O Slavii

Jiří Rychlík do Slavie!

Do Slavie přichází první letní posila, nepočítáme-li Miroslava Holeňáka. Novou tváří v naší sestavě je Jiří Rychlík z Příbrami. V našem klubu bude rok hostovat.

Kouč Slavie Josef Csaplár posilu svého kádru uvítal. „Jsem rád, že Jirka přichází. Je zkušený, takového fotbalistu jsme potřebovali. Hodí se do mužstva mentalitou i vlastnostmi. Věřím, že to dokáže na trávníku a stane se platným členem týmu,“ řekl trenér. „Je to jeden z hráčů, o kterých si myslím, že je klub potřeboval. Slavia udělala krok dobrým směrem,“ dodal Csaplár.

Jiří Rychlík se narodil 24.11. 1977 a s fotbalem začal v Dobříši v šesti letech. Poté přestoupil do UD Příbram, kde zůstal osm let. Na rok poté odešel do Dublovic. Od roku 1996 již působil pouze v Příbrami, svůj prvoligový debut zaznamenal v sezoně 1997-1998 v 18. kole. Doteď odehrál 130 utkání, v nichž vstřelil šest branek.

Slavia ještě jedná o dalších hráčích, jedním je Martin Zbončák. Druhé jméno není známé, ale doufejme, že ještě někdo přijde, rozšířit naše řady je potřeba.

Foto: FK Marila Příbram

Komentáře (23)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Jiří Rychlík do Slavie!

    Markus     před 20 lety 23.08.2004 17:49 |  
    0 1

    Doufám že pan trenér neprohlásil "Takového fotbalistu jsme potřebovali." na základě té jeho poslední krásné ligové branky ... do vlastní sítě :) Ale ne, věřím že nám zrovna tenhle hráč hodně pomůže, vzadu nám chybí hrát jako je on, snad bude oporou. A když ne, je to jen hostování ... tak se bude alespoň snažit.

    PS: Doufám že časem neskončíme nejen bez vlastního stadionu, ale tajé bez vlastních hráčů ...

  2. Re: Jiří Rychlík do Slavie!

    gary     před 20 lety 23.08.2004 23:57 |  
    0 0

    Angažování Rychlíka je dalším nepochopitelným krokem pana Csaplára. Nechápu jeho snahu získat deset nových hráčů důchodového věku na levou stranu zálohy ,která je paradoxně nejsilnější stranou Slávie. Jen doufám v brzké procitnutí pana ing. Lešky. Takovéto amatérské kroky budou stát pana Lešku místo . Zdá se, že klika Jinoch ,Kuka ,Csaplár se vehementně snaží pana Lešku připravit o místo.

    • Re: Jiří Rychlík do Slavie!

      (host)     před 20 lety 24.08.2004 00:44 |  
      0 0

      No pokud by byla levá strana Slavie opravdu nejsilnější, tak by to bylo fakt paradoxní. Skutečnost je ale taková, že přes levou stranu šla drtivá většina branek co Slavie zatím dostala (ve Zlíně, první v Olomouci, s Tbilisi), dále že všechny góly Slavie v poháru a teď gól v Olomouci šli po akcích Pitáka - tzn. zprava. Takhle by se dalo pokračovat... Levá strana je zoufalá - Sedláčkovi chybí rychlost i důraz a o Kratochvílovi je škoda mluvit - to je nejslabší hráč za několik posledních let, ten bohužel nemá vůbec ligovou úroveň, natož aby hrál ve Slavii...
      Suma sumárum - z Rychlíka nadšenej nejsem, ale místo Kratochvíla je to 100% posílení.

      • Re: Jiří Rychlík do Slavie!

        (host)     před 20 lety 24.08.2004 00:58 |  
        0 0

        Rychlíkovi je 27 let a rozhodně nepatří mezi hráče na kterém by spočinulo mé bystré oko fotbalového Experta. Jestliže u Kratochvíla můžeme po této sezoně očekávat hráčský posun tak u Rychlíka zaznamenáme posun o stanici dál než je Vršovické nádraží. Další stanicí je pokud se nemýlím Hlavní nádraží a hostování ve Viktorce Žižkov. Povedená to koupě.

        • Re: Jiří Rychlík do Slavie!

          (host)     před 20 lety 24.08.2004 01:09 |  
          0 0

          Dy? říkám, že z něj nejsem nadšenej. Ba co víc - ani mě v Příbrami nijak výrazně nezaujal, takže si nedělám žádný iluze...
          Ale troufám si tvrdit, že horší než Kratochvíl může být jen těžko. Karel je příšerně neohrabanej, rychlostně taky nic moc, balony jen odkopává (tzn. daruje soupeři) - především přes něj se soupeři dostávají do šancí - v minulém příspěvku jsem uváděl fakta - podívej se na branky, co Slavie dostala a přes koho šly!!! Divil bych se kdyby se nějak výrazně zlepšoval - ve dvaceti už ho fotbalový základy nikdo nenaučí a rychlejší taky nebude... Momentálně by si nezahrál ani v Boleslavi nebo Blšanech...

