Rozhovory

Rozhovor s Vladimírem Leškou

„Neprodloužení smlouvy s Karlem Jarolímem byla moje velká chyba,“ přiznal na tiskové konferenci Vladimír Leška. Mimo jiné odpověděl i na další dotazy novinářů.

„Jsme rádi, že se nám po včerejších celodenních intenzivních jednáních podařilo dojít k dohodě s panem Jarolímem. Osobně jsem velmi rád, že pan Jarolím se do Slavia vrací a věřím, že tato změna přinese očekávaný impuls pro tým a v konečném důsledku přinese pozitivní změnu ve výsledcích týmu,“ prozradil na úvod tiskové konference.
 
čas oznámení byl dosti nestandardní, ve 21:00, co tomu brzdilo v oficiálním oznámení o změně trenéra?
Každá takováto změna je lidsky velmi citlivá, my jako představenstvo jsme se snažili k tomu přistupovat maximálně korektně. Bezprostředně poté, kdy došlo k dohodě s panem Jarolímem, jsme se sešli s panem Csaplárem a považovali jsme za korektní, aby on byl ten první, kdo bude seznámen s rozhodnutím představenstva.
 
Není to riskantní zrovna před derby?
Jestli to bylo správně načasované, tak to bude veřejnost vnímat podle výsledku derby, na druhou stranu tato změna není kvůli jednomu utkání, nemělo by to mít haló efekt, ale změna by měla přinést dlouhodobější efekty. V únoru proběhla valná hromada společnosti, která přinesla celou řadu zdánlivě nezřetelných změn, ale nové představenstvo od té doby intenzivně funguje, výrazně se zvýšila osobní angažovanost prezidenta Slavia Matthew Collecotta, Tomáš Rosen se jako třetí člen představenstva zapojil do všech exekutivních procesů. Není možné se domnívat, že jde o okamžitý efekt, ale jde o dlouhodobější koncepčnější práci.
 
Můžete říct důvody, proč se etapa pana Csaplára nevydařila? A vnímáte osobní zodpovědnost, že se to nepodařilo a že se stále mění trenéři?
Nové představenstvo plně respektuje, že každý trenér má svůj styl. Snažili jsme se vytvořit dostatečný prostor, aby pan Csaplár svůj styl uplatnil, jsem přesvědčen, že tomu obětoval maximum. Bohužel se na jaře nedostavily očekávané výsledky, které by opravňovaly k optimismu, že se podaří vybojovat druhou pozici. Takže to byl jediný důvod, není v tom nic osobního. Co se týká mé zodpovědnosti, cítím za každé takové rozhodnutí díl zodpovědnosti, v době kdy jsem byl jednatel a nesl jsem stoprocentní zodpovědnost, tak to bylo možná jednodušší, protože jsem zodpovídal sám za sebe. Od okamžiku, kdy je Slavia akciovou společností, tak všechny rozhodnutí podléhají schválení představenstva. A jestli je teď tříčlenné, tak jsme tři členové, kteří nesou plnou zodpovědnost za toto rozhodnutí. A bylo pro nás velmi důležité, aby rozhodnutí bylo přijato jednomyslně, aby podpora tohoto řešení byla maximální.
 
Jarolím ve Slavii působil a pak musel skončit.
Panu Jarolímovi tehdy smlouva končila a diskutovali jsme o prodloužení. Už jsem to veřejně řekl, pokud bych z hlediska svého působení ve Slavii považoval něco za zásadní chybu, aniž bych o tom s panem Jarolímem mluvil, tak neprodloužení smlouvy na další rok bylo velkou chybou.
 
Kdyby se Karlovi nepodařilo dotáhnout Slavii na druhé místo, dostal by šanci připravovat tým i v nadcházející sezoně? A je nějak ošetřeno případné rozvázání smlouvy?
Jsme si vědomi, v jaké situaci mužstvo pan Jarolím přebírá. Znám ho dost a vím, že udělá maximum, aby Slavia byla na druhém místě. A pokud se to nepodaří a on se nerozhodne opustit Slavii, tak bude pokračovat i příští sezonu. Podmínky rozvázání smlouvy jsme postavili na gentlemanské dohodě. Pokud zjistíme, že spolupráce nefunguje, tak nemá cenu pokračovat.

Komentáře (5)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Rozhovor s Vladimírem Leškou

    Life     před 19 lety 14.04.2005 00:08 |  
    0 0

    To je poprvý za 10 let co fandim slavii co todle řikám ale LEŠKO SEŠ DEBIL!!! Jedinej dlouhodobej efekt ve slavii seš ty. A ten efekt nas vede primo do prdele!

    • Re: Rozhovor s Vladimírem Leškou

      (host)     před 19 lety 14.04.2005 10:20 |  
      0 0

      Bylo by lepší, kdys změnil klub, protože o takové inteligenty, zakomplexované Slavia nikdy nestála.Nemusí se ti nikdo a nic líbit, ale tvé vyjadřování svědčí, žes rozumu moc nepobral.

      • Re: Rozhovor s Vladimírem Leškou

        Life     před 19 lety 14.04.2005 15:02 |  
        0 0

        Anonym: Seš vedle.

        Markus: Máš pravdu. Jen už mě ovládla slávistická beznaděj.

        • Re: Rozhovor s Vladimírem Leškou

          Jacobs     před 19 lety 15.04.2005 19:43 |  
          0 0

          tak tak i já začínám být skeptický. Mohli nechat Csaplára do konce sezóny- stejně už to horší nebude. Vůči Jarolímovi jako trenérovi jsem dost skeptický

    • Re: Rozhovor s Vladimírem Leškou

      Markus     před 19 lety 14.04.2005 11:04 |  
      0 0

      Šlo to říci i slušně ...