Fortuna liga

Statistické okénko - 25. kolo

Slávisté výrazně promluvili do boje o titul, když si odvezli bod z Plzně. Sami jsou už prakticky zachráněni, domácí si zkomplikovali boj o Ligu mistrů.

Pět bodů chybí Slavii k matematické jistotě záchrany a té může dosáhnout už v příštím kole, pokud porazí Ústí nad Labem a Brno podlehne Plzni. Slavia také kráčí k nepopulárnímu titulu remízového krále, když hned 11 z jejích dosavadních 25 ligových zápasů skončilo dělbou bodů. Speciálně pod vedením trenéra Petrouše skončilo remízou sedm z patnácti zápasů a jeho bilance je 4-7-4, na jaře potom 3-4-1. Zajímavé je také porovnání s minulou sezónou. Po 25 kolech měla Slavia loni 35 bodů, tedy o šest více než letos. Pokud však vezmeme v úvahu zápasy se stejnými soupeři (s nahrazením Kladna Hradcem a střížkovské Bohemky Ústím), tak je na tom Slavia o bod lépe letos.

Boj o titul se zamotává. Plzeň po ztrátě se Slavií má jen čtyři body náskok a stále zůstává otázka, zda to bude stačit nebo ne. Západočeši si mohou dovolit ještě dvakrát remizovat a pořád získají titul bez ohledu na výsledky Sparty. Jejich současná forma však není zrovna přesvědčivá, nejen výkon proti Slavii, ale také vypadnutí z poháru o něčem svědčí. Navíc psychika nyní začne hrát výrazně větší roli než doposud. Šestibodový polštář byl rozhodně pohodlnější než současný čtyřbodový, navíc ztráta dvoubrankového vedení v posledních třech minutách zápasu hráčům Plzně rozhodně nepřidá. Plzeň hraje navíc třikrát venku a hned příští kolo v Brně, které hraje o holé ligové bytí, nebude nic lehkého.

To Sparta přes nepřesvědčivý výkon porazila Olomouc a čekají ji takřka výhradně zápasy s týmy ze středu tabulky, které v závěru soutěže už o mnoho nehrají. O víkendu pojede do Teplic, kde často měla problémy, ale Teplice jsou v současnosti v rozkladu a šance pro Spartu je tak větší než jindy. Sparta na jaře vyhrála už šestkrát (6-0-2), ale posbírala stejně bodů jako Plzeň (5-3-0), situace je tak stejná jako před startem jara, ovšem zbývá už jen posledních pět kol.

V boji o třetí pohárové místo ztratili všichni - Jablonec šokoval prohrou v Ústí (první po sérii 11-3-0), kde neproměnil ani ty největší šance. Toho však nevyužila Mladá Boleslav, která podlehla v Edenu Bohemians a jen potvrdila, že její forma je velmi nevyrovnaná. Z posledních šesti zápasů získala jen šest bodů. Jablonec tak zůstává největším favoritem na zisk pohárového místa z ligy.

V boji o udržení se překvapivě chytilo již zmíněným utkáním s Jabloncem Ústí nad Labem, které je rázem jen čtyři body od čtrnácté Příbrami. Ústí tak o víkendu v Edenu nebude asi tak odevzdané, jak by mohlo být, kdyby zůstalo za udržením sedm bodů.

Brno naopak prohrálo popáté v řadě a může jen velebit stejnou bilanci Příbrami, že je pořád v dosahu záchrany. Zajímavé je, že od 17. kola se bodové zisky Brna a Příbrami naprosto kopírují (postupně 0-1-0-3-0-0-0-0-0). Z toho je patrné, že oba týmy získaly na jaře jen čtyři body a jsou tak na jaře úplně nejhorší. Stejně jako Brno i Příbram už zareagovala vyhazovem trenéra.

O post třetího nejhoršího týmu jara se dělí s Ústím nad Labem Baník Ostrava (oba týmy získaly šest bodů). Baník má prozatím celkem pohodlný náskok šesti bodů na Brno a záchranářské problémy by tak mít neměl, spokojenost však ve Slezsku rozhodně panovat nemůže, představy trenéra, majitele ani hráčů se na jaře nenaplnily.

Zaujala také výhra Liberce nad Teplicemi v poměru 6:2. Jak už jsme zmínili, Teplice jsou ve velké krizi, prohrály potřetí v řadě a domácí zápas proti Spartě asi nebude patřit k těm, na kterých by se měly Teplice chytit. Může se tak snadno stát, že Slavia nakonec Teplice ještě přeskočí. Naopak Liberec po hrůzném vstupu do jara z pěti zápasů čtyřikrát vyhrál a dostal se právě před Teplice na sedmé místo.

