Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 11. kolo

Po vyhlášené mobilizaci se Slavia přeci jen o něco zvedla a doma uhrála s favorizovaným Jabloncem poměrně zaslouženou remízu.

Přitom vstup do utkání byl naprosto tristní a hned v 1. minutě mohla Slavia prohrávat, zaskvěl se ale Hrubeš. Prvních pět minut snad sešívaní nepřelezli polovinu, pak se ale obraz hry vyrovnal a ve druhé půli se dá i říci, že Slavia měla více ze hry, ač měl celkově větší počet brankových příležitostí Jablonec. Těch ale nebylo o tolik více a navíc jich podobně jako červenobílí většinu neproměnil, a tak utkání dospělo k zasloužené dělbě bodů.

Ještě bych se vyjádřil k události kola, jíž bylo skandální vedení zápasu Boleslav - Plzeň. Je evidentní, že Plzeň má dlouhodobě výraznou podporu rozhodčích. Stálá přízeň arbitrů, byť v menší míře, se dá pozorovat i u Sparty, Jablonce a Příbrami. Takový přístup ze strany rozhodčích je ve slušné společnosti nepřípustný a je více než jasné, že zodpovědnost nese nechvalně proslulé trio Pelta, Berbr, Damková, které by taky v zájmu fotbalu mělo skončit. Já jsem ale chtěl okomentovat výrok trenéra Koubka, který se po zápase s nakloněnou rovinou ve prospěch jeho týmu lakonicky vyjádřil, že on přeci rozhodčí nekomentuje. A já se ptám od kdy? Ještě minulý rok, když jste vedl náš klub, jste si neváhal před novináři (oprávněně) stěžovat na ústrky od arbitrů. Ale holt platí, že koho chleba jíš, toho píseň zpíváš. Jste směšný, pane Koubku.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Karel Hrubeš - 5 - Nelehké hodnocení. Inkasovaná branka jde podle mě na jeho vrub, protože standardka šla na stranu, kterou by si měl primárně hlídat. Na druhou stranu ale Slavii podržel třemi výbornými zákroky, když zvláště ten reflexní v první půli proti ráně Nováka z bezprostřední blízkosti byl špičkový. Nakonec jsem zvolil průměrnou známku.

Martin Dobrotka - 5 - Při zranění Mikuly naše jasně nejlepší volba na pravý kraj obrany, byť špičkovým krajním bekem Dobrotka nebude. S Jabloncem odvedl uspokojivý výkon, ačkoliv si nějaké chyby připsal. Nejvýraznější asi byla ta, kdy se nechal ošálit ve dvojici s Latkou.

Martin Latka - 5 - Podobný výkon jako u Dobrotky - uspokojivý ale s několika chybami. O jejich laciném obejití už řeč byla, pochvalu pak Latka tradičně zaslouží za práci při útočných standardkách. Tentokrát z ní vytěžil gól Bílek.

Jiří Bílek - 6 - Po svém velice nepovedeném představení v Jihlavě to o víkendu vzal za druhý konec a zahrál dobře. Byl jistějším stoperem a prosadil se i střelecky, čímž Slavii zajistil cenný bod. Na takové úrovni by měl hrát, s takovými očekáváními sem přišel.

Martin Juhar - 5 - Katastrofální začátek. Několikrát chyboval, do očí bijící byla ztráta míče po rozehrání vlastní standardky. Naštěstí ji rychlým během napravil. Pak šel ale výrazně nahoru a do konce zápasu už nechyboval. Navíc nahrál na Bílkův gól, byť šlo ale spíš o štěstí a shodu okolností, než o nějakou geniální asistenci. Celkově mi to tentokrát na pětku stačilo.

Aldo Baéz - 4 - Křivka výkonu byla podobná jako u Juhara. Ze začátku velice špatný, po jeho faulu padl první gól, pak ale šel nahoru a druhou půli odehrál uspokojivě. Dohromady čtyřka.

Vukadin Vukadinovič - 5 - V první půli náš nejlepší hráč. Tradičně aktivní po lajně, bohužel neproměnil ani vyloženou šanci. Ve druhé půli se snad jen s malou nadsázkou vůbec nepotkal s míčem a brzy střídal. Proto průměrná známka navzdory kvalitní první půli.

Jaromír Zmrhal - 5 - Jeho standard letošní sezóny. V záloze patří tradičně k lepším hráčům, oproti minulému ročníku udělal výrazný krok vpřed. Forma z prvních kol je ale pryč, a tak není tím dominantním hráčem, který všechny tak překvapil. Též už ale není nemastným neslaným alibistou.

Milan Černý - 3 - Špatný. Přes docela uspokojivý start do angažmá se začíná čím dál více zdát, že Černý nemá Slavii co dát a že se už nedostane na úroveň své formy před svým odchodem do ciziny. Na hřišti je v podstatě zbytečným hráčem.

Václav Prošek - 3 - Vůbec nebyl ve hře, dominantní byla Vukadinovičova strana. Zaznamenal jsem ho jen v situaci, kdy byl v ideální pozici pro centr, neatakován a přesto míč kopl do zámezí. Mizérie.

Bekim Balaj - 4 - Už jsem to zde tuším psal, Balaj není hráčem, co by pracoval pro tým, což se opět potvrdilo. Vybojoval sice nějaký ten faul, ale celkově hrál bez zájmu a velkého efektu pro hru Slavie. Jen tak tak horší čtyřka.

