Fortuna liga

V sobotu v Edenu s Libercem

Po šťastné výhře v Brně se sešívaným do cesty postaví protivník z chladného severu - Slovan Liberec. Ten na jaře ještě nepoznal hořkost porážky, což spolu s možností vidět znovu Rudu Skácela v červenobílém dává skvělou pozvánku na zápas. Pro ty, kteří nedorazí, pak ČT přinese přímý přenos na jejich sportovním kanále.

Tragikomedie o dvou dějstvích s jedním zásadním zvratem, který z otloukánka nakonec udělal šťastného hrdinu. I tak by se dal charakterizovat poslední zápas Slavie v druhém největším městě republiky. V jednom z nejhorších zápasů, které naše liga snad v celé svojí historii nabídla, dokázali slávisté díky chybě brankáře Doležala zvítězit a alespoň lehce upevnit pozici Petra Rady. Jenže výkon z Brna by jednak velmi pravděpodobně odměnili fanoušci v Edenu pískotem, ale hlavně by to na současný Slovan, tedy příštího soupeře, určitě nestačilo.

Protože liberecký Slovan je v současné době přesný opak Brna. Nechodí od porážky k porážce, toho už si užil podobně jako naše Slavia dost na konci podzimu. V zimní přestávce ale obměnil kádr a do týmu přišla jedna z nejzvučnějších posil zimy - Radoslav Kováč. Tři porážky v řadě z listopadu už nikoho netrápily a po trochu šťastném vítězství 1:0 v derby s Jabloncem přišla bezbranková remíza v Jihlavě a výhra 3:1 doma nad Budějovicemi, kdy se podařilo libereckým otočit nepříznivý stav. Kaňkou zůstává fakt, že se tahounovi týmu Štajnerovi stále nepodařilo vstřelit kýžený stý gól, a tak mu stále na pouti do Klubu ligových kanonýrů jeden krůček zbývá. Bylo by vpravdě symbolické, kdyby se mu ho podařilo vstřelit zrovna proti týmu, kde začínal s profesionálním fotbalem, a ono třeba za stavu 4:0 pro domácí bychom mu to snad i přáli.

Slavia však nesmí inkasovat první, z jednoduchého důvodu - otočit zápas, který se vyvíjel v její neprospěch, a dovést ho do vítězného konce, to se Petru Radovi na slávistické lavičce v této sezóně ještě nepodařilo. Bylo i lehce komické, když ačkoliv k tomu bylo i nakročeno v posledním domácím zápase s Boleslaví, tak si slávisté nedokázali po vyrovnávací trefě připravit nějakou sebemenší šanci, která by třeba tím vítězným gólem mohla skončit.

Trenéru Radovi bude zcela jistě chybět Vošahlík, který pyká za čtyři žluté karty, a pravděpodobně i Martin Fenin. Naopak do zápasu by mohl být připraven již Karol Kisel, kterému tímto za celé SN blahopřeji k narození syna. Pozitivní auru, kterou tento radostný okamžik, spolu s návratem ztraceného syna ze Skotska, přinese, se snad podaří proměnit nejen ve vítězství, ale především v alespoň náznak fotbalu.

Slavia dokázala porazit Slovan doma naposledy ještě v první mistrovské sezóně za Karla Jarolíma, naopak poslední tři návštěvy libereckých v Edenu se nesly v duchu snadného odevzdání bodů. Letos na podzim si mohla Slavia pomalu vybírat úroky, ale pod Ještědem ji nepřálo štěstí. Možná zůstalo schované do zítřka. Běžte se o tom sami přesvědčit a splnit tak naší nejnovější posile přání o návstěvách přesahující deseti tisícovou hranici.

Komentáře (37)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: V sobotu v Edenu s Libercem

    Alanor (admin)     před 11 lety 15.03.2013 17:55 |  
    0 0

    Chci vidět kvalitní výkon. Pak bych byl ochoten přijmout i smolnou remízu.

