera Jiří, který ukázal, že má fotbal v noze.

Slavia - Sparta 6:6 (3:2)
Slavia:
Černý Radek, Vaniak Martin - Ašanin Sladjan, Suchopárek Jan, Novotný Pavel, Kozel Luboš, Kubík Luboš, Ulich Ivo, Krištofík Ondrej, Kuka Pavel, Berger Patrik, Šmejkal Daniel, Rada Karel, Vágner Robert, Bejbl Radek, Šmicer Vladimír, Jiří Šmicer
Sparta: Kouba Petr - Mistr Lumír, Vrabec Petr, Hašek Ivan, Horňák Michal, Němeček Václav, Svoboda Zdeněk, Novotný Jiří, Poborský Karel, Lokvenc Vratislav, Siegl Horst, Frýdek Martin, Baranek Miroslav, Nedvěd Pavel
Branky: 1. Ulich, 17. Berger, 23. Šmicer, 54. Šmicer z pen., 67. Kuka, 71. Jiří Šmicer - 9. Nedvěd, 11. Baranek, 44. Siegl, 49. Hašek, 66. Hašek, 70. Lokvenc

Jména fotbalistů, kteří byli v nominaci obou týmů, slibovala zajímavou podívanou. Realita nakonec předčila očekávání a všichni, kdo utkání neviděli, mohou jen litovat, byl to skutečně parádní zážitek.

Program před utkáním obstaral souboj slávistických a sparťanských žáčků, dále diváci mohli sledovat sestřihy Šmicerových gólů a dojemné záběry při zisku poháru Ligy mistrů. Poté už v půl sedmé začali postupně nastupovat hráči za vyvolávání jejich jmen moderátorem Leošem Marešem. Nejdřív se na hřišti shromáždil tým Sparty, jako poslední se objevil kapitán Pavel Nedvěd, kterého přivítaly bouřlivé ovace vestoje. Na hřiště postupně vbíhali i hráči Slavie, Mareš pak vždy řekl křestní jméno a diváci doplňovali příjmení. Stejné ovace jako Nedvědovi připravili diváci kapitánu Vladimíru Šmicerovi, bylo to skutečně dojemné, až po zádech přecházel mráz. Všichni jsme si poslechli českou hymnu, hráči se vyfotografovali a poté přijel autem k půlce hřiště Josef Masopust, aby provedl čestný výkop. Na hřišti se tak skutečně potkali dva čeští držitelé Zlatého míče. Vladimír Šmicer ještě před utkáním poděkoval divákům, za to, že se sešli v hojném počtu, což pro něj byl nejlepší dárek, a poděkoval i všem fotbalistům za to, že na utkání přijeli. Zároveň Antonín Panenka převzal za Nadaci fotbalových internacionálů šek na sto tisíc korun.

Slavia měla lepší vstup do zápasu, už v první minutě se prosadil po přihrávce Kuky Ulich. Celkově asi Slavia předvedla lepší výkon, na některých sparťanech byla hodně znát kila navíc. Nicméně fotbal měl vysokou úroveň, viděli jsme řadu nádherných akcí, parádní góly, a i když už občas chyběla rychlost a někdy i důraz v obraně, diváci se museli bavit a povzdechnout si, proč něco podobného neuvidíme i v lize. Tuto generaci asi jen tak někdo nepřekoná.

Slávistický kotel neúnavně fandil, připravil i parádní choreografii, kterou si můžete prohlédnout na videu. Ačkoliv se zápas měl hrát 2 x 40 minut, nakonec byl ještě o pět minut zkrácen. V 72. minutě bylo přichystáno střídání, hřiště opustil za několikaminutových ovací špalírem všech hráčů dojatý Vladimír Šmicer s číslem 11 a na hřiště přišel Jiří +Smicer také s číslem 11. Hned po rohu se mu povedlo vyrovnat krásnou brankou na 6:6 a zápas byl poté ukončen.

Vláďo děkujeme!

Komentáře (26)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Rozlučkové utkání nerozhodně

    Ravik     před 14 lety 11.05.2010 21:29 |  
    0 0

    Nádhera! Jsem rád, že prvním hráčem se kterým se český fotbal dokázal důstojně rozloučit byl právě Šmíca!!

