Fortuna liga

Slavia se v pátek představí na Slovácku

Bláznivý týden zažívají příznivci červenobílých barev. Nejprve vítězné derby se Spartou, tři dny na to další pokoření rivala, tentokráte v podání juniorky, a o pár chvil vystřízlivění po vypadnutí v domácím poháru s druholigovým Ústím. A aby toho nebylo málo, tak hned další tři dny poté se slávističtí hráči představí na půdě Slovácka. Slávistický fanoušek si tak na nedostatek fotbalu v této době nemůže stěžovat. 

Vítězství, remíza, vítězství, remíza, vítězství, remíza. Ne, nedošlo k pochybení v podobě ctrl+c, ctrl+v. Toto je bilance Slavie v posledních šesti soutěžních zápasech. Logicky by se tak nyní nabízela další výhra, ale je třeba zmínit, že vítězství přicházely na domácí na půdě, zatímco remízy se rodily na té venkovní. A protože tentokráte kvůli vloženému pohárovému zápasu hrají slávisté dva venkovní zápasy po sobě, tak jedna z posloupností skončí. Zůstává jen otázka, která to bude.

Kdyby se na Slovácku nic nezměnilo od začátku sezóny, tak by se zdála jasně pravděpodobnější ta negativnější. Jenže asi bohužel tým z Uherského Hradiště z doby na začátku srpna a teď, to je úplně jiný tým. Největší roli hraje pravděpodobně trenér Habanec, který do mužstva přišel po třech kolech, třech porážkách. A pod jeho vedením se rázem Slovácko zařadilo mezi týmy s tou nejlepší aktuální formou. Jistě, výhry proti Teplicím či Příbrami se nedají přeceňovat, ale zdolání Mladé Boleslavi či remíza v Plzni, to již za zmínku určitě stojí. Mužstvu se vyloženě nepovedl za tu dobu jen jeden zápas, to když v televizním utkání před 14 dny podlehli v domácím prostředí Jablonci. Ale každý kdo ten zápas viděl, tak mi jistě dá za pravdu, že šlo o zápas, na který si bůh fotbalovosti nevyčlenil místo v kalendáři. Svým způsobem šlo o podobný zápas jako derby, jen s tím rozdílem, že šťastnější byl hostující tým. Bez zajímavosti ale určitě není velké množství ofsajdů, kterého se domácí hráči v tomto zápase dopustili v prvním poločase. Přiznám se, že si již nejsem jistý přesným počtem, ale šlo minimálně o číslovku 8. Těžko říci, zda šlo o precizní vysouvání ofsajdové pasti od Jablonce, či jen zapomínání hrotového útočníka Doška, ale každý má jistě v paměti problémy slávistů s vystavováním do ofsajdu a mnoho branek, které sešívaní za posledních několik let kvůli tomu dostali.

Tentokráte by se však hodilo, aby taková nebyla ani jedna a Kamil Čontofalský tak i nadále pokračoval v úctyhodné sérii bez obdržené branky. Hodilo by se to především proto, že jestli něco poslední dobou Slavii trápí, tak je to střílení branek. V posledních třech ligových zápasech venku totiž nedokázali umístit balón mezi tři tyče ani jednou a poslední domácí zápasy také nebyla přehlídka úplného festivalu šancí a branek. Proto se dá předpokládat, že zápas by mohl být i jen o jediné brance. V každém případě já osobně neočekávám, že by šlo o nějaký nádherný fotbal nahoru - dolů, pokud samozřejmě nepadne na nějaké straně rychlá branka.

Což o to, Slovácko může hrát poměrně v klidu, jeho bodový zisk ho již předurčuje v klidnému pobytu ve středu tabulky a přenechání sestupových starostí jiným týmům, ale Slavii jde stále o hodně. Tým se jednak potřebuje revanšovat fanouškům, veřejnosti, ale i sám sobě za vypadnutí v Ústí a zároveň nebýt hned po překročení prahu vyhozen z pokoje jménem Kandidáti o boj o poháry.

