Aktuality z médií

Komentáře (20)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Přestupy a spekulace zima 2021 II

    Morb     před 3 lety 15.03.2021 19:14 |  
    18 2

    Poslech nejmenovaného podcastu mě přivedl na polemiku ohledně ceny některých našich hráčů a případných přestupů. Nadhodila se tam otázka, jestli se nám už zaplatil Stanciu. Nechám stranou řeči o neobjektivitě odpovědi na tuhle otázku, který jsou na místě, a pokusim se na to subjektivně odpovědět. Stanciu stál 100 míčů, kolik dostává plat nevim. Málokdo si uvědomuje, jak velkou zátěž ty platy jsou a že i odchody Hušbyho za bakšiš a Škody zadarmo byly v konečnym součtu velkym přínosem do rozpočtu, protože jsme se zbavili jejich smluv. Stanciu je tu rok a půl, a myslim si, že prachy bude dostávat dost velký.

    Pomohl nám k titulu, zahrál si v Lize mistrů, teď září v lize, minulý kolo nás dovedl přes Leicester a sám udělal body v Boleslavi. Nedokážu spočítat, jestli by tohle pokrylo vynaložený peníze. V čem je jeho síla je ve finální a předfinální fázi, která se dneska moderně počítá a určitě by ho někde statistiky vyplivly jako nejlepšího v lize. Já jako laik subjektivně řeknu, že se mi prostě líbí jak hraje a jak hraje Slavia s nim v sestavě. Věřim, že to takhle má hodně lidí a že i díky tomu na Slavii teď prostě kouká každej. Z toho plyne jiná, marketingová hodnota klubu a to se kupuje strašně těžko. Takže jo, za mě se Stanciu už zaplatil. I když si nemyslim, že ho prodáme se ziskem.

    Na kom ale podle mě uděláme staršnou raketu je Provod. Klidně se mi smějte, ale mně chvílema připomíná (v tý naší kapr lize) Yayu Tourého. Až začne střílet goly, tak je pryč mrknutím oka.

    Naopak u Olieho tak nějak cejtim, že všichni (včetně něj) doufáme, že rozhodne v Glasgow hattrickem a v létě se bude za 10M přestupovat do Německa/Francie. Vůbec by mi nevadilo, kdyby zůstal, mám rád jeho atletický schopnosti, ale pokud na něm chceme něco utržit, tak si myslím, že nahoru už moc nepůjde.

    Toliko můj report.

    • Re: Přestupy a spekulace zima 2021 II

      Dennis     před 3 lety 15.03.2021 19:25 |  
      8 1

      S Provodem souhlas, ten půjde jednou za velký peníze. Aktuálně má na TM stále ještě cenu jen 1,5 mil. Eur, jsem zvědavý, kam mu to po letošních výkonech nejen v Evropě při další aktualizaci zvednou.

      10 mil. za Olayinku by mi přišlo málo, podle mě ho budeme chtít střelit za víc. Minimálně 12, spíše ale 15 mil. Coufal šel za 6, jestli se nepletu, ale byl o dost starší a hlavně defenzivní hráč. A doteď si drbeme hlavu, že šel za málo a měl jít za těch 10. Takže Olie prosím za víc. Nejsme výprodej.

      Co se týče platu Stancia, tak Tvrdík už několikrát dementoval jeho výrazně vyšší plat, asi bude mít nejvyšší nebo jeden z nejvyšších v týmu, ale měl by být srovnatelný, žádný extrém nebo řádový rozdíl. Za mě už se zaplatil dávno.

      • Re: Přestupy a spekulace zima 2021 II

        luky21     před 3 lety 17.03.2021 22:51 |  
        1 1

        To je ale takové to po bitvě každý generál. V tu dobu by za Coufala těch 10 nikdo nedal

      • Re: Přestupy a spekulace zima 2021 II

        pinochet     před 3 lety 18.03.2021 01:00 |  
        1 3

        Za Olayinku v současné formě nikdo nedá ani 10 M.

