Evropská liga

SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

Tým SC Dnipro Slavii ve třetím předkole nepřisoudil ani tak los jako spíše systém nasazování UEFY do pohárů. Již před losováním třetího předkola bylo jasné, že se červenobílí budou muset popasovat s horším z duelu mezi Panathinaikosem Athény a SC Dniprem - 1, ukrajinským vicemistrem. Dvojzápas zvládl lépe řecký zástupce a tak se pojďme ponořit do spletité historie fotbalu ve městě na soutoku Dněpru a Samary. 

Historie

Dnipro, nebo také Dněpr je ukrajinské město a centrum stejnojmenné oblasti, 400 km jihovýchodně od Kyjeva na soutoku Dněpru a Samary. Bylo založeno v roce 1776 ruským knížetem Grigorijem Potěmkinem na počest Kateřiny Veliké jako Jekatěrinoslav. V roce 1926 bylo přejmenováno na Dněpropetrovsk podle řeky Dněpr a na počest předního ukrajinského komunisty Grigorije Petrovského (1878–1958). Nový oficiální název města Dnipro, shodný s ukrajinským názvem řeky, byl schválen 19. května 2016 v rámci zákona o dekomunizaci Ukrajiny, jímž Ukrajina vrací původní názvy měst a mění názvy spojené s komunismem.

Fotbal se ve městě začal hrát v roce 1918, kdy byl založen klub s názvem BRIT (Brjanskyj robitnyčnyj industrialnyj technikum). Postupně během let klub používal názvy FK Petrovec Dněpropetrovsk, FK Stal Dněpropetrovsk, FK Metalurg Dněpropetrovsk a od roku 1961 FK Dněpr Dněpropetrovsk. S tímto názvem máme spojené největší úspěchy místního fotbalu. Klub v osmdesátých letech dvakrát vyhrál ligu Sovětského svazu, ovšem zlatým písmem v historii města je zapsána pouť Evropskou ligou v sezóně 2014/15. Ukrajinský klub nejprve skončil druhý ve skupině a v následném play off postupně vyřadil Olympiakos Pireus, Ajax Amsterodam, CF Bruggy a SSC Neapol. Ve finále Evropské ligy nakonec v krásném souboji podlehl fenoménu této soutěže, týmu FC Sevilla 2:3. Určitě není bez zajímavosti, že jednu z branek ve finále vstřelil Ruslan Rotaň, který dva roky poté oblékl červenobílý dres. Pokud bychom pátrali po další české stopě v Dněpru, museli bychom se zastavit v roce 2009, kdy se v klubu potkali Jan Laštůvka a Ondřej Mazuch.

V roce 2016 došlo k přejmenování klubu na FK Dnipro a v roce 2018 přišel finanční krach. Tady by článek o fotbale v Dnipru mohl končit, ale v záloze již čekal mladší bratr s názvem SC Dnipro-1.

 

SC Dnipro-1

Sportovní klub Dnipro-1 byl založen v roce 2015. Jeho prvotním účelem byla rehabilitace a pomoc obráncům Ukrajiny a socializace armády prostřednictvím fotbalu. Název „Dnipro-1“ vychází z názvu dobrovolnického praporu „Special Tasks Patrol Police Dnipro-1“, vytvořeného během války na Donbasu, který vedl Yuriy Bereza. Majitelé klubu jsou Gennadij Polonskyi a Maksym Bereza, syn výše jmenovaného velitele.

SC Dnipro-1 v roce 2017 splnil podmínky pro vstup mezi profesionální kluby a byl zařazen do druhé ukrajinské ligy, což je třetí nejvyšší soutěž na Ukrajině. Svůj první zápas na profesionální úrovni sehrál klub 9. července 2017, když hostil FC Bukovyna Chernivtsi v rámci Ukrajinského poháru. Svůj první oficiální ligový zápas klub odehrál 15. července 2017 a soupeřem mu byl v rámci ukrajinské druhé ligy FC Metalist Charkov. Ve své první profesionální sezóně se Dnipro-1 stalo druhým klubem v historii Ukrajinského poháru, který se dostal do semifinále, přestože hrál až třetí nejvyšší soutěž. V té době už klub byl jistým postupujícím do první ukrajinské ligy a v další sezóně postoupil do ukrajinské Premier League.

Přestože teoreticky Dnipro-1 nemá s klubem zmiňovaným v prvním odstavci nic společného, není to tak úplně pravda. SC Dnipro-1 převzal veškerou infrastrukturu bývalého klubu včetně jeho akademie.  Původní FC Dnipro zůstal dlužen hodně hráčům vysoké částky na výplatách, jeden z nich – Jaba Kankava – zkusil soudně vymoci svou výplatu z nového klubu SC Dnipro-1 s tím, že se jedná o nástupnický klub, ovšem FIFA jeho žalobu v únoru 2021 zamítla.

