O Slavii

ORK zamítla odvolání Slavie

Dnes proběhlo řízení se Slavií u odvolací a revizní komise. ORK prakticky ve všech bodech potvrdila trest disciplinární komise, pouze snížila trest pro hlavního pořadatele Miroslava Rýdla. Přečtěte si stručný průběh jednání.

11:00 - Už jsou přístupni lidé ze Slavie, např. Doležal, Říčka, Jakubec, Rýdl či Kliment. Je tu i Evžen Amler, který byl delegátem na utkání Slavia - Liberec.
11:03 - Dnes je tu mnohem méně novinářů než při disciplinárním řízení, důvodem je i fakt, že se blíží mistrovství světa, takže novináři mají jinou práci. Ale jsou tu dvě televize.
11:04 - Tak pro jistotu se ORK ještě radí, zda zpřístupní zasedání, ale podle všeho by to mělo být veřejné.
11:07 - Všichni už jsou v zasedací místnosti. Zasedání je přístupné.
11:08 - Jiří Volný, předseda ORK, začal zasedání. Slavia má plnou moc v zastupování Lešky, klubu a dalších osob, které se na případu podíleli.
11:10 - Slavii zastupuje v plném rozsahu Petr Doležal. Přítomni jsou Alice Tomasová, Alexandr Kliment, Jan Jakubec, Jan Říčka a Miroslav Rýdl.
11:11 – Slavia žádá, aby se jednání zúčastnil člen disciplinární komise. ORK však předvolala člena, ale ten se omluvil. ORK chce pokračovat v jednání, ale Slavia to nepřipouští, Doležal se odvolává na řády.
11:18 - Slavia namítá, že jednání dnes nemůže podle řádů probíhat a žádá odročení jednání. Předseda ORK má však jiný názor a říká k tomu důvody.
11:25 - Neustále probíhá právní polemika, zda vůbec může jednání probíhat či nikoliv. Slavia prostě chce, aby jednání se účastnil zástupce DK.
11:27 - ORK nesouhlasí s námitkou Slavia a jednání pokračuje!
11:28 – ORK najednou rozhodla o přerušení jednání, aby se mohli poradit. Všichni tedy odešli ze zasedací místnosti.
11:30 - Jednání by mělo pokračovat v 11:45, ale podle všeho se ORK bojí a vyloučí veřejnost!
11:32 - Slavia chystá velké překvapení na zasedání!
11:35 – Jednání pokračuje za přítomnosti veřejnosti.
11:36 – ORK uznala, že námitky Slavie jsou pravdivé. Ale nesouhlasí, že by jednání mělo být ukončeno.
11:40 - Předseda ORK čte zprávu DK, která se vyjadřuje k odvolání Slavie. DK ve zprávě nesouhlasí s odůvodněním odvolání. Přineseme přepis celé zprávy DK.
11:43 – DK navrhuje, aby ORK odmítla odvolání Slavie a potvrdila trest v plné výši.
11:47 – Předseda ORK čte materiál, který vlastní, což jsou svědecké výpovědi.
11:58 - Doležal má různé námitky na fungování DK a celé kauzy.
12:11 - Neustále se řeší právní věci vedoucí k disciplinárnímu řízení. Těžko se to nějak popisuje. Slavia ale stále má připraveny další svědecké výpovědi.

