Přípravná utkání

Slavia - Pardubice 3:1

V první dnešní přípravě porazila naše základní jedenáctka podpořena Adautem tým Pardubic 3:1. Zápas jsme měli většinu času pod kontrolou.

Sestava Slavie:
černý - L.Došek, Petrouš, Bejbl, Skácel - Piták (77. Sláma), Dostálek, Gedeon, Kuchař - T.Došek (60. Vachoušek), Vachoušek (30. Adauto)

Branky:
17. Petrouš, 50. Adauto, 59. Piták - 75. Březina

V tomto utkání nastoupila sestava, která se měla objevit v Příbrami. Všichni tři útočníci T.Došek, Vachoušek a Adauto si shodně zahráli 60 minut. To byl záměr, který již na čtvrteční besedě nastínil Beránek. Též si po zranění na 13 minut mohl zahrát Sláma.
Jak už je u nás zvykem, začátky zápasů nezačínáme moc dobře a také první dvě větší šance byli na straně Pardubic. Již ve třetí minutě udělal před pokutovým územím chybu Petrouš, přišel o míč a protihráč hned střílel k tyči, pozorný černý nezaváhal a střelu vyrazil. O osm minut později se soupeř dostal do přečíslení, šli dva na našeho hráče. Střela z hranice vápna ale nebyla prudká a navíc mířila do náruče černého, který tedy neměl problémy.
Po těchto prvních minutách jsme konečně převzali iniciativitu a prakticky soupeře do konce poločasu už nepustili k naší bráně. V 16. min. zahrál Piták z pravé strany centr na Vachouška, který hlavičkoval těsně vedle. O minutu později jsme měli roh, které zahrával Kuchař a jeho nahrávky byly přesné! Z tohoto rohu krásně nahrál na vzdálenější stranu pokutového území Pitákovi, který rovnou z voleje napálil míč na bránu, bohužel protihráč stačil míč tečovat na roh. Opět zahrával Kuchař, tentokrát centr mířil před bránu, kde se ocitl úplně sám Petrouš a v pohodě zavěsil.
Ve 23. minutě Vachoušek vystrašil přízemní střelou z 25 metrů soupeřova brankáře, leč střela letěla těsně vedle. Ve 30. minutě se na hřiště dostal náš "černoušek" Adauto a hned o minutu později se dostal do brejku, mířil na brankáře, už mu udělal kličku, jenže byl před pokutovým územím sražen, brankář za to dostal pouze žlutou kartu. Zahrávali jsme tedy pouze přímý kop. K té se postavil Dostálek, ale jeho technická střele mířila asi 2 metry nad bránu. Ve 34. minutě Skácel z levé strany v půli hřiště nahrál Pitákovi, který zatáhl míč blíže pokutovému území a z pravé strany rychle nahrál na Tomáše Doška, který prudce hlavičkoval jen těsně nad branku.
Ve druhé půli jsme měli zápas opět pod kontrolou a již v 50. minutě jsme zvýšili skóre. Gedeon nahrál Adautovi do brejku, nejdříve myslel, že by měl být ofsajd, ale když se nic nepískalo, pořádně se rozběhl a šel sám na brankáře a chladnokrvě zakončil střelou k pravé tyči.
V 59. minutě byl v akci opět Adauto, před pokutovým územím chytře zaloboval T.Doškovi, který ale nemohl z první střílet, podržel tedy míč, seběhli se k němu dva protihráči, rychle nahrál zpětnou přihrávkou Pitákovi, který hned z první asi z 10 metrů míč napálil přímo do levé šibenice.
Od 70. minuty jsme trochu polevili a to se vymstilo v 75. minutě, kdy se do brejku dostal soupeř a nahrávkou podél pokutovým územím Březina hladce zavěsil do prázdně brány.
V 77. minutě nastoupil Sláma místo Pitáka a hned o 2 minuty byl v akci, kdy Lukáš Došek nahrál právě Slámovi, ten obešel protihráče, rychle nahrál Vachouškovi, který před pokutovým územím vystřelil a jeho střela jen těsně minula pravou šibenici. Poslední šance byla v 83. minutě, v pokutovém území byl faulován Kuchař. K penaltě se postavil Dostálek, ale jeho nepovedenou střelu brankář vyrazil.
Na utkání přišlo poměrně 400 diváků, což bylo solidní na to, že se hrál pouze přátelský zápas. Adauto předvedl dobrý čuch na góly, ještě mu ale chybí víc kombinačních schopností, občas moc dlouho zbytečně držel míč, někdy špatně nahrál. Někdy by měl být i sobec, např. v zápase se do brejku dostal Adauto, po levé straně s ním běžel Vachoušek, který ale byl před protihráčem a Adauto místo střely, kterou by určitě vsítil branku, nahrával a byl z toho pouze ofsajd! Ale věřím, že se stále bude zlepšovat a pokud bude dávat branky jako doposud, máme se na co těšit.

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia - Pardubice 3:1

    (host)     před 22 lety 17.08.2002 19:05 |  
    0 0

    richi, mozna by sis to po sobe priste precist....*1* - ale jinak souhlas, hrali jsme vcelku solidne a Adaouto rozhodne neni spatna posila.

    Zdar*78* houska