Rozhovory

Tomáš Pekhart: Slavia je staronový začátek

Odešel ze Slavie v šestnácti letech do Tottenhamu a po třech letech je zpátky, aby svými góly pomohl Slavii obhájit titul. Co vše předcházelo návratu talentovaného devatenáctiletého mladíka Tomáše Pekharta a jaké byly roky strávené v kolébce fotbalu?

Jak se změnil Tomáš Pekhart za tři roky od našeho posledního rozhovoru?

Byly to tři roky obrovských životních a fotbalových zkušeností. Myslím si, že v životě mě asi už nic moc zaskočit nemůže, v šestnácti letech jsem odešel a byl jsem v zahraničí sám bez rodiny, bez kamarádů, musel jsem se o sebe starat sám. V jiné zemi, jazyk jsem moc neuměl. Fotbalově jsem se zlepšil, zvykal jsem si na jiný styl fotbalu, který je náročnější, rychlejší, fyzicky namáhavější, všechno tohle mě obohatilo.

Jaké byly odlišnosti v trénincích Tottenhamu v porovnání se Slavií?

Asi nebylo vše tolik svázané s taktikou, pořád se hrají zápasy, vlastně každý třetí den, na ně je kladen hlavní důraz. Ve Slavii se dost běhá, tam se nabírá fyzička v utkáních, vše se tam dělá na tréninku s míčem.

Projevila se v Čechách tvoje lepší fyzická kondice oproti spoluhráčům?

Než jsem do Slavie šel, byl jsem dva nebo tři týdny zraněný. Asi jsem něco z fyzičky ztratil a pak jsem ji tady musel nabírat zpátky, s klukama jsem se asi srovnal. Teď po devadesáti minutách proti Zlínu jsem toho měl dost, hrál jsem zápas po dost dlouhé době.

Když se vrátíme ke tvému přestupu do Tottenhamu, co hrálo hlavní roli v tom, že jsi do Anglie v šestnácti letech odešel?

Určitě tam byly kladné i záporné stránky. Někdo říkal, že je to chyba, někdo, ať to zkusím. Já se rozhodnul, že to zkusím, a myslím, že jsem se tam neztratil a dalo mi to skutečně hodně. Nebavil jsem se o tom přestupu ani s dalšími hráči, kteří odešli v mladém věku do zahraničí, můj manažer pan Paska to rozhodnutí nechal na mě. Říkal jsem si, že už taková nabídka nemusí nikdy přijít, bůh ví, kde bych byl, kdybych zůstal ve Slavii, třeba bych se zranil, nebo bych už fotbal vůbec nehrál, opravdu nevím.

Před přestupem do Tottenhamu jsi absolvoval zimní přípravu s áčkem, ale pak jsi hrál za béčko, byl to jeden z důvodů k odchodu?

Už si přesně nevzpomínám, jak to tenkrát bylo, v zimní přípravě jsem za áčko odehrál několik utkání a pak jsem se vrátil z reprezentačního srazu a začal se řešit Tottenham. Nabídku jsem dostal, tak jsem to zkusil, pak jsem šel do béčka. Za měsíc a půl jsem odcházel, takže jsem se připravoval na odjezd.

Co vše bylo nakonec jinak, než jsi si představoval?

Přijel jsem tam mladý, není moc hráčů, kteří by v šestnácti, sedmnácti nebo osmnácti hráli Premier league. Když jsem hrál za áčko v přípravných zápasech, góly jsem dával, ale  šanci v soutěžních zápasech jsem nedostal. To je otázka pro trenéra, proč to tak bylo.

Nejdříve jsi hrál za Akademii, můžeš nastínit, jaká je organizace soutěží Akademie a rezervy?

Akademie, nebo respektive "osmnáctka" je vlastně český A dorost, jsou tam čtyři skupiny a hraje se dvoukolově každý s každým, takže je to podobné české lize. Kluci, kteří hrajou dobře za osmnáctku, jdou do  béčka, tedy rezervy, které je jako béčko tady, je to rozdělené na dvě skupiny v rámci Anglie. Jeden rozdíl tam ale je, v kádru áčka je třeba třicet hráčů a ti, co nejsou nominovaná za áčko, jdou hrát za béčko. Béčko tedy není klasická juniorka jako tady. Soutěž rezerv má vcelku vysokou úroveň, myslím, že je to docela kvalitní soutěž. Hrál jsem v ní třeba proti Milanu Barošovi, Patriku Bergerovi. Není potupa, když jde někdo hrát za béčko.

Jak vypadal život v Akademii?

Áčko a Akademie trénují v jednom tréninkovém centru, kde jsme měli zajištěné v kantýně jídlo během celého dne. Ráno jsem tam přišel, nasnídal se, měli jsme trénink, další trénink, najedli jsme se a mohli jsme jít domů.

Jaké bylo národnostní složení hráčů v Akademii?

Když jsem do ní přišel, tak kromě mě tam byli cizinci jen jeden kluk z Norska a Francie, jinak všichni Angličani. To je rozdíl mezi většími kluby jako Arsenal nebo Manchester, které mají cizince z každého kouta světa.

Jak to bylo v Akademii se školou?

