Fanoušci Slavie

SDS sbírku zatím nespustí

Sdružení slávistů Sešívaní drží spolu po dlouhé interní diskuzi rozhodlo, že prozatím sbírku nespustíme. Přesto připravujeme kroky, kterou povedou k jejímu budoucímu založení. Zároveň si můžete přečíst, jak bychom chtěli využít případné budoucí peníze ve prospěch Slavie

Načasování
Přestože SDS vnímá rozpoložení slávistických příznivců v současné situaci, z nichž někteří chtějí pomoci okamžitě, rozhodli jsme se prozatím sbírku nezakládat a vyčkat, jak se situace vyvine v následujících dnech. SDS však činí další kroky, abychom na případnou sbírku byli připraveni. Věříme, že naše společná síla by vzrostla i díky vybraným finančním prostředkům.

Pokud by nastala krizová situace a museli bychom sbírku urychleně řešit, jsme připraveni představit prozatímní variantu, kterou jsme schopni spustit během krátkého času.

Transparentní účet
Ohledně dalších kroků se SDS shodlo, že ideální variantou je otevřít transparentní účet na pomoc Slavii. Všichni dárci by tak měli možnost vidět, co se děje s jejich penězi. Do budoucnosti tento systém umožňuje pravidelné přispívání s daňovými výhodami (fundraising), kterým by fanoušci mohli pomáhat Slavii dlouhodobě. Založení a právní ošetření takového kroku však vyžaduje čas.

Použití peněz
Vnímáme rozporuplné názory na to, jak by se mělo naložit s vybranou částkou. Víme, že pro některé je absolutní prioritou obdržení licence a peníze by chtěli dát Slavii právě na tento účel. Jiní naopak s takovým postupem výrazně nesouhlasí a považují to jen za placení dluhů, které nadělal někdo jiný. Pravdou je, že by takto vynaložené prostředky za současného stavu prakticky nic neřešily, protože klub má daleko větší problémy, než pár milionů na zisk licence.

Současné vedení Slavie má různé nabídky na okamžité uhrazení dnes již okřídlené desetimilionové částky, ale rozhodla se hledat systémové řešení, které nastartuje další fungování klubu. Na výsledek těchto jednání všichni netrpělivě čekáme.

SDS tedy předkládá určité možnosti, jak by se dalo naložit s penězi, získanými od fanoušků. Neplánujeme konkrétní cíl, po jehož splnění by se sbírka ukončila, ale určitou posloupnost dílčích kroků, na které budeme moci operativně reagovat. Rozhodně nechceme peníze utopit a nic za ně pro fanoušky nezískat.

Varianta č. 1 - obnova klubu:
Záchrana klubu v lize vzhledem k nejasným majetkovým poměrům a probíhajícím soudním sporům nezávisí jen na penězích, a tak není vyloučeno, že půjde o samotnou existenci klubu, zachování jeho kontinuity a případně co nejrychlejší nový start. V takovém případě by získaný obnos mohl směřovat právě na tento účel.

Varianta č. 2 - vliv ve Slavii:
Je možné, že situace v klubu se vyřeší příchodem investora nebo klub získá licenci a současný neznámý majitel zůstane. V takovém případě by byla snaha získat pro fanoušky určité slovo v klubu samotném, možnost ovlivnit alespoň zachování základních tradičních hodnot naší Slavie, jako jsou sešívané dresy a červenobílé logo, například formou odkupu ochranných známek či získání jakéhosi práva veta ("zlatá akcie") v otázkách této povahy. Pokud by se podařilo získat akciový podíl, bylo by žádoucí, aby v souvislosti s tím měli fanoušci svého zástupce v představenstvu nebo dozorčí radě a.s.
Při současném stavu ale nevíme, zda naše návrhy budou akceptovány. Pečlivě sledujeme vývoj situace a podle potřeby budeme reagovat.

A jak se říkalo v osmašedesátém: Jsme s vámi - buďte s námi!

Fotbalový oddíl SK Slavia Praha - Odbor přátel
Fanklub SK Slavia Praha
Tribuna Sever
Slávistické noviny
Desítka pro domácí, politické hnutí fanoušků

Komentáře (47)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: SDS sbírku zatím nespustí

    lassiter     před 13 lety 22.04.2011 21:26 |  
    0 0

    No to jste pana Paroubka asi moc nepotěšili, ale zas bude mít klid na dopsání svých publikací. Určitě o tom zítra napíše článek. Mně to přijde rozumné, jen si nemyslím, že by fanoušci měli působit v představenstvu a taky nevím, jestli vůbec dresy jsou nějak chráněny, Kroměříž v nich hraje taky...

    • Re: SDS sbírku zatím nespustí

      PetCC     před 13 lety 23.04.2011 11:40 |  
      0 0

      Když Paroubek svatosvatě odpřísáhne, že vypadne z politiky, tak ať Slavii klidně 250 tisíc dá.

  2. Re: SDS sbírku zatím nespustí

    podol (přítel SN)     před 13 lety 22.04.2011 21:34 |  
    0 0

    ano,argumenty jsou to logické,dnes vybírat na 10 mil.na zisk licence nic nevyřeší.Přesto si myslím,že je žádoucí urychleně připravit administrativní kroky a vytvořit účet,třeba navrhovaný
    transparentní.Potom,i s ohledem na slibovaný pokrok v jednání
    se strany vedení Slávie,spustit onu akci.Popsané 2 varianty
    jsou pro nás většinu přijatelné a věrohodné.Pro koho ne,ať
    nepřispěje.Věřte mi,že nejhorší je nečinnost a pocit,že nemůžeme nic dělat a takto bychom alespoň my,co nejsme přímo zapojeni
    do organizace a práce SDS ten pocit měli.Podol

    • Re: SDS sbírku zatím nespustí

      Richi (admin)     před 13 lety 22.04.2011 22:06 |  
      0 0

      Založení transparentního účtu znamená změnu stanov u fanklubu či OP. Nebo založit nové občanské sdružení. Snažíme se vše řešit s rozumem. Taky na téma sbírky proběhla opravdu dlouhá debata, než došlo k nějaké finálnímu řešení.

  3. Re: SDS sbírku zatím nespustí

    travel (přítel SN)     před 13 lety 22.04.2011 21:39 |  
    0 0

    Na to,že Vrba říkal před pár dny v rozhovoru,že min. na 70% věří do tří týdnů v nováho vlastníka,tak teď už SDS píší pouze o novém investorovi,tak to moc optimismisticky nevypadá.

    • Re: SDS sbírku zatím nespustí

      Richi (admin)     před 13 lety 22.04.2011 22:07 |  
      0 0

      To je jen slovíčko, je to myšleno stejně. Tzn. investor = majitel. Omlouvám se za překlep.

    • Re: SDS sbírku zatím nespustí

      spojka     před 13 lety 22.04.2011 22:14 |  
      0 0

      Horší je, že ten investor (pokud vůbec existuje) je podle slov Platila přímo projekt France. Co asi tenhle řidič po všem, co ve Slavii dosud předváděl, může sehnat za seriozního investora?

      • Re: SDS sbírku zatím nespustí

        bongor     před 13 lety 22.04.2011 23:59 |  
        0 0

        třeba někoho přejel a vybral mu kapsy.

  4. Re: SDS sbírku zatím nespustí

    Navar (přítel SN)     před 13 lety 22.04.2011 23:14 |  
    0 0

    Zdravím všechny. Sedím doma, přemýšlím a najednou jsem si uvědomil, že hluboko uvnitř začínám cítit - paradoxně v dnešní situaci - hrdost. Jsem na Slavii, tedy na vedení (Platil), hráče, trenéry, zaměstnance a fanoušky hrdý. To, co se najednou v posledním měsíci se všemi stalo, jak končí apatičnost, rezignace a začíná bojovnost, vrací se srdce, hráči bojují jak nikdy, to je velmi zajímavá zkušenost a já jsem vděčný, že jsem u toho. Snad brzy bude zase dobře a pak bych prosil, aby hráči i mnozí zaměstnanci, kteří teď prokázali mimořádný charakter a srdce, zůstali navždy v našich srdcích jaksi trošku privilegovaní. Aby se tu za čas na ně neobjevovala vulgární kritika, vyhánění zb klubu a podobně. Sešívaní drží spolu!

    • Re: SDS sbírku zatím nespustí

      Wommi     před 13 lety 22.04.2011 23:38 |  
      0 0

      ..v teto souvislosti bych zase ja chtel, aby se vsichni fanousci zase vydali do ochozu, at uz z ruznych duvodu,..treba proto ze to mohou byt posledni zapasy slavie, nebo proste proto, ze zase kluci hraji pekny fotbal a podpori klub,..penize nebo podpora tady je fajn, ale na stadionu, tam je nejlepsi.. a videt a slyset podporu zase treba 10 nebo dokonce 15 tisic lidi,..to bych si zase na stadionu trochu vic lebedil!!diky
      Martin

      • Re: SDS sbírku zatím nespustí

        Navar (přítel SN)     před 13 lety 22.04.2011 23:53 |  
        0 0

        Ja to beru trochu jinak. Na Slavii pravidelne chodim 15 let, letos mam desetilete vyroci vlastneni permanentky a vetsinu casu jsem zazil na Strahove o 1500 divacich. Ja jsem vdecny za super atmosferu v EDenu i pri 5500 fanouscich...

        • Re: SDS sbírku zatím nespustí

          Wommi     před 13 lety 23.04.2011 00:19 |  
          0 0

          ...no ja si to taky uzivam i pri tech 5500, strahov mam za sebou taky,..ale uznej ze eden kde bylo mezi 10-15 tis. byl nadhernej,..nota bene moje vyzva ma i souvislost s tim, ze nyni kazdy rika, ze by jako pomoh, apod. tak tim nejmensim je prijit na zapas a nejak povzbuzovat, at hlasem, nebo rukama a nebo alespon svoji ucasti,..