Damien Boudjemaa - 4 - Dostal půl hodiny, během ní toho ale příliš nepředvedl. Byly tam sice některé dobré momenty, ale mělo by jich být výrazně více. I když třeba takový Černý jich tolik nemá ani za celý zápas.

Karel Piták a Marek Kodr nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce.

Komentáře (78)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    wimpy     před 10 lety 22.10.2014 13:27 |  
    0 0

    Naprosto nesouhlasím s hodnocením Míňi. On v té záloze nosí vodu a odvádí spousty práce.

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      martyni (přítel SN)     před 10 lety 22.10.2014 14:00 |  
      0 0

      Ja taky ne.. navic poslal Balaje hezkym pasem do samostatnyho uniku. Skoda Alanore, ze je tak poznat, ze ti nekteri hraci nesedi. Je jasny, ze kazdy hodnoceni je subjektivni, ale trochu nadhledu by podle me neskodilo.

      • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

        quelhar (admin)     před 10 lety 22.10.2014 14:27 |  
        0 0

        Musim se priznat, ze ja bych dal Cernemu za ten zapas dvojku, takze pro me ok.

        • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

          tantalos     před 10 lety 22.10.2014 15:07 |  
          0 0

          Obávám se, že jde o nezaslouženou osobní averzi. Míňa je největší dříč, ale potřebuje lepší spoluhráče.

          • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

            Navyseals     před 10 lety 22.10.2014 15:15 |  
            0 0

            Pokud někdo zabije přečíslení tím, že si ukopne balón, tak mu nepomůže ani Messi s Ronaldem. Černý je běhavej, ale ta přímočarost, jakou měl před třemi nebo čtyřmi lety, tam prostě není.

          • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

            Ferguss     před 10 lety 22.10.2014 15:49 |  
            0 0

            Dříč možná je, běhá taky hodně, ale je to zoufale neproduktivní. Jeho typická akce je popadnout balon a jít si pro faul. A to i ve chvílích kdy by měl přihrávat. S Jabloncem jsem se na něj speciálně zaměřil abych mu třeba nekřivdil, ale ne. Jen snaha prostě nestačí, Juhar by mohl vyprávět.

        • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

          Tomski     před 10 lety 22.10.2014 15:14 |  
          0 0

          dvojku ? to by si musel dát vlastence z naší vlastní golovky a z penalty trefit tramvaj nebo obchodní dům :-D

          • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

            Dresco     před 10 lety 22.10.2014 16:48 |  
            0 0

            rekl bych, ze nejvic faulovanej hrac z naseho tymu byl on, coz taky svedci o nejaky aktivite, ja si pamatuju minimalne 4...

  2. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    jira123     před 10 lety 22.10.2014 13:35 |  
    0 0

    Myslím že Míńa si zaslouží 4-5 .Odvádí dle mého spousty černé práce .Mne spíš mrzí ten Budjema (jak včera někdo psal ) patrně je jednou nohou na odchodu v zimně a jeho výkonost trpí určiě odchodem Nevese a Ličky .A to je taková škoda , když si vezmu jak za nás odehrál první zápasy ,než ho to prase Matula přejelo .Já osobně bych ho viděl na středu vedle Baéze .

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      martyni (přítel SN)     před 10 lety 22.10.2014 14:03 |  
      0 0

      Tezko rict, mnozi tady videli dva zapasy Damiena a uz z toho dedukuji, ze ten hrac je uplne jinde.. nevim, neni nejmladsi, zadnou zavratnou karieru dosud neudelal, takze asi to nebude zas takova nahoda, ze skoncil u nas.. tj. jeho vykonnost ve skutecnosti nebude tak bajecna.. je fajn, ze dokaze zahrat vynikajici zapas, ale pokud neni schopen vykony opakovat, tak je to k nicemu.

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      Travinho     před 10 lety 22.10.2014 14:08 |  
      0 0

      Pokud se hráč nedokáže srovnat s jedním zákrokem, který mu navíc přerušil kariéru cca. na 14 dní, tak nemá na hřišti co dělat. Myslím si, že tím to ani nebude.

      • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

        Tomski     před 10 lety 22.10.2014 14:13 |  
        0 0

        Pánové, ten Matula ho sice fauloval nechutně, ale tomu prý nic vážného nezpůsobil...další kolo proti Znojmu předvedl dobrý výkon a asistenci na vítěznou branku...ty pauzy na jaře zavinilo zranění z tréninku po zápase se Znojmem a pak zranění ze zápasu s Plzní mám pocit a v obou případech šlo o druhou nohu než tu, na kterou spáchal Matula atentát...

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      Edwardtheiron     před 10 lety 22.10.2014 15:46 |  
      0 0

      Já jsem si tady minulý týden přečetl, že v Rumunsku Damiana milovali pro jeho kreativitu. Nevím, kde se tahle informace vzala, dovolil bych si s ní polemizovat, stejně jako s tím, že mu nesedí naše tvrdá hra. Rumunská liga určitě není žádný ples v opeře a skoro bych si myslel, že je tvrdší, než ta naše.
      Mě Boudjemaa zkrátka nijak neuchvátil. Co je platné, že si rozumí s balonem, když to v zápase neprodá? A k té jeho kvalitě snad jen opět zopakuji: Proč by kvalitní hráč chodil z Rumunska do ČR, potažmo do Slavie, když odtud odcházejí hráči do druhé turecké ligy? Nebyl by o fakt kvalitního hráče zájem v kvalitnější /bohatší/ soutěži? Totéž se týká i Baéze.

      • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

        afro     před 10 lety 22.10.2014 16:16 |  
        0 0

        Ad kvalita DB) To je samozřejmě argumentace, která má logiku a nelze proti tomu říct ani popel, ale stejeně se domnívám, že kdyby Slavia měla držení míče alespoň kolem 50% a jednoho nebo dva hráče pro které není zpracování, přesná přhrávka a kreativita sprostý slovo v základu, byly by Boudjemaaovy výkony úplně někde jinde.

        • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

          Robinator     před 10 lety 22.10.2014 16:26 |  
          0 0

          přesně tak..tady hlavně žádná mezihra nefunguje..spíš dlouhé nákopy dopředu. potřebujeme aspon tři kreativní hráče. To je sice hezký jak tu furt někdo argumentuje, že například Milan Černý hrozně dře..ale to je zoufale málo..dře i Dostál..

          • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

            Edwardtheiron     před 10 lety 22.10.2014 17:07 |  
            0 0

            Jenomže my právě nemáme ty kreativní hráče, ani nemáme peníze na to, abychom je přivedli. Takže Míňa, který dře, je momentálně důležitější, než Boudjemaa, který by hrál možná skvěle, kdyby měl okolo sebe úplně jiný mančaft. :-) A pořád to není jistota, že by hrál skvěle, protože opravdu kvalitní hráč, by se určitě aspoň nějak prosadil. Boudjemaa opravdu nijak nezazářil.

            • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

              afro     před 10 lety 23.10.2014 07:56 |  
              0 0

              Osobně si myslím, že je částečně i věc pana Beránka, aby se využila "fotbalovost" DB. Ten když před zač. ligy zjistil, co má k dispozici za materiál zcela rezignoval na mezihru a myslím, že to je trochu chyba. Nejsem sice odborník, ale výkony DB před Matulou byly v posl. letech na Slavii něco nevídaného. Takže to v sobě evidentně má a je především na trenérovi, aby to probudil. A nebo na to DB kašle, chybí mu sebevědomí, nemá si s kým povídat u kafíčka nebo na manikůře :-) a pak bude lepší když si sbalí kufry, protože jeho plat nebude nízkej a na lavičce náhradníků s občasnými záskoky je to trochu luxus.

  3. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    Travinho     před 10 lety 22.10.2014 14:01 |  
    0 0

    Taky bych dal Černému víc, sice se mi dlouhodobě vůbec nelíbí, ale tohle byl jeden z jeho lepších zápasů.

  4. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    Travinho     před 10 lety 22.10.2014 14:10 |  
    0 0

    Jinak zkusím nadhodit zajímavou otázku. Co si myslíte o plánovaném zrušení juniorské ligy? Zajímalo by mne jak to bude s případným znovu obnovováním béček.

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      jira123     před 10 lety 22.10.2014 15:24 |  
      0 0

      Někde jsem četl , když se zakládala juniorská liga (v případě zrušení soutěže se tým bude moci vrátit maximálně do výše ČFL ,MFL) .Ale Ta divize je asi reálnější .Já osobně se klaním k tomu mít farmu ve druhé lize a B tým na úrovni Čfl .

  5. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    1rytir     před 10 lety 22.10.2014 14:15 |  
    0 0

    Obávám se, že Alanor ani tentokrát nedostane pro svoje hodnocení mnoho kladných hlasů. Proč má mít Zmrhal stejnou známku jako Vukadinovič, když na hřišti jakoby nebyl. Souhlasím s tím, že kromě Vuka celá záloha byla o ničem, ale pokud Boudjemaa za těch pár minut na hřišti ukáže víc, než Černý, proč má je čtyřku? A průměrnou 5 měl dostat také Baéz, mimochodem od před tím gólem vůbec nefauloval...A co měl podle tebe, Alanore Balaj asi dělat, když do vápna balony nedostával. Jinak souhlas s tím, že nejhoršími byli Černý s Proškem. Jinak když zprůměruji hodnocení, doberu se pro Slavii čísla 4,5. Z takovým podprůměrem remizovat s Jabloncem, byť doma, zase tak špatné není :-))

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      jira123     před 10 lety 22.10.2014 15:25 |  
      0 0

      Nevím proč , ale Baéz je můj oblíbenec .I když ty jeho výkyvy :)

  6. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    Betynka58     před 10 lety 22.10.2014 14:22 |  
    0 0

    Co se mne týká, rozhodně nesouhlasím s hodnocením Baéze, který dle mého šel ve srovnání s minulými zápasy výrazně nahoru. Dle mého byl jedním z nejlepších slávistů, jeho rozehrávka byla na jeho poměry velmi slušná.

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      Falk     před 10 lety 22.10.2014 14:33 |  
      0 0

      Dočetl jsem se,ze zasedání FAČR,že kdyby se zrušila juniorská liga,týmy B nastoupí do diviź

      • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

        Falk     před 10 lety 22.10.2014 14:34 |  
        0 0

        Za mě Baez 5!!,Černý,Zmrhal 4

      • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

        smely (přítel SN)     před 10 lety 22.10.2014 15:49 |  
        0 0

        je to prej kachna, nic se rusit nebude...