Když jsem odcházel z Čech, tak jsem byl na obchodní akademii, kde jsem se bohužel nedohodl na individuálním plánu, takže jsem studium přerušil a ukončil s tím, že přejdu někam jinam. V Anglii je to se školou jinak než tady, fotbalisti končí výuku v šestnácti, dělají něco jako maturitu, říkají tomu A level, ale netuším, jakou to má úroveň. Já přišel do Anglie v sedmnácti, takže už jsem nic nedělal, jen jsem měl každý týden čtyři hodiny angličtiny, abych se naučil pořádně anglicky.

Vrátil jsi se ke škole v Čechách?

Asi rok jsem s ní nic nedělal, ale teď studuju v Sušici cestovní ruch, je to vlastně taky obchodka. Vrátil jsem se ke škole, protože si ji chci určitě dodělat. Jsem teď ve druháku a mám individuální plán .

Byla škola jedním z důvodů, proč jsi se vrátil do Čech?

Na prvním místě je pro mě fotbal, ale je určitě důležité mít střední školu, doufám, že se zdárně dopracuju k maturitě

Chtěl jsem odejít už po roce

Je stejně těžké dostat se v Tottenhamu z béčka do áčka jako ve Slavii?

Evropské velkokluby kupují velmi mladé hráče a připravují si je v béčku do A týmu, to je všeobecně známý trend. Určitě je rozdíl, když je v béčku Angličan a když je tam hráč, kterého koupili za velké peníze.

V první sezóně za Akademii jsi ve 20 zápasech nastřílel 19 gólů, to je velice slušná bilance.

To bylo dobrý, po pěti zápasech jsem šel hrát i za rezervu, kde mi dávali "čuchnout". Za béčko hrálo třeba devět hráčů z áčka, takže ze začátku jsem chodil jenom na lavičku a pak na několik minut do zápasu. Po první sezóně v Akademii jsem byl přeřazený do áčka, se kterým jsem trénoval, a chodil jsem hrát za béčko.

Loni v létě jsi pak šel hostovat do druhé ligy do Southamptonu, což musela být v devatenácti letech zajímavá zkušenost. Jaká je anglická druhá liga?

Všichni mě připravovali na to, že hodně tvrdá, já byl překvapený, že to nebylo až tak hrozné, že to není jen o nakopávání míčů dopředu. Myslím, že je to docela kvalitní soutěž a že hráči, kteří tam jsou, se dají srovnávat s těmi, co kopou Premier league. Oproti Premier league je to asi pomalejší, ale neřekl bych, že tvrdší.

Kdy jsi byl nejvíc zklamaný, že jsi nehrál za áčko Tottenhamu?

To bylo v momentě, kdy jsem byl povolaný na mistrovství Evropy do 19 let, a v Tottenhamu mi říkali, ať nikam nejezdím a zůstanu, že budu hrát a že nejdůležitější je příprava. Že když budu hrát v přípravě, budu hrát i v lize. Poslechl jsem je a nejel jsem, ačkoliv mistrovství Evropy devatenáctek pro mě byl jeden z vrcholů kariéry, ale obětoval jsem ho s tím, že by bylo super hrát od nové sezóny Premier league. Hrál jsem v přípravě, hned v prvním zápase jsem odehrál poločas, vstřelil dva góly, všichni mě plácali po ramenou, v novinách vyšly články o mně. A když přišla sezóna, tak Tottenham koupil nového útočníka, takže jsem se zase posunul na místo čtvrtého útočníka a buď jsem byl na lavičce nebo na tribuně.

Bavil se s tebou trenér o tvém postavení v týmu?

Damien Comolli (sportovní ředitel, pozn. aut.) mi říkal, ať jsem trpělivý, že budu hrát. Já jsem trpělivý nebyl, chtěl jsem hrát, už po prvním roce jsem chtěl odejít na hostování, ale pořád mě drželi v klubu. Důvod byl ten, že po dvou letech v klubu jsem se stal odchovancem a mohl jsem být napsaný na B soupisku UEFA, s tím, že nebudu zabírat místo na A soupisce. Po dvou letech jsem chtěl odejít, proto jsem šel do Southamptonu.

Jak se ti dařilo ve druhé lize?

Začátek byl dobrý, ve druhém zápase jsem dal gól, hrál jsem. Navíc tam byl Ruda Skácel, takže bylo fajn být v klubu s Čechem. Bylo nás tam asi šest hráčů na hostváné, asi po deseti utkáních, si mě zavolal ředitel s tím, že na nás nemají peníze. Dva měsíce jsem byl na lavičce, hrál jsem jen pár minut, přes mě se dostal do sestavy útočník jejich Akademie. Čekal jsem asi měsíc a půl, než mi vyprší hostování a vrátil jsem se do Tottenhamu s tím, že už nechci nic podobného zkoušet, když nevím, do čeho jdu.

Měl jsi i jiné nabídky na hostování vedle Slavie?

Měl jsem i jiné nabídky, ale nechtěl jsem do zahraničí, ať už do Německa nebo Nizozemska, musel bych si tam zase zvykat a to jsem nechtěl. Návrat do Čech pro mě byl jasnou volbou, ve Slavii jsem znal trenéra, který mi volal, že o mě má zájem, prostředí klubu, ve kterém jsem vyrůstal. Chtěl mě trenér i vedení, myslím, že to byl nejlepší krok, co jsem mohl udělat, vrátit se do Slavie.

Generální ředitel Petr Doležal říkal, že Slavia už o tvoje hostování měla zájem několikrát, věděl jsi o něm?