Kolo skončilo dominancí domácích: 6-2-0 a padlo 25 branek, tedy v průměru přes tři branky na zápas.

Komentáře (30)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Statistické okénko - 25. kolo

    honzah (přítel SN)     před 13 lety 26.04.2011 11:03 |  
    0 0

    Na Sportu je zase aprílový článek

    http://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-gambrinus-liga/104464/novy-majitel-slavia-ho-pry-predstavi-uz-dnes.html

    Během předchozího týdne se na Slavii hlásila řada partnerů, kteří měli zájem červenobílé podpořit. Klub je však odmítl. Tedy prozatím. „Ctím, že majitel vede jednání s hlavním zájemcem, ta budou ještě pokračovat. Proto já žádná jiná jednání nevedu. Vedu si o nich jenom přehled, abych je později mohl oslovit kvůli sponzorskému podílu. Logicky budou první na řadě,“ prohlásil klubový ředitel.

    ...

    Proto s nepořízenou odešla minulý čtvrtek například skupina albánských podnikatelů, jež měla zájem majetkově vstoupit do Slavie. „Jednalo se spíš o schůzku na společenské úrovni, trvala deset minut,“ řekl Platil s tím, že se k diskusi mohou vrátit s novým majitelem v zádech.

    • Re: Statistické okénko - 25. kolo

      lassiter     před 13 lety 26.04.2011 11:13 |  
      0 0

      "skupina albánských podnikatelů", to zní dobrodružně.

      • Re: Statistické okénko - 25. kolo

        travel (přítel SN)     před 13 lety 26.04.2011 11:28 |  
        0 0

        To jsem zvědav,co z toho zase (ne)vzejde.

        • Re: Statistické okénko - 25. kolo

          Jiri1     před 13 lety 26.04.2011 11:38 |  
          0 0

          No podnikatelu......., nabizeli pry slusne penize jenze..........

      • Re: Statistické okénko - 25. kolo

        Ferguss     před 13 lety 26.04.2011 11:52 |  
        0 0

        Vcelku chápu proč do toho nešli, Albánce by si myslím netroufl okrást ani Sisák.

        • Re: Statistické okénko - 25. kolo

          travel (přítel SN)     před 13 lety 26.04.2011 12:02 |  
          0 0

          Tady z dneška od OZ:
          Re: Ahoj Ondro
          webmaster | 26.4.2011 11:24:08
          Dobrý den, nemám zatím žádný konkrétní termín pro jakoukoliv zprávu pro fanoušky, jde o spekulaci zdroje deníku Sport. Situace kolem Dembélého by se měla řešit odpoledne. OZ

          • Re: Statistické okénko - 25. kolo

            Jiri1     před 13 lety 26.04.2011 12:06 |  
            0 0

            Co k tomu dodat, Zlamal nema ve Slavii prilis jistou pozici, faktem je , ze by snad dnes melo jednat predstavenstvo a to nejen o Dembelem

            • Re: Statistické okénko - 25. kolo

              SKS70     před 13 lety 26.04.2011 13:40 |  
              0 0

              Červenobílý tunel
              Datum: 26.4.2011 Autor: Jakub Kvasnička Zdroj: Týden Rubrika: Kauza Strana: 18

              Legendární Pepi Bican roní ve fotbalovém nebi červenobílé slávistické slzy. Jeho klub, založený v roce 1892 řečnickým kroužkem vysokoškolských cyklistů, prožívá jednu z nejtěžších krizí ve své historii. Pokud ne vůbec tu úplně nejhorší.


              Vrcholní představitelé Slavie přiznávají, že vršovická legenda nemá daleko ke krachu, bankrotu, zániku. A ve fotbalových kuloárech se spekuluje, zda právě slávistické ztroskotání nemá být koncem podivného tunelu, který vede hluboko pod Edenem.

              Zatímco před dvěma lety se Vršovicemi nesly mistrovské ódy, jež doprovázela vůně milionů z Ligy mistrů a prodeje hráčů, dnes v Edenu páchnou dluhy všemi směry. Peníze, stejně jako vzpomínky na dva tituly a účast v Champions League, odvál čas. Nastala doba absolutního temna.


              Afričan na brigádě


              „Zaměstnanci jsou nervózní a už ani nepočítají s tím, že se Slavii podaří zachránit,“ popisuje TÝDNU atmosféru zdroj zevnitř klubu. Ještě na konci minulého týdne platilo, že zaměstnanci včetně hráčů neviděli v roce 2011 ani korunu z výplat. „Někteří mladí kluci si půjčují, kde to jde. Nemají tak vysoké platy, musejí je živit rodiče či známí,“ říká smutným hlasem slávistický útočník a srdcař Stanislav Vlček. Například Bassirou Dembelé, mladý záložník z Mali, dokonce jako brigádník rozdává na Václavském náměstí letáky.