12:22 - Slavia předvolává Lubase.
Lubas: Byl jsem přítomen tomu utkání, chodím na většinu zápasů. Ztotožňuji se zprávou Fouska, kterou jsem tady slyšel poprvé, trávili jsme spolu hodně času v momentě, kdy došlo k vyhrocení na hřišti. Tam jsme si zřejmě utvořili společný názor. Pokud se pan Amler zmiňuje o společném selhání, tak bych za osobní a profesní selhání považoval to, kdybych tam zasahoval do práce rozhodčích či delegáta. To bych si rozhodně nedovolil. To jen na vysvětlenou. Můj odchod z VIP prostoru byl charakterizován jako úprk, ale to nebylo jako že si zachraňuji život, ale mluvil jsem s Leškou a Doležalem, konzultovali jsme situaci, diváci byli ve stavu vyhroceném, dožadovali se odchodu hráčů ze hřiště a na pozadu toho měli být verdikty rozhodčího. Nicméně jsem oba zástupce Slavie upozornil na to, že nejhorším řešením by byl odchod ze hřiště. Zároveň jsem jim řekl, že nemůžu jim nějak nařizovat, že se musí rozhodnout sami. Tím debata skončila a dále jsem do utkání žádným způsobem nezasahoval.
Doležal: Měl jste pocit, že tam byla anarchie či chaos?
Lubos: Vnímal jsem atmosféru jako nepřátelskou k výkonu rozhodčího. Stál jsem u VIP, člověk se stává terčem verbálních útoků, což je asi i lidsky pochopitelné. Stál jsem tam i s trenérem Brücknerem. Nekonalo se žádné vniknutí diváků do VIP prostorů, i když o to pokus byl, ale pořadatelská služba uspěla a zabránila tomu. Dále jsem svou přítomností nechtěl atmosféru hrotit, nevím zda jsem měl zklidňovat diváky. Lépe bylo zklidnit atmosféru tím, že jsme odešli. U vchodu A1 pořadatelská služba odvedla hrdinskou činnost, když zabránila vniknutí. Bylo to tam dost dramatické. Kdyby vnikli dovnitř, mohlo dojít i k horším věcem, ale ten pokus byl odvrácen. Co se týče samotného odchodu rozhodčích co odešla Slavia, nelze zakrývat, že to byla procházka růžových sadem, ale pod dozorem pořadatelů se to dalo označit jako úprk, pár kelímků tam létalo, ale jiné předměty ne. Odchod byl nedůstojný, ale nevím co více měla pořadatelská služba konat. Ale určitě zabránila nejhoršího a hlavně nedošlo k újmě.

12:29
Klimáček: Všechny věci, co se tam děli ohledně pořadatelské služby, jestli byli po zápase projednány s hlavním pořadatelem?
Amler: Nejhorší na světě je, když se musí bojovat proti polopravdám. Po skončení zápasu jsem mluvil s hlavním pořadatelem, hlavní detaily jsem mu neříkal.
Klimáček: Co si mohl pod tím představit?
Amler: Odchod rozhodčích a padající předměty. Dále hlasatelská služba až po 15 minutách. Situaci jsem popsal, jak jsem nejlépe uměl. Nic jsem si tam nevymyslel.

12:33 - Slavia namítá, že jí nebylo umožněno dát generální námitku do zápisu. Amler reaguje, že obecně to není možné, ale že to má být v protestu. Námitka je možná pouze proti konkrétním věcem, např. neregulérní hřiště apod.
12:35 - Doležal: Byl to akt beznaděje. Byli jsme potrestáni především na zprávě delegáta a rozhodčího. Z našeho pohledu bylo nefér rozhodování už na zápase Sparta – Slavia, toto byl už poslední krok, kdy jsme byli zase poškozeni. Už jsme nevěděli, kam jít, proto jsme si byli vědomi, že porušujeme normy.

12:46 - Teď se dostává ke slovu tiskový mluvčí Slavie.
Kliment: V průběhu přerušení hlasatel informoval, že situace se řeší. A novináři byli v mix zóně. A Amler namítá, že novináři chtěli žádost o rozhovor před kabinou rozhodčích.