Ke mně se to doneslo až tady. Damien Comolli mi pořád říkal, že sice ostatní kluby o mě mají zájem, ale Tottenham si mě připravuje pro áčko a nikomu mě nepůjčí. Konkrétní jména mi neříkal. To, že o mě měla Slavie zájem už dřív mě utvrdilo v tom, že je dobré do Slavie jít, že o mě stojí a šanci dostanu.

Jak se za tři roky změnila Slavie?

Tak určitě tu stojí stadion, ten tady nebyl (smích). Viděl jsem ho poprvé když jsem přišel na tiskovku, do té doby jsem o něm jen slyšel, že je to stadion anglického typu. Je to super, jak jsou lidi u hřiště. A je skvělé, že máme zase stadion doma v Edenu. Hodně se samozřejmě obměnil hráčský kádr, znal jsem jen mladé kluky, Marka Suchého, Petra Jandu, Honzu Hoška, se kterým jsem hrál ještě v Klatovech. A asi i po finanční stránce je to ve Slavii lepší, od té doby, co se dostala do Ligy mistrů, to jde všechno k lepšímu, nejsou dluhy, vyhrál se titul... Myslím, že za pár let se v Evropě prosadí ještě víc.

Reprezentační útok Necid, Pekhart? Snad jednou ano

Hodně lidí tě bude srovnávat s Tomášem Necidem, místo kterého jsi v podstatě přišel. Hráli jste spolu dlouhou dobu v dorostu, v reprezentaci, jste kamarádi?

Jsme spolu pořád v kontaktu, píšeme si na ICQ, není mezi námi žádná závist nebo rivalita. Vyrůstali jsme spolu, přejeme si úspěchy, tedy zatím mu spíš přeju já, on mi zatím nemá co přát.

Vaše kariéry se vyvíjely odlišně, ty jsi odešel do zahraničí velmi mladý, on si počkal a přestoupil až teď. Řešili jste spolu vaše přestupy?

Můj odchod do Tottenhamu vůbec. Když jsem se dozvěděl, že Tomáš přestoupil do Ruska, byl jsem trochu překvapený, jakou cestou se vydal, měl nabídky z Německa a dalších zemích. Já osobně bych asi nešel touhle cestou, ale on je taková nátura, že je mu asi  jedno, kde hraje. Hned v prvním zápase vstřelil gól a CSKA získalo Superpohár, tak aby mu to šlo takhle dál.

Dokážeš si představit, že bys zůstal ve Slavii, a na podzim by útok áčka hrál ve složení Pekhart, Necid? Nebo jednou v reprezentaci...

Byl bych rád. Když jsme hráli za dorost, tak jsme dali za sezónu dohromady i padesát gólů, rozuměli jsme si na hřišti a bylo to znát i v reprezentaci.

Potkal jsi se v áčku se spoluhráči, kteří prošli ve Slavii dorostem, béčkem a dostali se do áčka. Asi to byl klidnější kariérní postup, než jsi zvolil ty. Zvolil jsi si správnou cestu?

Já jsem si vybral jinou cestu, kluci to měli ve Slavii asi opravdu klidnější. Lidi říkali, že nejsem v Anglii na očích, šel jsem tam s tím, že se buď prosadím nebo ne a lidi mě odepíšou nebo naopak. Naopak třeba od Necky nikdo moc nečekal, najednou zazářil. Kdyby nezazářil, tak je třeba pořád v Jablonci a nikdo o něm moc neví, o mně všichni věděli, že jsem v Anglii. Nelituju toho ale, obohatilo mě to, zpětně bych tam šel znovu.

Dospěl jsi tam? Přeci jen jsi musel řešit jiné věci než tví sedmnáctiletí vrstevníci.

Já jsem dospěl už ve třinácti, kdy jsem šel do Prahy na internát. Možná právě pro mě bylo horší jít do Prahy než do Anglie. Byl jsem už zvyklý být sám, jenom, jsem šel do jiné země. S kamarádama ze školy jsem se nestýkal, nebyl jsem tady a nebylo to možné. Teď to zkouším dohnat, co jsem se vrátil. Myslím, že jako fotbalisti řešíme jiné věci, i když jsme mladí, je to jiný svět. Nikdy jsem třeba neměl problém s tím, že vyděláváme slušné peníze a začal bych třeba hrát automaty nebo pít, to mám v hlavě srovnaný. Někdy si říkám, jak bych dopadl, kdyby mě rodiče ve třinácti nepustili ze Sušice do Prahy, jak bych asi dopadl, jestli bych dneska s kamarádama ze Sušice neseděl v hospodě u piva. I ti, kterým jsem nejvíc věřil, že se toho vyvarují, k tomu nakonec sklouzli. Je všeobecná představa, že v Praze je lákadel k flákání mnohem víc, ale paradoxně jsem se s tím nesetkal, pohybuju se ve společnosti lidí, kteří to nedělají, nepřijdu s takovýma lidma do kontaktu. V Sušici z pocitu nudy lidi chodí do hospod a tak.

Jaká jsou tvá očekávání pro letošní rok?

Chtěl bych se ve Slavii prosadit, dávat góly a vyhrát titul.

Hostuješ ve Slavii do konce roku, co bude dál?

Kdyby se mi dařilo, rád bych tady zůstal.

