Evropská liga

Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

Vítr fouká pustou plání a kolem zbytků kamenných staveb prašnou cestou dusá stádo ovcí. Střih. Severní okraj Negevské pouště není zrovna dvakrát pohostinným místem. Během sta let zde stojí vysoké budovy, rovné ulice a město přetéká životem. Beerševa je místo, jehož historie je zajímavější než současnost. Ale na rozdíl od bohaté historie města fotbalový klub nenabízí zase tolik zajímavostí. Přesto je Hapoel Beer Sheva v posledních pěti letech dominantním prvkem izraelské fotbalové ligy Ha’Al.

Osada v poušti

Beerševu, tedy Studnu přísahy, (či snad Sedmero studní, lingvistické kořeny jsou si totiž velmi podobné), zmiňuje samozřejmě už Bible, stejně jako jiná místa z kulturně bohatého regionu Judei. Archeologické průzkumy mluví o osídlení už před čtyřmi tisíci lety. Z původně biblicky významného poutního cíle se však v průběhu věků stala pouhá osada s minimem obyvatel. To změnila až Osmanská říše, která pár kilometrů od starověké Beerševy koncem 19. století nechala vybudovat policejní stanici a vedla místem dopravní infrastrukturu. Od té doby je Beerševa opět na vzestupu.

O pár let později sehrála Beerševa významnou roli v první světové válce, díky své výhodné poloze na železniční trati ji používali Spojenci operující v regionu jako výchozí místo různých operací. Po první světové válce bylo město přiřknuto Palestině. Pro logistické účely ji využila i egyptská armáda postupující z území Palestiny o třicet let později při napadení Izraele. Ve Válce o nezávislost ji jako důležitý opěrný bod nepřítele izraelská armáda dobyla a od října 1948 je Beerševa součástí Izraele. Město zažilo překotný rozvoj, od založení kulturních institucí po otevření místní univerzity. V současnosti v Beerševě a okolí bydlí zhruba 200 tisíc lidí, takže se se řadí na osmé místo v pomyslném žebříčku izraelských měst podle velikosti. 

 

Fotbalová historie

Už rok po dobytí izraelskou armádou založil místní nadšenec do fotbalu oddíl složený z mladíků pocházejících z okolí, který na jaře 1950 odehrál svůj první zápas. Po patnácti letech se Hapoel Beer Sheva konečně propracoval do první ligy. O tento cíl se snažil už daleko dříve, ale jeho snahu provázela jednou smůla, tu podezření z úplatkářské aféry, jindy zase nařízení izraelské fotbalové asociace neumožňující hrát fotbal v blízkosti nebezpečného území ve válečném stavu a podobně.

První opravdový úspěch Hapoel zažil v sezoně 1974/75, když vyhrál titul díky modernímu stylu fotbalu, který z Německa importoval mladý kouč Amazia Levkovich. Navíc klub přezdívaný „Velbloudi“, (na základě geografické náležitosti města do regionu Negevské pouště), titul obhájil v následující sezoně. Jenže to bylo až do konce milénia prakticky vše, co stojí za pozornost. Tedy kromě sestupu do druhé ligy v roce 1997, kdy probíhala výměna vlastníků klubu, který v té době fungoval s extrémně osekaným rozpočtem. Právě v roce sestupu zde mezi dospělé poprvé nakoukl mladý talent Yossi Benayoun, pozdější hvězda West Hamu, Liverpoolu, Chelsea i Arsenalu.

 

Úspěch doma pod ženskou taktovkou

Velbloudi se potáceli mezi první a druhou ligou, ve které je zastihla další změna majitele. V červnu 2007 koupila klub Alona Barkat, která společně se svým manželem zbohatla na IT byznysu v Silicon Valley v Kalifornii. Tím Hapoel získal silného stabilního majitele, a odrazil se od sportovního dna a v sezoně 2008/09 postoupil zpět do první ligy. Klub pod vedením Alony Barkat hodně staví na mladících ze své juniorské akademie, přesto zažívá sportovní úspěchy.

V sezoně 2013/14 skončili Velbloudi na druhém místě. O dva roky později (2015/16) už se radovali z ligového titulu, prvního po čtyřiceti letech, který týmu zajistil i nový kouč Barak Bakhar. Sportovní úspěch navíc Beer Shevu neopustil, a tak následovala obhajoba titulu v sezoně 2016/17 a zlatý hattrick o rok později! Zkompletování hattricku navíc v klubu zažil slávistický odchovanec Tomáš Pekhart, který zde za jednu sezonu zvládnul 38 zápasů a 11 gólů (21 zápasů a 8 gólů v lize) a stal se třetím nejlepším střelcem (druhým, pokud počítáme jen ligové zásahy). V sezoně 2018/19 skončila Beer Sheva 3., letos dokonce 4., alespoň se jí podařilo vyhrát domácí pohár.

 

Nepěkná bilance s českými soupeři

Velmi úspěšné období v domácí lize nekoresponduje s nemastným neslaným působením v evropských pohárech. Však se na to podívejme: Sezona 2014/15 znamená vypadnutím z 2. předkola Evropské ligy s dnes jen třetiligovým RNK Split (0:0, 1:2). O rok později se scénář opakuje se švýcarským FC Thun (1:1, 1:2).

Teprve v sezoně 2016/17 přichází úspěch, protože po výhře domácího titulu jde Beer Sheva do kvalifikace Ligy mistrů. Přes Sheriff a Olympiacos se dostává až do Play-off, kde sice skončila po výsledcích 2:0 a 2:5 s Celticem, ale i tak propadává do skupiny Evropské ligy. Zde si zajistila druhé místo ve skupině před jasnými favority Southamptonem a Interem Milán, který dvakrát porazila (3:2, 2:0 venku). Dvě prohry si připsala jen se Spartou (0:1, 0:2), pozdějším čtvrtfinalistou. Na jaře však Velbloudi vypadli hned v prvním vyřazovacím kole s Besiktasem (1:3, 1:2).

Následující sezona 2017/18 přináší opět podobný vývoj. Konec v Play-off Ligy mistrů s Mariborem (2:1, 0:1) a skupinu Evropské ligy, kde si ale Hapoel došel jen pro jednu výhru s FC Lugano, remízu se Steaou a mj. dvě prohry s Viktorií Plzeň (0:2, 1:3), což znamenalo čtvrté místo a konec v evropských pohárech. V sezoně 2018/19 vypadl Hapoel z 2. předkola Ligy mistrů s Dinamem Záhřeb (2:2, 0:5) i z následného 3. předkola Evropské ligy s APOELem (2:2, 1:3). A loni Izraelcům vystavil stopku v Play-off Evropské ligy Feynoord (0:3, 0:3).

Letos se Hapoel dostal do skupiny Evropské ligy přes předkola hraná na jeden zápas. V prvním vyřadil gruzínské Dinamo Batumi po výhře doma 3:0, dále albánské KF Laçi venku 2:0, skotský Motherwell doma 3:0 a nakonec opět doma v Play-off vrátil Viktorii Plzeň předchozí dvě porážky a gólem z penalty zvítězil 1:0.

 

Letošní výkony

Tým vede od ledna padesátiletý Yossi Abukasis, který předtím působil pouze v domácí soutěži. Manažerské křeslo přebral po legendárním Baraku Bakharovi, který vydržel u kormidla klubu na izraelské poměry a zvyky neuvěřitelných pět let 218 zápasů. Abukasis rád staví základní sestavu s pěti obránci, v evropské kvalifikaci však doposud letos využíval podobné rozestavení jako Slavia, tedy něco mezi 4-2-3-1 s variabilním přechodem do 4-3-3.

Letos je Hapoel zatím na průběžném 5. místě ligy. V Izraeli totiž zvládli odehrát jen dvě kola své soutěže, než přišel zákaz sportu kvůli koronavirové pandemii. Velbloudi vyhráli první utkání proti Maccabi Netanya 3:2, poté prohráli 1:3 s Maccabi Haifa, (který v létě převzal právě Barak Bakhar). Domácí superpohár předcházející lize znamenal dvě porážky s Maccabi Tel-Aviv, shodně s výsledkem 0:2, jenže ten Beer Sheva odehrála de facto s rezervním kádrem. S izraelskými soupeři tedy letos zatím nepěkná bilance jedné výhry a tří proher, zato v evropské kvalifikaci jsou Velbloudi čtyřikrát úspěšní.

