Fortuna liga

Synot - Slavia 0:0

Slavia podruhé udržela čisté konto, jenže podruhé nedala ani gól! Ani v Synotu se útočníkům nedařilo a střeleckých hodech na začátku přichází půst!

Sestava:
R. černý - L. Došek, R. Bejbl, A. Petrouš, M. Müller - K. Piták (79. R. Skácel), R. Dostálek, P. Gedeon, Š. Vachoušek - E. Adauto da Silva (63. P. Kuka), T. Došek (83. T. Kuchař)

Další bodová ztráta. Měli jsme velkou možnost se dotáhnout na jediný bod za Spartu a mít dokonce stejně jako Liberec, který doma prohrál. Jenže jako bychom zapomněli dávat branky, ze dvou zápasů ani jedna branka. A to navíc šancí bylo dostatek! Jenže T.Došek neproměnil několik tutovek, dokonce se řítil sám na brankáře! Snad se nestalo to, že jsme se na začátku vystříleli a teď, když potřebujeme dávat branky, tak se to nedaří!

Info ze Sportovních novin:
Zejména zásluhou vynikajícího výkonu brankáře Drobisze uhráli fotbalisté Synotu bezbrankovou remízu se Slavií Praha. I když nepadl žádná gól, nechybělo zápasu tempo a zejména v závěru i dramatické situace před oběma brankami.

Slavia měla takřka po celý zápas převahu a svými akcemi dostala obranu Synotu pod vytrvalý tlak, v koncovce však zápolila s přesností i důrazem. Hlavně Tomáš Došek, který velkoryse zahazoval vypracované střelecké příležitosti. Už v šesté minutě Dostálek z pravé strany našel přesně nabíhajícího Doška, jehož slabou přízemní střelu bez problémů Drobisz chytil. Trenér Synotu Bokša se pokusil vyztužit obrannou čtveřici staženým záložníkem Abrahámem, ale ani tento krok Synotu moc nepomohl.

Na brankáře Synotu nevyzrál v 18. minutě ani Piták. O dvě minuty později Gedeon kolmou přihrávkou uvolnil skvěle Tomáše Doška, který se ocitl zcela sám před Drobiszem, jenž však včasným vyběhnutím útočníka Slavie překvapil. Přes pozornou obranu Slavie, kterou s přehledem dirigoval Bejbl, se Synot k přesnému zakončení vůbec nedostal. Dvěma poněkud zbrklým pokusům z dálky v podání činčaly a Vajdy chyběla přesnost.

I po změně stran sice Slavia kombinačně převyšovala soupeře ve středu pole, ovšem v koncovce byla takřka neškodná. Oproti úvodnímu poločasu se Synot pokoušel hrát aktivněji, vytáhl se více z obranné ulity. Na domácích fotbalistech byl ale patrný respekt ze soupeře, který se projevoval v nepřesných přihrávkách. Ty s přehledem sbírali zadáci Slavie a brankář černý byl téměř bez práce.

Poslední půlhodinu se na útočném hrotu Pražanů místo Adauta objevil Kuka, jenž nastoupil ke svému dvoustému ligovému zápasu. Ale ani zkušený Kuka nepomohl Slavii překonat střeleckou krizi. I když tlak Slavie v závěru zesílil, k vítězství to nestačilo. Pět minut před koncem Vachoušek pálil z bezprostřední blízkosti do Drobisze, který stačil jeho ránu vytáhnout prsty nad břevno. Na druhé straně z protiútoku Polách netrefil přesně míč a v rychlém konci se dostal v pádu do šance i Kuka, který už ale nestačil přesně zamířit. Navzdory dvěma ztraceným bodům byl trenér Synotu Milan Bokša s bezbrankovou remízou se Slavií spokojen. "Bod považuji vzhledem k vývoji utkání za zisk. Měli jsme před sebou těžký úkol uhlídat nebezpečnou dvojici středopolařů Dostálka s Gedeonem, nebo? se nám na posledním tréninku zranil Kostka, kterého nahradil na tomto postu Abrahám. Na našem čistém kontu má zásluhu nejen brankář Drobisz, ale i vynikající hra všech dalších obránců," vyzdvihl Bokša.

Už v poločase se naopak slávistický kouč Miroslav Beránek zlobil na útočníka Tomáše Doška, že zahodil tři vyložené šance. "Měl je řešit jiným způsobem, ovšem v psychice příčinu nevidím. Jsem spokojený sice s výkonem, ale nejsem spokojen s výsledkem, nebo? jsme si vypracovali řadu šancí. Bohužel jsme žádnou neproměnili," tvrdil trenér Beránek.

Na poslední půlhodinku naskočil do hry ke svému dvoustému zápasu Pavel Kuka. "Rozhodně jsem nebral v potaz jeho jubileum, po zranění nastupuje zatím ve druhém poločase a umí vstřelit branku. Tentokrát se to ale ani jemu nepodvedlo," dodal Beránek.

Komentáře (2)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Synot - Slavia 0:0

    (host)     před 22 lety 29.09.2002 22:15 |  
    0 0

    Utkání Synot - Slavia jsem měl možnost vidět na vlastní oči. Začátek utkání mě ze strany Slavie úplně uchvátil. Hráči skvěle kombinovali, běhali a napadali, bylo vidět, že jsou zdravě nabuzení. Své šance však neproměnili a řekl bych, že to bylo spíš jejich neumění než zásluha Drobisze. Hlavně Tomáš Došek. Ocitl se uplně sám před brankářem a jako by ani nevěřil, že to nebyl offside a podíval se po pomezním. Tento pohled ho stál rozhodující vteřinku, která stačila golmanovi, aby vyběhl a střelu vyrazil. Kdyby střílel okamžitě, tak je to jasný gól. Postupem času se hra vyrovnávala. Slávisté hráli jako kdyby je výsledek uspokojoval, přestali tak důrazně napadat a netlačili se do útoku. Myslím si, že to je hlavní problém hráčů Slavie, nejdou celých 90 min. tvrdě po vítězství. Sparta i když hraje slabě, tak ji zarputilost a touha po vítězství dovede k úspěchu. Touha po vítězství se u našich hráčů objevila až 10 min. před koncem, kdy se začali opět tlačit před Drobisze, ale ten bohužel předvedl pár vynikajících zákroků.
    Sešívaný

    • Re: Synot - Slavia 0:0

      (host)     před 22 lety 30.09.2002 15:16 |  
      0 0

      Dosek ? ...at uz fotbalu radsi necha....je to kopyto