    • Re: Přestupy a spekulace zima 2021 II

      deny91     před 3 lety 15.03.2021 23:48 |  
      18 2

      Ja popravdě nevím, proč bychom měli chtít někdy Nica nebo Petera prodat. A nechápu ty věčné úvahy, jestli ještě Nica zpeněžíme a vyděláme na něm a furt dokola (Podroužek). Je nějaký důvod rozprodat všechny kvalitní hráče v týmu? Jasně, budeme pak mít třeba 2 miliardy, ale k čemu nám to přesně bude? Stačí, když se sem tam prodá někdo z mladších a zajímavých českých kluků jako Suk nebo Alex a máme finance vyřešeny. Podobná cesta jistě čeká Simu, Provoda nebo Zimu. Naopak bych si ale představoval, že pokud nebudou chtít jít Peter s Nicem za každou cenu ven, budeme je chtít udržet jako dlouhodobé zahraniční opory v týmu, které dávají do našeho herního projevu zase něco jiného než čeští kluci. Naším cílem nemusí a ani by nemělo být chtít za každou cenu na každém hráči něco vydělat a prodat ho. To pak sice budeme mít mraky peněz, ale s takovým průtokáčem můžeme zapomenout na nějakou sportovní koncepci. Jeden extrém je kupit astronomickou ztrátu jak ve Spartě, druhý extrém je každoroční výprodej jak v Liberci, byť za o řád až dva vyšší přestupní částky. Ani jedno není zdravé pro klub s nějakými sportovními ambicemi.

      • Re: Přestupy a spekulace zima 2021 II

        mig52     před 3 lety 16.03.2021 05:51 |  
        1 1

        Podpis a razítko!

      • Re: Přestupy a spekulace zima 2021 II

        kjandourek (admin)     před 3 lety 16.03.2021 07:57 |  
        6 2

        Naprosto přesně popsáno....

        jsou dva druhy úspěšných klubů... ti první si vyhlédnou co nejvhodnější hráče a nabídnou jim takové podmínky, aby je dokázali co nejdéle udržet... a mohli s nimi pracovat..... dlouhodobě.... Takové kluby jsou úspěšné sportovně..

        A pak jsou tací, jejichž živnostenský list by měl být vystaven na "Nákup hráčů za účelem dalšího prodeje".... Takové jsou úspěšné finančně...

        A já jsem moc rád, že jdeme tou první cestou :-)

        • Re: Přestupy a spekulace zima 2021 II

          Navyseals     před 3 lety 16.03.2021 08:12 |  
          7 0

          Existují i týmy, které to umí zkombinovat. Musí mít jasně nastavenou klubovou kulturu, solventního stabilního vlastníka a propracovaný skauting.

          • Re: Přestupy a spekulace zima 2021 II

            kjandourek (admin)     před 3 lety 16.03.2021 08:31 |  
            0 0

            Samozřejmě - velice jsem to zjednodušil a popsal dva extrémy - v podstatě všechny funkční kluby se pohybují někde mezi těmito hranicemi :-)

            • Re: Přestupy a spekulace zima 2021 II

              Kactus     před 3 lety 17.03.2021 14:41 |  
              0 0

              ja bych jeste rekl, ze ste zapomeli na 4 cestu - rumunskou, spoza reky :))

              • Re: Přestupy a spekulace zima 2021 II

                kjandourek (admin)     před 3 lety 17.03.2021 14:59 |  
                5 0

                No já jsem zdůrazňoval že jde o FUNKČNÍ kluby.... :-)

        • Re: Přestupy a spekulace zima 2021 II

          cunak     před 3 lety 17.03.2021 09:10 |  
          2 3

          Souhlasím. A dodávám, že právě proto jsem rád, že tu není p. Nezmar. A že k nám už nechodí Pokorní, Malínští a Karafiátové, ale Simové, Bahové a Beranové.

      • Re: Přestupy a spekulace zima 2021 II

        Morb     před 3 lety 16.03.2021 10:03 |  
        2 3

        Já mám takovej dojem, že se Tvrdík několikrát vyjadřoval v tom smyslu, že jsme investiční klub, kterej si na sebe musí vydělávat sám. TV práva český ligy jsou skoro nic, hrajeme Evropskou ligu a rozpočet máme pod miliardu, takže řešení rentability nákupu hráčů je na místě. Což nemění nic na tom, že bych tu ty hráče taky samozřejmě viděl rád dál, ale prodávat se (za adekvátní částky) prostě musí.

