Fortuna liga

Po reprezentační pauze Slavia hostí Příbram

V již tradičně jiném než oficiálním termínu přivítají sešívaní tým ze spodku tabulky. Zápas začíná v pátek v 20.15 a přímý přenos nabízí Fanda.

Poslední kolo nemohlo být z pohledu zítřejších soupeřů více rozdílné. Bohužel, tu špatnou stranu zde musela zastupovat Slavia. Je pravděpodobné, že spousta z vás již z hlavy ostudný nezdar na Slovácku a prohru 0:3 pro jistotu vytěsnila jako nějaký špatný sen a poslední ligový zápas je tak pro vás stále derby, ale bohužel, tým bez zraněného Martina Latky a absentujícího Ondřeje Petráka neměl žádnou tvář a po zásluze prohrál v souboji na druhém konci republiky rozdílem třídy. Naproti tomu Příbram potvrdila, že ač je tato sezóna zatím pro ní tragická, tak jedna věc se jim daří - ztěžovat život týmům, bojujícím o poháry. Na Spartě dokázala vstřelit první gól a letenští měli co dělat, aby dokázali zápas otočit. Jablonec, také v domácím prostředí, si již v 80. minutě pravděpodobně říkal, že jen v klidu dokráčí k vítězství, vzhledem k pohodovému dvougólovému náskoku, ale Středočeši ještě zabrali a dvěma góly dotáhnout zápas k remíze. A konečně, v předchozím kole si vyšlápla Příbram na možná favorita největšího a hned to bylo i za tři body - porazila Plzeň 1:0. 

Z toho vyplývá, že podcenit Příbram by se nemuselo až tolik vyplatit. Na druhou stranu, Slavii se zatím domácí zápasy poměrně daří. Po dvou úvodních remízach přišly tři výhry v řadě s úctyhodným skóre 10:0. Navíc, Slavii se na Příbram doma historicky daří. Z posledních 13 domácích zápasů s tímto sokem se hned 10x radovali sešívaní z vítězství a třikrát skončil zápas remízou, přičemž ta poslední byla v sezóně 06/07, od té doby přišly 4 vítězství.

Je třeba říci, že jestli měla přijít reprezentační přestávka, tak přišla pro Slavii v tu nejlepší vhodnou dobu. Dala totiž prostor se uzdravit marodům Tusjakovi s Petrákem a především ikoně týmu Martinovi Latkovi. Na marodce tak zůstává jen dlouhodobě zraněný Zákostelský a Vošahlík. Bude jistě zajímavé sledovat sestavu, zda trenér Rada nechá již bývalého kapitána Jarolíma na lavičce, či mu dá možnost si připsat další start v základní sestavě.

Ať tak, či onak, výhra nad Příbramí by měla pro tým s ambicemi Slavie povinností. Tím spíše v domácím prostředí. Osobně pevně věřím v sílu domácího prostředí a že před snad důstojnou návštěvou Slavie dokáže v poklidu zvítězit o více branek.

Komentáře (6)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Po reprezentační pauze Slavia hostí Příbram

    Alanor (admin)     před 12 lety 18.10.2012 15:12 |  
    0 0

    Patronem utkání je Jan Pirk, na což jsem už nějakou dobu čekal. Přesně takovými lidmi by se měla Slavia prezentovat.

    • Re: Po reprezentační pauze Slavia hostí Příbram

      sasky     před 12 lety 18.10.2012 22:52 |  
      0 0

      Pirk je člověk, jakých naše republika moc nemá. Ani neměla. Má můj obdiv už za svoje tvrzení, že nemůže umřít do té doby, než vyškolí svého nástupce :)

    • Re: Po reprezentační pauze Slavia hostí Příbram

      patras     před 12 lety 19.10.2012 18:21 |  
      0 0

      Pan Dr. Pirk to je největší Čech jaký je!!! Sem šťastnej, že je Slavistou!!! Moc si to ho PÁNA VÁŽÍM!!!

  2. Tip

    goofy38     před 12 lety 19.10.2012 16:58 |  
    0 0

    3:1 - nic než výhru neberu!

    • Re: Tip

      fredydj (přítel SN)     před 12 lety 19.10.2012 17:26 |  
      0 0

      tak tak nic než výhra nepřipadá v úvahu :))

  3. Re: Po reprezentační pauze Slavia hostí Příbram

    zeleznik2     před 12 lety 19.10.2012 18:41 |  
    0 0

    Naprosto souhlasím, musí být konečně zase výhra a především výkon za který bysme se nemuseli stydět. Moje sestava:
    Čontofalský - Nitranský, Latka, Dobrotka, Juhar/Čonka - Petrák- Kisel, Tusjak, Zmrhal - Hurka, Míčola.
    No stejně si myslím, že tam bude Škoda místo Hurky a obávám se zda nenastoupí Lukáš namísto Tusjaka nebo Zmrhala. Tipuji 2:0 Kisel, Míčola, ale budu rád, za každé vítězství Martin.