Hráči Slavie

Milan Nitrianský: život a dílo

Dnes jsou to přesně tři roky, co Slavia přivedla z Českých Budějovic jako posilu Milana Nitrianského. Náš čtenář Tomáš Kafka při této příležitosti mapuje celou kariéru pravého beka červenobílých ve velice originálním článku.

Ve čtvrtek třináctého prosince 1990 se v prachatické porodnici narodil kluk. Rodiče mu dali jméno Milan. Jméno Milan znamená být oblíbený, milovaný. Ve stejném roce se narodil například fotbalista Toni Kroos, tenistka Petra Kvitová nebo herečky Emma Watson a Kristen Stewart. Byl to také rok, kdy Litva, Lotyšsko a Estonsko vyhlásili nezávislost, Michail Gorbačov získal Nobelovu cenu za mír a moskevský Kreml byl prohlášen za světové kulturní dědictví UNESCO.

Milanův o šest let starší brat Igor už fotbal v té době hrál. Stejně jako ho hrával jejich otec - advokát JUDr. Igor Nitrianský. Z Prachatic pocházejí také fotbalisté David Horejš a Luboš Pecka. Nitrianští ale nebydleli přímo v Prachaticích, nýbrž v malé obci jménem Vitějovice, vzdálené 6 km od Prachatic.

V TJ Vitějovice také pětiletý Milan začal s fotbalem. "Ty úplné fotbalové začátky již moc nepamatuji, ale moje mamka má se mnou plno zážitků. Vždycky vypráví, že jsem pořád brečel a nechtěl jít hrát. Zkoušeli to se mnou i do brány, ale já si pořád stál za svým a nechtěl jsem ten míč ani vidět. Časem se to zlepšilo a já začal přicházet fotbalu na chuť. Netrvalo to dlouho a naopak mě ve školce nemohli skoro udržet. Každý den jsem tam čekal na mamku s kopačkami v ruce a hned jak přišla, tak jsem utíkal u nás ve Vitějovicích na hřiště," říká Milan ke svým fotbalovým začátkům.

Po dvou letech následoval přesun. A kam jinam než do Prachatic, kam si ho vytáhl vytáhl trenér Miroslav Soukup, který později dovedl českou reprezentaci U20 ke stříbrným medailím z MS. Psal rok 1998. I Tatran Prachatice ale začal být Milanovi malý. Jak šel totiž čas, Milan na sebe stále více a více upozorňoval. V roce 2003 odešel do Dynama České Budějovice. Nějaký talent v něm tedy jistě musel dřímat. "Přestože jsem se na zkušenou vydal již takhle brzy, rozhodně toho nelituji. Naopak, myslím si, že tento krok byl jeden z nejdůležitějších."

Zajímavostí ze žákovského věku je, že Milan v zápasech kopal penalty. V jihočeské metropoli také začal studovat Gymnázium Olympijských Nadějí. Jak sám v té době říkal, času na nějaké záliby mnoho nezbývalo - dojíždění, fotbal a gympl mu vyplnili skoro všechen čas, navíc mu škola musela kvůli fotbalu vycházet vstříc. Kdyby ale přece jen měl jmenovat nějakou zálibu, bylo by to plavání.

Přesuňme se dále, do dorosteneckého věku. Kromě zápasů za dorost hrál Milan také za českobudějovický B tým hrající ČFL. "Nechci tohle ale brát jako svůj cíl, chci dál tvrdě pracovat a dostat se co nejdál," řekl tehdy po premiéře v základní sestavě v ČFL. Už od mládí byla jeho postem buď pravá záloha, nebo pravá obrana. Jak později prohlásil v jednou rozhovoru, v podstatě je mu jedno, jestli nastoupí v obraně, nebo v záloze, hlavně když tým vyhraje. "Ať nastoupím kdekoli, tak se snažím podat co nejlepší výkon," řekl také. Sedmnáctiletý Milan zakončil sezónu 2007/08 se čtyřmi starty v ČFL a mnoha zápasy v dorostu.

Probíhala sezóna 2008/09, Dynamo hrálo Gambrinus ligu. Milan už definitivně platil za velký příslib do budoucna a tak bylo jasné, že brzy nakoukne i do A mužstva. Dvacátého osmého října 2008 hrály Budějovice doma s Jabloncem a hráč Milan Nitrianský se poprvé dostal na soupisku pro zápas v naší nejvyšší soutěži. Bylo mu přesně 17 let, 9 měsíců a 15 dní. Dynamo tenkrát zvítězilo 2:1, Milan byl celý zápas na lavičce. Především se ale na podzim 2008 soustředil na hru za rezervní tým ve třetí lize, kde se stal stálým členem základní sestavy.

Jeho výkony vykazovaly neustálý progres a tak zimní přípravu absolvoval s A týmem. A zaujal natolik, že trenér Pavel Tobiáš o něm prohlásil, že na jaře určitě dostane šanci. Prvních 5 jarních kol byl pokaždé připraven celý zápas na lavičce, už jen tím sbíral zkušenosti a nasával atmosféru. V šestém jarním kole - to už byl Milan plnoletý - to přišlo. Budějovice hrály opět proti Jablonci, tentokrát na Střelnici. Většina hráčů si prvoligový start odbude způsobem, kdy nastoupí na poslední minuty zápasu, někdy spíše vteřiny. Ne tak Milan. Ten se objevil rovnou v základní sestavě! A odehrál celý zápas. Nastoupil na pravé obraně, na pravém stoperu ho dirigoval David Horejš. Ve zbývající části sezóny pak odehrál ještě tři zápasy. Gól, asistenci ani žlutou či červenou kartu si nepřipsal. Budějovice se chtěly hlavně zachránit a tak v obraně sázely na zkušené hráče jakými byli Hunal, Horejš, Žižka, Riegel a Leština. Když už Budějovice měly jistotu záchrany, o více startů v lize Milana připravily drobná zranění či reprezentační povinnosti. Jako člen reprezentační "19" se například v Estonsku zúčastnil kvalifikačního turnaje na ME. Česká republika se střetla se Španělskem, Německem a Estonskem a Milan všechny zápasy odehrál v základní sestavě. "Zápas s Estonskem byl skvělý zážitek. Plný stadion pro šest tisíc lidí a skvělá atmosféra," popisoval pak.

Tím, že se z Milana stal vlastně už ligový hráč, dokázal překonat svého staršího bratra Igora, který hrál za českobudějovický dorost a poté za Prachatice druhou ligu, což byl jeho strop. Poté s fotbalem na profesionální úrovni kvůli zdravotním problémům skončil, vystudoval právnickou fakultu a nyní v Prachaticích společně se svým otcem provozují advokátní kancelář. Milan několikrát v rozhovorech svého bratra pozitivně zmíní ve smyslu, jak moc mu radí a pomáhá v jeho kariéře.

Léto 2009. Milan potřebuje pravidelně hrát. Na ligu to ještě není, ale ČFL je mu už malá. A tak přichází roční hostování v druholigovém Zenitu Čáslav. Čáslav v uplynulé sezóně dokonce postoupila do Gambrinus ligy, ale nakonec licenci prodala do Slovácka. Zajímavostí je, že Čáslav vystřídala v sezóně 2009/10 hned tři trenéry. Sezónu začal Přemysl Bičovský (který Milana do týmu přivedl, když mu nejprve dal šanci na červencovém turnaji v Tisu, kde dle jeho slov zahrál velmi kvalitně a i tím prokázal, že bude platným hráčem), po devíti kolech ho nahradil Zdenko Frťala, aby i on byl v průběhu jara odvolán a nahrazen Martinem Hřídelem. Ani Hřídel navíc v klubu dlouho nezůstal, když v červnu 2010 odešel trénovat do Příbrami. Milanovými spoluhráči v týmu byli například brankáři Poštulka s Valešem nebo útočníci Pešír, Okleštěk a Markovič.

Pokud můžeme věřit dostupným zdrojům a správnosti zapsaného rozestavení, nastupoval Milan často také na levé straně obrany a zálohy. Když magazín Hattrick sestavoval v době jeho působení v Čáslavi žebříček největších talentů českého fotbalu, umístil se Milan na 23. místě. Sezónu 2009/10 zakončil Nitry, jak mu přezdívají spoluhráči, se 13 odehranými zápasy ve druhé lize. "Určitě to byla velká zkušenost. Zahrál jsem si druhou ligu a do Čáslavi jsem šel právě kvůli tomu, abych pak byl zase o něco zkušenější. V Čáslavi to nakonec bylo tak, že jsme se trochu se štěstím nakonec udrželi ve 2. lize a asi to nebylo ideální, protože v loňské sezoně Čáslav druhou ligu vyhrála. Prvních osm zápasů jsem odehrál a bylo to v pohodě. Jenže pak jsem část sezony musel vynechat kvůli problémům s dolní čelistí. Měl jsem vyražené čtyři zuby a ústa jsem měl zafixovaná a s tím bohužel nešlo hrát. Od zimy jsem už byl tak nějak v pořádku, ale pak se vyměnil trenér a já nedostával tolik příležitostí. Na konci sezony to pak ale bylo již dobré a znovu jsem normálně hrál," popisoval Milan své pocity ze Středočeského angažmá. "Každé hostování má samozřejmě své pro a proti. Určitě nelituji, že jsem byl v Čáslavi, poprvé jsem se dostal mimo domov a poznal jsem, jak to funguje jinde. Dostal jsem šanci zahrát si pravidelně druhou ligu a určitě jsem byl za to rád," řekl pak v jiném rozhovoru s odstupem o jeho v pořadí už čtvrtém působišti.

Malá vsuvka. Když je Milan v tomto období tázán na svůj oblíbený klub, odpovídá (podle dostupných zdrojů tak učinil minimálně dvakrát), že je to Barcelona a jeho největším vzorem je Thierry Henry. Pokud se teď podíváte na slavia.cz a Milanův profil, zjistíte, že jeho fotbalovým snem je Real Madrid.

Dostáváme se do léta 2010. Milan se vrátil z hostování a zapojuje se do přípravy Českých Budějovic. A tentokrát si ho už Dynamo v kádru nechává. Podzimní část je sice z pohledu stočtyřiaosmdesát centimetrů vysokého zadáka ještě slabší, jelikož nastupuje takřka pokaždé pouze za rezervu, ale jaro - jaro patří jemu. V zimní přestávce totiž nastal zlom. "Myslel jsem si o sobě, že jsem asi něco jiného, než jsem ve skutečnosti byl a nesoustředil jsem se jen na fotbal. V zimě jsem si uvědomil spoustu věcí, udělal jsem maturitu a v hlavě jsem měl jen fotbal. V zimě jsem "narazil" a zároveň jsem začal od nuly." V 18. kole se Nitry poprvé v sezóně objevuje v základní sestavě áčka. A zůstane v ní celý zbytek jara (pouze v posledním 30. kole se trenér Šilhavý, který nahradil neúspěšného Tobiáše, musel obejít bez něj, Milan nebyl ani na lavičce).

Je to průlomová sezóna. V březnu si Nitry (ve věku 20 let, 3 měsíce a 5 dní) připíše svůj první ligový gól - dá ho v Plzni, když se k němu na vápno odrazí míč po rohovém kopu a on tvrdou ranou srovná stav zápasu na 1:1 (nakonec Plzeň vyhraje 2:1 a na konci sezóny zvedne nad hlavu trofej pro mistra ligy). Hned v dubnu si připíše i svůj druhý gól a je to dokonce gól vítězný. V zápase proti Ústí nad Labem se k němu opět po rohovém kopu odrazí míč a on ho po zemi uklidí ke vzdálenější tyči. Gólman Vorel byl bez šance. "Máme to tak nacvičené, že zůstávám na odražené balony a cokoli půjde z vápna, mám kopnout hned zpátky. Ať z toho je ve vápně rušno a hlavně, ať je to zakončené. Jsem moc rád, že mi to tam padlo k tyči podobně jako v Plzni. Byla to taková ta střela, která se buď povede, anebo jde dvacet metrů nad," prohlásí poté pro českobudějovický Deník. Pro oficiální web Dynama ještě přidá: "Pocitu vstřelit ligový gól se jen tak něco nevyrovná. Je to úplná fantazie."