        • Re: Přestupy a spekulace zima 2021 II

          kjandourek (admin)     před 3 lety 17.03.2021 15:35 |  
          4 0

          Samozřejmě, že se prodávat musí... ale nemá smysl uvažovat ve stylu: "Tenhle hráč stál sto mega, tak ho musíme prodat za dvě stě, jinak je to provar..."

          Takhle musí uvažovat hokynář na trhu - nákup rabat - prodej...
          My děláme fotbal... Máme kádr plný hráčů, které jsme si vybrali a dali za ně různé sumy... ty hráče tréninkem zlepšujeme, zápasy zviditělňujeme... a snažíme se, aby každý z nich měl stále vyšší a vyšší hodnotu.... tak se může stát, že nám raketu někdo nabídne za hráče, kterého jsme koupili za malý peníz, nebo dokonce za odchovance...

          Budeme prodávat hráče - zájem větších klubů vždycky bude spíše o ty mladší ... perspektivní, které jsme dokázali ukázat v pohárech, případně se v našem dresu dostali do reprezentace a na nějakém mezinárodním poli předvedli, že mají na velkýí fotbal .... tak to bylo blahé paměti i s Barákem, Luftnerem i Pavlenkou - ti se předvedli v reprezentačním dresu (v případě Lüftnera na ME U21)... tehdy jsme ještě neměli tak silnou pozici...

          Teď už máme za sebou prodeje Krále a Součka - to už byly ty prodeje, které se nedají odmítnout....

          Tahle cesta by měla být tou investiční: Koupíme mladého hráče a zlepšíme ho tak, že naší ligu přeroste ... ukážeme ho v pohárech, v repre, dosáhneme s ním nějakých úspěchů.... a až bude na úrovni, že ho bude pro naší ligu škoda a my bychom ho zbytečně brzdili - teprve potom přijde jeho prodej.... To bude případ Simy, Provoda, Koláře, Zimy, v delším časovém horizontu Lingra, Baha a daších....

          Oproti tomu vůbecnebude od věci sem tam tu korunu obrátit a přivést nadstandardního hráče typu Stanciua, či Olayinky, který třeba za dva tři roky neodejde, ale zůstane tady ... bude tvořit tu kostru - ten základ od něhož se bude odvíjet zlepšování těch mladých.. i takovéhle hráče už tu máme - Kúdela, Bořil, Traoré, Tecl.... je možné, že do této kategorie spadnou i Holeš, Masopust, či Hromada... a nebude na tom nic špatného....

          Nemusíme vydělat na každém hráči - hráči nejsou jenom zboží na prodej, oni sami nám svou činností vydělávají - jak jsem popisoval výše....

      • Re: Přestupy a spekulace zima 2021 II

        MKCZ83     před 3 lety 18.03.2021 08:15 |  
        1 2

        Tak ono je to trochu složitější. Pro spoustu hráčů není Slavia klub, ve kterém chtějí odehrát a dohrát svoji kariéru (mezi to počítám i Nica a Oliho). Chtějí se posunout dál, ideálně do PL, nebo jiné top ligy, kde je skoro každý svátek, u nás holt ježdění do Příbrami, Karviné, nebo do Zlína svátek není. Ti hráči mají za sezónu v lize pár zajímavých zápasů, a pak se musí spoléhat na evr. poháry a případně reprezentaci. Naopak ve velké lize je každý zápas nutnost hrát na hranici svých možností, je to větší zážitek a také prostor pro zlepšení.

        A i když nefunguje ekonomická i sportovní stavba kádru systémem levně koupit draze prodat, vystihnout správný moment na prodej hráče je důležité, protože i těch dejme tomu teoretických 150 až 200 mil. za Stancia může znamenat ekvivalent 4 nebo 5 zajímavých mladých hráčů. Teď je Nico výborný, pokud mu bude fungovat fyzická stránka fotbalu, bude výborný pořád, ale jak dlouho? Čili je otázka přemýšlet, kdy Nica "vyměnit" za možnost si třeba o rok podržet jinou mladou hvězdu, anebo za několik mladých talentů. A tohle je podle mě na ek. úseku Slavie pravidelně na stole. Obzvlášť, když je to spojeno s vysokými platy a všichni si pamatují, jak to tu u nás fungoval po posledním tučném období.

