Fanoušci Slavie

Jiří Vrba: Je nutné postupovat transparentně

Jednou z hlavních tváří iniciativy Sešívaní drží spolu je Jiří Vrba, mimo jiné bývalý tiskový mluvčí a marketingový ředitel Slavie. V rozhovoru objasňuje motivy a cíle sdružení.

Jaké jsou hlavní cíle sdružení a jaké má vlastně možnosti?
Je důležité, aby všechno kolem Slavie proběhlo čistě, transparentně, aby nevznikly okolnosti, které by klub poznamenaly na roky dopředu. V prvním dopise Ivanu Haškovi jsme upozornili na možnosti různých scénářů převodů členství v ČMFS, které se tu evidentně připravovaly. Situace se vyvíjí a po týdnu se dá s velkou pravděpodobností vyloučit, že by se něco takového mohlo stát. Svaz s čerstvou zkušeností s kauzou Bohemians stejnou chybu nezopakuje, garance Ivana Haška je pro nás v tomto ohledu dostačující. Ale i tak tu budeme dál na stráži a budeme vyvíjet tlak na všechno podezřelé.

Jaké jsou tedy podle vás možnosti vývoje situace do budoucna?
Každý den přibývají nové informace, situace se překotně vyvíjí. V současné situaci vidíme dvě varianty:
1) Katastrofická varianta. Přišla by s vyhlášením konkurzu na akciovou společnost a pádem do nižších soutěží. Kam až, to by se teprve ukázalo. Bereme i tuhle možnost vážně a připravujeme model financování základního chodu klubu až do převzetí novým majitelem. Jsme připraveni se na téhle "záchranné síti" spolupodílet. Určitě bychom v takovém případě oslovili nejširší slávistickou veřejnost.
2) Optimistická varianta. Spočívá v tom, že se situace vyřeší vstupem nového vlastníka. I tuto možnost vnímáme stále jako reálnou, i když času strašně rychle ubývá.
Současně je ale jasné, že situace se současnou akcionářskou strukturou je neudržitelná, Slavia potřebuje nového, silného majitele.

Vstup nového majitele by znamenal konec činnosti sdružení Sešívaní drží spolu?
Ne nutně, současná situace nám totiž ukázala jednu důležitou věc. Že majitelům klubu se daří někdy lépe, někdy hůř, přicházejí a odcházejí. A s hráči je to víceméně stejné. Takže zůstáváme jen my, fanoušci. My jsme těmi nositeli tradice, stejně jako třeba sešívané červenobílé dresy s hvězdou na srdci. Musíme si ve struktuře klubu vydobýt takové místo, abychom právě my byli těmi garanty kontinuity. Vemte si, že i při nejlepších úmyslech může obchodní společnost skončit v konkurzu a všechny naše hrdé symboly a tradice se stanou předmětem vypořádání bez možnosti, jakkoliv to ovlivnit. Se Slavií se kšeftovat nesmí. Jsme to my, jsou to ty unikátní dresy, je to příslušnost k místu. Pracujeme na právním zakotvení takové varianty a chceme o ní jednat s majiteli.

Jak by taková "pojistka" mohla vypadat?
Představujeme si ji jako třeba nadaci která by spravovala práva k podobě dresů a jménu klubu. Současně by vytvořila pravidla, jakousi slávistickou ústavu, která by definovala podmínky za jakých se mohou používat a naopak kdy oprávnění k jejich použití končí. Přesný právní názor se teprve tvoří.

Na to by ale majitel klubu musel přistoupit...
Moudrý majitel by neměl důvod k takové variantě nepřistoupit. Naopak by to posílilo vztah fanoušků ke klubu. Myslím, že po bezmála 120 letech existence Slavie, která si prošla mnoha turbulencemi, jsme k takovému kroku dozráli.

Jaká je vlastně pozice sdružení Sešívaní drží spolu? Favorizujete nějaké řešení krize Slavie?
Budeme respektovat každé řešení, které přijde transparentní cestou. Jsme přísně neutrální, nestojíme na straně Enicu, Eside, ani nikoho jiného, jde nám jen o dobro a budoucnost Slavie. Musíme ji předat dalším generacím v co nejlepším stavu. Naše možnosti jsou sice omezené, ale určitě ne bezvýznamné.

Komentáře (59)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Jiří Vrba: Je nutné postupovat transparentně

    Kmotr (přítel SN)     před 13 lety 17.04.2011 12:41 |  
    0 0

    Musím napsat, že Vám děkuji. Jsem moc rád, že jste se do toho takhle vložili a věřím, že jednou bude náš klub ve správných rukou. I kdyby měl začít od 3. třídy, bude ten pravý nástupce a to právě díky Vaší aktivitě.. Ještě jednou díky, máte mojí plnou podporu. Jsem připraven jakkoliv přispět..

    Kmotr

    • Re: Jiří Vrba: Je nutné postupovat transparentně

      Wommi     před 13 lety 17.04.2011 14:33 |  
      0 0

      ..jde mi jedno jestli bude slavit muset znova az od 3. ligy, ale pral bych si aby to byl opravdu novy a silny zacatek s opravdu silnym a dobrym majitelem.

      Doufam a verim, ze se nekdo takovy najde a soucasny majitel/é to opravdu prodaji.