12:52 - V tuto chvíli se hlavně řeší případ pořadatelské služby a různé výroky delegáta Amlera. Slavia předkládá důkazy, výpovědi a i jeden pořadatel se vyjadřuje v notářsky ověřené zprávě, který měl hlídat rozhodčí.
12:57 - Pořadatel ve zprávě napadl delegáta Amlera za jeho výroky, které slyšel v kabině rozhodčích. Později přineseme k této situaci více podrobností. Amler byl hodně zaskočen a cítil se ublížen.
13:03 - Blíží se závěr. Doležal čte závěr odvolání a žádá zrušení všech trestů, zvláště když všechny procesní kroky nebyly správné. Chceme i snížení pokuty pro klub.
13:17 - ORK se radí. Mezitím probíhá debata představitelů Slavie s Amlerem.
13:29 - ORK se stále radí. Ve večerních hodinách vám přineseme důležité přepisy výpovědí a komentářů, které zazněly na zasedání!

ROZHODNUTÍ ORK:
ORK vzala v potaz všechny skutečnosti a rozhodla o klubu potvrdit v plném rozsahu rozhodnutí (pokuta 2 mil. Kč) s tím, že o tomto rozhodnutí bude písemně informován. Disciplinární provinění bylo prokázáno, jak vyplývá ze zápisů a výpovědí svědků. Výkonný výbor bude od ORK informován, aby došlo k nápravě procesních nejasností.
Případ Stanislava Vlčka: ORK potvrdila trest v plné výši, tedy zákaz výkonu činnosti kapitána na 1 rok.
Případ trenéra Karla Jarolíma: ORK potvrdila trest v plné výši (100 000 Kč).
Případ vedoucího družstva Martina Lafka: ORK potvrdila trest v plné výši (50 000 Kč).
Případ hlavního pořadatele Miroslava Rýdla: ORK se rozhodla snížit trest na jeden rok nepodmíněně.
    

Komentáře (28)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Dnes Slavia před odvolací a revizní komisí

    (host)     před 18 lety 06.06.2006 12:23 |  
    0 0

    Ten Doležal vypadá jako slušnej řízek. Neuhne ani o píď, musí to být pěkná komedie :)

  2. Re: Dnes Slavia před odvolací a revizní komisí

    (host)     před 18 lety 06.06.2006 12:26 |  
    0 0

    Dobrej je, ale stejně nevěřím, že i když jim přednese všechny argumenty, podpoří to svědkama, tak to uznají. Svaz táhne za jeden zkorumpovanej provaz. Ale rád bych se mýlil. Taxi

    • Re: Dnes Slavia před odvolací a revizní komisí

      (host)     před 18 lety 06.06.2006 12:30 |  
      0 0

      No jo, ale srovnej si to, co teď říká Lubas s tím, co plácal Amler u DK. Japhy

      • Re: Dnes Slavia před odvolací a revizní komisí

        (host)     před 18 lety 06.06.2006 13:24 |  
        0 0

        Ono to je jednoduchy,kdyz tam mas ty "noticky od strejdy Kostala a spol..." AKI

  3. Re: Dnes Slavia před odvolací a revizní komisí

    (host)     před 18 lety 06.06.2006 12:48 |  
    0 0

    ten amler se nam vybarvil, a to patril mezi verne fanousky slavie...

    • Re: Dnes Slavia před odvolací a revizní komisí

      danydarts     před 18 lety 07.06.2006 06:12 |  
      0 0

      Toho pamatuju,před takovými 30-35 lety,že s náma ještě chodil v Edenu do kotle.A teď je z něj polykač rudejch sraček.

  4. Re: Dnes Slavia před odvolací a revizní komisí

    Horis79     před 18 lety 06.06.2006 13:07 |  
    0 0

    ČMFS je celej zkorumpovanej!

    • Re: Dnes Slavia před odvolací a revizní komisí

      (host)     před 18 lety 06.06.2006 13:13 |  
      0 0

      JJ, čubky prodejný to jsou... Martin

    • Re: Dnes Slavia před odvolací a revizní komisí

      (host)     před 18 lety 07.06.2006 18:14 |  
      0 0

      včetně Pučka

  5. Re: Dnes Slavia před odvolací a revizní komisí

    bojler     před 18 lety 06.06.2006 13:34 |  
    0 0

    je to smecka gauneru. kdyz uz sme u tech vyzev - www.dostparoubka.cz

  6. Re: Dnes Slavia před odvolací a revizní komisí

    vikingzlipy (přítel SN)     před 18 lety 06.06.2006 14:16 |  
    0 0

    nic než: CHCEME ČISTOU LIGU!! Košťál ven, DK ven, ..., všichni ven, volby, nový nezkorumpovaný lidi, který by to nedělali pro peníze, ale pro dobro fotbalu.