    • Re: V sobotu v Edenu s Libercem

      Borris     před 11 lety 16.03.2013 11:42 |  
      0 0

      ale já teda ne! Nic jiného než výhra mě nezajímá! V Olomouci a s Bolkou jsme byli lepším týmem a bylo nám to k ničemu. Jasně že taky chci aby jsme zase začali předvádět starou dobrou slávistickou hru plnou narážeček na jeden dva dotyky a s kolmicema na rozběhnuté kraje. Jenže teď jsme v rejži. Kluci se musí nejdřív naučit zase vyhrávat a začít si opět věřit. Pak začnou si na place víc věřit a víc si dovolovat a pak se dostaví i ten herní projev. Chci věřit tomu že ten zlom k lepšímu byla výhra v Brně. To uvidíme dnes. Já chci dnes kromě výhry vidět hlavně hlad po gólech a po vítězství! Důraz a agresivitu v zakončení! Aby kluci byli v koncovce a vůbec před brankou soupeře po celý zápas a za jakéhokoliv stavu tak nemilosrdný a nekompromisní, jako krvelačná bestie která neustále lační po krvi ( po gólech ) a nikdy nemá dost! I kdyby se měl balon do sítě dotřískat i s rudým Kováčem! Prostě chci vidět pořádný hlad po výhře a jít za ní i přes mrtvoly!

  2. Re: V sobotu v Edenu s Libercem

    Pepino44     před 11 lety 15.03.2013 18:44 |  
    0 0

    Tak desetitisícová návštěva je podle mého jenom zbožné přání a utopie. Bojím se,že nás tam bude tak s bídou polovina.Ona ta zima a televizní přenos udělá své. Jak rád bych se mýlil už kvůli Rudimu.Pokud nastoupí(v což pevně doufám),tak by zasloužil pořádné uvítání.

  3. Re: V sobotu v Edenu s Libercem

    slaviator     před 11 lety 15.03.2013 19:27 |  
    0 0

    kolik zápasů jsme letos v Edenu hráli v úřední čas v neděli 17:00? Dva z osmi?

    • Re: V sobotu v Edenu s Libercem

      bongor     před 11 lety 15.03.2013 19:54 |  
      0 0

      Karolkovi přeji,aby malý rostl ve zdraví a spokojenosti a aby se z něj stal zarytý slávista.Liberci přeji trojku v jejich síti.Rudimu přeji,aby se mu dařilo a dal tu naši rozklíženou hru alespoň částečně do koukatelného stavu.Kluci bojujte a vyhrajte!

    • Re: V sobotu v Edenu s Libercem

      YsoEz     před 11 lety 15.03.2013 21:41 |  
      0 0

      Jedinej den a cas kdy nemuzu, permice k hovnu, priste si ji asi nema cenu kupovat,bohuzel je to tak

    • Re: V sobotu v Edenu s Libercem

      spojka     před 11 lety 16.03.2013 00:47 |  
      0 0

      Nevím a je to úplně jedno. Kdo opravdu chce, přijde kdykoliv. Kdo nechce, najde si výmluvu. Třeba právě na termín, nebo na zimu, kvalitu hry, kvalitu párků, na chuligány... na cokoliv.

      Pátek je špatně, protože lidi buď nestihnou výkop nebo se po zápase nedostanou domů, sobota je zase uprostřed víkendu (a to by byla tragédie nestrávit sobotu v obchoďáku nebo okopáváním zahrádky), v neděli se zase musí vracet brzo z chaty, pondělí je stejně špatný jako pátek... tak co vlastně chcete?

      Všichni obdivujou něměckou Bundesligu nebo Premier League. Tak tu teď máte v podstatě bundesligovej čas výkopu. Tak se ukažte.

      • Re: V sobotu v Edenu s Libercem

        klimi     před 11 lety 16.03.2013 07:32 |  
        0 0

        No jo, ale kdybych věděl, že budu celou sezónu hrát v neděli od 5, tak se tomu přizpůsobím, ale takhle se to fakt nedá...