      Pokud pak budu moci alespon nejak financne prispet, tesim se na to...
      Martin

  2. Re: Jiří Vrba: Je nutné postupovat transparentně

    edenian     před 13 lety 17.04.2011 13:14 |  
    0 0

    Jirko: YES

  3. Re: Jiří Vrba: Je nutné postupovat transparentně

    travel (přítel SN)     před 13 lety 17.04.2011 17:09 |  
    0 0

    Pane Vrba ,moc Vám a všem,co jsou v SDS děkuji ,co pro Slavii děláte a hlavně chcete udělat.Vrátil jsem se z VH OP Slavia Praha a dojmy mám dosti smíšené.Pan Platil se omluvil a nedorazil,stejně bychom se prý víc než bylo v novinách nedozvěděli.Údajně měl teď přes víkend přislíbeno tolik potřebných 10 melounů,tak snad,že se to v pondělí dozvíme.S tím fondem na podporu Slavie,o kterém se mluvilo před x měsíci se odvolávají na SDS.Pak tam dále zaznělo z předsednického stolu,že mají informace,že Vrchní soud to navýšení na VH v r.2008 uzná za právoplatné(což by byl podle mě velký průšvih),tak snad na závěr trochu optimismu,že PPF stále ještě o Slavii stojí,ale jsou tam pořád problémy se stadionem(který také chtějí) a samozřejmě ty vlastnické nejasnosti.JInak se velice zastávali Platila,že opravdu dělá maximum.Tak toť asi vše,kdybych si ještě na něco důležitého vzpomněl ,tak to ještě dopíšu.Snad ještě perličku na úplný závěr,strašně důležité téma tam bylo ohledně členství,zda zůstat u legitimací se známkama,nebo tam dávat razítko a nebo to zrušit a mít pouze členskou kartu(vzhledově podobné platební kartě),to jen pro dokreslení...

    • Re: Jiří Vrba: Je nutné postupovat transparentně

      mirecek1111     před 13 lety 17.04.2011 17:44 |  
      0 0

      Kdo ví jak to je, to je zase "jedna paní povídala"...že to s PPF krachlo kvůli prodeji stadionu. Mě se tomu moc nechce věřit, že zrovna v tomhle byl problém.
      Vždyt by na tom Eside 100% vydělal, protože by to určitě prodal za vyšší než pořizovací cenu. Navíc to vypadá, že ten Eside nevznikl jen pro to, aby postavil stadion v Edenu, když chtěli stavět i jiný stadion a kdo ví jaké mají ještě plány.
      To mi neříkejte, že je pro jakýkoli podnikatelský subjekt lepší čekat snad 50 let, než se ta investice z pronájmů Slavii a na různé akce vrátí a nevydělat na tom doslova ze dne na den, když se o stadion zajímá solventní subjekt. A vydělané prachy pak mohli investovat dál..
      Mě se prostě nezdá, že je problém zrovna v případném prodeji stadionu.

    • Re: Jiří Vrba: Je nutné postupovat transparentně

      klimi     před 13 lety 17.04.2011 20:26 |  
      0 0

      Tak jestli se ty miliony fakt našli, tak to chce hráčům hned zítra říci, přece jenom ta nejistota jejich výkon určitě ovlivní.
      A pokud PPF opravdu chce, tak to chce začít vyvíjet tlak ne E-Side. Nebylo by také řešením třeba odkoupení těch dluhopisů přes KI?

      Nevím, neznám, nejsem ekonom...

      • Re: Jiří Vrba: Je nutné postupovat transparentně

        travel (přítel SN)     před 13 lety 17.04.2011 21:38 |  
        0 0

        My jsme se na to ptali,protože v tom rozhovoru v novinách(teď nevím jestli v sobotním nebo dnešním Sportu) se o tom Platil zmíňuje.Odpověď byla,že by to mělo být v pondělí známo.Píši,co nám řekli,víc opravdu nevím a sám jsem zvědav,jak to dopadne.

      • Re: Jiří Vrba: Je nutné postupovat transparentně

        travel (přítel SN)     před 13 lety 17.04.2011 21:52 |  
        0 0

        Pane klimi, já Vám na Vaši poznámku o PPF, E-side,KI neumím odpovědět a mám obavu,že ani nikdo jiný Vám neřekne, jak se to bude vyvíjet (pokud se to bude opravdu vyvíjet),.Jediný ,co řekli ,že PPF má o Slavii ještě zájem(prý je to fakt ,ale to už jsem napsal a opakuji se),je tam ovšem několik ale...

  4. Re: Jiří Vrba: Je nutné postupovat transparentně

    1rytir     před 13 lety 17.04.2011 17:40 |  
    0 0

    Předně díky pánům kolem SDS. Z publikovaného rozhovoru mi však není jasná jedna věc. Pan Vrba hovoří o připravenosti spolupodílet se na "záchranné síti", ale je to spojeno s realizací katastrofického scénáře, tedy pádem do 3.ligy. A to se podle mého nesmí v žádném případě stát. SDS by právě mělo udělat vše pro to, aby z prostředků "nejširší slávistické veřejnosti" zajistilo takové prostředky, které by umožnily udělení profi licence. Fanoušci jsou k tomu připraveni a čas běží!
    Cenný je i příspěvek s poznatky z dnešní valné hromady Odboru přátel. Neúčast pana Platila je možno tolerovat jen, pokud skutečně tento víkend dával dohromady oněch 10 milionů, o čemž se tam povídalo. Skutečnost, že odvolací soud potvrdí platnost podivného navýšení základního jmění znamená jen tolik, že těch 110 milionů bude koncem listopadu potřeba. Ale ani to není neřešitelné a dokonce si myslím, že i na to by se slávisté v průběhu následujících měsíců dokázali složit (110 tisíc slávistů po tisícikoruně, anebo po necelých 200 korunách měsíčně v průběhu půl roku). Hlavní však je vytvořit podmínky pro vstup nového strategického partnera. Je-li pravda, že PPF má pořád zájem, pak je nutný tlak i na lidi vlastníci E-Side (stejně jsou propojeni se stávajícími lidmi kolem nejasných vlastníků), aby PPF prodali i ten stadion. Ale i při tomto super scénáři by bylo na místě, aby si fanoušci udrželi na chod klubu jistý a nemalý vliv. proto ještě jednou díky za iniciativu SDS.