              Co se stalo se Slavií Praha? Zmizely z ní peníze. Neuváženými, přemrštěnými investicemi do hráčů a jejich smluv, ale také podivnými finančními toky z klubu. Po celém Edenu se vyprávějí legendy o tom, kdo a jak peníze rozkradl. „Odhaduji, že zmizelo plus minus 600 milionů,“ říká hráčský agent Pavel Vandas, který patří do velké skupiny věřitelů Slavie a snaží se rozkrývat některé tunely, jimiž peníze z Edenu proudily. „Prostě se ztratily,“ říká Vandas. „Samozřejmě, celých 600 milionů promrháno nebylo, část byla použita třeba i dobře.“ Ale podezřelé společnosti podle něho existují.

              Především je to QFT Assets, v níž figurovalo prakticky celé dřívější vedení Slavie -bývalý ředitel klubu Petr Doležal, předseda představenstva Tomáš Rosen i člen představenstva Antonín Franc. Podílníkem QFT Assets je Isaac Investment Group spadající do portfolia Petra Sisáka, podle mnoha zdrojů skutečného majitele klubu (pravděpodobně se o něj dělí se svým otcem Vladimírem). Kontroverzní Sisák je v „oboru“ zběhlý. V 90. letech vytuneloval litoměřické fondy, následný proces pak ukázal kouzlo českého právního systému: Sisák byl uznán vinným, ale nedostal žádný konkrétní trest.


              Jak se zbavit Britů


              Slavii však oficiálně nevlastní Sisák, jako šéf a majitel je prezentován Antonín Franc, který má s „řízením“ spoustu zkušeností - byl totiž Sisákovým osobním šoférem... O jeho pozici nastrčeného bílého koně v čele klubu není pochyb.

              Právě Sisák byl u zásadního procesu, který se s akciemi klubu odehrál v roce 2008: klub uměle navýšil základní jmění o 600 milionů korun za pojištění hráčů (ze 400 milionů na miliardu). Byly to vlastně hodně podivné virtuální peníze. Na valnou hromadu, kde se akce provedla, nepozvali akcionáři tehdejšího většinového vlastníka, britskou investiční společnost ENIC. Ta tím přišla o majoritu. Slavii nyní obviňuje z násilného převzetí, podle šéfů v Londýně je ENIC stále reálným majitelem klubu. A přijdou žaloby. Od zmíněné valné hromady drží majoritu společnost Key Investments, která spravuje akcie pro onoho „záhadného“ majitele, kterým je -pravděpodobně - protřelý byznysmen Sisák či jeho otec. Nebo oba společně.

              Společnosti ENIC Slavia stále dluží. Přesně 110 milionů, které musí zaplatit do listopadu. Dalších 50 milionů má vyplatit jiným subjektům - zaměstnancům, hráčům, agentům i soukromým firmám. To je celkově 160 milionů. Mluví se i o vyšších sumách. Do konce dubna pak má Slavia zaplatit starý dluh 10 milionů korun, aby vůbec dostala od svazu prvoligovou licenci (do páteční uzávěrky TÝDNE tuto pohledávku neuhradila). Klubu jinak hrozí pád do třetí ligy. A s vědomím listopadové jednorázové obří pohledávky společnosti ENIC i bankrot.


              Slávistická usilovná apatie


              Loni v létě vystřídal již zmíněného Petra Doležala ve vedení klubu Miroslav Platil. „Nechápu, proč neudělal na začátku svého působení v klubu forenzní audit. Proč se nedívá do minulosti? Možná i proto, že ho tam dosadil bývalý šéf Rosen, se kterým má Platil firmu PRP Trade,“ naznačuje Vandas, že propojení je úzké a že v Platilově zájmu nemuselo být zjišťovat, kam mizely peníze.

              Za současným ředitelem klubu ale stojí celá kabina. „Nebýt Platila, situace by byla ještě horší. Podařilo se mu alespoň stabilizovat rozpočet. On je naše naděje,“ tvrdí slávistický trenér Michal Petrouš. V minulých týdnech se hráči bavili s trenérem o bojkotu utkání, ale nakonec to zavrhli. „To bychom byli sami proti sobě, ničemu bychom nepomohli.“

              Platil tvrdí, že usilovně shání investory. Podle informací TÝDNE měl již dříve o vstup do Slavie zájem nejbohatší Čech Petr Kellner, a to prostřednictvím jiné investiční společnosti než své vlajkové PPF. Jenže narazil na podivnou apatii ze strany klubu. A stejně tak i další investoři. Zájem měla blíže nespecifikovaná skupina podnikatelů, ale ani s ní nedošlo ke konkrétním dohodám. Zdůvodnění bývají stejná: kromě zmíněné apatie hlavně nejasné akciové rozložení Slavie (nároky ENIC) i neznalost skutečného majitele.

