Fanoušci Slavie

Vyjádření Fanklubu k fondu

Výbor Fanklubu Slavie na včerejším jednání projednával otázku založení fondu na základě diskuse, která proběhla na našich stránkách. Nyní přinášíme aktuální stanovisko k této záležitosti.

Reakce výboru Fanklubu Slavie:
Výbor projednal založení Fondu na záchranu Slavie na základě diskuze, která probíhá na Slávistických novinách. Fanklub je pro jakoukoliv pomoc Slavii, i finanční, ale pouze za předpokladu, že budou vyjasněny majetkoprávní vztahy. - Kompletní zápis z výboru naleznete ke stažení zde.

Pokud bych to měl trochu rozvést, tak v tuto chvíli řešení fondů je problematické z toho důvodu, že nikdo nedokáže určit cíl, za jakým by se vybíraly finanční prostředky. Je třeba vyřešit majetkové poměry ve Slavii, tzn. že musí přijít nový majitel či musí být odtajněno, jak na tom jsme. Pak by se mohlo jednat třeba o odkupu části akcií, v takovém případě by bylo vhodné založit občanské sdružení, podobné jako mají Bohemáci, abychom majetkově vstoupili do Slavie jako organizace, protože skupina lidí dokáže více, než pokud by si jednotlivci koupili akcie.

Jak ale bylo řečeno, v tuto chvíli Fanklub nedokáže zajistit smysluplné vybírání peněz, takže s touto otázkou je třeba ještě chvíli počkat do doby, než budeme znát, jak to se Slavií dopadne.

V diskusi se konstruktivně vyjádřete. Původní diskuse k založení fondu je k nalezení zde.

Komentáře (60)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Vyjádření Fanklubu k fondu

    slimak     před 13 lety 10.02.2011 11:23 |  
    0 0

    Já tomu sice rozumim, ale když co když se nového majitele nedočkáme a na záchranu bude už pozdě...
    Navíc novým majitelem už bude pravděpodobně kritická situace vyřešená a nebude už vůle a pocit nálehavosti v shánění prostředků..

    Nicméně, pokud máte více informací o aktuálnosti vstupu nového subjektu do klubu...

    • Re: Vyjádření Fanklubu k fondu

      japhy     před 13 lety 10.02.2011 11:36 |  
      0 0

      Naopak, pokud se současní majitelé rozhodnou, že nás potopí, tak se tak stane a my se můžeme skládat, jak chceme. A v případě nového majitele je možnost ty peníze vynaložit jiným způsobem - výzdoba, atd.
      Ovšem tohle status quo může trvat nepříjemně dlouho, ale nejdéle snad do pravomocného rozhodnutí soudu v Anglii a nutnosti platit.

  2. Re: Vyjádření Fanklubu k fondu

    Eluin (přítel SN)     před 13 lety 10.02.2011 11:57 |  
    0 0

    Drazí kolegové v sešívaném, obávám se, že tímto možnost vzniku nějakého fondu i padne. Nedomnívám se totiž, že majitel(é) se odtajní jen proto, aby bylo možno vybrat nějaké peníze. Pro svoji anonymitu mají jistě své důvody, o jejichž povaze se můžeme jen dohadovat.

    • Re: Vyjádření Fanklubu k fondu

      Viking     před 13 lety 10.02.2011 12:45 |  
      0 0

      Je třeba ty prachy vyprat, dočista!!!:)

    • Re: Vyjádření Fanklubu k fondu

      Jiri1     před 13 lety 10.02.2011 12:56 |  
      0 0

      Zdravim, vitam toto nejrozumejsi stanovisko vedeni teto zmatene organizace za nekolik poslednich let, psal jsem o tom jiz vcera , vsem , kteri se tim chteji zabyvat drzim palce , ale za tohoto stavu to povazuji za zbytecne. Proc delat dojnou kravu lidem, kterii proste ze Slavie tezi co se da a pak prasknou bicem do koni, proc platil dovolene na Kanarech lidem, kteri zjevne maji Slavii ve svem srdci jako Pucek , jen kdyz z toho neco kapne , proc podporovat zvirata . kteri spasli veskerou urodu a ted chteji jeste zaplatit i sve posledni tydny ve fotbalovem Edenu, ale je-li nekomu dano tolik penez, tak at tuto bandu zivi. Az prijde zase nejaka moje osobni krize muzu treba vyhlasit sbirku na napravu zhrzelych Slavistu, dat ji legalni rozmer, medialni pozornost, tj. objednat par clanku do jisteho id media a pak uz cist neuverilne zvejky jaky jsem chudak a ze ostatni maji temer povinnost mi , nam pomahat. Pan redaktor nebude taky skodny a pan sefredaktor , ktery by rad videl Slavii na hrbitove dejin jak se bude zase skodolibe usmivat , no a nejmenovany tiskac se zas muze prezentovat jako dusi a veci odany clovek.

  3. Re: Vyjádření Fanklubu k fondu

    Stahler     před 13 lety 10.02.2011 12:44 |  
    0 0

    Vítám tuto aktivitu Fanklubu a podporuji ji.

    Osobně se mi nejvíce zamlouvá ta varianta založit občanské sdružení.Nákup akcií je určitě smysluplná věc,nicméně je potřeba postupovat velice opatrně,aby vybrané peníze neskončily v jakési černé díře a hodnota akcií aby neklesla na nulu.Opravdu by se mělo ještě nějakou rozumnou dobu počkat,ale zase ne nějak dlouho aby na případná řešení krizové situace Slavie nebylo příliš pozdě.

    Zatím v anketě na těchto stránkách jasně vede varianta s nákupem akcií v ceně 1000-5000 Kč,já osobně jsem hlasoval pro 5000-10000,ale ať zvítězí jakákoliv varianta,jsem připraven stejně jako většina Slavii pomoci.Peníze mám připravené a jen čekám na start jakékoliv záchranné akce abych přispěl k záchraně.Slavie má spoustu fanoušků po celé republice a toho by se mělo nějak využít ! A pokud všechno dopadne tak že se založí občanské sdružení,které odkoupí část Slavie a bude moci zasahovat do chodu klubu navrhuji o všem podstatném demokraticky hlasovat.Protože jak se říká-víc hlav víc ví.

    • Re: Vyjádření Fanklubu k fondu

      Richi (admin)     před 13 lety 10.02.2011 12:53 |  
      0 0

      Ano, víc hlav víc ví. Takže nakoupit akcie přes občanské sdružení, které by se muselo zodpovídat. Ale v tuto chvíli akcie stejně nezískáme, dokud tam jsou majitelé jací tam jsou, je třeba aby se to změnilo a věřme že se to změní.

      • Re: Vyjádření Fanklubu k fondu

        Stahler     před 13 lety 10.02.2011 13:33 |  
        0 0

        Přesně tak ! Taková je dneska realita a mám naprosto stejný pohled na věc.