          • Re: SDS sbírku zatím nespustí

            PetCC     před 13 lety 23.04.2011 11:45 |  
            0 0

            Eden s 10 až 15 tisíci byl sice pěknej, ale drtivá většina těch, co vytváří atmosféru, ať už v kotli nebo jinde, chodí pořád. A já jsem rád, že je to stále alespoň 5 tisíc lidí a že jsme, přes ty problémy, měli v posledních 2 zápasech nejvyšší návštěvu kola.

            • Re: SDS sbírku zatím nespustí

              Wommi     před 13 lety 23.04.2011 13:27 |  
              0 0

              ..tak mne slo predevsim o to, byt nepopiram, ze 10-15 tis. lidi bylo bajecnych, trochu vyburcovat tedy ty tisice (aspon to tak vypada), kteri mluvi o tom, jak chteji klub podporit!!!, aby sli za nim treba na ten stadion.

  5. Re: SDS sbírku zatím nespustí

    podol (přítel SN)     před 13 lety 23.04.2011 08:18 |  
    0 0

    Když si přečteme vyjádření firmy ENIC z Anglie na diskuzi na ofic.
    stránkách Slávie,pak musí být nám všem jasné,že pokud se nyní
    pro Slávii najde nějaký nový investor,bude to zázrak.Nejde jen
    o 120mil dluhu,ten je již přiznaný.Ale ENIC neuznává valnou hromadu,která navýšila jmění,a tvrdí,že je stále právoplatný majitel.Z textu vyplývá,že nejen hodlá žalovat a dosáhnout zrušení VH,ale i zažalovat ČR pro neochránění investice.Tak řekněte,který investor by koupil Slávii od stávajících majitelů,když
    neví,zda jimi budou,či vsadit na kartu ENIC,když neví,zda se žalobou uspějí.A koupit od obou,to by byl blázen.Nehledě na fakt,
    že ty soudy mohou trvat roky.Proto se jeví snaha současného majitele přivést Slávii ke krachu,převést to,co má cenu na novou
    firmu s podobným názvem jako nejpravděpodobnější.Tím spíše,že tento postup byl již mnohokrát vyzkoušen a zdárně bez trestu realizován.Také ve mne je jiskřička naděje,že co jsem slyšel v
    pátek je tentokrát pravda,že se vše vyřeší nějakým zázrakem,
    že bude nějaký nový vlastník,který přivede zase Slávii tam,kam
    patří.Ale jsem již skeptický k veřejně prezentovaným slibům
    veřejně činných osob (od politiků po velkopodnikatele).
    Jinak já chodím na Slávii 65 let,toto je její 3. stadion,na který se pamatuji,ten nejkrásnější.Jen si přeji,abychom na něm nehráli
    nejkratší dobu.Podol

    • Re: SDS sbírku zatím nespustí

      travel (přítel SN)     před 13 lety 23.04.2011 08:57 |  
      0 0

      Jak už jsem psal včera,ta diskuse v televizi mi nic nového od Platila nepřinesla.Přesto připustme,že mluví pravdu a objeví se nový vlastník.Podle mě by to znamenalo,že se musel domluvit s Enicem na fin. vyrovnání(jim ani o nic jiného nejde) a důležitou roli by pak hrálo také vyjádření Haška a Rajchla,že neumožní novou Slavii(což zase mohlo sehrát důležitou roli při jednání se současným neznámým vlastníkem).Bohužel to jsou jen dohady,na druhou stranu Platil jasně řekl,že vyrovnání s hráči je otázka pár dní,takže příští týden nám dá aspoň na toto odpověď a současně poznáme,zda mluvil pravdu nebo nás vodí za nos.

    • Re: SDS sbírku zatím nespustí

      Markus     před 13 lety 23.04.2011 09:10 |  
      0 0

      Situace v byznysu v celém regionu Střední a Východní Evropy je stále zlá. Letos jsou rozpočty velkých korporací přiškrceny ještě více než loni. Nevidím tu žádnou, co by si v této době pořídila fotbalový klub. O investici se v případě českého fotbalu nedá mluvit. Vycházejí mi z toho jen dva typy možných zájemců. Buď společnost, co by Slavii pojala jako součást svého PR, jako show pro média. Společnost, co potřebuje být masivně vidět v médiích. Druhou možností je rozmar miliardáře. Uvedené dva scénáře mají jedno společné, z pohledu fanouška je to takové "bez práce" a výsledky se odvíjejí ryze od hospodaření majitele. Proto bych v případě Slavie nelitoval ani cesty přes očišťující konkurz a tranformaci na skutečný klub "vlastníků" - velkých i malých. Malí vlastníci by se mohli třeba formou družstva zorganizovat a mít rovnoprávnou pozici při jednání s těmi většími.

