Rozhovory

Rozhovory z Mouscron!

Přinášíme vám slíbené rozhovory, které jsem dělal ve čtvrtek po zápase. Dozvíte se: Jak hráči a trenéři zhodnotili zápas, jaká je situace před derby a mnoho dalšího.

První byl u autobusu brankář MICHAL VÁCLAVÍK

Můžete mi říct, jaká je teď nálada v kabině?
Tak zklamaná, ale víme, že jsou dva zápasy, tak to musíme doma zvládnout!

A jak to vypadá s vaším angažmá ve Slavii?
U mě? Tak zatím nevím, dělám náhradníka Radkovi a uvidíme co bude dál.

Máte nějaké nabídky?
Tak momentálně je po přestupech, tak nemám nic.

A kdyby v zimní přestávce přišla nějaká nabídka, vzal byste ji?
Určitě! Už chci hrát a nebaví mě sedět.



Po něm přišel KAREL PITÁK

Byla to vaše premiéra v evropských pohárech, tak jak ji hodnotíte?
Kluci hráli dobře první poločas, pak jsme se dostali do vedení dva nula a měli jsme nějakou šanci, tu jsme nevyužili a po hrubých chybách dostali góly.

A jaká je teď nálada v mužstvu?
Tak bod je dobrej, remíza 2 : 2 je dobrá, ale po tom průběhu jsme tady měli vyhrát. Je to škoda, že jsme v závěru přišli o to vítězství.

Plány do odvety?
Tak určitě to máme dobře rozehraný a určitě chceme postoupit!

Blíží se derby, jak se na něj těšíte?
Já ani nevím, jestli budu hrát, protože jsem dostal minulej zápas červenou, takže se uvidí. Ale samozřejmě kdybych mohl nastoupit, tak se budu moc těšit. Derby je derby!

A už se na něj nějak připravujete?
Zatím jsme měli přípravu na pohár. Příprava na Spartu začne asi až zítra (v pátek, pozn. red.).



RADEK čERNÝ popsal nejen inkasované branky

Tak jak se vám dneska chytalo?
Chytalo se mi normálně, jako každý jiný zápas.

Můžete si nějak stěžovat na defenzivní práci týmu?
Neřekl bych. Akorát když jsme vedli dva nula, tak jsme těch 20 minut před koncem nebyli aktivní dopředu a nechali se zatlačit. Začaly být standardní situace, závary před bránou a nakonec to bylo korunované tou desítkou v devadesáte minutě.

Mohl byste popsat ty dva inkasované goly?
Ten první: na naší levé straně jsme ztratili po kombinaci balon a přišel prudký centr zleva a tam přeskočil mezi bekama Mpenza a dával mi to hlavou do protipohybu k zemi, kde se to ještě svezlo po trávě.
A druhý gól: v devadesáté desítka, risknul jsem jednu stranu a on se na mě asi díval a dal mi to do protipohybu.

Jak se těšíte na blížící se derby?
Ještě dneska budeme mít myšlenky o tomto zápase, od zítřka se budeme připravovat na Spartu, ale už před tímhle zápasem hodně lidí sledovalo derby. Víme, že musíme uspět, pokud se chceme dotáhnout na Spartu. Musíme vyhrát.

Co vám říkal trenér Beránek po zápase?
My to nehodnotíme, protože převažují ještě emoce a ten zápas rozebíráme až druhý den.



Nejdříve zhodnotil zápas asistent PAVEL TRÁVNÍK

Jak hodnotíte zápas?
Tak teď trošku špatně. Vedli jsme dva nula, měli jsme zápas pod kontrolou a dvě fatální chyby nás připravili o vítězství.

Jaké byly pokynu hráčům o přestávce?
Hrát pořád stejnou hru a vyrážet do protiútoku, protože se nám zdálo, že ta obrana Mouscronu není dvakrát pevná. Já myslím, že ve druhé půli se to už nedalo tak plnit, protože Mouscron je dobře fyzicky připraven. To bylo vidět, že ke konci zápasu dává pravidelně gól, dva a bohužel se to vyplatilo na náš účet, i když jsme na to byli připraveny.

V čem myslíte, že byla ta největší chyba, že se nám nepodařilo udržet vítězný výsledek?
Byly to dvě individuální chyby, těm se těžko zabraňuje. Já bych řekl, že mančaft splnil to, co měl a individuální chybu těžko napravujete a ani se s ni nepočítá.