  4. Re: Vyjádření Fanklubu k fondu

    pc115     před 13 lety 10.02.2011 13:08 |  
    0 0

    Jsem pro podpořit náš klub, ale pokud tam budou ti samí lidé jako dosud, tak mám dojem že je to zbytečné.Vrážet peníze do černé díry nemá smysl. Nemám v úmyslu rvát zlodějům další peníze!

  5. Re: Vyjádření Fanklubu k fondu

    fiki     před 13 lety 10.02.2011 15:12 |  
    0 0

    Dobrý den, v anketě jsem hlasoval pro nákup akcií, ale souhlasím s tím že v současné době není možné vybrané prostředky z fondu poskytnout ani akciové společnosti ani jejím akcionářům. Podmínkou by muselo být rozkytí účetnictví a odtajnění majitelů akcií, a to se nestane. Jiná situace by možná nastala po vstupu nového majitele a výměně představenstva, ale kdo ví kdy k tomu dojde. Jsem přesvědčený, že Slavia na jaře bez větších potíží uhájí prvoligovou příslušnost, a hlavní problém vznikne při sestavování kádru pro příští sezonu. Proto bych navrhoval aby prostředky z fondu byly použity právě na nákup nových posil pro příští rok. Několika starším hráčům končí v létě smlouvy, a jenom s mladíky hrát nelze. K financování by došlo za použití Peltasystému, tj. OP jako správce fondu by se podílel na spolufinancování přestupu společně s akciovou Slávií, a získaný příslušný procentální podíl na právech hráče by mu potom zajistil profit v případě jeho dalšího prodeje. Vše by šlo stihnout i časově, březen - duben příprava fondu, od května možnost posílat peníze tak aby do zahájení letního přestupového období byla určitá částka k dispozici.

    • Re: Vyjádření Fanklubu k fondu

      Richi (admin)     před 13 lety 10.02.2011 16:18 |  
      0 0

      A do jakého hráče investujem těch pár vybraných miliónů? Co když investujeme špatně a z toho hráče nic nebude a jenom se za to napakují agenti? Tohle není tak jednoduché a my nejsme Peltové, abychom se v tom tak dobře orientovali.

      • Re: Vyjádření Fanklubu k fondu

        fiki     před 13 lety 10.02.2011 16:29 |  
        0 0

        Jasně že nejsme, proto by taky vše zůstalo jak je to nyní na trenérovi Slavie resp. sportovním úseku a násedně vedení, a Slavie by měla hlavní podíl na jeho financování a tím pádem i zodpovědost za jeho výběr, jeho působení ve Slavii a případný další prodej. Fond by pouze přispěl finančně na hráče, o kterého by Slavie měla zájem ale neměla na něj dost financí. Samozřejmě nepočítám s tím že by OP nebo FK nějakého hráče vyhledával a dojednával jeho přestup a podmínky. Jde mi jen o spolufinancování v případě, že hráč i Slavie se domluví na platu atd. a problém bude jen v přestupové částce. Větší část peněz by se tak mohla do fondu později vrátit, a následně použít na jiné aktivity.

        • Re: Vyjádření Fanklubu k fondu

          Barlblog     před 13 lety 10.02.2011 17:32 |  
          0 0

          Problém je, že tohle je vyloženě postaveno na spekulaci. "Možná se prosadí, možná se prodá."

        • Re: Vyjádření Fanklubu k fondu

          Stahler     před 13 lety 10.02.2011 17:35 |  
          0 0

          S tím nakupováním hráčů by to bylo jistě zajímavé,ale mělo by to mít svá pravidla.Především by sdružení mělo vědět přesné výdaje za hráče včetně výše jeho platu a případné provize pro agenta a pak jeho angažování odhlasovat většinou právoplatných hlasů.Ten plat je důležitý,aby se nestalo že třeba přestupová čátka bude nula nebo nějaká nízká,ale plat neúměrně vysoký.Vzpomenňte si třeba na Ragueda-přestup 0 Kč a plat okolo 500.000-600.000 Kč měsíčně.
          A ještě mě napadla jedna věc...Z vybraných peněz by se dal třeba zorganizovat jakýsi kemp pro hráče bez smlouvy nebo amatéry,kteří by byli levní a mohli by být přínosem.Já osobně třeba jezdím s kámošem na zápasy nižších soutěží a sem tam nás nějaký fotbalista zaujme,klidně i v divizi.Kdyby se třeba takhle nebo na doporučení odborníků vytipovali nějací hráči a byla možnost je třeba týden zkoušet,mohlo by to být přínosné.Slavie má stále velké jméno a věřím,že o šanci zahrát si za ni by se vytipovaní hráči prali.Kdyby se z třeba dvaceti chytili dva bylo by to dobré.Rizika by byla minimální,jen náklady na ubytování,cestu a stravu.To se podle mě vyplatí zkusit.

          • Re: Vyjádření Fanklubu k fondu

            Barlblog     před 13 lety 10.02.2011 17:41 |  
            0 0

            Výborný nápad, podle mě. :-)

      • Re: Vyjádření Fanklubu k fondu

        frolek     před 13 lety 10.02.2011 19:43 |  
        0 0

        Do konkrétních hráčů to nemá smysl. V současné situaci to může fungovat jen tak, že Fond bude Slávii půjčovat za nízký úrok k úhradě nákladů Fondu a budou tam klauzule, že když se ten a ten hráč prodá, půjde na splacení tolik a tolik. Stejně tak může fungovat financování hráčů napřímo, tj. proplacení jim dlužných částek a vstoupit do postavení věřitele. To má právně lepší pozici než malí akcionáři. Vázat to na konkrétního hráče ve smyslu jakoby sportovního podnikání nemá pro Fond smysl. Hráč může být jen v "zástavě", bez ohledu na zisk nebo ztrátu z něj.
        Pro Slavii a její majitele (no comment...) by to mělo tu výhodu, že by nemusela platit různé smluvní pokuty, které pravděpodobně platí. Peníze by ovšem nezískali majitelé.
        Věčná škoda jestli se původní návrh odloží na neurčito.

    • Re: Vyjádření Fanklubu k fondu

      martinmc     před 13 lety 11.02.2011 08:18 |  
      0 0

      Souhlasím koupil by se hráč a splatnost půjčky se může posunout dle délky první smlouvy.Většinu hráčů se musí kupovat s vidinou nějaké návratnosti jinak se situace bude opakovat . Pokud si Slávie peníze bude půjčovat a bude je vracet budou to stále její peníze i fanoušků.Hráče si musí Slávie vybrat sama a vědět co je(reálné a co ne).

  6. Re: Vyjádření Fanklubu k fondu

    Barlblog     před 13 lety 10.02.2011 17:31 |  
    0 0

    V prvé řadě bych chtěl poděkovat redakci Slávistických novin a všem co diskutují. Musím říct, že snaha a iniciativa, zatím jen ve formě diskuse, mě naplňuje optimismem, což je jev nevídaný.