Týmu bude i nadále chybět Jan Vošahlík, stejně jako Frejlach či Zákostelský, ale na druhou stranu by již měl být připraven Martin Dobrotka. Přesto se nedá očekávat, že by prozatím konzervativní trenér Rada šahal do poměrně dobře fungující obrany. Naopak je klidně možné, že se v sestavě objeví znovu Lukáš Jarolím. Ať tak, či onak, Slavii se na Slovácku dlouhodobě nedaří. Krom loňské sezóny a vítězství 3:1 se dá mluvit pro červenobílé o stadionu temna. Předchozí vítězství se totiž datuje k době až před 10 a půl lety! Z 9 ostatních zápasů od té doby pak 5x vyhrálo Slovácko a 4x se zrodil smírný stav. Je však načase potvrdit loňské vítězství a po době špatných výsledků naopak na stadionu Miroslava Valenty nastolit dobu těch veselejších.

Utkání můžete sledovat krom samotné návštěvy stadionu i na Fanda TV.

Komentáře (39)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia se v pátek představí na Slovácku

    vlk30 (přítel SN)     před 12 lety 04.10.2012 18:09 |  
    0 0

    Mám obavu že se uherák do nás pustí pěkně od podlahy a budou nás pěkně prasit a bude to pěkně bolet.Naše venkovní výkony nejsou nijak oslnivé tak budu rád za kříž.

    • Re: Slavia se v pátek představí na Slovácku

      bongor     před 12 lety 04.10.2012 20:50 |  
      0 0

      Koukám,že Křetínského kabela doputovala až do Portugalska.Bilbao je samá žlutá,penalta.Ovšem Bilbao je třetí od konce,takže zas taková sláva to nebude.
      A další derby pro nás.Hokejky porazily rumuny 3-2.

      • Re: Slavia se v pátek představí na Slovácku

        Dobi     před 12 lety 04.10.2012 22:09 |  
        0 0

        To Bilbao neovlivníme, ale ten hokej potěší dvojnásob. Zvláště poté, co to bylo 0:1 a 1:2! Ani výměna trenéra jim nepomohla. A tak trvá moje doporučení pro ně zalistovat v povinné maturitní literatuře z našich čásů (naštěstí) tehdynestátní (ale logicky sestavené) maturity. Jmenovitě v přehledu děl Maxima Gorké ho, kde je docela pěkná knížka: NA DNĚ!!!

        • Re: Slavia se v pátek představí na Slovácku

          bongor     před 12 lety 05.10.2012 08:07 |  
          0 0

          To Bilbao,to je slávy a zase už ty hloupý kecy.Senzace a tak dále.Je to asi taková senzace,jako když nějaký náš sprinter porazí Bolta,jenže když už bude v důchodu.Na jednu stranu je to ale dobře,teď se budou pár dní vznášet v oblacích,než se vrátí do
          reality podprůměru.

          • Re: Slavia se v pátek představí na Slovácku

            doors     před 12 lety 05.10.2012 08:20 |  
            0 0

            ty to píšeš tak, že to vypadá, že my porážíme takovéto kluby běžně, jak na běžícím pásu... Že jsem si v Ústí nevšiml...
            Jinak mě je jedno, jak hrajou rudý, to je jejich věc.

          • Re: Slavia se v pátek představí na Slovácku

            martyni (přítel SN)     před 12 lety 05.10.2012 10:41 |  
            0 0

            No bongore, ja to nevidel cely, ale ty goly byly pekne haluzacky.. 2 vlastni a vymyslena penalta..:). ale tak jo, je to pekny uspech..

  2. Re: Slavia se v pátek představí na Slovácku

    spino     před 12 lety 04.10.2012 21:52 |  
    0 0

    Koukám, že máme další nové sponzory. Jen tak dál pane Kusý, je za vámi vidět práce!!!

    PS: A ty Platile se budeš smažit v pekle!

    • Re: Slavia se v pátek představí na Slovácku

      PetCC     před 12 lety 04.10.2012 22:03 |  
      0 0

      A kde na to koukáš? :-)

    • Re: Slavia se v pátek představí na Slovácku

      fredydj (přítel SN)     před 12 lety 05.10.2012 10:49 |  
      0 0

      Roto?

