Aktuality z médií

Komentáře (16)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

    • Re: Rozruch kolem CEFC? Majitel poslal 50 milionů, hlásí finanční ředitel Slavie

      eye     před 6 lety 03.03.2018 17:22 |  
      1 0

      Myslím, že velmi dobře napsaný článek, kvalitně ozdrojovaný. Uvidíme, jak se ta situace v Číně vyvrbí. Podle mě katastrofální scénáře nehrozí. Spíš teď nebudou žádné posily za 10 mil. euro, ale fakt takové za 1 milion jako Trávník a Ikaunieks. Těch čínských investic je v Česku relativně velmi málo (tuším, že kolem 0,3 procenta z objemu zahraničních investic), přitom Čína na určitém navyšování zájem má. Nicméně nemohou mít asi jen jednu banku a všechno ostatní prodat. Taková Slavia je kvůli PR. Já bych nepanikařil.

  1. Re: Rozruch kolem CEFC? Majitel poslal 50 milionů, hlásí finanční ředitel Slavie

    Pava1     před 6 lety 03.03.2018 11:35 |  
    0 0

    Kauza CEFC, se k mé nelibosti,začíná rozjíždět více a více.Jen doufám,že má JT vše pod kontrolou a nenechá nás ve štychu.Každý den jsem víc nervózní co se kde objeví napsaného o CEFC a Slavii.

    • Re: Rozruch kolem CEFC? Majitel poslal 50 milionů, hlásí finanční ředitel Slavie

      Faris (přítel SN)     před 6 lety 03.03.2018 11:48 |  
      18 0

      Tady nemá JT žádné páky a možnosti. O CEFCu podle mne rozhodne čínský prezident. Nelíbí se mi, jak na diskuzích zamindrakovani kokoti píšou, že je to standardní vývoj JT, vše do háje. Já jsem za JT rád, i za CEFC, pokud to ale nedopadne, rozhodně ho z toho nebudu vinit. Toto jde úplně mimo něj.

      • Re: Rozruch kolem CEFC? Majitel poslal 50 milionů, hlásí finanční ředitel Slavie

        Pava1     před 6 lety 03.03.2018 12:13 |  
        0 0

        Namyslím tím,že by JT za to mohl,měl jsem na mysli hlášky ve smyslu"Nic se neděje"

  2. Re: Rozruch kolem CEFC? Majitel poslal 50 milionů, hlásí finanční ředitel Slavie

    Eluin (přítel SN)     před 6 lety 03.03.2018 11:48 |  
    1 0

    Takto napsané to nevypadá zrovna pozitivně, nicméně počkal bych s většími závěry na další vývoj.

  3. Re: Rozruch kolem CEFC? Majitel poslal 50 milionů, hlásí finanční ředitel Slavie

    Obr     před 6 lety 03.03.2018 12:16 |  
    1 5

    Zacina to pekne smrdet. Asi budem brzo menit majitele

    • Re: Rozruch kolem CEFC? Majitel poslal 50 milionů, hlásí finanční ředitel Slavie

      Pava1     před 6 lety 03.03.2018 12:31 |  
      5 1

      HM....J&T banka.
      Proč když fandíš Slavii,musíš být pořád pod nějakým tlakem.Už se rudoši zase navážejí,mi snad nebudeme mít nikdy pokoj.

      • Re: Rozruch kolem CEFC? Majitel poslal 50 milionů, hlásí finanční ředitel Slavie

        Obr     před 6 lety 03.03.2018 12:34 |  
        0 0

        To je holt udel slavistu no...

        • Re: Rozruch kolem CEFC? Majitel poslal 50 milionů, hlásí finanční ředitel Slavie

          Pava1     před 6 lety 03.03.2018 12:41 |  
          0 0

          Doufám,že je alespoň pravda těch 50 mega na účtu Slavie,to by mě trochu uklidnilo.

  4. Re: Rozruch kolem CEFC? Majitel poslal 50 milionů, hlásí finanční ředitel Slavie

    Mikey     před 6 lety 03.03.2018 13:13 |  
    1 5

    Nevím proč, ale trošku mi to připomíná situaci, kdy jsme málem skončili v insolvenci.

