Rozhovory

Rozhovor s Martinem Slavíkem.

Stálou oporou B týmu je brankář Martin Slavík, který za naší rezervu odehrál již tři roky, mezitím si ještě stihl odskočit na hostování do Mladé Boleslavi. V jarních zápasech dokonce oblékl kapitánskou pásku. V dnešním duelu vychytal spoustu libereckých šancí, ale bohužel pustil hned tu první.

Výsledek 0:2 je pro Slavii dost krutý, průběhu zápasu to asi neodpovídá?

Vůbec ne. V 6. minutě jsem dostal gól, který beru na sebe, a ten ovlivnil celé utkání.

Obdržená branka tě může mrzet o to více, že jsi poté již (až na posledních 20 minut) moc práce neměl.

Měli jsme celý zápas převahu, nastřelili jsme tyč, břevno, to byla smůla. V takovém utkání musí tým podržet gólman, mně se to bohužel nepovedlo, poslal jsem kluky inkasovanou brankou do kolen, od toho se to celé odvíjelo, šance byly. Jenže nemůžeme takto inkasovat.

Jak vidíš situaci, po které dostal Jelínek červenou kartu?

To je složité, byl jsem od toho sto metrů, ale liberecký obránce určitě do Jelínka strčil.

Jsi kapitánem a zároveň brankář, to znamená, že při takovýchto situacích bys musel běžet přes celé hřiště k místě přestupku. Proč jsi nešel za rozhodčím a nesnažil se nějak ten zákrok vysvětlit?

Je to nevýhoda běžet tak daleko. Když rozhodčí červenou kartu vytáhne, tak už se to nedá zvrátit, ukázal ji Jelínkovi vlastně hned, nemělo by cenu, abych tam běžel.

Proč není kapitánem některý spoluhráč z pole?

Kluci i trenér si mě zvolili, takže proto.

V posledním minutách zápasu vyrazil rukou Penc míč z brány, následovalo vyloučení a penalta. Myslíš, že zahrál rukou úmyslně nebo to bylo reflexivní?

Myslím, že to bylo v zápalu boje, jsou větší emoce a ruku tam dáte, když nemůžete nic jiného udělat.

Ve třech jarních zápasech jste nezískali ani bod, na vedoucí Spartu ztrácíte 11 body. Sny o postupu do 2. ligy se rozplynuly nebo ještě stále doufáte?

Musíme se hlavně vyhrabat z toho, v čem momentálně jsme, chytit se v nějakém zápase, potom to možná zase půjde. Postup asi už ne, Sparta přeci jen do něj jde naplno. Budeme se snažit bojovat aspoň o druhé místo.

Proč se vám na jaře nedaří?

Odešlo spoustu hráčů, někdo do Kolína, někdo do áčka, hrají tu mladí kluci, tvoří se nový tým. To však nemůže být výmluva, zápasy asi ovlivňují individuální chyby.

Můžeš srovnat jarní zápasy?

Poslední zápas nám herně snad vyšel, kluci bojovali, nechybělo nasazení, bohužel jsme neproměnili šance. Výsledkově nebyl vydařený, ale jinak byl snad dobrý.

Jak vidíš svou perspektivu ve Slavii? Chytáš tři roky za béčko, ale na zápasy áčka jsi se dostal jen párkrát na lavičku.

Určitě tu chci zůstat, ale nevím, jak to všechno dopadne. Teď se mi moc nedaří, takže mi to nenahrává. Bude mi končit smlouva, uvidíme, ale určitě tu chci být.

Bral by jsi opět hostování ve druhé lize?

Určitě by mi prospělo, takže ano. 3. ligu chytám už tři roky a kdyby to bylo možné, určitě bych zase někam šel.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)