              „Jako by Slavia ani pomoc nechtěla,“ diví se diamantový magnát Luboš Říha, vlastník společnosti D. I. C., která v minulém týdnu rovněž avizovala zájem o Slavii. Je nutno dodat, že poněkud podivným způsobem: poslala e-mail nejprve médiím a až pak klubu. Což zavání jen snahou o mediální zviditelnění. „Vyměnili jsme si s nimi dva e-maily. Nebyl to seriózní zájemce. Navíc pan Platil byl ten den zaneprázdněný,“ říká slávistický mluvčí Ondřej Zlámal.

              Ředitel Miroslav Platil celý týden mlčel, až v pátek promluvil v České televizi -avšak opět jen mlžil. Zatímco v únoru říkal, že nový majitel bude na konci března, nyní tvrdí, že „snad v květnu“. „Řešíme vstup nového investora. Vyměňujeme si k tomu určité informace a názory. Neustále se pracuje,“ ujišťuje. Ale informace TÝDNE naznačují, že kolem hledání nového majitele je mlha větší, než se zdá.


              Úmyslný krach? Prý nesmysl


              V českém fotbalu už dlouhou dobu kolují teorie, že Slavia spěje k zániku úmyslně. Krach by znamenal odvátí starých dluhů. Aktiva společnosti by se pak mohla přenést na Slavia Praha Limited - zvláštní „kastlíkovou“ firmu, kterou na začátku roku kdosi založil v Londýně. Na téže adrese, kde sídlí E Side, majitel stadionu v Edenu. „S tím, kdo je Slavia Praha Limited, vám nepomůžu,“ odmítá ředitel E Side a bývalý slávistický fotbalista Pavel Kuka, že by šlo o propojení se společností jeho zaměstnavatele.

              Šílený scénář by mohl vypadat následovně: nezadlužená Slavia Praha Limited se stane s posvěcením svazu nástupcem zkrachovalé Slavie. ENIC a další věřitelé de facto přijdou o své peníze v rámci bankrotu. E Side a Slavia, v současnosti dva různé subjekty, se spojí v jeden. Kuka to důrazně odmítá: „To je absolutní nesmysl. To není ani technicky možné. Případ Bohemians ukázal, že taková akce dopadá špatně. A i fotbalový svaz odmítá, že by takové převzetí povolil.“

              „O téhle teorii jsem slyšel,“ přiznává předseda svazu Ivan Hašek. „Ale druhou kauzu Bohemians v žádném případě nepřipustíme,“ slibuje s odkazem na šest let starou akci, kdy se převáděl zkrachovalý klub Bohemians Praha na Bohemians 1905. Svaz to posvětil, což podle aktuálního verdiktu Městského soudu v Praze udělal neprávem.


              Stejně jako Rezešovi


              Mimochodem - v čele legislativní komise ČMFS, která v kauze Bohemians rozhodovala, stál tehdy Petr Doležal. Ano, tentýž muž, jenž se později stal ředitelem Slavie. V červnu 2010 Doležal v Edenu skončil. A vrátil se... do čela právního oddělení svazu! Že by otevřená dvířka pro „repete“ s převodem klubů? Doležala se TÝDEN snažil kontaktovat, i kvůli jeho předchozímu podivnému působení ve Slavii. Ale marně.

              Ivan Hašek důrazně odmítá promyšlený scénář, na jehož konci by svazu nezbývalo nic jiného než uznat alespoň „novou“ Slavii, což by měl Doležal jistit. „Nespojoval bych současné působení Petra Doležala s tím, že je zde případ Slavia. Máme přesně nastaveny podmínky licenčního řízení, máme výkonný výbor, jenž o takových věcech rozhoduje, a ani v jednom z těchto orgánů Petr Doležal nefiguruje,“ říká Hašek.

