Domácí pohár

Slavia - Teplice 1:0

Slavia postoupila do semifinále Ondrášovka Cupu po výhře nad Teplicemi 1:0. Trvalou převahu Slavie zúročil vítěznou a postupovou brankou kapitán Karol Kisel.

Slavia - Teplice 1:0 (0:0)
Branky:
 63. Kisel

Slavia: Zlámal - Dostál, Čelůstka, Hubáček, Trubila - Hora (58. Milutinovič), Jarolím, Janda (39. M. Černý), Koreš - Kisel (89. Vlček), Pospěch

Trenér Petrouš udělal oproti ligovému zápasu se Slováckem čtyři změny v sestavě. Místo Vaniaka nastoupil Zlámal, na pravé straně hráli Dostál s Horou místo Kaufmana s Černým a Vlčka nahradil Kisel. Slávisté do zápasu vstoupili zostra a hned ve druhé minutě napálil dalekonosnou střelou Pospěch břevno. Soupeř hrozil hlavně dlouhými nákopy na Mahmutoviče, ale i druhou dobrou šanci si připravili slávisté, Koreš hlavou těsně přestřelil po Dostálově centru. I nadále měli slávisté převahu, ale Trubilův prudký přízemní centr nenašel nikoho a Pospěch ve vápně nepřepral Smejkala a tak se k zakončení nedostal. První zakončení hostů přišlo po patnácti minutách, ale Verbíř v těžké pozici míč pořádně netrefil a Zlámal mohl být v klidu. Ve dvacáté minutě Trubila zdálky prudkou ranou minul bránu asi o dva metry. O mnoho nebezpečněji pálil na druhé straně opět Verbíř, pro změnu ale nad. Krátce po půlhodině hry se v souboji zranil Janda a odkulhal do kabiny. Místo něj naskočil Milan Černý, ale než tak nastalo, prověřil Grigara prudkou ranou Jarolím. Milan Černý se zařadil na levý kraj zálohy a hned po chvíli parádně prověřil Grigara, který mimochodem celý první poločas všemožně zdržoval hru. Teplický brankář však střelu mladého slávisty vyrazil na roh. Žádná další šance už v první půli nepřišla, slávisté svou převahu nedokázali brankově zúročit.

Do druhé půle nastoupily týmy ve stejných sestavách, v jakých trávník opouštěly a Kisel hned v první minutě druhé půle zamířil hlavou těsně nad. Pak se dlouhé minuty na hřišti nic moc nedělo, než přišla 63. minuta. V ní nejprve krásnou ranou trefil Jarolím tyč, odražený míč dostihl Trubila, vrátil jej pod sebe a Kisel už Grigara překonal - 1:0. V tu chvíli Slavia postupovala. To už navíc kotel Slavie opustil severní tribunu a přesunul se na východ, co nejblíž bráně, na kterou slávisté ve druhé půli útočili. Slavia v aktivitě nepolevovala, ačkoli se probudili i hosté. Pospěch po kombinaci s Kiselem těsně přestřelil. Tepličtí si na druhé straně vytvořili nebezpečný závar, který hasil odkopem na roh Čelůstka. Další šanci pro červenobílé připravil pěkným centrem Dostál, Koreš ve vápně ještě sklepával na Pospěcha, ten jej však nepochopil. A o minutu později utekl po levé straně Trubila, přesně našel Pospěcha, kterému míč sebral Grigar. Deset minut před koncem připravil výborný Trubila šanci pro Kisela, jeho hlavičku reflexivně vyrazil Grigar. V 87. minutě mohli přidat druhou branku Kisel s Korešem, přihrávku však zblokoval obránce. O minutu později parádně potáhl míč Milutinovič, ale jeho centr promáchl Kisel a Koreš jej poslal nad. V hektickém závěru už Slavia soupeře do šance nepustila a slaví postup do semifinále Ondrášovka Cupu, kde se utká s vítězem dvojutkání Olomouc - Jablonec. Moravský tým vyhrál první zápas doma 2:0.

Jiří Plíšek byl po zápase zklamaný. "Chtěli jsme být aktivní, vytvářet si příležitosti. Bohužel jsme nic nesplnili, soustředili jsme se jen na obranu. Chyběla nám odvaha, dravost, sebevědomí. Ke konci to bylo jen čekání na to, jestli dáme vyrovnávací branku. Přestože je skóre 2:2, postupuje Slavia, asi zaslouženě, já jí gratuluju. Z mé strany je velká nespokojenost, nezvládli to ani zkušení. Uškodilo nám zranění Vachouška."