    • Re: Jiří Vrba: Je nutné postupovat transparentně

      mirecek1111     před 13 lety 17.04.2011 17:58 |  
      0 0

      To já nevím, jestli by to byla zase taková katastrofa. Myslím, že je teď úplně to nejpodstatnější aby se Slavie zbavila těch, kteří se na ní přisáli a zapříčinili tento stav a mohli jsme začít nanovo s čistým štítem. Co nám pomůže, když teď Rosen vytáhne těch 10 mega když majitel zůstane pořád stejný. Takhle se v tom můžeme taky plácat deset let. Nikdo nás nebude chtít v takovém stavu koupit, rok co rok budeme finančně žadonit a plácat se někde v dolní polovině tabulky.

      Jestli je už jediná varinata, jak se našeho součastného majitele konečně zbavit a začít znova, pád to třetí ligy, tak by to každý měl chápat jak zprávnou věc. Nikdo přece nepochybuje o tom, že bychom tou třetí a druhou ligou prolítli za dva roky a Slavie má historicky tak zakořeněné jméno, že s čistým štítem by bylo jen otázka měsíců než bychom získali silného majitele.

      Teď už se to fakt musí rozseknout a musíme začít znova, protože jinak se může taková sezona se vším všudy jako byla ta letošní opakovat třeba ještě deset let, a to přece nikdo nechce. Já myslím, že toho Sisáka či kdo to je se musíme zbavit opravdu za každou cenu, i kdyby ta cena byla přechodně třetí liga.

      • Re: Jiří Vrba: Je nutné postupovat transparentně

        1rytir     před 13 lety 17.04.2011 18:22 |  
        0 0

        Nesouhlasím. Pád o dvě soutěže níž by katastrofou byl. Raketový návrat je v oblasti sci-fi. Co myslíte, s jakým kádrem by asi tu 3.lidu Slavia hrála? A pak, co by bylo s těmi stovkami kluků v žákovských a dorosteneckých týmech? Ti by vyletěly komínem? A kdo by asi tak stál o koupi, či sponzorování týmu třetí ligy? Prostě sestoupit se nesmí!

        • Re: Jiří Vrba: Je nutné postupovat transparentně

          mirecek1111     před 13 lety 17.04.2011 18:37 |  
          0 0

          To je úplný nesmysl. Jenom ve značce Slavia je obrovský potenciál. Ve chvíli kdy se očistíme, tak po nás dřív nebo později někdo sáhne, už kvůli prestiži. Panejo, proč myslíte, že nás chtěl Kellner, aby na Slavii vydělal?..
          Třetí liga by se odehrála s mladými co jsou pod smlouvami + by jistě dva tří hráči s charakterem "Del Piera nebo Buffona" zůstali. Během toho roku by se jistě už nový majitel našel a ve druhé lize už by se šlo natrvdo za postupem a tak bychom si tomu odpovídající hráče jistě sehnali.

          Jako nejhorší varianta by dle mě byla, kdyby ted Rosen obávající se dlažební kostky v obličeji vytáhl těch deset mega nebo by se objevila zpráva typu Milan Černy přestupuje do Jablonce za deset milionů a jinak by se nic nezměnilo. Ono se opravdu z těch nešťastných dvou let může stát třeba deset, a to přece nikdo nechce. Ta změna majitele musí příjít opravdu za každou cenu.

          Já myslím, že takové přemýšlení je spíš jen na základě obav "pane bože, to se mi budou zase všichni smát, že je naše Slavie někde v pralese"... a na tohle opravdu není čas. Musí příjít změna jednou pro vždy.

          • Re: Jiří Vrba: Je nutné postupovat transparentně

            1rytir     před 13 lety 17.04.2011 18:39 |  
            0 0

            A co ta mládež?

            • Re: Jiří Vrba: Je nutné postupovat transparentně

              mirecek1111     před 13 lety 17.04.2011 18:47 |  
              0 0

              To tým ve třetí lize nemůže mít mládež, nebo do toho sypeme 50 milionů/rok? A to si teď můžeme dovolit a rok ve třetí lize ne. Teď kdy nemáme skoro prachy ani na provoz webových stránek. Myslíš, že jen proto, že na rok spadnem do třetí ligy tak nám utečou všichni ti drobní sponzoři a my nedáme dohromady ani 10 mega. Navíc je třeba právě tohle ideální chvíle a možnost kam vložit peníze po případné sbírce nebo proč rok chodit do Edenu na třetí ligu za 100. Při 8000 lidí by se vydělalo 12 mega.

              Ale hlavě, já jsem opravdu 100% přesvědčený, že ve chvíli kdy se očistíme od součastného majitele, tak problém ziskat sponzory a případné investory bude opravdu diametrálně jiný než je teď.