Ročník 2010/11 tak pro Milana, který je mimochodem vzdáleným příbuzným "Krále Šumavy" Josefa Hasila, skočil s bilancí 13 zápasů, 2 gólů a třech ŽK v Gambrinus lize a dalších 12 utkání za B tým v ČFL. Fanoušci ho poté v anketě zvolili čtvrtým nejlepším hráčem Dynama uplynulé sezóny. Nitry nám také lehce zestárnul, jeho hlavní záliba se změnila: "Řekl bych, že mezi mé největší mimofotbalové zájmy patří spánek. Ten mi vždycky dodá hodně sil."

A energii opravdu potřeboval, na přelomu roku 2011 se média, fanoušci a hlavně ostatní kluby začali o Milana mnohem více zajímat. Mluvilo se totiž dost hlasitě o jeho přestupu. První tři zápasy sezóny 2011/12 ještě Milan Nitrianský - příjmením Nitrianský se mohou pyšnit jen čtyři lidé v Česku - odehrál v dresu jihočeského Dynama, ale 19.8.2011 to nastalo - přestup do SK Slavia Praha.

S Milanem si na tiskové konferenci před přítomnými novináři a fotografy tiskl pravicí sám prezident klubu Aleš Řebíček, který přestup následně také okomentoval: "Milan je mladý fotbalista, reprezentant do 21 let, který má obrovský potenciál. Věříme, že je to správná volba pro Slavii. Je to fotbalista, kterého jsme dlouhodobě sledovali a který může okamžitě týmu pomoci." Svůj zatím životní přestup okomentoval i sám hráč. "Jsem rád, že jsem dostal šanci hrát ve Slavii. Když jsem se dozvěděl, že se přestup uskuteční, strašně jsem se těšil. Slavia je i přes problémy pořád jedním z nejlepších celků a nepochybuji, že se již v této sezoně vrátí na pozice, kam patří. Proto jsem neváhal. Je to pro mě příležitost, která by už nemusela přijít, a především další krok v mé fotbalové kariéře."

V předešlé sezóně odehrál na pravém beku Slavie 28 ligových zápasů Ondřej Čelůstka, ten ale odešel do tureckého Trabzonsporu a tak byl Nitry vlastně posilou právě za Čelůstku. Však také dokonce oblékl stejné číslo na dresu - číslo 5, které ostatně nosí dodnes. "Každý trenér by si přál mít v mužstvu hráče, jako je Milan. O jeho kvalitách jsme dlouhodobě věděli a já věřím, že našemu mužstvu pomůže. Jak směrem dozadu, tak dopředu, protože to je univerzální hráč - může hrát v záloze i v obraně a má ofenzivní choutky, takže ani z postu krajního obránce se nebude bát zaútočit. Co jsem měl možnost poznat, tak je to inteligentní, slušný, pracovitý kluk, takže to má všechno před sebou. Věřím, že číslo, které přebírá po Ondrovi Čelůstkovi, mu přinese štěstí a podobnou kariéru," uvedl tehdejší trenér sešívaných Michal Petrouš.

A s jakými cíli vlastně Milan, fanoušek kapely Coldplay, do Slavie přichází? "Prvotní cíl je hrát. A zažít ve Slavii to, co tu zažili kluci před pár lety, když vyhráli dvakrát titul a zahráli si Ligu mistrů. To bych chtěl zažít také. Budu dělat všechno pro to, abych tady nahradil Ondru Čelůstku, aby se nám dařilo a abychom dostali Slavii tam, kam patří. Jsem rád, že jsem dostal šanci jít zase o nějaký krok výš, a také jsem rád, že moje kroky jsou postupné, nijak přemrštěné." A jak je to fanouškovstvím? Sparta, nebo Slavie? "Nikdy jsem neřešil jestli jsem slávista nebo sparťan, ale když už jsem si musel vybrat, tak jsem měl vždy blíž ke Slavii," řekl novinářům těsně po svém příchodu.

Přestupová částka nebyla zveřejněna (spekulovalo se o částce kolem deseti miliónů Kč), podle agenta Dalibora Laciny měl krajní obránce či záložník také jiné nabídky z české ligy, ale i z Německa nebo Itálie. Perličkou je, že tehdejší trenér a generální manažer Českých Budějovic Jiří Kotrba na tiskové konferenci před začátkem ligy prohlásil: "Chtěli bychom naplnit rozpočet padesát, možná šedesát milionů korun, ale zatím jsou to všechno jenom předpoklady. V tuto chvíli bychom potřebovali prodat jednoho hráče za deset milionů, abychom byli spokojeni." Podle Transfermarketu a přepočtení dle tehdejšího kurzu činila přestupová částka přesně 10 736 000 Kč.

Hned po svém příchodu se Milan stal členem základní slávistické sestavy. Vlastně se na pravé obraně stal hned jednou z největších stálic vůbec. Na stoperu se točili Kaufman, Petrák, Latka, Cicman a Hubáček, na levé obraně pak Hloušek, Hurka, Trubila, Čonka a opět Hubáček. Příchod mladého reprezentanta do jisté míry Slavii vytrhl trn z paty, protože první kolo za Slavii na pravém beku odehrál Kaufman, druhé Dostál a třetí Koreš. Nitry už pak na svůj post nikoho nepouštěl, jen v pár případech dostal přednost na pravé straně obranné čtveřice Martin Dostál, to se pak Milan posunul více dopředu - na pravou zálohu. Pro úplnost: Koreš už se v sezóně na PO neobjevil, Kaufman jen jednou - na 17 minut.

Sezóna skončila. Pro Slavii nedopadla nijak dobře. Trenéra Petrouše v průběhu sezóny nahradil František "Franz" Straka, aby po jeho odvolání tým převzal dosavadní asistent Martin Poustka. Sešívaní skončili na 12. místě, když se za celou sezónu nejvýše vyšplhali na 9. místo v tabulce. Ale pojďme zpět k tomu, o kom je tento článek především. Dvacet osm odehraných zápasů (25 ve Slavii), odehráno 89 % minut ze 100 % možných, obdrženy 4 žluté karty, nahráno na dva góly. To jsou statistiky ročníku 2011/12 pro obránce, kterému bylo stále jen 21 let.

Nová sezóna. Nový trenér. Noví hráči. Nová Slavia? Kormidla se ujímá Petr Rada, který přivádí několik posil v čele s navrátilcem Kiselem a zároveň dává poprvé šanci několika mladíkům v čele se Zmrhalem. Milan je opět stálicí. Matematicky by se jeho prvních dvanáct kol dalo vyjádřit jako 12x 90. Třináctka je pro něj nešťastná, jednak v tomto kole dostane čtvrtou žlutou kartu a druhak se zraní a je střídán. V 15. kole je ale opět v základu a dalších 10 kol zvládne rozdávat fotbalovou radost pokaždé celých 90 minut. V závěru ligy pak ze sestavy vypadne, když dostane osm žlutých karet a tak se jeho bilance sezóny 2012/13 zastaví na 25 ligových zápasech. Především se ale z milovníka filmu Hanebný Pancharti stal pan střelec. Čtyři góly z pozice obránce - to není špatná bilance. Navíc k tomu musíme připočíst další dvě gólové nahrávky, takže v kanadském bodování je z toho 4+2. Pro srovnání, Matúš Čonka na druhé straně obrany odehrál 22 zápasů, ale připsal si jen 1+1. Také možná proto už ve Slavii není, zatímco Milan ano.

Kouč Rada sice vyhraje zimní Tipsport ligu (mimochodem když už jsme u té zimy - české zimní přípravy často zahrnují i běžky, které ale Milanovi nevadí, protože je v podstatě z Šumavy a tak na nich má slušnou průpravu, jak sám říká), ale po porážce s Příbramí u týmu po vzájemné dohodě skončí a je nahrazen Michalem Petroušem, který alespoň zachrání zbytek ligové sezóny a dovede Slavii ke konečnému sedmému místu v Gambrinus lize. Zároveň vpluje se Slavií do nové sezóny - sezóny 2013/14.

Milan, který jako správný sportovec žije zdravě a tak je jeho oblíbeným nápojem voda nebo ledový čaj a k jídlu si dá nejraději nějakou rybu, zahájí sezónu opět v základu. A jestli minulá sezóna ukázala, že umí střílet góly, tato dokáže, že umí také branky připravovat. Milan si připíše hned 8 asistencí. Osm! U tohoto faktu se na chvíli zastavme. Zde je menší výčet hráčů, kteří si v sezóně připíšou asistencí méně: Zavadil (7), Petržela, Horváth a Litsingi po šesti, Piták společně s reprezentantem Krejčím pět, Matějovský tři ligové asistence. A nezůstávejme jenom v Česku, pojďme se podívat, jak si v přihrávkách na góly v sezóně 2013/14 v ligových zápasech vedli někteří světoví hráči: Marcelo a Sterling 7, Robben s Modričem 6, Mata, Alves a Evra 5, Lahm 4, van Persie s Lampardem 3 a Rosický 1 asistence. A nakonec ještě statistika, kolik minut v ligové sezóně potřebovali na 1 asistenci: Messi 227, C. Ronaldo 231, Nitrianský 234. Také byl podle Transfermarketu Milan toho času druhým nejcennějším hráčem Slavie (s hodnotou 16,5 miliónu Kč), cennější už byl pouze Boudjemaa.

V sezóně posbíral Nitry, jehož nejoblíbenějším hercem je Johnny Depp, čtyři žluté karty a také byl poprvé v ligové kariéře vyloučen, když v prvním jarním zápase v Olomouci už za stavu 4:1 dostal druhou žlutou kartu za šlapák na Javůrka. Z části i kvůli trestu tak Milan, jehož největšími zájmy se momentálně zdají být tenis, hokej, rodina a příroda, zasáhl pouze do 23 zápasů. O to víc ale vynikly jeho asistence, když se například může pyšnit pomyslným titulem Nejklíčovější nahrávač v lize. Osm asistencí při 24 gólech Slavie = 33% účast na vstřelených gólech Slavie. Například Dočkal (nejlepší nahrávač ligy) má asistencí 19 při 78 gólech Sparty = 24 %. D. Jarolím (2. nej nahrávač ligy): 12 z 54 = 22 %. A teď pozor, když byl Milan na hřišti, dala Slavia 15 branek. Milan tedy nahrál na 53 % branek Slavie, když zrovna hrál. Každý druhý vstřelený gól prostě nesl Milanův rukopis. Neuvěřitelné. Bohužel ne každému se vedlo tak jako jemu a tak Slavia skončila až na třinácté příčce.

A jsme u právě probíhající sezóny. Milan, u kterého to v jednu chvíli vypadalo, že budou s bulvárním novinářem Pavlem Novotným švagři, je třetím služebně nejstarším hráčem nepřetržitě působícím ve Slavii. Déle je v týmu jen jiný pravý bek - Martin Dostál (od zimy 2011) a záložník Václav Prošek, který si první minutu v sešívaném připsal v dubnu 2011. Další odchovanec Martin Berkovec, se kterým bývá Milan při soustředěných na pokoji, byl sice přeřazen na letní přípravu 2011 do A-týmu, ale podzim strávil v Sezimově Ústí a celou sezónu 2013/14 zase na hostování v Bohemians 1905. To je případ i Pavla Vyhnala a Martina Hurky, kteří se sice v prvním týmu Slavie objevili dokonce už v roce 2010, ale mezitím odešli na hostování.

V letní pauze k týmu přišel trenér Beránek. Ten na pravém beku preferoval Jana Mikulu a tak Milan, který pro změnu preferuje brunetky před blondýnkami, začal pouze na lavičce. Ve druhém kole se ale Mikula zranil a od té doby patří pravá strana obrany opět pod Milanovu správu.

Milanova bilance k dnešnímu dni: 96 zápasů v Synot lize, 6 gólů, 12 asistencí, 19 ŽK, 1 ČK. Ač je mu stále jen třiadvacet let, patří už k těm zkušenějším, ze slávistů, co nastoupili v Teplicích od začátku, má po Bílkovi a Škodovi třetí nejvyšší počet odehraných zápasů v Synot lize. Podle Transfermarketu jeho aktuální cena přesahuje 18 miliónů Kč.