 

Současnost

Sezóna 2021/22 zůstala kvůli válce rozpoutané Ruskem nedohrána. UEFA nasadila ukrajinské kluby do pohárů podle pořadí v nedohrané soutěži a protože Dnipro-1 bylo v tom okamžiku na třetím místě, byl z toho prémiový postup do Evropských pohárů. Klub byl zařazen do čtvrtého předkola Evropské ligy, kde těžce narazil na tým AEK Larnaka a po výsledcích 1:2 a 0:3 byl zařazen do základní skupiny Evropské konferenční ligy. Los byl pro Dnipro poměrně příznivý a tým v konkurenci Vadúzu a Apollonu Limassol uhrál postupové druhé místo za suverénním Alkmaarem. V předkole play-off čekala Dněperská „Nemesis“ tohoto ročníku AEK Larnaka, která i podruhé vyšla z dvojutkání vítězně, ovšem tentokrát jí na to musel stačit jediný vstřelený gól.

V loňském ročníku SC Dnipro-1 skončilo na druhém místě Ukrajinské Premier League, což znamenalo možnost startu ve druhém předkole Lize mistrů. Tam klub nestačil na Panathinakos Athény po výsledcích 1:3 „doma“ (kvůli válečnému konfliktu hraje Dnipro-1 své domácí zápasy v Košicích) a 2:2 v Řecku.

 

Hráči

Rekordmanem klubu v počtu oficiálních odehraných zápasů (všechny profesionální divize, Ukrajinský pohár, Evropské poháry) je Igor Kohút (27 let; č.25) - 165 zápasů. Rekordmanem v počtu vstřelených branek v oficiálních zápasech je Artem Dovbyk (53 branek), který těsně po druhém předkole LM přestoupil do španělské Girony.

Sezónu začal v bráně jako jednička Jevgenij Volyněc (29 let; č.1), který před touto sezónou přišel z týmu Kolos Kovalivka, ovšem odvetu v Athénách pro zranění nedochytal a místo něj naskočil stejně starý brazilec Max Walef (č.93), jenž do klubu přišel loni z brazilské Fotalezy, kdo nastoupí v brance v Edenu, nelze v této chvíli odhadnout. Kapitánem týmu je stoper Olexandr Svatok (28 let; č.39), nejvyšší cenovkou na Tranfsermarketu (5,00 mil. € !) se honosí záložník Oleksandr Pikhalyonok (26 let; č.8), pozor si slávistická záloha musí dát i na argentinského štírka (167cm) Dominga Blanca (28 let; č.23). Kdo nahradí fenomenálního střelce Dovbyka na hrotu je ve hvězdách. Vymyslet něco zkusí čtyřicetiletý kouč Olexandr Kucher, který během své hráčské kariéry prošel mnohými ukrajinskými kluby a odskočil si i do Arménie (FC Urartu Yerevan) a Turecka (Kayserispor). V roce 2020 skončil v Metalistu Charkov, kde okamžitě usedl do trenérského křesla a od loňského léta vede soupeře červenobílých.

Dvojzápas o postup do play-off Evropské ligy rozehraje Slavia v Edenu ve čtvrtek 10.8. v 19:00. Zápas přenáší O2TV sport a je na něj možné tipovat v naší tipovací soutěži. Odveta je na programu v Košicích 17.8. ve 20:00

Kurzy Fortuny: 1,43 - 5,00 - 7,00

3. předkolo - Čtvrtek 10. 08. 2023 19:00

Evropská liga, 2023/2024
3 - 0
2 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

5. Ivan Schranz
38. Ivan Schranz
81. Conrad Wallem

SK Dnipro-1
SK Dnipro-1

Komentáře (101)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

    Slávista 51     před 9 měsíci 09.08.2023 06:27 |  
    3 0

    Jméno sem, jméno tam - postup do skupiny je nutnost !
    Zvlášť když Sparta včera remizovala venku a má šanci postoupit dál.

    • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

      slamacek (přítel SN)     před 9 měsíci 09.08.2023 07:26 |  
      5 3

      muzes mi vysvetlit, jako souvislost ma nas postup s postupem rumunu?

      • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

        mig52     před 9 měsíci 09.08.2023 07:32 |  
        10 1

        Prestižní, asi tak to pojal Slávista.

        • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

          Slávista 51     před 9 měsíci 09.08.2023 07:49 |  
          1 0

          Tak jest !

        • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

          Ragnarok     před 9 měsíci 09.08.2023 08:35 |  
          12 3

          Bez ohledu na Spartu musíme dvakrát postoupit a ideálně 4x vyhrát. Na Ukrajinu ztrácíme 2 body a pokud 4 zápasy s jejich týmy vyhrajeme, tak to bude jen bod a navíc Dněpru snížíme šanci na skupinu a tím i další body. Pokud tyhle zápasy neuhrajeme, Ukrajinu letos nepředeženeme a to by byla škoda. Máme fakt velkou šanci. Loni nás takhle sundal Viking Stavanger, kdyby tam Sparta vyhrála, bylo by to koeficientově supěr. Fandím všem, doufám, že my i Plzeň teď dáme 4 výhry. U Sparty je to asi jedno,v EL ani CL nemá moc šancí na body kvůli nízkému koeficientu, takže CL by byla pro národní koeficient dobrá už kvůli 4 bonusovým bodům.

          • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

            Slávista 51     před 9 měsíci 09.08.2023 08:49 |  
            2 1

            Ano,
            postup do skupin - 3mužstva.

          • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

            Malvin     před 9 měsíci 09.08.2023 10:20 |  
            10 2

            Kašlat na koeficient, jakmile bude první postupovat přímo do Ligy mistrů, budou tituly už jen na Letné. Jako v minulosti.
            Jen ať pěkně začínají v prvním předkole.

            • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

              bongor     před 9 měsíci 10.08.2023 17:08 |  
              1 0

              Já bych bejt Tebou takhle nepodceňoval Ádu.V podvodech je to věru silnej konkurent,vždyť je to jejich nejlepší žák!
              Než nás koupil Čiňan,tak tady běžela silná "fáma",že zakopali válečnou sekeru a budou se nahoře poctivě střídat.
              Fáma píšu v uvozovkách.Ovšem my jsme jim jejich bohulibý úmysl pěkně pokazili,protože jim to takhle matematicky nevychází,tři kluby na dva tituly.

      • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

        SKSKali     před 9 měsíci 09.08.2023 08:04 |  
        7 0

        Asi tak, že by jsme byli zas na ráně a poslouchali kecy ze všech stran, že máme zkušenější a lepší tým, ale nejsme schopni pořádně procházet přes předkola, narozdíl od ostatních.

    • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

      Cabr3     před 9 měsíci 09.08.2023 07:53 |  
      4 9

      já se vsadím o pivko nebo dvě, že bída přes Kodaň nepostoupí. Do Košic nemůžu, jede jen můj syn. Takže to pivko bych dal v zápase s Luhanskem. Sektor 111 řada 25.

  2. Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

    Ragnarok     před 9 měsíci 09.08.2023 08:41 |  
    5 1

    EL by byla fakt super, z prvního koše kohokoli, já bych bral Řím, pak si tam dát Freiburg a Sturm kvůli výjezdu. Musíme se snažit na tribunách i na hřišti.
    Já našemu týmu bezmezně věřím.

    • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

      Edenjejenjeden     před 9 měsíci 09.08.2023 08:43 |  
      4 1

      Freiburg , Sturm ? Co mi to jen připomíná ? Ještě Lugano , AS Roma a jdeme do semifinále :-)))

      • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

        Ragnarok     před 9 měsíci 09.08.2023 09:00 |  
        3 1

        Přesně tak. Volba skupiny Řím, Freiburg , Sturm by bla krásným revivalem z 95/96. Jenom nevím, zda máme v kádru takové samorosty jako Ondra Krištofík, nebo senohrabskou legendu.

        • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

          Edenjejenjeden     před 9 měsíci 09.08.2023 09:01 |  
          1 1

          Pamatuju Jirka Štajner .....

            • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

              Edenjejenjeden     před 9 měsíci 09.08.2023 09:24 |  
              2 1

              No jo Jirka Štajner , ten nejenom hrál , ale i chlastal první ligu :-) . Měli jsme v Senohrabech chatu


              Komentář byl uživatelem upraven (09.08.2023 09:25) . Zobrazit původní komentář

              • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

                Ragnarok     před 9 měsíci 09.08.2023 09:31 |  
                2 0

                V Louňovicích ale potom, co odešel od nás, hrál naprosto neskutečně.

              • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

                Pinturichio     před 9 měsíci 10.08.2023 07:32 |  
                2 0

                Zažil jsem s nim kondiční letní přípravu v B teamu, kdy si Štajny daval nějaký to pivko, cigarko během dne a stejne nás tam všechny daval o parník, v tomto byl nezkutečnej.

          • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

            kostelnivlajka     před 9 měsíci 09.08.2023 09:22 |  
            1 1

            Stejskal výkop od brány, na ramínko Jirky Štajnera a pak už....

            • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

              vokky     před 9 měsíci 09.08.2023 14:55 |  
              6 0

              S Jirkou Vavrou chodím na pivko a když přijde řeč na Řím, tak se vždycky krásně zadíva do nikam a řekne, to už je dávno...

              • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

                kostelnivlajka     před 9 měsíci 09.08.2023 15:07 |  
                2 1

                Tak to závidím! Pozdravuj ho

      • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

        kostelnivlajka     před 9 měsíci 09.08.2023 09:17 |  
        1 1

        Na bordo a dobrý sýr....

        • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

          Edenjejenjeden     před 9 měsíci 09.08.2023 09:21 |  
          6 1

          Bordeaux si pamatuju , naivně jsem doufal v postup , a potom začal na hřišti řádit nějakej Zidane a tehdy vynikající Dugarry . Tehdy jsme odcházeli ze Strahova zklamaní ale zpětně , byl to zážitek

          • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

            kostelnivlajka     před 9 měsíci 09.08.2023 09:23 |  
            1 1

            Tak...já byl i tam, s dědoušem autem

          • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

            Ragnarok     před 9 měsíci 09.08.2023 09:30 |  
            4 0

            Na lajně to tam řezal Lizarazu. Taky jsem myslel, že je vyřadíme. Ale ta druhá semifinalová dvojice byla brutální.

            • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

              Edenjejenjeden     před 9 měsíci 09.08.2023 09:32 |  
              2 1

              Na toho jsem zapomněl Bixente Lizarazu , takovej prcek , ale děsně rychlej ...

  3. hcfghfhdf

    knl66 (přítel SN)     před 9 měsíci 09.08.2023 10:04 |  
    4 1

    Jo, kdysi v sedmdesátkách nás při čtení tehdejšího Československého sportu rozesmávaly názvy sovětských týmů, jako třeba i Metalurg Dněpropetrovsk. Ještě byly "populární" třeba Traktor Čeljabinsk a Chemik Voskresensk...

    • Re: hcfghfhdf

      kostelnivlajka     před 9 měsíci 09.08.2023 10:15 |  
      2 5

      česká kolben daněk...

      • Re: hcfghfhdf

        DF007     před 9 měsíci 09.08.2023 13:11 |  
        5 0

        Nechci být hnidopich, ale protože se jedná o mého prvního zaměstnavatele, tak Českomoravská Kolben Daněk

        • Re: hcfghfhdf

          kostelnivlajka     před 9 měsíci 09.08.2023 14:35 |  
          2 3

          Aha, ale to je asi jedno, protože 80 procent zdejších stejně neví a co jde...

          • Re: hcfghfhdf

            kjandourek (admin)     před 9 měsíci 09.08.2023 15:04 |  
            7 1

            Jenom aby se někdo nepodíval Daňkovi na ptáčka...

          • Re: hcfghfhdf

            wimpy     před 9 měsíci 09.08.2023 15:35 |  
            1 0

            Ale i tak je to rozdíl, protože ČKD (nebo třeba IPS) bylo za názvem klubu. Taky jsme se jmenovali Dynamo.

          • Re: hcfghfhdf

            bongor     před 9 měsíci 10.08.2023 17:14 |  
            0 0

            Ten Daněk teď hraje za AC Bída Penalty,to je teda sešup.

        • Re: hcfghfhdf

          Sherudan     před 9 měsíci 09.08.2023 15:31 |  
          4 0

          Mimochodem Kolben byl Žid a zahynul za války v Terezíně.

  4. Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

    lemonade     před 9 měsíci 09.08.2023 10:45 |  
    6 0

    Stejně mi přijde zajímavé, že po finále EL v roce 2015 přišel finanční krach v roce 2018 a de facto zánik klubu...

    • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

      Alanor (admin)     před 9 měsíci 09.08.2023 10:56 |  
      8 4

      U nás to bylo podobné, naštěstí jsme nezkrachovali. :) Ale také 2 tituly, Liga mistrů a pak rychlý pád. Asi taky měli růžové brýle po tom finále a uřízli si finančně větší krajíc, než zvládli sníst.

      Každopádně s tím nástupnictvím a neuhrazením dluhů vůči bývalým hráčům je to východní levota. Dluhy odepíšeš, aktiva si vezmeš pod nový klub a jedeš dál...


      Komentář byl uživatelem upraven (09.08.2023 10:58) . Zobrazit původní komentář

      • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

        axxoSKS (přítel SN)     před 9 měsíci 09.08.2023 11:31 |  
        8 0

        Ligu mistrů neustál ani třeba méně známý rumunský klub Otelul Galati. V roce 2011 se stal mistrem s přímým postupem do skupiny CHL. Dva roky poté skončil v insolvenci následované sestupem do druhé a potom do třetí ligy, což vyvrcholilo bankrotem. Fanoušci si tedy založili nový klub a přihlásili ho do čtvrté ligy. Po několika postupech už tuto sezónu opět hrají první rumunskou ligu.

        • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

          kjandourek (admin)     před 9 měsíci 09.08.2023 12:38 |  
          3 1

          Mám dojem, že podobně dopad klub Unirea Urziceni.... v roce 2009 mistr a přímý postup do Ligy mistrů, o rok později druhé místo... v létě 2011 sestup... a neudělení licence.... od té doby o nich není nikde ani zmínka.... zdá se, že zápas se FC Sportul Studențesc Bukurešť 21.5.2011 byl jejich úplně posledním....

          • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

            bongor     před 9 měsíci 10.08.2023 17:26 |  
            0 0

            To se nediv ,když je někdo uřícenej,těžko může hrát fotbal.

      • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

        butters     před 9 měsíci 09.08.2023 12:48 |  
        12 0

        Neudělali to takhle podobně s těmi dluhy i řezníci z Glasgow?

        • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

          Alanor (admin)     před 9 měsíci 09.08.2023 13:24 |  
          6 0

          Jasně a je to stejná šmelina. Tím slovem východní jsem chtěl říct, že na západě přeci jen bude víc kontrolních mechanismů, aby se tohle nedělo. Jak už tu ostatní zmiňovali, třeba v Rumunsku to bylo každou chvíli i u známějších celků. Krachlo snad i Dinamo Bukurešť, jen tedy nevím, jestli tam založili taky nový tým, nebo dávají dokupy ten původní. Pak tam jsou ty tahanice okolo Steauy, která je 2x, 2x je Craiova, CSKA Sofia...

          • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

            kjandourek (admin)     před 9 měsíci 09.08.2023 13:44 |  
            15 0

            To jenom u nás byla Bohemka hned třikrát :-)

            • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

              kalex     před 9 měsíci 09.08.2023 13:57 |  
              4 0

              Když si klokan začne otvírat hubu, tak toto je celkem rychle usadí.

              • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

                Alanor (admin)     před 9 měsíci 09.08.2023 13:59 |  
                8 1

                Jo, jsem rád, že jsme se tomuto osudu vyhli. Je to pěkná kaňka na historii, když necháš dlužit x hráčů, firem atd. a tváříš se, že jedeš s čistým štítem a úspěšnou historií. De facto se dá říct, že to vlastně už ani nejsou ty původní kluby, i když veřejnost je vnímá jako pokračovatele.

                Další bizarnost z podobného soudku byla, když si Starka koupil tituly Dukly pro Příbram a tvářil se jako mnohonásobný český mistr. A pak si ty poháry přeprodával s Pauknerem.


                Komentář byl uživatelem upraven (09.08.2023 14:02) . Zobrazit původní komentář

                • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

                  kjandourek (admin)     před 9 měsíci 09.08.2023 14:15 |  
                  3 1

                  No to pozor... Starka si nekoupil tituly Dukly... Dukla se normálně sloučila s Příbramí a přešla tam.... ten klub, který nástupnicky pokračoval prostě byla Dukla Příbram - myslím, že za tím byl tehdy podnikatel Ďuričko, který se nedohodl s armádou jako majitelem Julisky a rozhodl o přesunu celého klubu.... postupně změnili název z Dukly Příbram na Marilu a ty tituly měli oprávněně....

                  V Praze mezitím zůstalo jenom armádní tréninkové středisko, z něhož dorostenci neměli kam chodit a stadion, který vlastnila armáda, tak lidé okolo něj nejprve oslovili Duklu Dejvice, že se sloučí a budou hrát Pražský přebor, posléze koupili jiný klub v ČFL (Jakubčovice), přejmenovali ho na Duklu Praha (čemuž se nikdo nebránil) a postupně tak tahle nová Dukla postoupila až do ligy.... ale poháry opravdu správně patřily Příbrami... sice to byla taková absurdita, ale nikdo neutrpěl finanční újmu...

                  • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

                    kalex     před 9 měsíci 09.08.2023 14:57 |  
                    7 0

                    Jenže nám by to každý omlátil o hlavu. Na to dám krk. Dukla byl umělý klub a ani nechci vzpomínat, koho si do svých řad "přivlastnil" při založení. Takže ikdyž připustím, že ty tituly přešly na Příbram, tak kdo je bude brát vážně?
                    Ale zpět ke Slavii. Já se tu v Hradišti dostkrát chytil i s kamarády že Slovácka, že Číňan a bla blá blá. A vždycky jsem jim řekl to samé. Jestli by to Slovácko koupil první vietnamec a nasypal, aby hráli nahoře, tak nikdo z nich neřekne ani popel. My jsme měli obrovskou kliku, že prakticky při klinické smrti nás zachránili Šimáně a hlavně Čína. A za to jim budu nadosmrti vděčný. Všichni si tu vzpomeneme, jak to bylo právnicky složité, aby zase nějaký vykuk nepřišel s nějakou pohledávkou, atd. Se stadionem prakticky stejné.
                    A pak tu máme tu svini z Letné.
                    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/priznivci-slavie-tapou-konci-tvrdik-ve-slavii-a-nastupuje-kretinsky-47366

                    • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

                      necich     před 9 měsíci 09.08.2023 15:08 |  
                      9 1

                      A to jim jsou někteří slavisté schopni fandit v poháreh kvůli koeficentu.. :(

                      • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

                        bongor     před 9 měsíci 10.08.2023 17:19 |  
                        1 0

                        Seru na ně.

                    • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

                      El Greco     před 9 měsíci 10.08.2023 08:45 |  
                      1 2

                      Tak hlavně fandové Slovácka s majitelem Valentová mají, co se kabát nad majitele ostatních klubů, že - blikací smajlík.

                      • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

                        kalex     před 9 měsíci 10.08.2023 09:30 |  
                        1 0

                        Co??? Imho Valenta už není majitelem hódně dlouho.

  5. Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

    padre     před 9 měsíci 09.08.2023 12:16 |  
    8 0

    Pěkné představení, díky pane!

  6. Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

    Sherudan     před 9 měsíci 09.08.2023 15:25 |  
    3 1

    Založeno Potěmkinem? A existuje vůbec doopravdy?

    • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

      kjandourek (admin)     před 9 měsíci 09.08.2023 15:40 |  
      10 5

      Tak jako si skladník ve šroubárně může přečíst Vergilia v originále, může i Potěmkin založit existující město :-)

      • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

        jenusp     před 9 měsíci 09.08.2023 21:22 |  
        2 0

        Tak tohle bylo hodně dobrý:)

        • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

          žbl68     před 9 měsíci 10.08.2023 16:50 |  
          0 0

          Karel drogy nebere, ale je dobrej :-)

  7. Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

    Lunaris     před 9 měsíci 09.08.2023 17:37 |  
    6 0

    Mám jeden lístek na jih navíc, prodám za původní cenu 260 Kč, pište do SZ v případě zájmu. Pokud je to nelegální inzerce, tak adminy prosím smazat a udělit mi žk.

    • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

      Fanda77     před 9 měsíci 09.08.2023 18:42 |  
      1 0

      koupím

    • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

      kostelnivlajka     před 9 měsíci 09.08.2023 20:04 |  
      1 6

      Za smelinu byl obvykle provaz, ve válečná stavu, za hitlera

  8. Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

    SKSKali     před 9 měsíci 09.08.2023 18:19 |  
    1 0

    Tak dle FB Dnipra, před chvílí podepsaly dva nové hráče. Ukrajinci, 25 (záložník) a 30 let (útočník), v mladí hráli za mladežnické repre Ukrajiny.

    • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

      Morb     před 9 měsíci 09.08.2023 18:22 |  
      1 0

      A to je můžou použít hned ve čtvrtek, jo?

      • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

        SKSKali     před 9 měsíci 09.08.2023 18:32 |  
        2 0

        Pokud je předem nezaregistrovali, tak těžko. Pokud jo, tak by to bylo spíš až do odvety.

        • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

          kalex     před 9 měsíci 09.08.2023 19:47 |  
          5 0

          Těžko. Soupisku musíš mít uzavřenou na jednotlivé předkola. Pokud se teda nepletu.

      • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

        mig52     před 9 měsíci 09.08.2023 19:56 |  
        2 4

        Hlavně budou sehraní.:))) A pokud by nás zařízli tito dva novici, byla by to inspirace pro JiT, že nemusí nováčky ve Slavii dusit půl roku, než je pošle na hřiště nebo na hostování. :))))


        Komentář byl uživatelem upraven (09.08.2023 19:57) . Zobrazit původní komentář

      • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

        JS (přítel SN)     před 9 měsíci 09.08.2023 21:01 |  
        2 2

        Ne

    • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

      lukas6novak     před 9 měsíci 10.08.2023 08:39 |  
      1 0

      Podle Uefy jsou zapsaný (pokud se nepletu tak v předkolech funguje to že se soupiska potvrzuje několik dní předem ale do 24 hodin před výkopem prvního zápasu lze udělat ještě 3 změny). Ale jinak co jsem koukal na jejich minulý sezóny tak to nevypadá na nějaký posily (tím nechci říct že nemůžou být super ale nevypadá to na adekvátní náhrady )

  9. Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

    carfi-sks (přítel SN)     před 9 měsíci 09.08.2023 19:59 |  
    3 0

    Prodám na zítra jeden lístek do sektoru 114 za původní cenu 490 Kč, já nakonec nemohu. Kontaktní email: carfi.1988@gmail.com

    • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

      kostelnivlajka     před 9 měsíci 09.08.2023 20:06 |  
      2 9

      Daruj ho potřebným, karma tě odmění

      • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

        žbl68     před 9 měsíci 10.08.2023 16:49 |  
        0 0

        po kom Ty lístkem, on po Tobě kamenem...

  10. Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

    Lunaris     před 9 měsíci 09.08.2023 20:29 |  
    4 0

    Kurz 1,43, to se nám teda hodně věří. Já jako obvykle zůstanu v tomto ohledu střízlivý, čekám těžký zápas. Obavu mám zejména z obranné činnosti, která se u nás fakticky skládá z represinku. Tzn. že pokud míč získáme velmi brzy po naší ztrátě, ideálně na polovině soupeře, je to cajk. Nechci si ale moc představit, jak by to vypadalo, kdyby se nám represink nedařil a my museli čelit nějakému tlaku soupeře.

    • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

      mig52     před 9 měsíci 09.08.2023 21:13 |  
      2 3

      Lunare, jestli si přečetl tvůj příspěvek trenér soupeře, tak je po nás. Odhalit mu veřejně naše slabiny, děkuju pěkně!

  11. Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

    skori (přítel SN)     před 9 měsíci 09.08.2023 22:12 |  
    8 0

    Přátelé, nabízím zdarma vstupenku na zítra sektor 129, řada 2. Kdo má zájem, napište. Rád bych, aby nepropadla a zapomněl jsem odhlásit. Pochopitelně zdarma. Pište na mail skori@post.cz


    Komentář byl uživatelem upraven (10.08.2023 09:12) . Zobrazit původní komentář

    • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

      knl66 (přítel SN)     před 9 měsíci 10.08.2023 07:47 |  
      5 0

      Dej to aspoň za stovku, nebo za pivo. Co je zadarmo, toho si lidé neváží.

    • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

      skori (přítel SN)     před 9 měsíci 10.08.2023 13:14 |  
      0 0

      Lístek již darován...