Co řekl trenér Beránek hráčům o zápase?
Po zápase trenér Beránek nehodnotil utkání. To se zhodnotí až zítra nebo pozítří, po příletu.

Budete mít na derby nějakou speciální přípravu?
Ne, to je normální ligový zápas, akorát, akorát v uvozovkách, že to je derby, tak ta koncentrace musí od zítřka směřovat k derby, jinak to je normální kolotoč.



Po něm hlavní kouč MIROSLAV BERÁNEK

Jak hodnotíte dnešní utkání?
Jako poločas pohárového dvojzápasu. V prvním poločase jsme byli velmi aktivní a hráli jsme to, co jsme chtěli. Dostávali jsme se do šancí, bohužel bez gólového efektu. Do vedení nás dostali dvě standardní situace. Potom nás soupeř zatlačil do defenzívy a ukázal svojí kvalitu,ale gol, který je dostal na koně, tak shodou okolností jako několik šancí v prvním poločase padl po našich krátkých a nepřesných odkopech a když to vypadalo, že to utkání zvládneme výsledkově, tak jsme v nastaveném čase úplně netakticky rozehráli trestný kop a po tom následoval prudký kontr soupeře, penalta, vyloučení Bejbla a vyrovnání na dva dva.

V čem myslíte, že byla ta největší chyba, že se nám nepodařilo udržet vítězný výsledek?
V tom, jak jsme rozehráli ten trestný kop, protože to bylo hodně netaktické a vedlo to k tomu, že nejen soupeř vyrovnal, ale v podstatě jsme přišli o Radka Bejbla.

Vyzvedl byste výkon nějakého hráče?
Já preferuji týmové pojetí. Samozřejmě to je vždycky, že tam jsou výkony lepší,horší a průměrný, takže já se nechci pouštět do individuálního hodnocení hráčů.

Plány do odvety?
Hrát tak, abychom postoupili!

Blíží se derby, budete se nějak speciálně připravovat? Budete hráčům dávat speciální pokyny?
Dneska je čtvrtek, derby se hraje v pondělí. Nejdůležitější bude, abychom si dobře odpočinuli a na zápas se Spartou dobře připravili.



Velmi sympatický byl i manažer pro komunikaci JIřÍ VRBA

Plánujete nějaké novinky v komunikaci hráčů a vedení s fanoušky?
Tak já si myslím, že se snažíme v této oblasti stanovit nějaké nové zvyky. Jedním z jich jsou pozápasové besedy s hráči, které dáváme dohromady společně s pražským klubem přátel Slávie. Zatím to bylo jednou, když to mělo být podruhé, po zápase se Zlínem, tak jsme to museli odložit, vzhledem k tomu, že po povodních v Praze byla velmi nevýhodná dopravní situace a asi by to nestihli hlavně fanoušci. Hráči by jeli autobusem, ale pro fanoušky by to bylo obtížné. Teď po utkání se Spartou v tom budeme pokračovat. Myslím snad na půl devátou je naplánovaný ten meeting.
Konají se pravidelně besedy, komunikujeme s aktivní skupinou z řad vlajkonošů. Nabídli jsme jejich prezentaci názorů, myšlenek a pohled na fotbal v oficiálním programu Slavie. Na každý zápas tam mají vlastní stránku, kterou si zaplňují podle své vůle a samozřejmě po určité konzultaci s námi. Plánujeme i některé věci, které fanoušci uvidí v průběhu utkání se Spartou, kde by měla být zřejmá součinnost mezi hráči a fanoušky Slavie. Já to nebudu prozrazovat dopředu, protože si myslím, že by to měla být taková věc, která bude překvapením pro fanoušky Slávie. Doufáme, že jestli se nám to podaří, tak se to bude líbit.
Samozřejmě, že se nebráníme žádné spolupráci s fanoušky. Vítáme každý nápad.
Jsme svázáni určitými mantinely, co se může a nemůže. To jsou věci, které jsme diskutovali hodně často na nejrůznějších forech s fanoušky, zástupci policie a pořadatelů a tak dále. řešíme stále ty problémy co se smí a nesmí. To jsou takové stálé problémy jako vlajka na tyči, dýmovnice, dělobuchy a tak dále.
Já myslím, že když se o tom budeme bavit a my se o tom bavíme, tak jsme schopni vždycky najít nějakou cestu a jsme i ochotní trošku občas fanouškům udělat nějaký menší ústupek a vyjít jim vstříc, samozřejmě tak, abychom to měli pod kontrolou a nemůžou se tam dít nějaké věci, které by poškodili Slávii. Abychom se vyvarovali nějakým finančním postihům, a? už v domácích podmínkách popřípadě v utkání Poháru UEFA, kde to je všechno strašně drahé a nepříjemné. To je pak v řádu tisíců nebo i desetitisíců švýcarských franků, takže musíme být opatrní.
Spolupráci navazujeme, spolupráce funguje. Já myslím, že to jde takovým způsobem krůček po krůčku a já sám mám z toho docela dobrý pocit a řekl bych, že i na tomto poli se posouváme kousek po kousku dopředu.