    • Re: Dnes Slavia před odvolací a revizní komisí

      (host)     před 18 lety 07.06.2006 18:13 |  
      0 0

      Tak co ještě dělá ve Slavii Puček? Ty vaše prohlášení jsou jen lživá.

      • Re: Dnes Slavia před odvolací a revizní komisí

        vikingzlipy (přítel SN)     před 18 lety 07.06.2006 19:42 |  
        0 0

        to řekni Leškovi a ne mě, já jsem fanda ne funkcíonář

  7. Re: Dnes Slavia před odvolací a revizní komisí

    vikingzlipy (přítel SN)     před 18 lety 06.06.2006 14:21 |  
    0 0

    Pojďme lidi, sejdeme se a vyhodíme to všechno ven na ulici. Přece se něco musí začít dít. To že jsme podepsali výzvu je nám teď houby platný, chce to nějaký činy!! Navrhuji radikální řešení. v dobrém to zřejmě nepůjde.

    • Re: Dnes Slavia před odvolací a revizní komisí

      (host)     před 18 lety 06.06.2006 14:28 |  
      0 0

      Souhlasím, je potřeba,aby se fanoušci Slavie radikalizovali a otevřeně vystoupili proti svazu. Konrad

    • Re: Dnes Slavia před odvolací a revizní komisí

      (host)     před 18 lety 07.06.2006 18:10 |  
      0 0

      když chcete čistej fotbal, tak vyhoďte Pučka. Do té doby budou vaše připomínky falešné!!!!!!!!!!!

      • Re: Dnes Slavia před odvolací a revizní komisí

        vikingzlipy (přítel SN)     před 18 lety 07.06.2006 19:44 |  
        0 0

        Klidně bych ho vyhodil, protože si upřímně myslim, že čistej není, ale já s tím nic nezmůžu...to řekni Leškovi

  8. Re: Dnes Slavia před odvolací a revizní komisí

    EdCable     před 18 lety 06.06.2006 14:30 |  
    0 0

    "ORK uznala, že námitky Slavie jsou pravdivé. Ale nesouhlasí, že by jednání mělo být ukončeno."
    Chapu to dobre tak, ze sice jsme meli pravdu, ze bez zastupce DK se nemuze pokracovat, ale pokracovalo se? Jinak fraska nad frasku, trest pro poradatele se mel uplne zrusit, protoze jedine nezvladnuti bylo, ze na tartan pronikli Leska s Rosenem. A za to dostat rok nepodminene??? A co poradatele na Letny, kde kotel hazel predmety po Jarolimovi kdyz chtel zahravat roh? To jentak mimochodem...

    • Re: Dnes Slavia před odvolací a revizní komisí

      Richi (admin)     před 18 lety 06.06.2006 15:08 |  
      0 0

      Prej to neni tak klicove ci co, ze to podle nich nebrani v pokracovani jednani. Jsou to procesni veci, docela komplikovany ...

      • Re: Dnes Slavia před odvolací a revizní komisí

        mart     před 18 lety 06.06.2006 16:36 |  
        0 0

        ... no nejsem sice pravnik, ale dve veci ( kdo me zna, vi, ze to bodou nejmin...pet:). Tak za prve- pokud jsem teda ten svaz(jeho revizni komise), nobo pokud jsem (zase) svaz (jeho disciplinarni komise), tak bych se asi procesne pripravil naprostu perfekne..... aby me ti "zli" slavisti nemohli na necem malichernym chytit. Nebo ne? Jenze - vono to tam zacina v svazu trochu skripat...panackove se zacinaj bat o korejtka.... no a navic jsou tak blbi ze se nejsou schopni predem dohodnout, jak tu "zlou" Slavii znicit. A vubec uz nemluvim o tom, ze pan Rosen uz asi ozelel ty 2 melouny, a ted mu jde jen o to, zivit tuhle aferu pokudmozno tak dlouho, nez se svazovi panaci vcetne Kostala odporoucej. Nazdar, mart.