    • Re: Jiří Vrba: Je nutné postupovat transparentně

      jane (admin)     před 13 lety 17.04.2011 19:47 |  
      0 0

      Tech 110 milionu bude potreba tak jako tak, to nema nic spolecneho s navysenim zakladniho jmeni. Myslis, ze fanousci daji dohromady 110 milionu? To asi ne. Prestan snit.

  5. Re: Jiří Vrba: Je nutné postupovat transparentně

    tolsimir     před 13 lety 17.04.2011 18:16 |  
    0 0

    Panove na jinou notu, snad nevadi. Jestli nekdo kouka na zapas boleslav - sparta a videl ty neodpiskane penaltove zakroky v prvni puli, tak jen pripominam, ze to je ten samy rozhodci, co nas piskal v teplicich

    • Re: Jiří Vrba: Je nutné postupovat transparentně

      harry     před 13 lety 17.04.2011 18:29 |  
      0 0

      Ano,koukám-Mikel penaltový mág z Teplic nenašel odvahu písknout proti Spartě - po té masáži z Jablonce-penaltu,čekal jsi něco jiného?
      Btw:Boleslav právě vyrovnala,ale něco mi říká,že 3 body stejně na tu Letnou prostě ke spokojenosti zainteresovaných ještě poputujou...

      • Re: Jiří Vrba: Je nutné postupovat transparentně

        bongor     před 13 lety 17.04.2011 19:06 |  
        0 0

        Jak se znovu prokazuje,je celá soutěž neregulerní,s blížícím se koncem ligy stoupá nervozita v rudých řadách a zvyšuje se drzost sudích.Nepředpokládám proto,že Plzeň udrží první místo,i když jí to přeji s každým dalším kolem víc.
        Naše záležitost není v našich rukou padli jsme do pasti nastražené podvodníky,kteří by v každé jiné zemi skončili za mřížemi.
        I kdyby však Slavia hrála třeba jen divizi tak já jí budu stejně fandit
        a doufám,že se stejně zachová každý slávista.

        • Re: Jiří Vrba: Je nutné postupovat transparentně

          harry     před 13 lety 17.04.2011 19:36 |  
          0 0

          garantuju vám,že rudí do konce ligy neztratí už ani bod-ještě všichni uvidíme věci...
          A naše záležitost?Upřímně - nedivil bych se už vůbec ničemu.Nemyslím si sice,že by nastala varianta "krach"...jen se obávám,že se zmatky,nepřehlednost,svinstva apod. potáhnou ještě hodně dlouho...

    • Re: Jiří Vrba: Je nutné postupovat transparentně

      Wommi     před 13 lety 17.04.2011 18:31 |  
      0 0

      ..no jo, ale co s tim nadelas,..ja myslim, ze ac to nic neprinese, mela slavia podat protest, minimalne kvuli treti brance, to byl vysmch,..a co, aspon by se tim museli zabyvat,...tak minimalne jen pro srandu,..jeste bych schvalne napsal porovnani s rizenim dnesniho zapasu,...

      Jinak je to ve finale jedno, budu rad kdyz vyhraje plzen, ale hlavne chci aby se ve vsech smerech zachranila slavka

      • Re: Jiří Vrba: Je nutné postupovat transparentně

        japhy     před 13 lety 17.04.2011 18:57 |  
        0 0

        A jak to vůbec vypadá s Dembelem? Asi to muselo být dobrý dělo, když Loketník dostal rovnou červenou.

        • Re: Jiří Vrba: Je nutné postupovat transparentně

          travel (přítel SN)     před 13 lety 17.04.2011 19:00 |  
          0 0

          Tak Brno doma prohrálo s Libercem 0 : 1! A Ústí s Hradcem 0 : 2.

  6. Re: Jiří Vrba: Je nutné postupovat transparentně

    SvatyBojovnik (přítel SN)     před 13 lety 17.04.2011 19:12 |  
    0 0

    Zdarec, když jste se teda tak hezky sešli a hezky jste si to prodiskutovali, tak by bylo dobré se poptat Enicu jak to vidí oni. Jaký mají úmysl se Slavií, zda-li by ten balík akcií prodali a nebo nikoli, či by byli ochotni se s novým majitelem na dluhu domluvit apod.

    • Re: Jiří Vrba: Je nutné postupovat transparentně

      travel (přítel SN)     před 13 lety 17.04.2011 20:09 |  
      0 0

      Pozor, to byla VH Odboru přátel Slavie,ta nemá žádné oprávnění jednat s Enicem.

      • Re: Jiří Vrba: Je nutné postupovat transparentně

        SvatyBojovnik (přítel SN)     před 13 lety 17.04.2011 21:17 |  
        0 0

        Já nemyslel ani moc jednat, spíše se dotázat, aby se vědělo jak se k tomuto problému staví oni....

        • Re: Jiří Vrba: Je nutné postupovat transparentně

          travel (přítel SN)     před 13 lety 17.04.2011 21:28 |  
          0 0

          Přiznám se,že jsem tam šel v naději,že se dozvíme něco víc,než se napsalo v novinách a člověk neví čemu má věřit.Vždyť několik lidí z OP jsou členy nově vzniklé SDS a v pátek mluvili s Platilem.Bohužel vím jen to,co jsem napsal dnes v 17,09h a co údajně je fakt a ne spekulace.Abych sem psal ,jak by si kdo ,co a jak přál to nemá smysl.Ale jednoduše řečeno vše je to o financích.