Jak tipujete derby?
Tenhle zápas je vždycky těžký a nevyzpytatelný a mám takový dojem, že i letos v derby padne hodně golů. Minimálně tři a já sám mám takový pocit, že vyhrajeme stejně jako ve finále poháru dva jedna, ale že to bude hodně těžkej zápas.

Jak se vám líbilo dnešní utkání?
Dnešní zápas se mi líbil, stejně asi jako každému fanouškovi Slavie, do doby, kdy jsme vedli dva nula a měli jsme další šance a vypadalo to, že dojde k nějakému závěru, že si odtud odvezeme vítězství a výsledek, který by byl de facto už hodně příznivý z hlediska odvety.
Dopadlo to dva dva. Nakonec škoda, že jsme dostali zejména ten druhý gol v nastaveném čase a přišli o Radka Bejbla do odvety a otázkou bude, jak velký bude ten trest UEFY. Kolik zápasů nebude moct hrát. Já doufám, že jen jeden. Ale dali jsme dva goly venku a to je vždycky pozitivní. Já myslím, že se o ten postup bude hrát ve druhém zápase a my ho zvládneme.



ADAM PETROUŠ se stává střelcem

Mohl byste popsat ten váš gól?
Byla to nacvičená standartka. Už jsme to uplatnili v mistráku s Bohemkou, tak jsem rád, že to tam padlo.

Takže to zkoušíte hodně na tréninku?
Ano a dost často.

Jak byste hodnotil celkově dnešní zápas?
Dneska jsme hráli zápas tady. Za čtrnáct dní je další zápas, tak teprve potom se dá něco hodnotit. Výchozí pozice je dobrá, ale měli jsme na to tady vyhrát!

Kde myslíte, že byla největší chyba, že se neudržel ten vítězný výsledek?
Těžko říct. Měli jsme na to vyhrát, jak jsem řekl. Těžko hodnotit kde byly chyby. My jsme se o tom zatím ani moc nebavili.

Jak se těšíte na derby?
Těšíme! Chceme ho vyhrát!

Jaký je váš tip na výsledek?
Já vždycky, když jsem před zápasem tipoval, tak to skončilo v náš neprospěch, takže já nebudu tipovat.



RADEK BEJBL po šesti letech v Poháru UEFA za Slavii

Mohl byste popsat ten penaltový faul?
Ztratili jsme na půlce hřiště balon, soupeř ho rychle získal a poslal dlouhý pas za obranu. Tam vysprintoval Mpenza. Já jsem se ho snažil křižovat, však on si to dobře zpracoval do protipohybu a já už jsem se pak snažil mu akorát vyhnout, ale on víceméně do mě naběhl a upadl a rozhodčí to nařídil jako penaltu. Já můžu říct, že jsem dělal všechno proto, abych se s ním nestřetl, on to udělal chytře a myslím, že rozhodčí tomu trochu podlehl.

A jak se vám hrálo po šesti letech v Poháru UEFA za Slávii?
Tak docela dobře. Hráli jsme docela disciplinovaně. Proti těžkému soupeři, takže to byl těžký zápas a je to zatím dva dva. Jsme v odvetě, tak teprve v Praze se rozhodne.

V odvetě budete chybět, ale jak myslíte, že odveta nakonec dopadne?
Tak doufám, že dopadne dobře pro nás a postoupíme, ale ještě musíme udělat hodně práce, abychom ten domácí zápas vyhráli.

Jak se těšíte na derby?
Samozřejmě se těším hodně. Už jsem ho dlouho nehrál. Je to nejlepší a nejvyhecovanější ligový zápas v čechách. A moc se na něj těším nejen já, ale i všichni spoluhráči.

Máte osobní tip jak dopadne?
Nerad tipuji. Já budu hrát zápas a udělám všechno proto, abychom ho zvítězili.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)