        • Re: V sobotu v Edenu s Libercem

          slaviator     před 11 lety 16.03.2013 13:07 |  
          0 0

          A to ještě se to kolikrát mění dva týdny před zápasem... Svaz (pardon, asociace) má plnou keců o vybavenosti stadionů, o tom jak přitáhnout fanoušky na stadiony - ale základ hrát ve stanovené časy, to prostě není... Žižkov má tradiční výkop už dlouhá léta v neděli 10:15 a nehejbe s tím kromě TV přenosů. Ideální by bylo, kdyby i TV když ten zápas chce vysílat se přizpůsobila tomu týmu a vysílala to v neděli v 10:15...

      • Re: V sobotu v Edenu s Libercem

        slaviator     před 11 lety 16.03.2013 13:03 |  
        0 0

        Když se celou sezonu bude hrát v uterý od 13 hodin, tak se to prostě dá naplánovat. Když se hraje jednou v neděli ve 20, potom pondělí, potom v sobotu, potom ve čtvrtek, potom v pátek, potom v uterý, potom v neděli v úřední čas, potom v pondělí, potom v sobotu... Tak se to prostě blbě plánuje...

    • Re: V sobotu v Edenu s Libercem

      Eluin (přítel SN)     před 11 lety 16.03.2013 07:06 |  
      0 0

      Ano, to je bohužel dost smutné, nicméně tento čas (15:40) mi přijde ještě docela OK, i když raději bych byl, kdyby se to nějak sjednotilo, pro některé lidi to neustálé pídění se po tom kdy jejich tým hraje asi není nejsnadnější.

      • Re: V sobotu v Edenu s Libercem

        jarodo57     před 11 lety 16.03.2013 12:50 |  
        0 0

        Já jsem staršího data narození. Táta mě brával na každý zápas doma protože měl permanentku a pravidelně to bylo v neděli po obědě(bydleli jsme skoro 50 km od Prahy) .Zápasy z venku jsme sledovali u rádia s reportérem Malinou a dalšíma v pořadu S mikrofónem za fotbalem a ten byl vysílán taky pravidelně někdy v neděli odpoledne nebo navečer. V tu dobu bylo hodně diváků mimopražských a tak tenhle čas jim vyhovoval.Nevím jak by se tenkrát otec pracující v zemědělství mohl zbalit a jet v pátek ve 2 hodiny odpoledne na fotba. Pražští diváci zase věděli, že se musí z chaty vrátit o 2 hodinky dříve.Ale bylo to pravidlo a člověk se mohl spolehnout .Kdežto dnes?Hrozný zmatek.

      • Re: V sobotu v Edenu s Libercem

        slaviator     před 11 lety 16.03.2013 13:04 |  
        0 0

        No jo, ale na co je úřední čas výkopu, když jsme z 9 domácích zápasů hráli v ten čas jen dvakrát?

  4. Budějovice-Brno

    Mike     před 11 lety 15.03.2013 19:56 |  
    0 0

    Trochu mimo téma, i když se svým obsahem dotýká našeho minulého
    zápasu. Shlédnul jsem Budějovice-Brno, docela dobrý fotbal, Brno hlavně ve 2.poločasu zazdilo asi 5 tutovek včetně Mercedesovy penalty. Proti nám si skoro nic nevytvořilo. Otázka je, jestli Budějovice jsou tak špatné, že jim šance umožnily, protože po tom posledním šíleném zápase Brno-Slavia nemůžu napsat, že jsme jim nic nedovolili / což tedy pravda je/. Jinak zítra očekávám remízu 1-1.

    • Re: Budějovice-Brno

      spino     před 11 lety 15.03.2013 22:06 |  
      0 0

      Existuje ještě třetí varianta - Pan majitel.