          • Re: Jiří Vrba: Je nutné postupovat transparentně

            SvatyBojovnik (přítel SN)     před 13 lety 17.04.2011 23:21 |  
            0 0

            Jasné, takže to bylo spíše takové setkání s "popovídáním" jaká je situace a co může nastat... Ale řešilo se tam co by konkrétně měl někdo udělat? Jakože zjistit nějaké informace od Rosena, Enicu, pokusit se třebas kontaktovat toho France - vím že většinou se to nepodaří, ale zkusit to.... Pak se tutřebas objevil nápad s prodejem triček (jako sbírka), ten se mohl rozvinout. Řešila se tam vůbec nějaká sbírka?

            • Re: Jiří Vrba: Je nutné postupovat transparentně

              travel (přítel SN)     před 13 lety 18.04.2011 08:41 |  
              0 0

              No,že by to bylo takové"popovídání" to ne,dost to tam vřelo.V podstatě na všechny naše návrhy,připomínky,otázky byla odpověď, že se o to snaží a udělá maximum noně vzniklé SDS.Přečtěte si tento rozhovor s J. Vrbou,víc se nikde nedozvíme,bohužel.

              • Re: Jiří Vrba: Je nutné postupovat transparentně

                travel (přítel SN)     před 13 lety 18.04.2011 08:51 |  
                0 0

                Koukám ,že sem Dobi dal jako příspěvek usnesení z VH OP Slavie.

  7. Re: Jiří Vrba: Je nutné postupovat transparentně

    podol (přítel SN)     před 13 lety 17.04.2011 19:15 |  
    0 0

    V rámci objektivity musím napsat,že valná hromada OP řešila
    změnu členských karet a průkazek jen velmi okrajově a vlastně
    jen v návaznosti na diskusní příspěvky k návrhu úspor FK,které se týkaly zjednodušení a zlevnění .90% času se věnovalo akutním
    problémům,bouřlivé diskuzi a projednávání možných dalších postupů,včetně finančních i právních.Pro zájemce jistě bude
    zápis z valné hromady zveřejněn na webu OP.Podol

    • Re: Jiří Vrba: Je nutné postupovat transparentně

      travel (přítel SN)     před 13 lety 17.04.2011 20:38 |  
      0 0

      No, mně řešení členských legitimací moc okrajové nepřipadalo a vzhledem k tomu,že jde Slavii o další existenci,tak se kolem toho mluvilo až až.Starší členové (60 a víc ) si neumí své členství bez členských legitimací a známek představit -nechci Vám křivdit ,ale asi tam patříte i Vy podole.Nakonec několik předsedů poboček už to nabavilo a jasně řekli,že o členské legitimace nestojí a chtějí pouze karty.Tak se kvůli tomu měnil zápis a bude se dělat anketa a termín rozhodnutí je do 30.6.Dále píšete,že 90% času se věnovalo akutním problémům a že byla bouřlivá diskuse.Ano diskuse byla bouřlivá(bohudík to byla podstatná část,ale 90% ani náhodou),protože několik členů se nesmířilo s tím nic neříkajícím mluvením od předsednického stolu a odvoláváním se na SDS.Nejvíc mě imponoval člen,kterému už je 90 let! a obul se do nich ať koukají za Slavii bojovat,že oni v 60. letech to dokázali a šlo jim o krk a ty jejich řeči,že teď je to složitější jsou výmluva.To jen tak "na okraj" té objektivity podole.

      • Re: Jiří Vrba: Je nutné postupovat transparentně

        podol (přítel SN)     před 13 lety 18.04.2011 05:06 |  
        0 0

        To je věc názoru,na který každý máme právo.Trvám na tom,že řešení kartiček či průkazek nebyla nosná náplň valné hromady.
        Možná to tedy nebylo 90%,ale 89,neměřil jsem to.Nijak neobhajuji OP,sám se domnívám,že nejen OP,ale i ostatní organizace a my všichni jsme
        měli konat dříve,vždyť všechny znaky,kam může dospět Slávia
        byly zjevné již 2 roky.O sbírce či fondu se mluví a diskutuje rok,
        mimo několika dopisů a pár transparentů jsme se nezmohli na nic.
        Sám jsem v diskuzi na VH 2x vystoupil a požadoval tvrdší postup,
        přípravu dalších akcí a vyvození odpovědnosti pro aktéry pádu
        Slávie.Nebyl jsem ani zdaleka sám a nakonec se několik bodů
        a plánů do budoucna,spolupráce se sdružením,postoj a stanoviska
        k současné situaci dostane i do zápisu.To je snad nejdůležitější z valné hromady.
        Jinak nějaké spory či výčitky v dnešní situaci,ale i ironie a posměch
        není na místě.Máme sdružení ve kterém jsou všechny složky fanoušků,od nejmladších po nejstarší.Náš společný cíl je záchrana Slávie a snad pro to uděláme vše,co je v našich silách.První akce
        je dnes večer a potom se jistě připraví další.Ať žije Slávie!
        Podol

        • Re: Jiří Vrba: Je nutné postupovat transparentně

          travel (přítel SN)     před 13 lety 18.04.2011 08:46 |  
          0 0

          S tímto ,co píšete v podstatě souhlasím a vúbec se nechci přít o přiblblejch %.Mně jenom přišlo směšný,trapný se bavit o legitimacích,razítkách a kartičkách,když jde Slavii o vlastní existenci.