          Ale jestli bude po uzdravení hrát vlevo na beku Hrdlička, tak Rychlík by byl asi do zálohy, což už mi tak dobrý nepřijde, protože lepší než Sedláček asi nebude... Každopádně se mi to jeví, že tímhle příchodem na 99% padnul přestup Zbončáka...

          • Re: Jiří Rychlík do Slavie!

            (host)     před 20 lety 24.08.2004 07:13 |  
            0 0

            S tim Zboncakem si to nemyslim,Rychlik je alternativa na levou stranu obrany,Zboncak do zalohy a Sedlacek pujde do ty doby,nez se da do kupy Gedeon,na tvoriveho zaloznika...kor kdyz v dnesnim Sportu Csaplar rika,ze podle nej je angazma Zbocnaka ve Slavii "hotovou veci"...jen aby ho jeste nezlanarila Olomouc...

          • Re: No nevim co si slibuješ od Hrdličky

            (host)     před 20 lety 25.08.2004 10:19 |  
            0 0

            na levým beku?!?? Tam se už poslední 2 sezony zcela jasně předvedl a neosvědčil - je pomalý a neohrabaný, prostě to není ono. Jedině umí kopnout trochu standardku.Tedy věřím spíš Rychlíkovi - v současné situaci, kdy prostě vedení není schopné zajistit peníze na opravdu kvalitního hráče je Rychlík pokud splní to co má - rychlost, důraz a minimum chyb - dobrá varianta.

      • Re: Jiří Rychlík do Slavie!

        (host)     před 20 lety 24.08.2004 00:58 |  
        0 0

        Rychlíkovi je 27 let a rozhodně nepatří mezi hráče na kterém by spočinulo mé bystré oko fotbalového Experta. Jestliže u Kratochvíla můžeme po této sezoně očekávat hráčský posun tak u Rychlíka zaznamenáme posun o stanici dál než je Vršovické nádraží. Další stanicí je pokud se nemýlím Hlavní nádraží a hostování ve Viktorce Žižkov. Povedená to koupě.

      • Re: Jiří Rychlík do Slavie!

        chrobak     před 20 lety 24.08.2004 08:52 |  
        0 0

        Mě se Sedláček nezdál špatnej. Myslím, že patřil k našim nebezpečnějším hráčům, Kratochvíl byl sice ještě nebezpečnější, ale bohužel pouze pro černého. Rychlíka moc neznám, ale řadím si ho cca na úroveň Mullera.

  3. Re: Jiří Rychlík do Slavie!

    (host)     před 20 lety 24.08.2004 08:38 |  
    0 0

    Zajímalo by mne, zda pan Csaplár zaregistroval,
    že v naší lize je ještě dalších čtrnáct klubů a v nich další hráči, protože to vypadá ,že jak nemá hráč "třídní původ" Příbram nebo okolí popřípadě Liberec, tak ve Slavii nemá šanci....... Nemluvě o tom ,že jsme nedávno vstoupili do EU.

  4. Re: Jiří Rychlík do Slavie!

    (host)     před 20 lety 24.08.2004 12:14 |  
    0 0

    Pane Gary,
    váš příspěvek opět ukázal spíše emoce, než vyzrálý fotbalový názor.
    Je jasné, že levá strana fotbalové Slavie jistě není tím nejsilnějším, čím by mužstvo disponovalo.
    Věk šestadvacetí let jistě není žádný fotbalový důchod.
    Pokud očekáváte nějaký růst v Karlu Kratochvílovi, jste blázen.
    Mužstvo je nevyzrálé, a tím pádem psychicky ne příliš silné.
    Trenér Csaplár jistě Rychlíka dobře zná a ví, že se lidově řečeno jen tak z něčeho neposere.
    Takže suma sumárum: v situaci, v jaké současná Slavia je, a při možnostech, které český fotbalový trh nabízí, je Rychlík možná dobrá volba.
    P.S. Kdyby takové kroky vedly k odstranění pana Lešky, zaradoval by se nejeden slávista.