    • Re: Rozruch kolem CEFC? Majitel poslal 50 milionů, hlásí finanční ředitel Slavie

      Faris (přítel SN)     před 6 lety 03.03.2018 13:19 |  
      3 0

      Hele tady bych ten pesimismus brzdil. Insolvence podle mne vůbec nehrozí. Buď se to uklidní a pojede se dál jako doted(20%), nebo CEFC zestátní a oni nás prodají (45%) kupci typu PPF, nebo CEFC zestátní, ale v rámci geopolitické situace budou dál Slavii vlastnit a podporovat (30%), což ale podle mne už bude bez JT, nebo se to celé posere, jak píšeš a půjde to do kytek (5%)

  5. Klíííd

    Merlinus (přítel SN)     před 6 lety 03.03.2018 14:13 |  
    4 0

    Prosím Vás klid. Jen bych rád upozornil, že před vstupem CEFC jsme byli těsně před krachem a insolvencí. Takže pokud by náhodou CEFC odešlo (v což něvěřím ani za mák), tak na to hůř než před jejich vstupem určitě nebudeme... :-)

    • Re: Klíííd

      afro     před 6 lety 03.03.2018 16:05 |  
      6 0

      Za me zatim super dva roky a verim, ze kdyby se chlapci s velkejma hodinkama rozhodli vycouvat, tak jsme v mnohem lepsi pozici, nez za Rebicka.

  6. Re: Rozruch kolem CEFC? Majitel poslal 50 milionů, hlásí finanční ředitel Slavie

    vlk30 (přítel SN)     před 6 lety 03.03.2018 15:18 |  
    4 0

    Včera jsem mluvil s člověkem zevnitř klubu,zatím údajně nic moc nehrozí, ale může nastat varianta,že by se pro nás hledal kupec,ovšem prý se to moc nepřipouští.

  7. Re: Rozruch kolem CEFC? Majitel poslal 50 milionů, hlásí finanční ředitel Slavie

    Cross     před 6 lety 03.03.2018 20:37 |  
    5 3

    Prosím, zklidněme to. CEFC není hejno vrabců. Nejprve se plkalo, ze firma je prorostlá s estabilishmentem, ted se blábolí, ze čínský estabilishment ji chce zaříznout. Proč? Firma zrovna nakupuje podíl v Rosněfti za cca 9 miliard USD a uchází se o americkou CME, která v Evropě vlastní několik televizí, včetně TV Nova. Odhadovaná cena kolem dvou dalších miliard dolarů. Takhle má vypadat firma v potížích? Jak známo, veškeré informace jsou ze South China Morning Post, coz jsou bezvýznamné noviny, ktere ani v Hong Kongu skoro nikdo nečte. 95 % obyvatel tam mluví pouze čínsky. List je typologicky neco mezi MF Dnes a Blesk. Informace SCMP kompletně odmítla jak CEFC, tak čínská ambasáda v Praze. O čem se to tedy vůbec bavíme?
    Zatím to vypadá na jasnou fake news. Kdysi podobným zpusobem pouštěla do světa fake news treba KGB, publikovala neco v jakémsi místním indickém listě, zprávu pak převzal TASS.... nyní zprávu SCMP převzal Reuters a rozžvatlali místní Sparťani plus protibetští pravdoláskaři a kavárníci. Ten Hála, to je typický blekota, který neví o byznysu vubec nic, a kdyz naše média potrebují oprášit Tibet, tak on je se svými frázemi vzdy v pohotovosti.
    Dovedete si vubec predstavit, ze CEFC nakoupí za 9 miliard dolarů Rosněft, přičemž u podpisu je Putin a Si Ti Pching, aby pak Číňani tu firmu rozhodili? V Číně je tzv. Státnî kapitalismus, a velké statni a soukrome firmy v rámci nej hrají podle jedněch not a směrem ven si ani nekonkurují. I kdyby nakonec Jie Tie -Ming udělal nějakou volovinu, podle dostupných informaci neni majoritním vlastníkem CEFC. Ale proc by ho čínská vlada měla odstřelit? Tam je dolarových miliardářů uz vic, nez v cele Evropě, a problemy by snad mohl mit nejaký rozesírač, kterým náš Jie urcitě není.
    Takze zbývá jen potenciálnî předlužení. Přesná cisla nejsou známa. V této souvislosti bych rad podotkl, ze mnohem menší Křetínský a jeho EPH má dluhy za neuvěřitelných vice nez 130 miliard korun a je s odstupem nejzadluzenejdim Čechem. A skupuje elektrárny za zenitem, zatímco obrovská investice CEFC v Rusku souvisí s růstem dodávek ropy do Číny. Velke čínské banky obchod jistě profinancují za podmínek, ktere dávají smysl. Neni ani známo, ze by CEFC byla financována ze Zapadu...kde Koneckonců moc volných penez není, natoz na čínské investice po světě... můj vyfutrovaný odhad tedy je, ze cosi rozehrávajî tajné služby, a zřejmě právě kvůli oněm středoevropským televizím. Mohly by se v prostoru objevit televize, které by informovaly o čínské realitě méně zavile s zaujatě, nez je dnes zvykem. . A to by byl problém. Cesta jak zdůvodnit negativní stanovisko regulátora? No, myslím, my Slávisti televizi Nova tak úplně nepotřebujeme, a tuhle televizní prestrelku - at dopadne jakkoli - vydýcháme.