O Slavii

Umístění slávistů v anketě Fotbalista roku

Vzestup Slavie se letos projevil v anketě Fotbalista roku, v třicítce fotbalistů je pět slávistů. V anketě Trenér roku se umístil na 2. místě Jaroslav Šilhavý.

V anketě Fotbalista roku pořádané FAČRem hlasují trenéři, hráči a novináři. V hlavní karegorii Fotbalista roku 2016 se na 7. místě umístil Milan Škoda, ve druhé desítce na 17. - 19. místě Antonín Barák, na 20. - 22. příčce Jan Sýkora (za výkony v dresu Liberce), na 23. místě Jaromír Zmrhal a do pořadí se ještě vešel na 24. - 28. místo Stanislav Tecl (za výkony v týmu Jablonce).

V anketě Trenér roku se umístil na stříbrné příčce za vítězným Vítězslavem Lavičkou Jaroslav Šilhavý, mezi Talenty roku obsadil 6. místo Tomáš Souček a 16. - 23. místo Libor Holík.

Na slavnostním galavečeru byla vyhlášena i vítězka ankety Fotbalistka roku, ve které se na 2. místě umístila loňská vítězka Kateřina Svitková, v první desítce se umístilo dalších pět slávistek - 4. Eva Bartoňová, 5. Tereza Kožárová, 6. Petra Divišová, 8. Barbora Votíková a 10. Klára Cahynová.

Komentáře (20)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Umístění slávistů v anketě Fotbalista roku

    Mr.Purple     před 7 lety 21.03.2017 08:48 |  
    7 1

    Můžete mi, prosím, někdo vysvětlit, jak může někdo z prvoligových trenérů a kapitánů, reprezentantů s minimálně 25 starty v národním týmu, vítězovů uplynulých ročníků a zástupců médií a svazu dát hlas Davidu Lafatovi? Nebo jej upřednostnit před Tomášem Vaclíkem, Márou Suchým či Gebrem? Jak může být i Bořek tak vysoko? Sice těch kvalitních hráčů nemáme takové množství, ale o to více mají být na očích a o to více by to hlasování mělo být objektivní, ne?

    Stejně tak nechápu Pivarníkovo a Trpišovského tak vysoké postavení. Ale o tom všem nejspíš svědčí ,,odbornost poroty."

    Jink samozřejmě blahopřeji všem Slávistům v anketě.

    • Re: Umístění slávistů v anketě Fotbalista roku

      Novi.sks     před 7 lety 21.03.2017 09:56 |  
      18 0

      Za mě je tohle úplně stejně zbytečná věc, jako všechny ty Slavíci, Missky a podobně...

      • Re: Umístění slávistů v anketě Fotbalista roku

        donford     před 7 lety 21.03.2017 10:43 |  
        6 1

        Vůbec nechápu, že může někdo, kdo má jen trochu sportovního ducha, dát hlas Lžifatovi, výraznému představiteli morálního úpadku českých fotbalistů. Kdyby nastřílel X dalších set gólů, nemá v této anketě vůbec mít své místo. Nemá tam prostě vůbec být.
        Jako nemá právo být v anketě o nejlepších rozhodčích Ardeleanu. Lafata a Ardeleanu - synonyma pro morální svinstva na sportovním poli.

      • Re: Umístění slávistů v anketě Fotbalista roku

        Fačín     před 7 lety 21.03.2017 11:53 |  
        4 1

        U mne tato anketa skončila, když jí vyhrál letec Lžifata.

        • Re: Umístění slávistů v anketě Fotbalista roku

          sasky     před 7 lety 22.03.2017 06:51 |  
          0 0

          To bys musel vyřadit půlku ligy... Limberský, Chramosta, Hušbauer, Baroš a to jsou jen ta profláknutá jména.

      • Re: Umístění slávistů v anketě Fotbalista roku

        sasky     před 7 lety 22.03.2017 13:27 |  
        0 0

        Taky tak. Tahle anketa mě nechává naprosto chladným. :)

    • Re: Umístění slávistů v anketě Fotbalista roku

      dArtagnan     před 7 lety 21.03.2017 11:32 |  
      17 0

      A osmým nejlepším trenérem je frajer, který ani nemá licenci a hned po prvních pár měsících v dospělém fotbale byl vyhozen, protože má úplně rozložený tým.

  2. Re: Umístění slávistů v anketě Fotbalista roku

    Dobi     před 7 lety 21.03.2017 11:32 |  
    8 0

    Přátelé,
    vlastně jste to všechno řekli už i za mne. I to srovnání Lžifaty a Ardeleanua či přirovnání se Zlatým slavíkem. Lidi se chtějí realizovat, a tak dají hlas, kdo se jim líbil třeba před 20 lety a byl dobrý. Prostě nepřemýšlejí - "mámo, dáme tam toho Gotta,to je zlatý slavík aus Prag...". Ale třeba ten Slavík je akcí LIDOVOU. A víme, že se často i tak "upravuje" - viz Ortel apod. Ale Fotbalista roku je akcí "odborníků". Tam by měl jít klubismus stranou! Kdyby asi hlasoval kdokoliv z nás, tak budou v převaze slávisté, Plzeňák by dával Pltenáky, sparťan i toho Lžfatu... Ale tady soudnost u "odborníků" chybí a celá anketa je na guáno. Navíc korupcí nejprofláklejší sport u nás v historickém Španělském sále? Už jen pohled na všechny ty vepřové hlavy (nic proti rautu, kde často vepřovým lahůdkám vévodí hlava vepříka), ale tady jsou v hledišti, hlasují a jen chrochtají blahem.... Hnus...