  2. Re: Rozlučkové utkání nerozhodně

    rudahvjezda     před 14 lety 11.05.2010 22:11 |  
    0 0

    super, moc se mi to libilo. i fanousci a jsem rad, ze nakonec prislo aspon 15 tisic

  3. Re: Rozlučkové utkání nerozhodně

    Gordon (host)     před 14 lety 11.05.2010 22:59 |  
    0 0

    Doufam ze aspon nekdo zabucel na Poborskyho :)

    • Re: Rozlučkové utkání nerozhodně

      PetCC     před 14 lety 11.05.2010 23:45 |  
      0 0

      Můžeš být spokojen, stalo se.

  4. Re: Rozlučkové utkání nerozhodně

    Scrat     před 14 lety 11.05.2010 23:04 |  
    0 0

    snad se na mě nebude nikdo zlobit, ale tohle byl nejkrásnější zápas této sezóny...

    • Re: Rozlučkové utkání nerozhodně

      jane (admin)     před 14 lety 11.05.2010 23:06 |  
      0 0

      No mas pravdu. Bohuzel.

      • Re: Rozlučkové utkání nerozhodně

        tantalos     před 14 lety 12.05.2010 00:16 |  
        0 0

        A fantastické bylo, že ti hráči uměli stopit balon a přihrát si. Kéž by to dokázalo i naše áčko. Člověk si zase jednou uvědomil, že fotbal může být hezký

        • Re: Rozlučkové utkání nerozhodně

          bongor     před 14 lety 12.05.2010 08:20 |  
          0 0

          To nepochopím,že takové základní věci jsou pro dnešní hráče problém.Ale je to tak i v hokeji a asi ve všem,tam to ale není tak vidět.Když si mnoho neználků hraje na TOP manažery a mistry světa
          tak to je právě základ těch současných držkopádů.

  5. Re: Rozlučkové utkání nerozhodně

    podol (přítel SN)     před 14 lety 12.05.2010 05:28 |  
    0 0

    už dlouho jsem neměl slzy v očích,včera se tak stalo a to
    několikrát.Díky všem,co se na organizaci podíleli.Ač úspěšní
    a slavní,zůstali Slávisty.Díky Šmíco a všichni další.Pěkné
    pohlazení po duši po takové sezoně.15tisíc diváků,fantastické
    a slušné fandění,to jen dokazuje,že Slávia má stále největší
    divácký potenciál v Česku.Uvědomte si to páni majitelé Slávie,
    vedení,trenéři,majitelé stadionu,investoři,sponzoři i radní
    Prahy 10.Neopakujte své chyby z minulých let a Slávia se zase dostane tam,kam patří.Přinese to radost nám příznivcům a
    prospěch Vám všem.
    Podol

    • Re: Rozlučkové utkání nerozhodně

      bongor     před 14 lety 12.05.2010 08:28 |  
      0 0

      Vláďa si to zasloužil,nikdo by si to nezasloužil víc,snad jen náš nezapomenutelný Franta Veselý.Bohužel podole je dneska taková doba,kdy pár milionů je víc než tradice a cítění tisíců fandů.To co předvedli pánové s Ďolíčkem a Edenem,arogantní divadýlko podporované i našimi "zástupci"na P10,to je memento.Denně si stovky
      takovýchto zlatokopů namáhá svoje mozkové závity aby vyřešili strašný problém ,jak se dostat k velkému balíku.Kdyby zítra zbourali třeba i ten Eden a postavili tam nějaké obchodní centrum,vůbec se nebudu divit.Dozvěděli bychom se jenom,že to bylo k prospěchu fotbalu a jezdili bysme na Slavii třeba do Radotína.
      Nejdřív se musí Česká republika dostat tam kam patří.potom se tam dostane i ta Slavia.AŤ žije SKS!

      • Re: Rozlučkové utkání nerozhodně

        Wommi     před 14 lety 12.05.2010 09:28 |  
        0 0

        ..jen pro upresneni, lidi od 117 az po jizni tribunu byli prevazne spartani,..ale fandili vsem a kdyz sparte tak slusne.

        ..jinak nejlepsi zapas sezony,..bylo to opravdu pekny, takovejch lidi,..super fandeni...pekna hra, sice pomalejsi:)..a nektery fotbalisty by clovek skoro nepoznal:)...ale super..paradni akce...jak jiz receno, soucasni hraci by se mohli ucit a myslim ze i ty co hrali vcera by v mnohych tymech hrali stale prim (s prihlednutim k fyzicke kondici).

        To ukonceni spalirem hracu bylo opravdu dojemny a myslim, ze by si skoro kazdej z tech hracu na hristi zaslouzil podobny rozlouceni, i kdyz ten Smica je opravdu stistko, hral dobre a jeste v tymech, ktere sami o sobe mely obrovskou silu.