          • Re: Jiří Vrba: Je nutné postupovat transparentně

            podol (přítel SN)     před 13 lety 18.04.2011 10:33 |  
            0 0

            Traveli zdravím,také nebudu pokračovat v naší diskuzi,teď nás
            čekají rozhodující hodiny a dny.Protože jsme oba Slávisté a naše
            snažení i cíle jsou shodné,můžeme pokračovat přes mail,
            který si odtajníme přes sekretariát FK,případně můžeme spolu zajít i na pivko.Ale na našem příkladu je vidět,že zorganizovat,řídit
            a usměrnit k cíli diskuzi VH se 70 účastníky není lehké.Vyžaduje to přípravu,takt,psychologii,vůdčí schopnosti a odolnost.To si ani nedokáži představit,jak by vypadala VH,kdyby jsme se v sále
            sešli všichni(cca 2100 lidí).Zdraví Podol

            • Re: Jiří Vrba: Je nutné postupovat transparentně

              travel (přítel SN)     před 13 lety 18.04.2011 11:14 |  
              0 0

              Souhlasím,doufám,že se podaří Slavii zachránit a pak zajdem spolu na pivko. Zdraví Travel

  8. Re: Jiří Vrba: Je nutné postupovat transparentně

    Dobi     před 13 lety 17.04.2011 22:11 |  
    0 0

    Chci se jen stručně vyjádřit k dnešní VH OP. Je třeba zdůraznit, že se jednalo o VH občanského sdružení -OP, které má i jiné starosti a povinnosti, než - jak by se mohlo zdát - jen kritizovat či schvalovat postup členů OP v hnutí SDS. Myslím, že obecně a jednotně je zde souhlas s postupem zástupců OP jako jedné z podstatných složek OP (já sám mám časové problémy, a tak se nemohu pravideln účastnit) a jde jen o to, využívat hlavně ty nejpozitivnější myšlenky z diskuse, což jistě přítomní dokazují a dokáží! Zde chybu nevidím, i když některé příspěvky byly až moc "přemílající". Bylo nutné zhodnotit i všechny aktivity OP (časopis, web, unikátní fenomén odboček, Setkání, vlastní sportování nejen vlastní XI.FO-OP, ale i spousty sportovních akcí na odbočkách). Byla to klasická VH, nikoliv pouhé fórum k situaci ve Slavii. A já osobně považuji za nešťastné opětné rozvinutí "problému" kartiček x průkazek. V současnosti je základem průkazka a současná možnost kartičky se všemi výhodami (má to cca 80% členů; je součástí plného příspěvku, "zlevnění" si připlácejí na kartičku 15 Kč). Problémem je mj. to, že průkazky (tím historické členství v OP) mají periodicitu kalendářního roku, kartička "školního roku"-tedy září až září. K tomu se nikdo nevyjádřil, možnost existuje, ale musím obájit výbor v tom, že se tím zabýval a rozhodl o momentálním pokračování současné duplicity, která nikoho nepoškozovala. S tím, že se problém bude řešit průběžně s ubývajícím počtem známek k dispozici a PRŮBĚŽNĚ řešit. Kostlivec byl však znova vytažen na VH ze skříně a i tato diskuse se kolem toho točí a trochu stáhla pod vodu jinak dobrý průběh schůze. Kamsi jinam. jak o tom svědčí i zdejší příspvky. Výhradní přechod na kartičky je dnes nepřipraven, na výboru byla odsouhlaseno momentální pokračování souběhu s dalším hledáním finančně a organizačně optimálního postupu. Problém tedy bazální, který se mohl postupem času dořešit. Takto z diskuse vyplývá, že VH řešila jen a jen kartičky spolu s připomínkou na sprtelnou krizi ve Slavii. Tak to nebylo, bohužel to ale tak vyznělo a ať si se svým svědomím toto srovná každý, kdo podle mne zbytečně na této schůzi opět tuto otázku vytáhl. Máme dalších starostí hafo - třeba dnešní náhlé oslepnutí ve čtvrtek bystrozrakého Mikela (3 penalty v Teplicích) zřejmě srovnané s jinými vlnovými délkami boleslavského složení světla. Zítra musíme vyhrát a odstranit první balvan ze zavalených prsou naší Slavie. Postupovat podle doporučení SDS a přeplnit východní tribunu na 2.poločas. Hledat i řešení finanční v rámci našich možností a nepromrhat přitom ani minutu! A nějaké kartičky? Přátelé!!!
    Omlouvám se za kritičnost, ale "bylo to ve mně jak v koze", jak by říkal velký slávista Bohumil Hrabal! Dobi

    • Re: Jiří Vrba: Je nutné postupovat transparentně

      travel (přítel SN)     před 13 lety 17.04.2011 22:30 |  
      0 0

      Vždyť já jsem nechtěl nic jiného napsat,než ,že v současné situaci řešit nějaké legitky či karty mi přišlo slušně řečeno zbytečný.A pokud se to muselo řešit,tak se podle mě kolem toho nadělalo řečí až až.A když jde člověk na VH OP Slavia Praha a chce se dozvědět aspoň nějaké skutečnosti ohledně Slavie,protože situace je velmi vážná,tak na tom snad není nic špatného.

      • Re: Jiří Vrba: Je nutné postupovat transparentně

        Dobi     před 13 lety 17.04.2011 22:33 |  
        0 0

        Souhlas. Navíc,když byla situace momentálně vyřešena s tím, že se bude postupně jednat a postupně hledat případné definitivní řešení.Nechápu, proč to tam někdo vytáhl...Máme opravdu jiné starosti a k tomuto úkolu se výbor nepostavil zády (viz zápisy). Podle mne to shodilo reputaci OP o pár schodů níže! Děkuji za pochopení a porozumění!!!