    • Re: Umístění slávistů v anketě Fotbalista roku

      Akuls     před 7 lety 21.03.2017 18:50 |  
      1 0

      Pane doktore proč tolik zapšklosti, to byste chtěl aby se to konalo někde v Klubu novinářů jako když to v roce 1965 šéfredaktor Stadiónu Oldřich Žurman po vzoru ankety France Footballu zakládal? Mimochodem prvním vítězem byl Ján Popluhár. Pamatuji se, jak mi jeho syn vyprávěl, jak se jeho otec styděl za prostředí ve kterém se konalo vyhlašování vítěze této tradiční ankety
      v roce 1967. Vítězem byl Ján Geleta a vzácným hostem mistr světa z r. 1966, dnešní Sir Geoffrey Charles Hurst. Jinak také autor slavného finálového gólu nególu,, u kterého mu asistoval na lajně Tofik Bachramov. Holt máme demokracii, včele jsou lidé které si fotbalové hnutí zvolilo a experti vybrali oceněné jistě podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Nebo chcete aby byl včele zase soudruh Kocek, schválený na ÚV KSČ a ÚV ČSTV soudruhem Himlem? Holt je to anketa a každému se líbí někdo jiný, resp. je s někým větší či menší kamarád. Připomínám, že nedávno v nějaké jiné anketě nedal Daniel Šmejkal, trenéra Teplic a náš bývalý player Simona Deliho ani mezi pět nejlepších stopérů ligy. Holt každý má jiný vkus nebo chce být zajímavý. Ale buďme rádi, že anketa existuje, že se její finále koná tam kde se koná, že tam jsou významní hosté a celé to má hodně slušnou společenskou úroveň. Dokonce se na to vydržela včera dívat i moje manželka, která se jinak dívá jen na krasobruslení a zahajovací ceremoniál při Olympijských hrách. Fotbal je přece fenomén, který si trochu reprezentativního prostředí zaslouží a podporu od představitelů státu a sponzorů potřebuje.


      • Re: Umístění slávistů v anketě Fotbalista roku

        Akuls     před 7 lety 22.03.2017 12:28 |  
        2 0

        Ještě bych si dovolil pamětníkům připomenout skandální vyhlášení fotbalisty roku 1996, kdy stejným počtem hlasů vyhráli Karel Poborský (Slavia, ManU) a Patrik Berger (BVB, Liverpool). Tehdy nikdo z volitelů z tehdejšího FAČR "překvapivě" nedal Poborského ani mezi pět nejlepších hráčů roku a tak se stalo, že měli oba exslávisté stejně hlasů. Tuším, že prezidentem tehdejšího fotbalového svazu byl pan Ing. Chvalovský. Nicméně dalším pomocným kritériem byl větší počet prvních míst a to vycházelo pro Poboského. Nicméně přímo na slavnostním večeru bylo toto kritérium operativně zrušeno. Vím, že to tehdy velmi šokovalo i konferancera večera Karla Šípa, který pak již s touto akcí nechtěl mít nic společného. Prý tehdy za vším stál Bergrův hráčský agent Paul Pavel Paska. Asi být hráčským agentem fotbalisty roku ČR je pro Pasky a jemu podobné dost prestižní. Takže ten pondělní Peltův slavnostní večer byl úplná selanka.

  3. Re: Umístění slávistů v anketě Fotbalista roku

    Robinator     před 7 lety 21.03.2017 13:20 |  
    7 1

    takovyhle sracky nesleduju, ale jestli vyhral Lafata, je to pro me dost podobny, jako kdyz se umistila v nejake hitparade skupina ortel :D

    • Re: Umístění slávistů v anketě Fotbalista roku

      smely (přítel SN)     před 7 lety 21.03.2017 14:15 |  
      7 0

      "La fata" znamena ve slangu v okoli Bari "kriva holka" ( ve zbytku Iatlie je to "La faca" ) ... nahoda ? nemyslim si...

      • Re: Umístění slávistů v anketě Fotbalista roku

        smely (přítel SN)     před 7 lety 21.03.2017 14:21 |  
        1 0

        *Italie...tvl sem uz jak jirka jednicka...

      • Re: Umístění slávistů v anketě Fotbalista roku

        Robinator     před 7 lety 21.03.2017 14:33 |  
        1 0

        :D to by sedělo .. já nechápu , že ho lidi mají tak rádi, vdycky to je naas Davídek, a Davídek je skromný a Davídek sem a tam :D

        • Re: Umístění slávistů v anketě Fotbalista roku

          smely (přítel SN)     před 7 lety 21.03.2017 14:35 |  
          6 0

          jo dytj davidek jen ve svym volnu chodi strilet zvirata, takovej milej kluk to je...

    • Re: To nejlepší na konec

      honzah (přítel SN)     před 7 lety 22.03.2017 13:18 |  
      0 1

      Vítězná fotbalistka tam partnerku měla vidět v přenosu. Jinak o Vrbovi se říká, že jeho manželka vypadá jako sestra, koukal jsem, že Jarda Šilhavý je na tom trochu podobně (řekněme sestřenice).

      • Re: To nejlepší na konec

        Petr9608     před 7 lety 22.03.2017 22:46 |  
        0 0

        Tak snad ženský fotbal dojde k "normalizaci". Podobně jako to bylo u tenisu. Od Navrátilové, Mandlíkové a Novotné ke Kvitové, Šafářové a Plíškové se ušla hezká cesta.

        • Re: To nejlepší na konec

          Jachym     před 7 lety 24.03.2017 14:37 |  
          0 0

          Pánové, co to tady řešíte za kraviny? Doufám, že sami vypadáte jako olympijský vítěz judista Krpálek nebo Arnold Schwarzenegger ve třiceti letech...:-D

    • Re: To nejlepší na konec

      slaviapraha     před 7 lety 22.03.2017 20:26 |  
      1 0

      Ukážeš nám svou partnerku někdy ty?