Fortuna liga

Žižkov - Slavia 1:0

Naše slávistické hvězdy opět zklamaly a ze Žižkova odjely bez bodu...

sestava: M. Václavík - L. Došek, L. Kozel, M. Müller, A. Petrouš - K. Piták, R. Dostálek (75. F. Herda), T. Kuchař, P. Gedeon - T. Došek (65. P. Švancara), L. Zelenka (82. T. Hrdlička)

Kvůli fotbalu jsem si dnes přivstal a dopoledne se vydal na ošklivý stadion Viktorie Žižkov. Měl jsem z tohoto utkání určité obavy, víme, jak to na Viktorce chodí, ale přesto jsem doufal v plný bodový zisk. Všichni víme, jak to dopadlo.

V prvním poločase byla hra vcelku vyrovnaná, jen Viktorka měla o něco více šancí. Slávisté bohužel své příležitosti trestuhodně zahodili. Po přestávce ovšem začala mít Viktorka navrch. Proč, to opravdu nevím, to se ptejte našich borců. Přesto to dlouho vypadalo na bezbrankovou remízu, ale rozhodla chyba Dostálka, který nepochopitelně fauloval Straceného, který však v té chvíli mířil s míčem z vápna (dodatek po shlédnutí záznamu v televizi - Luděk Stracený prostě na hranici šestnáctky chytře přepadl přes nohu Dostálka, který za to ani moc nemohl. Navíc celé situaci předcházel jasný faul na našeho gólmana.). Je pravda, že to nebyla stoprocentní penalta, ale rozhodčímu se to vyčítat nedá, jelikož v prvním poločase nám zas jednu odpustil, dle mého názoru.

Celý zápas odehrála i naše nová posila Karel Piták. Nezahrál nejhůře, ale pro premiéru v sešívaném dresu si vybral špatný čas a nejspíš i špatné spoluhráče.

Jinak rozhodčí Liba měl nejpíše chu? zahrát si karty, jelikož jich nemálo rozdal, navíc i dvě červené. Jedna z nich bohužel byla i pro Luboše Kozla, který zastavil soupeře unikajícího k brance jen za cenu faulu zezadu. Jestli oprávněně, to teď nejsem schopen posoudit. Přišlo to přesně v době, kdy jsme se měli pokoušet o srovnání. Do hry v poli se tedy opět musel více zapojovat Michal Václavík.



Je to zajímavé, letos jsme prohráli všechny pražské derby - ostuda.

Opět jsem tedy z utkání milovaného klubu odcházel zklamán. Kolikrát už a kolikrát ještě?

Komentáře (8)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Žižkov - Slavia 1:0

    Centr (host)     před 22 lety 25.11.2001 15:02 |  
    0 0

    Nepřekvapili nás.

    • Re: Žižkov - Slavia 1:0

      (host)     před 22 lety 26.11.2001 07:56 |  
      0 0

      čistá pravda, žádné překvápko, ovšem kdo ho čekal, musel být hodně naivní.

    • Re: Žižkov - Slavia 1:0

      (host)     před 22 lety 26.11.2001 09:30 |  
      0 0

      Myslím, že Slavia jde pěkně do sraček. Špatný výkony hráčů a málo fanoušků, který by je podpořili. Co více k tomu dodat???

  2. Re: Žižkov - Slavia 1:0

    (host)     před 22 lety 25.11.2001 17:29 |  
    0 0

    Nebudu se vyjadřovat ke hře Slavie, bylo to občas dost tragické, neproměňování tutových šancí - přesně tak jsem to očekávala, když jsem na zápas šla. Spíše jsem si potvrdila, že na Žižkově rozhodčí připískávají domácím borcům. Stála jsem totiž vedle žižkovské lavičky a nastavení se blížilo ke konci, když trenér Ščasný směrem k rozhodčímu Libovi zařval: "Mirku, pískej konec, už vypršela jedna minuta, co se měla nastavovat!" A co udělal Liba? Ihned fouknul do píš?alky a zápas ukončil. Ale třeba to bylo výjimečně, na Žižkov jinak nechodím, tak nevím, jak vypadají ostatní zápasy...

    • Re: Žižkov - Slavia 1:0

      (host)     před 22 lety 25.11.2001 21:38 |  
      0 0

      to je samozrjme pekny nesmysl, sudi jednak nastavoval minuty tri a pak taky na nej scasny nekricel 'mirku piskej konec' ale 'libo, ty kapesni cu*aku zapiskej uz ku*va konec ty de*ile'

    • Re: Žižkov - Slavia 1:0

      (host)     před 22 lety 26.11.2001 08:30 |  
      0 0

      I kdyby to tak bylo, zápas končí,když rozhodčí zapíská konec - bez nějakých diskusí na to téma, stesk na téma připískávání domácím na Žižkově se mi nelíbí.

    • Re: Žižkov - Slavia 1:0

      Honza     před 22 lety 26.11.2001 16:07 |  
      0 0

      Já bych v tuto chvíli nepolemizoval o tom, jestli jedna minuta nebo tři a co křičel Ščasný. Myslíte si snad někdo, že kdyby Liba to prodloužil o 2 hodiny, že bychom vyrovnali? Já tedy ne.

      • Re: Žižkov - Slavia 1:0

        (host)     před 22 lety 26.11.2001 16:29 |  
        0 0

        Přesně tak si to někteří myslí - nedáme gól 90 minut, ale v nastavení určitě ano. To je prostě pořád dokola - vymlouvání na něco nebo někoho a nejlépe na rozhodčího. Prosím - přestaňme s tím.