              Každopádně společnost E Side se na začátku března stala členem fotbalového svazu, což mimo jiné znamená, že do sezony 2011/2012 musí do některé ze soutěží postavit vlastní fotbalový tým. Že by mohlo jít o Slavii Praha Limited? „To jsou vážně nesmysly. My postavíme žákovskou přípravku. Do struktur svazu jsme vstoupili proto, abychom byli významným partnerem ČMFS, chceme v našem Edenu pořádat ještě více reprezentačních zápasů, navíc na stadionu hrají dva prvoligové kluby, Slavia a Bohemka. To, že musíme založit vlastní tým, je jen povinnost vyplývající ze vstupu do svazových struktur, nic víc za tím nehledejte,“ říká Pavel Kuka.

              Ani „jeho“ E Side nemá - podobně jako Slavia - jasnou majetkovou strukturu. „Majoritním akcionářem je investiční společnost, která ale nestojí o zviditelnění. Anonymita je právem investorů,“ brání své chlebodárce Kuka.

              Kam až povede dlouhý slávistický tunel? Je na jeho konci světlo? Karol Kisel, slávistický kapitán, jenž si dokončuje právnické vzdělání, takže rozhodně nemá v portfoliu dovedností jen kopání do míče, v deníku Sport celou situaci přirovnal ke svému někdejšímu působení v Košicích. Tam podobně „úspěšně“ řídili klub multimilionář Alexander Rezeš a jeho syn Július. „Rezešové to na Slovensku dělali stejně. Nejprve nechali zkrachovat Lokomotivu Košice, pak FC Košice. Dokud se dalo z něčeho krást, tak se kradlo. Připomíná mi to současnou situaci ve Slavii,“ vzpomíná trpce Kisel.


              ***


              * Kdo je kdo v kauze Slavia


              * Petr Sisák: Tvrdý byznysmen spojený mimo jiné s vytunelováním litoměřických fondů, podle většiny zdrojů majitel Slavie (možná s otcem Vladimírem). * Antonín Franc: Někdejší řidič Františka Chvalovského i Sisáka, jakýsi firemně-personální "štít" kontroverzního podnikatele. Franc je uváděn jako majitel Slavie. * Tomáš Rosen: Velký slávista a bývalý předseda představenstva. Prezentoval se jako majitel Slavie, kterým ale nejspíše nebyl. Z klubu odešel letos v únoru. * Petr Doležal: Bývalý ředitel klubu, jenž společně s Rosenem stál za dvěma tituly a postupem do Ligy mistrů, ale i za následným sportovním i finančním krachem. Odešel v červnu 2010, nyní šéfuje legislativnímu oddělení ČMFS. * Miroslav Platil: Ředitel klubu, jehož do funkce dosadil Tomáš Rosen a jenž dostal za úkol klub stabilizovat. Seškrtal výdaje, vyhodil nepotřebné hráče i zaměstnance. * E Side: Majitel stadionu v Edenu. Při svém vzniku dceřiná společnost Slavie, nyní už nikoli. Akcionářská struktura společnosti je neznámá, nedávno se stala členem ČMFS. * ENIC: Bývalý majitel Slavie, jemuž klub dluží 110 milionů korun a jenž si stále nárokuje právo na slávistickou akciovou majoritu. Obviňuje klub z násilného převzetí akcií.

            • Re: Statistické okénko - 25. kolo

              travel (přítel SN)     před 13 lety 26.04.2011 18:51 |  
              0 0

              Tak mám obavu,že měl OZ pravdu.
              Re: Re: Ahoj Ondro
              webmaster | 26.4.2011 16:55:12
              Dobrý den, tak o Bassirouvi se jednalo, zadne rozhodnuti se zatim neudělalo, je možné, že se to dořeší zítra. Nové informace ohledně těch nejdůležitějších zpráv od vedení nemám. Přeji vám všem klidnější večer, než budu mít já. OZ

  2. Re: Statistické okénko - 25. kolo

    smichov_1     před 13 lety 26.04.2011 19:09 |  
    0 0

    Ja bych si vlastne strasne pral aby to byl nejaky balkansky podnikatelsky sibr, nejlepe prave z Albanie, to alespon mame jistotu ze za rok neodejde s placem ze ho Rosen okradl. A take nepujde do zadne arbitraze, maximalne Rosena nekdo najde v lese v igelitce. A to je prave ten duvod proc to oni nebudou, hleda se spis nejaky trouba jako Kellner, jen hloupejsi, ktereho jeste o cca. 110 milionovou "docasnou provozni pujcku" okradou nez to cele zabali a skonci. Mozna ten Ital s mineralkou, ten by mohl klapnout...

      • Re: Statistické okénko - 25. kolo

        martyni (přítel SN)     před 13 lety 26.04.2011 22:33 |  
        0 0

        Moc pekny clanek.. mafiani pronikaji do politiky i do fotbalu, tezko poznat, co je divadlo, kde je pravda a jestli vsichni klamou nebo se alespon neco deje doopravdy..

