Rozhovory

Karel Jarolím byl představen na tiskovce

Karel Jarolím byl dnes dopoledne oficiálně představen na tiskové konferenci. „Chci navázat na to, v čem jsem tady skončil a hlavní cíl je probojovat se do Ligy mistrů,“ prozradil.

„Slavia se na mě obrátila, já po zvážení všech různých okolností jsem na to přikývl, protože jsem něco ve Slavii prožil, před časem jsem odešel, když jsem si představoval, že práci dokončím jinak. Věřím tomu, že se nám na to podaří navázat a v nejbližší budoucnosti se podaří to, o co Slavia usilovala v posledních letech, probojovat se do Ligy mistrů, to je ten hlavní cíl. Potenciál v mužstvu je, musíme najít společnou řeč,“ řekl v úvodním proslovu.
 
Máte představu o tom, zda uděláte nějaké výrazné změny v sestavě pro derby?
Už jsem o tom přemýšlel, ale uvidíme v průběhu týdne, jak hráči budou vypadat na tréninku, něco možná bude vynucené kvůli zraněním, přesto i tak asi k nějakým změnám dojde.
 
Co je největší slabinou týmu? Kde je potřeba nejvíce zapracovat?
V posledních zápasech Slavia poměrně dost inkasovala, takže musíme zapracovat na defenzivní činnosti celého mužstva, pak přechodová fáze by měla být podstatně efektivnější.
 
Hráči měli k trenérovi blízký vztah, nebude to překážka navázat kontakty? I ve Spartě hráči měli blízko ke Strakovi.
Dobře, že jste zmínil Spartu, protože si myslím, že ta situace tam byla odlišná. Přestože se nedokázala prosadit v Evropě, tak v lize dominovala, měla náskok devíti bodů. Zodpovědně mohu říct, že bych v situaci pana Hřebíka angažmá ve Spartě nepřijal. Tady výsledkově vedení i slávistická obec očekávala více, proto jsem tuto nabídku přijal. A že tu takové vztahy jsou je jen dobře. Fotbal ale není o pocitech, ale o výsledcích a to je asi to nejpodstatnější.
 
Ekonomická situace Slavie není dobrá, jak moc jste jí probírali?
Závazky vůči hráčům, které byly, jsou prakticky smazány, co vím. Do budoucna věřím, že klub po této stránce bude stabilizovaný, proto jsem na tuto nabídku kývnul.
 
Nad čím jste nejvíce přemýšlel, zda nabídku přijmout?
Není to jednoduché před derby, je to riziko, ale to je před každým zápasem. Není tolik prostoru se s tím mužstvem seznámit, aby pochopilo mou filozofii, navíc je to stížené těmi vztahy s trenérem. Přesto do konce zbývá devět kol, tak se s tím dá něco dělat. Lepší by bylo, kdyby zde byla čtrnáctidenní reprezentační pauza, takže by vznikl prostor na práci, každý trenér má vlastní představy. Podstatné je, aby ji hráči dokázali pochopit. Bude také důležitá herní disciplína, kterou jsem postrádal, viděl jsem podrážděnost od hráčů apod. To musí ze zápasů zmizet, musí se soustředit na svůj vlastní výkon.
 
Nestraší vám časté změny na trenérském postu?
Mě to motivuje, mám rád riziko. A co se může stát nejhoršího? A kdyby nebylo vše v pořádku, tak by k dohodě nedošlo. Ve Slavii jsem něco prožil jako hráč i trenér. A rád bych ji dovedl tam, o co se roky snažila.
 
Před časem jste musel ze Slavie odejít, necítíte křivdu?
Roky, které jsem strávil jinde, mě obohatily po trenérské stránce. A když jsem pak byl bez angažmá a chodil na zápasy, tak to není tak, že bych si tu nabídku vyžádal. Není to tak, že bych na se na tu nabídku klepal. Popravdě jsem zvažoval dvě jiné. Jako vítěz bych se cítil společně s celým realizačním týmem a hráči, kdyby se nám podařilo Ligu mistrů vybojovat.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)