  5. Re: V sobotu v Edenu s Libercem

    Navar (přítel SN)     před 11 lety 15.03.2013 21:39 |  
    0 0

    Panove, k necemu se priznam. Zacinam citit, jak me veka rodina meni. Na Slavii chodim hodne pres dvacet let, poslednich pres deset let mam permici, byl jsem se Slavii vsude po Evrope, ale ted se mi v tom mrazu nejak nechce chodit. Abych tam dve hodiny mrznul a koukal na tu holomajznu,to fakt ne. V tom by se hrat nemelo. Ale preji si vyhru a Rudo, at se dari!

    • Re: V sobotu v Edenu s Libercem

      Kornovo     před 11 lety 15.03.2013 21:46 |  
      0 0

      neni se co divit.ja jsem se chtel jet dneska podivat na milana barose,ale v tomhle pocasi to nema cenu.snad zustane ruda a bary i pristi sezonu

  6. Re: V sobotu v Edenu s Libercem

    spino     před 11 lety 15.03.2013 22:08 |  
    0 0

    Jestli mě bude zase zítra Rada mučit svým "fotbalem", tak už tam opravdu budu asi naposledy, protože za tu cenu se dívat na takovej hnus typu zápas s Bolkou a Brnem, to radši budu doma koukat do zdi.

    • Re: V sobotu v Edenu s Libercem

      Arutha     před 11 lety 16.03.2013 01:54 |  
      0 0

      Když k tomu přidáš ještě to, že už se nikdy nebudeš vyjadřovat nikde, co má byť sebemenší spojitost se Slavií, tak se snad i budu modlit za holomajznu...

    • Re: V sobotu v Edenu s Libercem

      slaviator     před 11 lety 16.03.2013 13:09 |  
      0 0

      Asi jsem si snížil poslední roky nároky na hru, ale mě se ten zápas proti Bolce docela i líbil... Proti podzimu to bylo dost lepší....

      • Re: V sobotu v Edenu s Libercem

        spino     před 11 lety 16.03.2013 14:09 |  
        0 0

        Vaše nároky jsou opravdu hodně nízké. Mě ta hra přestala bavit po cca pěti minutách, kdy jsem zjistil, že Rada nehodlá opustit svou nakopávanou.

      • Re: V sobotu v Edenu s Libercem

        spino     před 11 lety 16.03.2013 14:10 |  
        0 0

        Pamatujete si na zápas s Bolkou pod Petroušem, kdy dal Koreš gól a Pospěch poté do vlastní vyrovnal? TO byl kvalitní fotbal, který bychom měli doma hrát proti favoritům.

  7. Titul v příští sezoně

    JS (přítel SN)     před 11 lety 16.03.2013 00:06 |  
    0 0

    Po utkání se Zbrojovkou mě napadlo, jak v příští sezoně vyhrát titul. Je to velice jednoduché, stačí, aby Řebíček přes pár společností s akciemi na doručitele majetkově vstoupil ještě do dalších českých a moravských klubů a ty nám to pak všechno pouštěly. Zatím máme jistých šest bodů s Brnem, ale představme si, že vlastnictví (či jiná forma majetko-sportovního ovlivňování) dalších třech klubů by nám zajistilo už 24 b za sezonu, tzn nesestup. O české kluby stejně není na trhu zájem a jejich hodnota je naprosto zanedbatelná (v porovnání s kluby s ciziny i v porovnání s nakradenými miliardami). Stačí je "držet" dvě sezony, dokud nekrachnou (protože co na tom pak?) a zatím mít jisté body v tabulce :) Takové Slovácko, Hradec, Budějovice si o to přímo říkají.

    • Re: Titul v příští sezoně

      Kornovo     před 11 lety 16.03.2013 00:42 |  
      0 0

      jebe ti?

    • Re: Titul v příští sezoně

      sasky     před 11 lety 16.03.2013 08:00 |  
      0 0

      Novinář Blesku, Novy nebo AHA?