Takže netoužíš vrátit se do Anglie a prosadit se tam?

Ne, neberu svůj návrat do Anglie jako nutnost. Je mi devatenáct, nevidím důvod, proč bych měl odtud utíkat, když se mi bude dařit. Jsem tu ale teprve měsíc, takže je předčasné řešit, co bude na konci roku. Beru to jako staronový začátek.

Některé články o tvém návratu do Slavie vyznívaly, že působení v Anglii byl naprostý propadák...

Šel jsem do Anglie strašně mladý, v novinách už se o tom nějakou dobu psalo a lidi si myslí, že je mi přes dvacet. A já jsem přišel do Slavie ve věku, kdy ostatní kluci začínají hrát ligu, ale už jsem něco zažil, hrál jsem třeba i tu druhou anglickou ligu. Nevím, jestli fanoušci vnímají, kolik mi je let, vždyť mám všechno před sebou. Možná si myslí, že jsem starší i kvůli tomu, že dva roky hraju v jednadvacítce, ale ne všem nutně musí být jednadvacet. Třeba o Honzovi Hoškovi novináři píšou jako o mladíčkovi a já jsem ještě mladší než on.  Působí to na mě tak, že lidi si myslí, že jsem starší než ve skutečnosti.

V dalším domácím zápase přivítá Slavia v Edenu Spartu, jak se těšíš na své první derby?

Těším se moc, pro hráče i fanoušky to bude vrchol jara. Doufám, že nastoupím a nastřílím jim pár gólů a na konci zápasu budeme mít důvod k radosti (smích).

Komentáře (48)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Tomáš Pekhart: Slavia je staronový začátek

    Filipos     před 15 lety 26.03.2009 09:06 |  
    0 0

    Super rozhovor, díky Jane! A Tomášovi ať se daří a vystřílí nám ten postup do LM, jsem moc rád, že tu je.

  2. Pro Richiho

    Kuka125     před 15 lety 26.03.2009 10:14 |  
    0 0

    Všechno nejlepší k narozeninám Richi

    • Re: Pro Richiho

      Richi (admin)     před 15 lety 26.03.2009 22:10 |  
      0 0

      Děkuji

  3. Re: Tomáš Pekhart: Slavia je staronový začátek

    Veta (přítel SN)     před 15 lety 26.03.2009 11:22 |  
    0 0

    Hezky udelany rozhovor Jane, diky supr prace.

  4. Re: Tomáš Pekhart: Slavia je staronový začátek

    Jiri1     před 15 lety 26.03.2009 11:36 |  
    0 0

    Zdravim, vzdycky mi fascinuje , jak nase mlade hvezdy vsechno znaji a vsude byly, chapu , ze Tomas se vraci do Slavie samozrejme prechodne, je jasne , ze uz v lete muze byt v pripade dobre nabidky pro klub vse jinak/ ujednani z Anglicany/ a dokonce si myslim., ze nic svetobrorneho on ani ostatni posily nepredvadi a proste pouziji vyraz jednoho z nasich byvalych bafiku, ze mezi slepymi jsme letos na jare jednookym kralem. Mozna i stav hraci plochy jak rika KJ muze byt na vine , ale teren je stejny pro vsechny i pro nas.

    • Re: Tomáš Pekhart: Slavia je staronový začátek

      lassiter     před 15 lety 26.03.2009 12:40 |  
      0 0

      Ale on snad neříká, že všechno zná a všude byl. Říká, že byl jen v Sušici, Slavii, Tottenhamu a Southamptonu...

      Hezký rozhovor!

      • Re: Tomáš Pekhart: Slavia je staronový začátek

        DrFe1     před 15 lety 26.03.2009 15:04 |  
        0 0

        Jirka zdá se Pekhartovi přisuzuje svoje vlastnosti ....

        • Re: Tomáš Pekhart: Slavia je staronový začátek

          PetCC     před 15 lety 26.03.2009 15:47 |  
          0 0

          Asi se bojí, že teď Pekhart začne psát "zasvěcené"komentáře na SN místo něj! :-)

        • Re: Tomáš Pekhart: Slavia je staronový začátek

          Jachym     před 15 lety 30.03.2009 09:17 |  
          0 0

          :-)) Taky mě to napadlo.

  5. Re: Tomáš Pekhart: Slavia je staronový začátek

    quelhar (admin)     před 15 lety 26.03.2009 11:43 |  
    0 0

    Diky za rozhovor. Musim s Tomasem souhlasit, ze opravdu pusobi daleko starsi, nez ve skutecnosti je. Ale nevidim moc realne, ze by u nas zustal dele nez ten jeden rok. Snad jen v pripade, ze by se mu prilis nedarilo, ale to si zase taky nepreje nikdo z nas.

  6. Re: Tomáš Pekhart: Slavia je staronový začátek

    michalm.mac (přítel SN)     před 15 lety 26.03.2009 13:17 |  
    0 0

    Moc pěkný rozhovor. :-)

  7. Re: Tomáš Pekhart: Slavia je staronový začátek

    martyni (přítel SN)     před 15 lety 26.03.2009 13:31 |  
    0 0

    Budu se opicit, opravdu moc pekny rozhovor. Tomas to opravdu vypada starsi, je videt, ze to ma v hlave srovnany. Vypada to, ze by moh po odchodu Necky vratit do zakonceni kvalitu, ty dva goly vypadaly pekne fotbalove, jako by ani nebyly z ceske ligy. Oproti Neckovi mi prijde trochu min aktivni, obcas se ze hry vytrati. Necka si spoustu akci rozehraval sam, porad napadal rozehravku soupere. naopak Pekhart by mohl na tom byt lip rychlostne. Co bude za rok, to je asi predcasny resit..