Propad kvality týmu od posledního titulu do letošní podoby znázorňuje i degradace hodnoty kádru. Na konci sezony měl podle Transfermarktu cenu 25,85 mil EUR, nyní je hodnota odhadována na zhruba 11 milionů. Jen v sezoně 2018/19 prodali Velbloudi hráče za 11 milionů EUR, o rok později utržili ještě o milion více. Přestupová politika Hapoelu je velmi podobná té slávistické, prodává své nejlepší hráče do lepších destinací. A příchody jsou na tom také podobně, vždyť do klubu nyní přichází velké množství mladých ligistů (20–24 let) s přestupní cenovkou okolo půl milionu EUR, plus nějaké volné příchody. Právě v letošní nejistotě Velbloudi zaplatili pouze za Eltona Acolatse ze Sint-Truidenu.

 

Kádr

Kapitánem je zkušený stoper Miguel Vítor (#4, 31 let). Bývalý mládežnický reprezentant Portugalska přišel do klubu jako volný hráč v roce 2016 z PAOKu Soluň. Předtím působil v Benfice (44 zápasů), zkušenosti ale sbíral i na hostování v Leicesteru (17 zápasů v Premier League). Za Beer Shevu zatím odehrál 99 zápasů, v nichž dal 11 branek. Z nich 39 utkání a 4 branky zvládnul v loňské sezoně. Letos kromě superpoháru odehrál vše, co šlo.

Asi největší hvězdou týmu je další Portugalec Josué (#10, 30 let). Toulavý ofenzivní záložník je dokonce bývalým seniorským reprezentantem (4 zápasy) a do Beer Shevy přišel jako volný hráč v září 2019 z Akhisarsporu. Odchovanec Porta vystřídal v Turecku čtyři kluby, v nichž pokaždé vydržel zhruba rok. Loni si připsal 32 zápasů, 6 gólů a 6 asistencí, letos zatím 6/5/1, jeden gól vstřelil z penalty Plzni. Transfermarkt odhaduje jeho tržní hodnotu na 800 tisíc EUR.

Letos v zimě do pouštního města zamířil levonohý křídelník Elton Acolatse (#7, 25 let). Nizozemec s ghanskými předky je odchovanec Ajaxu, od mládí ale hrál v Belgii. Přes Westerlo a Bruggy se dostal do Sint-Truiden, který jej nakonec zapůjčil letos v zimě do Izraele. A v Beer Shevě se zalíbil natolik, že za něj v létě do Belgie poslala 500 tisíc EUR a šikovné křídlo si nechala. Loni zvládl 10 zápasů a 3 góly, letos odehrál zatím co se dalo: 6 utkání, v nichž si připsal jednu branku do sítě Motherwellu.

Na hrotu operuje odchovanec Itamar Schviro (#9, 22 let), který se do klubu vrátil v létě po dvouletém hostování v druholigovém klubu. Zatím odehrál pět zápasů a vstřelil dva góly v lize. V Evropě se ale Schviro dělí o starty s konkurencí. Tou je Jhonatan Agudelo (#32, 27 let). Izraelský tým je jeho první působiště v Evropě, předtím hrál jen v Kolumbii a pět zápasů za argentinské Gimnasia La Plata.

Střed hřiště drží defenzivní univerzál David Keltjens (#3, 25 let). Jako mladého reprezentanta se zářnou budoucností jej za 1,5 mil EUR koupili Velbloudi z Beitaru Jeruzalém, kde byl základním stavebním kamenem sestavy, loni v létě. A nutno říct, že Keltjens si asi představoval své nové angažmá jinak. Sice ihned hrál v základu, ale jen do února, kdy si zlomil prst na noze. Po úspěšné rekonvalescenci naskočil v červnu do dvou zápasů, v nichž si přivodil zranění hamstringu, které jej opět vyřadilo. Nyní se tedy snaží o navrácení do základní sestavy Hapoelu už podruhé. Pokud se tak povede, může být Keltjens s cenovkou 800 tisíc EUR dalším horkým vývozním artiklem Velbloudů.

Post krajních obránců mají stálé obsazení v podobě dvou ofenzivně laděných beků. Vpravo hraje odchovanec s portugalským i izraelským občanstvím Or Dadia (#30, 23 let), který odehrál letos všech osm soutěžních utkání. Vlevo pak Sean Goldberg (#13, 25 let), cestovatel po izraelských klubech, který se v Beer Shevě snaží uchytit od léta 2019.

Do základu budou chtít časem jistě promluvit dvě exotické posily, jejichž sezonní hostování zkompletovala Beer Sheva až 5. září. Jde o dva střední záložníky, Mariana Bareira (#35, 25 let) a Marcela Meliho (#28, 28 let) z argentinského Racing Clubu. Bareiro po svém příchodu odehrál 2x 90 minut s Motherwellem a Plzní na pozici defenzivního záložníka, Meli zatím pouze čtyřminutový štěk se skotským soupeřem. Dle Transfermarktu jde ale o suverénně nejhodnotnější hráče izraelců, i když možná prostě jen proto, že přichází z celkově dražší soutěže. 

V brance chytá zkušený Ohad Levita (#21, 34 let), který v Beer Shevě působil ještě před úspěšným titulovým obdobím v roce 2011. Nakonec se sem vrátil přes Omonii Nikosie a další dva izraelské kluby v létě 2018. Do loňska ale plnil úlohu náhradního gólmana, ale o rok starší kolega Setkus odešel v létě jako volný hráč a nyní je v brance místo právě pro Levitu volné. I jako druhý brankář loni zvládl 19 zápasů, obdržel 18 branek a 6x udržel čisté konto. Letos zatím odehrál vše, co se dalo.

 

Zápas se Slavií

První zápas se hraje z technických důvodů v přímořské Petach Tikvě, takže Beer Sheva de facto ztrácí výhodu domácího prostředí. Fanoušci na stadionu budou samozřejmě chybět, v Izraeli je domácí soutěž přerušená lockdownem stejně, jako u nás. Poslední soutěžní utkání odehráli Velbloudi 1. října s Plzní (taktéž v Petach Tikvě). Slavia poslední zápas zvládla 4. října, tudíž oba soupeři budou podobně nerozehraní, postižení podobnou situací ve svých zemích.

I díky utkání s Plzní má náš trenérský tým perfektní poznatky o soupeři, ostatně o tom hovoří Zdeněk Houštecký: „Mají kvalitu v ofenzivní části, jsou to techničtí, hodně rychlí hráči. Nemůžou nás ničím překvapit, máme je nastudované. My si na ně věříme, doufáme, že tam uděláme tři body, které nám pomůžou do další fáze Evropské ligy“

Vzhledem ke sportovním ambicím Slavie a papírové síle kádru bychom měli Beer Shevu, která se nyní pohybuje na úrovni Plzně či Liberce, samozřejmě porazit. Zvlášť pokud Trpišovský a spol. pomýšlejí na postup do jarní části Evropské ligy, ve které se nesmíří jen s prvním vyřazovacím kolem. Ale sportovní forma Slavie nebyla v posledních zápasech dobrá. Ne, že by na tom Beer Sheva byla nějak podstatně lépe.

Pravděpodobně budeme svědky opatrného fotbalu po třítýdenní soutěžní pauze, a proto by fanoušci měli být trpěliví ohledně herního projevu. Do Izraele si Slavia jede pro tři body do tabulky, finanční odměnu za výhru a body klubového koeficientu, a tentokrát bude opravdu jedno, jakým způsobem je získá.

Komentáře (123)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

    Lunaris     před 4 lety 21.10.2020 21:05 |  
    7 0

    Karafiát dle Trpiše těžké zranění z tréninku, takže asi budeme dohrávat podzim na tři stopery. Tvrdík sice říkal v podcastu, že akcionář nemá problém s druhým místem, a proto odmítl dát na dřevo peníze za toho Baha, ale začíná se to jevit trošku krátkozrace.

    • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

      JS (přítel SN)     před 4 lety 21.10.2020 21:18 |  
      3 6

      Na druhou stranu, kdoví, kolik zápasů na podzim budeme doopravdy hrát. Sice se jedná o výjimce, ale až začnou mrtví naskakovat po tisících, nevěřím, že Prymula ten fotbal povolí. A pokud máme odehrát jen 6 kol EL, tak to snad dáme. Třeba Karafiát by nám asi v Evropě stejně nějaký rozdíl neudělal.

      Daleko větší průser je ten covid u Olayinky, jestli je to teda pravda. Ten je náš jediný rozdílový hráč nyní.

      • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

        kjandourek (admin)     před 4 lety 21.10.2020 22:30 |  
        4 3

        nepřeháněl bych to - fotbal byl zastaven čistě z těch důvodů, aby výjimku nechtěl kde kdo... a pak taky aby se při zápase fandové neslezli někde jinde... ten druhý důvod padá s uzavřením hospod (kde jinde?)... a už dneska ten bláznivej Prymula připustil, že nejvyšší soutěž by se mohla rozjet, kdyby byli hráči pravidelně testováni, což zní jako dost velká provokace, protože hráči byli před každým zápasem testováni i před uzavřením soutěže...