    • Re: Jiří Rychlík do Slavie!

      gary     před 20 lety 24.08.2004 23:50 |  
      0 0

      Pane anonyme
      Já bohužel skoro nikdy emocím nepodléhám
      Proto vím ,že na levé straně Slávie může odehrát KVALITNÍ zápas deset hráčů z šestnáctičleného kádru Slávie.Na pravé straně je jediným kvalitním hráčem Karel Piták.
      Pokud ligový fotbalista na sebe neupozorní do šestadvaceti let ,je velmi nepravděpodobné ,že by měl být přínosem pro mužstvo na tak dobré adrese jak říká pan Csaplár.
      Růst u Karla Kratochvíla očekávám ,dokonce se těším až vytlačí ze sestavy Lukáše Doška a přesune se na pravou stranu obrany.
      Mužstvo je nevyzrálé ,protože pan Csaplár má raději vyzrálou lavičku a tak tam nechá sedět reprezentačního střelce Martina Lukeše.
      Takže suma sumárum, v situaci v jaké současná Slávia je, jsou to jen další vyhozené peníza za průměrného hráče .Protže to co odehraje Rychlík odehraje Nachtman nebo Hrdlička také.
      PS: Rád bych se mýlil a za pul roku se Rychlíkovi omluvil ,ale já jsem prostě pan neomylný. :-)

      • Re: Jiří Rychlík do Slavie!

        (host)     před 20 lety 25.08.2004 00:05 |  
        0 0

        Kratochvíl vytlačí ze sestavy Doška jen v případě, že Došek za rok odejde a v kádru nebude nikdo, kdo by odkopal pravýho beka... potom by skutečně mohlo dojít opět na Kratochvíla (i když je ještě o několik tříd horší než v Blšanech hostující Zachariáš). Ale bude to ten samej Kratochvíl jako dnes, protože tenhle hráč je natolik slabej, že jakýkoliv očividný zlepšení jeho hry (rychlosti, techniky, přehledu, atd.) by se rovnalo malýmu zázraku... Silně mi připomíná (nejen postavou) Pavla Novotnýho, výkonostně jsou na tom zhruba podobně...

        Mimochodem ten samej případ je Chleboun...

        • Re: Jiří Rychlík do Slavie!

          gary     před 20 lety 25.08.2004 00:16 |  
          0 0

          Ono je těžké s podobnými lidmi jako ty vést diskusi. Já si pamatuji jak DDS před touto sezonou prosazoval Velkoborskýho a Horváta do Slávie. No dnes je Velkoborský k smíchu.
          Prostě topte se dál v nostalgii a volejte po návratu Karla Rady, Vlčka, Labanta,Zelenky ......ještě víc

          • Re: Jiří Rychlík do Slavie!

            (host)     před 20 lety 25.08.2004 00:31 |  
            0 0

            Diskusi je těžké vést spíš s Tebou - já nejsem ten, kdo se označuje za experta a prohlašuje o sobě, že je neomylný...

            Po návratu či příchodu ani jednoho výše jmenovaných hráčů jsem nikdy nevolal (ačkoliv uvedení hráči jsou v porovnání s Chlebounem hvězdy), protože například vím, kolik toho odkopal Velkoborský v Ahlenu a s jakými výsledky apod. Z toho důvodu jsem ze zájmu Slavie o jeho služby nijak nadšen nebyl. Ostatní hráči mě v souvislosti se Slavií ani nenapadli. Na druhou stranu uvádíš, že máme počkat dva roky, kde budou Kratochvílové a Rychlíkové... zrovna tak se může v Ostravě chytnout Velkoborský... Zrovna tak nevím, kdo je v současnosti víc k smíchu - jestli levý obránce Slavie nebo Velkoborský...

      • Re: Jiří Rychlík do Slavie!

        (host)     před 20 lety 25.08.2004 00:12 |  
        0 0

        A k poznámce, že to co odehraje Rychlík, odehraje i Hrdlička nebo Nachtman:
        V tom bych s Tebou možná i souhlasil, protože jsem názoru, že Hrdlička má na to, aby stabilně levýho beka kopal. Ale musel by výrazně zabrat a nemít tak otřesný výpadky jako před jeho vyřazením z A-týmu.
        Ale když už mluvíš o vyhozených penězích, tak o tom se dá mluvit právě v případě Kratochvíla s Chlebounem, protože to, co odehrajou tihle dva, by snad odehráli i náhodně vylosovaní diváci na Strahově... Zvláš? u Chlebouna mám vážné obavy, jestli nám z Hradce neposlali někoho jiného, než bylo domluveno...

        • Re: Jiří Rychlík do Slavie!

          gary     před 20 lety 25.08.2004 00:18 |  
          0 0

          Já na tohle říkám jedno......čas ukáže kdo má pravdu. Za dva roky se podíváme, kde bude hrát Kratochvíl a kde Rychlík

          • Re: Jiří Rychlík do Slavie!

            (host)     před 20 lety 25.08.2004 00:33 |  
            0 0

            Horší je, že na to, kde hraje Kratochvíl se budeme muset dívat nejen až za dva roky, ale zřejmě po celé následující dva roky...

      • Re: Jiří Rychlík do Slavie!