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      martyni (přítel SN)     před 10 lety 22.10.2014 16:03 |  
      0 0

      No to asi sel nahoru, ale taky napr. v Jihlave hral opravdu hrozne. Obecne si nejsem jist, zda je lepsi nez Gecov.. trochu me to s Gecovem prekvapilo, prislo mi, ze na hristi zrovna on pracoval dobre a jeho vykony se mi nezdaly zdaleka tak tragicky, jak se tady popisovalo. Kritizuje se casto jeho rozehravka, ale uprimne, ze by na tom byl Baez lip, to se mi moc nezda..

      • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

        Slawek     před 10 lety 23.10.2014 11:28 |  
        0 0

        Baez hraje teď mnohem hůře než při příchodu do Slávie. Bojí se protože naši rozhodčí se na něm dokáží vyřádit a dávají mu karty za kraviny. A zmíněný faul před jabloneckým gólem je toho důkazem. O faul nešlo v žádném případě a ŽK to už je v případě Baeze folklór. Vědělo se to o něm už když přicházel tak toho ti "hrdinové" hned využili. Být ve Spartě karty by neměl.viz Vácha. No a to hraje hlavní roli v jeho hře. V prvních zápasech hrál skvěle, jeho míčová technika a přehled byly obdivuhodné, stejně jako jeho výskok a hra hlavou.

        • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

          Betynka58     před 10 lety 23.10.2014 12:25 |  
          0 0

          Já právě myslím, že proti Jablonci se ten jeho výkon rozhodně blížil těm prvním zápasům, rozhodně byl mezi nimi o dost menší rozdíl než proti zápasu v Jihlavě, kde byl největší rozdíl právě v kvalitě rozehrávky.

  7. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    chcipak     před 10 lety 22.10.2014 14:38 |  
    0 0

    Mě by jen zajímalo, kde bere autor jistotu, že už se Milan nikdy nedostane do formy, se kterou ze Slavie odcházel. Dlouho nehrál a když mu vydrží zdraví, tak nevím, proč by na jaře nemohl být tahounem mužstva. A jak píše výše wimpy, odvádí pro tým spoustu práce. To, kolik toho za zápas odběhá ve sprintu je k neuvěření.

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      martyni (přítel SN)     před 10 lety 22.10.2014 16:11 |  
      0 0

      Presne, ani nevim, ktery hrac by byl na jeho miste platnejsi. Nejsme barcelona, prace pri braneni a presingu je v nasi situaci dulezita.. Kazdej ma neco, Vukadinovic ma dobrej pohyb kridelniho hrace, ale tragickou koncovku (a neni to nahoda), Pitak uz nema fyzicku, Prosek nema silu v soubojich a zrejme mu chybi i sebevedomi, Petr nema zadne prednosti, Kores se nechytil v Budejovicich.. takze myslim ze neni namiste delat si z Mini hromosvod, lepsi hrac, kterej by moh na plac, proste neni, mozna Nitriansky, ale ten je tady jeste min oblibenej..:).

      • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

        Tomski     před 10 lety 22.10.2014 16:13 |  
        0 0

        tak když tady taky všichni diskutéři a redaktoři kopali minimálně ligu a půlka jí trénovala...

      • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

        quelhar (admin)     před 10 lety 22.10.2014 16:40 |  
        0 0

        Je pravda, ze az na Vukadinovice, ktery je schopny na kridle aspon neco malo z moderniho fotbalu predvest (solidni rychlost, nabehy do spravnych prostoru), nemame na kridlo v kadru opravdu nikoho kvalitniho. Ale to nechapu pro Cerneho jako omluvu, protoze on tam predvadi stejne prd jako ostatni.
        A uprimne receno, Cerneho praci pri braneni a pressingu taky vidim jako dost problematickou a po nasi leve strane pres Cerneho a Juhara vetsina ligovych souperu chodi opravdu hodne jednoduse.

        Ve 26 letech by mel byt hrac tahounem. To Cerny neni (stejne jako jim neni nikdo z hracu Slavie k dispozici na pozici kridla at uz v kadru nebo na hostovani) a ani nikdy nebyl (ostatne bilance 76 zapasu/4 branky je pro ofenzivniho zaloznika/utocnika opravdu hodne tristni). To uz snad at tam hraje Prosek, z neho by treba jeste neco mohlo vyrust (i kdyz uprimne receno ani tomu uz moc neverim).

        • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

          martyni (přítel SN)     před 10 lety 22.10.2014 16:48 |  
          0 0

          No tak neni vylozene tahounem, ale zase je ve specificke situaci po dlouhem zraneni, potencial driv ukazal, takze si myslim, ze je nadeje, ze se do toho dostane.. neprijde mi zas tak divny, ze to muze nejakou dobu trvat.

          • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

            Pepino44     před 10 lety 22.10.2014 18:01 |  
            0 0

            A jak dlouho podle Tebe se do toho bude dostávat? Tuším,že po zranění hraje déle než rok,takže už by se to mělo projevovat ne ?

          • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

            quelhar (admin)     před 10 lety 22.10.2014 19:47 |  
            0 0

            Uprimne receno ani pred odchodem ze Slavie mi Cerny nepripadal jako hrac s kdovijakym potencialem... Podobne jako treba Janda, ktery ale mel preci jenom o trosku vetsi prinos k ofenzivni hre Slavie.

        • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

          Mike     před 10 lety 22.10.2014 16:52 |  
          0 0

          Možná budeš mít jiný názor, ale ze současného kádru by pravého záložníka nejlépe zvládnul Nitrianský. Má slušnou rychlost, dobrou střelu a hodně gólových asistencí. A jeho nedostatky směrem dozadu by nebyly tak markantní jako když hraje beka. X-krát lepší varianta než Černý nebo Prošek. S Dobrotkou nebo Mikulou v zádech bychom měli na ligu aspoň lehce nadprůměrnou pravou stranu.
          Dokonce si myslím, že nalevo by se Juhar mohl posunout také na záložníka- platí to samé co o Nitrianském, je ještě rychlejší, ale splašenější, zase má prudkou střelu. Dobrotka by to za ním také v naší lize odehrál s přehledem. Nevím, proč Beránek staví Černého jako levého záložníka, když dopředu je to tristní. Vukadinoviče chápu, ten se ještě zlepšit může a vlastně musí- ať už co do střílení branek nebo přesných přihrávek. Teď máme sérii relativně lehčích soupeřů, proč to nevyzkoušet.

          • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

            martyni (přítel SN)     před 10 lety 22.10.2014 17:56 |  
            0 0

            s nitrianskym souhlas, s juharem ne.. nepamatuju, kdy zahral v zaloze dobre.. je to pro nej moc kreativni post.. podle me je lepsi na beku nebo v utoku.

            • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

              Steve2924 (přítel SN)     před 10 lety 22.10.2014 20:40 |  
              0 0

              Já bych Juhara dal na opravdu křídlo, tedy dřív to znamenalo krajní útočník. Stejně hrajeme na brejky a to mu vyhovuje. Nebo jako druhého útočníka, protože on prostě s tím balónem umí utíkat rychle a má i dobrou fyzičku, takže by se zvládnul přesouvat z krajního záložníka do útoku a pak zpět v případě potřeby. Pod Koubkem když měl za úkol jen utéct s balonem a zakončit tak byl i pro tým užitečnej a dával góly.

          • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

            Travinho     před 10 lety 22.10.2014 18:34 |  
            0 0

            Já bych viděl Juhara na podhrot, proti silnějším týmům možná úplně na špici útoku. Oběhal by toho hodně, stíhal by i bránit a mohl by se dostat ke svým střelám a i tato pozice nás dost výrazně trápí. Jenom by pak chyběl levý bek, ale v zimě se snad vrátí Tusjak. Zajímavá varianta by byla i Juhar - Tusjak na levo, s tím, že by chvíli jeden bránil a chvíli zase druhý. Jejich rychlost by mohla soupeřům nadělat potíže.

        • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

          Travinho     před 10 lety 22.10.2014 18:29 |  
          0 0

          Já nechápu proč tam nezkusíme Nitrianského. Rychlý je dost a umí být i docela produktivní a na rozdíl od Proška se nebojí osobních soubojů. Vzhledem k tomu co na krajích naši borci dlouhodobě předvádí bych nic neřešil a dal mu šanci.

          • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

            Slawek     před 10 lety 23.10.2014 11:18 |  
            0 0

            Jasně, odvrhněme Proška, aniž by dostal aspoň minimální prostor se v mužstvu aklimatizoval. Je potřeba ho vtáhnout do hry. Umí velice dobře centrovat a umí i dát gól. Teď je možná nervózní ale já věřím, že to přijde. Chce to jen trpělivost. Ta tady hodně chybí.

            • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

              Travinho     před 10 lety 23.10.2014 15:32 |  
              0 0

              Já jej neodvrhuju, ale druholigové hostování v týmu, kde by pravidelně hrál, by mu jistě pomohlo.

  8. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    bramburek (přítel SN)     před 10 lety 22.10.2014 15:34 |  
    0 0

    nesouhlasim s hodnocením Míňi Černýho, tam bych to viděl na pětku... stejně tak Baéz a Boudjemaa za 5

    jak to vypadá na zápas v Budějicích... máme někoho vykartovanýho?

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      Mike     před 10 lety 22.10.2014 16:37 |  
      0 0

      Vykartovaný není nikdo, 3 žluté mají Vukadinovič a Latka.

  9. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    Alanor (admin)     před 10 lety 22.10.2014 18:30 |  
    0 0

    K Černému - někteří tu uvádíte, kolik toho naběhá a jak je stále ve sprintu, prý je to až "k neuvěření". Já se ale tedy ptám, proč se za třetinu soutěže nedostal v těchto statistikách mezi pět nejlepší hráčů kola, a to byť jen jednou. Stejně tak toto kolo byli od nás v těchto statistikách lepší Zmrhal (celková vzdálenost) a Vukadinovič (vzdálenost ve sprintu, a to neodehrál celý zápas). To jsou čísla, kromě toho byl Zmrhal (nejen) proti Jablonci lepší i fotbalově.

    A proč si myslím, že už se Míňa nedostane do repre formy? Zdravý je už skoro rok, hrozný byl v Dukle, která by ho nepustila jen tak, když už do něj investovala i při jeho zranění, a je i teď u nás. Navíc v jeho hře nevidím žádný náznak skutečné kvality, skoro se mi chce říct, že kde nic není, tam ani smrt nebere. Ale samozřejmě bych mu to přál, býval mým oblíbencem (i přes tu odjakživa slabou koncovku).