        A navíc - mrtví po tisících? nakažených máme mezi 10-20 tisíci denně s tím, že nejvíc mrtvých za den nebyla ani stovka... takže aby mrtví naskakovali po tisících, muselo by nakažených být okolo sta tisíc denně... a to se po kompletním lockdownu asi těžko stane...

        • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

          PetCC     před 4 lety 21.10.2020 22:48 |  
          2 3

          Sice nebudou tisíce denně, ale budou.
          Rozhodně bych se snažil vyhnout argumentu, který by toto zlehčoval.

          Ale to, že logika Prymulovi nic neříká (což už prokázal dávno) a že základy ekonomiky má maximálně z marxismu-leninismu (takže pro něj v ní má význam jen průmysl), s tím se nedá nic než souhlasit.

          • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

            wimpy     před 4 lety 21.10.2020 22:50 |  
            6 3

            Tisíce mrtvých denně? To bych se snad i vsadil, že nebudou.

          • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

            kjandourek (admin)     před 4 lety 21.10.2020 23:15 |  
            4 4

            Hele nechci to úplně zlehčovat.... Ale pořád je to o tom, že když sečtu počty mrtvých a počet lidí v nemocnicích (A to tedy nereflektuji na to, že dle ředitele FNM je 40% lidí v nemocnici bezpříznakových a vůbec by tam nemuseli být)... a tohle číslo vydělím počtem momentálně nakažených lidí (ta čísla beru ze seznamu.cz), tak se dostanu na 0,05....

            Což tedy znamená, že ze sta lidí jich 95 vyleží nemoc doma a jenom 5 jich musí do nemocnice a hrozí jim smrt... nezlob se na mně, ale to je prostě tak mizivé číslo... že vůbec nevím, proč se kvůli této o této - sice nakažlivé a nepříjemné, ale nikoliv tak zoufale smrtelné nemoci - vůbec tak moc bavíme ...

            • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

              Rozumbrada     před 4 lety 22.10.2020 06:53 |  
              6 2


              Tak u epidemie, která by bez opatřeních mohla zasáhnout většinu populace, může 5% znamenat až 50 tisíc lidí vyžadujících hospitalizaci V KRÁTKÉM ČASOVÉM úseku (2-3 měsíce), proto hrozí i kolaps zdravotnictví. A protože dle jarních dat zemřela zhruba 1/5 hospitalizovaných, tak tam přidejte až 10 tisíc mrtvých.

              Vám to samozřejmě může být jedno, ale pokud nechápete, proč to není jedno většině lidí, tak asi lidem příliš nerozumíte. Mnoho z nás má staré příbuzné a mnoho dětí mají milované dědečky a babičky, kteří mohou zbytečně zemřít.

              • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

                kjandourek (admin)     před 4 lety 22.10.2020 09:02 |  
                4 5

                Na přelomu let 1995 a 1996 se během chřipkového období nakazilo chřipkou více než milion lidí a zemřelo asi 12 tisíc lidí..... tehdy byly vyhlášené tzv. chřipkové prázdniny, ale nevybavuji si, že by nastalo nějaké zavření republiky....

                Tohle přece řešíme každý rok - každý rok přijde období chřipek, jsou zakázané návštěvy v nemocnicích i v pečovatelských domech, každý o své milované babičky a dědečky pečuje jak umí... v dnešní době není takový problém komunikovat s vnoučaty přes skype, izolovat se doma, nechat si nákupy přinést až před dveře, existují rozvážkové služby i na obědy....

                Říká se tomu "ochrana rizikových skupin obyvatel".... a není to nic nového...

                Zkusme si na druhou stranu rovnice - proti těm deseti tisícům zbytečně zemřelým - dát ty, které zlikvidují současná opatření.... lidi v produktivním věku, kteří díky plošným opatřením přijdou o práci a neuživí tím rodinu.... nedokáží splatit hypotéku, přijdou o střechu nad hlavou, skončí pod mostem.... nebo si prostě jenom díky stresu uženou žaludeční vředy, či jinou nemoc, která jim život zbytečně zkrátí ... Ne každý je tak psychicky odolný, aby to vzal s humorem, vzal nějakou jinou práci, která bude hůře placená, tak si našel po večerech ještě druhou a tímhle obdobím prošel....

                Bavíme se o lidech, kteří by mohli ještě 30 let přispívat do státního rozpočtu a najednou tu nebudou - v lepším případě budou dostávat dávky, v horším nebudou vůbec...

                Já vím, nebude to tak snadná statistika jako ráno kouknout na seznam na počet pozitivně testovaných, bude se to táhnout léta.... kdo by taky teď řešil, že za deset let umře na někdo, kdo tu mohl být ještě 50 let, že? Sice to taky mohl být něčí milovaný táta, ale co - podle našeho prezidenta byl neschopný, když zkrachoval.... podle naší ministryně financí "měl mít vatu"...

                Ale tyhle lidi asi neznáte a mohou Vám být jedno... vy jste ochránil milované babičky a dědečky...

                Mně to prostě už připadá, že jsme v situaci, kdy jsme si podvrtli kotník..... a vyřešili to uříznutím nohy pod kolenem...

                • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

                  Lunaris     před 4 lety 22.10.2020 11:56 |  
                  3 0

                  Nejde o počet zemřelých, jde o počet lidí, kteří budou vyžadovat hospitalizaci. Píšu to tady pořád dokola a stále se tu bude šermovat s počty mrtvých.

                  • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

                    kjandourek (admin)     před 4 lety 22.10.2020 12:14 |  
                    1 2

                    A dokola se dozvídáme od ředitele FNM, že má 500 volných lůžek a že 40% hospitalizovaných pacientů jsou bezpříznakoví, kteří by správně měli být někde v hospicu, ale není na to legislativa.....

                    Dále vidíme, že když je potřeba, tak v Letňanech vznikne polní nemocnice... a Amerika nám nabízí personál....
                    https://denikn.cz/minuta/475403/

                    Ale my si místo toho radši zlikvidujeme ekonomiku...

                    • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

                      necich     před 4 lety 22.10.2020 13:07 |  
                      3 2

                      A proto oslovujeme ostatní státy o pomoc, proto nám posílají personál z USA, bude nám pomáhat i armáda Německa, žádáme o humanitární pomoc apod. apod. Ovšem jde vlastně o howno...:)

                    • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

                      dalislavista     před 4 lety 22.10.2020 13:23 |  
                      3 0

                      Takže máme Motol, kde pořád tvrdí, že pohoda ( jede furt to samé, tak přece nepřizná, že už to taková pohoda není) a všichni ostatní ředitelé nemocnic jsou neschopní, protože všude jinde už jim došlo, že to bude masakr a už mělo z posledního. No ale nebojte se, máme přeci Motol! Ono možná teď to ještě i jde, ale když se podíváme na trend, že bylo 11 tisíc pozitivních a včera 15 tisíc, tak touhle rychlostí nárůstů to dojde kam? A je stále víc nakažených z pečováků a u nich je procento, co bude potřebovat nemocnici mnohem vyšší. A kam je dáme? Je to přeci o tom, že zahlltime zdravotnictví a jsme v Itálii zjara.

                      • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

                        wimpy     před 4 lety 22.10.2020 13:39 |  
                        2 5

                        Dovolím si upozornit, že nárůst pozitivních je přímo úměrný nárůstu testovaných. Pokud zítra udělají šedesát tisíc testů, zase nás budou strašit nárůstem.

                        • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

                          Altona     před 4 lety 22.10.2020 13:59 |  
                          5 0

                          Ech, teď nerozumím. Má se tedy testovat míň? Nebo vůbec netestovat? Nebo se ty údaje nemají vůbec zveřejňovat? Utajit? A pak budeme všichni klidnější?

                          • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

                            wimpy     před 4 lety 22.10.2020 14:08 |  
                            2 1

                            Nic neutajovat, jde o to, jak s těmi čísly pracovat. Když čteš o patnácti tisících, evokuje to katastrofu, jaká se na nás řítí. když dva dny předtím bylo jen jedenáct tisíc. Když k tomu ale dodáš, o kolik víc bylo testováno, můžeš říct, že se stav vlastně nemění. Jako nejzávažnější číslo vidím to, jak se zaplňují nemocnice, a to tedy ještě pacienty, kteří do těch nemocnic patří díky svému zdravotnímu stavu, nikoli jen kvůli potřebě izolace.