        • Re: Dnes Slavia před odvolací a revizní komisí

          Richi (admin)     před 18 lety 06.06.2006 19:18 |  
          0 0

          NO a procesne je to tam v totalnim bordelu .. vdzyt to uznali a predaji podnet k vykonemu vyboru, aby udelal napravu.

          • Re: Dnes Slavia před odvolací a revizní komisí

            mart     před 18 lety 07.06.2006 18:36 |  
            0 0

            z jineho soudku. Richi, ted sem zrovna prohlizel fotky ze Svycarny - Svento - NA KOLE! To vazne neni zrovna nejchytrejsi! Nemohl by's zkontaktovat doktora, aby ho s toho sundal? Nestacilo ze chybel pulku jara se zadama? Zas si chtej zahravat? mart.

  9. Re: Dnes Slavia před odvolací a revizní komisí

    Condor     před 18 lety 06.06.2006 16:46 |  
    0 0

    Vyzývám všechny slávistické fanoušky, aby podpořili výzvu Chceme čistý fotbal. Musíme se té zkorumpované sebranky na ČMFS zbavit !!! Všichni se tam drží svejch korýtek a dělaj, že o žádné korupci nevěděli. Ať si vezmou příklad ze zahraničí, tam šli sedět i do vězení a u nás nic ! Nikdo nic neviděl,neslyšel a nebral :-))

  10. Re: Dnes Slavia před odvolací a revizní komisí

    Skopi     před 18 lety 06.06.2006 17:56 |  
    0 0

    Však Lubas je nějakej ten přes pravidla, že? On říkal, že pravidla nepamatujou na situaci, že celej tým odejde. Jen se počítá s jednotlivcama. A ta odvolací komise je taky jakási divná. Trest pro pořadatele za to, že zachránily sudího. To se jen tak nevidí.

  11. Re: Dnes Slavia před odvolací a revizní komisí

    (host)     před 18 lety 06.06.2006 19:34 |  
    0 0

    UEFA teď zřídila cosi jako etickou komisi, která má řešit právě otázky korupce - tam bychom si měli stěžovat na ty různé Amlery, Košťály a jiné škůdce dobrého jména fotbalu. Tam by Slavia měla pokračovat, stejně tak by měla hnát nahoru třeba až k Ústavnímu soudu fakt, že svaz zakazuje hráčům i činovníkům kritizovat v den utkání. To je porušení Ústavy i mezinárodích úmluv o lidských právech. Opravdu se věci hnuly a bylo by hodně hloupé nechat teď celou záležitost usnout.
    Tantalos

  12. Re: Dnes Slavia před odvolací a revizní komisí

    (host)     před 18 lety 06.06.2006 21:35 |  
    0 0

    Pojdme sepsat petici za to že nechceme Lešku ve slávii,co na to říkáš Richi :D?

  13. (host)     před 18 lety 07.06.2006 15:38 |  
    0 0

    Nevím proč kritizujete ČMFS a jeho praktiky. Mgr. Doležal byl dlouho zaměstnancem ČMFS a jistě sám poznal, že vše je v naprostém pořádku.

    • Re:

      (host)     před 18 lety 07.06.2006 18:18 |  
      0 0

      Proč kritizujete svaz, když sami máte ve vedení úplatného funkcionáře? Až si uděláte sami u sebe pořádek, můžete jiné kritizovat, Zatím jste jenom pro smích a nedůvěryhodní!!!!!!!!!!!!!!!!