Fortuna liga

Olomouc - Slavia 0:0

Slávisté dnes opět měli možnost dostat se na čtvrté místo ligové tabulky, ale opět se jim to nepodařilo. Naopak bodově se na nás dotáhla Ostrava. Je to veliká škoda, aby nás to ještě nemrzelo.

sestava: R. černý - L. Došek, T. Šilhavý, A. Petrouš, G. Sankovič (46. Š. Vachoušek) - P. Gedeon, R. Dostálek, F. Stibůrek (62. K. Piták), T. Hrdlička - T. Došek, R. Skácel (81. T. Kuchař)

Utkání jsem bohužel neviděl, jen mě trošku překvapila naše sestava.

Info ze Sportovních novin: V posledním zápasu sezóny na domácím hřišti vybojovali fotbalisté olomoucké Sigmy bezgólovou remízu se Slavií. I když v utkání nepadl gól, měli se příznivci zásluhou obou mužstev na co dívat. Velmi dobře zachytali brankáři Vaniak a černý a obrany obou celků předčily soupeřovy útočníky. Získaný bod Slavii pomohl v boji o čtvrté místo, který rovněž rozhodne až poslední ligové kolo.

V úvodní patnáctiminutovce měli míč většinou na svých kopačkách domácí, zatímco Pražané pouze vyčkávali. V 5. minutě vystřelil z dálky Siegl, černý však odvrátil na roh. Chvíli nato unikl po pravé straně Vlček, nacentroval míč k nabíhajícímu Reiterovi a tomu chyběly k přesné hlavičce pouze centimetry. V závěru úvodní čtvrthodiny to Vlček zkusil ještě jednou, z dobré pozice však mířil nad břevno.

V 16. minutě vyslal do útoku Lukáš Došek svého bratra Tomáše a po jeho centru měli velké šance ke vstřelení branky Hrdlička a Stibůrek, ale jejich pokusy se podařilo olomoucké obraně zblokovat. V 26. minutě pak unikl opět po pravé straně Tomáš Došek, jenže nabíhající Skácel sám před prázdnou brankou Sigmy na míč nedosáhl. Ve hře Olomouce přibylo nepřesných přihrávek, po kterých Slavia vyrážela k nebezpečným protiútokům.

Do druhého poločasu poslal trenér Beránek místo Sankoviče na hřiště Vachouška, který záhy využil Špiláčkovy chyby a po jeho centru Tomáš Došek přestřelil. O chvíli později se prodral šestnáctkou před branku domácích Gedeon, ale jeho bomba minula Vaniakovu pravou tyč.

Pak se dostali do několika slibně vypadajících akcí domácí, chyběla jim však přesnější finální přihrávka. V 60. minutě dal střelou z dálky vyniknout černému Reiter, chvíli nato předvedl Kučera parádní sólo od půlicí čáry, ale v šestnáctce mu už k přesnějšímu zakončení chyběly síly. V 69. minutě zase na druhé straně hřiště Vaniak efektně zlikvidoval střelu Lukáše Doška.

čtvrt hodiny před koncem mohl po rohovém kopu rozhodnout zápas pro hosty Šilhavý, z hranice šestnáctky ale nastřelil pouze levou tyč Vaniakovy branky. V závěru ještě Kobylík po sólu trefil jen obránce hostí a Špiláčkovu střelu černý nadvakrát zlikvidoval.

Miroslav Beránek: "Chtěli jsme dohnat ztracené body z minulého utkání doma s Příbramí. Dnes jsme k vítězství měli blíže než před týdnem. Mohu být spokojen s defenzívou mužstva, problémem je ale útočná fáze. V koncovce nám chybí klid a lepší řešení. Potřebujeme akce kvalitněji dohrát."

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)