Fortuna liga

Slavia - Blšany 2:0

Slávisté dnes bodovali naplno, ale byl to těžký boj...

sestava: R. černý - L. Došek, R. Bejbl (14. M. Müller), A. Petrouš, T. Hrdlička - K. Piták, P. Gedeon, R. Dostálek, R. Skácel (62. P. Kuka) - T. Došek (77. E. Adauto da Silva), Š. Vachoušek

góly: Hrdlička, Vachoušek z pen.

Pozdější začátek utkání sliboval, že se na Strahov dnes přijde podívat slušná navštěva fanoušků, opak byl bohužel pravdou. Na stadionu se nás zimou klepalo jen něco málo před dva tisíce.

Slávisté nastoupili s jednou změnou v sestavě, do základní sestavy se vrátil mladík Hrdlička a Skácel se tedy opět vrátil na své místo v záložní řadě. Již od prvních minut bylo vidět, jakým směrem se bude utkání vyvíjet - že slávisté se budou snažit dostat přes obranu hostů, ale nebude to vůbec lehké. Ačkoliv jsme měli převahu, tak do pořádné šance ne a ne se dostat. Navíc ve 13. minutě slávistický odchovanec v hostujícím dresu Tomáš Pešír brutálně a zcela nesmyslně útočným faulem sestřelil zezadu Radka Bejbla, který musel s poraněným kotníkem střídat. Pešír za zákrok dostal jen žlutou kartu, což naštvalo všechny fanoušky a celý stadion od té doby na Tomáše pokřikoval (názor trenéra hostí si můžete přečíst v článku o tiskové konferenci zde).

Slávisté se postupně začali dostávat i do náznaků šancí, ale efekt to nemělo. Tomáš Došek začal svoje dnešní spalovací představení. Naštěstí po rohovém kopu a centru Gedeona umístil hlavou míč do sítě Hrdlička. To se psala 32. minuta.

Do druhého poločasu opět vstoupili aktivněji domácí, ale ke gólovému efektu to nevedlo. Hlavně Tomáš Došek spálil několik velkých šancí, čímž si vysloužil nadávky od publika, které žádalo jeho okamžité vystřídání. K Tomášovi se bohužel postupně přidali další zahazovači šancí - Vachoušek, Kuka i Adauto. Od 80. minuty jsme již jen bránili výsledek, na což se bohužel nedalo vůbec koukat. Blšany nás dostali do tlaku a dokonce nastřelili břevno. Díky tomu jsme se až do konce museli strachovat o výsledek a až v nastaveném čase nás všechny uklidnil Vachoušek, který proměnil přísně nařízenou penaltu.

Ještě před koncem rozhodčí nezvládl utkání a po malém faulu dostal Pešír druhou žlutou kartu a šel ze hřiště. (článek na iDnes zde)


Info ze Sportovních novin: Fotbalisté pražské Slavie zdolali v 13. kole Blšany 2:0 a jsou v tabulce první ligy stále druzí s pětibodovou ztrátou na vedoucí Spartu. První branku vstřelil v 32. minutě Tomáš Hrdlička, druhou přidal v nastaveném čase z penalty Štěpán Vachoušek.

Domácí fotbalisté měli od začátku navrch, ale jen těžko se prosazovali přes těsnou obranu Blšan. A trenér Miroslav Beránek musel už ve 14. minutě učinit zásah do sestavy, protože Bejbla fauloval zezadu Pešír a slávistický obránce má po jeho zákroku vymknutý kotník s podezřením na poškození vazů.

Slavia se dostala přes obranu soupeře až po úvodní dvacetiminutovce, ale Tomáš Došek se tváří v tvář brankáři Chvalovskému své šance zalekl. Vzápětí předvedl blšanský gólman skvělý zákrok po Hrdličkově střele. V jediném náznaku možnosti hostů se poté neprosadil mezi dvěma obránci Pešír.

Nápor Slavie pokračoval, exblšanský Gedeon ještě zamířil vedle, ale v 32. minutě se už domácí ujali vedení. Skácel rozehrál nakrátko roh a Gedeonův centr tečoval Hrdlička hlavou tak, že se míč od levé tyče odrazil za brankovou čáru. Za pět minut ještě jen těsně minul z přímého kopu Gedeon.

V úvodu druhého poločasu se dostal několikrát do dobrých pozic Tomáš Došek, ale v koncovce se mu nadále nedařilo. Nejdříve nečekal, že k němu přijde přihrávka, a míč nezpracoval. Poté se po Burešově minele dostal sám před Chvalovského, ale mířil jen do jeho nohou. Vzápětí blšanský brankář vyrazil jeho pokus s problémy na roh.

Hosté hrozili z brejků. Nejprve hlavičkoval těsně vedle Velkoborský a poté spálil možnost Josef Němec. Dvě minuty po svém příchodu na hřiště se po Tichotově chybě řítil na Chvalovského sám Adauto, ale jeho lob hostující gólman vystihl.

Neproměňování šancí se mohlo Slavii vymstít, protože osm minut před koncem trefil střídající Sourada technickou střelou břevno. Od 84. minuty hosté dohrávali bez vyloučeného Pešíra, protože exslávistický útočník viděl po faulu druhou žlutou kartu a putoval předčasně pod sprchy. Slavia potvrdila vítězství v nastaveném čase, kdy byl před brankou faulován Dostálek a Vachoušek se z penalty nemýlil.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)