    Je dobře, že se výbor touto otázkou zabýval. Já Fanklub respektuji, ale mým názorem je, že by měl být jen spoluorganizační partner, stejně tak, jako Tribuna Sever a jiné FANS organizace. Fond by měl vzniknout pod záštitou Odboru přátel. Bylo by nutné vyřešit právní otázky, ale tímto krokem bychom morálně zastřešili naši snahu a pomyslně se spojili se zakladately OP. Navíc by to jistě přineslo velkou marketingovou službu + zkušenosti stávajících členů OP a to zejména v organizaci "konzultačních" akcí, které nutně musí předcházet vlastní realizaci a výběru peněz.

    Co se vlastní reakce výboru týká. Za prvé bych chtěl jasně říci, že čekat na akutní stav je čekání na smrt a hlavně by to vedlo k chybám! Neumím si představit výběr prostředků, když bude klub oficiálně v insolvenci, či se dokonce bude dražit majetek. V danou chvíli začneme zmatkovat a uspěchávat, to není dobřě.

    Za druhé, je naivní si myslet, že majitelé odkryjí karty. Oni prostě nezveřejní ani jediné procento navíc. Z toho je potřeba vycházet.

    Za třetí, určení cíle, za jakým by se měli vybírat prostředky?

    Tady, jak jsem pochopil, se výrazně shodneme s Jane.

    A) Stávající majitelé budou chtít prodat Slavii Praha Fotbal A.S.
    - My jim kupce těžko seženeme, ale potencionálnímu zájemci můžeme nabídnout dlouhodobou spolupráci (rozvedu v B) ), nebo dokonce postupný odkup akcií, čímž by tento subjekt získal část investovaných peněz zpět. Vedení klubu něco stojí a vyžaduje permanentní investice, navíc může být investor vázán dohodou s Enicem, uvítal by tak, že peníze získá přímo činností spojenou se Slavií. OP (Fond) by získal blokační minoritu v horizontu několika let a investor by získal důvěryhodného partnera, kterému jde o zhodnocení značky a dlouhodobou udržitelnou koncepci. Nemluvě o obrovské reklamě, kterou by si tím investor zajistil. Ba dokonce v případě zájmu ze zahraničí, o čemž tu polemizují šedé eminence jako Jiří atd., by to byla jistá legitimizace investice a fanoušci by měli mnohonásobně větší kontrolu nad děním, než dnes.

    B) V případě, že mrtvý brouk a geniální uživatel peněz v jedné osobě, Rosen, nebude chtít SKS prodat a dokonce nám nezveřejní ostatní majitele. Ale to si nedovolí :-D Pak je možné realizovat tzv. bezúročné, "nevratné" půjčky. Na základě smlouvy, bychom získali místo v dozorčí radě a SKS by byla povina, dle smlouvy, použít 100% objemu peněz na určitou činnost, je nutné ji přesně definovat a ošetřit smluvně. Pokud by se tak nestalo, peníze by byli nuceni vrátit i s určitou penalizací. Problém tohoto řešení je, že bychom museli mít ve svých řadách odborníky na obchodní právo, hotovost na soudní spory a v případě problémů by to neslo administrativní zátěž. Nemluvě o tom, kdybychom náhodou spor vyhráli...

    V obou případech je totiž nutná jistá vůle ze strany majitele, pokud nebude, pak peníze použijeme až na odkup loga, značky a začneme odznova, jako v Manchesteru.

    Byla by chyba to nechat usnout. Vždyť za pořízené peníze můžeme financovat třeba turnaje pro slávistickou mládež, výzdobu stadionu, či jiné akce. Pokud bude vše v pořádku, můžeme to rozhodnout naprosto demokraticky později.

    Takže mým názorem je, pojďme se sejít a prodiskutovat naše návrhy.

    • Re: Vyjádření Fanklubu k fondu

      podol (přítel SN)     před 13 lety 10.02.2011 17:58 |  
      0 0

      Plně souhlasím,protože se nemohu smířit s některými názory-že
      se nedá nic dělat,že musíme čekat až se vyjasní vlastnické vztahy,
      až se najde nový majitel.....To je opravdu čekání na smrt,protože
      pravé plány tajemného majitele nezná nikdo,ale také to může být likvidace Slávie.A že by pan Rosen,či pan ředitel neznali pravého vlastníka,tomu tedy nevěřím.Paníze,které by se vybraly by byly rezerva,která by zvyšovala vážnost naší akce a použita by mohla být následně na cokoli,o čem by rozhodla většina.Pořád se mi zdá,
      že my Slávisté jsme nějak roztříštěni-na Tribunu sever,OP a FK
      a další.Možná v minulosti byly nějaké spory,ale dnes jsme všichni
      vystaveni té nejtvrdší realitě-ohrožení Slávie v podstatě její existence.Společně bychom mohli něco dokázat.Vždyť je nás hodně a spojuje nás láska k Slávii.Jane děkuji za to,že rozjela tuto akci a nakonec že byla i poprvé zveřejněna na nějakém
      sportovním webu.Je to první krok a musíme pokračovat.Protože
      jediné,čeho se bojí tajemný majitel i jeho poskoci,to je zveřejnění,
      pravda ale i důslednost a někdy i tvrdost.
      Ať žije Slávie!Podol

    • Re: Vyjádření Fanklubu k fondu

      martyni (přítel SN)     před 13 lety 10.02.2011 18:13 |  
      0 0

      S většinou souhlasím. Pokud jde o subjekt, ktreý by měl fond spravovat, je nutno se podívat na to, co je to za sdružení, nakolik je otevřené a akceschopné. Tedy zejména je třeba vidět stanovy sdružení, jak je omezeno či neomezeno členství, jak se volí orgány. Moc o OP nevím, obecně je sdružení mohou být organizovaná různými způsoby, sdružování není nijak striktně právně upraveno. Je třeba se zamyslet, jestli struktura tohoto sdružení je pro současnou akci vhodná. Pokud ne, bylo by dobré vytvořit sdružení nové a vyjasnit si, kdo by měl být členem, jaké by měly být orgány, kdo by měl sdružení vést, apod. Hrozně důležité otázky. Je možné , nže budem muset ušít sdružení na míru těmto novým úkolům.

      Pokud jde o možnosti určení peněz, ad A. souhlasím, ad B. je problematické, dostávat peníze z neplatičů s obřími dluhy, kteří se chystají do insolvence, je při sebelepších smlouvách téměř nemožné (tj. v případě porušení podmínek pro určení půjček). Dalším úkolem je vytvořit tlak na Rosena, i prostřednictvím medii.

      • Re: Vyjádření Fanklubu k fondu

        golux     před 13 lety 10.02.2011 18:35 |  
        0 0

        Odbor přátel se bude tématem "Fond" zaobírat na schůzi výboru v úterý 15. února. Jinak stanovy jsou k dispozici na webu op: http://www.fo-slavia.cz/

        • Re: Vyjádření Fanklubu k fondu

          Barlblog     před 13 lety 10.02.2011 21:55 |  
          0 0

          Omlouvám se, že s tím neustále otravuji, ale jak se Fanklub a FO - OP dívá na případné setkání "někde" za účelem diskuse? A existují vhodné prostory, se kterými mají tyto organizace zkušenosti? Tzn. Poloha a případná cena?

