Fanoušci Slavie

Informace k zápasu ve Splitu

V neděli nás čeká přípravné utkání ve Splitu s místním Hajdukem ke stoletému výročí založení místního klubu. Řada fanoušků cestuje na toto utkání, proto přinášíme několik potřebných informací. Všichni účastníci výjezdu Fanklubu by si tyto informace měli přečíst! Doplněno o sraz slávistů přímo ve Splitu!

Změna času odjezdu
Na doporučení dopravce vyrazíme do Splitu dříve, proto je odjezd z Edenu nejpozději v 17:00. Čeká nás dlouhá cesta a rádi bychom dorazili na místo v neděli mezi osmou a devátou hodinou. V Brně bude sraz u Tesca po sjezdu z dálnice D1 na 194.km v 19:30. Autobus Fanklubu nebude parkovat u stadionu, ale u 4 km vzdáleného hostelu.

Občerstvení na výjezdu
Jak už je zvykem na zahraničních výjezdech, i tentokrát obdržíme jídlo od společnosti Zedníček. Na cestu si tedy vezměte hlavně pečivo, uzenin bude dostatek.

Trička ultras
Ultras připravili na utkání s Hajdukem speciální edici triček, které bychom si všichni měli na utkání obléknout. Fanklub pro svůj bus zajistil pro každého trička, které obdrží zdarma jako dárek.

Prodej lístků
Lístky si budete moci zakoupit přímo u našeho sektoru před zápasem při otevření stadionu cca 1,5 hodiny před zápasem. Cena je 4 eura, tzn. že se platí v této měně, nikoliv v kunách. Občerstvení na stadionu bude k prodeji i v eurech.

Koncert a ohňostroj
Koncert po zápase začíná v 18:30 na promenádě Riva u moře, od stadionu je to vzdálené kousek přes kilometr. Přesun proběhne společně s místními fanoušky. Z tohoto místa poté bude k vidění ohňostroj, který začne symbolicky v 19:11. Fanklub Slavie zůstane i na tento večerní program, podrobnosti k odjezdu se lidé dozvědí v autobusu.

Stadion

Na zápas si můžete vzít fotoaparát i kameru. Prohlídky budou standardní jako na běžné zápasy, pokud si berete na stadion baťoh, počítejte s důkladnější prohlídkou. V Chorvatsku platí nový zákon o fanoušcích, informace si můžete přečíst na stránkách hooligans zde.

Návrat do Čech

Do Prahy bychom se měli vrátit po poledni. Záleží na přesném času odjezdu z Chorvatska.

Program nedělního dne:
09:30 - Mše (Sv. Duje)
11:00 - Slavnostní akademie (HNK Split), přímý přenos HRT
14:30 - Kulturně-zábavný program (stadion Poljud)
15:15 - Přátelské utkání Hajduk - Slavia (stadion Poljud)
18:30 - Koncert (Riva, Split)
19:11 - Velkolepý ohňostroj (Matejuška) se zvony a sirény lodí

Sraz slávistů ve Splitu:
Stejně jako před více jak rokem v Lille, tak i letos se uskuteční společný sraz a následně přesun na stadion. Sraz se uskuteční na prostranství nedaleko stadionu Poljud (ulice Starčevićeva) . Čas byl stanoven na 11:30, kdy přibližně po půl jedné vyrazíme na stadion. Podrobnosti naleznete na stránkách Ultras - zde.

Komentáře (28)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Informace k zápasu ve Splitu

    Ladislav (přítel SN)     před 13 lety 11.02.2011 11:24 |  
    0 0

    Tak nás dává bohužel 2 chorvatský program - HRT2, který je kódovaný (HRT1 někdy vysílá volné).

    Drugi program HTV, nedjelja, 13.02.2011
    14:15 Nogomet, 100 godina Hajduka: Hajduk - Slavija, emisija*
    15:15 Nogomet, 100 godina Hajduka: Hajduk - Slavija, prijenos*
    17:05 Nogomet, 100 godina Hajduka: Hajduk - Slavija, emisija*

    http://raspored.hrt.hr/?raspored=2&mreza=3&datum=2011-02-13

  2. Re: Informace k zápasu ve Splitu

    Ladislav (přítel SN)     před 13 lety 11.02.2011 11:39 |  
    0 0

    Pochybuju, že by to odkódovali, ale kdo si to chce pohlídat, tak je to:
    Hot Bird 13.0°E
    12520 / V, 27500, 3/4.