        A úvahy novinářů být musí... dokud to lidi zajímá, budou o tom psát a mluvit, protože to je to, čím se živí :-)

    • Re: Přestupy a spekulace zima 2021 II

      kjandourek (admin)     před 3 lety 16.03.2021 08:26 |  
      21 1

      Úvaha sice zajímavá, ale já si myslím, že je vzatá za úplně špatný konec....

      Zdravý klub - a že my v posledních letech vypadáme velice zdravě - přece nebude už při koupi hráče a jednání o smlouvě uvažovat o tom, že ten plat je příliš vysoký a my se toho hráče za rok za dva musíme zbavit...

      Základ je v tom, že nejvyšší platy musí mít hráči, kteří jsou nejlepší.... nebo alespoň nejpřínosnější pro mužstvo...
      Uvažovat o tom, že se zbavím hráče proto, že má vysoký plat je v pořádku v momentě, kdy mi takový hráč neplní pozici základního stavebního kamene...

      Souhlasím s tím, že byly v pořádku odchody Hušbyho a Milana... jakkoli jsme je oba miloval, nastala ta doba, kdy přestali být klíčovými muži v sestavě... Oba měli nadstandardní platy - Milanovi jej Tvrdík dal jako kompenzaci za zrušený odchod od Číny, Hušbymu zase po podzimním derby 2017, kdy sólem přidal gól na 2:0..
      bylo to v pořádku, oba si je dlouhou dobu zasloužili, málokdo si dovedl sestavu bez nich představit ... Ale potom přišla doba, kdy jsme začali hrát jiný fotbal - a oba měli rychlostní deficit, který se nedal přebít... Já vím, že na ligu by oba bez problémů stačili (nejenom na ní, Hušby zahrál skvěle na San Siru, Milan v Dortmundu) a jejich odchod jsem "zapil na žal", ale jak říkám, není možné, aby nejvyšší plat měl hráč, u kterého si nejsi jistý, jestli ho pošleš do rozhodujícího zápasu o postup.... Sevilla, Chelsea, Kluž... už tam se ukazovalo, že v hierarchii nepostradatelnosti byli tihle dva přeskočeni a bude nutné to řešit... Samozřejmě šlo to třeba řešit snížením platu na úroveň prvních náhradníků, ale s tím by musel hráč souhlasit... a na to je fotbalový život příliš krátký, zvláště když zjistíš, že ti větší peníze dají v Turecku, či na Kypru...
      I když věřím tomu, že teď třeba máme v kádru srdcaře s podobným osudem, který klidně na nové smlouvě podepíše nižší částku, protože má prostě SKS rád a rád za ní bude naskakovat z lavičky, když to bude potřeba... (to mířím do diskuzí o zápase s MB... :-)

      Abych se vrátil k současnému kádru: Stanciu i Olayinka ať si berou raketu až na Mars - dokud jsou to klíčoví hráči, u nichž při skládání základní sestavy na nejdůležitější nikdo nepochybuje, že tam musí být, je to naprosto v pořádku...

      Stancia jsme rozhodně nedělali proto, abychom ho někdy prodali za dvojnásobek... toho jsme kupovali proto, aby nám pomohl vyhrávat trofeje, postupovat v evropských pohárech ... a jenom tak mimoděk tím činil značku SKS co nejatraktivnější pro všechny možné marketingové partnery včetně našeho majitele.... To všechno Slavii nese peníze nejenom ze sponzoringu, ale i za ty postupy Evropou...

      Na závěr: podle mého názoru vůbec nemá smysl uvažovat, jestli se vyplatil jeden hráč.... Máme nějaký kádr, ten nás ročně něco stojí - přestupy směrem k nám platy, režie... hotovo konec tečka.... My musíme po konci každé sezóny udělat "ščot"... na jednu stranu dát tyhle náklady, na druhou zisky od UEFY a příjmy od sponzorů, které se vždycky budou odvíjet od toho, jak byl klub úspěšný sportovně.... a taky samozřejmě odchody hráčů - ideálně proto, že za někoho (třeba toho Provoda, či Simu) někdo nabídl takovou raketu, že se to nedá odmítnout...