  6. Re: SDS sbírku zatím nespustí

    Pedro08     před 13 lety 23.04.2011 09:14 |  
    0 0

    Psal jsem to tu před třemi roky, že všichni, kdo slaví titul a stadion se budou ještě divit, nicméně mě zde označili všichni za idiota.
    Nyní mohu říct, že právní kancelář, kde pracuji připravuje pro ENIC vše potřebné pro arbitráž s Českou republikou. Netýká se to Slavie přímo, ale v případě prohry ČR by ji učitě měli občané rádi, Slavia by totiž každého z nich stála 100 korun podle nynějších odhadů. Ale success fee 10% by bylo fakt příjemné, takže díky české soudnictví, které umožní převést vlastnictví na základě nelegální valné hromady.

    Vzhledem k tomu, že nyní si každý investor nechává dělat důkladné due dilligence na sebemenší investici, měli byste si sundat růžové brýle. Nikdo seriozní do Slavie neinvestuje, (protože nemá do čeho a hlavně nemá komu ty peníze dát, protože klub neví,komu patří navíc by sám Platil měl vyhlásit v současné situaci úpadek dle platné legislativy), pokud někdo, tak zase z kradených peněz jako Sisák, Gross a Pitr, ktří okradli několik městských částí, ukradli pozemky v Edenu a ze Slavie vyvedli spolu s právníkem Doležalem stovky milionů. Pokud byste stáli o pozemky či nemovitosti, můžete se na pana Doležala obrátit.

    Pozdravuji Huzgiho, největšího hlupáka z fanoušků Slavie.

    • Re: SDS sbírku zatím nespustí

      podol (přítel SN)     před 13 lety 23.04.2011 09:38 |  
      0 0

      Ano Pedro 08,napsal jste to,nad čím jsem uvažoval jako starý
      amatér, v mluvě a argumentech právnických.Jen asi ta nelibost
      k Slávii od občanů ČR by nebyla oprávněná.Jednak jsme jeden
      každý již zaplatili za prohrané arbitráže mnohonásobně více a
      jednak za to nemůže Slávia,ten symbol slušnosti a cti,které
      se k ní váže od jejího vzniku.Za tímto stavem jsou konkrétní osoby a také nefunkčnost policejního a soudního systému,který
      v Česku vládne.Logické by bylo,to se netýká jen arbitráže s
      ENICem,kdyby stát po prohře a zaplacení tvrdě a nekompromisně
      vymáhal náhradu po vinících,má k tomu zákonné prostředky a ne je nechat užívat si spokojeně a v blahobytu penízky ať již na golfových hřištích pro VIPy v Česku či na exotických ostrovech někde v cizině.Ale to se nestane ani v případě prohry státu s ENICem.Podol

    • Re: SDS sbírku zatím nespustí

      korwin     před 13 lety 23.04.2011 10:47 |  
      0 0

      Teda, prozradit podrobnosti ze smlouvy o právní pomoci, to seš dobrej borec. U nás by za to hrozil vyhazov. Ale chápu, že si se nám potřeboval pochlubit, nakolik něvěřím, že bys z toho fee viděl byť jen korunu, protože podle stylu, jakým se vyjadřuješ, bych tipoval, že v tý kanceláři děláš uklízeče.

      • Re: SDS sbírku zatím nespustí

        Viking     před 13 lety 23.04.2011 11:08 |  
        0 0

        Zřejmě nějaký nedostudovaný koncipient od kopírky:)

    • Re: SDS sbírku zatím nespustí

      Peregrin     před 13 lety 23.04.2011 18:07 |  
      0 0

      Obch. zák. jsem sice neměl od klauzury 1,5 roku v ruce, ale domnívám se, že tam bylo něco o napadnutí platnosti valné hromady v určité lhůtě po jejím konání. Pokud tohoto institutu ENIC nevyužil, tak si nemyslím, že by měla být nějaká arbitráž na místě. Vím, že něco řešil MS a pravděpodobně dal hodně formalisticky, jak to má ve zvyku, za pravdu současným vlastníkům. Momentálně je to pravděpodobně u VS a prý se tomu dostává i náležité pozornosti.