                            • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

                              Altona     před 4 lety 22.10.2020 16:41 |  
                              1 1

                              Aha. No jo, když pracovat s těmi čísly musí každý sám, že jo. Snad se to lidi naučej... Mě straší a to opravdu moc ne čísla ale to, že s těmi čísly zjevně neumí nebo nechce pracovat vláda složená z různých Diagnóz, jedné Pýthie, dále servilních hlupáků a z Červenejch Karkulek s občasnými záchvaty kovbojství. A co hůř, nikdo se jí nechystá svrhnout a nahradit, ani ty co ji instalovali resp. drží a dokonce ani ty co to maj v popisu práce. Celá demoopozice mele, že teď ne, že za jeden provaz a tak všelijak. Jinými slovy, nechte pitomce vládnout a dělat co neumí, pak nás zvolte (když to přežijete) a my jim to spočítáme. To jako vážně? Nemám pro to jiný vysvětlení, než že dobře věděj, proč to nechtěj. Sami věděj kulový, sami se flákali a žádný plány nemaj a jen tak mít nebudou. TOHLE je podle mě ta katastrofa.

                              • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

                                wimpy     před 4 lety 22.10.2020 16:45 |  
                                0 2

                                V tom se asi shodneme. Na druhou stranu, dnes jsem četl titulek, jak si Bartoš brousí zuby na premiérskej post a po zádech mi projela husí kůže. Jsem naprosto přesvědčen, že po příští vládě, doufám že postbabišovské, přijde zase jenom deziluze.

                                • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

                                  Altona     před 4 lety 22.10.2020 17:41 |  
                                  2 0

                                  Jeje, člověče, Vy jste na tom ještě hůř než já?! Já se děsím jen týhle vlády, vy s k tomu děsíte už i tý příští ?!

                                  • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

                                    Dr. Fe1     před 4 lety 22.10.2020 17:44 |  
                                    0 5

                                    Někteří lidé mají na zděšení postavenou celou kariéru - aneb Mirka "Jsme zděšena ! " Němcová :-)

                                    • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

                                      Altona     před 4 lety 22.10.2020 18:06 |  
                                      3 2

                                      A co si z toho jako máme s Wimpim vzít pro NAŠI SOUKROMOU a PŘÁTELSKOU debatu? To má bejt rozjezd nějaký politický scheissdiskuse? Jestli lepší zděšená Mirka nebo debil Babiš? Vy bez toho fakt nevydržíte....Ani náhodou.

                                      • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

                                        Dr. Fe1     před 4 lety 23.10.2020 10:09 |  
                                        0 5

                                        To má být vtipná PŘÁTELSKY míněná poznámka. Jak vidím, že je někdo zděšen, okamžitě mě napadne Mirka Němcová .... Takže v tom nejsou žádné podtexty, ani snaha o "scheissdiskuzi", které si tam sám podsouváte.

                                        Nevím proč běžnou poznámku vnímáte hned takhle extrémně ? Vy zřejmě i když napíšu "Dobrý den", tak jste schopen to vyložit jako urážlivou provokaci a snahu o vyvolání scheissdiskuze :-) a k nadávkám, že bez toho nevydržím :-) Přitom reálně se nic takového z mé strany neděje ....

                                        Zamyslete se nad sebou člověče, uklidněte se. Vnímejte věci tak jak jsou a ne přes nějáký konfliktní filtr. Mluvím s vámi normálně KAMARÁDSKY. Ty bubáci co si tam promítáte, tam nejsou.

                                        Jestli jsem vás někdy mylně zahrnul mezi agresory z chráněnky, tak to jsme si už vysvětlili a omluvil jsem s vám,. Tak přestaňte blbnout, vymýšlet neexistující scheissdiskuze a pojďte se bavit normálně .....


                                        Komentář byl uživatelem upraven (23.10.2020 10:12) . Zobrazit původní komentář

                                  • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

                                    wimpy     před 4 lety 22.10.2020 18:43 |  
                                    0 0

                                    Je to tak :-))
                                    Zda-li bych si mohl vyprosit tykání? Já vím, každý má ten takt nastaven jinak...

                      • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

                        kjandourek (admin)     před 4 lety 22.10.2020 13:48 |  
                        0 4

                        A nakažení z pečováků se nakazili v restauraci, nebo při sportu?

                        To je ta ochrana rizikových skupin.... těm lidem nikterak neprospěje, když uzavřu restaurace a znemožním produktivním lidem vydělávat a sportovat... těm pomůže to, když do pečováku nebudou mít přístup návštěvy zvenčí a každý člověk, který s nimi přijde do styku bude pravidelně testovaný....

                        • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

                          dalislavista     před 4 lety 22.10.2020 17:08 |  
                          3 1

                          Trochu demagogická otázka, ne? Nakazili se samozřejmě v pečováku, a nakazily je návštěvy nebo personál. A ti se mohli nakazit při sportu nebo v restauraci.
                          Ale to není důležité. Důležité je, že čím víc lidí bude nakažených, tím větší šance, že se to do pečováků prostě dostane. Tomu se stoprocentně zabránit nedá, a jde jen o tu míru.
                          A nemocnice se zaplňují všude (kromě Motola) a když bude mraky starých s Covidem potřebujících přístroje, tak budem dělat co?
                          Izolovat/ochránit rizikovou skupinu je jen hezká fráze, neproveditelná.

                      • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

                        Rozumbrada     před 4 lety 22.10.2020 15:34 |  
                        1 0


                        Nezapomeňte, že zásadní zbraní demagogů je najít výjimku a pak neustále tvrdit, že to je pravidlo.

                • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

                  Rozumbrada     před 4 lety 22.10.2020 15:30 |  
                  2 0

                  Těch 12 tisíc úmrtí na chřipku je naprostý nesmysl, a hlavně v té době se pouze spekulovalo, že tato epidemie může i o něco překonat 834 úmrtí z roku 1992:

                  https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/nejvetsi-epidemie-chripky-v-historii-ceske-republiky-1995-tisice-obeti-plosne-uzavrene-skoly.A200921_123337_domaci_chtl/foto/JB8643a1_komplikace.JPG
                  https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/nejvetsi-epidemie-chripky-v-historii-ceske-republiky-1995-tisice-obeti-plosne-uzavrene-skoly.A200921_123337_domaci_chtl/foto/JB8643a0_ChipkaLeskov3.JPG
                  https://www.youtube.com/watch?v=1kYVNN3-h0s

                  Takže i kdyby umíraly tisíce, jak se dnes bez důkazu tvrdí, tak by o tom veřejnost neměla tušení, protože chřipce se přičítaly pouhé stovky obětí ročně.

                  P. S. Ten Váš útok 'Ale tyhle lidi asi neznáte a mohou Vám být jedno' jsem si nijak nezasloužil. Já na rozdíl od chřipečkářů či Zemana nijak nebagatelizuji obavy lidí, nijak se jim nevysmívám, a nenadávám jim do panikářů. To platí jak ohledně obav z epidemie, tak ohledně obav z protiepidemických opatřeních, která mimochodem zásadně zasáhla i mne. Zato z Vašich slov sálá pohrdání mými obavami o životy bližních, takže na pokračování diskuze nemám náladu.


                  Komentář byl uživatelem upraven (25.10.2020 01:25) . Zobrazit původní komentář

                • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

                  eye     před 4 lety 22.10.2020 17:51 |  
                  1 0

                  Já nechci dál rozviřovat už tak rozvířenou diskusi, ale v zimě 95/96 nezemřelo 12000 lidí na chřipku či "s chřipkou". Na zánět plic to bylo za celé roky 95 a 96 6000 lidí. Přímo na chřipku je ve statistikách pár stovek. Tedy 6000 je teoretické maximum za 2 roky. 12000 mrtvých bylo v USA.
                  Měl bych teď dost respektu, ale zkusme se radši rozptýlit u fotbalu (bez ironie).

            • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

              MIKr.8     před 4 lety 22.10.2020 07:37 |  
              0 2

              Přiznám se, že už to sleduju jen zpovzdálí, takže vim jen to, že skoro nikam nesmim. Takže mám dotaz - vysvětlil ředitel FNM proč tam tedy ty lidi (40% kteří by tam vůbec nemuseli být) vlastně mají? To je nějaký nařízení? Nevím o tom, že by v ostatních nemocnicích hospitalizovali nějaký bezpříznakový lidi. Naopak mám informace z nemocnic v ČB a v Plzni, že na COVID oddělení stahují spoustu lékařů a sester z jiných oddělení, aby péči zvládli. A rozhodně tam nepečujou o bezpříznakový...

              • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

                japhy     před 4 lety 22.10.2020 08:26 |  
                4 0

                Jsou to pacienti, kteří se např. doléčují po pozitivním nálezu nebo tam prostě "bydlej", jelikož je zatím nemůžou vrátit do jejich LDN, domů s pečovatelskou službou, důchoďáku, apod. Je to ale asi tabu, zvenčí to vůbec nevypadá, že by to někoho nějak zvlášť trápilo a novináři po tom nejdou. Suše se oznamuje klesající kapacita nemocnic, do toho pár jejich ředitelů to upřesní těmito "bydlíky" a jede se dál. Nevím, co si o tom myslet.

              • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

                kjandourek (admin)     před 4 lety 22.10.2020 09:07 |  
                2 0

                Japhy ti víceméně odpověděl...

                Tak přidám odkaz na ten článek: https://www.novinky.cz/domaci/clanek/ctyricet-procent-lidi-v-nemocnici-nema-priznaky-rika-reditel-fn-motol-40339948#dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.lptag&dop_ab_variant=null&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

                A vypíchnu z něj odstavec:
                Už dvacet let je velkou bolestí českého zdravotnictví tzv. sociálně-zdravotní pomezí. Nějakou legislativu ministerstvo zdravotnictví už připravovalo, ale bohužel to stále není vyřešené. Spíše to při covidu vyplavalo na povrch. Tenhle problém je trvalý. Spoustu lůžek v nemocnicích blokují pacienti, kteří by měli ležet spíše na sociálních lůžkách s lehkou zdravotní pomocí.

                • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

                  Altona     před 4 lety 22.10.2020 13:04 |  
                  2 0

                  No tak Kulich ČSSD Ludvík tohle skutečně prohlašuje pořád dokola, stejně tak je ale skutečností, že v konfrontaci s řediteli jiných nemocnic dodatečně uvádí (viděl osobně už dvakrát v tv), že to prohlášení se týká jen, pouze a výhradně FN Motol a že si je vědom, že jeho špitál-kolos a špitály ostatní nejsou totéž. To je případ zrovna už Bulovky, kde jim teda do skoku není a nemůže být, pokud ten špitál znáte. O okresních špitálech nemluvě. Pro Bulovku a ne pro Motol je ta záloha v Letňanech. Třeba s mojí maminkou se už dávno před covidem na Bulovce nikdo nemazal, zaléčit, stabilizovat a pryč, nejsou lůžka. A až na potřetí jí alespoň přeložili do nemocnice následné péče, protože ona ta Kulichova lehká zdravotní pomoc vůbec není lehká, když ji musíte u takového člověka dělat průběžně celý den a nic mu vlastně není, jen je starej a má proto smrt na jazyku. Kulich je současně i politik, takže lhář nebo přinejmenším žvanil. I kdyby ty zařízení pro lidi co potřebují jen lehkou zdravotní pomoc vyrostly jak houby přes noc, nesežene do nich personál. A dobře to ví.

              • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

                Lunaris     před 4 lety 22.10.2020 11:53 |  
                1 0

                Jsou to lidi z pečovateláků, kteří jsou pořád pozitivní, i když už nemají tak velké obtíže, aby si to vyžadovalo hospitalizaci. Nelze je ale vrátit do pečovateláku, protože by tam mohli nakazit ostatní.

      • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

        Boo_SKS     před 4 lety 21.10.2020 22:34 |  
        3 1

        Souhlasim, navic si myslim, ze ani z ciste sportovnich duvodu nebylo uplne nutne za kazdou cenu privadet Baha, protoze:

        1) skvele se na kridle rozehral Provod a Olayinka je minimalne do Evropy pravidelne nas nejlepsi hrac, takze se nam uplne nabizi moznost stahnout Masopusta, ktery je navic letos tezce z formy, na beka, kde vyuzije sve prednosti (rychlost, poctivost, fyzicka, dobra defenziva), ale zaroven nebudou tolik vadit jeho nedostatky (horsi technika,casto nepresna finalni faze zbrklost v zakonceni) + navic velmi dobre se jevi Lingr, ktery si zaslouzi vice prostoru
        2) mohli bychom konecne zacit vice vyuzivat formaci 3-5-2, kterou Trpis hodne hral v Liberci a byla to jeho vysnena formace pri prichodu do SKS, ale aby nemusel prekopavat uplne cely system, tak nakonec zacal hrat 4-2-3-1 a pak uz u toho zustal
        3) mohl by se tam v pripade absence Holese presunout Boril a nalevo by se tak vytvoril prostor pro Oscara, ktery ukazal ohromny potencial, ale zatim bohuzel skoro nedostava cuchnout, jelikoz na CM/DM s nim nepocitame a na kridlech je obrovska konkurence

      • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

        padre     před 4 lety 22.10.2020 07:03 |  
        1 3

        JS - rozdílový hráč sestavy SN. Díky za tento čtivý, informačně bohatý příspěvek.

        • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

          JS (přítel SN)     před 4 lety 22.10.2020 11:06 |  
          0 1

          Děkuji. :)

    • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

      kjandourek (admin)     před 4 lety 21.10.2020 22:24 |  
      3 0

      Karafiát má docela fest podvrtnutý levý vnější kotník.... tedy jestli se dá věřit fotkám, které sám postoval na Instagram (protestoval jsem, že Instagram nemám a na Twitteru nejsou... a synátor mi vysvětlil, že Twitter používají jenom "dinosauři")

      • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

        PetCC     před 4 lety 21.10.2020 22:50 |  
        3 1

        Synátor už je teď sám dinosaurus, jen o tom ještě neví :-)

        • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

          kjandourek (admin)     před 4 lety 21.10.2020 23:09 |  
          1 0

          Bojím se zeptat, co jsem tedy teď já..... černý uhlí? :-)

          • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

            Ladislav (přítel SN)     před 4 lety 21.10.2020 23:12 |  
            2 0

            To ne, tak by ti syn určitě neřekl, maximálně tak lignit ...

            • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

              kjandourek (admin)     před 4 lety 21.10.2020 23:33 |  
              1 0

              tak díky, to jsem hned klidnější.... lig... coooo?

              • Re:

                tobro     před 4 lety 21.10.2020 23:51 |  
                3 1

                Hnědé uhlí. Nejmladší a nejméně karbonizované hnědé uhlí se nazývá lignit. Nejmladší!!?

  2. Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

    Droosy     před 4 lety 21.10.2020 21:40 |  
    3 1

    Ta největší hvězda Josue má prý Covida, tak asi hrát nebude. Někdo to psal na twitteru

    • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

      Radek097 (přítel SN)     před 4 lety 21.10.2020 22:07 |  
      6 0

      Koronu má z HBS, Rahamim (brankář), Taha (stoper) a Josué (ofenzivní záložník).
      Pokud jsem to pochopil dobře, tak ještě 3 jsou s otazníkem a UEFA by měla rozhodnout, zda budou moci nastoupit. Jednat by se mělo o hráče Bareiro, Keltjens (defenzivní záložníci) a Madmon (střední záložník).
      Dále je pozitivní hlavní trenér Abukasis a sportovní ředitel Barda.
      https://twitter.com/hbs_fc/status/1318639456874876928?s=21

      • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

        JS (přítel SN)     před 4 lety 21.10.2020 22:21 |  
        2 3

        Pokud by nemohl hrát Bareiro, Ketjens, Madmon ani Josué, prakticky by se jim rozpadl střed zálohy. Taha sice nehraje základ, ale pokud je out i on, tak nemají na stopera jedinou náhradu. V takové situaci by byla přímo povinnost je porazit.

      • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

        Ladislav (přítel SN)     před 4 lety 21.10.2020 22:34 |  
        3 1

        Dobrá práce Radku, ta hebrejština je náročná. Tady je základní sestava proti plísni, z které budou určitě chybět Portugalec Josué a Taha, no a s otazníkem jsou Argentinec Bareiro a Keltjens.

        O. Levita - O. Dadia, M. Vitor, L. TAHA, S. Goldberg - M. BAREIRO, M. Kabha, JOSUÉ - S. Sallalich (90. D. KELTJENS), J. Agudelo (75. G. Varenne), E. Acolatse (81. T. Yosefi)

      • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

        Sokrates55 (přítel SN)     před 4 lety 22.10.2020 07:42 |  
        2 1

        Dobré ráno přeji a děkuji za doplnění. Dobrá práce pane Radku :-)).
        Lámal jsem se s tím taky, snad jsem pochopil dobře , že ten Josué a Bareiro jsou asi největší tahouni.
        Ono je to vlastně jedno, naši kluci musí makat a věřit si, jinak budeme vypadat jak včera ten "Mytjůlend".
        S úctou
        Sokrates55

      • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

        Dr. Fe1     před 4 lety 22.10.2020 09:13 |  
        0 6

        Tak ty jsou taky silně zasažení, Díky za info. Je smutný fakt, že my a Izrael jsme "covidové velmoci" co se týče míry zasažení touto nemocí. Takže i v tomhle to bude vyrovnané. Možná budeme mít mírnou výhodu.