        (host)     před 20 lety 25.08.2004 00:19 |  
        0 0

        Ad reprezentační střelec Lukeš:
        V případě Lukeše je na vině spíš sám hráč, kterej si nejdřív musí srovnat v hlavě, jestli chce vůbec hrát fotbal a jestli ho chce hrát ve Slavii nebo jenom v Baníku (kam se snažil v létě přestoupit)... Několikrát dostal možnost ukázat, že má na to, aby nastupoval v základu a stála na něm hra. Ale ty jeho výkony nebyly ani zdaleka takový jako v Ostravě, a to opakovaně. Přesto bych mu při současný formě útočníků ještě šanci dal...

    • Re: Jestli mohu k Vaší diskusi

      (host)     před 20 lety 25.08.2004 10:34 |  
      0 0

      Myslím, že se mýlíte, když srovnáváte Chlebouna s Kratochvílem - Chlebounovi je teplv 19 let a jeho místo je v obraně - vzhledem k postavě uprostřed než na kraji. Tam hrával dříve. Jen čáry trenérů z něj dělají útočníka na hrot (jako Czaplár s Latkou v přípravě, přitom jasně střed obrany) a to jen proto, že kolohnáta na hrot nemáme žádného. Tedy vyhozené peníze?? Ani to snad ne, on do Slávky přišel loni, co mu končila smlouva v Hradci coby dorostenec z jejich B týmu. A je to repre do 19 (20 let). To spíš nevěřím pomalému Hrdličkovi!!!

  5. Re: Jiří Rychlík do Slavie!

    (host)     před 20 lety 25.08.2004 13:49 |  
    0 0

    Pane Gary,
    předně upozorňuju, že ten anonym, s kterým jste se bavil předtím, jsem nebyl já :-)
    Začnu od konce vašeho příspěvku. Už to, že píšete, že jste neomylný, ukazuje na váš narcismus a aroganci. A nic na tom nemění fakt, že je to napsáno v humorné vlně.
    A teď od začátku. Jsme opět u vaší odborné znalosti fotbalu. Prosil bych vyjmenovat těch deset fotbalistů z šestnácti, kteří jsou schopni odehrát kvalitní zápas.
    Jiří Rychlík není typem fotbalisty, který by měl na sebe upozorňovat. Je to typický ras, který utkání odjezdí po zadku a z ničeho se nepodělá. Takový Pěnička. To byl fotbalista, který by na sebe upozornil? A jak byl platný!
    Jsem moc rád, že je mu šestadvacet a má už něco v lize odehráno. Hráčů kolem dvaceti let se děsím: copak může Slavie stavět na dětech?
    Karel Kratochvíl je tragický fotbalista, který ve Slavii nemá absolutně co dělat.
    Označovat Lukeše jako reperezentačního střelce je taky dobrý vtip. Je to labilní kluk, který prostě mužstvo nikdy nepotáhne.
    Takže suma sumárum, jediné v čem se shodneme je, že Piták je kvalitní fotbalista.
    P.S. Už žádné Hrdličky, Nachtmany, Šilhavé a Kratochvíly.

    • Re: Jiří Rychlík do Slavie!

      gary     před 20 lety 26.08.2004 00:24 |  
      0 0

      Pane anonyme č.2
      Já vím ,příbramský fotbal už nabídl jednoho rasa, Radka Mynáře. Jen doufám , že Rychlík tu jízdu po zadku předvede jinde než na lavičce náhradníků jako Radek ve Spartě.
      Možná by jste mohl pokračovat .Už žádné Nachtmany, Hrdličky, Baroše, Rosické ,čechy......
      Já vás chápu ,taky mne ty mladí ,drzí ,úspěšní začínají štvát . Jenže oni jsou budoucnost Slávie.
      Takže suma sumárum, jsem rád ,že se v mnoho věcech neshodnem .
      PS: Nebuďte na ty mladé zatrpklý ,alespon vám vysvětlí jak se připojit na net :-)

      • Re: Jiří Rychlík do Slavie!

        (host)     před 20 lety 26.08.2004 14:24 |  
        0 0

        No to, že by panu anonymovi č.2 mohl někdo z mladých (třeba Kratochvíl nebo Chleboun) vysvětlit připojení na net, je chvályhodné, ale pro Slavii by bylo užitečnější, kdyby vysvětlil naopak někdo jim, jak hrát fotbal... Pokud jsou tito dva hráči budoucnost Slavie, tak v podstatě žádnou budoucnost nemáme...

        Naprosto zásadních nedostatků ve všech činnostech (rychlost, technika, přehled) těhle fotbalistů si všimli už téměř všichni, jen vy si myslíte, že jsou perspektivní... Jediným vysvětlením vašich příspěvků je, že jedním z hráčů z této dvojice jste vy...