  12. Postup jasný

    pinochet     před 9 měsíci 10.08.2023 01:19 |  
    10 5

    Jsem jednoznačný optimista. Tohle mužstvo skoro nehraje mistráky ani přáteláky, prodali svého nejlepšího hráče, další nemůže hrát kvůli červené a jiní jsou zranění, dle mého zcela jasně přes handicap. Nepřejít přes takhle okolnostmi postižený tým by byla jednoznačná ostuda. Věřím Slavii, hrajeme výborný fotbal, máme na každém postu lepší/dražší hráče než Dnipro, nazývejme věci pravými jmény, favorit jsme, a jasný.
    https://www.eurofotbal.cz/clanky/kucer-smerem-ke-slavii-stoji-proti-nam-tezky-souper-ale-bude-to-50-na-50-638213/


    Komentář byl uživatelem upraven (10.08.2023 01:20) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Postup jasný

      Dennis     před 9 měsíci 10.08.2023 07:33 |  
      8 1

      Já týmu taky věřím, ale trochu bych brzdil ten přehnaný optimismus. Co si pamatuji, tak s ukrajinskými týmy jsme hráli v minulosti dvakrát a vždycky z toho bylo docela mrzení... Věřím, že to tento rok zlomíme, ale koncentrace i výkon musí být stoprocentní. S šancemi musíme nakládat mnohem lépe než v neděli.

    • Re: Postup jasný

      rak (přítel SN)     před 9 měsíci 10.08.2023 08:28 |  
      8 0

      Já nám věřím, ale také se trochu bojím. A to na základě toho, že jsem viděl oba jejich zápasy s Panathinaikos.
      Včera to Holeš popsal dobře. Mají dost nebezpečné protiútoky, jsou rychlí, důrazní a mají i nebezpečné standardky. Největší slabiny mají asi v defenzívě. Tak to vypadá na to, kdo koho přestřílí a také, co s tím udělá ten nevyzpytatelný terén. Mohl by jim tedy vadit stejně jako nám a my už jsme na něm dva zápasy hráli.

    • Re: Postup jasný

      Fačín     před 9 měsíci 10.08.2023 10:36 |  
      4 4

      Skvěle sepsáno! Hlavně žádný přizdisráčský řečičky!

    • Re: Postup jasný

      Merlinus (přítel SN)     před 9 měsíci 10.08.2023 10:52 |  
      12 0

      Ale jo, máš pravdu. Ale to, že by to byla ostuda ještě neznamená, že se to nemůže stát - viz náš loňský nepostup z lehoučké skupiny EKL. Takže zdravé sebevědomí ano, ale i rozumná pokora.

  13. Vstupenka k prodeji

    Daran127     před 9 měsíci 10.08.2023 08:35 |  
    1 0

    Ahoj,
    kamarád bohužel onemocněl a tak mi zbyla jedna vstupenka. Rád prodám za původní cenu 350,-. (TS sektor 110)
    Kontakt prosím na Daran127@gmail.com

    Zamluveno.


    Komentář byl uživatelem upraven (10.08.2023 13:35) . Zobrazit původní komentář

  14. Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

    SKSKali     před 9 měsíci 10.08.2023 08:43 |  
    2 0

    Ani nevim, jak to mají tedka ukrajinci s distribucí lupenů do svého sektoru. Vzhledem k situaci jaká je, tak počítám, že sem asi až na nějaké výjimky z Ukrajiny nikdo nepřijede. Leda že by se tam dostali ukrajinci co jsou v ČR, jako při předkole (zářez) LM s Dynamem Kyjev před pěti lety.

  15. Včerejší zápas Slovanu Bratislava,

    Slávista 51     před 9 měsíci 10.08.2023 09:00 |  
    7 0

    nechť je pro Slavii varováním !

  16. Kurzy

    Mike     před 9 měsíci 10.08.2023 12:30 |  
    5 0

    Hoši, podle mě jsou přehnané kurzy, postup Slavia 1,2, Dnipro 5,0- takový favorit rozhodně nejsme. Podle mě započítali při tvorbě kurzů odvetu na neutrální půdě, prodej Dovbyka do Girony, ale stále nevím, prč jsme tak jasný postupový favorit.

    • Re: Kurzy

      Ivan     před 9 měsíci 10.08.2023 13:15 |  
      0 0

      A proč by ne?

    • Re: Kurzy

      lukas6novak     před 9 měsíci 10.08.2023 13:16 |  
      1 0

      +kurzy i relativně dost ovlivňuje to jak lidi na daný zápas sází. To znamená že pokud většina lidí bude sázet na náš postup tak ten kurz bude stále klesat

  17. Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

    ghostik1337     před 9 měsíci 10.08.2023 12:59 |  
    0 0

    Ahoj , nemáte někdo jeden lístek kamkoliv? Na dnešní Dnipr

  18. Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

    LuckyLeaf     před 9 měsíci 10.08.2023 13:55 |  
    0 0

    Bohužel to dneska nestíhám, tak nabízím 2 lístky na jih zdarma (nejsou u sebe) kdyžtak pište mail do pošty.

  19. Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

    kostelnivlajka     před 9 měsíci 10.08.2023 14:05 |  
    0 6

    A Je domluvena bitka chuligánů?

    • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

      Leksel     před 9 měsíci 10.08.2023 16:07 |  
      0 0

      Pokud tam nebudeš ty, tak není proč se mlátit. :-)

    • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

      žbl68     před 9 měsíci 10.08.2023 16:47 |  
      0 0

      jedině když se v knajpě naproti letné napiješ jako Dán :-)

  20. Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

    Barys     před 9 měsíci 10.08.2023 14:44 |  
    6 1

    Taky už jde na Vás ta nervózita, nebo jsem takovej sám ?

  21. Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

    Akuls     před 9 měsíci 10.08.2023 15:33 |  
    0 7

    УЄФА призначив бригаду арбітрів, котра працюватиме на першому матчі третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи між празькою «Славією» і «Дніпром-1», що відбудеться 10 серпня і розпочнеться о 20 годині за київським часом. Головним арбітром буде 33-річний бельгієць Лоуренс Віссер.

    На його рахунку 159 матчів у вищій бельгійській лізі, в яких він показав 703 жовті картки, 47 червоних карток (з них 16 прямих) і призначив 49 пенальті. В єврокубках провів 20 матчів (два у груповому раунді Ліги Чемпіонів), в яких показав 94 жовті картки, 10 червоних карток (4 прямі) і призначив 6 пенальті.

    На іграх дніпрян він не працював, але двічі судив матчі за участю «Славії». У груповому раунді Ліги Європи сезону 2020/21 Віссер зафіксував перемогу ізраїльського «Хапоеля» (Б-Ш) над «Славією» 3:1, а в другому матчі 1\8 фіналу Ліги Конференцій сезону 2021/22 зафіксував перемогу австрійського ЛАСКа над «Славією» 4:3, але цей результат цілком задовільнив пражан, адже вони виграли перший матч 4:1 і таким чином вийшли у чвертьфінал турніру.

    На лінії йому допомагатимуть співвітчизники – Ріен Ванизере і Тібу Ніссен. Четвертий арбітр – Лотар Докхандт.

    Спостерігач арбітражу – Хаім Яков з Ізраїлю. Делегат УЄФА – ірландець Патрік Демпсі.


    Komentář byl uživatelem upraven (10.08.2023 15:56) . Zobrazit původní komentář

    • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

      záplata     před 9 měsíci 10.08.2023 16:06 |  
      2 1

      Někdo sem dává zamčený články, tak se sem vejde i tohle.

  22. Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

    postovni (přítel SN)     před 9 měsíci 10.08.2023 16:11 |  
    6 0

    Zápas se Šachťarem na Strahově patří k tomu nejhoršímu, co jsem se Slavií zažil. Vzhledem k okolnostem věřím v dostatečně vysokou výhru a postup bez nervů.

    • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

      dalislavista     před 9 měsíci 10.08.2023 17:40 |  
      0 0

      Podobnej hnus jsem zažil i v Zurichu v předkole LM.

      • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

        postovni (přítel SN)     před 9 měsíci 10.08.2023 18:22 |  
        0 0

        Ja mam na druhym miste Tiraspol.

  23. Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

    záplata     před 9 měsíci 10.08.2023 16:51 |  
    1 0

    Protože začínám chytat předzápasový nerfíky, tak vyrážím do fanzony na Baštu.

  24. Pikantní pikantnosti

    Petr9608     před 9 měsíci 10.08.2023 16:51 |  
    2 1

    Jelikož jsme loni nepostoupili do jarní části pohárů, tak toto bude teprve první zápas který bude bude od Tallinu dělit delší časový úsek, než Tallin od Lille. To jen pro ilustraci, že to období zmaru bylo fakt dlouhé. Aby třeba někdo nepodlehl pocitu, že Slavia hrála poháry "vždycky", jen s nějakou malou přestávkou po r. 2010....

    No, Pilseň nastoupila do 14. pohárový sezony v řadě. My jsme hráli poháry v řadě 18x (1992-2009). To by nás teoreticky dohnat i předehnat mohli. Těžko predikovat, ale spíš se nezdá, že se najdou 2 nebo dokonce 3 týmy, co by dokázali v lize přes ně jít...

  25. Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

    tomvin     před 9 měsíci 10.08.2023 17:11 |  
    1 0

    Přenechám 1 lístek 777201026

  26. Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

    jenusp     před 9 měsíci 10.08.2023 17:51 |  
    7 1

    Přátelé, koukal jsem rychle na ofiko stranky, abych získal čerstvé info a vypadli na mne 2 články, jak stojíme za Ukrajinou a jak jim chceme pomoct a co se bude před zápasem předávat, atd.... To je sice všechno moc hezký, ale dnes je to jednoznačně soupeř a nesmíme mít slitování nebo Budem za blbce a pak rozprodavat kádr pod cenou a slavné CSR si budeme moc tak akorát strčit za klobouk. Nejdřív jr klub a vítězství a pak to Ostatní!

  27. Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

    žbl68     před 9 měsíci 10.08.2023 17:59 |  
    1 1

    zajímavá sestava ... v 8 lidech dostanou UA fora a pak je Slavie zničí :-)

    • Re: SC Dnipro-1, nový tým se známým jménem

      žbl68     před 9 měsíci 10.08.2023 18:14 |  
      0 0

      už je to komplet a vypada to hezky hravě žravě :-)