    • Re: Tomáš Pekhart: Slavia je staronový začátek

      tolsimir     před 15 lety 26.03.2009 13:32 |  
      0 0

      Pekhart je na tom rychlostne o hodne lepe, troufnu si rici o tridu, na druhou stranu ma podle me horsi zakonceni

      • Re: Tomáš Pekhart: Slavia je staronový začátek

        LordEdmund     před 15 lety 26.03.2009 13:57 |  
        0 0

        to si teda netroufej:-)) Necka se hodně rychlostně zlepšil a souboj se starým a unaveným Pavlíkem a neschopným Kučerou neni žádné měřítko Pegiho rychlosti i když to byla nádherná akce. Pegi je rychlejší, než Necid, ale určitě ne o třídu.V zápase se Zlínem mu obránci i při sprintu stačili. Zakončení má Necka nejlepśí z útočníků co se tu v lize za posledních 10 let ,možná i déle ukázali. Kdyby mél k tomu, tŕeba Žůrkovu rychlost, asi by těźko byl v Rusku, ale vystavoval by svoji světlou kůži třeba španělskýmu sluníčku.

        • Re: Tomáš Pekhart: Slavia je staronový začátek

          Sokrates55 (přítel SN)     před 15 lety 26.03.2009 18:32 |  
          0 0

          Dobrý podvečer Vám přeji,
          každý rozhovor, který mi něco vypoví o tom, kdo je zpovídán, hodnotím jako povedený. Proto děkuji za tento rozhovor, Jane moc dobře:)).
          Přiznám se, že jsem si Tomáše moc přál, aby se vrátil do Slávie a znovu se tu rozehrál. Jeho zpověď je upřímná i v tom, že nekličkuje a přiznává se, že to prostě chtěl zkusit a vyzkoušet se. Jako všechno v životě, i jeho fotbalový růst má svůj vývoj a pokud bude na sobě pracovat poctivě, má na to. Když jsem ho pozoroval při utkání ze Zlínem, jak se ve druhé půlce několikrát doslova propral k míči a dokázal přitom rozrazit oba dva zlínské stopery..... hm. Na to, že mu je devatenáct, to má tedy páru a jde do toho podobně, jako Tomáš Necidů. Nechci je srovnávat a ani to nejde, ale v tomhle si budou podobní. Říkal jsem si, že bych se mu do cesty moc připlést nechtěl. Taky bylo vidět, jak mu při zápase se Zlínem prospělo, že odešel Fořt a přišel Besta a no a pak příchod Jandy už byl cestou, jak to postavit při dalším zápasu.
          Taky oceňuji, že si sám sobě dokáže přiznat, že na fyzičce musí ještě zamakat a že má co na sobě zlepšovat. Tak mu přeji, aby nám pomohl v boji o titul co nejlepší hrou a taky nějakým tím gólíkem k tomu. Snad už pro zápas s Olomoucí bude fit i Fr.Dřížďal a V.Šmicer a hlavně Zdeněk Šenkeříků. Vím, že má problém s tříselným úponem a ten dokáže bolet. Já si myslím a doufám, že to bude zase náš žolíček v derby, teď mají teď kluci přestávku a tak se pořádně potrénuje a zregeneruje, aby byla síla...... I ta červenobílá .......
          Sokrates55
          "Bis vincit, qui se vincit in victoria". Publius Syrus
          Dvakrát vítězí, kdo vítězí sám nad sebou".

          • Re: Tomáš Pekhart: Slavia je staronový začátek

            DrFe1     před 15 lety 27.03.2009 00:02 |  
            0 0

            Zdeněk Šenkeřík přijde jako obvykle zatlouct poslední hřebíček do sparťanské rakve tj. vsítí náš pátý gól v zápase :-)

            • Re: Tomáš Pekhart: Slavia je staronový začátek

              Fallen (přítel SN)     před 15 lety 27.03.2009 01:28 |  
              0 0

              Já se bojim, že Zdenda skončí, resp. nepodepíše novou smlouvu, protože mám pocit, že má na to hrát jinde pravidelněji a on ho má jistě také.

          • Re: Tomáš Pekhart: Slavia je staronový začátek

            slaviator     před 15 lety 27.03.2009 03:46 |  
            0 0

            Aspon nejsem sam, kdo chtel Pekharta pred Fordem...

  8. Re: Tomáš Pekhart: Slavia je staronový začátek

    martin08     před 15 lety 27.03.2009 08:29 |  
    0 0

    Kdzy jsem u tech rozhovoru. Vcera byl ve Sportu royhovor s A.Seligou a mluvil o nas moc hezky. Jak se temer denne kouka na web.. no nic to ja jen tak.

    • Re: Tomáš Pekhart: Slavia je staronový začátek

      slaviator     před 15 lety 27.03.2009 11:54 |  
      0 0

      Když jsme u těch exhráčů - Abraham v Koreji prej nedopad dobře, zranil si achillovku... Přestupný termín je tam do 31.3., tak uvidíme no.