  3. Hlavně chci vidět, že budou

    Slávista 51     před 4 lety 21.10.2020 22:59 |  
    3 1

    " potit krev/jezdit po prdeli ".
    Když tam chtějí vyhrát !

  4. RE:

    tobro     před 4 lety 21.10.2020 23:16 |  
    4 1

    Škoda, že nemohu zítra nastoupit. Na testy prdim a dneska jsem se praštil díky své "šikovnosti" ještě do kolena...
    Takže, chlapci sešívaní, chlapci zlatí, beze mne, a za 3 body, prosím!
    !!! SKS4EVER !!!


    Komentář byl uživatelem upraven (22.10.2020 17:00) . Zobrazit původní komentář

  5. e: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

    Ladislav (přítel SN)     před 4 lety 21.10.2020 23:22 |  
    2 0

    Podle Jindry jsou zítra možné 2 varianty, buď nastoupíme v klasickém rozestavení 4-5-1 a pak by mohla sestava vypadat takhle (ale na lávce už pak není nikdo do defenzívy):
    Sestava: Kolář – Kúdela, Zima, Hovorka, Bořil – Traoré – Masopust, Stanciu, Ševčík, Provod – Musa
    Lavička: Kovář, Oscar, Malinský, Lingr, Tecl, Kuchta

    nebo to bude rozestavení 3-5-2:
    Sestava: Kolář – Kúdela, Hovorka, Bořil – Zima – Masopust, Stanciu, Ševčík, Provod – Musa, Kuchta
    Lavička: Kovář, Traoré, Oscar, Malinský, Lingr, Tecl

    • Re: e: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

      Dr. Fe1     před 4 lety 22.10.2020 09:11 |  
      0 7

      Věřím, že to Jindra poskládá dobře a že to půjde. Napadá mě - co ten Lingr a obránce ? Možná blbost, nevím.

  6. Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

    Fačín     před 4 lety 22.10.2020 07:36 |  
    0 2

    Tak jak jsem koukal na předzápasový preview, tak mi přijde, že jsem tam vůbec neviděl Petara Musu. Vzhledem k tajnůstkaření Trpišovského, tak bych si tipnul, že o druhého nakaženého se jedná o něj. Což by byla veliká ztráta.

    • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

      Obr     před 4 lety 22.10.2020 08:03 |  
      1 0

      Ten druhej neni Musa.

      • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

        Fačín     před 4 lety 22.10.2020 08:06 |  
        0 1

        Dobře, možná je to Olayinka. Ani jednoho z nich jsem neviděl ani v jednom předzápasovým videu. Je vlastně celkem jedno "co" jim je, důležitý je, že tam bohužel nejsou...

    • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

      mabr     před 4 lety 22.10.2020 08:43 |  
      2 0

      Petar byl na fotkách z letiště. Jestli však naplno trénuje, to je věc druhá.

      • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

        Fačín     před 4 lety 22.10.2020 10:26 |  
        1 2

        Že bych si ho nevšiml? On se dá přehlídnout docela těžko jak je vysokej a má to brežněvovský obočí....

        • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

          mabr     před 4 lety 22.10.2020 15:04 |  
          2 0

          Tak dnes je i na fotce z předzápasového tréninku :) https://prnt.sc/v4kvnn

          • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

            Fačín     před 4 lety 22.10.2020 16:00 |  
            0 1

            Tak to je dobře, děkuji za info!

  7. Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

    Sokrates55 (přítel SN)     před 4 lety 22.10.2020 07:47 |  
    2 2

    Dobré ráno přeji.
    Moc děkuji příteli JS za tento hezký a poučný článek.
    Velice mi při něm chutnala i káva. Nějak jsem nemohl dospat a tak už tady od ránu "čučím" do kompu.
    Přál bych si, aby kluci vstoupili do soutěže dobře, protože by je to mohlo i nakopnout a přestali by smutnit.
    Při čtení tohoto článku si člověk uvědomí, kolik toho neví.
    S úctou
    Sokrates55

  8. Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

    gazza     před 4 lety 22.10.2020 08:24 |  
    2 2

    Tak Boril prece rekl ,ze jedina utecha je finale EL .Tak by jsme je meli potom v pohode dat a nic jineho neresit.

  9. Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

    Boo_SKS     před 4 lety 22.10.2020 10:00 |  
    7 0

    Jaroslav Tvrdik
    @JaroslavTvrdik
    Jako prezidenta klubu me bez predlozeni Covid negativniho testu od UEFA na stadionu organizator UEFA nepustil ani do autobusu. Souperuv trener jde s pozitivnim UEFA testem na TK bez rousky a pozitivni hraci s tymem trenuji na predzapasovem treninku. Zvlastni doba.

    => Tak to je naprosto skandalni! My od zacatku sezonu vynalozime desitky milionu za naproste odrzeni hracu, vedeni i clenu realizacniho tymu od bezneho zivota, abychom minimalizovali riziko nakazy a pak souper vesele trenuje i s pozitivnimi hraci, takze se s povolenim UEFY muze vesele promorovat a treba nam pri samotnem zapase nakazit pulku sestavy? To jako vazne? Ja nevim, je mi jasne, ze na evropske urovni plati dvojnasobne rceni, ze silnejsi pes nezije v celibatu, ale tohle je prece na kontumaci! Okamzite bych si v ramci prevence zdravi nasich hracu stezoval u prislusnych organu a pozadoval kontumaci v nas prospech.

    Neuveritelne.

    • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

      japhy     před 4 lety 22.10.2020 10:24 |  
      2 2

      Co se divíš? Odjakživa je lejstro důležitější, než faktický stav věcí. Měl JT něco v ruce? Neměl. Naopak jejich trenér bumážku má.
      A to trénování s nakaženými. Tak jestli jich už mají tolik pozitivních, je pravděpodobný, že ostatní jsou už na řadě, tak proč se o to nepodělit se soupeři a připravit si je tím do odvet? :))
      Ale jinak jo, svět se opět v prdel obrací.

      • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

        dalislavista     před 4 lety 22.10.2020 11:18 |  
        4 0

        No ten jejich trenér má sice bumážku, ale na to, že je pozitivní! Tak snad by ho měli izolovat, stejně jako pozitivní hráče! To fakt snad není možné, aby trénovali zdraví s pozitivně testovanými, to potom ten test neměl žádný smysl, když spolu trénují. To bych blil.

        • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

          Merlinus (přítel SN)     před 4 lety 22.10.2020 11:31 |  
          3 0

          Nehoráznost. Na to by platila jedině automatická kontumace 0:3. A samozřejmě opravdu mastná pokuta.

        • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

          japhy     před 4 lety 22.10.2020 11:37 |  
          2 1

          Samozřejmě, že vím, že je pozitivní. Myslel jsem, že ten sarkasmus jde poznat na první dobrou.

          • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

            dalislavista     před 4 lety 22.10.2020 11:53 |  
            4 0

            Jo, vím, ale jsem tak nasranej, že to už víc nejde. Tohle by měla být kontumace, co si dovolili.

        • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

          necich     před 4 lety 22.10.2020 12:51 |  
          0 3

          Tak ono záleží od kdy byl pozitivní. Už jsem to psal na OT, kolega z práce prodělal covid, byl 14 dní v domácím léčení. Po 14 dnech byl na testech, byl stále positivní a do práce už normálně šel s tím, že po určité době již k přenosu nedochází...
          Izrael měl snad nejtvrdší opatření, a že by zrovna v tomto případě na to tzv. káleli? To je prostě hloupost..


          Komentář byl uživatelem upraven (22.10.2020 12:53) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

      Merlinus (přítel SN)     před 4 lety 22.10.2020 10:57 |  
      6 8

      Bohužel takové arogantní chování mají současní Židé v Izraeli v krvi...


      Komentář byl uživatelem upraven (22.10.2020 12:06) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

        Merlinus (přítel SN)     před 4 lety 22.10.2020 12:07 |  
        4 2

        Mluvím bohužel z vlastní několikeré zkušenosti s turisty z Izraele...

  10. Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

    pcitron     před 4 lety 22.10.2020 10:26 |  
    6 2

    V Beerševě jsem byl, klobouk dolů, co dokázali Izraelci v poušti vybudovat.