      • Re: Slavia se v pátek představí na Slovácku

        TomaXis     před 12 lety 05.10.2012 12:48 |  
        0 0

        to roto vlastni Rosen co?

        • Re: Slavia se v pátek představí na Slovácku

          fredydj (přítel SN)     před 12 lety 05.10.2012 12:55 |  
          0 0

          vubec netušim jestli je to ten sponzor a jestli ho vlastní Rosen.....

          • Re: Slavia se v pátek představí na Slovácku

            vlk30 (přítel SN)     před 12 lety 05.10.2012 13:05 |  
            0 0

            Roto patří Rosenovi nebo rodině.Zádnej novej sponzor to rozhodně není.

        • Re: Slavia se v pátek představí na Slovácku

          honzah (přítel SN)     před 12 lety 05.10.2012 14:46 |  
          0 0

          Roto jako RosenTomáš :-)

      • Re: Slavia se v pátek představí na Slovácku

        sasky     před 12 lety 05.10.2012 15:32 |  
        0 0

        Roto sponzoruje Slavii už pěknou řádku let. Myslím, že myslel spíš Sport Invest... :)

  3. Re: Slavia se v pátek představí na Slovácku

    quelhar (admin)     před 12 lety 05.10.2012 11:55 |  
    0 0

    No, trener domacich na me pusobi pomerne sebevedome... "Prizpusobime se jen okatym vecem ve hre Slavie."

    http://fotbal.idnes.cz/svatopluk-habanec-pred-zapasem-se-slavii-ff6-/fotbal.aspx?c=A121005_1836913_fotbal_elv

    No, mam z toho zapasu respekt, tri body by byly vyborne (aspon chvili byt treti, bod pred Spartou :o)), ale mam pocit, ze asi budeme radi za bod... Hlavne at uz konecne venku predvedeme neco lepsiho nez ustraseneho zandoura s minimem streleckych prilezitosti.

    • Re: Slavia se v pátek představí na Slovácku

      slaviator     před 12 lety 05.10.2012 11:59 |  
      0 0

      Vyhrajeme jedna nula!

    • Re: Slavia se v pátek představí na Slovácku

      subHuman     před 12 lety 05.10.2012 12:16 |  
      0 0

      Bod beru pouze v kombinaci s následující domácí výhrou.

      • Re: Slavia se v pátek představí na Slovácku

        quelhar (admin)     před 12 lety 05.10.2012 12:28 |  
        0 0

        Tak domaci vyhra nad Pribrami je povinnost bez ohledu na to, jak to dopadne dnes.

        Celkove nam zbyva 7 zapasu do konce podzimu, jen tri z nich doma, z toho navic jeden proti Plzni. Na druhou stranu hrajeme krome Jablonce venku na hristi souperu ze stredu tabulky nebo horsich. Proto bych se do konce podzimu rad dockal aspon jedne vyhry venku, dvou vyher doma a k tomu nejakych remiz, takze bych chtel minimalne 12 bodu. Prezimovat s 26 body bych povazoval za solidni (lepsi nez posledni 3 sezony). Na jare bych ocekaval dalsi zlepseni, takze napr. stejny pocet bodu za mensi pocet kol. A pak by se videlo, k cemu by stacilo mirne pres 50 bodu v celkove tabulce. Vetsinou to staciva na 4. misto, coz by za jistych okolnosti mohlo stacit na pohary.

        • Re: Slavia se v pátek představí na Slovácku

          vlk30 (přítel SN)     před 12 lety 05.10.2012 13:13 |  
          0 0

          No maluješ to tady pěkně,ale já to tak optimisticky nevidím.Když dnes rupnem tak budem rádi za 10 bodů do konce podzimu při dosavadnich výsledcích na hřištích soupeřů.

          • Re: Slavia se v pátek představí na Slovácku

            quelhar (admin)     před 12 lety 05.10.2012 13:21 |  
            0 0

            Ja porad doufam, ze uz i z hlediska statistiky kdyz nas cekaji venku Slovacko, Hradec a Budejovice, tak tam minimalne jedna vyhra musi padnout. A to se ani neodvazuju pomyslet, ze bychom mohli vyhrat v Jablonci :o)
            Ale jinak mas pravdu, je to takove sneni, jak by to mohlo vypadat. Kazdopadne si myslim, ze je realne se na konci sezony priblizit 50 bodum, i kdyz v zime asi odejde Latka, tak pocitam, ze prijdou i nejake uzitecne posily a taky se na jare projevi nejaky progres, co se tyce ofenzivy.