    • Re: Informace k zápasu ve Splitu

      PetCC     před 13 lety 11.02.2011 13:54 |  
      0 0

      Tak zkusíme nějaké P2P

      • Re: Informace k zápasu ve Splitu

        Stahler     před 13 lety 11.02.2011 14:17 |  
        0 0

        Nejlepší by bylo jet do Splitu osobně...Já tam jedu a těším se tam.Kdyby nás tam bylo několik tisíc bylo by to úžasné,jenže především kvůli těm co radši koukají na tv a online přenosy nás tam bude jen něco přes stovku...Jedná se o z fanouškovského hlediska atraktivního soupeře,byť jde jen o přátelské utkání.

        • Re: Informace k zápasu ve Splitu

          PetCC     před 13 lety 11.02.2011 16:36 |  
          0 0

          Já zase nechyběl na žádném domácím zápasu Slavie 17 let. A to ani při podzimním "skvělém" bojkotu.

          • Re: Informace k zápasu ve Splitu

            Troubi     před 13 lety 11.02.2011 22:54 |  
            0 0

            tim bych se nechlubil....aspon si snad uvedomujes,co za grazly podporujes..

  3. Re: Informace k zápasu ve Splitu

    Dobi     před 13 lety 11.02.2011 15:59 |  
    0 0

    Přátelé, nevím zda se ve Splitu, pod bájným splitským Marjanem, na břehu na nábřeží s palmami pod chrámem sv.Duje (Ducha) u Diokleciánova paláce potkáme, ale kývl jsme na spolupráci jako tlumočník, protože Chorvatsko a zejména Dalmacija je mou drihou domovinou (vlastí), byť jsem míchaninou Sasa, Čecha a naštěstí i trošku Chorvata. Hajduk miluji od své první návštěvy v roce 1974 a i touto cestou mu blahopřeji k "100.rođendanu".Slávisté moc pomogli (pardon, už jsem myšlenkami v Dalmaciji, pomohli) v letech 1911 až ... a je krásné, jak si na klub v superkrizi bratři Chorvati vzpomněli. Spolu se Strašákem jsme poskytovali rozhovor pro TV Hajduk a obrovsky bych si přál,aby vše dopadlo. 5:5, 2:0. 0.1 - to je jedno! Dalmacija a celé pobřeží supernádherného Jadranu je podle některých jen pro socky"(říkají Češi). "paštikáře" (říkají někteří Chorvati).Ale my dokažme: Slavia je věčná - Hajduk živi vječno! Fandím Tribuně Sever, která vše krásně připravila. A snad si všichni zazpíváme: Živio (ať žije), Hajduk, živili (ať žijí) navijači (fanoušci) Slavije i Hajduka!!!
    Setkání Slavie a Hajduku oživilo "hajdučki" vzestup, nechť je 13.únor prvním dnem obrody Slavie. Věřme, snad budou i "dalmatinska srca" s námi. 'Zivio Hajduk, Ať žije slavia!

    • Re: Informace k zápasu ve Splitu

      bongor     před 13 lety 11.02.2011 20:26 |  
      0 0

      Zanimljivo Dobi,i ja mnogo volim Split,u Marjanu sam svirao,svirali smo dva puta i u Kaštel Stari u Plavi Jadran.Imao sam i verenicu iz Kaštela,ljepu Zoricu.Ali več to je sve prošlost,šteta da nemam novac za izlet i šteta da sam pedeset po sto zaboravio hrvatske reči.
      Pozdravi me Dioklecian.Da živi Slavia i Hajduk!

      • Re: Informace k zápasu ve Splitu

        Dobi     před 13 lety 11.02.2011 22:28 |  
        0 0

        Bongore, super! Jen malou připomínku, když jsme měli v jazykovce profesorku Dr.Ljackou, tak ona byla Srbka. Ale supertolerantní stará dáma!!!Tehdy to ještě byla srbochorvatština. Ale Jugoslávie je žel jen a jen minulostí, Tito už spočívá přes 30 let v hrobě. A já si proto dávám strašný pozor na srbské nebo srbsky znějící výrazy. A fanatik by jistě napadl slovo "reči" - v oficiální chorvatské gramatice "riječi", dalmatinskim dialektem "riči" (uměle se oba jazyky rozdělily). Ale jinak, snad se podívám opět na Kaštelansku (když ne v neděli, určitě v létě, protože i moje přítelkyně je "jadranka" a vloni jsme navštívili (český) Daruvar, Varaždin, Plitvice, Drniš, Knin... To se nezapomíná a škoda, že jsem nikdy nezaslechl, jak jsi "svirao" (asi nejlépe přeloženo - muzicíroval) na Marjanu! To je stejný kopec lásky jako pražský Petřín a jen mi v duch a v duši zní: Marjane, Marjane! Dijoklecijan a chrám sv.Ducha (Duje), kde bude mše a kam se chystají i ultras! Snad Slavii nevypravíme jednou ZÁDUŠNÍ mši... Stále jsem (supermírný) optimista! A Bongore, díky za vzpomínky, to mi rozbuší srdce. Dalmacija je Dalmacija!!! Dobi