  11. Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

    Ragnarok     před 4 lety 22.10.2020 11:06 |  
    3 0

    Výhra by potěšila velmi, držím klukům všechny palce.
    Fascinuje mne Šachtar, jejich sportovní vedení musí být fantastické, nyní to dělá Dario Srna, ale tam musí být spousta lidí kolem. Ten jejich model je jedinečný. Ten, s kým spolupracují na scoutingu v Brazílii má sakra dobré oko, když si člověk vezme, kdo všechno tím klubem prošel.

    • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

      eye     před 4 lety 22.10.2020 18:32 |  
      0 0

      Taky mě ten poločas potěšil. Půlka kádru Brazilci, půlka Ukrajinci, jeden subtilní Izraelec (dosud jsem ho neznal)... Asi i integraci musí mít zmáknutou, stmelování Urajinců a Brazilců... Moc zajímavé... a konstantně jsou na špici, v LM pravidelně.

  12. Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

    fleder     před 4 lety 22.10.2020 12:19 |  
    0 2

    Jen drobnost ke spekulacím ohledně druhého nakaženého u nás.
    Teď běžela na ČT reportáž z izraele, v letadle byl záběr na Nica a na obrázcích z tréninku byl i Peter Olayinka /ty záběry z tréninku rozhodně nebyly z Edenu, nicméně jsem si úplně nevšiml, jestli tam nepoužili jiné orientační - nicméně vše ostatní bylo z Izraele/

    • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

      kjandourek (admin)     před 4 lety 22.10.2020 12:28 |  
      2 0

      Včera na ČT ve sportovních zprávách určitě běžely "ilustrační záběry" z tréninku - byli na nich Olayinka i Holeš.... Předpokládám, že reportáž teď byla ta samá... :-)

  13. Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

    gazza     před 4 lety 22.10.2020 13:04 |  
    4 1

    Tak Izraelci se na zápas připravují dohromady s nakaženými covidem a jejich trenér ,který to má také, tak na tiskovce v pohodě bez roušky.To si dělají snad kozy!To je na kontumák.

    • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

      wimpy     před 4 lety 22.10.2020 13:12 |  
      1 1

      Jen mě napadlo, jestli neexistuje nějakej status sice pozitivních, ale už nenakažlivejch jedinců. Jinak by to totiž nebylo jen na kontumaci, ale na vyloučení z pohárů a dalo by se to i kriminalizovat. A zrovna u Izraelců s jejich nedávnejma zkušenostma by to dost překvapilo.

      • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

        kjandourek (admin)     před 4 lety 22.10.2020 13:56 |  
        3 0

        Obávám se, že právě tak to je: dotčení absolvovali povinnou karanténu, jak určují místní nařízení. Od izraelských úřadů posléze obdrželi potvrzení, že už nejsou infekční, přestože jejich testy jsou i po karanténě pozitivní.....

        • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

          wimpy     před 4 lety 22.10.2020 14:04 |  
          2 1

          Otázko (příznačnou) samozřejmě je, do jaké míry je to kosher? :-)

  14. Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

    Boo_SKS     před 4 lety 22.10.2020 13:07 |  
    2 1

    Sports Rabbi
    @thesportsrabbi
    ·
    20 m
    Hapoel Beer Sheva have been given permission by UEFA to allow all players and staff to take part in tonight's Europa League match vs Slavia Prague including Josue and Loai Taha.

    => Tak to bohuzel vypada, ze jedine covidove absence v dnesnim zapase budou Holes s Olayinkou. :/

    • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

      japhy     před 4 lety 22.10.2020 13:21 |  
      3 1

      JT chtěl, aby se k tomu UEFA nějak postavila, ta tak tedy učinila.
      A odkdy vůbec o karanténě rozhoduje UEFA?

    • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

      první rytíř     před 4 lety 22.10.2020 13:25 |  
      3 3

      Pokud je to pravda, tak potom tu máme zcela novou předzápasovou taktiku! Oznámíš, že tví klíčoví hráči mají Covid a přidáš třeba i trenéra, soupeř z toho vychází a ty s jako nakaženými trénuješ a před zápasem ukážeš negativní testy a hraješ! Divná to doba a ještě přeje švindlířům...

      • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

        Ladislav (přítel SN)     před 4 lety 22.10.2020 14:13 |  
        4 0

        Jaká taktika, to snad nemyslíš vážně ? Normálně mají 5 lidí pozitivních a další 3 na hraně a zařídili si papíry, že ne. Jsou to hajzlové, kterým na ničem nezáleží a udělají pro úspěch cokoli.
        P.S.
        Pokud by platilo to co naznačuješ, tak by si museli zařídit, aby UEFA negativní testy zfalšovala na pozitivní, no, snad v té fatasmagorii ani nemá cenu pokračovat ... Ale jako fór dobrý.


        Komentář byl uživatelem upraven (22.10.2020 14:29) . Zobrazit původní komentář

        • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

          kjandourek (admin)     před 4 lety 22.10.2020 14:43 |  
          1 0

          No pokud to chápu správně, tak ti jejich pozitivní už jsou pozitivní dlouho.... prodělali karanténu a přestože jsou pozitivní i nadále, tak už mají papír, že teď už nejsou infekční....

          nevím, jestli to tak funguje - že je člověk infekční jenom prvních 14 dní a potom už ne, přestože ten virus v sobě i nadále má.... Ale izraelská hygiena tomu zjevně věří...

          • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

            necich     před 4 lety 22.10.2020 14:52 |  
            1 3

            Ano funguje to i u nás. Píši někde dole. Kolega z práce, po 14 dnech léčení měl kontrolní testy pozitivní, do práce ho hygiena poslala s tím, že již není virulentní (nebo tak něco). Izrael není Bělorusko nebo Kazachstán, nechapu tu hysterii tady.

    • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

      Merlinus (přítel SN)     před 4 lety 22.10.2020 13:38 |  
      5 0

      Je to bohužel pravda. Už to mají i na jejich facebooku: "Všichni hráči a personál se mohou zúčastnit dnešního zápasu. Hodně štěstí naší červené."

      Jo, jo. Všichni jsme si rovni, jen někteří jsou rovnější.

      • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

        Ladislav (přítel SN)     před 4 lety 22.10.2020 17:44 |  
        0 0

        Hapoel požádal UEFA o výjimku. "Protože již nejsou infekční a jsou ve stadiu uzdravování se. Opravdu jsem zvědav, jak se k tomu precedentu UEFA postaví," doplnil Tvrdík.
        "Budeme se již nyní soustředit hlavně na samotné utkání. Věříme, že UEFA a izraelská hygienická služba garantují zdravotní bezpečnost utkání," reagoval Tvrdík. "Tohle nás nerozhodí ani nezastaví, jsme v dobré náladě," doplnil a přidal fotografii s trenérem Pražanů Jindřichem Trpišovským.
        https://twitter.com/JaroslavTvrdik/status/1319248026427416577/photo/1


        Komentář byl uživatelem upraven (22.10.2020 17:47) . Zobrazit původní komentář

  15. Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

    Donald     před 4 lety 22.10.2020 13:44 |  
    1 7

    To máme tak když jsme prymulovatější než Prymula. Pak je jasný, že si s námi vytře každý zadek. Ale jsem za tenhle precedens rád, aspoň by jsme tuhle komedií mohli přestat hrotit.

    • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

      Wulfstan (přítel SN)     před 4 lety 22.10.2020 13:54 |  
      1 3

      To bychom mohli.

  16. Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

    damade     před 4 lety 22.10.2020 13:44 |  
    8 1

    Prasárna, že někdo dokáže klesnout tak hluboko, aby vědomě do fotbalovýho zápasu nasadil 3 hráče nakažený covidem. Doufám, že jim to dneska na hřišti oplatíme a hlavně doufám, že se nikdo nenakazí, i když to teď zní dost scifi.

    • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

      Ladislav (přítel SN)     před 4 lety 22.10.2020 13:59 |  
      7 0

      Je to pěkný svinstvo, ale Izraelci jsou bohatí a na UEFA jde zařídit cokoli, když si vzpomenu, jak zametli se Slováky na Faerech ... Přesně jak píšeš, hlavně, aby to kluci od nich nechytli. Asi bude problém v tom, že si to Hapoel zařídil u svých úřadů a UEFA to akceptovala a překvapivě ustoupila od svých nařízení.


      Komentář byl uživatelem upraven (22.10.2020 14:02) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

        JS (přítel SN)     před 4 lety 22.10.2020 14:47 |  
        0 11

        Židi zametli na Faerech se Slovanem? To jsou mi novinky :D

        • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

          Virgil1956     před 4 lety 22.10.2020 14:51 |  
          9 0

          Myslím, že každý pochopil, že má na mysli UEFU a ne Židy :)

    • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

      benny231     před 4 lety 22.10.2020 14:14 |  
      9 0

      Evropské orgány, nejen fotbalové, užívají dvojí metr, na to si musíme zvykat....Slovan poslal i 2. tým a nebylo mu to nic platné. Podivný svět a podivná doba.

      • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

        Ladislav (přítel SN)     před 4 lety 22.10.2020 16:14 |  
        4 0

        Bohužel je to tak a nás pořád berou jako ty z "východu" ... Ale vsadím se, že na Leverkusen nebo Nice by se funkcionáři UEFA dívali úplně jinak a tohle by si nedovolili.

  17. Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

    Fido22     před 4 lety 22.10.2020 14:21 |  
    3 0

    Předpokládám, že realizační tým i hráči Beer Shevy nastoupí v rouškách na ústech a nose a budou je mít nasazený po dobu celého zápasu. Když tak nutně musí postavit i Covidem nakažení hráči.
    Přece jeden za vsechny a všichni za jedno.

    • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

      Dr. Fe1     před 4 lety 22.10.2020 15:35 |  
      2 4

      Možná bychom tak demonstrativně mohli nastoupit my .... na prvních pár minut. Jenže smutná realita je taková, že bychom to odnesli zase jenom my .... UEFA by to nepochyně vyhodnotila v náš neprospěch, jako narušování dobrého jména fotbalu, politický protest či cokoliv jiného.

  18. Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

    Fačín     před 4 lety 22.10.2020 14:28 |  
    2 3

    Je tu někdo ze zkušeností s nějakou streamovací stránkou na večerní zápas, která funguje bez problémů a není zavirovaná? Pokud ano, podělte se prosím s námi méně šťastnými, kteří nevlastní Nova Sport.. Děkuji předem!

    • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

      Mrakomor     před 4 lety 22.10.2020 16:14 |  
      1 0

      Osobně jedu přes mygoaltv.com. Pro omezení vyskakovacích oken doporučím adblock (AdBlock Plus, uBlock Origin), pak je to v pořádku. Na PC samozřejmě; na mobilu neporadím.

    • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

      wotlemburg     před 4 lety 22.10.2020 16:53 |  
      3 1

      Ty vado, vždyť to dávájí na Nova sport 1

      • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

        Fačín     před 4 lety 22.10.2020 17:46 |  
        0 1

        No a to v základní nabídce UPC bohužel není.

        • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

          Dr. Fe1     před 4 lety 22.10.2020 17:52 |  
          0 4

          Já mám UPC (teď tedy už převzato Vodafonem) a mám to. Mám nějáký běžný balíček TV + internet, nic nadstandardního.

          • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

            Fačín     před 4 lety 22.10.2020 18:33 |  
            0 1

            Mě to píše "kanál kódován". Ale nejde mi například ani Nova 2 a HD verze běžných programů (kromě ČT).

  19. Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

    Ondráš     před 4 lety 22.10.2020 14:31 |  
    3 0

    Už dlouho nepamatuju takhle nečitelnej zápas ve všech okolnostech.

    • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

      japhy     před 4 lety 22.10.2020 14:37 |  
      2 0

      Asi si začni zvykat...

  20. tipovačka

    p!erreCORE     před 4 lety 22.10.2020 14:37 |  
    4 0

    0:3 kontumace

  21. Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

    nedbal     před 4 lety 22.10.2020 14:47 |  
    7 3

    Izrael, je to 1000 km od Evropy, v organizaci UEFA to nemá co pohledávat a stejně to od ní bude dostávat exkluzivní výjimky. Kdyby se chtěl do UEFA přisrat třeba Katar, Bahrajn, tak ti teprve dostanou speciální zacházení. Fayery taky, nejsou suverénní, jejich mistr si má zahrát s 5. týmem v Dánsku, o evropské poháry a ne, že budou do poháru posílat 4 fayerské týmy a postupovat skrze kontumace a podrazy hygieny. O tom, že Spojené království vysílá do Evropy asi 50 týmů a některé postupují do skupiny LM i přes prohru 0:2, 1:4 s Legií Varšava, ani nemluvě. Trochu bordel.

    • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

      Slávista 51     před 4 lety 22.10.2020 17:27 |  
      1 2

      Nerad sem tahám politiku.
      Ale nic jiného holt nezbývá. Když mohou papaláši EU, cpát peníze Palestinců, mohou bafuňáři nejen fotbalu, podporovat Izrael/její sportovce. Izrael patří do euroatlantické civilizace !

      • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

        Slávista 51     před 4 lety 22.10.2020 17:29 |  
        1 1

        palestincům

  22. Zápas

    Merlinus (přítel SN)     před 4 lety 22.10.2020 15:16 |  
    6 0

    Je to samozřejmě hnus největšího kalibru. Navíc tady nejde jen o fotbal, body a prachy, ale o zdraví. Ale dnes je potřeba se nad tím povznést a soustředit se na zápas. Nejlepší reakce na tuhle ubohost je naše vítězství.

    • Re: Zápas

      nedbal     před 4 lety 22.10.2020 15:26 |  
      3 3

      Právě v tomhle vidím dost problém, že to naše hráče může rozhodit, že prostě jen tak nedáš stranou, že hraješ proti nakaženým.

    • Re: Zápas

      Dr. Fe1     před 4 lety 22.10.2020 15:30 |  
      4 6

      Pro mě je novinka hlavně to, že někdo covid pozitivní je místní autoritou prohlášen jako neinfekční. Nevěděl jsem, že tohle existuje - tedy neinfekční pozitivita.
      Zajímal by mě k tomu názor nějákého odborníka, jestli je to izraelský vynález (dost možná účelový) a nebo je to někde obvyklé prohlašovat déle pozitivní za neinfekční.

      • Re: Zápas

        mirecek1111     před 4 lety 22.10.2020 15:53 |  
        5 0

        Tak na to jsou nějaké studie, že člověk po cca 7 dnech od nakažení už není pro ostatní infekční, i když by byl stále pozitivní. To nijak neobhajuju soupře a UEFU, ale mluvím z vlastní zkušenosti.

        Já jsem koronavirus dostal cca 3 týdně zpět, měl pár dní lehké příznaky a pak už nic. A když jsem potom volal doktorce, kdy půjdu na další test, jestli to pořád mám, tak mi řekla, že se už nechodí a pokud člověk nemá 10 dnů příznaky, tak může normálně zpět do běžného života. Tak jsem si zjišťoval jak je to možné a došel právě k těm studiím, že člověk prostě po nějaké době od nakažení už není infekční.

        Ale znovu zdůrazňuju, že neobahuju ty zmrdy z UEFY, spíš jen píšu vlastní zkušenost.

        • Re: Zápas

          Dr. Fe1     před 4 lety 22.10.2020 17:40 |  
          1 4

          Díky za poučení. Pro mě je tohle novinka.

    • Re: Zápas

      Ondráš     před 4 lety 22.10.2020 15:49 |  
      4 2

      A nebyla ve stejné situaci Bukurešť před zápasem s Libercem. A kvůli pozitivním testům museli narychlo shánět jiné hráče? Tak proč se tady pořád jak kokoti testujeme??

  23. Když mohl Real Madrid prohrát doma,

    Slávista 51     před 4 lety 22.10.2020 17:28 |  
    1 1

    měla by Slavie vyhrát venku.

    • Re: Když mohl Real Madrid prohrát doma,

      Ondráš     před 4 lety 22.10.2020 18:00 |  
      1 0

      Jako to by kuwa měla!

  24. Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

    Ladislav (přítel SN)     před 4 lety 22.10.2020 17:30 |  
    2 0

    Tady jde taky o to, aby se dnes naši kluci od nich nenakazili a pokud by to bylo víc lidí, tak naše hygiena je dost přísná a šoupne celý tým do karantény a s Leverkusenem by pak nastoupilo naše Béčko maximálně tak s uzdraveným Holešem ... Doufejme, že se to nestane a dnes minimálně 0-3 za to svinstvo, co nám provedli. A góly dají Musa, Nico a Lingr.


    Komentář byl uživatelem upraven (22.10.2020 17:30) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hapoel Beer Sheva: Oblíbený soupeř českých klubů

      Dr. Fe1     před 4 lety 22.10.2020 17:42 |  
      1 4

      Podle toho co píše Mireček výše nakažení snad nehrozí.

  25. Hapoel Beer Sheva

    Slávista 51     před 4 lety 22.10.2020 19:47 |  
    1 1

    To mají z toho, že zase " útočí " na vlastní bránu.
    Rozhodčí teda nic moc !

  26. Hapoel Beer Sheva:

    Slávista 51     před 4 lety 22.10.2020 20:49 |  
    1 1

    Si dělaj pe*el !
    Celej druhej poločas je maj na " pásku " a nechaj si dát 2góly
    Ty první dva jdou za Kolářem.