          • Re: Vyjádření Fanklubu k fondu

            podol (přítel SN)     před 13 lety 11.02.2011 07:07 |  
            0 0

            Barblogu,dík za iniciativu,myslím,že nejrychlejší cesta vede přes
            OP,který má tradici,podstatně více členů než OP a odbočky
            po celém Česku.V úterý má schůzku výboru,možná by to chtělo kontakt (viz ofic.stránky Slávie)ještě před.Fanklub již schůzku výboru měl,zápis viz tamtéž.Pokud jsem informován,potom obě
            sdružení mají minikanceláře na stadionu(viz jejich otvírací doba)
            které jim poskytl majitel stadionu firma E Side Property,za jakých
            podmínek to nevím.Ale to první setkání by se asi mohlo uskutečnit
            třeba ve Sport baru na stadionu Slávie,kde je místa relativně dost.
            Podol

  7. Re: Vyjádření Fanklubu k fondu

    Markus     před 13 lety 10.02.2011 21:08 |  
    0 0

    Cestou domů jsem o tom dnes v autě přemýšlel a svěřím se, co se mi honilo hlavou. Pro začátek hodit současnou Slavii za hlavu. Už to není zklamání ze sportovního nezdaru, dokonce už ani zklamání za malou snahu, je tu zklamání z toho, jak je fotbalová Slavie řízená. Začínám věřit šeptandě, že se přes Slavii praly špinavý prachy a kdoví, jak v tomhle figuruje ENIC. Stop, řekl jsem hodit za hlavu. Je tu dost lidí rozhodnutých zasít a sklidit. Proč si nevybudovat vlastní klub? Klub v tom původním smyslu slova a přesto moderně. Klub jako družstvo, kde členství představuje jasnou majetkovou strukturu a přesto s vymoženostmi Internetu. Kde uvnitř fungují jasné demokratické principy, kde má každý prostor veřejně vystoupit a získat podporu svým názorům. Začátek, kde lidi nebudou jen přicmrndávat majoritním majitelům. Lidi by teď dali velký impulz a potenciál by byl obrovský. Pevná základna příznivců v začátku, kdy by se rozhodlo, co, kde, jak, kdo .. Dobývání ligového systému ČMFS od nuly, osobně bych být členem měl větší radost z úspěšného postupu někde v dolních ligách než jsem měl před pár lety, když se Slavie dostala do LM. Je to o takovém tom budovatelském snu (prosím neplést s ideami komunismu, tenhle svět je bohužel/bohudík o prachách). Je to riziková investice, ale rovnou říkám, já bych do tohodle šel. Proč nedokázat světu, že příznivci fotbalu si dokáží sami vybudovat fotbalový klub a udržet v něm spravedlivé demokratické principy? Závěrem, už to slyším, stojí to prachy. Já říkám, kdo tohle realizovat? Jaký by byl mediální ohlas? Předpokládám, že silný a co je sledované mediálně v dobrém smyslu, je i atraktivní pro sponzory. Byla to jen myšlenka během dvaceti minut jízdy autem po Praze. Ale mě se tyhle myšlenky z podvědomí už párkrát vyplatilo realizovat.

    • Re: Vyjádření Fanklubu k fondu

      staroslavista     před 13 lety 10.02.2011 21:35 |  
      0 0

      Tak tohle nemůže napsat někdo kdo má sešívané srdce, založ si svůj klub pojmenuj ho jak chceš, já a určitě spousty jiných zůstaneme se Slávkou ať se děje co se děje!

      • Re: Vyjádření Fanklubu k fondu

        Barlblog     před 13 lety 10.02.2011 21:40 |  
        0 0

        Já to docela chápu, taky jsem uvažoval nad modelem nového klubu, ale potom co jsem si přečetl o FC United of Machester...

        Nový klub bez tradice je chyba. Slavie ještě není v hrobě a myslím, že dokud nevyčerpáme všechny legální postupy, stojí za to bojovat.

        • Re: Vyjádření Fanklubu k fondu

          Markus     před 13 lety 10.02.2011 22:10 |  
          0 0

          Díky za tip. Přečtu si o tom něco více. Každopádně tady v ČR bych tomu dával větší naději. Hodně fotbalových klubů si tu pošramotilo pověst svými korupčními podezřeními a nedůvěryhodnými kroky vedení. Unikátnost takového klubu by mohla přilákat dost příznivců.

      • Re: Vyjádření Fanklubu k fondu

        Markus     před 13 lety 10.02.2011 22:00 |  
        0 0

        Sešívané srdce nemám a jsem za to rád. Doufám, že takovou operaci ani nikdy nebudu muset podstoupit. Fandění Slavii jsem zdědil po svém otci a po mnoha letech pravidelného docházení na stadion jsem z toho nějak vyrostl. Najednou jsem si uvědomil směšnost té iluze ve světě, kdy sledujeme panáčka v okýnku a odmítáme si připustit kšefty uvnitř. Píšeš, že zůstaneš se Slávkou, to má být co? Budeš podporovat jakéhokoliv podnikatele, co si známku Slavia koupí, ať se děje co se děje? Sorry, ale na pohádky o sešívaném srdci jsem fakt starej. O Slavii posledních let jsem se zajímal pro naději, že klub dostali do ruky manažeři co vypadali , že mají přesně to sešívané srdce o kterém píšeš ...

        • Re: Vyjádření Fanklubu k fondu

          staroslavista     před 13 lety 10.02.2011 22:55 |  
          0 0

          Prostě nejsi slávista, to že někdo fandí jenom když se daří, jsou tací, ty prostě jsi jenom přal a to je obrovský rozdíl. ja nefandím manažérum , ale Slávce, a ta je večná , nic ti neříká obrovská tradice, krásný dres na kterej je každý slavista hrdý. Spousty vynikajícich borcu, Puč, Plánička, Bican atd. Kdo se stal Slávistou tak to je na celej život to mi věř. Přežili jsme komunismus a přežijeme i tohle gaunerský vedení. Mimochodem za bolševiku jsi taky chtel zakladat novej klub? Tu Slavku zachranili tehdá pravě ti co měli to sešívané srdce. Ale to pro tebe nic neznamená.