        • Re: Informace k zápasu ve Splitu

          bongor     před 13 lety 11.02.2011 23:00 |  
          0 0

          Já vím Dobi,máš pravdu,že srbochorvatština má rozdíl mezi srbštinou
          a chorvatštinou.Já mluvím "smíšeně"něco ie a něco e ,nehlídám si to.
          Hrál jsem ve staré Jugoslavii dva roky čistého času a to hlavně v Dalmacii,právě v tom Marjanu,což je kopec ,ale taky vysoký hotel,fakt bys mě neviděl svirat na tom kopečku.Potom ve Starém Kaštelu,znáš to:Imamo sedemo Kaštela,Kaštel novi,Kaštel stari,Kaštel Gomilica,Kaštel Gambelovac,Sučurac atd.Potom jsem si zabrnkal a zazpíval v Dubrovniku,přímo v hradbách,ostrově Lopud, na Hvaru a taky v Istrii.-Rovinj,Poreč.Ale taky v Makedonii Titov Veles,Ohrid a dokonce izmedžu "šiptarima"v Kosovu.A tak jsem si to všechno zmíchal,hlavně jsem se vůbec řeč neučil jinak než rozhovorama a tak vůbec neumím pravopis.Zato s lidma se pořád i po třiceti letech domluvím dobře.V Řecku jsem potkal Srbku pracovala v cukrárně.Když jsem na ni promluvil srbsky,tak se radostí rozplakala a celou útratu jsem měl zdarma,nedala jinak.
          K té řeči bych ještě podotknul,že dalmatština je opravdu specifická a dokonce jsou v ní často slyšet i česká slova.Třeba jsme hráli lidovou dalmatskou píseň Léro,léro.Slova byla:každi grad uz našeg more ima svoga lera.Oproti chorvatštině tam byly rozdíly
          třeba místo svaki bylo české každi ,uz taky není chorvatské a lero je sladoled.Hajduku fandím a je to můj třetí nejoblíbenější klub hned po Barceloně.Jo ten první jsem zapomněl jmenovat.
          Tak čau Dobi,jak jsem už jednou psal,měli bysme někdy pokecat face to face ne?Zdraví bongor

          • Re: Informace k zápasu ve Splitu

            bongor     před 13 lety 12.02.2011 11:15 |  
            0 0

            TIME OUT: Podfu(c)k Sparty aneb Ukázka profesionalismu v Česku
            Názor 10. února 2011 14:30
            PRAHA - Fotbalová Sparta vymyslela podraz, kterým své omluvené hráče pro reprezentaci schovala při přípravě ve Španělsku do dresů s jinými jmény. Bravo. Naprosto "geniální".
            Tohle je prosím postup nejsledovanějšího klubu v Česku. Klubu, co si hraje na nejprofesionálnější organizaci v lize s tou největší základnou fanoušků. S koučem, který kdysi sám národní tým vedl.
            Sparta krytím identity některých svých hráčů zároveň odhaluje tu vlastní: že je naivní, arogantní, hloupá. A prolhaná k tomu. Jejím činovníkům ještě asi úplně nedošla (ne)výhoda technologické doby, tedy že zkrátka v 21. století nejste dostatečně schováni ani tisíce kilometrů od domova.
            Když už celý průšvih vyplul na povrch, bylo by alespoň slušností uvést vše na pravou míru. Sparta raději volí praktiky dřívějších poměrů a svými alibistickými důvody se všem okolo jen vysmívá...
            Český fotbal se chce v posledních letech přeměnit zpět v důvěryhodný sport. Stále tomu věříte?
            Vítězslav Čermák

            • Re: Informace k zápasu ve Splitu

              Jiri1     před 13 lety 12.02.2011 11:54 |  
              0 0

              Zdravim, Ja doufam, ze uz zase zacnem s konkurenci hrat vyrovnanou partii, jednani o vstupu novejho majitele finisuji a do 14 dnu bude jasno, onen novy zajemce je nejen movitym cizincem , ale ma i kvalitni ,lidi, kteri bymohli se Slavii udelat kus prace a kausa Sparta, ocenuji to, ze se na Sparte vyskytuji lidi , kteri to umeli ocenit , pokuta 200 tisic krun to dokazuje a Smicer, v jednom maji Spartane ravdu, mel by se predevsim venovat Narodaku, ktery pusobi velmi trapne.

