Info o SN

Šťastné a veselé Vánoce

Slávistické noviny přejí všem fanouškům Slavie šťastné a veselé Vánoce, hlavně hodně klidu, pohody, plno splněných přání a také hodně odpočinku do těžkých časů, které máme za sebou a které nás ještě čekají. Získejte během následujících dní potřebnou sílu!

Redakce SN
Quelhar, Jane, Richi, TKutnik

Komentáře (16)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Šťastné a veselé Vánoce

    Eluin (přítel SN)     před 13 lety 24.12.2010 08:34 |  
    0 0

    Přeji mnoho štěstí a dobrých nápadů při tvorbě článků pro rok 2011.

    • Re: Šťastné a veselé Vánoce

      slavia4ever     před 13 lety 24.12.2010 16:11 |  
      0 0

      Připojuji se k přání hezkých svátků a pro všechny Sešívky malá vzpomínka a víra v lepší časy:
      Nedobrá situace nedá spát věrným příznivcům Slávie a prostřednictvím umělců zakládá v roce 1964 Odbor přátel Slavie. Dne 18. září téhož roku je docílena změna názvu z Dynama na TJ Slavia.
      Odbor přátel pomáhá sehnat nové hráče: Kadrabu, Píšu, Veselého, Šindeláře, Berana, Ledeckého a mužstvo je konsolidováno. Vyhraje II. ligu v letech 1964-65, když v Praze před 42 000 diváky (rekord II. ligy) vyhrává nad Plzní 4:1..
      Je přece supr bejt sešívanej-my věrní zůstanem!!!

      • Re: Šťastné a veselé Vánoce

        Dobi     před 13 lety 26.12.2010 10:25 |  
        0 0

        VĚRNI A SVORNI!!!!!

  2. Re: Šťastné a veselé Vánoce

    Kmotr (přítel SN)     před 13 lety 24.12.2010 10:57 |  
    0 0

    Díky.. Vám samozřejmě také přeji hezké svátky ale hlavně bych chtěl poděkovat, za vaši práci, kterou pro nás děláte.

    Tak na lepší časy!

  3. Re: Šťastné a veselé Vánoce

    DrFe1     před 13 lety 24.12.2010 13:46 |  
    0 0

    Taky se připojuji, přeji hodně štěstí v osobním životě a děkuji za vaší nelehkou práci, kterou pro nás děláte. A to "nelehkou" myslím bez nadsázky. Ono není jednoduché psát stále články o věcech, které nejsou příjemné, o zápasech kdy jsme prohráli a podobných věcech, o kterých by člověk nejraději nepsal..... takže přeji nám všem, aby Vaše práce s články byla v dalších letech jen příjemnější.

  4. PF 2011

    dejva     před 13 lety 24.12.2010 14:32 |  
    0 0

    V roce 2011 oslaví SN 10 let. Přeji redakci vše dobré a hlavně chuť pokračovat v práci i v těchto zlých časech.

    • Re: PF 2011

      bongor     před 13 lety 24.12.2010 16:38 |  
      0 0

      Dík za přání.Já taky přeji všem,SN,i kamarádům co sem přispívají jen to nejlepší.Pod stromečkem nenajdeme Messiho,ba ani Forda.ale přes to se nezneklidňuju.Za těch x let co jsem slávistou jsme podobné excesy,zvláště pak pokusy o ponížení Slavie zažili mnohokrát.Proto úplně jistě vím,že srazit červenobílé barvy úplně,není v možnostech nikoho.Ten kdo by to dokázal se ještě nenarodil.Do dvou let budeme opět hrát LM,tentokrát ale mnohem úspěšněji a hlavně si už snad dokážeme pohlídat kdo škodí,pojmenovat ho a nakopat.

  5. Re: Šťastné a veselé Vánoce

    edenian     před 13 lety 24.12.2010 17:14 |  
    0 0

    Heavy New Year zvladneme. Kdyz budeme jednotni a nebudem se babrat v prkotinach. To si o vanocich ulozme do hlavy. Tak caooo vsichni a hezky vecer. Redakci dik!