          • Re: Vyjádření Fanklubu k fondu

            Markus     před 13 lety 12.02.2011 20:44 |  
            0 0

            Odvážně vynášíš soudy o věcech, co pro mě něco znamenají. Slavia byla kdysi založena jako klub, stále to tu opakuju, spolek lidí, sportovní klub založený s ušlechtilými národními myšlenkami, svobodě a na lásce ke sportu. Ne náhodou tehdy Slavii podporovalo mnoho intelektuálních osobností. Perzekuce za komunismu připoměla perzekuce z dob monarchie a také přivedla novou vlnu lidí, kteří podporou Slavie vyjadřovali svůj odpor vůči řežimu. Všichni kdo za klub hráli si byli vědomi nepřízně režimu a přesto za klub bojovali. Tahle historie spojená se značkou Slavia Praha pro mě má velký význam a obdiv. MEZNÍK. Máme demokracii, svobodu. Původní myšlenky by šlo interpretovat jako klub s demokratickým transparentním uspořádáním, klub vycházející maximálně z vlastního systému sportovní výchovy dětí a mládeže, snad i upředňostňující čechy jako národ, klub tvrdě odmítající jakékoliv korupční praktiky a neposkvrněný lidmi, kteří se už namočili. Jenže porevoluční Slavia takový klub není, už je to jen tuctový klub jako spousta jiných. Co s tím můžeme dělat je buď se snažit změnit fungování klubu, jenže tady by nám asi ani Don Quichotte neporadil. Nebo můžeme změnit to co podporujeme, vybudovat si něco nového a zajistit, aby k podobnému vývoji jako teď u Slavie už nikdy nedošlo. To byla myšlenka mého příspěvku, co jsem sem poprvé napsal. Takový nový klub by se klidně mohl hlásit k myšlenkám Slavie, ale taky je zde způsob, jak se profilovat. Tou je především uplatnění přímé demokracie ve sportovním klubu.

        • Re: Vyjádření Fanklubu k fondu

          socolik     před 13 lety 11.02.2011 01:04 |  
          0 0

          Jako dite jsem pohadku o sesivanem srdci slysel od otce kazdy vecer. Ted je mi skoro 40 a pohadku o sesivanem srdci prozivam kazdy den. Rano vstanu a verim, ze dobro zvitezi - vecer si jdu lehnou s tim, ze treba zvitezi zitra. "Detska naivita" a vira v pohadky je proste super!!!

          • Re: Vyjádření Fanklubu k fondu

            Sokrates55 (přítel SN)     před 13 lety 11.02.2011 06:38 |  
            0 0

            Přeji Vám všem pěkný den,
            jsem rád pane Barblogu, že jste dospěl k tomu, co jsem tu naznačil. Odbor přátel je občanským sdružením, má své stanovi a je legitimním subjektem, který má právo být i u jednání valné hromady Slávie. Navíc by se i lidé, kteří chtějí dát své peníze do zmiňovaného fondu, který by byl využit za nějakých dohodnutých podmínek, stali zároveň dle mého soudu i členy OP a tím by se znásobila síla tohoto občanského sdružení. Samozřejmě je nutné, aby si nejprve OP celou situaci promyslel na svém jednání 15. února, ale pak už by se mohlo začít jednat. Víte dobře, že nechci vnucovat nikomu své názory (doufám, že alespoň tady jsou dodržovány principy demokracie v pravém slova smyslu), ale pokud to má být připrveno rychle, asi je to tahle cesta. Já už jsem měl i nutkání, že navrhnu panu Richimu, Jane a Quelharovi, že jim Ty peníze pošlu a budu věřit a také tomu pevně věřím, že oni by ty peníze ohlídali určitě taky. Věřím jim, i když je osobně neznám, ale píší tu o Slávii drahná léta a poznal jsem, že mají Slávii rádi. Ale oni by mi asi sami umyli hlavu. Říkám to proto, že zoufalí se i stébla chytají, ale i proto, že jim opravdu věřím.
            A ještě panu staroslavistovi v jeho horlivém soudu bych chtěl jen povědět, že pana Markuse znám už dost dlouho (asi deset let) a je to slávista tělem i duší. A tak jsem cítil, že se ho musím zastat, aby jste ho nesoudil tak přísně. Někdy je třeba některá napsaná slova opravdu pořádně přečíst a pochopit. A tím nechci nijak znevážit Váš určitě dobře míněný postoj, protože věřím tomu, že na tomto webu fandíme Slávii všichni a moc.
            Važme si tu sebe a to bez ohledu na to, že se třeba osobně všichni neznáme. To je jedno, hlavně jde o Slávii a to je pro nás v tuto chvíli to nejdůležitější. Sokrates55

            • Re: Vyjádření Fanklubu k fondu

              Sokrates55 (přítel SN)     před 13 lety 11.02.2011 07:57 |  
              0 0

              A ještě jsem chtěl dodat je malounko, že
              dnes slaví 67 narozeniny Jimmy Page, kytarista Led Zeppelin. To je také moje srdeční záležitost. Sokrates55

              • Re: Vyjádření Fanklubu k fondu

                Eluin (přítel SN)     před 13 lety 11.02.2011 09:27 |  
                0 0

                Až se mi chce zanotovat "Old times good times..." :)

            • Re: Vyjádření Fanklubu k fondu

              jane (admin)     před 13 lety 11.02.2011 09:52 |  
              0 0

              To je nesmysl, posilat nam penize :) Pockame tedy do 15., jak se vyjadri OP a pak se zkusime dohodnout na nejakem dalsim postupu. Ja porad verim tomu, ze se Slavii podari prodat a ne ze ji soucasni vlastnici odmitanim prodeje privedou na uplne dno.

  8. Re: Vyjádření Fanklubu k fondu

    Viking     před 13 lety 11.02.2011 08:44 |  
    0 0

    Rozumné vyjádření, než cpát peníze Rosenovi a té jeho partě hic, ať to raději pošleme děckám do Afriky na očkování, to má alespoň nějaký smysl.

  9. Re: Vyjádření Fanklubu k fondu

    martin (přítel SN)     před 13 lety 11.02.2011 11:02 |  
    0 0

    Dovolím si připojit můj názor:
    1. Fond založit v rámci OP, pokud se toho OP ujme - souhlas
    2. Kupovat akcie od jakýchkoli majitelů Slávie - totální nesouhlas - nepomůžeme Slávii ale jejím majitelům. Jedinou formou, kdy máme kontrolu nad penězi, co do Slávie jdou a jak budou použity je metoda postoupení (odkup) pohledávky. Slávie dostane fakturu (od hráče, za soustředění mládeže atd.). Tím vznikne dodavateli (hráči, jinému klubu atd.) pohledávka vůči Slávii. Tento subjekt ji za 100% nominálu postoupí OP (Fondu), který ji za Slávii zaplatí a tím se OP stane věřitelem Slávie, čili Slávie bude dlužit OP. Pokud suma dluhů Slávie vůči OP bude podstatná (několik milionů), pak bych požádal o svolání valné hromady a kapitalizaci pohledávky, např. v situaci, v jaké Slávie je tak za dluh dejme tomu 5.000.000,- Kč získat akcie v nominálu nebo za víc případně i s bonusem od majitelů. Tím pádem se staneme spoluvlastníky a přitom naše peníze došly na konkrétní věci ve prospěch Slávie.
    Určitá součinnost s vedením tady ale bude muset být v těchto bodech.
    3. Na nic nečekat. Mrtvolu nevzkřísíme, zkusme Slávii nenechat padnout. Nechápu alibistické vyjádření Fanklubu, na majiteli mi absolutně nezáleží, to naše Slávie pomalu umírá, ne ten majitel. Pokud jí nedáme umělé dýchání, nebo řekneme, že dáme, když, tak si taky potom o tom můžeme třeba jenom navždy vyprávět.
    Pokud to OP odsouhlasí, tak je možno do OP vstupovat, dát členský příspěvek, mimořádná členský příspěvek (forma se najde), nějaká komunikace s vedením se taky bude muset najít.