              • Re: Informace k zápasu ve Splitu

                slaviator     před 13 lety 12.02.2011 12:32 |  
                0 0

                těch 14 sedí, ale podle mých informací by to žádnej cizinec být neměl, tak nevím? :)

              • Re: Informace k zápasu ve Splitu

                slaviator     před 13 lety 12.02.2011 12:37 |  
                0 0

                btw Šmicer jako manažer reprezentace, nesledoval v okamžiku kdy zkritizoval ten tah Chovance, nesledoval v tom okamžiku cíle reprezentace a nevěnoval se tak náhodou svojí práci?

                • Re: Informace k zápasu ve Splitu

                  bongor     před 13 lety 12.02.2011 13:49 |  
                  0 0

                  Jistě,že se věnoval svojí práci je manažerem repre.Jediný,co bych na jeho místě udělal ,tal bych se na stopro na ten přiblblej rudej nároďák vykašlal a šel bych dělat něco přínosnějšího.Nový majitel jistě bude potřebovat i novou tvář Slavie. a taky nového generálního.A kdo jiný než Vláďa? Jinak Jirko,přece nejsi tak naivní,že by sis myslel,že Chovaněc těch 200 kilo zaplatí,to si Tě cením na víc,než na skokana na špek.To je jenom další z nekonečné řady rumunských lží.

                • Re: Informace k zápasu ve Splitu

                  Wommi     před 13 lety 12.02.2011 13:52 |  
                  0 0

                  ...a kdo to bude?kellner nebo valenta?

                  • Re: Informace k zápasu ve Splitu

                    slaviator     před 13 lety 12.02.2011 16:39 |  
                    0 0

                    Uvidíš. Měl by to být přece jen Kellner, ale chce vstoupit majetkově i do stadionu. Možná tím sleduje jiné zájmy, možná se chce jistit aby E Side najednou nemohlo Slavii vykopnout. Bůhví jak je ta smlouva mezi E Side a Slavií o pronájmu stadionu je, stejně tak jak je smlouva mezi E Side a TJ Slavií ohledně pozemků.
                    Ale miross má pravdu v tom, že tréninkové centrum může být klidně v Průhonicích a že model fotbalový stadion na jednom kraji Edenu, nově postavenej zimák na druhým konci (případně s přilepeným plaveckou halou a nějakou "tělocvičnou" na basket, volejbal, ...) a mezi tím namísto dnešních tréninkových hřišt administrativně-obchodní centrum by nebylo to nejhorší, co nás kdy potkalo.

                    • Re: Informace k zápasu ve Splitu

                      Wommi     před 13 lety 12.02.2011 17:29 |  
                      0 0

                      ..no tak pokud by to preci byl kellner, byl bych moc rad, at uz by zatim videl treba i trochu svoji "repre" do ruska a pod. nebo treba casem ziskani pozemku, na kterych by udelal nejaky OA centrum, pokud by to opetoval nejakym sportovnim centrem jinde,..ve svete je to podobne,..

                      Dalo by se mu celkem verit a predpokladam, ze by se k vlastnictvi prihlasil,..mimochodem docela pak pikantni souboj kellner-kretinsky, kteri spolu ale i proti sobe obchodne hraji...

                      • Re: Informace k zápasu ve Splitu

                        slaviator     před 13 lety 12.02.2011 20:13 |  
                        0 0

                        Kellner to s Křetinským měl právěže jako konzultovat, jestli by mu to příliš nevadilo a tak...

                        • Re: Informace k zápasu ve Splitu

                          dejva     před 13 lety 12.02.2011 20:34 |  
                          0 0

                          Lukáši a jaká je tedy pravděpodobnost, že se pan Kellner skutečně stane majitelem Slavie. Pokud by to tedy byla pravda. Proč tak neudělá dřív. Například proto, aby mohl přivést nějaké posily ještě v zimním přestupním termínu?

                          • Re: Informace k zápasu ve Splitu

                            jane (admin)     před 13 lety 12.02.2011 20:38 |  
                            0 0

                            Protoze nekdo mu to nechce prodat.

                            • Re: Informace k zápasu ve Splitu

                              dejva     před 13 lety 12.02.2011 21:09 |  
                              0 0

                              Děkuju za odpověď Jane. Důležité je, že o Slavii má zájem právě on. Snad se mu obchod podaří dotáhnout do konce.