  7. Re: SDS sbírku zatím nespustí

    tantalos     před 13 lety 23.04.2011 09:37 |  
    0 0

    Objevila se zatím nejobjektivnější mediální informace o celé kauze:
    http://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-gambrinus-liga/104373/klic-ke-slavii-enic-vycouval-nebo-ho-vysplouchli.html.
    K tomu, abychom ovšem znali skutečnou pravdu, museli bychom znát podmínky, za nichž padlo rozhodnutí stavět stadion v Edenu.
    Jak známo, ENIC se při převzetí od PPF zavázal, že ho postaví. Na to konto také dostal Slavii údajně téměř zadarmo. Dlouho nic nedělal, ale pak se stavba rozjela - zřejmě investovaná Key Investmentem z dluhopisů a půjček.
    Otázky zůstávají:
    1. Nebyl majoritní podíl (cca 61 procent akcií) převeden na české subjekty v souvislosti se zahájením stavby stadionu?
    2. Pokud byl, jak se stalo, že dodnes Angličané vlastní papírové akcie na zhruba 98 procent akciovky? To je nepředali, nechali si je jako záruku proti vyšplouchnutí?
    3.Nebo stadion nebyl postaven Slavii, jak se slibovalo, ale E-sidu, jehož majitel je pochybný a může Slavii z Edenu vyhnat?
    4. Za jakých podmínek byl kapitalizován údajný dluh akciovky vůči ENICu, která Slavii do té doby snad nedala ani haléř, jenom jí za nevýhodných podmínek vysoko nad sazbou LIBOR peníze "půjčovala".
    5. Proč Angličané nepodnikli právní kroky proti údajnému vyšplouchnutí dřív? Proč spustili mediální kampaň až teď? Do té doby Collecott v mediích mlčel.
    6. Jaká je vazba mezi E-Side a ENICem? Proč teď E-Side stojí ve sporu na straně ENICu?

    • Re: SDS sbírku zatím nespustí

      Viking     před 13 lety 23.04.2011 10:50 |  
      0 0

      Obávám se že tohle se nikdy nedozvíme. Každý na každého něco ví, prostě v jednu v chvíli vyplave dohoda všech stran na povrch s dodatkem, že podmínky zůstanou utajeny.

      • Re: SDS sbírku zatím nespustí

        tantalos     před 13 lety 23.04.2011 11:24 |  
        0 0

        Byl jsem si dnes koupit Sport.
        Doležal v něm potvrzuje, že Slavia údajných 99 M podle dnešního kursu nedluží ENICu, ale postoupil ji na "jistou anglickou firmu".
        Svůj odchod z vedení vysvětluje sporem s Rosenem. "Možná jsem na něj až moc tlačil, když on Karlovi (KJ) stále věřil."
        K okolnostem "vyšplouchnutí" se ale nevyjádřil prý s ohledem na probíhající právní spor.
        Sisáka prý viděl za život třikrát, ale nikdy v Edenu.
        Jestli je Franc majitelem Slavie, neumí posoudit. "Když to dnes tvrdí, pak asi je."
        Slavia mu dluží v souvislosti s odtupným, nic ale zatím nepožadoval.
        Před postupem do LM měla Slavia dluh 180 M korun.

      • Re: SDS sbírku zatím nespustí

        tantalos     před 13 lety 23.04.2011 11:24 |  
        0 0

        Byl jsem si dnes koupit Sport.
        Doležal v něm potvrzuje, že Slavia údajných 99 M podle dnešního kursu nedluží ENICu, ale postoupil ji na "jistou anglickou firmu".
        Svůj odchod z vedení vysvětluje sporem s Rosenem. "Možná jsem na něj až moc tlačil, když on Karlovi (KJ) stále věřil."
        K okolnostem "vyšplouchnutí" se ale nevyjádřil prý s ohledem na probíhající právní spor.
        Sisáka prý viděl za život třikrát, ale nikdy v Edenu.
        Jestli je Franc majitelem Slavie, neumí posoudit. "Když to dnes tvrdí, pak asi je."
        Slavia mu dluží v souvislosti s odtupným, nic ale zatím nepožadoval.
        Před postupem do LM měla Slavia dluh 180 M korun.

  8. Re: SDS sbírku zatím nespustí

    klimi     před 13 lety 23.04.2011 11:40 |  
    0 0

    Být ENICem, tak se rozhodnutí o právoplatnosti té valné hromady radši vzdám, neboť by to pro ně kvůli zápasům Spurs vs SKS mohla být ještě velká ostuda!

    • Re: SDS sbírku zatím nespustí

      vavicek     před 13 lety 23.04.2011 12:34 |  
      0 0

      A to proč? ENIC neručí za vymahatelnost práva v ČR.

      • Re: SDS sbírku zatím nespustí

        Wommi     před 13 lety 23.04.2011 13:26 |  
        0 0

        ..no protoze pokud byl 100 pro vlastnikem, tak by vlastne vyslo najevo, ze v 2008 vlastnil dva kluby a oba hraly UEFA pohar a on tedy pred prislusnymi organy hral levou,...

  9. Hrdost a radost,

    5094     před 13 lety 23.04.2011 11:48 |  
    0 0

    stejně, jako tady psal Navar. V poslední době cítím ohromnou radost a hrdost, že jsem SLÁVISTA. Jsem Slávistou 40 let a ještě nikdy, ani při zisku titulů, jsem necítil takovou hrdost. Vážím si všech hráčů, zaměstnanců a především fandů. Když někdo píše, že přišlo "jen" 6 tis diváků. Vždyť je to sakra hodně oddaných lidí. Jsou to ti nejvěrnější. Co by za 6 tis diváků jinde v české lize dali. Říká se, že každá krize pomáhá a já věřím tomu, že i tato krize nám všem pomůže. Děkuji všem, kteří na Slavii chodí a drží prapor hooodně vysoko. Už se nám fandové ostatních klubů neposmívají a myslím, že závidí. Děkuji vám