    • Re: Vyjádření Fanklubu k fondu

      podol (přítel SN)     před 13 lety 11.02.2011 11:48 |  
      0 0

      Martine,absolutní souhlas,zejména s bodem 3.Také se nechci
      dožít toho,že už bude na cokoli pozdě.Nemyslím,že nemůžeme nic dělat,nebo že již není záchrany.Podívej se ,co názorů a nápadů se vyrojilo v diskuzích,třeba při společné akci se najde ještě jiné,
      lepší řešení.Podol.

    • Re: Vyjádření Fanklubu k fondu

      edenian     před 13 lety 11.02.2011 12:37 |  
      0 0

      MARTIN DO VEDENI OP!!!!
      Prvni rozumny navrhy k teto situaci!!!! Vsechno ostatni zmateny kecy.
      Souhlasim, podporuju, vstoupim, zaplatim.

      • Re: Vyjádření Fanklubu k fondu

        martin (přítel SN)     před 13 lety 11.02.2011 12:57 |  
        0 0

        Děkuju Vám za důvěru, ale tyto ambice nemám. Rád budu ale přispívat ať penězi, tak radou. Když shrneme současné vyznění ankety, kdy se tam přihlásilo 956 lidí a podle rozdělení názorů jsou ochotni pro Slávii vybrat cca 4 mil Kč. To je přece síla, když DFB za silné mediální podpory a podpory osobností (Trojan, Panenka atd.) vybralo od 2.500 lidí cca 5 mil. Kč. Myslím, že s mediální podporou, podporou slávistických osobností (Kuka, Šmicer, F.R.Čech atd.) by se podařilo získat i větší díl slávistické obce pro tuto myšlenku a objem peněz navýšit v podstatě dosti rychle na 10 mil. Kč, to už je hodně!
        To už se s námi bude vedení bavit, i kdyby nás nemělo rádo, je to např. třetina rozpočtu na jaro!!!!! Zkusme to udělat! Budu respektovat jakoukoli formu, na které se shodneme. Na závěr by se mi líbilo, kdyby na dresech Slávie byl nějaký nápis, např. FANDOVÉ HRAJOU S NÁMI, nebo něco takového, aby si to i hráči uvědomili, že nehrají je tak za někoho ale za SLAVII!!!!!

        • Re: Vyjádření Fanklubu k fondu

          Nemo     před 13 lety 11.02.2011 13:13 |  
          0 0

          Absolutní souhlas, neokázal bych to sformulovat líp ani stejně dobře. Stanovisko fanklubu moc nesdílím, zdá se mi to jako čekání na smrt a to není dobrá taktika v současné situaci. Je potřeba jednat a to co nejdřív, přesně jak Martin píše.

        • Re: Vyjádření Fanklubu k fondu

          Barlblog     před 13 lety 11.02.2011 13:38 |  
          0 0

          Tady je problém v jiné věci. Nakoupit obligace SKS je možná ještě větší rizko, než poskytovat půjčku. Vliv na dění = nula, jedinou výhodu bychom měli při LIKVIDACI společnosti. Je dost naivní si myslet, že nám současní majitelé dají akciový podíl. To nemluvíme o problémech se splacením, nelze očekávat pozitivní přístup v jakémkoliv smyslu. Muselo by to být ošetřeno podobně pečlivě jako avizovaná "půjčka" a museli bychom mít volné peníze v případě problémů.

          10 milionů Kč by bylo úspěchem, osobně bych se držel reality, což je Bohemácké družstvo, vybrat takovou sumu peněz je dosti problematické a zdlouhavé, což je taky jeden z důvodů, proč se shodneme na tom, že je potřeba začít co nejdříve.

          Jak už jsem psal, vedení klubu je neuvěřitelně finančně náročné, pokud se podíváme na příklady u nás i v zahraničí, tak prakticky každý majitel klub dotuje. To bychom si nemohli dovolit, ani v nejdivočejších snech. Proto by bylo vhodnější pro Slavii, aby přišel nový investor a my bychom mu ulehčili převzetí + získali určitou kontrolu. Možnost investici do Slavie musíme zatraktivnit a medializovat, sami klub neuřídíme a navíc je vidět v nás všech dost velká neochota "spolupracovat" s Rosenem.

        • Re: Vyjádření Fanklubu k fondu

          laki     před 13 lety 11.02.2011 19:13 |  
          0 0

          minulý týden jsem slíbil,že se přihlásím do OP.už jsem to udělal a hned jsem získal i dalšího člena.Myslím,že musí následovat další kroky a ne jen diskutování.

    • Re: Vyjádření Fanklubu k fondu

      lassiter     před 13 lety 11.02.2011 13:20 |  
      0 0

      Mně to tedy příliš rozumné nepřijde, stejně jako drtivá většina všech návrhů. Martin píše, že 'určitá součinnost' vedení bude nutná. Sorry, ale v případě co popisuje, bude nutná NAPROSTÁ součinnost vedení a hlavně majitelů. Kdo může svolat valnou hromadu vyplývá ze stanov a obchodního zákoníku, věřitel to myslím nebude. A kdyby, aby se pohledávka kapitalizovala, musí majitel souhlasit a nevím jakým mechanismem toho dosáhnout. Co když to chtít nebude? Oni mají problém se s fanoušky bavit, ale v klidu je nechají kapitalizovat pohledávku? Když ne, tak pohledávka zbyde, Slavia nebude mít peníze ji zaplatit a co potom, pošlou ji fanoušci do insolvence?

      Já nesdílím názor, že něco se musí stát teď hned, založit rychle další sdružení a hned vybrat nějaké peníze. Nic se tím nezmění. Každý z těch bohulibých účelů uvedených v anketě má nějaký háček, který ve většině případů spočívá v nutnosti spolupráce s majiteli, což řada lidí odmítá.