            • Re: Slavia se v pátek představí na Slovácku

              vlk30 (přítel SN)     před 12 lety 05.10.2012 16:36 |  
              0 0

              Při našich pověstných jarech na to radši nemyslet a bez Latyho se vůbec nedvažuji.Nejhorší že do těch jablek jezdíme tam na to budu vůbec zvědavěj.:-)

              • Re: Slavia se v pátek představí na Slovácku

                quelhar (admin)     před 12 lety 05.10.2012 17:00 |  
                0 0

                No, posledni sezony se rozdil mezi podzimy a jary pomalu smazal a v kadru uz neni snad skoro nikdo, kdo by si pamatoval, ze Slavia na jare ztraci vic nez na podzim :o) Tak treba to naopak bude lepsi :o)

                • Re: Slavia se v pátek představí na Slovácku

                  Eluin (přítel SN)     před 12 lety 05.10.2012 18:06 |  
                  0 0

                  Hubáček je taková kolektivní paměť našeho týmu :-).
                  Jinak - IMHO - dovoluji si tipnout, že těch 50 bodů nějak uděláme.

                • Re: Slavia se v pátek představí na Slovácku

                  slaviator     před 12 lety 05.10.2012 18:17 |  
                  0 0

                  Dokonce snad poslední dvě sezony jsme měli slabší podzim než jaro... Ale jsem línej to počítat :-)

            • Re: Slavia se v pátek představí na Slovácku

              PetCC     před 12 lety 05.10.2012 16:45 |  
              0 0

              Zatím jedem tak na 45 bodů, vcelku bych asi ani víc neočekával.

  4. Re: Slavia se v pátek představí na Slovácku

    mart     před 12 lety 05.10.2012 13:57 |  
    0 0

    Prosba.
    Tolsimir pise, ze je to na TV Fanda.
    V posledni dobe mi tipsport ( a sazkatip, ... samozrejme i CT4) pise, ze porad je mozno sledovat jen na uzemi CR ... :(, coz mi je ponekud na prd.
    Tedy k veci. Da se ten Fanda sledovat na netu?
    Dik mart
    (samozrejme to vyzkousim pres wiziwig.com..., ale rada "odbornika by byla vitana :)

    • Re: Slavia se v pátek představí na Slovácku

      honzah (přítel SN)     před 12 lety 05.10.2012 14:44 |  
      0 0

      Obávám se, že nikoliv - ostatně v archivu mají jen asi 8257 videí, kde nahý baby čtou zprávy :-/

      • Re: Slavia se v pátek představí na Slovácku

        VitK     před 12 lety 05.10.2012 16:03 |  
        0 0

        Mám podobný problém jako Mart. Na základě toho jsem se v průběhu zápasu s Libercem zaregistroval na TV Voyo. Strhli mi 189 Kč a výsledkem bylo, že jsem vlastně mohl sledovat zprávy TV Nova. Přenosy z NovaSport sice inzerují, ale nenaběhne to. Prověřeno během zápasu s Duklou Už jsem se zase odhlásil, jsou to vyhozené peníze.

        • Re: Slavia se v pátek představí na Slovácku

          Ferguss     před 12 lety 05.10.2012 16:06 |  
          0 0

          A není problém na tvém počítači? Mě Voyo normálně fungovalo, měl jsem to chvilku kvůli boxu.

        • Re: Slavia se v pátek představí na Slovácku

          slaviator     před 12 lety 05.10.2012 18:23 |  
          0 0

          První týden po registraci máš zdarma, platíš až potom. A přenosy z Nova Sport i TV Fanda samozřejmě jdou, plus na voyo.cz najdeš ještě kupu sportovních utkání a závodů, co se nevysílá ani na NS či Fandovi...