  6. Re: Šťastné a veselé Vánoce

    podol (přítel SN)     před 13 lety 25.12.2010 08:05 |  
    0 0

    Přátelé,slávisté v redakci SN.I já děkuji za Vaši práci,jste mé
    ranní,polední i večerní každodenní čtení.Moc bych si přál,aby
    optimistických základních zpráv o Slávii bylo co nejvíce,aby jsme
    se opět mohli na stadionu i mimo radovat z vítězství.Aby pro hráče
    byla čest hrát za Slávii.Aby se vrátila mezi největší kluby Evropy.
    S tím souvisí i návrat k základním vlastnostem Slávie,provázející
    ji od založení-slušnosti,dodržování slibů,které dá,smluv,které uzavře,otevřenosti vůči svým příznivcům a profesionalitě vedení
    na všech úrovních.
    Bylo zde zmíněno Slávistů z r.1964,i já jsem té doby pamětník.
    Musím na ně s láskou a vděkem vzpomenout.Navzdory nenávisti
    režimu vůči buržoasnímu klubu vykonali neskutečnou práci a
    Slávii zachránili.Domnívám se,že i v současné době by podobná aktivita ve spolupráci FK,OP,kotle,společně s význačnými osobnostmi kulturního,sportovního i veřejného života nemohla uškodit.Vnesla by více respektu od tajemného majitele k příznivcům Slávie,k veřejnosti a úctě k její tradici a historii.
    Podol

  7. Re: Šťastné a veselé Vánoce

    Dobi     před 13 lety 25.12.2010 09:23 |  
    0 0

    I já se připojuji k přáním všeho dobrého! Rdakci za neúnavnou činnost, diskutujícím za (většinou) věcné a oddané příspěvky, všem čtenářům za pozornost a vše slávistům za věrnost!
    Díky i za připomínku OP v roce 1964, i proto zde hledejte mou hlavní oddanost tomuto sdružení, kde vše pamatuji. To ale neznamená, že bych se necítil dobře mezi ostatními slávisty, ale je toho teď na práci dost-stále držíme náš časopis Červenobílé listy, který je určitým pojítkem hlavně s "neinternetovými" čtenáři. I když se snažíme i o vlastní web www.fo-slavia.cz, kde se nám tu a tam také povede něco pěkného a originálního. Nejnověji jsem si teď dal práci se 6 nejvážnějšími boji o záchranu - 3 neúspěšnými:1951, 1961 a 1963 a třemi úspěšnými, byť s pořádně odřeným hřbetem - 1956, 1969 a 1973! Třeba bylo kuriozitkou, že v roce 1956 nás vlastně neprohrou se Žilinou zachránila Sparta nebo pár perliček ze zázemí a zákulisí (účast herců na rozhodujícím zápase, sudí dobří i méně dobří)... Asi nejkrutější byl sestup v roce 1951, kdy sestupovaly čtyři(!) týmy a Slavia Dynamo už byla v nemilosti poúnorových mocných hlavně všemocného a všehoschopného generála Čepičky. Slavia přitom v posledním kole vyhrála v Teplicích a jediného soupeře přeskočila o bod! ALE. Po skončení ligy se ještě hrál pro "národní směnu v Ostravě"odložený zápas Vítkovice-Teplice. Sudeťákům stačil bod a ten také získali... Ale Boží mlýny mlely hned za rok - Teplice ze 3.místa, Vítkovice z 9.místa byly z ligy vymazány, protože za resort mohl být jediný reprezentant, a tak byla například v lize zachována účast Tatranu Prešov na úkor Tatranu Teplice, prý aby lidé chodili v neděli na fotbal a ne do kostela... Naštěstí žádné jiné Dynamo nebylo zárukou reprezentace energetiky (uvažovalo se jen o Dynamu ČB), a tak se Slavia jako suverénní vítěz nižší soutěže mohla i administrativně vrátit.. Přece jen bylo to Dynamo aspoň chloupeček prospěšné! Takže hlavy vzhůru, palce do dlaní a držme se!
    A ještě jedna připomínka. Nejlepší sekretář,jakého jsem poznal, byl jistý Augustin Mička.. Původem sparťan... Většího obětavce si nemohla Slavia přát!! Takže suďme až za činy! A pokud Vás zajímají podrobnosti, jukněte na www.fo-slavia.cz! Dobi

    • Re: Šťastné a veselé Vánoce

      Eluin (přítel SN)     před 13 lety 25.12.2010 11:32 |  
      0 0

      Tak jsem "juknul" na stránky červenobílých listů a musím říci, že se mi moc líbili. Přidám si je ke své ranní četbě.

      • Re: Šťastné a veselé Vánoce

        Eluin (přítel SN)     před 13 lety 25.12.2010 11:56 |  
        0 0

        Ehm, "líbily"...