        Jinak ja jsem ale rad, ze na rozdil od baniku, bohemky apod. se o slavii mluvi, nejak verim tomu, ze by to mohlo pomoci.. i negativni reklama je reklama, nejhorsi je upadnout v zapomneni jako.. treba ten banik..

        A jeste neco, klobouk dolu pred nasimi hraci.. ze v tomhle svete plnym svinstev a klamu aspon na chvili hrajou fotbal uplne normalne, doopravdy.. skoro zazrak, musi to byt mnoha lidem trnem v oku, tem co maji lecjaky veci pojisteny a osefovany.. kluci musi pusobit jako nebezpecna nerizena strela..

      • Re: Statistické okénko - 25. kolo

        bongor     před 13 lety 26.04.2011 23:19 |  
        0 0

        To je článek zcela zásadní a pravdivý.Já jsem už taky na podobná témata napsal pár příspěvků.I nadále platí heslo"Kdo nekrade okrádá vlastní rodinu".

        • Re: Statistické okénko - 25. kolo

          bongor     před 13 lety 26.04.2011 23:27 |  
          0 0

          ještě k martynimu.Ano,klobouk dolůpřed našimi hráči,však si toho všiml už i s.Svoboda a včera večerna ČT 4 deklaroval skvělou ochotu sparty pomoci Slavii tím,že od ní odkoupí pár hráčů,aby měla na provoz.Pochopitelně se už ten pán nepochlubil jak je ta jeho pomocná nabídka vyjádřená finančně.Já když jsem viděl náš poslední zápas proti spartě tak jsem si řekl,že přinejmenším takoví Koreš,Milutinovič,Janda,Kaufman,Pospěch,Míňa by se spartě moc hodili,aby se vyhrabala z té herní bídy,ve které je.No a když dají za těch šest hráčů těch deset mega,tak si plácneme že,vyčůránci?
          A Slavie bude zachráněna.

    • Re: Statistické okénko - 25. kolo

      Jiri1     před 13 lety 27.04.2011 11:20 |  
      0 0

      Zdravim, proc se vcera opet nezdarilo predstavit nove majitele , hraje s nami nekdo hru , jejimz jedinym cilem je krach klubu, coz o to zajemci i ti velmi vazni se docela hrnou , vzapeti vsak casto zjisti , ze i kdyz jsu ochotni zalatit dluh Eniku, tak proste se najde jina zaminka proc nekdo prodat nechce , to se pry oakovalo uz nekolikrat, zamestnanci klubu proto radeji tvrdi , ze o nicem nevedi a ze se vlastne nic nedeje. Smulou klubu je , ze objem slibenych prostredku nekolikanasobne prekacuje dluh vuci Eniku a casto jej investori ani nepodminuj vlastnickym pravem ke klubu. Vedeni je momentalne silne rozdeleno, na jedne stane Platil , ktery uz nechce delat ze sebe vola , shanet penize , ktere stejne ve finale nicemu nepomuzou, Rosen, ktery byl vyhnan protoze chtel majetkovou zmenu a nakonc se i bal no a dale je ve hre pan Franc , ktery zastupuje urcite figury vseobecne zname , ktere veri, ze se podari obnovit tok penez, ve hre je i moznost, ze klub proste nic platit nechce a vse je jen inscenovane divadlo. To zaznelo z. ust majitelu nekolikrat. Jinak je temer jasno ohledne Enicu, ten chce jen sve prachy o Slavii nestoji, zajima jej jen jeho spor a prachy , ktere by podle svych praviku mohl dostat rteba i od statu.Dals vyvoj bude zajimavy , Platil chce vyckat jeste do konce licenniho rizeni a pak se rzhodnout, Franc pry neustale tvrdi, ze prachy budou, je to jen otazka casu, pripadni investori odchazeji jeden za druhym znechuceni necinnosti vedeni klubu, nektera jednani s pripadnymi sponzory hlavne v posledni dobe klub odmita a jednotlive soucasti fobalove Slavie pracuji na prechod pod jednotu.V teto souvislosti je zajimva zmena majitelu na hokeji, kam vstoupili nekteri drive spise fotbalovi Slaviste . A fanda, ten je spise pro smich, vsichni na nej serou.

      • Re: Statistické okénko - 25. kolo

        travel (přítel SN)     před 13 lety 27.04.2011 11:39 |  
        0 0

        Takže jednoduše řečeno,hraje se divadlo a vše spěje ke krachu.O to víc prosím SDS, buďte ve střehu.