  10. Re: SDS sbírku zatím nespustí

    vavicek     před 13 lety 23.04.2011 12:38 |  
    0 0

    „Firma ENIC byla a je oprávněným vlastníkem Slavie. Ti, co o sobě prohlašují, že jsou majiteli, zdá se, že si vydali podvodně akcie sami sobě. ENIC má skutečné akcie v úschově u svých právníků, kde byly vždy. ENIC neuznává jakoukoliv valnou hromadu anebo současné ředitele a představenstvo. Oni zaujali pozice a ženou klub do záhuby.
    Nemůžeme komentovat naše právní kroky, ale Slavii jsme finančně podporovali od roku 1997. Z klubu je nyní vyváděn majetek a nejsou žádné navazující investice. ENIC je dlouhodobým investorem v různých zemích. Nepochybně integrita firemního, právního a obchodního prostředí určuje přitažlivost zemí pro přicházející investice. Česká republika si určitě neudělá dobrou službu, když jakkoliv podpoří situaci, kdy si někdo může přisvojit nějaký majetek podvodem. Není náhoda, že fotbal ve Velké Británii je oceňován a je do něj investováno obchodními partnery z celého světa. Nikdy nebudete mít v České republice takový úspěch, pokud dopustíte, aby takové chování pokračovalo.
    ENIC půjčil klubu miliony eur, které jsou platné a splatné. Současné „představenstvo“ se neustále snaží odvolávat na bázi jurisdikce s cílem zabránit splacení, jak slíbili. Výsledkem je, že jsme museli absolvovat složitou soudní cestu, takže se dnes už nemohou nikam schovat. Spory nebyly o tom, zda se má, nebo nemá platit. Z jejich strany šlo pouze o zdržování.“

    Matthew Collecott
    ředitel společnosti ENIC

    http://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-gambrinus-liga/104373/klic-ke-slavii-enic-vycouval-nebo-ho-vysplouchli.html

    • Re: SDS sbírku zatím nespustí

      Wommi     před 13 lety 23.04.2011 13:23 |  
      0 0

      ...?....a?....

      mne docela zaujal komentar jednoho cloveka pod timto clankem,...
      .."Nehraje mi tu ,že:
      1) "..ENIC .... se podle všeho majoritním vlastníkem Tottenhamu stal až v roce 2007."(v červnu 2007)
      2)v lednu přišel na podivné valné hromadě o majoritu (na úplném konci ledna -31.1.2008)
      3)v únoru se Tottenham (většinový vlastník byl už ENIC) střetl se Slavií (přišetší ze 3.místa v zákl. skupině LM)- 14.2.2008
      Takže Enic by se stejně během prvních čtrnácti únorových dní musel zbavit majority ve Slavii sám.Napadá mě jestli ta valná hromada nebyla levárna na UEFU dohodnutá s Enicem.A že Enic podcenil "kreativitu" českých "podnikatelů".
      To je jen jedna z možných verzí."

      jeste k te debate ktera tu byla vedena vcera ohledne soudu,..

      vypada to, ze je dulezite rozklicovat rozhodnuti ang. soudu ohledne smlouvy o prevodu akcii, o ktere enic tvrdi ze soud potvrdil, ze akcie prevedeny nebyly,....psaly se tu vcera ruzne scenare o pripadnem prevodu, nebo prenechani a nasl.

      Docela by mi zajimalo, co by se delo, pokud by se opravdu prokazalo, ze akcie patri enicu, protoze pak by melo dojit k tomu, ze by vlastne cesky soud nemohl rozhodovat o tom, zda VH v 2008 byla radna ci nikoliv, ale musel by bud konstatovat, ze na ni vystuúpoval subjekt, ktery vlastnikem akcii nebyl, ac se prohlasoval za vlastnika a nebo by maximalne mohl zkoumat, zda udajny vlastnik, byl vlastnikem opravnenym,...

      Jinak clanek ve sportu ohledne enicu na mne spise dela dojem poskladanych informaci ze slavistickych stranek a obecne znamych skutecnosti, nez ze by novinar opravdu patral,..:)

    • Re: SDS sbírku zatím nespustí

      EdCable     před 13 lety 23.04.2011 22:04 |  
      0 0

      Svate slovo, nebo co?

  11. Re: SDS sbírku zatím nespustí

    TomsS     před 13 lety 23.04.2011 15:00 |  
    0 0

    Postoj SDS mi přijde rozumný. Nemá cenu hasit oheň, když v pozadí je požár, soustřeďme se na něj. SDS na mě svým vystupování a jednáním půsbí důvěryhodně, takže až na sbírku dojde, přispěju.