    • Re: Titul v příští sezoně

      spino     před 11 lety 16.03.2013 09:39 |  
      0 0

      Naprostý souhlas. Já bych se ale nedržel zkrátka a koupil rovnou všechno kromě Sparty, Plzně a Jablonce, tam děláme pánům majitelům zase kašpárky my. Ostatní kluby jsou bezcenné.

    • Re: Titul v příští sezoně

      no-nick     před 11 lety 16.03.2013 10:01 |  
      0 0

      Tenhle kec nebyl vtipnej ani poprvé, natoz teď po osmasedesate... Az dnes nedejboze porazime Liberec, jakou konspiracni teorii si osvojite pak? Nemá tam náhodou Ales bratra jeho babicky zete v podnajmu? Ze Spino neni fanousek (ve vyznamu supporter), ale spis rejpal a skodic, to jsem si vsiml, ale doufám, ze takových neni vic...

      • Re: Titul v příští sezoně

        JS (přítel SN)     před 11 lety 16.03.2013 10:10 |  
        0 0

        Prosímvás a jak touto nevinnou nadsázkou a ironií škodím? A proč tento kec nebyl vtipný na začátku ani po osmaosmdesáté? To ho zde někdo už sedmaosmdesátrkát publikoval? A já si myslel, že mám jedinečný a geniální nápad, jak ovládnout Gambáč ligu..

        • Re: Titul v příští sezoně

          PetCC     před 11 lety 16.03.2013 12:11 |  
          0 0

          Škodíš mě. Po skoro deseti letech místních kvalitních diskuzí jsou tu už skoro jen sračky. A házet perly sviním mě opravdu nebaví.

        • Re: Titul v příští sezoně

          no-nick     před 11 lety 16.03.2013 12:17 |  
          0 0

          Neberte si to osobne, prostě jsem jen už alergickej na tuhle nepodlozenou informaci, kterou nás tu Spino krmi už asi měsíc v kuse. Ja prostě hodlám svůj milovaný klub podporovat jinak, než ze budu hledat nějakou špínu na něj. Jen proto, ze jste se jednou jako Spino vyjádřil (a ze on opravdu jako fanoušek víc škodí než pomáhá, to je prostě můj názor), vás na jeho úroveň nestavim. Naopak, doufám ze zůstane ve své, pro mě nepochopitelné, snaze osamocen.

          • Re: Titul v příští sezoně

            spino     před 11 lety 16.03.2013 14:12 |  
            0 0

            Buďte rád, že jsem s tou informací předběhl Jiřího1. Ten by tady s tim pak zase trollil celé měsíce.

            • Re: Titul v příští sezoně

              Matlafous     před 11 lety 16.03.2013 14:53 |  
              0 0

              Zrovna ty povídej něco o trollení. A dost.

    • Re: Titul v příští sezoně

      slaviator     před 11 lety 16.03.2013 13:10 |  
      0 0

      Petera dřív vlastnil zároveň Baník Ostravu a Kladno přes kakaového boba Krause a nikomu to nevadilo :-)

  8. Štajner

    Mike     před 11 lety 16.03.2013 12:36 |  
    0 0

    Já budu spokojený, pokud povedeme 3-0 a v poslední minutě Štajny svým 100. ligovým gólem sníží na 3-1. Pak budu mít důvod zatleskat naší výhře a našemu bývalému hráči za jubilejní branku.

    • Re: Štajner

      spino     před 11 lety 16.03.2013 14:12 |  
      0 0

      Mám stejný názor. Dneska beru jenom 3 body.

  9. Re: V sobotu v Edenu s Libercem

    Matlafous     před 11 lety 16.03.2013 14:55 |  
    0 0

    Vyrážím do Edenu. Je krásné počasí, tak doufám, že se nás tam sejde co nejvíce!

    Na závěr poznámka k předešlé diskuzi: !!! Don't feed the trolls !!!