      • Re: Tomáš Pekhart: Slavia je staronový začátek

        martin08     před 15 lety 27.03.2009 12:04 |  
        0 0

        skoda, aspon sme se mohli zbavit placeni jeho platu..

  9. Re: Tomáš Pekhart: Slavia je staronový začátek

    Bulldock (přítel SN)     před 15 lety 27.03.2009 11:53 |  
    0 0

    Opravdu dobrý, rozhovor, to se musí nechat!
    Tomášovi fandím, byl bych rád, kdyby se povedlo přetáhnout ho na trvalo, resp přestup, abychom měli nějakou perspektivu do hry i na fin. zajímavý transfer, ale to si asi uvědomuje i Tottenham. Ale teprve uvidíme, jak se to bude vyvíjet, začal dobře. 2 vítězné góly, to je parádní entrée. Na jaře to zatím velká sláva ve hře není, ale výsledky se nám vedou, tak věřme, že s kvalitnějšími hřišti přijde i ta pěkná podívaná a pomašírujeme za titulem, abychom mohli slavit double(s hokejkama. . Růžovi kluci zase válí:) a ještě jednou double(pohár)!

  10. Re: Tomáš Pekhart: Slavia je staronový začátek

    Viking     před 15 lety 27.03.2009 12:23 |  
    0 0

    Jak vidíte zítřejší fotbal? Bude hrát posera na jednoho útočníka nebo se mu naplní ta nejdivočejší ofenzivní představa a postaví dokonce dva?:-)

    • Re: Tomáš Pekhart: Slavia je staronový začátek

      TKutnik (přítel SN)     před 15 lety 27.03.2009 12:51 |  
      0 0

      Zítra ne, béčko hraje v neděli :)

    • Re: Tomáš Pekhart: Slavia je staronový začátek

      Sokrates55 (přítel SN)     před 15 lety 27.03.2009 13:11 |  
      0 0

      Dobrý den přeji,
      pokud bych mohl mluvit sám za sebe, tak vzhledem k nesehranosti soupeřovi obrany (budou hrát se dvěma novými hráči a brankářskou dvojkou), bych to na dva útočníky zkusil. Ovšem "posera" asi bude při zdi a tak to vidím zase na 5člennou zálohu, kde se bude přetahovat Matějovský s Jarolímem a Polákem a na straně bude Plašil a Sionko (rád bych se mýlil). Myslím si, že do hry možná zasáhne maximálně T.Necid. Suchý bude na lávce a do hry asi nevstoupí. Oni budou asi silnější v útoku a sám budu zvědav, jak se povede to ohlídat. Když jsem poslouchal včera pana Rozehnala, tak jsem se trpce usmál. Jsem taky v celkem dobré fyzické kondici na svůj věk (tedy aspoň doufám), ale jsem pozván dnes pouze na takový pracovní oběd. Třeba tam budou mít něco na způsob "nadívaná líčka pana Rady", to bude asi něco s bramborem :)). Tak dneska budeme povzbuzovat alespoň naše kluky v hokeji. Plzeň se mocně "kšíruje", tak asi "Růžičkovo chlapce" čeká tuhý boj. Sokrates55

      "Dies diem docet" Plutarchos
      Jeden den poučuje druhý"

      • Re: Tomáš Pekhart: Slavia je staronový začátek

        slaviator     před 15 lety 27.03.2009 14:35 |  
        0 0

        Osobně bych možná i dokonce tam postavil tři útočníky, proč je šetřit když potřebujeme vyhrát? A když většinu záložníků nemáme ve formě, zatímco útočníky ano? Svěrkoš by hrál podhrota, Baroš by si sbíhal po lajně a Necka by hrál v útoku... Ujfalušiho bych posadil na lavici, místo něj buď Kováč nebo Grygera (na stoperu už něco odehrál), alternativou by byl i Sucháč, ale bylo bz to hození do vody, je nesehranej s obranou... Defenzivní práci ze záložníků by odváděl DJ, pomáhal by mu i Plašil.

        Čech - Grygera, Rozehnal, Kováč, Jankulovski - Sionko, Jarolím, Plašil - Svěrkoš - Baroš, Necid.

        Jenže Rada podle mě skutečně postaví jen jednoho útočníka, Ujfaluši na lavičce sedět nebude...

        Čech - Grygera, Rozehnal, Ujfaluši, Kadlec - Sionko, Jarolím, Matějovský, Plašil, Kadlec - Baroš :(

    • Re: Tomáš Pekhart: Slavia je staronový začátek

      Bulldock (přítel SN)     před 15 lety 27.03.2009 13:11 |  
      0 0

      Vzhldem k tomu, že mu chybí větší odvaha ve hře dopředu.. tak tam postaví samotnýho Baroše a 5 záložníků, tzn. Kováč, Sivok, Plašil, Polák a Suchý a po zápase prohlásí, že mu tam chyběla větší podpora útoku, ale prohra o 3 góly je při svízelné situaci bez Rosy a Kollera ještě dobrá..

      • Re: Tomáš Pekhart: Slavia je staronový začátek

        slaviator     před 15 lety 27.03.2009 14:39 |  
        0 0

        Ono nejde o to že je jeden útočník. Jde o to, že záložníci jej nedoplňují. Vem si zápas v minulé kvaldě na Slovensku, hráli jsme taky na jednoho útočníka (Dina) a jakej to byl docela pěknej fotbal. Možná předposlední pěknej fotbal v podání české reprezentace (pak v Německu ještě). A hráli jsme na jednoho útočníka.