        • Re: Jiří Vrba: Je nutné postupovat transparentně

          travel (přítel SN)     před 13 lety 17.04.2011 23:00 |  
          0 0

          Taky s Váma souhlasím a současně Vás i chápu.

    • Re: Jiří Vrba: Je nutné postupovat transparentně

      laki     před 13 lety 18.04.2011 07:25 |  
      0 0

      čekal jsem, že valná hromada OP dá směr dalšímu snažení v řešení problému a že vyzve Slávisty ke snaze na záchranu slavie.Ale pro vedení je problém zorganizovat distribuci známek to jsem nečekal. Líbil se mi příspěvek pana Bartůňka, který je pamětníkem poslední záchrany Slavie v šedesátých letech.

      • Re: Jiří Vrba: Je nutné postupovat transparentně

        Dobi     před 13 lety 18.04.2011 07:49 |  
        0 0

        I proto jsem se vyjádřil negativně k nastavení tohoto problému, který vedením = výborem¨byl vyřešen s další perspektivou, což nebyla otázka dne... I proto se zlobím na ty, kteří sem tuto otázku nadhodili a značně snížili význam VH...

      • Re: Jiří Vrba: Je nutné postupovat transparentně

        travel (přítel SN)     před 13 lety 18.04.2011 08:49 |  
        0 0

        Ano,o jeho příspěvku (spíše výstupu) jsem se také zmínil(jemu už je 90 let a vypadá max. na 70).

  9. Re: Jiří Vrba: Je nutné postupovat transparentně

    honzah (přítel SN)     před 13 lety 17.04.2011 23:28 |  
    0 0

    Já myslím, že v sobotním Sportu je to definované nepřesně. V příští sezóně na podzim budeme hrát určitě jednu ze 3 nejvyšších soutěží. Teprve na konci roku bude opravdové lámání chleba. Buď tutéž soutěž na jaře dohrajeme, anebo na jaře hrát nebudeme nic a v sezóně 2012/13 můžeme naskočit do III. třídy.

    Oproti případné insolvenci by mi hrozba pádu do ČFL přišla pod ,,zorným úhlem věčnosti´´ banální, nebýt té přímé kauzality - pro účastnický klub ČFL se záchranné laso (na ten dluh k ENICU) shání o dost složitěji, než na členský klub 1. ligy. I když já si myslím, že i s licencí to nějakým průšvihem stejně skončí.

    Těch 10 milionů mohou dát fanoušci (ale asi nedají, klub o to patrně moc nestojí), může dát Rosen (tak to asi dopadne), anebo může Platil zavolat Peltovi: ,,Míro, dej sem 10 miliónů, a po 5 následujících sezón sem můžeš v zimní i letní přestávce vyrazit na (bezplatný) draft mladých talentů.´´

    Jsem zvědavý na zítřek, kdo zítra vyhraje, je podle mě už definitivně za vodou. (Když pominu faktor zeleného stolu.)

    • Re: Jiří Vrba: Je nutné postupovat transparentně

      slaviator     před 13 lety 18.04.2011 00:25 |  
      0 0

      No právě, aby za těch 10 mega nezískal Pelta Čelůstku, Koreše, Milutonoviče, Vyhnala a M.Černýho

      • Re: Jiří Vrba: Je nutné postupovat transparentně

        Wommi     před 13 lety 18.04.2011 01:18 |  
        0 0

        ...tomu neverim,...verim alespon v minimalni soudnost platil,..ty mladi kluci jsou to jedine, co v soucasne dobe muze slavka nabidnout a prodavat vsechny a pod cenou a zrovna peltovi,...snad ne...

        Je opravdu usmevne, kdyz se ted podivam zpet, jak se rozprodali vsichni mladi,..samozrejme je jasne, ze slavka byla v takovym laufu, ze se tu proste vsichni ti kluci udrzet nemohli, ale bohuzel kdyby jarolim nebyl takovej d.... a nebyl tak na prachy, myslim, ze opravdu mohl vetsinu tech fotbalistu zapracovat, uz jen s ohledem na to, ze rozhodne by ve vetsine pripadu nebyli horsi, nez jsou ti soucasni,...a bonus pro SKS..nyni bychom je mohli prodat, at uz s vetsim nebo mensim uspechem,...rozhodne par tech kousku se poustet nemelo..ale po bitve kazdej general

  10. Re: Jiří Vrba: Je nutné postupovat transparentně

    Dobi     před 13 lety 18.04.2011 07:57 |  
    0 0

    Ještě - pro zklidnění emocí - uvádím schválené usnesení VH OP, kde jsou skutečně stručně a výstižně zformulovány body jednání a výsledky. Myslím že bychom se všichni měli už věnovat dnešnímu zápasu a dalšímu dění kolem naší milované Slavie. Tedy: V 19:30 - všichní na VÝCHOD(ní tribunu)!