Naopak trenér domácích Michal Petrouš mohl být spokojený. "Samozřejmě jsem moc spokojený. Předvedli jsme velice dobrou hru, která se musela divákům líbit. Vyhrát 1:0 v pohárovém zápasu je hodně těžké, my jsme museli hrát útočně. Od první minuty bylo vidět, kdo jde za vítězstvím. I když jsme vedli, tak se kluci nezatáhli a chtěli přidat druhou branku, hráli útočně, diváci musí být spokojení. Nevydával jsem žádný pokyn ke stáhnutí, naopak jsme chtěli přidat druhý gól. Hráči mají charakter, jsou na tom povahově velmi dobře a to je v tuto chvíli rozhodující vlastnost. V kabině to je zdravé, nikdo nehází klacky pod nohy, nikdo to nenarušuje, partu máme vynikající."

Petr Janda má tržnou ránu na koleni, kterou mu lékaři sešili, zranění ale není vážného charakteru.

Komentáře (35)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia - Teplice 0:0 v 1. pol.

    Eluin (přítel SN)     před 13 lety 21.04.2011 17:45 |  
    0 0

    Sestava překvapivá, nějak jsem se naivně domníval, že v poháru chceme postoupit dále.
    Tak snad to vyjde i tak.

    • Re: Slavia - Teplice 0:0 v 1. pol.

      Tomis68 (přítel SN)     před 13 lety 21.04.2011 20:12 |  
      0 0

      Ironik by podotkl: MPVCD... :-)

      • Re: Slavia - Teplice 0:0 v 1. pol.

        DrFe1     před 13 lety 21.04.2011 20:39 |  
        0 0

        Heslo KJVCD teď v posledním období dostalo úplně jiný, zlověstný význam ...... jestli opravdu věděl co dělá, tak by zasloužil .....

  2. Re: Slavia - Teplice 1:0

    DrFe1     před 13 lety 21.04.2011 19:52 |  
    0 0

    Huráááááááááááááááááááááááá :-)

    • Re: Slavia - Teplice 1:0

      Tomis68 (přítel SN)     před 13 lety 21.04.2011 20:09 |  
      0 0

      Klobouk dolů za tyhle výkony mladýho týmu, obzvláště pak, vezmeme-li v potaz, že za současné situace hrají zadarmo a s absolutně nejistou budoucností... *thumbs up*
      Aspoň malá náplast za tu situaci mimo hřiště... :-(

      • Re: Slavia - Teplice 1:0

        DrFe1     před 13 lety 21.04.2011 20:37 |  
        0 0

        Utkání jsem neviděl, takže mám jenom psané zprávy, ale z toho co jsem četl to vypadá, že tomu chybělo v podstatě jenom lepší zakončení. Jinak je to vzhledem k naší současné situaci velice slušné.

  3. idnes.cz

    spojka     před 13 lety 21.04.2011 20:08 |  
    0 0

    Za zvýšenou pozornost stojí, že sudí Kocourek byl viditelně přísnější na domácí tým, který svými nepochopitelnými verdikty několikrát poškodil.

  4. Re: Slavia - Teplice 1:0

    SvatyBojovnik (přítel SN)     před 13 lety 21.04.2011 20:33 |  
    0 0

    Zdarec! Chlapi díky a smekám.... Teďko ještě toho nového majitele, či snad staronového.... Hlavně se z toho ekonomického průseru dostat!

  5. Re: Slavia - Teplice 1:0

    urs (přítel SN)     před 13 lety 21.04.2011 20:42 |  
    0 0

    Zdá se mi to, nebo je ten Petrouš přece jen docela trenér? :)

    • Re: Slavia - Teplice 1:0

      travel (přítel SN)     před 13 lety 21.04.2011 20:54 |  
      0 0

      Tak jsem se vrátil z fotbalu a musím uznat,že hráči fakt makaj.Vyhráli zaslouženě i když rozhodčí Kocourek někdy až moc okatě pískal ve prospěch Teplic. Teď trošku z jiného soudku,asi před měsícem jsem zde napsal informaci,že mi můj zdroj informací potvrdil,že Rosen už v hokejový Slavii není.Tenkrát to nejvíc zajímalo Ladislava(kdepak Tě máme?),který mé informaci uvěřil.Ti,kteří tomu nevěřili(že Jiří),tak tady je odkaz:
      Hokejová Slavia mění majitele - iHNed.cz

      • Re: Slavia - Teplice 1:0

        eomer (přítel SN)     před 13 lety 21.04.2011 21:03 |  
        0 0

        Ale Rosen zůstal ( i když už není předseda).

      • Re: Slavia - Teplice 1:0

        vavicek     před 13 lety 21.04.2011 21:04 |  
        0 0

        Ano, ale podle toho článku zůstvává jedním z majitelů Rosen.