    • Re: Slavia se v pátek představí na Slovácku

      honzah (přítel SN)     před 12 lety 05.10.2012 14:45 |  
      0 0

      No, možná by to utkání bylo sledovatelné duálně na TV Voyo, ale asi se to musí nějak zařídit s registrací, nikdy jsem to nezkoušel.

    • Re: Slavia se v pátek představí na Slovácku

      martyni (přítel SN)     před 12 lety 05.10.2012 15:21 |  
      0 0

      TV Fandu jsem zatim moc nepochopil.. na internetu to zrejme nebezi, ze? Pisou, ze to je normalni digitalni kanal, ale to se mi taky nezda.. Ma nekdo zkusenosti?

      • Re: Slavia se v pátek představí na Slovácku

        slaviator     před 12 lety 05.10.2012 18:20 |  
        0 0

        Jde to na voyo.cz. Prvních sedm dní po registraci (registrace se poztvrzuje SMSkou asi za 9 kč) máš týden sledování voyo.cz zdarma, potom se platí asi 169 kč/měsíc. Dávají tam fotbal, dávaj tam hokej, box, formule... Najdeš tam všechny sportovní utkání, co vysílá Nova Sport a TV Fanda plus ještě dost navíc...

    • Re: Slavia se v pátek představí na Slovácku

      Ferguss     před 12 lety 05.10.2012 16:05 |  
      0 0

      TV Fanda je šířen z multiplexu 4, který má dost chabé pokrytí, sice se chlubí pokrytím 82% obyvatel, ale to je podle mýho blbost. Třeba z Cukráku nevysílá. Stačí znovu projet ladění na TV případně set-top boxu. Buď se to chytne nebo ne. Možná to poběží na Voyo.cz, ale to je placené. Je tam 7 denní zkušební lhůta zadarmo, ale musí se zaktivivovat SMS předplatné a to po těch 7 dnech začne strhávat automaticky měsíční přeplatné, takže je důležité nezapomenout to zrušit. No a nebo klasika přes sazkatip - mě se osvědčilo pustit to třeba 5 minut před začátkem, kdy tam začne běžet odpočítávání.

      • Re: Slavia se v pátek představí na Slovácku

        slaviator     před 12 lety 05.10.2012 18:25 |  
        0 0

        btw jak je to s Fandou na satelitu? Jsem ho nenašel, tam asi nevysílá, co? Vysílá jen DVB-T?

        • Re: Slavia se v pátek představí na Slovácku

          mart     před 12 lety 05.10.2012 18:35 |  
          0 0

          Jak je to se satelitem nevim, neb mi muj "satelitni odbornik" asi pred mesicem volal, ze je na ceste ... a od ty doby sem o nem neslysel :D .... cili momentalne bez satelitu
          Aby to nedopadlo, jak kdyz sme holkam v sekretariatu zapovedeli internet ... a me to pak v kancelari nepustilo ani Slavia.cz ani idnes... :)... paradoxne jedine co sem mohl brouzdat byla superslavia .... a na ni Lukas, kterej mi (pan Buh mu za to zaplat :) "prekladal" text on lajnu na Superlavii .... to musi bejt tak sest sedum let.. :D.
          Ale nezapomnel sem, a jeste jednou dekuji Lukasi :)
          mart

          • Re: Slavia se v pátek představí na Slovácku

            slaviator     před 12 lety 05.10.2012 18:42 |  
            0 0

            Jo, to si vzpomínám, to tu byl nějak začátkem Karel Jarolím. A mám pocit, že jsme ten zápas snad vyhráli. :-)

        • Re: Slavia se v pátek představí na Slovácku

          Karel13     před 12 lety 05.10.2012 19:33 |  
          0 0

          Na satelitu běží Fanda v pohodě od začátku. Stačí do googlu zadat Fanda a tam už se dočteš jak naladit.

    • Re: Slavia se v pátek představí na Slovácku

      PetCC     před 12 lety 05.10.2012 16:55 |  
      0 0

      Ty nejsi v Čechách? Pokud ne, tak by se to mohlo asi nějak obejít, ale jak, to nevím.
      Možná by to šlo nějak udělat ve VLC playeru, ale jak, to už je na mě moc složitý.