        • Re: Statistické okénko - 25. kolo

          Jiri1     před 13 lety 27.04.2011 11:53 |  
          0 0

          Ano,denik Sort podle vsech okolnosti zvysuje naklad prave touto kauzou na kterou si vzal NEPSANA MEDIALNI PRAVA, jiz pred deseti dny se na neco podobneho chystal idnes , ale denik Sort nevahal a zaca se na zaklade svych medialnichvystupu tj ctenosti kauzy siroce zabyat, podle vseho to dokonce melo vyustit v jakysi boj za novou Slavii. I proto se ostatni deniky dnes kauze venuji spise okrajove nebo vubec ne.Zajimaly mne detailne zdroje sprtu, neco malo si redaktori domysli, cast infa poskytnou nejruznejsi zamestnanci klubu a pozor nekdy se zadari pry i pres nase medialni hzvezdy. I proto je potreba skuecne jak pises brat s rezervou a spise vazne brat jen oficialni vystupy, kterych je na vaznost situace neuverielne malo.

          • Re: Statistické okénko - 25. kolo

            janko (přítel SN)     před 13 lety 27.04.2011 12:02 |  
            0 0

            Stále mi není jasné co má být cílem.
            Chápu myšlenku nechat to krachnout a převést aktiva na jiný subjekt, vyjebat s věřiteli a Enicem a "očištěn" jet dál. Když ale tahle cesta zdá se být dle Haška uzavřená, tak nechápu proč to nechce střelit když zájemci by prý byly? Pokud ČMFS dodrží slovo (???) tak nezbývá než do toho teď nalít nějaké peníze aby dostali licenci, ale pak přijde listopad a nebo nedat ani korunu a plácat se ve třetí lize.... Nevidím nic co by mělo nějak roztočit peňezovod z pohárů a prodeje hráčů....

          • Re: Statistické okénko - 25. kolo

            travel (přítel SN)     před 13 lety 27.04.2011 12:03 |  
            0 0

            konečně názor V. Šmicera:Mrzí mě, že vlastník neustále mlčí, říká ke Slavii Vladimír Šmicer - Český rozhlas

            • Re: Statistické okénko - 25. kolo

              harry     před 13 lety 27.04.2011 13:37 |  
              0 0

              To je velmi silný názor...

              • Re: Statistické okénko - 25. kolo

                travel (přítel SN)     před 13 lety 27.04.2011 13:53 |  
                0 0

                Mám dojem,že jsi četl jenom nadpis.
                27. 4. 2011 v 09.49
                Poslat e-mailemVytisknout
                Mrzí mě, že vlastník neustále mlčí, říká ke Slavii Vladimír Šmicer
                Vladimír Šmicer - Autor:Šárka Ševčíková
                Vladimír Šmicer
                Autor: Šárka Ševčíková

                Pomalu se z toho stává klišé fotbalového jara. Fotbalisté Slavie jsou stále ve hře o vítězství v domácím poháru a zamíchali kartami boje o ligový titul. To všechno přesto, že stále nedostali výplaty za poslední měsíce a že nemají jistotu, jestli jejich klub bude i v příštím roce hrát nejvyšší soutěž nebo vůbec fungovat.

                „Nejvíc mě mrzí to, že ten neznámý vlastník neustále mlčí a nedává žádné zprávy do médií nebo fanouškům. A člověk vlastně neví, co se s klubem děje,“ vyjadřuje pocity mnoha fanoušků Vladimír Šmicer – jediný fotbalista, který se Slavií získal tři polistopadové mistrovské tituly.

                A také určitě není Šmicer jediným slávistou, který teď s nostalgií vzpomíná na první polovinu devadesátých let, kdy o hrdém majiteli klubu nebylo pochyb.
                Audio
                Mrzí mě, že vlastník neustále mlčí, říká ke Slavii Vladimír Šmicer
                DOWNLOAD (STÁHNOUT)

                „Pan Korbel postavil Slavii na nohy, protože do té doby už nebyla na výsluní, hrála střed tabulky, bylo to průměrné mužstvo. Ale od pana Korbela se dá říct, že Slavia začala psát nové dějiny. Nakoupil kompletně nové mužstvo a položil základ tomu, že Slavia potom hrála neustále první, druhé až třetí místo po dobu patnácti let,“ konstatoval Vladimír Šmicer.

                Teď se Slavia ocitla v situaci, kdy čeká na příchod jakéhosi Borise Korbela 21. století. Jenže zdá se, že opakující se avíza o jeho brzkém odhalení jsou jen hrou o čas. A že mezitím se chystá záchrana klubu do jisté míry inspirovaná modelem Bohemians, tedy rozštěpením Slavie na zkrachovalou a životaschopnou.