Za závěr ještě poslední kapitola - reprezentace. Milan, hrající většinu kariéry v kopačkách Nike, si připsal 10 startů a jednu branku za U18 (navíc většinu utkání (6) absolvoval už v pouhých 16 letech). Dalších 11 zápasů přidal za "devatenáctku", ve které se také objevil poměrně brzy, už v 17 letech. V této věkové kategorii získal zkušenosti v zápasech s takovými soupeři jakými jsou Španělsko, Portugalsko, Anglie nebo Německo, proti kterému nastoupil dokonce hned třikrát.

V reprezentaci do 20 let odehrál jen jeden poločas proti Slovensku, také proto, že ho trenér Dovalil potřeboval především v "jednadvacítce", kde zasáhl do šesti zápasů (pokaždé odehrál celý zápas, vstřelil 1 gól) kvalifikace a baráže na ME U21 2013. Česko, za které nastoupili například Wágner, V.Kadlec, Kalas, Vaněk, Krejčí nebo Tecl, bohužel v baráži vypadlo s Ruskem a tak se Milan se svými spoluhráči na ME nepodíval. Barážovým vypadnutím také Nitry uzavřel svoji mládežnickou reprezentační kariéru na číslech: 29 zápasů, 2 góly. Do seniorské reprezentace Milan povolán nebyl. Zatím.

Komentáře (158)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Milan Nitrianský: život a dílo

    carfi-sks (přítel SN)     před 10 lety 19.08.2014 20:05 |  
    0 0

    Já se jdu oběsit :D

    • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

      tantalos     před 10 lety 19.08.2014 21:06 |  
      0 0

      Hurá!

  2. Re: Milan Nitrianský: život a dílo

    Edwardtheiron     před 10 lety 19.08.2014 20:15 |  
    0 0

    To teď něco podobného bude vycházet o každém hráči?
    Jinak mi totiž uniká smysl tohoto elaborátu.

    • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

      quelhar (admin)     před 10 lety 19.08.2014 20:21 |  
      0 0

      Pokud napíšeš takový elaborát o svém oblíbeném hráči Slavie, můžeš si být jistý, že jej rovněž zveřejníme :o)

      • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

        Edwardtheiron     před 10 lety 19.08.2014 20:26 |  
        0 0

        Zajisté nenapíšu, ptám se po smyslu. A zcela určitě to není o oblíbeném hráči, podle mě je to rádoby vtipné zesměšňování.

        • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

          Fuglsang     před 10 lety 19.08.2014 20:37 |  
          0 0

          Zcela určitě to o oblíbeném hráči je ;-)

        • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

          edenian     před 10 lety 19.08.2014 22:51 |  
          0 0

          Edwarde, to je proste literatura faktu :-)

          • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

            Barra     před 10 lety 19.08.2014 23:23 |  
            0 0

            A co konkretne jsme se dozvedeli, Edeniane, mimo relevantnich fotbalovych udaju? Dekuji za kalkulaci pri prihravkach, za prehled odehranych zapasu, za to, ze anonymni autor (i kdyz jeho rukopis je mi celkem povedomy) nas upozornil na to, ze Milanovi (dik za objasneni ze jeho jmeno znamena Milovany nebo Oblibeby) bylo jen 20 let, kdyz k nam prisel? Mas na mysli tvrzeni, ze Milan Nitriansky preferuje blondynky nad brunetkami ci vice versa? Nebo ze jeho oblibeny herec je Johnny Depp? Ze nas hrac se narodil ve stejnem roce jako nejaka herecka Kristen Steward? Ze otec Milana je pravnik? Ze Nitriansky v minulosti prohlasil, ze jeho nejvetsi vzor je Thierry Henry a Barcelona, a ze ted ma jako klub snu na profilu Real Madrid? Chce tim anonym ukazat, jak pevny charakter Milan ma? Nebo mozna znalci soukromneho zivota Nitrianskeho nedoslo, ze Milan jmenoval Barcelonu prave z duvodu, ze tam v ten okamzik hral Thierry Henry?

            Kdyby se pravidelne tady dal nejaky hrac Slavie pod lupu a dozvedeli bychom se o nem neco vic (a klidne jakou skupinu ma rad, jak tady autor uvadi), rad. Jestli ale obsah klesne na uroven posmesku a zesmesnovani, tak lituji. Vic nez fakt, ze Milan si prehodil brunetky za blondynky, by me zajimalo, jak stary je jeho syn, jak se jmenuje, atd.

            • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

              spino     před 10 lety 19.08.2014 23:27 |  
              0 0

              Vy máte starosti...

              • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

                Barra     před 10 lety 19.08.2014 23:37 |  
                0 0

                Prosim o objasneni. Jake starosti? Ze tobe je milejsi diskutovat o Nitrianskym na urovni o jeho vykonu v posteli s tim, ze by ten tvuj znamy, nejaky starsi paprda, rad postaral o manzelku Nitrianskeho, jen tady znamy fakt. Nezlob se, ze ne kazdeho takova pubertatska idiocie zajima.

                • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

                  spino     před 10 lety 19.08.2014 23:42 |  
                  0 0

                  Nelíbí se mi, jak mluvíte o panu Kokrovi, který patří mezi nejvěrnější fanoušky.

                  • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

                    Barra     před 10 lety 19.08.2014 23:45 |  
                    0 0

                    A lhal jsem snad, Spino? Tobe se libi, ze tvuj pan Kokr se chova jako ubohy uchyl? Asi jo, kdyz si vzpominam, jak ses pri te diskusi malem pocural smichem.

                    • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

                      spino     před 10 lety 19.08.2014 23:49 |  
                      0 0

                      Byla to konverzace ve velké nadsázce s Kokrem a panem Lálou, která nikdy neměla zveřejněna. Edward byl asi jiného názoru, ale už bych to nechal být. Myslím, že takové konverzace jsou třeba po hospodách běžné, akorát nikdo neodposlouchává a nezveřejňuje přepis.

                      • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

                        Barra     před 10 lety 20.08.2014 00:02 |  
                        0 0

                        Konverzace v nadsazce, zajiste. Ale na webu, ktery je pristupny, a ne nekde v hospode mezi ctyrmi oci. Ale zapomnel jsem, ty a Kodr jste slusni a vlastnd obet, za to Edward pochybil, kdyz to zverejnil. Ale ano, nechme toho byt, v te souvislosti se tady uz asi napsalo, co melo byt. Kazdy si umi sam udelat patricny obrazek.

                      • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

                        Pepino44     před 10 lety 20.08.2014 12:41 |  
                        0 0

                        I v konverzaci,která by neměla být zveřejněná se máš vyjadřovat tak,aby si se později za to nemusel stydět,pokud se nestdíš,Tvoje chyba,měl bys.

            • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

              edenian     před 10 lety 19.08.2014 23:47 |  
              0 0

              Barro, ty mas nejakej spatnej den ? Edwardovi jsem napsal co jsem napsal abych to trochu odlehcil, pripadlo mi, ze se tady zaciname brat nejak moc vazne v celkem nepodstatnych vecech. Beru, ze vam to nesedlo, ale me to tak strasne zesmesnujici nepripadlo. A jeste neco, quelhar pise " nas ctenar Tomas Kafka ". Treba jsem to nepochopil, ale to je anonym?

              • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

                Barra     před 10 lety 20.08.2014 00:04 |  
                0 0

                Edeniane, proc spatny den? Rikam jen, jak to vidim ja.

                • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

                  edenian     před 10 lety 20.08.2014 00:22 |  
                  0 0

                  Ale jo, vzdyt rikam, ze to beru ze vam to s Edwardem nesedlo, jen jsem mel pocit, ze vas to pozlobilo vic nez si to zaslouzi. Tak ´d Night.

                  • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

                    Barra     před 10 lety 20.08.2014 00:37 |  
                    0 0

                    Dobrou -:)

            • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

              Fuglsang     před 10 lety 20.08.2014 00:08 |  
              0 0

              Nemá to být žádné zesměšňování. A nevšiml jsem si, že by to napsal anonym. Jestli do novin řekl, že fandí Barceloně jen proto, že tam hrál Henry, tak proč teď neříká, že fandí Red Bulls New York? Jestli ses podíval na jeho profil na slavia.cz tak víš, že tam má jako vzory Raula a Zidana. Takže prostě vyměnil Barcelonu za Real, včetně jejich legend. Je to prostě poukázání na fakt, nic jinýho. Že upřednostňuje brunetky má na oficiálních stránkách Synot ligy, konkrétně http://www.synotliga.cz/clanek/1075-dotaznk-jak-m-pedzpasov-rituly-slvista-milan-nitriansk.html

              • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

                Barra     před 10 lety 20.08.2014 00:36 |  
                0 0

                Dal jsem svuj nazor, nic vic, nic min. Jak byl clanek minen, ukaze jeho mozne pokracovani ve formou predstaveni ostatnich hracu. A predpokladam, ze v tom pripade neprijdou na radu jen hraci Juhar, Zmrhal, mozna Dostal. Tedy hraci u kterych je ted celkem "in" si poradne do nich kopnout.

            • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

              slaviator     před 10 lety 20.08.2014 01:56 |  
              0 0

              imho to, že jeho otec je advokát možná něco trochu vysvětluje

  3. Re: Milan Nitrianský: život a dílo

    MVSKSVCFIM (přítel SN)     před 10 lety 19.08.2014 20:17 |  
    0 0

    V letní pauze k týmu přišel trenér Beránek. Ten na pravém beku preferoval Jana Mikulu a tak Milan, který pro změnu preferuje brunetky před blondýnkami... :D

  4. Re: Milan Nitrianský: život a dílo

    hamlo1 (přítel SN)     před 10 lety 19.08.2014 20:20 |  
    0 0

    ještě jsi zapomněl napsat, že jeho máma se za svobodna jmenovala Sosnová :-)

  5. Re: Milan Nitrianský: život a dílo

    lassiter     před 10 lety 19.08.2014 20:59 |  
    0 0

    Musím říct, že jsem to přečetl jedním dechem :-), zejména ty vsuvky ze soukromého života jsou velmi povedené :-)

  6. Re: Milan Nitrianský: život a dílo

    slaviator     před 10 lety 19.08.2014 21:09 |  
    0 0

    to psal Dalibor Lacina, ne? :-) A jestli je Milanova tržní hodnota 18 mega, tak okamžitě prodat!

    • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

      edenian     před 10 lety 19.08.2014 22:49 |  
      0 0

      Ja bych radil neunahlit se, pockat, je jasne, ze za dva roky to bude 2x tolik. Urcite neprodavat!!

      • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

        slaviator     před 10 lety 20.08.2014 12:08 |  
        0 0

        Jakože v 25 najednou bude tak dobrej, že ho někdo koupí za 40 mega? :)

        • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

          edenian     před 10 lety 20.08.2014 13:29 |  
          0 0

          Co je to pro sejka z arabije :-) kazda z jeho manzelek ho stoji daleko vic :-)

  7. Re: Milan Nitrianský: život a dílo

    spino     před 10 lety 19.08.2014 22:25 |  
    0 0

    Chybí mi tam u jeho přestupu zmínka o Ondráškovi. :)

    • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

      Barra     před 10 lety 19.08.2014 23:26 |  
      0 0

      Coz urcite velmi rad doplnis, vcetne tveho evergreenu, jak byl AR opily na mol, kdyz Nitriansjeho vybral. Velmi, velmi vtipne.

      • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

        knl66 (přítel SN)     před 10 lety 20.08.2014 00:04 |  
        0 0

        Ty máš, Barro, hodně výběrovou paměť... :)

        • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

          Barra     před 10 lety 20.08.2014 00:18 |  
          0 0

          Zajimave, jak vzdy se posledni dobu ihnec ozve knl66, kdyz si dovolim jen reagovat na Spina.

          Vyberovou pamet ne, dobrou pamet ano. Spino tady zacal tim, ze se nabizel ze oprasi jeho asi 10 x opakovanou historku o tom, jak jel AR pro Ondraska, ale vratil se nakonec s Nitrianskym, pri ktere jsme se dozvedeli jak byl AR tehdy na mol. Alkohol a AR, na tom si Spino tady opakovane vychutnava. Predpokladam, ze kazdy z nas uz nekdy toho vypil vice, nez je dobre, urcite nebudes sam abstinent. Jestli te ale jednou nekdo pristihne, ze jsi toho dost vypil, mas proto mit na zadech nalepku, ze jsi vecny alkoholik?

          • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

            Fallen (přítel SN)     před 10 lety 20.08.2014 06:46 |  
            0 0

            Měl jsem informaci, že opravdu jeli pro útočníka, ale Budějice prostě chtěli moc, tak vzali alespoň Nitru. Ke zbytku se vyjádřit nemohu.

            • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

              Barra     před 10 lety 20.08.2014 07:33 |  
              0 0

              Ale ano, jen Spinova pointa je, ze opily AR rekl 'tak dobre, hrac jako hrac', a vratil se s MN.

              • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

                honza_sl     před 10 lety 20.08.2014 09:23 |  
                0 0

                Ahoj Barro. Ne ze by nektery Spinovy kecy nebyly nechutny, ale mam takovem pocit, ze v ramci vymeny Ondrasek NItriansky utocil hlavne na Drzmiska. A taky myslim, ze Spino nebyl ten, kdo nejvic naznacoval spojeni Ales Rebicek a alkohol, byt se k tomuto trendu posleze rad prijal. Souhlasim vsak s Tebou ohledne nechutnosti kecu o Milanove zene a predevsim ohledne absolutni demetnosti a neprijatelnosti uletu do oblasti Drittes Reich!

                • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

                  Pajja55     před 10 lety 20.08.2014 15:03 |  
                  0 0

                  O alkoholu a AŘ pokud si dobře vzpomínám psal i novinář Pavel Procházka z Hattricku. Když jednal s trenerém Pavlem Vrbou, měl údajně trochu více upito, načež pan Vrba prohlásil, že s takovým člověkem jednat nebude. Procházka má většinou dobré zdroje

                  • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

                    spino     před 10 lety 20.08.2014 18:32 |  
                    0 0

                    Mluví se o něm také v odposleších Romana Janouška:

                    Záznam z 15. března 2007 podle pátečního vydání MFDnes:

                    Bém: Ještě k té sobotní účasti. Kdo přijde? To ještě musíme probrat.

                    Janoušek: Já myslím, že přijdou jen ty nejvěrnější. Těch padesát nejvěrnějších. Jen Aleš (Řebíček) mi dnes volal a říkal, že by přijel, ale už je deset dnů vožralej a že by se potřeboval vyspat a blablabla. To znamená, že jsem ho omluvil...

                    Ale myslím, že ohledně toho alkoholismu chodíme kolem horké kaše, těch zdrojů je nespočet. A já proti tomu víceméně nic nemám, to je každého soukromá věc, vadí mi to až tehdy, kdy tím trpí Slavia (Straka).

                    • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

                      honza_sl     před 10 lety 20.08.2014 20:23 |  
                      0 0

                      Ahoj Spino. Mozba chlasta, mozna uz ne. Ale rozhodnuti angazovat Straku urcite nebylo z opilosti, to je proste presne pitoma zavadejici zkratka, ukazka toho, co na Tobe spoustu lidi sere... Pritom leckdy dokazes napsat rozumnej a dobre uargumentovanej prispevek

          • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

            Slawek     před 10 lety 20.08.2014 09:22 |  
            0 0

            Ahoj Barro, tak předně Aleš nejel nikam. Tenhle kauf udělal Platil s Držmíškem. Jinak si myslím, že smyslem tohoto jinak dost zdařilého dílka by mohlo být sdělení, že statistiky ne vždy vyjadřují schopnosti a umění hodnoceného. Například Milanovy centry jsou většinou zoufalým pokusem nějak únik zakončit. Určitě nejsou výsledkem kombinačních schopností a čtení hry tohoto hráče. Navíc převažují jeho negativní vlastnosti jako pasivita, do očí bijící nesoustředěnost v určitých fázích zápasu a z toho pramenící neúčast tam, kde by měl jako obránce být atd. Navíc kdo tvrdí, že je to bek, tak se myslím hodně plete. Protože hlavní je u beka především poziční hra. A ta je u Milana právě tou nejslabší stránkou. A přesto nám "statistici" vzkazují něco zcela jiného.

          • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

            knl66 (přítel SN)     před 10 lety 20.08.2014 15:46 |  
            0 0

            Milý Barro, právě o tom mluvím... Právě pod vláknem spina jsem ti chtěl připomenout tvůj slib. že se mi omluvíš.
            Ano, ,potkali´ jsme se jednou nebo dvakrát pod spinem, stejně jako se ,potkáváme´ s jinými diskutujícími a jednou jsi tuto diskusi zakončil, že jsem buď spino nebo k němu mám velmi blízko, pokud nedokážu opak. Sice jsem nevěděl, jak mám dokázat svoji nevinu (stejně tak bys to asi nevěděl ty), ale čekal jsem, že se třeba sám zeptáš třeba správců webu na datum mé registrace, počet příspěvků (hlavně v letech 2001-2009) a omluvíš se. Ne, ty si pamatuješ, že já ti mám něco dokazovat.
            Říkáš, že se pohybuješ v nějakém pracovním prostředí, pohybujeme se v podobném - ale ještě jsem nezažil, aby někdo musel dokazovat "nevinu". Možná si jen nerozumíme vzhledem ke kulturně-jazykové bariéře, možná každý chápeme pod některými slovy něco jiného. Mně může připadat, že se psychicky ukájíš pod některými spinovými příspěvky... :)
            Když jsi mi tvrdil, jak jsi někde u něčeho vůbec nereagoval a já ti napsal přepis, bylo ticho po pěšině. Měl by ses mi omluvit, ale je ticho po pěšině. Raději si budu číst tvoje příspěvky o fotbale než citace nějakých starých oplzlých historek, ve kterých si tak libuješ.
            Víš co, omluvu si nech a dál si mysli, jak jsi mi to vytmavil a natřel. Klidně s tím můžu žít, tuhle debatu s tebou pokládám za skončenou.

  8. Re: Milan Nitrianský: život a dílo

    Travinho     před 10 lety 19.08.2014 22:50 |  
    0 0

    Velmi hezky zpracované!

  9. Re: Milan Nitrianský: život a dílo

    vlk30 (přítel SN)     před 10 lety 19.08.2014 23:14 |  
    0 0

    Postrádám smysl toho článku, leda že by to byl serial na pokračování o dalších hráčích například o Latkovi .

    • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

      spino     před 10 lety 19.08.2014 23:38 |  
      0 0

      Mohu oprášit své staré články ze superslavie o Platilovi, Řebíčkovi a Držmíškovi, pokud máš zájem. :DDD

      • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

        Pepino44     před 10 lety 20.08.2014 09:03 |  
        0 0

        Díky,je Tě i takhle dost.

      • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

        honza_sl     před 10 lety 20.08.2014 09:26 |  
        0 0

        Chran nas Hospodin ode vseho zleho... A Tebe Spino, v Tvem vlastnim zajmu pro zmenu chran ruka Allahova, to udelat :-)

  10. Re: Milan Nitrianský: život a dílo

    JS (přítel SN)     před 10 lety 20.08.2014 00:07 |  
    0 0

    Podobné, i když bych dal přednost zkrácené verzi, články či popisy hráče by měly být na každé "hráčské kartě" na oficiálních stránkách. A ne jen ta ubohá tabulka pokaždé opakující: "Oblíbený nápoj - voda; oblíbené jídlo - těstoviny s kuřecím masem; fotbalový sen - pohár ČMFS se Slavií"!
    Na všech stránkách fotbalových klubů bývá krátké představení hráče, jeho fotbalová historie a přednosti. Jenom u nás se neustále dozvídáme, že mají všichni rádi vodu nebo jablečný džus, ale výpovědní hodnota je nulová. To už radši i podobný, i když ne tak sarkastický, článeček :)

    • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

      spino     před 10 lety 20.08.2014 00:13 |  
      0 0

      Na hokejových webech to takhle funguje a kluby si ty informace o hráčích většinou předávají. Proč to nefunguje i ve fotbale netuším. Možná to bude tím, že esports je v hokeji více etablován.

      • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

        honza_sl     před 10 lety 20.08.2014 09:29 |  
        0 0

        Neco na tom bude. Nemuze to byt taky v tom, ze fotbal je popularnejsi, nemusi tedy o fanouska - zakaznika tolik bojovat a tak na to kluby kaslou?

        • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

          spino     před 10 lety 20.08.2014 09:54 |  
          0 0

          Ne, to je právě naopak, hokej je zaběhnutější v esportsu, s fotbalem začali teprve nedávno, a proto některé věci nefungují. V hokeji má esports například databázi hráčů, kterou sdílí atd.

        • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

          Kornovo     před 10 lety 20.08.2014 12:30 |  
          0 0

          kdes na to prisel, ze je hokej popularnejsi? podivej se na navstevnost a navic na hokeji se neprerusuji zapasy kvuli nadavkam a neni tak zdiskreditovany korupci

          • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

            honza_sl     před 10 lety 20.08.2014 20:26 |  
            0 0

            Psal jsem, ze je popularnejsi fotbal, ne? :-)

  11. Re: Milan Nitrianský: život a dílo

    no-nick     před 10 lety 20.08.2014 00:53 |  
    0 0

    Nechapu volání fanoušků po smyslu. Neni to momentálně ani muj oblíbeny hráč, ale no a? Něčí je a je to stále nas hráč. Koho nezajímá, at nečte.

    • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

      slaviator     před 10 lety 20.08.2014 02:00 |  
      0 0

      Kdyby tu byl blahé paměti Jiří1 tak nařkne quelhara za zveřejnění článku a za to, že je to placené PR zaplacené Slavií :)))

      • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

        Sokrates55 (přítel SN)     před 10 lety 20.08.2014 06:58 |  
        0 0

        Dobré ráno Vám všem.
        Přečetl jsem si celý článek.
        Zapřemýšlel jsem o celém článku.
        Zhodnotil jsem celý článek.
        Pokud jsem vždy četl cokoli nazvané "Život a dílo", vždycky jsem četl o někom, kdo prožil celý život a bylo zhodnoceno jeho dílo. Chápu potřebu pana Kavky, proto jsem přistoupil k celému článku s porozuměním a i s mírou tolerance, která takovému článku přísluší.
        Pan Nitrianský si určitě nezaslouží, abychom ho nějak zesměšňovali a nebo mu upírali jeho fotbalové schopnosti. Jen se domnívám, že to zatím na žádné "ódy" není, a pokud je Milan Nitrianský alespoň trochu soudným člověkem, určitě si to vyhodnotí sám pro sebe a i pro nás ve všech souvislostech a tím, co ještě, zatím pořád na počátku díla, musí všechno udělat proto, aby byl opravdovou oporou Slávie.
        Každý z nás, ke všemu co je lidské, přistupuje s nějakou svou myšlenkou, teorií a svým pohledem na celou záležitost. Každý z nás si M. Nitrinského zařadil do toho "svého šuplíku".
        Quelhar udělal správně, že tento článek zveřejnil, je dobré vědět i jiné názory a postoje a smýšlení. To nám všem jen prospěje a nebudeme tak žít, jako kdysi číňané za velkou zdí.
        Sokrates55

        • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

          Edwardtheiron     před 10 lety 20.08.2014 07:27 |  
          0 0

          Pro mne je naprosto nepochopitelné, že něco takového se zde zveřejní. Ponechám stranou, že jde o "anonymní" příspěvek a minimálně obecná slušnost by měla zapovídat publikaci anonymů /byť ani já nepochybuji o tom, kdo je autorem/, důležitější je skutečnost, že ten "článek" zesměšňuje hráče klubu, k němuž se zde všichni hlásíme. Nikdo snad nemůže myslet vážně, že by tohle byl skutečně oslavný příspěvek. Chápu, že každý z nás má své oblíbence a mnozí potřebují i vykřičet do světa jména svých neoblíbenců /což už zase tolik nechápu/, ale krucinál, MY JSME SLAVIE a ať se vám to líbí, nebo ne, tak Milan Nitrianský je součástí Slavie! Nikdy se ke Slavii nezachoval špatně, tak si nezaslouží, aby se o něj otíral nějaký nýmand! Líbil by se vám podobný nesmysl, kdyby byl sepsán třeba o Františku Veselém? Už slyším ty hlasy, proč srovnávám legendárního fotbalistu s Nitrianským, tak hned odpovím, proč ne? I tehdy byli lidé, kteří Frantu neměli zrovna v oblibě, například kvůli jeho náchylnosti k pádům v šestnáctce. Přesto jsem přesvědčen, že kdyby někdo sepsal podobnou hovadinu o něm, strhne se tady obrovská bouře.
          Nerozumím lidem, kteří cítí neustálou potřebu někoho urážet a přitom jsou zbaběle ukryti za monitorem. Proto nemám rád Vocela, který si na slovutném webu Superslavia dovolil mimo jiné směrem k Nitrianskému ty nejhnusnější oplzlosti. Doufám, že se ničeho podobného nedočkám tady, i když tenhle nesmyslný článek vypadá, jako kdyby tyhle stránky chtěly nabrat stejný kurz. A je to o to horší, že to někomu přišlo zábavné.

          • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

            Eluin (přítel SN)     před 10 lety 20.08.2014 08:20 |  
            0 0

            Ten článek ale není anonymni. Oceňuji to, že se autor rozhodl publikovat pod svým občanským jménem.

          • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

            Gino     před 10 lety 20.08.2014 11:37 |  
            0 0

            Ty vole, Edwarde... ty vidíš tak rudě, že jsi to snad ani nečetl (viz. to "anonymní", jak ti tu už bylo naznačeno). Vychladni.

            • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

              Gino     před 10 lety 20.08.2014 11:39 |  
              0 0

              A ještě ti doplním - jsem asi debil (klidně to napíšu takhle, protože mě to nesere), ale já v tom zesměšňování nevidím :-) Naopak.

              • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

                no-nick     před 10 lety 20.08.2014 12:40 |  
                0 0

                Vidím to stejně.

  12. Re: Milan Nitrianský: život a dílo

    naplavnik     před 10 lety 20.08.2014 09:18 |  
    0 0

    No vidíte,a mně to přijde spíše jako chvalozpěv.Nic dehonestujiciho na uvedení svých preferencí u druhého pohlaví nevidím,s tím se lze občas setkat i v oficiálních periodikách,a tohle jsou fanouškovské stránky. Ale k věci.Statistiky zde uvedené jsou pozoruhodné,nicméně mám pocit,že selektivní,věřím,že další (hlavně ty obranné) by tak pozitivní byt nemusely.Jinak bych moc nechápal,proč už se Nitro neposunul třeba do nějakého průměrného týmu ve Francii. Závěrem,Milan fotbalista je,jen mně připadá,že se jeho potenciál nepodařilo u nás dostatečně rozvinout,což není zase tak s podivem,když si uvědomíme,do jakého chaosu vlastně přišel.Přál bych mu nějaký přestup za penězi do nějakého týmu jako Freiburg nebo podobného,kde by prostě dostal prostor růst.U nás to nějak ztrácí už smysl.

    • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

      Pepino44     před 10 lety 20.08.2014 11:14 |  
      0 0

      Tak já jsem si článek přečetl a vzal jsem jej na vědomí,žádné usnesení jsem k němu nepřijal (jak je nyní moderní v politice). Poněkud mne zaráží,že autor zůstal pouze u výčtu úspěchů MN,ale již se nevyjadřuje k jeho současné výkonnosti. Když přišel do Slávie,tak vypadal jako určitý příslib,byl dost rychlý,balon mu moc nepřekážel,i bojovnost byla. To však netrvalo dlouho,začal zápasy flinkat. Připadá mi,že zařazením do Ačka si splnil svůj cíl a přestal na sobě pracovat a šel s výkonem dolu. To snad musí uznat i autor článku a je tedy s podivem,když jej takto asi dobře zná,proč se k poklesu formy a jeho současné výkonnosti nevyjádřil. Je ve Slávii nespokojen? Má tak malý plat,že si myslí,že jeho výkon je odpovídající jeho platu a řídí se pořekadlem - za málo peněz málo muziky? Toto mi v tak obsáhlém eleborátu prostě chybí.

  13. Re: Milan Nitrianský: život a dílo

    leoneig     před 10 lety 20.08.2014 09:27 |  
    0 0

    Přečetl jsem si názory a ohlasy na článek a většině reakcí se musím smát.Článek,narozdil od Vašich nicku anonymní není,jméno Tomáš Kavka mluví za vše. Ale to někteří zřejmě v návalech emocí nechtějí vidět.
    Dále mě pobavilo to,jak to někteří berou vážně a jak je to dokáže naštvat,vyprovokovat a pobouřit.Myslím,že Tomáš krásně odhalil jednotlivé charaktery místních přispěvatelů a jestli nic,jiného,jen tohle je velmi obohacující output. Na závěr řeknu,že více či méně prudit a kritizovat něčí dílo umí každý,kdo je tak chytrý,nechť sám něco vytvoří,aby věděl,kolik casu to zabere,jakou praci to dá a jakej po tom sklidí potlesk od místních forever kritiků a prudičů.že bych se na to nevyprdnul ztrácet čas s takovými, Tomáši...

    • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

      pl3     před 10 lety 20.08.2014 10:04 |  
      0 0

      Někteří místí přispěvatelé mě nepřestávají fascinovat. Na článku nevidím nic závadného, naopak má slušnou stylistickou úroveň a obsahuje i řadu skutečností, které člověk běžně o našem (téměř) služebně nejstarším hráči neví. V několika pasážích se můžeme setkat s určitým odlehčením, ale žádnou "dehonestaci" nebo něco podobného bych za tím určitě nehledal a je to spíše ku prospěchu věci. A proč se tu článek objevil v tuto dobu a není třeba v rámci nějaké "série portrétů" o hráčích? Na tuto otázku odpovídá neanonymní autor hned v úvodu, takže stačí pozorně číst..:) Takže já autorovi článku děkuji za vynaloženou práci a zajímavé počtení.

  14. Re: Milan Nitrianský: život a dílo

    Heretic (přítel SN)     před 10 lety 20.08.2014 09:45 |  
    0 0

    Života bído, proč tě mám rád :-)))

    Že by okurková sezona začala později? Nejde mi o tento článek, ale o vaše komentáře. Jedni radí, co by se mělo či nemělo publikovat na SN (wtf?), druzí si ze článku dělají pochopitelnou legraci, někteří nechápou... A pak je tu jeden cizinec, který kecá prostě do všeho a Spinovi:-).

    • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

      klimi     před 10 lety 20.08.2014 10:09 |  
      0 0

      Tak tak, ještě bych zde udělal jakousi "zeď hanby" všech, kteří se zde nedávno připojili do diskuze o sexuální orientaci, aby se vidělo, kdo nemá nárok do čehokoliv kecat... :)))

    • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

      Barra     před 10 lety 20.08.2014 10:48 |  
      0 0

      Promin Hereticu, ze jsem tady napsal svuj nazor, stejne jako rada dalsich uzivatelu. Netusil jsem, ze SN jsou vyhrazene pro fandy Slavii, kteri jsou az na deset generaci nazpet Cesi jako poleno.

      Misto abys, a s dovolenim si zapujcim tve slovo "kecal" o tom, ze se poustim do Spina, mohl by ses snad napred podivat na jake prispevky Spina reaguji. Na ty, kde pouziva nacistickou terminologii, kde hrube urazi jak hrace tak vedeni klubu, nebo jako posledne kdyz tady rozvijel svoji teorii o
      levicacich a jejich orientaci. O fotbale zasadne se Spinem uz nedebatuji, a Spino vi proc. Jinak mi ukaz, kde jsem se choval hrube nebo sproste na adresu Spina. Nejsem si toho vedom, snazim se vzdy s ostatnimy zachazet tak, jak bych byl sam rad aby zachazeli se mnou. Zdravi te cizinec - fanda Slavii a zastance slusneho chovani, ktere podle me nejen k historii tohoto klubu pevne patri, ale i ted ma byt zaklad SKS.

      • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

        Heretic (přítel SN)     před 10 lety 20.08.2014 11:54 |  
        0 0

        Tahle tvoje odpověď je přesně to co mi zde vadí. Samé zbytečné věty a omluvy. Na závěr jakási deklarace a bití se v prsa. Mě prostě jen vadí, o čem se tu kolikrát bavíme(te). Méně je někdy více.

        Netušil jsem, co v tobě vyvolá popíchnutí slovem "cizinec". Nic z toho ,co si k tomu napsal, si nemyslím.

        • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

          Barra     před 10 lety 20.08.2014 13:26 |  
          0 0

          Tohle si ani nezaslouzi nejakou odpoved.

          • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

            Heretic (přítel SN)     před 10 lety 20.08.2014 13:48 |  
            0 0

            Přesto jsi si ten zbytečný komentář neodpustil. Als immer.

        • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

          spino     před 10 lety 20.08.2014 13:34 |  
          0 0

          "Tahle tvoje odpověď je přesně to co mi zde vadí. Samé zbytečné věty a omluvy. Na závěr jakási deklarace a bití se v prsa."

          Souhlasím.

        • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

          pl3     před 10 lety 20.08.2014 13:54 |  
          0 0

          Takhle to ale bohužel chodí de facto na všech diskuzních fórech (proto jsou taky SN jediné, co sleduji), a jen protože se tu mezi sebou bavíme slávisté a (povětšinou) o Slavii bohužel neznamená, že to bude jiné..

          • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

            Heretic (přítel SN)     před 10 lety 20.08.2014 14:46 |  
            0 0

            Dříve to bylo jiné? Já bych řekl, že ano.

            • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

              pl3     před 10 lety 20.08.2014 14:58 |  
              0 0

              No do doby, než se zavedla povinná registrace přispěvatelů, určitě nebylo :-) Ale jinak souhlasim, poslední dobou je úroveň diskuze hodně okurková, i když už začala sezona, ale ono je to těžké, když si lidi neuvědomují, že např. jediná možnost, jak odtud spina dostat (a nepochybně tak zvýšit kvalitu diskuze), je naprostá ignorace jeho přispěvků, a ne snaha ho vychovávat, přesvědčovat nebo mu nadávat, to je akorát voda na jeho mlýn, protože on potřebuje pozornost za každou cenu

      • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

        spino     před 10 lety 20.08.2014 12:00 |  
        0 0

        Kdy už pochopíte, že jsem tady jmenoval určitý aspekt jedné historické osoby, který jsem srovnával se současným funkcionářem - lhaní. Nic víc jsem v tom neviděl (navíc ten příměr nevznikl od mě, ale to je jedno). Dělá se to běžně, kde kdo přirovnává někoho k historickým osobnostem na základě jednoho jediného aspektu (alkoholismus, paranoia, dobyvačnost, egoismus atd.).

        Připomínáte mi Stevena Spielberga, který kvůli výroku jedné herečky o Hitlerovi nechal dosti poškodit film, který produkoval.

        • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

          Barra     před 10 lety 20.08.2014 14:47 |  
          0 0

          Spino, mas velmi kratkou a selektivni pamet. Tvoje vyroky o Seterlem a porovnani s G. jsou jen maly kousek, ktery zapada do puzzle tvych vyroku s pouzitim jinych symbolu.

          • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

            spino     před 10 lety 20.08.2014 14:56 |  
            0 0

            Tou poslední větou chcete naznačit, že jsem nácek?

    • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

      martyni (přítel SN)     před 10 lety 20.08.2014 10:52 |  
      0 0

      Nezlob se, ale ty ses svym komentarem taky moc nevytahl a narazka na "cizince" je jedna z nejtrapnejsich veci, co jsem tu kdy cetl.

      • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

        Heretic (přítel SN)     před 10 lety 20.08.2014 11:42 |  
        0 0

        Tak to jsem se vytáhl docela dost při té obrovské konkurenci.

        • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

          Pepino44     před 10 lety 20.08.2014 12:31 |  
          0 0

          Pokud by jsi na to nereagoval,bylo by to moudřejší,ono do někoho se navážet,že není čech není to pravé ořechové. Já jsem rád,že Barra je zdejší přispěvovatel a jsem rád,že i v cizině má Slávia své fandy. Vím,že někomu může vadit Barrovo časté poukazování na to jak je to tam u nich,ale ani takové srovnání není na škodu. Takže Barro,nenech se otrávit,věřím,že valné většině zde na webu Tvoje příspěvky nevadí.

          • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

            martyni (přítel SN)     před 10 lety 20.08.2014 12:49 |  
            0 0

            Obecne tohle je klasicka xenofobni podpasovka, oznacit druheho, ze je "cizinec", tedy "jinej", at uz nemec, holandan nebo treba cikan, proste neni nas a to je argument, proc necemu nerozumi nebo proc se vuci nemu vymezit.

            • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

              edenian     před 10 lety 20.08.2014 13:50 |  
              0 0

              Moc se do toho nechci michat, ale za vetou o cizinci byl smajlik. Tak snad jen tolik.

              • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

                Heretic (přítel SN)     před 10 lety 20.08.2014 14:14 |  
                0 0

                Tak,tak

              • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

                Pepino44     před 10 lety 20.08.2014 16:15 |  
                0 0

                Tak nevím,buď mi počítač špatně ukazuje,nebo špatně vidím,nebo považuješ spina za smajlíka ,já tam tedy nic nevidím." A pak je tu jeden cizinec, který kecá prostě do všeho a Spinovi:-). "

                • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

                  Heretic (přítel SN)     před 10 lety 20.08.2014 16:28 |  
                  0 0

                  Celý příspěvek byla jedna velká nadsázka(i když kritická). Ze slova cizinec jsem nakonec obviněn z národnostní nesnášenlivosti, ale aby si někdo všiml Fráni Šrámka v úvodu, to ne.. :-)

                  • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

                    edenian     před 10 lety 20.08.2014 16:54 |  
                    0 0

                    Ale jo :-) Ale nejak se mi nezdalo vhodne rozsirit tema teto diskuse o poesii. I kdyz uz jsme se tu jednou zasekli u Gellnera a bylo to prima zjisteni / teda pro mne /.

                    • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

                      Heretic (přítel SN)     před 10 lety 20.08.2014 17:08 |  
                      0 0

                      To si pamatuji, to byla chvíle kdy jsem si říkal, jak pravdivé je to staré pravidlo, že inteligence fandí Slavii. Ono vlákno mě velmi potěšilo.

                  • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

                    Pepino44     před 10 lety 20.08.2014 17:57 |  
                    0 0

                    Tak například já jsem to slovo "cizinec" nebral až tak xenofobně,pouze jsem se zastal Barra,protože i když je z Belgie,tak je náš,protože je SLÁVISTA a když fandí Slávii,tak nemůže být cizincem (alespoň ne na našem webu).

            • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

              Heretic (přítel SN)     před 10 lety 20.08.2014 14:14 |  
              0 0

              Do tohohle se nehodlám pouštět, takže jen poznámka na okraj: Xenofobie není nic sprostého či nezákonného. Obecně strach z neznámého je to nejpřirozenější.

  15. Re: Milan Nitrianský: život a dílo

    birkin     před 10 lety 20.08.2014 09:46 |  
    0 0

    ja tedy na clanku nevidim nic zesmesnujiciho, naopak minimalne v urcitych castech "nuti" ctenare se na MN podivat z trochu jineho pohledu nez je zdejsi mainstream, kdy MN patri k nejkritizovanejsim hracum... nektere pasaze je dle meho nazoru nutne vnimat jako nadsazku a snahu o odlehceni...

    • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

      martyni (přítel SN)     před 10 lety 20.08.2014 10:35 |  
      0 0

      Tezko se chape, co tim autor myslel. Podle titulku jsem si rikal, ze to bude zesmesnujici clanek. Obsah prekvapive je spis popisny, coz se tak nejak neslucuje s tim pritroublym titulkem a obcasnymi narazkami na brunetky apod. Takze kdo vi.

      • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

        Kara (přítel SN)     před 10 lety 20.08.2014 10:37 |  
        0 0

        Však jsme také na fóru fans, kde jsou ty literární útvary přece jen poněkud rozmělněné. :) Je to popisné a sem tam protkané určitou dávkou ironie, která imho paroduje bulvární styl, kterým se často v některých sportovních médiích píše.

        • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

          martyni (přítel SN)     před 10 lety 20.08.2014 10:45 |  
          0 0

          A ja bych vlastne rekl, ze ty literarni utvary zvlast v podani clenu redakce maji uroven daleko lepsi nez je uroven rady sportovnich medii. Skoro mi prijde skoda zverejnovat takovou potrhlost, i kdyz nepochybne zplodit neco takoveho, to muselo dat praci..:).

          • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

            Kara (přítel SN)     před 10 lety 20.08.2014 10:53 |  
            0 0

            Já jsem ani nijak neimplikovala, že by zdejší články neměly úroveň, naopak! :) spíš jsem chtěla naznačit, že není třeba tolik řešit, zda je to komentář, zpráva, nějaké hodnocení a podobně

            • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

              martyni (přítel SN)     před 10 lety 20.08.2014 11:00 |  
              0 0

              Jasne, jak by rekl klasik, "kniha zidovskych anekdot to neni a bedekr to taky neni" :). Chapu, ze jsi tim nemela namysli, ze zdejsi clanky nemaji uroven. Spis jsem narazel na to, ze vzhledem k obecne dobre urovni clanku mi tohle prijde jako podivnost, ale konecne je to na redakci, co chce tady zverejnit..

              • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

                Kara (přítel SN)     před 10 lety 20.08.2014 11:02 |  
                0 0

                Tak zase proč ne - bezpochyby je to oživení :) já jsem ten text vnímala tak, jak jsem to popsala výše a docela mě to pobavilo

                • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

                  Barra     před 10 lety 20.08.2014 11:29 |  
                  0 0

                  Zdravim Karo a Martiny. Jestli se muzu pridat - prvni prispevek autora, ktery tady vysel pred cca 2 mesici s titulem 'Hodnoceni Slavistu' (nebo tak nejak, pisu z hlavy) mi prichazel vtipny, mel lehce ironicky podton, byl fajn. U vcerejsi clanku jsem mel spis pocit, ze autor nekde az prehnane byl sarkasticky. Na musku byl vybran hrac, ktery to tady na webu nejvice schytava a o kterym se psalo dost. Mozna ze prece neni misto beka pro neho idealni. Ze umi pripravovat sance je dostatecne zname, ze braneni je horsi, take. Libila se mi reakce Latky, kdyz Nitrianskeho po brance kde neubranil soupere proti Baniku (jestli se nemylim) ho pohladil za vlasy, misto vycitek a kriceni. Ze ve fotbale jde strasne moc o psychiku hrace, je znama vec. Proc Milan Skoda, kteremu vetsina tady nikdy nemohla prijit na jmeno, ted exceluje? Beranek od zacatku pripravy opakovane a verejne prohlasil, ze Skoda patri do utoku, ze ho presvedcil na treninku, ze je jeho utocnik. To potrebuje hrac - duveru jak trenera, tak publika. A obe branky, ktere Skoda dal hlavou, jsou Perle s velkym P. Jak ta proti Slovacku z nemozneho uhlu, tak jeho deviace strely Baeze proti Baniku. To ukaze ale jen hrac, ktery je v psychicke pohode. A to mi chybi u Nitrianskeho. Stejne jak Skodu, tak Nitrianskeho, Juhara a spol posilala cast Slavistu do divize. Skoda s Berankem ukazali, ze nepravem, a drzim palce, aby se tak take podarilo Nitrianskemu.

                  • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

                    Navyseals     před 10 lety 20.08.2014 11:33 |  
                    0 0

                    Hlavně Krajčík byl to samý, ten taky uměl hořet jak papír od sekaný, jenže v tu dobu jsme hráli zápasy tak, že tři obránci stačili a Krajčík hrál v podstatě falešný křídlo, Nitrianský nemá vyloženě slabou stránku kromě bránění. To, že je to lempl, je věc jiná.

                  • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

                    martyni (přítel SN)     před 10 lety 20.08.2014 11:54 |  
                    0 0

                    Souhlasim, zesmesnovat nase hrace bychom tu nemeli. Jina vec je, ze z toho clanku neni jasny, co vlastne chtel autor rict, takze mu to nechci podsouvat.

                  • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

                    Kara (přítel SN)     před 10 lety 20.08.2014 11:58 |  
                    0 0

                    Ahoj Barro, myslím, že hranice mezi ironií a sarkasmem je spíš otázkou vnímání, i když chápu, že to někomu může přijít přes čáru. Na druhou stranu já tam fakticky nic moc dehonestujícího nevidím. A protože nepatřím mezi ty, kdo by si na hráče nějak systematicky zasedl, pak tohle hodnocení není jinak ovlivněno biasem ve vnímání daného hráče.

                  • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

                    slaviator     před 10 lety 20.08.2014 12:19 |  
                    0 0

                    ten článek před 2 měsíci, nejspíše, nepsal stejný autor jako nyní...

                    • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

                      quelhar (admin)     před 10 lety 20.08.2014 12:20 |  
                      0 0

                      Psal

  16. Re: Milan Nitrianský: život a dílo

    vyseptala_analni_sbijecka     před 10 lety 20.08.2014 11:23 |  
    0 0

    nedělejme z toho článku drama. já z něj nedal ani první dva odstavce a tím to pro mě končí. tečka.

  17. Re: Milan Nitrianský: život a dílo

    Viking     před 10 lety 20.08.2014 11:44 |  
    0 0

    Šlo to napsat stručněji - hráč druholigových kvalit za deset mega, kterému je to navíc jedno, jak hraje.

  18. Re: Milan Nitrianský: život a dílo

    quelhar (admin)     před 10 lety 20.08.2014 12:23 |  
    0 0

    Mno, tak zkusime zavest diskuzi na nejake jine tema. Treba na to, ze tym U15, ktery vede uz temer devet mesicu pan trener Kohoutek, vstoupil do sezony porazkami v Budejovicich 0:4 a se Spartou 0:3. Jsem si vedom, ze mladez nelze hodnotit vyhradne podle vysledku a protoze nemam zadne jine informace o hracich a hernim projevu tohoto tymu, tak je mozna nefer o tom vubec vest diskuzi, ale prilis se mi nepozdava, ze se tym pod novym trenerem zrejme vysledkove nemuze merit s Budejovicemi a Spartou...

    • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

      Kornovo     před 10 lety 20.08.2014 12:40 |  
      0 0

      konecne, uz mam tech sracek co se pisou vyse celkem dost. 15 nevim, ale ma nekdo povedomost o tom co se delo pri utkani 17 s pribrami? to byl tak otresny vykon, ze se za to museli omlouvat? kazdopadne mi prijde supr, kdyz se hraci omlouvaji za trapne vykony, pokud se to nauci uz v 17, tim lip

    • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

      Kara (přítel SN)     před 10 lety 20.08.2014 12:55 |  
      0 0

      Sice jsem v tom věku nehrála fotbal, ale jiný kolektivní sport a mám pocit, že je tahle kategorie ještě víc riziková z hlediska vlivu psychiky, než jin kategorie. Tak to možná trenér vzal za špatný konec?

      • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

        Thorklaer (přítel SN)     před 10 lety 20.08.2014 13:36 |  
        0 0

        ostatně stačí se podívat na působení "trenéra" Hyského v SKS.

    • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

      slamacek (přítel SN)     před 10 lety 20.08.2014 12:59 |  
      0 0

      to je zajimava otazka. nevidel jsem ani jeden zapas mladeze, jen nasi 19 a tam jsem byl hodne nemile prekvapen urovni jednotlivych hracu.
      jak to je u tehle mladych nevim, kazdopadne mi vadi to vseobecne silenstvi z toho, ze mladez neni prvni v republice. ono to vubec nic nerika o tom, jak sikovni tam hrajou kluci a jakou maji dal perspektivu.
      olomouc, plzen i pribram vyrabi dost dobrych mladych hracu a ligu nevedou, kolikrat hraji jen stred, nebo lepsi pulku tabulky.

      mne by vic zajimalo k jakym pohybum v kadrech doslo po zmenach na trenerskych postech a jak ti hraci co odesli jak si vedou.

      • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

        Viking     před 10 lety 20.08.2014 13:59 |  
        0 0

        Raději hrát s juniorkou a dorosty uprostřed tabulky a jednou ročně vyprodukovat špičkového hráče, než mít kádr sice nadprůměrných, nicméně na ligu nedostatečných hráčů končících v ČFL nebo divizi.

        • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

          slaviator     před 10 lety 20.08.2014 15:23 |  
          0 0

          Tak nejlepší je, když z každého ročníku se alespoň 5 hráčů dostane do profi soutěží (I., II. liga) a 2 do A týmu Slavie. To ale neznamená, že ostatní by byli horší hráči - někdo má smůlu na zranění, někdo to neustojí psychicky, někdo dá přednost vzdělání (byť jsou hráči, kteří vystudujou při profi fotbale vysokou školu, napadá mě třeba Jan Vojáček, odchovanec Sigmy Olomouc, který ve 2006/2007 už jako dovystudovaný MUDr. odchytal za Sigmu 16 prvoligových zápasů :-) ), ale tak to prostě chodí

          • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

            slaviator     před 10 lety 20.08.2014 15:23 |  
            0 0

            *tak jich odchytal dokonce 18, nikoli "jenom" 16...

    • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

      Kornovo     před 10 lety 20.08.2014 14:56 |  
      0 0

      to je drsne. 6 prispevku tu je o mladych hracich slavie a dalsich 90 o hovnech nebo tom tomasove clanku. zruste to :)

      • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

        Kara (přítel SN)     před 10 lety 20.08.2014 14:57 |  
        0 0

        To bude tím, že áčko podrobně sleduje víc lidí, než mládežnické kategorie. Snad mimo nějaké U18/19 nebo juniorky.

        • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

          Barlblog     před 10 lety 20.08.2014 15:25 |  
          0 0

          Tak ono je to samozřejmé i z hlediska času soutěží. Nicméně zatím se není o čem bavit. V případě mládežnického fotbalu nejsou výsledky důležité. Pohoda v týmu, zábava pro kluky a samozřejmě i holky. :-) Sport by měla být v mládeži zábava, pak se ukáže i talent a mnohem lépe se pracuje i na fyzičce, odolnosti, výbušnosti a dalších fyzických aspektech. Tlak na výsledek tu nemá co dělat.

          Nedokážu posoudit kvalitu práce v U15, nemám žádné inside info.

        • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

          Kornovo     před 10 lety 20.08.2014 15:33 |  
          0 0

          ja tim rozumim, ja jsem ty mlade taky v zivote nevidel hrat. ale tech 90 prispevku na ktere narazim taky nejsou o fotbale :) nebo tobe se zda, ze jo?

          • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

            Kara (přítel SN)     před 10 lety 20.08.2014 16:04 |  
            0 0

            Přiznám se, že jsem je nečetla všechny, protože do místních ad hominem půtek nad článkem, který není takové issue, jak se někteří tváří, se mi pouštět nechce ;)

          • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

            martyni (přítel SN)     před 10 lety 20.08.2014 16:43 |  
            0 0

            dobre, muzem se jeste bavit o tom, jakou uroven maji prispevky, ktere kritizuji uroven prispevku, ktere kritizuji uroven clanku..:)))

            • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

              Kara (přítel SN)     před 10 lety 20.08.2014 17:30 |  
              0 0

              Metadiskuse hell yeah ;)))

            • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

              Eluin (přítel SN)     před 10 lety 20.08.2014 21:36 |  
              0 0

              Had se kousl do svého ocasu :).

  19. Re: Milan Nitrianský: život a dílo

    lassiter     před 10 lety 20.08.2014 16:42 |  
    0 0

    Ten pan Procházka se za nás tedy bije [fotbal.hattrick.cz] velmi neúnavně... :-)

    • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

      Kara (přítel SN)     před 10 lety 20.08.2014 17:35 |  
      0 0

      Jj, jeho články, i když nejsou zrovna o Slavii a dvojím standardu, jsou velice přesné a přitom kultivované

      • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

        Dobi     před 10 lety 20.08.2014 18:19 |  
        0 0

        Pánové Procházka a Hrabě kráčejí už léta věrně českou sportovní žurnalistikou jako strážci sportovní čistoty, objektivity a fundovanosti. Oba jsem měl možnost poznat a setkávat se s nimi i dnes! Takže se nedivím, že jsou i tady vysoce oceňováni. Jak se říkávalo: Nechť Vaše pero i nadále píše tím správným písmem - převedeno do dneška - věřme, že i nadále se nebude klávesnice Vašich compů nikdy červenat a - VYDRŽAŤ! A dík za vše dosud napsané. A co na to Feltové, Čapkové, Koštuříci a Koneční???

        • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

          jandam93     před 10 lety 21.08.2014 00:40 |  
          0 0

          Já se občas za pana Procházku stydím, někdy je to až moc vidět, že je slávista. Skoro vždy vidí jen chyby proti Slavii a ne naopak. A pan Hrabě mi někdy přijde celkem mimo a mam pocit, že se zde do něj nedávno pár lidí obouvalo.
          A co si budem povídat, letos nám rozhodčí nějak neškodí, myslim že je to pade na pade, občas pomohou Slavii, občas soupeři.

    • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

      Travinho     před 10 lety 20.08.2014 19:34 |  
      0 0

      Bohužel komentář o Slovácku je ovšem absolutně mimo mísu. Co jíného by chtěl pan Procházka udělit hráči, který úmyslně umístí míč do brány rukou, než druhou žlutou?

  20. Re: Milan Nitrianský: život a dílo

    Fuglsang     před 10 lety 20.08.2014 16:57 |  
    0 0

    Zdravím, jsem autor tohoto článku. Do diskuzí na SN skoro vůbec nepříspívám (stačí mi je občas číst), takže tento nick asi nikomu nic neřekne. Teď ale cítím povinnost se vyjádřit. Někdo si všiml, že to není můj první článek na SN ( http://www.slavistickenoviny.cz/clanek/7437-hodnoceni-slavistu-v-sezone-2013-14). První můj článek byl určitá nadsázka, tento je ale míněn vážně. Nemá to být zesměšňování Milana. Kdo mě zná, tak ví, že jsem jeho fanoušek a zastánce. Takže ještě jednou, není to žádné zesměšnování a ani nic podobného. Ano, ten název je možná trochu recesistický, ale samotný článek má ve Wordu 5 stránek, je to vlastně popis celé dosavadní kariéry MN, takže mi to přišlo jako lepší název než prosté "MN: profil hráče". Objevily se i příspěvky, zda tu teď něco podobného bude o každém hráči. Já momentálně nemám potřebu něco o dalších hráčích Slavie psát. Naopak bych byl rád (a to myslím zcela bez ironie), kdyby třeba někdo něco napsal o svém oblíbeném hráči, ať pak můžeme porovnávat. Článek jsou vlastně jenom statistiky doplněné citacemi a mezi to jsem vložil zajímavosti, které o sobě buď Milan sám prohlásil do novin, nebo je o něm nějaký novinář napsal. Nepíši žádné spekulace ani nic na základě nepodložené informace z diskuze. Také v článku nijak něhodnotím hru MN. Přijde mi to jako něco tak subjektivního, že jsem se rozhodl to do článku nedávat. Bylo by to na dalších 5 áčtyřek. Rozbor toho, jestli ten a ten centr měl být prudčí a delší, nebo naopak kratší a s větším obloučkem - do toho jsem se fakt pouštět nechtěl. A chtěl bych říct to, že i jako Milanův fanoušek vidím, že momentálně nehraje v kdovíjaké formě. Ale tak to prostě je, jednou je hráč dole a jednou zase nahoře. Mimochodem v dnešním věku Jana Mikuly už měl Milan skoro 60 zápasů v 1. lize, dal 6 gólů a na další 4 nahrál. Mikula ještě v životě v 1. lize gól nevstřelil ani na žádný nenahrál. Znamená to, že je MN bůh? Že je Mikula špatnej? Neznamená to vůbec nic, každý si z toho vezme jen to svoje. Tak jako z tohoto článku, který opravdu nebyl psán s žádným skrytým významem. Je to prosté shrnutí dosavadní kariéry jednoho hráče. T. K.

    • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

      Gino     před 10 lety 20.08.2014 17:07 |  
      0 0

      Až je mi ouzko z toho, že jsme to dopracovali až tam, kdy nám tu autor článku cítí povinnost obhájit proč ho napsal a proč ho napsal tak jak ho napsal. Doufám, že se kritici chytí za nos a zamyslí...

    • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

      tantalos     před 10 lety 20.08.2014 17:30 |  
      0 0

      1. Pokud jde o obsah - dočetl jsem se v něm dost věcí, které jsem o MN nevěděl. Už proto je článek jedním z nejzajímavějších, které jsem v SN v poslední době četl.
      2. Pokud jde o formu, chvílemi není jasné, zda si autor ze čtenáře nedělá poněkud srandu. Hloupým to může vadit, chytrý se v tom rozebere.
      3. Průser je opravdu v tom, že nechuť až nenávist některých pisatelů, kteří ještě nedávno podobně plivali na Škodu, převládá u nich nad zdravým rozumem.
      4. Děkuji za článek, byl jistě velmi zajímavý.

      • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

        podol (přítel SN)     před 10 lety 20.08.2014 17:47 |  
        0 0

        Připojuji se. Ne že bych neměl občas výhrady k výkonu MN, ale je to
        kmenový hráč Slavie, článek shrnuje jeho kariéru a nejlepší odpověď
        bude jeho zlepšený výkon, třeba hned proti Plzni. Jinak se zde rozebírala politika, jiné sporty, gayové..... a tento se na SN věnuje
        hráči Slavie. MN držím palce.
        Podol

        • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

          Dobi     před 10 lety 20.08.2014 18:11 |  
          0 0

          Přátelé, ono je to těžké. Aspoň pro mne. Důvěru ztratíš za hodinu, navrací se Ti týdny. Ani já jsem se párkrát kritice Nitrianského nevyhnul. Proto beru tento článek jako doplnění informací, který by si mohl a měl každý zvážit. Příjemně mě překvapilo, že pochází z inteligentní rodiny, Prachatice, byť Severočech, mám velmi rád. S nebohými rodiči jsem tam mj. strávil krásné letní chvíle v roce 1966, na Kandlově mlýně, dnes zničeném. "Véďa" byl velký slávista, byl to bývalý majitel, ale nechali ho tam... Až asi "pravdoláskaři", nevím... Celý život jsem byl informatikem, tedy mj. i vyhodnocovatelem informací, kterých není nikdy dos... Možná, že článek je (i na mne, také užvaněného) až dlouhý a uniknou důležité informace... Každopádně děkuji a budu držet Milanovi i Berymu, aby se naplnily ty nejsvětlejší představy... Jak Nitrymu pomoci? Na to by měli být jiní! Já jej přestávám (na čas)zatracovat. I díky tomuto článku!

        • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

          Dobi     před 10 lety 20.08.2014 18:12 |  
          0 0

          Přátelé, ono je to těžké. Aspoň pro mne. Důvěru ztratíš za hodinu, navrací se Ti týdny. Ani já jsem se párkrát kritice Nitrianského nevyhnul. Proto beru tento článek jako doplnění informací, který by si mohl a měl každý zvážit. Příjemně mě překvapilo, že pochází z inteligentní rodiny, Prachatice, byť Severočech, mám velmi rád. S nebohými rodiči jsem tam mj. strávil krásné letní chvíle v roce 1966, na Kandlově mlýně, dnes zničeném. "Véďa" byl velký slávista, byl to bývalý majitel, ale nechali ho tam... Až asi "pravdoláskaři", nevím... Celý život jsem byl informatikem, tedy mj. i vyhodnocovatelem informací, kterých není nikdy dos... Možná, že článek je (i na mne, také užvaněného) až dlouhý a uniknou důležité informace... Každopádně děkuji a budu držet Milanovi i Berymu, aby se naplnily ty nejsvětlejší představy... Jak Nitrymu pomoci? Na to by měli být jiní! Já jej přestávám (na čas)zatracovat. I díky tomuto článku!