  12. Re: SDS sbírku zatím nespustí

    edenian     před 13 lety 23.04.2011 15:46 |  
    0 0

    SDS mi zatim pripada dost bezradny, ale to jsem i ja, tezko predpokladat na co by pristoupil takovej nebo makovej majitel nebo pseudomajitel.
    Co me ale vydesilo je to heslo pod clankem. Jestli to ctu spravne, je to jako obvykle oni, vy a my? Oni smejdi, vy zachranci a my po kterejch se chce, aby se aby to dali jim nebo vam? A druha vec, doufam ze v SDS nejsou nejaky hodny bolsevici nebo este hure naivni obcane? To by to dopadlo presne jako tehdy. Vubec zminovat osmasedesatej, co to sem kdo taha? Rozhodne pokud ma nekdo takovyhle hesla nebo myslenky v palici, je pro me stejnej jako Francove atd. Takze ani korunu. Ted teda opravdu nevim, co si mam myslet. Mohl by snad pan Vrba upresnit, o co jde? Je-li to jen hloupost, tak bych to rychle vymizel. Je-li to pokus o nejake posileni soudrznosti, tak je to teda hodne nepovedeny a taky s tim rychle pryc.

    • Re: SDS sbírku zatím nespustí

      Eluin (přítel SN)     před 13 lety 23.04.2011 16:33 |  
      0 0

      Já bych to zase takhle nerozebíral. Evidentně šlo o pokus o nějaké jednotící heslo. Rovněž si nemyslím, že by paralela se socialismem s lidskou tváří byla z těch nejšťastnějších, ale nevadí mi.

    • Re: SDS sbírku zatím nespustí

      podol (přítel SN)     před 13 lety 23.04.2011 17:01 |  
      0 0

      Ani jsem si toho hesla nakonec článku nevšiml,ale chápu jej jen
      jako obsah,proti kterému nemůže nikdo nic namítat.A jako pamětník r.1968 musím napsat,že po okupaci jsme byli všichni asi
      v takovém rozpoložení a depresi jako jsme dnes my Slávisté.A to
      většina občanů-nebyl jsem,nejsem a nebudu žádný bolševik a ta
      doba se mi vepsala nesmazatelně do paměti.Stejně jako mým rodičům r.1948 a mým prarodičům r.1918.Tak to nikdo nezjednodušujte a nesrovnávejte lidi z r.1968 s pány Francy a
      jemu podobnými.Kdoví,jak za 50 let budeme k smíchu našim potomkům s naší dnešní snahou zachránit Slávii.Podol

      • Re: SDS sbírku zatím nespustí

        edenian     před 13 lety 23.04.2011 20:21 |  
        0 0

        Podole, pokud se budeme snazit zachranit Slavii Francum atd., budeme k smichu uz zejtra, tak jako jsou dnes vsichni kteri sli s hodnymi bolseviky Dubcekem, Smrkovskym a Svobodou zachranovat socialismus s tzv. lidskou tvari proti zlym bolsevikum.../ jmena si dosadte/. Je to velmi presna paralela, nijak nezjednodusena. Pokud se nam chce pomoci zachranovat Slavii, tedy neco co nema s Francema atd. ve sve podstate nic spolecneho, nema prece smysl se ohanet zminenym heslem. Naopak mi to pripada nevkusne. Nic vic jsem tim nechtel rici. Popravde neznam nikoho, kdo by v 68 nespojoval budoucnost s Dubcekem atd. Jenom Rusove rychle pochopili, ze by se to nasledne mohlo stat. Otazka je, jestli nas precenili nebo ne :-) Tak si neberte osobne, stalo se. Jsem pripraven akceptovat 3.ligu bez tech kreatur ve vedeni klubu. Pravda je, ze licence nic neresi. Sracky zustavaji.

        • Re: SDS sbírku zatím nespustí

          podol (přítel SN)     před 13 lety 24.04.2011 05:15 |  
          0 0

          Netahejme do toho politiku,bude to moje poslední reakce na toto téma.
          Ozvat jsem se musel,to nebyla adekvátní reakce na jistě neúmyslné přirovnání.Já jsem tu dobu prožil,byla pro mne nejtragičtější v životě a těžce jsem na ni doplatil-osobně,profesně i lidsky.Můj přítel přišel v prvních dnech okupace o jediného syna,
          což neunesl a po několika letech živoření si vzal život.Neprožil jste
          dobu období stalinismu,s procesy,tábory a kriminály.Nedivte se,
          že jakýkoli pokrok,a to nepopiratelně byl,vznil obnovený Skaut,
          začal být svobodnější tisk,vznikly organizace jako KAN atd.vzbudil v nás naději,že může být lépe.Těžko to může odsuzovat někdo,kdo tuto dobu neprožil.Potom přišla invaze a následné kroky,jeichž psychologie mi připomíná situaci v nynější Slávii.
          Normalizace nepřišla najednou,ale postupnými kroky,s kolaboranty
          a nastrčenými figurami,s vydíráním,vyhrožování a lží.Systém
          1 krok vpřed a 3 vzad.Potom prověrky,vyhazování z práce,represe
          i proti rodinám a příbuzným.Nemožnost studia pro děti.To vše mne
          postihlo.To srovnání možná naivků s dnešními pochybnými osobami se mne dotklo osobně a považuji je za urážlivé a neadekvátní k onomu jednomu řádku,kde kdyby nebyl napsán
          r.1968,tak byste ani nevěděl,že to bylo heslo,které spojovalo
          většinu národa v odporu proti okupantům.Dnes,zatím,můžeme
          verbálně protestovat proti čemukoliv,ale že se lidé bojí napsat,
          nebo zveřejnit svůj názor k osobě pána,možná zapojeného
          do majetnictví Slávie,že není radno si sním něco začínat,že se ho bojí soudci a politici,to je alarmující.
          Končím a ujišťuji,že tento rozvláčný příspěvek byl můj poslední.
          Podol