                Při tomhle riskantním podniku je stále ve hře zánik Slavie. A i když ze všech stran slyšíme, že to přece nikomu nemůže vyhovovat, neustálé průtahy s řešením nastalé situace naznačují, že klidně může. Třeba ne vyhovovat, ale dejme tomu být lhostejné.

                „Taky jde o to, za kolik ten vlastník Slavii koupil. Jestli ji nekoupil za nic, tak mu může být třeba jedno, že padne. Myslím, že člověk, který by do toho dal nějaké peníze, tak by určitě nechtěl, aby to dopadlo tak, že by Slavia zanikla úplně. Protože tím pádem by ztratil všechny peníze, co do toho dal. Takže mě by zajímalo, kolik do toho dal ten nový vlastník peněz,“ nadhazuje Vladimír Šmicer jednu z otázek, na kterou se odpověď hned tak nedovíme.

        • Re: Statistické okénko - 25. kolo

          martyni (přítel SN)     před 13 lety 27.04.2011 12:48 |  
          0 0

          vypada to, ze tve obavy se potvrzuji..neverit, neverit, neverit.

      • Re: Statistické okénko - 25. kolo

        ElvisPresley     před 13 lety 27.04.2011 12:01 |  
        0 0

        Jde o to, ze Rosen stale drzi nejvetsi balik akcii. Viz clanek na idnes pred par dny..A Enic jiz v dobe VH prevedl svuj majoritni podil na jistou jinou firmu...Pokud nemam majoritu, nemuzu ji byt zbaven...

        • Re: Statistické okénko - 25. kolo

          travel (přítel SN)     před 13 lety 27.04.2011 12:08 |  
          0 0

          Jestli Rosen drží největší balík akcií,pak mi to nehraje s tím,že byl za vlastníka Slavie označen Platilem Franc (teď neřeším jeho skutečnou roli nastrčené figurky).

      • Re: Statistické okénko - 25. kolo

        podol (přítel SN)     před 13 lety 27.04.2011 12:09 |  
        0 0

        Jiří,plně s souhlasím s Vašimi závěry i předpoklady.Dnes ale do
        naší kauzy nejsme zataženi jen my,Slávisté.Pokud opravdu bude krach,jak bude reagovat předseda FS,který veřejně něco slíbil,kterému veřejně něco slíbili pan GŘ i údajní vlastníci?
        Díky médiím se se z toho stala nejčtenější mediální kauza v současném Česku.Ať již je situace ve FS jakákoli,přesto si myslím
        že jeho předseda by těžko ustál takovou svou blamáž.Ale to
        je již jen spíše moje kapka naděje,než skutečnost.Podol

        • Re: Statistické okénko - 25. kolo

          janko (přítel SN)     před 13 lety 27.04.2011 12:32 |  
          0 0

          Já to také tak vidím.
          Ať jsou zájmy jakékoliv, tak několikrát si Hašek svými prohlášeními hrál na tvrďáka. Kdyby teď couvnul a nechal zaregistrovat další Slavii, tak by ze sebe udělá totálního vola. To on přece nemá zapotřebí.. A jak píšete Podole, toto je má kapka naděje. To že to nakonec Sisák střelí, neboť k čemu by mu byl prázdný subjekt nutně potřebující prachy.... myslím, že to bude hra nervů...

          • Re: Statistické okénko - 25. kolo

            LordEdmund     před 13 lety 27.04.2011 14:47 |  
            0 0

            Já mám teda vážné obavy o Slavii. Sisákovi je nějaký tradiční klub uplně u řiti. Možná slavii použil jako pračku peněz, možná jen zkusil ošidit Enic. Je mu to jedno, on neni slavista, klidně to nechá lehnout a bude čejkat až mu někteří srdcaři slavisté za pár let strádání bez slavie nabídnou pořádnej balík peněz aspoň za jméno. Možná toho využije nějaký spekulant a jméno si pronajme, jako to udélal Kapr.
            Je mi z toho špatně. Gauneři,kteŕí mají zodpovvědnost za to, že se Slavia dostala k Sisákovi by měli viset.:-(

          • Re: Statistické okénko - 25. kolo

            Jiri1     před 13 lety 27.04.2011 14:49 |  
            0 0

            A je to opet tady , v ramci koloritu zase na idnesu clanek o hracich a vedeni, neco v tom smyslu, ze vedeni zajima jen zachrana a pak muze prijit pogrom a hraci stejne neuvidi ani k. a nejvetsi sok pry sliby byly opet jen chyby. Proste nic noveho a pramen infa , tipnul bych to na Vlcka , Kisela mozna i Zlamala.