      A uvidíme, jestli nám investice do kádru vynesla tolik, aby se to vyplatilo, nebo jestli musíme někde přiškrtit kohoutky.... tzn. teprve v téhle chvíli bychom se měli zamýšlet, jestli nějaký hráč nemá příliš vysoký plat na to, jako pozici v kádru právě zastává...

      A pak je ještě otázkou, jestli si s tímhle dělat hlavu každou sezónu, nebo jestli dalekosáhlé závěry dělat třeba až jednou za pět let, protože jedna neúspěšná sezóna může být vykompenzována druhou..

      Ale prostě si myslím, že je úplně mimo hodnotit si takhle jednoho hráče - fotbal je kolektivní hra a hráči jsou jako jednotlivé dílky mozaiky... kolikrát ti chybí k dokonalosti jeden malý kousek puzzle... tak ho musíš koupit za raketu, přestože takovou hodnotu nemá... ale když ti to pomůže k dokonalosti a k velkým výhrám, tak se to vždycky vyplatí... :-)

      • Re: Přestupy a spekulace zima 2021 II

        mig52     před 3 lety 16.03.2021 14:07 |  
        3 3

        Karle, jak máš ten volnější režim, tak tu sázíš jeden příspěvek lepší něž druhý !!!:). Radost číst. Podtrhl bych tu myšlenku, že ta cena hráče není jen o výdaji za nákup a následný plat a návratnost poměřována výkony, ale právě i ten podíl na vytváření značky a zvyšování její hodnoty. A toto si málokdo uvědomuje, jak klíčová a důležitá věc to je. A Nico, si myslím, to nalpňuje skvěle. A ať zítra slyšíš jen dobré zprávy od osob v bílém.

        • Re: Přestupy a spekulace zima 2021 II

          kjandourek (admin)     před 3 lety 16.03.2021 14:33 |  
          4 1

          Jojo - mám Home office... žádná cesta do práce, žádná z práce (to jsou hned dvě hodinky času navíc)... a žádní kolegové, kteří něco potřebují - jenom úkol, soustředit se na něj... a vždycky kousek uložit a kouknout na SN.. :-)

        • Re: Přestupy a spekulace zima 2021 II

          kjandourek (admin)     před 3 lety 16.03.2021 14:54 |  
          2 1

          Jenom tak mimochodem - abych zítra nespustil poplach - na kontrolu jdu až ve čtvrtek - zjistil jsem to nějak náhodou, tak jsem si telefonoval s doktorkou - opravdu mi řekli ve středu, ale pak to změnili a jenom do propouštěcí zprávy dali datum 18.3... kdyby dneska táta nějak nezmínil, že zítra je 17. zrovna v momentě, kdy jsme si podle té zprávy dávkoval prášky, tak tam stepuju zítra... :-)

  2. Re: iSport podcast: Vyplatil se Stanciu za 100 milionů a čeká ho velký přestup?

    kedul     před 3 lety 17.03.2021 00:00 |  
    13 0

    To jsou furt starosti, jestli se Stanciu Slavii vyplatil, případně ještě vyplatí. Opakuje se to už potřetí (ne-li počtvrté), pokaždé když Nico projde výraznou změnou výkonnosti (daří- nedaří - daří se mu) po dobu svého angažmá ve Slavii. Ale v čistě kupeckých počtech je na to jednoduchá odpověď: prostě statisticky vzato se Nico zaplatil už v srpnu 2019 svojí "milimetrově" přesnou asistencí (z rohového kopu) na jediný a hlavně vítězný gól v úspěšném playoff o Ligu mistrů v Kluži. Krom toho má taky dost jiných krásných i důležitých asistencí, teď taky střílí krásné i důležité góly a hlavně nás svou šikovností taky baví. Nepřeju si to, ale obávám se, když mu současná fazona vydrží, můžeme o něj (s výnosem) v létě přijít. Doufejme, že si spolu s koučem Jindřichem Trpišovským vytvořili takový profesní vztah, o který se nebude chtít jen tak připravit.