        Kdyz jsme tam tak sedel, tak mi napadlo, ze todle je asi nejlepsi marketingovej tah Slavie za posledni dobu (samozrejme je to mozna i tim, ze slavia se v tom zrovna moc neangazovala:))...protoze tento zapas..prostedi, fanousci, atmosfera, stadion, kotel....byly vetsi reklamou nez cokoliv co slavistickej marketing vymyslel (coz je dost smutny)

        • Re: Rozlučkové utkání nerozhodně

          jane (admin)     před 14 lety 12.05.2010 10:17 |  
          0 0

          Skoda jen, ze nebyla nejaka autogramiada pred zapasem, otazka je, jestli by fotbalisti ten zajem fanousku zvladli.

          • Re: Rozlučkové utkání nerozhodně

            Wommi     před 14 lety 12.05.2010 10:32 |  
            0 0

            :)..obavam se, ze by musela zacit nekdy rano,....
            ..ale mile mi prekvapilo, ze dorazilo nakonec 15 tis. to jsem necekal, minulej tyden pri zprave o 4 tisicich mi bylo docela smutno..

            ..nekdy musim rict ze se v ceskych fanouscich nevyznam...nekdy slysi na slevy...ale nekdy, musim dat za pravdu quelharovi, ze jim das listek za petikorunu a oni stejne zustanou doma

            • Re: Rozlučkové utkání nerozhodně

              Jiri1     před 14 lety 12.05.2010 12:11 |  
              0 0

              Zdravim, atmosfra uzazna , jenze to cele melo i sve mouchy , proc se hraci alespon hodku pred utkanim nemohli vernym fandum zvecnit na autogramiade, to by byly ulovky , ktere uz v zivote nikdo z nas nebude mit, proc Mares obcas celkem uspesne hulakal do mikrofonu, tak ze ho nikdo neslysel, proc tedy vedeni Slavie alespon symbolicky jeste jednou nepodekovalo Ladovi, vzdyt solilo temer 200 papiru. Docela mne mrzi i neucast Karla Jarolima , vzdyt on privedl podruhe Smicu zpatky a Rehaka , ktereho moc nemusim, ale na podobne sou by si zaslouzil byt. Vim , ze vztahy zejmena s Jarolimem , ktery vlastne ukoncil karieru Smici nejsou dobre , vim, ze Rehaka zase Smica nemusi kvuli donaseni trenerovi, ale stejne tam meli byt. I kdyz , co pristi tyden se dovime jmeno noveho trenera , Karel Jarolim uz to zrejme nebude takze si mozna uziva sladke dovolene pred nastupem na nove angazma a nekteri nasi starsi hraci uz take bali kufry , vedeni jim dalo jasne nejevo , ze je nadale platit nechce.

              • Re: Rozlučkové utkání nerozhodně

                tantalos     před 14 lety 12.05.2010 12:31 |  
                0 0

                Milý Jiří,
                KJ mi na oslavě vůbec nechyběl. Naopak jsem moc rád, že tam byl pan Petrák. A strašný dík panu Kukovi, že dokázal zařídit to, co naše geniální vedení by nikdy nedokázalo. Je mi už teď zcela jasné, proč nechtěli Kuku do managementu, je totiž příliš šikovný a chytrý.

                • Re: Rozlučkové utkání nerozhodně

                  Jiri1     před 14 lety 12.05.2010 12:34 |  
                  0 0

                  Zdravim , jenze se pri teto akci mohla udelat i symbolicke rozloucen s Karlem Jarolimem , ktery zrejme v Edenu konci a Pavel Kuka na to mam uplne stejny nazor jako ty.

                  • Re: Rozlučkové utkání nerozhodně

                    bongor     před 14 lety 12.05.2010 12:54 |  
                    0 0

                    Určitě tam KJ patřil jako jeden z nejúspěšnějších trenérů Slavie,i když to potom potento.A o Pavlovi Řehákovi,škoda mluvit,takových arcislávistů se moc nerodí.

                  • Re: Rozlučkové utkání nerozhodně

                    janko (přítel SN)     před 14 lety 12.05.2010 13:00 |  
                    0 0

                    Jiří, nakolik je to jisté že KJ nebude povolán zpět? Já jen, že toto prohlášení vlije optimismus do žil spoustě lidí, tak aby to nebyla nějaká kachna...

                  • Re: Rozlučkové utkání nerozhodně

                    tantalos     před 14 lety 12.05.2010 13:01 |  
                    0 0

                    Nepovažoval bych za vhodné, aby se se Šmícou loučil někdo, kdo ho ze Slavie prakticky vyhnal.