        • Re: Slavia - Teplice 1:0

          travel (přítel SN)     před 13 lety 21.04.2011 21:13 |  
          0 0

          Omlouvám se ,nenapsal jsem to přesně.Tenkrát mi zdroj řekl,že už není presidentem klubu ani předsedou představenstva,ale že má nějaké akcie(kolik o tom jsme se nebavili).Tento článek to potvrdil.

          • Re: Slavia - Teplice 1:0

            travel (přítel SN)     před 13 lety 21.04.2011 21:36 |  
            0 0

            Abych se do toho už nezamotal,tak to sem pro jistotu dávám:
            Re: Slavia - Teplice 4:1 (Hodnocení: 1)
            Od: travel - Pondělí, 14.03. 2011 - 16:49:37
            (O uživateli | Poslat soukromou zprávu)
            To jsem psal já.Potkal jsem se na fotbale se svým zdrojem informací a ten mi potvrdil,co mi říkal už dřív,že minulé pondělí v hokejové Slavii Rosen ukončil své aktivity.Není už v představenstvu,není presidentem(v programu se může ještě objevit),pouze má nějaké akcie-nechtějte po mně vědět kolik,do takových podrobností jsme nezabrousili.Samozřejmě jsem se opět ptal na novinky okolo údajněho nového vlastníka.Bohužel zase jsem se nedozvěděl nic konkrétního(prý nemá žádné věrohodné informace).Pouze mi řekl,že jeho subjektivní názor je jednoduše pesimistický.

  6. Re: Slavia - Teplice 1:0

    podol (přítel SN)     před 13 lety 21.04.2011 21:10 |  
    0 0

    Teprve teď jsem se vrátil z Edenu.Veřejně se omlouvám za svůj pesimismus ohledně nasazení hráčů i výsledku.Hráči,kteří nedostali ani korunu za 4 měsíce,které musí živit příbuzenstvo
    a někteří dokonce chodí na brigády na Václavák,tak zápas nepustili a ukázali nám všem,že za Slávii musíme bojovat až do konce.Možná,že se gaunerům nakonec podaří zlikvidovat Slávii,
    ale hráči si zachovali svou čest,nejen sportovní a profesionální,ale
    i morální a lidskou.Chtěl jsem nyní vyjmenovat jednotlivé hráče,
    ale byli to všichni ze soupisky,i ti,co nehráli a trenéři.Hluboce před nimi smekám a mají moji úctu.Další dík patří neúnavné tribuně Sever.Bohužel to již nemohu říci o nás starých,protože návštěva
    již nebyla na úrovni toho,o co se hrálo.Ale buďme spokojeni,
    snad se dožijeme lepších časů.Podol

  7. Re: Slavia - Teplice 1:0

    opicemag     před 13 lety 21.04.2011 21:24 |  
    0 0

    Výkon dobrý, jen to proměňování šancí... (co nedal ve druhém poločase Koreš, to je hrůza).
    Ale zastavil bych se u Teplic. Co je to za tým? První zápas jsem neviděl, ale tři penalty hovoří za vše. Dnes je rozhodčí tlačil jak jen mohl a nedostali se přesto do žádné pořádné šance. Co chtějí ještě víc? Jejich výkon byl hrozný a nebýt naší střelecké impotence, mohli dostat klidně 3-4 kousky.

  8. Re: Slavia - Teplice 1:0

    mpik     před 13 lety 21.04.2011 21:46 |  
    0 0

    Dnes nejlepším hráčem Trubila! Co ten toho odmakal A MÍČ MU NEPŘEKÁŽÍ.... Teplice by dnes dál nedostal ani Královec, natož pak Kocourek :-)

    • Re: Slavia - Teplice 1:0

      jack09     před 13 lety 21.04.2011 21:50 |  
      0 0

      souhlasim...a kdyz si vzpomenu jak hral pod KJ tak se nestacim divit

      • Re: Slavia - Teplice 1:0

        PetCC     před 13 lety 21.04.2011 22:58 |  
        0 0

        Trubilovi hrozně pomohlo hostování v Bohemce. Dostal tam do krve důraz a vůli a to teď předvádí i u nás. Techniku a docela slušný fotbalový myšlení měl už předtím.
        Na druhou stranu, před dvěma roky by ho většina, i v současné formě, ze Slavia vyhazovala, protože by pro ně nebyl "dost dobrý".

        • Re: Slavia - Teplice 1:0

          quelhar (admin)     před 13 lety 21.04.2011 23:06 |  
          0 0

          Trubila v dnesni forme je presne ten levy bek, po kterem se volalo, kdyz hral vpravo Krajcik a vlevo Hubacek.

          • Re: Slavia - Teplice 1:0

            martyni (přítel SN)     před 13 lety 22.04.2011 00:30 |  
            0 0

            Presne tak.. byl jsem jednim z tech kteri mu neverili ani za mak.. a jsem z toho uplne vedle, jak hraje..