          • Re: SDS sbírku zatím nespustí

            edenian     před 13 lety 24.04.2011 22:45 |  
            0 0

            Zajiste souhlasim, abychom do toho netahali politiku. Ale prave vzhledem k odkazu na 68 jsem pouze vznesl verejny dotaz. Nic vic. A v naproste ucte k vasim zasadam vkladam opetovne vety z meho prispevku: "Jestli to ctu spravne, je to jako obvykle oni, vy a my? Oni smejdi, vy zachranci a my po kterejch se chce, abychom to dali jim nebo vam?" Jiste po opetovnem precteni poznate, ze jsem vas k Francum atd. neprirovnaval, neni tedy duvod k urazeni. Mozna muj preklep zpusobil jiste neporozumeni. V interpretaci nasi historie bychom se asi casto neshodli, ale to snad nevadi. Ani ja se timto tematem nepotrebuji dale zabyvat, tedy nashle s virou v lepsi temata k hovorum.

    • Re: SDS sbírku zatím nespustí

      eomer (přítel SN)     před 13 lety 23.04.2011 18:39 |  
      0 0

      Já spíš doufám, že raději už nebudou potřeba nějaké sbírky. Stran dalšího ročníku ať ve 1. či 3. lize. Dává mi smysl (jak také nakousl Platil), aby si každý kdo je ochotný dát jeden, dva či pět tisíc koupil raději na příští ročník permici a tím na rozdíl od daru měl i nějakou malo protiváhu za vydané peníze. I kdyby se za rok dostal jen 3x na stadion. Pokud by takto uvažovala většíïna, třebas by se mohlo prodat i 12 tis. permic (možná víc) . Průměrná návštěva by se zvedla- odvozeně pak i atmosféra na stadionu. ( Vše podmíněno jiným vlastníkem či holým bojem o přežití)

      • Re: SDS sbírku zatím nespustí

        Kmotr (přítel SN)     před 13 lety 24.04.2011 09:27 |  
        0 0

        No tak ten zásadní rozdíl je v tom, že peníze za permice se ztratí do nikam jako se ztratili ty dosud. Když se ty peníze vyberou sbírkou a svěří se opravdovým slávistů očekává se, že s nimi bude dobře ale hlavně transparentně naloženo. Protiváhou navíc může být už zmíněná účast v orgánech společnosti, vlastnictví značky atd..
        Takže jediný kdy je možné uvažovat o tvém modelu je nový transparentní vlastník a ten je pro mě pořád v nedohlednu. Proto se asi mluví více o sbírce než o koupi permanentek..

        • Re: SDS sbírku zatím nespustí

          eomer (přítel SN)     před 13 lety 24.04.2011 11:04 |  
          0 0

          Jasné- proto ta má poslední věta v závorce.

    • Re: SDS sbírku zatím nespustí

      janko (přítel SN)     před 13 lety 23.04.2011 20:38 |  
      0 0

      No já to chápu jako jako výzvu, že SDS drží s ostatními fanoušky a ty by měly držet s SDS... ne jako výzvu na soudržnost s Platilem, či dokonce Francem....

  13. Re: SDS sbírku zatím nespustí

    lassiter     před 13 lety 24.04.2011 08:46 |  
    0 0

    Jsem si teď přečet včerejší rozhovor s Doležalem a nevim jestli se smát nebo brečet. Velmi dobré je "Když se podíváte do výročních zpráv, které jsou volně dostupné v obchodním rejstříku, zjistíte, že naše hospodaření bylo v pořádku." :-)

    • Re: SDS sbírku zatím nespustí

      Wommi     před 13 lety 24.04.2011 09:50 |  
      0 0

      ..mozna to myslet tak, jako ze v tech ktere jsou v OR, tak je vse v poradku:)....pak je ale smula, ze se ho redaktor nezepta na to, proc tam uz dalsi dve nejsou,...???

    • Re: SDS sbírku zatím nespustí

      bongor     před 13 lety 24.04.2011 11:02 |  
      0 0

      Já se už nedivím vůbec ničemu a zvlášť ne panu Doležalovi,je to přece známý vtipálek.Účetnictví je v pořádku,ale peníze jsou v prdeli,chtěl zřejmě dotyčný dodat.