      První věc, co by se podle mě měla udělat, je setkání zástupců OP, fanklubu a TS s tím jediným člověkem z majitelů, který se snad ke Slavii ještě hlásí. Rosen je člověk, z jehož jednání jsem sice zcela zmatený, ale pokud by to setkání proběhlo v nějakém komornějším duchu, kde na něj nebude pětset lidí řvát, kam dal ty prachy, tak věřím, že by přišel. Ptát se ho na majitele a další stokrát ohrané věci nemá smysl. Zeptal by se ho na to, jak si představuje, že bude fungovat Slavia v příští sezoně, na to, jakým způsobem Slavia plánuje uhradit dluh vůči ENICu, na jeho plány s jeho podílem ve Slavii a na případnou spolupráci mezi Slavií a fanoušky ohledně peněz. Třeba z toho něco vzejde a třeba ne, ale nikoho to nic nestojí a podle mě by se tim mělo začít, dřív než se tady začnou pořádat sbírky za účelem velmi mlhavým s představami velmi naivními.

      • Re: Vyjádření Fanklubu k fondu

        martin (přítel SN)     před 13 lety 11.02.2011 13:58 |  
        0 0

        Respektuji tento názor. Pokud ale není Rosenovým jediným přáním Slávii zlikvidovat, a tomu přes všechny výhrady věřím, tak se s někým, kdo mu přinese např. 5-10 mil Kč bude bavit, i když mu nebude sympatický. Snad i Rosen pochopí, že je lepší dlužit fanouškům, než Peltovi. Myslím že by i respektoval přání vynakládat peníze účelově, třeba na výplaty hráčů a měl by ho potěšit fakt, že dluh, který bude mít u fandů (OP) nemusí platit, ale bude se kapitalizovat, což nebude stát Slávii ani korunu a majiteli se jen o něco málo sníží jeho podíl. Troufám si říci, že kdyby za ním došli všichni věřitelé (i ENIC), že nechtějí pohledávku vyplatit penězi, ale akciemi, že by to přijal, pokud tedy nechce Slávii zničit. Ta naše síla v tom jednání je, že za akciovku chceme platit, a nechceme peníze, pouze v budoucnu určitý podíl (který majoritního majitele stejně neohrozí, ale nám dá možnost do něčeho mluvit, aspoň trochu). Nepodceňujme se, oni moc subjektů, co jsou ochotni tam vložit peníze, není!

      • Re: Vyjádření Fanklubu k fondu

        Barlblog     před 13 lety 11.02.2011 13:58 |  
        0 0

        Setkání s jedním z majitelů. Určitě ano. Já osobně v jednání Slavie žádnou koncepci nevidím, těžko říct, zda Rosen má vůbec představu o fungování sportovní akciové společnosti, protože to co předvedli z finančního hlediska je minimálně diletantismus.

        Akcionáři buď nemají volné prostředky, nebo je nechtějí investovat na uhrazení dluhu vůči ENICu, to je myslím zřejmé. Oddalovat nevyhnutelné a zvyšovat tím objem peněz, které je nutné zaplatit, to je jen veřejný důsledek.

        Další problém je, že majitelé neposkytují peníze na provoz klubu a dokonce ani informace o hospodaření. Což je krajně podezřelé. Když k tomu přidám neustálé lhaní o klíčových věcech, jako je investor, či partner a velikou neserioznost s jakou SKS jedná v posledních měsících, pak se ptám, zda je možné Rosenovi věřit, ať už řekne cokoli.

        Já mám obavu, že budeme tak dlouho diskutovat, až někdo pošle SKS fotbal A.S. do insolvence a práva převede na nějakou jinou společnost se sídlem v Londýně... Nebo, když to půjde "dobře", bude jen dražba majetku, značky atd. A my budeme koukat, nadávat, zrušíme fanouškovská fora a zařadíme se pokojně do stáda.

        Setkání s Rosenem ano, ale bez písemných záruk a plánů je to jen plásnutí do vody, bez důležitosti.

    • Re: Vyjádření Fanklubu k fondu

      mart     před 13 lety 11.02.2011 14:59 |  
      0 0

      Martine, to co popisujete, je vice/mene podobne stylu koupe LFC. Malinky rozdil je snad hodnote pohledavek. V pripade kupce Liverpoolu byla hodnota nekdy u 249 milionu liber....., ve Vami popsanem pripade jsme zatim nekde mezi 5ti a 10ti milionama korun ..... Ale v principu souhlasim, je to jedina cesta dovnitr.
      Jinak nez zevnitr se to resit neda.

  10. Odkup akcií

    rejap     před 13 lety 11.02.2011 13:47 |  
    0 0

    Odkup akcií má podle mého smysl jen v případě, pokud by se koupil nadpoloviční podíl akcií Slavie, v tom případě by fanoušci Slavii ovládali, což by podle mě byl ideální stav. Jistě, je tady riziko, že nikdo neví, kolik by pak vypadlo kostlivců ze skříně, čili jaké dluhy by se postupně objevovaly, ale to by se mohlo řešit v případných jednáních s držiteli majoritního balíku akcií. Hlavní problémem je však asi dluh vůči ENICu. S tím by se v případě změny vlastníka podle mě dalo dohodnout na splátkovém kalendáři a celkově s ním narovnat vztahy. Nyní je největší problém ve vztazích mezi ENICem a řekněme Rosenem, který na ně pravděpodobně udělal podvod. Tento problém by se vyřešil změnou vlastníka.
    Hlavní otázka by ale samozřejmě byla cena, za kterou by byl nadpoloviční balík akcií dostupný. Jelikož Slavia nemá pravděpodobně v podstatě žádný majetek kromě hráčských práv a většina hráčů co stojí nějaké peníze je již prodaných, nemusela by být cena nijak závratná.
    Podle mě je tato situace velkou šancí na to, něco změnit. Pokud by se to povedlo, již bychom mohli nadávat jen sami sobě, pokud se něco nepovede a nemuseli bychom se rozčilovat nad tím, kdo že to zrovna chce Slavii vytunelovat nebo jací diletanti jsou ve vedení. Za vše bychom odpovídali jen my...

    • Re: Odkup akcií

      fiki     před 13 lety 11.02.2011 15:52 |  
      0 0

      Slavia potřebuje finančně silného vlastníka který bude vlastnit nadpoloviční většinu akcií, a Slavia pro něho nebude prostředkem k vydělávání nebo praní peněz, ale zálibou , kdy cílem je vyrovnané finanční hospodaření. Majitele, který - v případě potřeby - má prostředky na poskytnutí finanční dotace. To fanoušci ani OP nejsou a nikdy nebudou, a proto je zbytečné o nákupu tak velkého množství akcií uvažovat. Je pravda, že cena akcií Slavie teď není vysoká, a kupovali by se maximálně za tržní cenu, která se stanoví jako majetek po odečtení dluhů. Kolik to je nevíme, protože účetní výkazy jsou tajné. Ale pokud Platil veřejně uvažoval o insolvenci, tak se skutečná hodnota akcie nebezpečně blíží k 0.