                • Re: Informace k zápasu ve Splitu

                  opicemag     před 13 lety 12.02.2011 13:57 |  
                  0 0

                  Samozřejmě že ano. Ve Sportu http://isport.blesk.cz/clanek/fotbal/101463/sparta-se-urazila-smicra-zene-pred-disciplinarku.html je i vyjádření ČMFS, které jednoznačně podporuje Šmicra.
                  Prostě sparta se snaží ztrapnit ještě víc jakoby to ještě víc šlo. Jen doufám, že disciplinárka se nelekne sparty a napaří jim pořádné tresty (Pekhartovi, Kadlecovi a spartě, Pamičovi myslím nic udělat nemůžou).

                  • Re: Informace k zápasu ve Splitu

                    bongor     před 13 lety 12.02.2011 14:32 |  
                    0 0

                    I kdyby se snažili sebevíc,tak trapnější už být nemohou.To není v lidských silách.

                  • Re: Informace k zápasu ve Splitu

                    slaviator     před 13 lety 12.02.2011 21:38 |  
                    0 0

                    Pamičovi ne, ale Řepkovi jo /podepsal vědomě lživě uvedený zápis/

        • Re: Informace k zápasu ve Splitu

          Dobi     před 13 lety 12.02.2011 20:45 |  
          0 0

          Jééééééé, díky, hvala! Kada se vidimo? Moramo se dogovoriti! Až to skončí a opukne únorové předsezónní šílenství, musíme se, bogore, určitě sejít! A - podle mne - poplakat i nad rozpadem Jugoslávie i Československa! Kde by dnes byla síla nemakačenků z určitého etnika, drogové mafiez Kosova, nenávistníků, kdyby ještě žil Tito a třeba Dubček? Ale v dějinách a ve fotbale neplatí KDYBY... Musíme žít dneškem! ŽÍT a VĚŘIT! Ale žít i ve vzpomínkách, ty nám nikdo nevezme. Snad zítra bude platit ono národní: Marjane, Marjane! A všichni přítomní slávisté k tomu! Lužičtí Srbové pomalu vyhynuli, Poláky tak trochu podceňujeme a oni nás. Rusi se musí 2-3 generace snažit, aby někdy napravili 1968. Bulhaři, při vší úctě k nim, nejsou historicky žádní Slované, jen slovanským jazykem mluvící kmen Bulharů či jak to věrohodněji popsat.. A pak jsou tu ti, kterým jsme ještě před 25 lety říkali Jugoslávci. Kteří byli nejvěrnější 1968, pomohli seč mohli, totéž i podle rodičů 1938... A my jim pomohli založit (mj.) Hajduk Split a Vojvodinu Novi Sad.. A pak se tu a tam (naše vlády) obracely zády. Bomby na Bělehrad či Novi Sad, uznání Kosova, žádná podpora turismu na Jadranu v Černé Hoře, Slovinsku a hlavně HR! Ale lidi se berou a mají se rádi! Ať to všechno dopadne super! Dobi

          • Re: Informace k zápasu ve Splitu

            bongor     před 13 lety 12.02.2011 23:10 |  
            0 0

            Još neznam kada,ali sigurno kad bude neka zanimljiva utakmica.
            Určitě za Tita by se nemohlo stát,to co se stalo v Jugoslávii.byl to velký frajer,lidi ho měli rádi a němčouři z něj byli posraný,dával jim se svými borci pěknej záhul.Já jsem ho viděl na vlastní oči,jel ve svém autě asi dva metry ode mne a zamával mi.Velký člověk a Slovan!

          • Re: Informace k zápasu ve Splitu

            slaviator     před 13 lety 12.02.2011 23:30 |  
            0 0

            Ono vůbec mezi byly v minulosti vztahy, nevěděl jsem že až do takové míry. Loni jsem bydlel s jedním doktorandem z FF, studoval a dnes přednáší na Institutu za noviju istoriju Srbije v Bělehradě, fanoušek Partizanu Bělehrad, tak byl i rád, že jsme vyšplouchli CZ...
            Psal vědeckou práci o spolupráci Čechoslováků a Jugoslávců, především z období II. světové.

            Jeho starší práce byla Jugoslovenski pogledi na čehoslovačku vojsku prvih godina posle Drugog svetskog rata, nebo pak třeba http://scindeks-clanci.nb.rs/data/pdf/0354-6497/2008/0354-64970804303S.pdf a http://scindeks-clanci.nb.rs/data/pdf/0354-6497/2008/0354-64970802196S.pdf