Fortuna liga

Opava - Slavia 1:2

Slavia jela do Opavy silně oslabena, přesto bylo povinností na půdě beznadějně poslední Opavy zvítězit. To se podařilo...

sestava: R. černý - L. Došek, T. Šilhavý, D. Šuškavčevič, G. Sankovič - T. Kuchař, F. Stibůrek, R. Skácel (46. Š. Vachoušek), T. Hrdlička - T. Došek (61. J. Kozák), P. Švancara (71. D. Kalivoda)

góly: T. Došek, Šuškavčevič

Utkání jsem bohužel neviděl, takže se budeme všichni muset spolehnout na jiné zdroje...

Info ze Sportovních novin: Sestup fotbalistů Slezského FC Opava z první ligy nabyl defintivní platnosti. O zbytek teoretické naděje na záchranu v nejvyšší soutěži je dnes připravila pražská Slavia, která i s torzem základní sestavy na hřišti nejslabšího týmu ligy vyhrála 2:1.

Soupeř sice z obvyklé sestavy nechal před důležitým pohárovým duelem s Ostravou odpočívat Kuku, Vachouška i Pitáka a kvůli disciplinárním trestům chyběli Dostálek s Petroušem, ale i silně kombinovaný celek vzal Opavě utopickou šanci na udržení už po necelé půlhodině.

Pražané v poli sice nijak neexcelovali, ale odevzdaný protivník položil vlastními chybami sám hlavu na popravčí špalek. Hosty poslalo v 11. minutě do vedení nedorozumění opavského Šlachty s gólmanem Baránkem, kterého při malé domů předstihl Tomáš Došek. Po rychlé kličce stačilo útočníkovi červenobílých z úhlu trefit prázdnou branku.

I druhou příležitost proměnila Slavia v gól - ve 23. minutě umístil nekrytý Šuškavčevič do sítě Kuchářův roh. černou dvacetiminutovku Opavy mohl završit po odvážném slalomu Skácel, ale jeho střela našla jen náruč připraveného Baránka.

Opava se osmělila až v závěru poločasu. Signál dvojice Baránek - Šlachta odkryl ideální palebnou pozici pro Hampela, jenž však míč špatně trefil. V nastaveném čase už opavské tribuny po Suchánkově teči téměř jásaly, ale domácí útočník usměrnil Baránkův centr špičkou kopačky milimetry vedle pravé tyče.

Zdálo se, že druhá půle bude zcela v režii Pražanů. Slavia domácím do 60. minuty prakticky nepůjčila míč, její hráči snadno kombinovali a narážečkami lehce procházeli do nebezpečné blízkosti Baránkovy branky. Přesně po hodině hry ale Rozsypal z 25 metrů zakroutil míč z přímého kopu do levého horního rohu hostující branky a hosté znejistěli.

Opava vycítila šanci na bod a nutila se více do útoku, ale gólman černý přes její zoufalý nápor přežil závěr zápasu bez obtížného zákroku. V 89. minutě byl Slezský FC blízko bodu. Na rohový kop se do pokutového území Slavie vydal i gólman Baránek, ale roli hrdiny po skrumáži odmítl mladý Hlaváč, který odražený míč při svém prvoligovém debutu napálil vedle.

Miroslav Beránek: "Na kvalitě utkání se podepsala skutečnost, že oba týmy do něj nastoupily citelně oslabeny. My jsme se lacino dostali do vedení, které jsme vzápětí pojistili druhým gólem a do závěru první půle zápas kontrolovali. Potom už však naše hra nebyla dobrá. Ze hry jsme stáhli některé ne zcela zdravé hráče a domácí v závěru zápas zdramatizovali. Za pozitivní zjištění snad mohu považovat to, že jsme dokázali ubránit standardní situace."

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)