                • Re: Rozlučkové utkání nerozhodně

                  slaviator     před 14 lety 12.05.2010 13:04 |  
                  0 0

                  Upřímně - kdyby Kuka v létě nahradil Doležala, vůbec bych se nezlobil.

              • Re: Rozlučkové utkání nerozhodně

                Wommi     před 14 lety 12.05.2010 13:28 |  
                0 0

                Zdravim Jiri, zcela uprimne, samozrejme ze to melo mouchy,..taky jsem si rikal, proc nikdo nerelne maresovi, ze kdyby do toho mluvil a ne rval (je zkuseny moderator), tak by to bylo lepsi...na druhou stranu, to jsou veci, ktere se daji prezit.

                Pokud to byla akce Kuky, resp..tym 96...tak ve finale je slavii do toho hov.., a bohuzel se zase projevila neschopnost "si alespon trochu prihrat polivku"...protoze jak nedokazali vyuzit smicova prichodu (myslim marketingove), tak nedokazali ani vyuzit jeho odchodu.

                Ze tam nebyl KJ, nevidim duvod, aby tam byl,..on smicu neudelal, nema co do cineni s fotbalisty te ery, kteri zde vystupovali,...(navic a to nemmluvim o tom, ze on ten navrat Smicovi znechutil...).

                Ja jsem z akce naramne spokojen, pokud by takovychto setkani bylo vic, rad prijdu znova i treba jako dik vsem kteri pred lety reprezentovali nasi zemi a nevydelavali takovy penize jako ti co hraji ted. Je to dobra myslenka a za Kukovi dik!

                • Re: Rozlučkové utkání nerozhodně

                  Jiri1     před 14 lety 12.05.2010 13:57 |  
                  0 0

                  Zdravim, pokusim se reagovat. Ano lidi byli spokojeni naprosto naramne , K.Jarolim je kus historie a Smica pod nim hral. Nahradit Kukou Dolezala neni dobry tah, Dolezal a znas me nazory ma oproti Kukovi jednu prednost, umi pracovat s realitou, ono je neco jineho delat sou a neco jineho i za svy prachy ridit fotbalovej klub a Dolezal si proste prachy uhlidat umi i kdyz jeho bachorky na tma Tomasova vyvolavaji u nekterych kolegu z branze spise usmevy. Jiste ma sve mouchy tvrdit trebafandum , ze kotel Bohemky bude u zeleznicni trati a nemit to predjednane alespon s provoznim reditelem E. Side je odvaha , ale budiz. Celkove o rikam nerad, ale Dolezal i pres me obrovske vyhrady do klubu patri vice nez JJarolim, ktery to ostatne mezi nimi nekolikrat dost vyhrotil.

                  • Re: Rozlučkové utkání nerozhodně

                    Wommi     před 14 lety 12.05.2010 14:01 |  
                    0 0

                    ..s tim bych souhlasil,....kazdopadne bych se snazil o to, aby se naslo kukovi nejake misto, i kdyby to melo byt treba neco jako marketingovy reditel,..neco podobneho, vyuzit jeho image,...i presto, ze to asi neni uplny "hlupak", jeho misto v ekonomickem provozu slavie bych nevidel,...v tom je samozrejme Dolezal lepsi (bohuzel ve vsech ohledech)..koneckoncu na to sve chovani a jednani i Dolezal dojizdi!a bohuzel protoze tam nemaj jednoho slusnyho cloveka kterej umi pracovat s medii a verejnosti, tak to vypada jak vypada (jarolimuv ne/odchod, bohemka a eden, a vsechny ostatni kauzy,..)

                    • Re: Rozlučkové utkání nerozhodně

                      Jiri1     před 14 lety 12.05.2010 14:12 |  
                      0 0

                      Zdravim , dobre tedy na rovinu, soucasni vlastnci Slavie maji s Kukou problem, protoze ne vzdy podl jejich mineni se choval loajalne a obcas jim to dal i dost sezrat, proste to neni krevni skupina se kterou by dlouhodobe chteli spolupracovat

                      • Re: Rozlučkové utkání nerozhodně

                        Wommi     před 14 lety 12.05.2010 14:37 |  
                        0 0

                        :)..ja vim Jiri,...samozrejme jedna vec je, jak by se clovek hodil a druha, jestli s nim muzu/nemuzu pracovat..a tady bohuzel ne..takze je Kuka pase!