  8. Re: Šťastné a veselé Vánoce

    wymaz     před 13 lety 25.12.2010 18:33 |  
    0 0

    Přeji vám všem štastné a veselé vánoce. Děkuji redakci za vše co pro naši informovanost dělá. Děkuji všem přispěvatelům za jejich příspěvky, které pomáhají rozšiřovat mou informovanost o dění ve Slávii. Všichni vytrvejme a doufejme v lepší zítřky, vždy se to tak děje vždy, že léta hubená střídají léta skrovná. Osobně věřím, že po prvních pěti jarních zápasech budeme v pohodě a začneme se dohadovat, koho v létě prodat a koho koupit. Tak hodně štestí v novém roce nám všem!!!

  9. Re: Šťastné a veselé Vánoce

    Sokrates55 (přítel SN)     před 13 lety 26.12.2010 17:42 |  
    0 0

    Dobrý vánoční podvečer Vám všem,
    také chci poděkovat celému kolektivu SN, který pro nás dělá někdy i divy :-)).
    Jak řekl pan Dobiáš, buďme věrni a svorni v tom, co Slávii vždyky dělalo a to už tu bylo napsáno. Znovu jsem si přečetl při té příležitosti úvodník p.Rosena k vydání knihy "Věčná Slavia" a jen smutně podotýkám, jak se to celé jaksi pokakalo............ i Ty jeho moudrosti. Ikdyž na druhé straně, p.Rosenovi bych to zase až tak nevyčítal, měl okolo sebe mnoho těch, co chtěli mlaskat a teď bohužel ve Slávii nemlaská nikdo a jen k obyčejné kůrce chleba máme daleko.
    Mrzí mně, že jsme na chvostu a hrajeme o záchranu, ale s tím se poperu. Daleko více mně štve, že se dost lidí přestalo chovat jako slávisti a hráli si na "mocipány". A tak nás to prostě seklo přes prsty. Slávista nikdy nechodil s "rypákem nahoru" a ctil soupeře.
    Quelharovi, Jane, Richimu i TKutnikovi a všem ostatním co spolu tady mluvíme přeji hodně zdraví, pohodu a snad i lepší příští rok.
    Poslechl jsem si v kostele "Hej Mistře" na Štědrý den večer a to si při těch krásných tónech připadáte tak pěkně. Kéž si i nám, Slávistům, ten orchestr zase naladí a zahraje na jaře bez falešných tónů. Díky zato.
    Sokrates55

  10. Re: Šťastné a veselé Vánoce

    Sokrates55 (přítel SN)     před 13 lety 26.12.2010 17:42 |  
    0 0

    Dobrý vánoční podvečer Vám všem,
    také chci poděkovat celému kolektivu SN, který pro nás dělá někdy i divy :-)).
    Jak řekl pan Dobiáš, buďme věrni a svorni v tom, co Slávii vždyky dělalo a to už tu bylo napsáno. Znovu jsem si přečetl při té příležitosti úvodník p.Rosena k vydání knihy "Věčná Slavia" a jen smutně podotýkám, jak se to celé jaksi pokakalo............ i Ty jeho moudrosti. Ikdyž na druhé straně, p.Rosenovi bych to zase až tak nevyčítal, měl okolo sebe mnoho těch, co chtěli mlaskat a teď bohužel ve Slávii nemlaská nikdo a jen k obyčejné kůrce chleba máme daleko.
    Mrzí mně, že jsme na chvostu a hrajeme o záchranu, ale s tím se poperu. Mrzí mne, že se dost lidí přestalo chovat jako slávisti a hráli si na "mocipány". A tak nás to prostě seklo přes prsty. Slávista nikdy nechodil s "rypákem nahoru" a ctil soupeře.
    Quelharovi, Jane, Richimu i TKutnikovi a všem ostatním co spolu tady mluvíme přeji hodně zdraví, pohodu a snad i lepší příští rok.
    Poslechl jsem si v kostele "Hej Mistře" na Štědrý den večer a to si při těch krásných tónech připadáte tak pěkně. Kéž si i nám, Slávistům, ten orchestr zase naladil a zahrál bez falešných tónů. Díky zato.
    Sokrates55

    • Re: Šťastné a veselé Vánoce

      lassiter     před 13 lety 27.12.2010 13:14 |  
      0 0

      Obdržel jsem k vánocům knížku, kterou zmiňujete, a musím říct, že předmluva p. Rosena mě také velmi zaujala. Raději jsem zkontroloval datum vydání, jestli to není z roku 2008 či tak něco, ale opravdu vyšla letos... No, na druhou stranu v ní jsou i mnohem inspirativnější pasáže, z kterých člověk získá trochu optimismu, že i když v minulosti bylo špatně, tak nakonec se z toho Slavia vždy dostala, a že tomu tak bude i tentokrát...