Fortuna liga

Slavia - Zbrojovka Brno 0:1

Slavia vstoupila do čtvrtfinále domácího poháru s touhou se příblížit vysněné pohárové Evropě. Protivníkem ji byla Zbrojovka Brno, které se nakonec podařilo odvézt výhru 1:0 po dalším zcela zoufalém sešívaném výkonu. Doplněno o vyjádření trenéra.

Slavia - Brno 0:1 (0:0)  

Branky: 62. Šisler                                                                                                                                                                          Slavia: Čontofalský - Dostál, Smejkal, Škoda, Ritchie - Zmrhal (60. Lička), Gecov - Prošek (72. Nitrianský), Hrubý (72. Juhar), Vošahlík - Necid

Trenér Pastoor do základní sestavy vrátil místo Nitrianského Martina Dostála, nepovedený zápas proti Jihlavě pak stál místo i kapitána Karla Pitáka, kterého nahrazuje Gecov. Na krajích zálohy by měli operovat Prošek s Vošahlíkem. První šanci zápasu si připsala Zbrojovka. Po sérii chyb v defenzívě se dostal ke střele Markovič, tu tečoval Dostál a míč se málem snesl do brány. Jinak zápas připomínal v úvodu utkání s Jihlavou, k vidění byla především řada nepřesností. O pár minut později pak zahrozil Skalák, v těžké pozici již však nedokázal míč usměrnit do brány. Postupem času Slavia začala získávat územní převahu, šance z toho však ne a ne přijít. Hra Slavia byla jalová, ta Brna ještě jalovější. V Edenu se nic zajímavého nedělo. Celý poločas se tak dá shrnout do jednoho slova - nuda.

Druhý poločas začalo mnohem aktivněji Brno, hrálo se výhradně na půli Slavie, největší šanci zápasu si pak připravil brněnský Zavadil, jeho tvrdou ránu však dokázal Čontofalský vyrazit. Zbrojovce to však nemuselo moc vadit, protože pár minut na to se po centru Skaláka prosadil hlavou Šisler a potrestal tak pasivitu Slavie. Slavii podobně jako v zápase s Jihlavou inkasovaný gól nenakopl, hra plynula tak nějak stále stejně, šedě a nudně, a z hlediště se ozýval pískot. První příležitost Slavie přišla až v minutě sedmdesáté a byla čistě náhodná. Proškovi se nepovedl centr a míč nakonec orazítkoval tyč. Slavia poté změnila rozestavení a začala hrát na dva útočníky, když se dopředu posunul Vošahlík. Ani to však obraz hry nijak nezměnílo, Slavia byla i nadále zoufalá. Zbrojovka musela být i sama překvapena, jak snadno se dá bránit vedení v Edenu. Slávistické martyrium tak ještě zdaleka nekončí, spíše naopak.

S tragickým představením sešívaných nebyl spokojen ani trenér Pastoor: "Všichni mohli vidět, že jsme odehráli špatné utkání. Hráči se neúspěšně snažili o zbytečně složitá řešení situací, místo aby je vyřešili jednoduše. Utkání jsme neměli pod kontrolou, kazili jsme příliš mnoho přihrávek, což se ve druhé půli zlepšilo jen málo. Ne každý zápas se musí vydařit, nemohu ale akceptovat, že hráči nebojují."

Komentáře (433)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé