B-Tým

B tým: Vyškov - Slavia 2:2

Sešívaní se v rámci 24. kola Fortuna:národní ligy rozešli s Vyškovem v Drnovicích smírně 2:2. Obě branky hostů vstřelil Singhateh.

Hned v úvodu zápasu se brankáři obou celků rozhodně nenudili. Nejdříve Kopáček dobře uvolnil Hronka. Ten se dokázal prosadit přes Matyse. Střelu pod víko z úhlu ale Kinský dokázal vytáhnout mimo. K následnému rohu Planky si naskočil Švec. Kinský hlavičku bez větších problémů zneškodnil a rychlým nákopem přes polovinu hřiště uvolnil svého spoluhráče. Alégué Elandi se dostal k zakončení, Stejskal byl ale připraven a se střelou si poradil. Hrálo se skutečně ve slušném tempu a k vidění bylo mnoho útočných příležitostí. O chvíli později se ve vápně šikovně uvolnil Singhateh. Následné nebezpečí ale dokázala obrana domácích spolu s brankářem Kinským eliminovat. Ve 24. minutě natáhl zpoza vápna ke střele Kričfaluši a orazítkoval břevno! Zklamání červenobílých ale netrvalo příliš dlouho. Domácí nedokázali ustát tlak Slavie na jehož konci patou Singhateh otevřel skóre! Hosté nicméně na odpověď nenechali dlouho čekat. Ve 35. minutě zachyboval v rozehrávce Hunal. K odraženému míči se dostal Alégué a po vzoru Vasila Kušeje srovnal stav na 1:1. Vyrovnávací branka značně pozvedla domácí celek, který převzal herní iniciativu. Zvláště šikovný Kanakimana dělal obraně sešívaných problémy. Po jednom z jeho průniků musel míč na poslední chvíli odvrátit Švec na rohový kop. Těsně před koncem poločasu vytvořila defenziva Slavie další obrovskou minelu, kdy tentokráte Švec namazal soupeři. Aktivní Alégué Elandi postrčil míč doleva na volného Kanakimanu. Jeho střele nicméně chyběla potřebná dávka přesnosti. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu 1:1.

Kuriózní situace byla k vidění v 54. minutě. Kinský držel míč a chystal se rozehrát. Napadajícího Švece tělem tvrdě odstavil Vintr. Hlavní rozhodčí Volek pískl faul a za značných protestů domácích ukázal na značku pokutového kopu. Míč si postavil Singhateh a s přehledem proměnil – 2:1. O 10 minut později na hranici vápna zachyboval Ramanthan. Kričfaluši se dostal k odraženému míči. Jeho dělovku však Kinský zneškodnil. V 80. minutě to byl opět vyškovský Alégué, který zahrozil, když vyslal přízemní střelu z hranice pokutového území mimo. Vzápětí nicméně bylo srovnáno. Na centr z pravé strany si naskočil Kanakimana, kterého nedokázal Hunal pokrýt, a hlavičkou rozvlnil síť! Konec utkání se odehrával ve vysokém tempu, kdy se oba týmy hnaly do nepřipravených obran. V úplném závěru pak byly k vidění dva velmi kontroverzní momenty. V prvním Toure ve vápně naložil Kričfalušimu. O chvíli později pak unikajícího Hájka na hranici vápna tvrdě a jasným faulem přejel Ramanthan. Obě situace nechali rozhodčího chladným. Utkání tak skončilo remízou 2:2.

Další zápas odehraje B tým 29. dubna od 10.15 na Xaverově proti rezervě Sigmy Olomouc.

24. kolo - Sobota 22. 04. 2023 17:00

Fortuna národní liga, 2022/2023
2 - 2
1 - 1
MFK Vyškov
MFK Vyškov

35. Alégué Elandi
80. Kanakimana

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

24. Ebrima Singhateh
54. Ebrima Singhateh (pen)

Komentáře (8)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: B tým: Vyškov - Slavia 2:2

    yuta_watase01     před rokem 22.04.2023 12:48 |  
    8 0

    Velice pěkné a atraktivní utkání, které by mnohdy předčilo lecjaké zápasy v nejvyšší soutěži :)

    Oba týmy chtěly hrát fotbal, byly tam zajímavé momenty na obou stranách.
    Líbili se mi Kričfaluši, Kopáček, velice zajímavý do budoucna může být i ten Singhateh. Měl tam skvělé věci, horší věci, konečně dal však 2 góly a může ho to nastartovat :)))

    Nutno říct, že jsme měli asi vyhrát, ale nechci rozhodčí nějak komentovat. ..

    • Re: B tým: Vyškov - Slavia 2:2

      vršek     před rokem 23.04.2023 00:09 |  
      6 1

      Vaše poslední věta je pro mne opět dokladem toho co se u nás v našem fotbalovém prostředí "podařilo"....
      Tohle je automatická autocenzura po onom neustálém osočování Slavie a jejích fanoušků z "ubrečenosti"!
      Zajímalo by mne , co jste tou větou myslel. Odpískanou penaltu, neodpískanou penaltu či ono následující brutální "sestřelení" našeho hráče v závěru zápasu, Sakra, to už opravdu ani zde nejsme schopni se jednoznačně vyjádřit a pojmenovat věci pravým jménem....?

  2. Re: B tým: Vyškov - Slavia 2:2

    Kábě     před rokem 22.04.2023 13:06 |  
    10 0

    Na druhou ligu to bylo opravdu nadprůměrné utkání, béčko podalo velmi dobrý výkon, jenže jako již mnohokrát v této sezóně jej nedokázalo přetavit ve tři body. Sighateh dal dvě branky, mělo jich být ale víc, ta produktivita béčko opakovaně sráží. Mimochodem, na jaře mají stejné problémy i U19, U18 a U17, které ztratili již mnoho bodů a jsou tak ze hry o titul.

    Z Vyškova se mi líbil Kinský, chytá fakt skvěle, příští rok musí někam do ligy a pak nahrazovat Koláře. Rozhodčímu se druhá půle vůbec nepovedla, Vintra do něj po penaltovém faulu strkal, z blízka mu nadával do obličeje, ale červenou přesto nedostal. Penalta po faulu na Kričfalušiho se také měla kopat, neodpískání jasného faulu na Hájka těsně před šestnáctkou soupeře už to jenom podtrhlo. Škoda...

    • Re: B tým: Vyškov - Slavia 2:2

      vršek     před rokem 22.04.2023 23:54 |  
      2 0

      Posledních deset minut zápasu byl v podání rozhodčích naprostý hnus a sprostota!!!!
      Přestože naše penalta by jistě v pořadu Dohráno vzbudila vášně a no, snad i oprávněně.... ta druhá byla stoprocentní (byť nevím zda to byl Kričfaluši, kdo si perfektně pokryl míč a byl zezadu podražen). No, ale budiž, i takové jasné penalty se někdy nepískají.
      Avšak naprosto bezohledné "saně" kdy soupeř "přejede našeho hráče oběma nohama přes jeho nohy na hranici vápna a hlavní a asistent nezapískají ani "nemávají" faul jsou dokladem toho jak jsou "pískány" naše zápasy, Navíc se oba zákroky odehrály v rozmezí max 5 minut a ten druhý mohl vážně zranit našeho hráče!
      Opět doklad toho , že nejsme schopni si zajistit alespoň základní míru objektivity sudích a trestání naprosto brutálních zákroků, které ohrožují zdraví našich hráčů! No, zřejmě opět nebudeme "plakat" opět to napomenutím odnesou naši Hronek či vyloučením jako v minulém zápase bečka asistent trenéra. Jak rozdílný přístup ve srovnání s dnešním vystoupením či vyjádřením trenéra Svědíka po zápase se Spartou....

  3. Re: B tým: Vyškov - Slavia 2:2

    guyincognito     před rokem 22.04.2023 14:07 |  
    2 0

    Naše koncepce ohledně béčka je zvláštní - zdá se, že jsme defacto obětovali sezónu pro to, abychom “akcelerovali” několik hráčů, kteří by pravdepododobně nikde jinde možnost hrát FNL nedostali. Kopecký (16!), Hunal (18), Pudil (17-18), Planka (17), Labík (18), ale i Křičfaluši (18-19) a další jsou na tuhle kategorii fakt extrémně mladí, tím spíš, když hrají všichni najednou bez opravdu zkušených hráčů, o které by se mohli opřít. Přitom by určitě nebyl problém sestavit mancaft, který by se udržel zcela bez problémů…
    Zajímavá volba vedení, těžko říct, jestli se vyplatí. Jsem fakt zvědavý, jak se klukům bude dál dařit, zda půjdou cestou hostovaček či přestupů s možností odkupu, jestli o ně bude zájem ve F:L atd…
    Btw docela rád bych slyšel vyjádření týmu jakou roli v určení strategie hraje plánováná změna systému nižších soutěží, která by měla dát B týmům v FNL lize utrum…

    • Re: B tým: Vyškov - Slavia 2:2

      Kenny     před rokem 22.04.2023 15:13 |  
      1 0

      Změna systému soutěží je na této úrovni prozatím v oblasti sci-fi. Družstva divizí a ČFL jsou v drtivé většině proti a FAČR to za těchto podmínek neuskuteční. Spíše dojde k přejmenování soutěží a k nějakým změnám dojde v krajích a níže. A to ne dříve než za dva roky.

      • Re: B tým: Vyškov - Slavia 2:2

        guyincognito     před rokem 22.04.2023 15:22 |  
        0 0

        Díky za info :)

    • Re: B tým: Vyškov - Slavia 2:2

      donford     před rokem 22.04.2023 15:49 |  
      1 0

      Mně se moc líbí teprve šestnáctiletý Konečný. Určitě i ve Slavii ho považují za nejvíc výrazný talent, proto hraje také proti dospělým a vede si skvěle. Proti těm strašně rychlým černouškům je až neuvěřitelný.