        Já bych se Slovinců při vší úctě nebál, musíme zvítězit, hráči do útoku mají formu... 4-3-1-2, proč by ne. Jenže to by bylo na Radu moc odvážné, aby nechal sedět Ujfalušiho, Kadlece, Matějovského a dal do základu na podhrota Svěrkoše a před něj Baroše s Necidem.. :(

    • Re: Tomáš Pekhart: Slavia je staronový začátek

      Scrat     před 15 lety 27.03.2009 14:28 |  
      0 0

      mě docela dorazilo, když sem se dověděl, že tam jedeme ASPOŇ pro bod...to snad není možné :)

    • Re: Tomáš Pekhart: Slavia je staronový začátek

      martyni (přítel SN)     před 15 lety 27.03.2009 14:34 |  
      0 0

      Myslím Vikingu, že to by bylo opravdu moc divoké:-))) 4 - 5 - 1 a jak píše bulldock, minimálně 4 DZ:-)))

    • Re: Tomáš Pekhart: Slavia je staronový začátek

      quelhar (admin)     před 15 lety 27.03.2009 16:06 |  
      0 0

      Me hlavne bavi ten rozdil mezi Brucknerem a Radou. Kdyz se hralo pod Brucknerem, tak vsichni hraci v rozhovoru rekli "trener neco vymysli, pripravi taktiku". Ted uz o trenerovi nikdo nemluvi a naopak vsichni hraci hovori o tom, jak by si prali hrat na dva utocniky - takhle vlastne ani Radovi nedavaji moznost hrat jinak. Za Brucknera by si nikdo nedovolil kecat trenerovi do toho, v jakem rozestaveni se ma hrat.
      Takze proto si myslim, ze budeme hrat na dva utocniky (Baros, Sverkos), v zaloze je jisty Sionko a Plasil. Zbylych sest hracu do pole budou obranci nebo DZ (tedy Grygera, Rozehnal, Ujfalusi, Jankulovski, Sirl a Polak). Jarolim hrat nebude, ten se narodaku do koncepce nikdy nehodil a trener ho neumi vyuzit, kdoviproc si porad mysli, ze je to kreativni zaloznik. Necka si zahraje mozna par minut v zaveru a Vaniak se Suchym budou na tribune.

  11. Re: Tomáš Pekhart: Slavia je staronový začátek

    Viking     před 15 lety 27.03.2009 14:38 |  
    0 0

    Kvůli špatnému stavu hřiště na žižkovském stadionu sehrají fotbalisté Bohemians Praha zápas 22. kola první ligy mezi s Příbramí 5. dubna na strahovském stadionu Evžena Rošického.

    A když jsem jim to radil před zápasem s náma, tak to ne, to si to rozvorat nechali. Kdo chce tam..

    • Re: Tomáš Pekhart: Slavia je staronový začátek

      Bulldock (přítel SN)     před 15 lety 27.03.2009 15:08 |  
      0 0

      NJN.. teď už došlo i Viktorce, že jim teče do bot. A taky prej Střížkov v lize hodně lidí nechce.. ne že bych jiříkovatěl, ale Strahov je cestička ke třem bodům pro Jardu. A řekl bych, že to bude atak na rekord v ligové divácké návštěvě...

      • Re: Tomáš Pekhart: Slavia je staronový začátek

        slaviator     před 15 lety 27.03.2009 15:18 |  
        0 0

        Myslíš že tam přijde míň než 60 lidí co přišlo na Blšany tehdá když hrály "doma" v Příbrami?

        • Re: Tomáš Pekhart: Slavia je staronový začátek

          Bulldock (přítel SN)     před 15 lety 27.03.2009 17:16 |  
          0 0

          No, možná to daj zadara a přijde jich 65, ale nejsem si dvakrát jistej..

          • Re: Tomáš Pekhart: Slavia je staronový začátek

            slaviator     před 15 lety 27.03.2009 22:26 |  
            0 0

            stovka bude.. :)

          • Re: Tomáš Pekhart: Slavia je staronový začátek

            slaviator     před 15 lety 27.03.2009 22:27 |  
            0 0

            nezapomínej, že Příbram bude chtít využít toho že bude mít skoro domácí prostředí, tak jich tam možná pár desítek taky přijede :-D

  12. Re: Tomáš Pekhart: Slavia je staronový začátek

    quelhar (admin)     před 15 lety 27.03.2009 18:07 |  
    0 0

    Kdyz uz je ten okurkovy vikend, tak me pobavilo, ze za becko Sparty hral dnes Sergio Peter, jejich udajne 15milionova posila, a v polocase stridal. Zatim se teda rozhodne nejevi jako trefa do cerneho.

  13. Re: Tomáš Pekhart: Slavia je staronový začátek

    Bulldock (přítel SN)     před 15 lety 27.03.2009 20:52 |  
    0 0

    No, nezbývá než smeknout před hochy ze Slavie a před Růžou, protože to, co dneska předvedli, to je reklama na Slavii a reklama na hokej! Navíc bych nerad opomněl Plzeň, protože to je soupeř nejvyšší jakosti. Jedním slovem nádhera a neuvěřitelný zážitek!