      • Re: Odkup akcií

        rejap     před 13 lety 11.02.2011 16:18 |  
        0 0

        Jasně, Slavia potřebuje vyrovnané hospodaření a majitele, který bude mít klub rád a nebude se na něm chtít obohatit. To je přitom přesně to, co by splňovalo vlastnictví klubu fanoušky. Pokud bude klub hospodařit rozumně, nebude žádná finanční dotace nutná. A i kdyby nutná byla, jistě sami fanoušci přispějí, když by přispívali vlastně sami sobě, nikoli třetí osobě buhví na co. Navíc úmysly vlastníka nikdy nemůžeš zaručit. Ale lze zaručit, že motivace fanoušků by nebyla orientována na vytunelování klubu, ale naopak hlavně na sportovní úspěchy. Jednoduše: když to funguje v Barceloně nebo v Realu Madrid, proč by to nemohlo fungovat ve Slavii?

        • Re: Odkup akcií

          eomer (přítel SN)     před 13 lety 11.02.2011 18:17 |  
          0 0

          Protože Barca má nejvíce fandů na světě. Vyrovnané hospodaření se nemusí podařit a pak je potřeba silné zázemí a dotace. Tu fandové neseženou. Už vidím jak se na valné hromadě odhlasuje , že každý akcionář musí dát třeba 20 tis. Fiki má pravdu.

          • Re: Odkup akcií

            rejap     před 13 lety 12.02.2011 13:47 |  
            0 0

            To mi chceš jako říct, že bez dotací se nedá dělat fotbal? To je jen výmluva neschopných. Nepamatuju si, že by Slavii někdy vlastnil někdo, kdo by ji dotoval. A nevím proč bych si měl myslet, že teď z nebe spadne skvělý vlastník, který bude do Slavie cpát své peníze. Další vlastník bude znamenat po nějaké době jen další protesty, další pád Slavie a další změnu vlastníka, jako ostatně vždy. Pokud mám celý život jen nadávat na vlastníky, to radši nebudu fandit, to nemá smysl.
            A k tý Barceloně - ona ve skutečnosti nemá nejvíc fanoušků. Jen se nejvíce lidem zrovna líbí její fotbal, tak se k ní v nějaké anketě přihlásili. Kdyby se jí přestalo dařit, hned by jí většina "fanoušků" zmizela. A co se týká vlastnictví fanoušky, nemyslím si, že by to tam fungovalo na celosvětovém základě, drtivá většina budou Katalánci. A nevidím jediný důvod, proč by podobný systém nemohl fungovat i v našich podmínkách.

      • Re: Odkup akcií

        jane (admin)     před 13 lety 12.02.2011 10:35 |  
        0 0

        Presne takoveho zajemce, jakeho popisujes, o koupi ale Slavie ma. Nepredpokladam, ze by potreboval pomoc od fanousku, vize je spis takova dat pri prodeji k dispozici urcite procento akcii pro fanousky. Nadpolovicni vetsina akcii pro fanousky je ale nerealna.

        • Re: Odkup akcií

          eomer (přítel SN)     před 13 lety 12.02.2011 10:59 |  
          0 0

          V tom je ten problém. FK napsal A, ale nenapsal B. Nebo-li ví víc než ostatní...

        • Re: Odkup akcií

          mart     před 13 lety 12.02.2011 11:31 |  
          0 0

          No prave! Jenze otazke je jak dlouho jeste, a vyjde to vubec? Po prvotnim nadseni (vcetne obvyklych prvku hysterie), ktere se mi darilo kontrolovat jen s vypetim vsech sil, se u me (jako obvykle) zacina projevovat pochybovacstvi a pessimismus. Presne z tech duvodu bych byl take proti jakym koliv "druzstvum", "komunam" a podobnym nesmyslum. Ja chci byt fanousek, ne majitel. Ja tomu chi fandit, ne za to byt zopovedny, nota bene, kdyz tomu nerozumim. Jednorazova podpora to prosim, ale trvala podpora, zavislost a zodpovednost ne. Dekuji, ne.

          • Re: Odkup akcií

            Barlblog     před 13 lety 12.02.2011 12:57 |  
            0 0

            Marte, tohle je právě slabina internetové diskuse. Zatím padaly jen návrhy a anketní otázka byla položena dost sugestivně. Není nic uzavřeno. 15. Února má sraz FO-OP, zjistíme jejich názor a hlavně se pak můžeme dohodnout, kdy a jestli vůbec naplánujeme sraz, který si, troufám tvrdit, dost zpřehlední situaci.

            Všechny návrhy by měli být předneseny tam a prodiskutovány. To že o nich mluvíme tady je jen jakási příprava, protřídění a hlavně kostra budoucí naplánované diskuse.

            V poslednich větách se neshodneme. Jednorázová podpora nemá žádnou valnou cenu. Já jsem všemi deseti pro dlouhodou spolupráci a pomoc, což nemusí zákonitě vést k absolutní odpovědnosti za SKS. Určitá blokační minorita by však byla ideálním prostředkem, dala by nám možnost kontroly našeho klubu, což se momentálně ukázalo jako velká slabina.

            • Re: Odkup akcií

              jane (admin)     před 13 lety 12.02.2011 13:39 |  
              0 0

              Prsene tak. Spatny je, ze kazdy z navrhu ma sva rizika a nikde neni jistota, ze nase penize neskonci nekde v cerne dire :( Tak ted jen vybrat ten nejmene rizikovy napad s co nejvetsim prinosem pro klub.

              • Re: Odkup akcií

                DDS     před 13 lety 16.02.2011 13:30 |  
                0 0

                Co to je "blokační minorita"? Uvědomujete si, že počet akcií, které něco podobného tvoří, si akcionáři schvalují na valné hromadě, kde má drtivou většinu hlasů, díky svému obrovskému procentuálnímu podílu, současný majitel?

                Pokud by chtěl kdokoli o čemkoli ve Slavii rozhodovat z pozice majitele akcií, musí držet prostou nadpoloviční většinu, kterou ale v současné době nesežene za méně, než nějakých 300 milionů korun.

                Je hrozná škoda že ve chvíli, kdy všichni cítíme, že fanoušci mají chuť přispět na něco smysluplného, se objevují i naprosto laické názory, které už ze své podstaty nemohou vést k ničemu jinému, než je zbytečné vyplýtvání peněz, které my, fanoušci, sneseme v potu tváře na hromadu. Ano, tím myslím nákup akcií, který reálně nemůže přinést zhola nic.

                Každopádně naprostou pravdu má Jane, když říká, že vybíráme zatím pouze ze špatných, resp. nedotažených variant. Snad někdo vymyslí, na co se složit, aby to pro Slavii mělo nějaký reálný pozitivní efekt...

  11. Re: Vyjádření Fanklubu k fondu

    martin (přítel SN)     před 13 lety 16.02.2011 14:04 |  
    0 0

    Dobrý den,
    je možné získat nějaké stanovisko OP ze zasedání z 15.2. ohledně tohoto Fondu? Díky

    • Re: Vyjádření Fanklubu k fondu

      podol (přítel SN)     před 13 lety 16.02.2011 17:20 |  
      0 0

      Martine,možná jsi již informován-zápis z jednání OP je zveřejněn
      na ofic.stránkách OP.Podol