    U S N E S E N Í
    z valné hromady FO-OP SK SLAVIA PRAHA konané dne 17. 4. 2011

    1. Schvaluje
    a) Volbu pracovního předsednictva, program a jednací řád VH, mandátovou a návrhovou komisi
    b) Zprávu o činnosti výboru FO-OP za rok 2010
    c) Zprávu o hospodaření FO-OP za rok 2010
    d) Zprávu kontrolní komise FO-OP za rok 2010
    e) Návrh rozpočtu FO-OP na rok 2011
    f) Delegáty na VH SKS Praha, která se bude konat na podzim roku 2011 v počtu 15 osob – viz příloha

    2. Bere na vědomí
    Předání standarty setkání odboček přátelům z Nečíně. Setkání se koná 25. 6. 2011 v Nečíni

    3. Ukládá výboru FO-OP
    a) Na základě ankety členů FO-OP přijmout definitivní způsob registrace a úhrady členských příspěvků – termín 30. 6. 2011
    b) Zahájit přípravu k finanční sbírce pro potřeby fotbalu
    c) Nadále udržovat pravidelný kontakt s vedením fotbalu a.s.
    d) Pokračovat ve spolupráci s Fanklubem a SDS s účelem pomoci naší Slávii
    e) Na výboru FO-OP řešit diskusní příspěvky delegátů VH FO-OP

    4. Doporučuje
    Výboru FO-OP a všem členům získat sponzory, kteří budou schopni a ochotni v této krizové situaci pomoci Slávii


    V Praze dne 17. 4. 2011


    PaedDr. Petr Kment Jindřich Riesner RNDr. Michael Eisenhut

  11. Re: Jiří Vrba: Je nutné postupovat transparentně

    madlenka     před 13 lety 18.04.2011 09:41 |  
    0 0

    Je nutné postupovat rychle, není čas.

    Prosím SDS, aby se pokusila v tomto týdnu v Edenu uspořádat např. přátelské utkání s Horní Dolní (to je jedno). Cena vstupenky např. 1000,- Kč nebo dobrovolné a věřím, že pokud nebude plno, těch 10.000 fans se sejde a peníze dáme dohromady. Do prdele, není možný, abysme Slavii nechali padnout!!!

    Dejte mi číslo účtu, peníze pošlu, jen musím vědět kam !!

    • Re: Jiří Vrba: Je nutné postupovat transparentně

      martin (přítel SN)     před 13 lety 18.04.2011 10:18 |  
      0 0

      Absolutní souhlas, dám i víc

      • Re: Jiří Vrba: Je nutné postupovat transparentně

        travel (přítel SN)     před 13 lety 18.04.2011 10:31 |  
        0 0

        Taky bych se přidal,ale neni kam to poslat (aspoň já o ničem nevím).Bohužel v usnesení z VH OP Slavia je v bodě 3.b) zahájit přípravu k finanční sbírce pro potřeby fotbalu.

    • Re: Jiří Vrba: Je nutné postupovat transparentně

      martyni (přítel SN)     před 13 lety 18.04.2011 10:53 |  
      0 0

      Presne tak.. tak at Kuka - pokud chce skutecne pomoci - otevre eden a ten zapas se Smicou usporadaj.. nebo by stacilo to cislo uctu.. ale pozor, rozhodne bych ty penize nedaval slavii, ale primo hracum.. jinak riskujeme, ze prijde sisak do pokladny a penize vybere.. platil s tim nic neudela..

      Jinak vyborny rozhovor s Jirim Vrbou.. diky. S temi dresy a slavistickymi symboly je to skvely napad.

      • Re: Jiří Vrba: Je nutné postupovat transparentně

        jane (admin)     před 13 lety 18.04.2011 12:01 |  
        0 0

        Tento tyden se konaji ctyri zapasy doma, dva v Edenu a dva na Strahove becka. Pokud chteji vsichni prispet na vstupnem, myslim, ze maji dost moznosti k realizaci.

        • Re: Jiří Vrba: Je nutné postupovat transparentně

          Viking     před 13 lety 18.04.2011 12:28 |  
          0 0

          Přispět na vstupném Sisákovi a Francovi??? Já už jsem jim přispěl permicí a je mi z toho blivno.

          • Re: Jiří Vrba: Je nutné postupovat transparentně

            quelhar (admin)     před 13 lety 18.04.2011 12:39 |  
            0 0

            Takze radsi prispejes Kukovi, ktery podle vsech indicii muze byt jen nastrcenou figurkou Krouzeckeho, tedy Sisakova kamarada?

            • Re: Jiří Vrba: Je nutné postupovat transparentně

              Wommi     před 13 lety 18.04.2011 15:47 |  
              0 0

              ..a jsme u jadra pudla,..tedy tech co vlastni slavku a eden:)

              ..stejne je pro mne nepochopitelne, co s tim vsim zamysli,..notabene kdyz do toho nechtej dat ani korunu, zejm. tedy do slavie...
              pak taky nechamu VK proc neproda stadion...

          • Re: Jiří Vrba: Je nutné postupovat transparentně

            mirecek1111     před 13 lety 18.04.2011 14:19 |  
            0 0

            Ty peníze za přestupy v minulých letech a LM vyletěly sice oknem ať už v nesmyslných rozpočtech nebo na účtech bůh ví koho ale věř, že každá koruna na vstupném apod. co se vybere v těchto týdnech půjde určitě našim hráčům na plat.
            Přece nás někdo nemůže vysávat do posledního dne.

  12. ENIC

    Merlinus (přítel SN)     před 13 lety 18.04.2011 22:15 |  
    0 0

    A nemohl by těch 10 mil. dát ENIC. Pořád je to snad třetinový vlastník klubu, takže dává jen do svého. Proč to tedy nezatáhne ENIC, ten na to určitě má.

    • Re: ENIC

      honzah (přítel SN)     před 13 lety 19.04.2011 10:13 |  
      0 0

      ENICu, dej prachy, ENICu, dej prachy, ENICu,
      ty na to máš, ty na to máš,
      ENICu, dej prachy, ENICu, dej prachy, ENICu,
      jsi favorit náš!!!

      Asi tak? Podle mě má teď jen 16 procent a chtít po něm teďka peníze by bylo chucpe.