    • Re: Tomáš Pekhart: Slavia je staronový začátek

      Sokrates55 (přítel SN)     před 15 lety 27.03.2009 21:50 |  
      0 0

      Dobrý večer,
      až teprve teď jsem schopný něco napsat. Takhle si představuji boj za svůj klub. Rvát se až do konce i přesto, když to je někdy skoro v pytli. A to dneska v čase 59:59 skoro bylo. Snad tam naši fotbalisti byli a dívali se všichni......... Vzdávám sportovní hold i soupeři z Plzně a tleskám s uznáním. Tak pěkné usínání Sokrates55

      • Re: Tomáš Pekhart: Slavia je staronový začátek

        harry     před 15 lety 27.03.2009 22:36 |  
        0 0

        Já zas doufám že naši fotbalisté nebyli kupř. na prvním zápase s Plzní,vypuštěném říjnovém derby v Holešovicích,stejně vypuštěném předposledním domácím zápase ZČ s Libercem apod....

        • Re: Tomáš Pekhart: Slavia je staronový začátek

          lucky-pilda     před 15 lety 27.03.2009 23:58 |  
          0 0

          Zapasy jako s Libercem jsou neco jineho. V zapasech zakladni casti o mnoho nejde, je to temer o nicem, proto nejsoumnohdy prilis atraktivni a proto maji i hokejisti relativne nizsi motivaci. V tom je nevyhoda systemu play-off. S vypustenym derby to ale ostuda samozrejme byla. Nicmene diskutujici nad nami urcite nemeli na mysli, aby si fotbalisti vzali z hokejistu vzor celkove, ale z nasazeni v tomto konkretniho zapasu. Dle meho nazoru mel KJ dat na DVD tohoto utkani treba takovemu Belaidovi a poustet mu to od rana do vecera, az by ho to zhypnotizivalo a on se snazil do umdleni kazdy zapas. A nebo aby to pochopil vic, tak mu ukazovat nasazeni treba Standy Vlcka ...

          • Re: Tomáš Pekhart: Slavia je staronový začátek

            quelhar (admin)     před 15 lety 28.03.2009 11:31 |  
            0 0

            Prvni zapas s Plzni uz bylo playoff, hralo se doma a byla z toho ostuda jako Brno. Ano, tenhle zapas byl skvely, ale nedelejme, jako by to bylo naprostym pravidlem. Tak to bohuzel neni. A uz vubec nedelejme, jako by fotbalisti nikdy nemakali.
            A jeste - na konci zakladni casti slo o predkolo LM, tam by se hraci meli hecnout nejvic a misto toho malem o LM prisli.

            • Re: Tomáš Pekhart: Slavia je staronový začátek

              Bulldock (přítel SN)     před 15 lety 28.03.2009 13:25 |  
              0 0

              Ale my se přece nebavím o výpadcích. Včera jsem viděl od kluků příkladnou bojovnost, obětavost a nasazení, to je vzorem vždycky a v každé situaci. Zároveň to byl nádherný, ofenzivní hokej nahoru dlu, hrálo se na výhru. .žádné udržování. Samozřejmě mají hokejky a fotbalisti zápasy slabší, ale i příkladné. V tomhle je ale play off dobré, že se tam trochu mění pravidla. . hraje se na krev, kluci lezou z ledu po čtyřech, padají do střel a zároveň rozhodčí pouští tvrdší hru, nějaké přihrávání nebo drobné fauly pouštějí. Hraje se o hodně a tempo a důrza je maximální. Takových zápasů je bohužel v GL minimum. . prakticky jen derby a pár zápasů před koncem ligy.

              PS Růžička je génius! :-)

            • Re: Tomáš Pekhart: Slavia je staronový začátek

              martyni (přítel SN)     před 15 lety 29.03.2009 15:07 |  
              0 0

              No tak v hokeji tech zapasu hodne, samozrejme ne vzdycky jsou vykony takovy.. ale obecne Ruzickovi hosi jsou bojovnici, uz to ukazali mnohokrat, letosni play off je skvele - obrat s Vitkovicemi, serie s Plzni, myslim ze je to dobra inspirace pro fotbalisty. Spartani se proti Varum sesypali hned po prvni prohre. Nerekl bych, ze fotbalisti nemakaji, ale fotbalova slavie ma vice technickych hracu, letos prehrava tymy v lize spis fotbalovosti, treba v poharech trochu vic bojovnosti a odolnosti podle me chybelo.. (viz fiorentina, zilina, hamburg..)

      • Re: Tomáš Pekhart: Slavia je staronový začátek

        martyni (přítel SN)     před 15 lety 28.03.2009 10:33 |  
        0 0

        Přesne tak, včera to byl skvelej zazitek! Co vic od sportu clovek muze chtit..

        • Re: Tomáš Pekhart: Slavia je staronový začátek

          Sokrates55 (přítel SN)     před 15 lety 28.03.2009 16:49 |  
          0 0

          Věřte mi, že jsem myslel opravdu jen včerejší zápas. A není to myšleno tak, že by to naši kluci neuměli na trávníku, jen snad pod dojmem toho boje do poslední kapky sil, jsem to napsal, jako motivaci pro naše kluky při bojích o ligový titul. Nebylo to myšleno tak, že by to naši fobalisti neuměli. Možná jsem to i blbě napsal. Tak se omlouvám. Sokrates55