          • Re: Slavia - Teplice 1:0

            martyni (přítel SN)     před 13 lety 22.04.2011 00:30 |  
            0 0

            Presne tak.. byl jsem jednim z tech kteri mu neverili ani za mak.. a jsem z toho uplne vedle, jak hraje..

    • Re: Slavia - Teplice 1:0

      opicemag     před 13 lety 21.04.2011 22:44 |  
      0 0

      I Koreš se pořád zlepšuje. Snaží se poměrně tvořit hru, cpe se do středu. A zatím mu to vychází. Ale to jak dnes zahodil šanci, to bylo trestuhodné.
      Jen se mi stále víc nelíbí Hora. Je pomalý. Taky mi přijde, že dost prohrává souboje.

      • Re: Slavia - Teplice 1:0

        bongor     před 13 lety 22.04.2011 00:09 |  
        0 0

        A zase jsme u naší babičky,ta by řekla:"Žádný učený z nebe nespadne".Když něco nebudete vědět,tak si vzpomeňte,co o tom říkali vaši prarodiče a jste doma.

      • Re: Slavia - Teplice 1:0

        urs (přítel SN)     před 13 lety 22.04.2011 08:13 |  
        0 0

        a to se Hora kupoval hlavně proto, že neni pomalý, ale rychlí :))

        • Re: Slavia - Teplice 1:0

          urs (přítel SN)     před 13 lety 22.04.2011 08:14 |  
          0 0

          tak podle vzoru *jarní to slovo rychlí asi neni, co? :-(

          • Re: Slavia - Teplice 1:0

            mart     před 13 lety 22.04.2011 14:56 |  
            0 0

            ...ne to teda jiste ne. Je to podle vzoru "letni". V letnim/teplem pocasi se svaly rychleji zahrejou, ... no a hrac je pak logicky rychlejsi. To je prece jasny jak facka. Nebo ne?

  9. Re: Slavia - Teplice 1:0

    sarita     před 13 lety 21.04.2011 21:50 |  
    0 0

    super zápas a kotel jako vždycky úžasnej...mojí poklonu mají všichni hráči i s Petroušem..jen tak dál....jinak je fakt hodně dobrej Trubila...........

    • Re: Slavia - Teplice 1:0

      bongor     před 13 lety 22.04.2011 00:11 |  
      0 0

      nejlepším hráčem Teplic a vůbec i na hřišti byl pan Kocourek.Bravo,jen tak dál pane Kocourku!

      • Re: Slavia - Teplice 1:0

        bongor     před 13 lety 22.04.2011 00:12 |  
        0 0

        Ale beze srandy,ten náš kotel,to je síla.Díky kluci!

  10. Re: Slavia - Teplice 1:0

    tantalos     před 13 lety 21.04.2011 22:18 |  
    0 0

    Už dlouho mi Slavia neudělala takovou radost jako dnes. Přes nepochybně podplaceného sudího a mírně nejistého Zlámala v brance bylo na hřišti jen jediné fotbalové mužstvo proti teplickým kopáčům.
    Nemohl jsem uvěřit svým očím, jak Kory lítal dopředu ještě v posledních deseti minutách, jako kdyby vůbec nebyl unavený. Škoda, že Pospěch dneska neměl střelecký den, ale výkon všech - včetně něho - byl výborný. Kdyby se hrálo na šance, vyhráli bychom 5:0.
    Souhlasím, že Trubila byl výborný, ale stejně makali všichni, včetně LJ. Doufejme, že Slavia ještě porazí Ústí a potom se soustředí na pohár. Při takovém výkonu a nasazení není nereálné, aby ho vyhrála a dostala se do Evropy.

    • Re: Slavia - Teplice 1:0

      martyni (přítel SN)     před 13 lety 22.04.2011 00:32 |  
      0 0

      Nemam co dodat.. hraci to vzali za ten nejlepsi konec.. vsechna cest..!

      • Re: Slavia - Teplice 1:0

        Wommi     před 13 lety 22.04.2011 09:12 |  
        0 0

        ...s trochou nadsazky,...nebylo by lepsi kdyby kluci hrali stale zadara, vedeli by ze klu je nad propasti, a hrali by takspise pro svoji cest a slavu?!:)

        • Re: Slavia - Teplice 1:0

          martyni (přítel SN)     před 13 lety 22.04.2011 11:39 |  
          0 0

          tak jasne, nejlepsi byli klapzubaci..:-)))

  11. Re: Slavia - Teplice 1:0

    moxi (host)     před 11 lety 23.05.2013 05:44 |  
    0 0

    ray ban sunglasses price uk [www.buycheaprayban.co.uk]
    ray ban sunglasses uk [www.buycheaprayban.co.uk]
    ray ban sunglasses price [www.buycheaprayban.co.uk].