          Zablbnul mi notebook, pokud posílám ještě 1x, omlouvám se! Ale lépe, něž kdyby se mi to smazalo!

          • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

            bongor     před 10 lety 20.08.2014 22:29 |  
            0 0

            a dneska Prachatice vyprášily Duklu 3-1.

    • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

      Karlsson (přítel SN)     před 10 lety 20.08.2014 18:17 |  
      0 0

      Díky za článek!

    • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

      edenian     před 10 lety 20.08.2014 18:57 |  
      0 0

      Poslys, fuglsangu, jestli ten celej humbuk / myslim ten uhel pohledu Edwarda a nasledny spor o to, vo co jako jde / nevznikl proto, ze ta forma moc neodpovida tomu, co tvrdis ze jsi napsal. Neda se nic delat, opravdu rozpor mezi literarni formou a tim co chces rici tady proste je. Proto nekteri nerozumi a nakonec se tady hadaj. Ja jsem po precteni vahal, jestli jde o rafinovanou ironii nebo amatersky elaborat s nezvladnutou stylistickou ambici. Ale kazdopadne jsem byl zarazen tim, jak vedle sebe stavis statistiky / a delas z toho zavery/ z ruznych soutezi. Tomu nerozumim, protoze jde o statistiky osobni, nikoli pomerny pocet divaku apod. No asi bych mohl napsat peclivejsi argumenty ale pisu na iPhonu " na poli " tak to necham plavat, snad jsem se vyjadril srozumitelne. Ctenari proste nevi na cem jsou a to autor bud zamysli umyslne, nebo se mu to nepovedlo. Necitim se na to te nejak skolit, asi jsem rozumel i komentu Sokrata, taky asi nechtel vic psat, ani ja jsem do toho nesel, ale kdyz jsi se vyjdaril tak snad ti muj feedback k necemu bude.

      • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

        Fuglsang     před 10 lety 20.08.2014 19:39 |  
        0 0

        Díky na názor. Máš pravdu v tom, že to porovnávání Messiho s Ronaldem a spol. s Milanem může vyznívat divně. A někdo to může chápat jako ironii, já mu to neberu. Nechtěl jsem celý elaborát psát ohromně vážně. Chtěl jsem prostě poukázat na fakt, že MN v týmu, který byl celou sezónu pomalu na sestup, dokázal z pozice obránce nahrát na 8 gólů, když navíc odehrál jen 23 zápasů. Ano, lehká nadsázka tam je, ale mrzí mě, že se to hned bere jako zesměšňování MN.

        • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

          edenian     před 10 lety 20.08.2014 20:05 |  
          0 0

          Jeste ale musim rici, ze me to bavilo zkoumat, jak to je s tou formou atd. protoze mam rad literaturu. Fakt jsem nevedel. Ja jsem docela rad, ze jsi se ozval. Take mne ale zaujaly ruzne reakce nekterych diskuteru, uz to tu padlo, nekteri mne " prekvapili". No ale to je nakonec take puvab tveho clanku. Proste provokace jako strategie. ne to si uz delam srandu, este se toho nekdo chyti :-) Tak zatim cao.

    • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

      vavicek     před 10 lety 20.08.2014 19:08 |  
      0 0

      Pokud si člověk přečte tvoje příspěvky, tak je zjevné, že Nitranský není tvůj oblíbený hráč. Možná tak "oblíbený" v tom smyslu, že si z něho rád děláš legraci. To je naprosto zjevné. Ostatně i členové redakce tě označili v minulosti za "trolla". Z toho důvodů je nepochopitelné, že ti to otiskli. I když antipatie k Nitranskému jsou v redakci velké. Ostatně není to tak dávno, kdy si otevřeně vymýšleli jeho údajné prohřešky.

      • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

        Fuglsang     před 10 lety 20.08.2014 19:44 |  
        0 0

        Nevím o tom, že by mě někdo z redakce v souvislosti se Slavií označil na trolla. Rozhodně jsem nikoho nenutil to vydat.

        • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

          no-nick     před 10 lety 21.08.2014 07:48 |  
          0 0

          Vavicka nemůžeš brát vazne, jeho příspěvky jsou pravidelně mimo. Naštěstí je nepravidelným prispevatelem:)

          Ja dekuju za článek, mne se líbil uz původně a humbuk kolem nej jsem nechápal.

      • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

        subHuman     před 10 lety 20.08.2014 19:51 |  
        0 0

        Prestan lhat!!!

      • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

        edenian     před 10 lety 20.08.2014 20:15 |  
        0 0

        Vavicku, lecos pod timhle clankem je vostry, ale o co jde tobe, to fakt nevim.

      • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

        Steve2924 (přítel SN)     před 10 lety 20.08.2014 20:39 |  
        0 0

        Hele šéfe, když už si chceš vymýšlet tak si vymýšlej o něčem co se nedá lehce ověřit. Krom tohodle článku je tu poslední rekace tohoto uživatele z července 2013 další někdy z dubna 2013 a ani v jedné se o Nitranského nijak neotírá. A už vůbec nechápu jak někoho kdo tu má pár příspěvků do roka můžeš označit za trola... já vím, že jsi trošku jednoduší, že ale až takhle to jsem netušil..

    • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

      Barra     před 10 lety 20.08.2014 23:33 |  
      0 0

      Dobry vecer, Fuglsangu. Vzhledem k tomu, ze jsem byl jeden z tech, kteri meli pocit, ze vas clanek zesmesnoval Milana Nitrianskeho, si dovolim jeste kratce reagovat. Zaprve vam dekuji, ze jste k vasemu clanku jeste vratil a nastinil jste, jaky umysl jste mel pri psani.

      Musim se priznat, ze jsem z clanku bez tohoto dodatku nepochopil, ze jste, jak rikate, fanda a zastance Milana Nitrianskeho. Rikate, ze vas clanek ohledne hodnoceni Slavistu byl myslen v nadsazce, ze ale tento byl myslen vazne. Dnes jsem tady vas prvni clanek chvalil, libil se mi vas popich, ironie, psal jsem ze byl fajn. Z clanku o Milanovi jsem ale nepochopil, ze byl minen vazne, jak rikate. Zdal se mi naopak celkem sarkasticky. Mozna to bude dane tim, ze cestina neni moje materstina a ze mi tedy nekt nuance unikly, anebo mozna tim, ze jak tady dnes jeden kolega Slavista rika, ze jsou hloupi a chytri Slaviste, kteri pochopi (sic).
      Budis, hlasim se tedy mezi ty hloupe.

      Celkem se ale divim, ze vas clanek tady vyvolal takove reakce, a tim ani nemam na mysli reakci na vas clanek, spis rozpor mezi ctenari.

      • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

        martyni (přítel SN)     před 10 lety 21.08.2014 10:47 |  
        0 0

        Ja se tedy k tem hloupym taky pridavam, zvlast kdyz je cestina mym materskym jazykem:). Ale na nasi obranu musim rict, ze obecne mi tu prijde vuci milanovi trochu hystericka atmosfera, v jejim kontextu kdyz pak prijde clanek MN: Zivot a dilo, zni to jako dalsi z rady vysmechu. Ale jsem rad, ze to autor tak nemyslel.

      • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

        Fuglsang     před 10 lety 21.08.2014 19:35 |  
        0 0

        Nechtěl jsem mít ten článek 100% vážný a seriózní a chtěl jsem tam dát i něco na odlehčení. Říkal jsem si, že by tak dlouhý a vážný článek nikdo nepřečetl (nedočetl). Bohužel je u MN ta hranice zřejmě tak tenká, že to bylo pochopeno jinak. Co měla být zajímavost na odlehčení bylo pochopeno jako vysmívání. Určitě to beru jako ponaučení a jsem rád za každou připomínku.

        • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

          Barra     před 10 lety 21.08.2014 21:44 |  
          0 0

          Dobry vecer, Fuglsangu. Nemyslim is, ze nusis neco zmenit na stylu, jak pises. Jak jsem vcera poznamenal, tve predchozi hodnoceni Slavistu bylo skvele, vtipne, byla tam spravna porce ironie. Ze jsem nepochopil ze jsi, co se tyka Milana N, jeho velky fanda, je muj problem. Kdyz si v prvni vete vysvetloval po jeho jmeno znamena, dostal jsem pocit ze MN opet ma slouzit jako fackovaci panak, jak tady posledni dobu tak casto bylo. Jak jsem ihned psal, fotbalove informace a statistiky se mi libily, a jsem si naprosto vedom, ze psani takove clanku zabere cas. Navic, jestli ja to tedy muzu posoudit, krasne formulujes tve myslenky.

          Nemyslim si tedy, ze ty neco musis menit ve tvem stylu, uz te trochu zname -:)

  21. Re: Milan Nitrianský: život a dílo

    Dobi     před 10 lety 20.08.2014 18:14 |  
    0 0

    No jo, notebook mi blbne, omluvám se, že níže 2x totéž!

  22. Re: Milan Nitrianský: život a dílo

    Tomski     před 10 lety 20.08.2014 20:18 |  
    0 0

    dobrý článek, co se týče informací, ale někde z toho cítím lehkou ironii...musí to být těžké mít za oblíbence takového lajdáka :-)

  23. Re: Milan Nitrianský: život a dílo

    Navyseals     před 10 lety 20.08.2014 20:27 |  
    0 0

    je zajímavý, co vytvořil článek, kterej byl míněný asi jen jako legrácka :-)

  24. Re: Milan Nitrianský: život a dílo

    Woltaire     před 10 lety 20.08.2014 22:59 |  
    0 0

    Proběhla tady zmínka o prohře U15, nějaké inside info mám a prý to je asi nejslabší ročník za posledních 15 let... Info mám přímo realizačních týmů mládeže.

    • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

      jandam93     před 10 lety 20.08.2014 23:52 |  
      0 0

      Já sice žádné inside info nemám, ale někdo může vylítnout později, těm klukům je teď 13 nebo 14 let :) Hurka vypadal taky jako obrovský talent a furt se plácá v juniorce. A třeba ročníky 90 a 91 taky zrovna nezanechaly ve Slavii a vůbec v lize nějakou výraznou stopu - napadá mě jen Valeš a ted se objevil v Hradci Petr Mareš, asi jsem na někoho zapomněl, ale když to porovnám s ročníky 88 a 89, je to jako den a noc...

      • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

        slaviator     před 10 lety 21.08.2014 01:45 |  
        0 0

        1990 je třeba co mě tak napadá taky Ondřej Vaněk (Plzeň), Jan Kopic (Jablonec), Martin Doležal (Jablonec), Filip Novák (Jablonec), Jan Navrátil (Sigma Olomouc), Alois Hyčka (Brno), Jan Lecjaks (BSC Young Boys), Martin Sus (Příbram...

        • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

          Woltaire     před 10 lety 21.08.2014 08:45 |  
          0 0

          Jeste Palko (Frydek-Mistek), Zbrozek (Ml.Boleslav), Dostál (Slavia)...

          • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

            jandam93     před 10 lety 21.08.2014 10:44 |  
            0 0

            Pardon, špatně jsem se vyjádřil, myslel jsem odchovance Slavie ;) Takže jsem zapomněl na Vaňka, který ale přišel do Slavie tušim v dorosteneckém věku. Jinak samozřejmě v celé lize ročníky 90 jsou, napadá mě ještě třeba Tecl nebo Hušbauer. Dostál je ročník 89, takže ho můžeme zařadit do této silné generace (Necid, Pekhart, Berkovec, Koreš, Vácha) a určitě jsem na někoho ze slávistických odchovanců tohoto ročníku opět zapomněl.

            • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

              Woltaire     před 10 lety 21.08.2014 17:07 |  
              0 0

              To jsi opomněl minimálně Suchýho, Gecova, Dočkala... :-)

              Dostál je sice 89, ale hrál s 90kama, následně odešel do Čelákovic.

              • Re: Milan Nitrianský: život a dílo

                jandam93     před 10 lety 21.08.2014 23:27 |  
                0 0

                Neopomněl ;) Tebou zmiňovaní jsou ročník 88. Ale pokud to bereš tak, že hráli s 89, tak to pak jo, ale já psal o generacích :)