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      Travinho     před 10 lety 22.10.2014 18:37 |  
      0 0

      Já mu taky moc nevěřím, ale to co píšeš o číslech je dost zavádějící. Protože jsou borci, kteří odpočívají v mírném poklusu a jiní u toho postávají. V utkání to vyjde nastejno, ale dělá to třeba i dva kiláky. Je dost zajímavé, že na to dosud nikdo neupozornil. Vzdálenost ve sprintu je věc druhá. Nicméně Milan je podle mne velmi pracovitý kluk. Vadí mi na něm jiné věci - rychlost a neschopnost dát přihrávku na více než 10 metrů.

  10. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    Borris     před 10 lety 22.10.2014 19:14 |  
    0 0

    Zdá se mi že se tady téměř úplně přešla zpráva že testujeme toho Keniu. Má někdo nějaké bližší info? O tom jak to s ním vypadá? Jestli je nějaká šance že ho podepíšeme? Případně jestli se třeba nebyl někdo podívat na trénink a neviděl ho v akci.

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      afro     před 10 lety 23.10.2014 08:05 |  
      0 0

      Taky mě překvapilo, že se o tom živě nediskutuje. Asi nikdo moc nevěří, že by mu Slavia nabídla akceptovatelnou smlouvu.

  11. Václav Svěrkoš

    ElvisPresley     před 10 lety 22.10.2014 20:36 |  
    0 0

    Václav Svěrkoš teď nemá konformní vztahy s Baníkem, myslím, že do Slavie by mohl přijít!

    • Re: Václav Svěrkoš

      tolsimir     před 10 lety 22.10.2014 20:39 |  
      0 0

      to aby si mel Micola s kym povidat na tribune?

      • Re: Václav Svěrkoš

        Borris     před 10 lety 22.10.2014 21:50 |  
        0 0

        Je to sice hodně černý humor, ale vzhledem k tomu, že já jsem zastáncem tohoto humoru, tak jsem se dost zasmál :-D :-D

      • Re: Václav Svěrkoš

        afro     před 10 lety 23.10.2014 08:00 |  
        0 0

        Tomu se říká "uhodit hřebíček na hlavičku".

    • Re: Václav Svěrkoš

      Alanor (admin)     před 10 lety 22.10.2014 22:12 |  
      0 0

      Přijít? To je dobrá otázka! Zda bude moci Svěrkoš po tolika operacích ještě vůbec pořádně chodit.

    • Re: Václav Svěrkoš

      Radek097 (přítel SN)     před 10 lety 22.10.2014 22:51 |  
      0 0

      V Baníku bere peníze to co Latka tady možná ještě více. Takže brát někoho takového, jako je Svěrkoš, který bude ze 14jarních zápasu 13,5 zápasu zraněný. (odehraje pár minut a pak se zase zraní) Je docela zbytečně už tak máme hráče, kteří se zraní raz dva nebo se léčí už nějakej ten měsíc.

  12. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    Steve2924 (přítel SN)     před 10 lety 22.10.2014 20:46 |  
    0 0

    Kdyby Zmrhal zahrál to co Černý*, tak ho tu ti stejní, kteří brání Černého, budou posílat do ČFL... Ale Alanore je prý neobjektivní :)

    *to co předvádí Černý je totiž zhruba to samé co Zmrhal loni (subjektivně ještě horší)

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      edenian     před 10 lety 22.10.2014 22:13 |  
      0 0

      A nekteri nazyvaji formulaci "zacina se zdat" jistotou :-)

      • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

        Sokrates55 (přítel SN)     před 10 lety 23.10.2014 06:46 |  
        0 0

        Dobré ráno přeji Vám všem.
        Vážený Alanore, vždycky si rád přečtu hodnocení hráčů ať zpracované Tebou nebo Quelharem a nemám k němu většinou připomínku .
        Nyní však znovu udělám výjimku a znovu se zastanu Milana Černého. Už jsem to udělal jednou, a po Tvém hodnocení Černého po zápase s Jabloncem to udělám znovu. A nyní se musím ozvat mnohem hlasitěji, protože Tvoje kritika jeho výkonu je mi nějak "chucpe".
        Já souhlasím s tím, že jeho hra není dobrá co se týče tvoření a rozehrávky. Ale v zápase s Jabloncem zastavil 11 rozehrávek soupeře už na jejich polovině nebo uprostřed hřiště, vyhrál 4 souboje s Hubšmanem při rozehrávce v místech, kde měl být Zmrhal, který to vypustil. 24x se vrátil až před vápno s útočníky soupeře, kde bránil, zatímco Vukadinovič stál na lajně uprostřed hřiště a nabíral sílu, aby mohl útočit, bylo na něj 6 faulů a tím, že se nabízí skoro pořád náběhem z leva i zprava, tak váže na sebe soupeře. To jsem viděl já. A pouze chci říci, že ani jeden náš hráč nemá celohřišťové pokrytí na takové úrovni, jako Milan Černý. On jediný byl s Jabloncem schopen být za 20 vteřin od branky soupeře u našeho malého vápna a atakovat Jůna při jeho hře s míčem, protože Juhar se někde "plácal". Jemu až moc chybí totiž někdo, kdo (Škoda), kdo udrží balon v útoku tak, aby Černý mohl nabíhat do stran a roztahovat hru s náběhem do vápna. On má nyní úlohu hráče, co všechno oběhá a zdvojí a taková práce moc vidět, "když se nechce", není. Bohužel mi to tak u Tebe připadá.
        A nemám z toho vůbec dobrý pocit.
        Ale klidně toho kluka pošli dolů a dej mu čočku, protože je na hřišti úplně zbytečný.........
        A Pyrrhos pravil: "Pravda vítězí".
        Sokrates55

        • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

          smely (přítel SN)     před 10 lety 23.10.2014 07:23 |  
          0 0

          +1 !

        • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

          Barra     před 10 lety 23.10.2014 07:45 |  
          0 0

          Dobre rano, Sokrate. A stejne tak to vidi Beranek, to jsem si jisty, a to je nejdulezitejsi pro hrace - vedet ze odvedl co nejlepe praci kterou mu trener ulozil. Je to bohuzel osud nosicu vody, ze nejsou tak viditelni a presto nezbyzni pro muzstvo, odvedou cernou praci. A musim se priznat ze ohodnoceni na dvojku, kterou navrhoval Quelhar, mi uplne vyrazi dech. Hodnoceni je vzdy sunjektivni, vykon se neda se merit na zlatnucke vaze. Presto se daji udelat statistiky uspesnych zakroku, souboju. A tobe dekuji, ze sis ten mravenci ukol dal. Tene quod bene.

          • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

            Sokrates55 (přítel SN)     před 10 lety 23.10.2014 08:06 |  
            0 0

            Dobré ráno Barro,
            já sám nevím jestli mám pravdu. A kdo to ví ? A uznávám, že jsem možná i neobjektivní. Ale tohle se mi opravdu už zdálo prostě špatně.
            Nic víc než to, že ode mne má Milan prostě podporu.
            Sokrates55

        • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

          Alanor (admin)     před 10 lety 23.10.2014 08:36 |  
          0 0

          Beru Váš názor, klobouk dolů, že jste si spočítal tu statistiku Černého v zápase s Jabloncem. Nabídnu svůj pohled.

          1) Když je Černý jediným hráčem, který pendluje sem a tam mezi útočnou polovinou a naším malým vápnem, tak proč se to dosud neprojevilo v naběhaných metrech? Proč se to neprojevilo ani ve vzdálenosti ve sprintu? Jak jsem psal, to jsou čísla a jimi Černého práce podpořena není (byť Beránek má samozřejmě k dispozici kompletní statistiku, z které nemusí Milan vycházet tak špatně, to už jsou ale spekulace).

          2) Černý je slabý v osobních soubojích, které radši řeší nezaviněným pádem, což už se stalo Slavii osudným ve vápně.

          3) Černý je špatný v poziční hře. Možná má od Beránka úkoly pohybovat se na větším prostoru a napadat rozehrávku soupeře, často se ale stává, že pak chybí na levé straně, kde je na nepříliš dobře bránícího Juhara přesila, což opět mívá špatné následky. Nevšiml jsem si, že by se tam za něj na toto místo někdo zasouval, takže to plánem asi není.

          4) A poslední a hlavní bod je mizerná práce dopředu. Ta je myslím očividná každému. A i kdyby byl Černý skutečně platný směrem dozadu (jakože si to nemyslím), tak bychom v poli hráli na 6 vyloženě defenzivních hráčů, přičemž Zmrhal je v poměru obrana/útok hráčem vyváženým. Pak se asi není co divit, že útočná hra Slavie nemá požadované parametry, když je v této fázi platný menší než poloviční počet hráčů.

          • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

            Barra     před 10 lety 23.10.2014 10:08 |  
            0 0

            Dobry den, Alanore. Pocet nabehanych km je samozrejme urcita indikace, stejne jako pocet souboju. Porovnal jsem Milana Cernyho (11 zapasu, 968 minut), Jaromira Zmrhala ((11 zapasu, 951 minut) a Aldo Baeze (10 zapasu, 804 minut).

            CERNY
            Celkem 219 souboju (Milan Skoda jich ma s 266 nejvice, treti Jiri Bilek ma jen 180). Ve vzduchu 39 souboju s uspesnosti 30,8 % (vzhledem k postave Milana nic divneho), na zemi 180, uspesnost 43,9 %. Byl faulovan 25 x, sam fauloval 21 x, 2 zlute karty.

            ZMRHAL
            Celkem 169 souboju, vzduch 52, uspesnost 44,2 %,, zem 117, uspesnpst 49,6. Byl faulovany 6 x , fauloval 8 x, 1 karta.

            BAEZ
            Celkem 133 souboju, vzduch 20 (uspesnost 40%), zem 113, uspesnost 46,9 %. Byl faulovan 7x, fauloval 26 x, 6 karet.

            I kdyz tyto udaje jsou opet jen indikace, presto z toho vyplyva ze Cerny vyhledava souboje, ze je 3 az 4 x vice faulovan nez Zmrhal a Baez, ze se neboji v souboji take faulovat aby zastavil protiutok, ale ze i pres jeho 21 faulu je cisty hrac, s 2 zlutymi kartami (a jasne ze se ihned nekdo ozve a bude jmenovat jeho zavinene penalty - knaopak kdo nic nedela, take nic nemuze zkazit).

            • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

              Khadgar     před 10 lety 23.10.2014 10:59 |  
              0 0

              Přece nejde srovnávat počet soubojů u defenzivního záložníka a ofenzivního/podhrotového hráče...
              Tím se dostávám obecně k místnímu hodnocení - bez urážky, ale je to skoro na úrovni Deníku Sport. Bohužel je v naší zemi zažitý, že fotbalu rozumí každý a každý nejlépe ví, jak by to postavil, trenér tomu nerozumí apod. Ale úlohy jednotlivých hráčů, vykrývání prostoru, stahování se za míč, to se až tolik nebere, že... Nicméně když může dělat experta ve studiu František Straka, tak bych se neměl divit, co? :)
              Já vím, že není lehký jít s vlastní kůží na trh, ale to hodnocení je prostě těžce nevyzrálý. Čekal jsem, jestli se to postupem času změní, ale nestalo se tak.

              • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

                Barra     před 10 lety 23.10.2014 11:19 |  
                0 0

                Vzdyt s tebou souhlasim. Chtel jsem co se tyka soubuju jen ukazat, ze Cerny je na hristi aktivni a neschovave se. Nemyslim si, ze bych se snazil stacit do role odbornika, nikdy v zivote jsem si tady netroufnul postavit muzstvo. Nestalo se jeste, ze bych tady kritizoval trenera pro jeho takticke pokyny, rozestaveni, stridani atd. Naopak, upozornoval jsem, ze nikdo z nas nemuze soudit jak se ktery hrac pri treninku projevuje, ktery hrac zapada do mozaiky kterou trener ma v umyslu, a ze casto plni hraci nevdecne ukoly, ktere nam laikum na prcni oko mozna nejsou jasne, ale o to vice dulezite pro muzstvo.

                Temer 50 let pohybu ve svete fotbalu me naopak naucilo, ze fotbal vubec neni ta jednoducha hra, jak vypada, a ze jde hlavne o to pracovat s 11 individualitami, kde se jejich vlastnosti a schopnosti musi skloubit.

            • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

              Steve2924 (přítel SN)     před 10 lety 23.10.2014 14:52 |  
              0 0

              Dobrá práce. Ale podle mě to celkem ukazuje, že Černý hraje špatně. Teda beru to podle toho jakou má pozici v rozestavení samozřejmě neznám pokyny trenéra. Ale pokud je někdo psán jako ofenzivní záložník tak:
              Počet soubojů sedí, měl by napadat, zároveň bude chodit do soubojů ve chvíli kdy má balón. Z toho bude plynout i menší úspěšnost než u dalších dvou.
              Ovšem fauly mě do hlavy nejdou. U ofenzivního hráče čekám, že poměr fauluje/faulován bude trochu větší. A i absolutní počet spáchaných faulů se mi zdá moc velký, stejné číslo jako DZ?

              Takže buď Černý neví co má hrát, nebo nehraje co má hrát a nebo má od Beránka dost divné pokyny vzhledem ke své pozici. Každopádně se ale nelze divit, že když má OZ herní projev jak DZ tak to pak vypadá, že je týmu k ničemu. Protože pak máme jen 3! hráče, kteří hrají ofenzivně a to se pak nemůžeme divit tomu kolik dáváme branek...

              • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

                Steve2924 (přítel SN)     před 10 lety 23.10.2014 14:56 |  
                0 0

                *ještě mi tam chybí pohyb po hřišti, kdy lítá fakt všude jen na své pozici skoro nikde a často hraje na stejné úrovni jako právě DZ. A v útoku dost často ztrácí balóny tím, že právě chodí i do předem ztracených soubojů, byť často vybojuje faul ovšem většinou ne v nějaké nadějné vzdálenosti.

                Jeho absolutní přínos je 1 branka vstřelená a dvě penalty proti nám, to mu taky k dobru moc nepřidá zvlášť když je ofenzivní záložník...

        • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

          Slawek     před 10 lety 23.10.2014 11:03 |  
          0 0

          Z Tvého hodnocení Sokrate vyplývá, že Míňa hrál za kde koho, jen ne za sebe. Spíše bych souhlasil, že byl na hřišti zbytečný. Od tak technicky vybaveného hráče bych očekával přenost a kombinaci s hráči, kteří jsou kolem něho, zejména s Boudjemou. Naběhá sice spoustu kilimetrů, ale není to účelné. To, že zaskakuje za spoluhráče je fajn, ale v podstatě špatně.

          • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

            martyni (přítel SN)     před 10 lety 23.10.2014 11:40 |  
            0 0

            Jasne, pak ale zustavame u Hrebikovych ctvercu, ze kterych hrac nesmi vybehnout. Taky jsem si samozrejme vsiml, ze nekdy Mina vybehne ze sveho prostoru a pak je tam na Juhara precisleni.. ale.. nevim, neznam teorie, ale to je prece normalni situace, kdyz se krajni zaloznik zucastni utocny akce a nabehne treba do vapna,ne? .. pak musi Juhara zajistit stredni zaloznik, od toho preci hrajeme na dva stredni zalozniky, kteri musi v takovem pripade zajistovat..

        • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

          martyni (přítel SN)     před 10 lety 23.10.2014 11:35 |  
          0 0

          AHoj Sokrate, presne tak, kdyz se nechce, tak tahle prace neni videt. Ale je moc dulezita. Treba pak nezbudou sily udelat nejakou paradicku, klicku, prihravku (pokud by byl nekdo jiny v nabehu, aby ta prihravka mohla byt adresovana). Holt tedy ty paradicky, kteri obecenstvo oceni, musi delat jini, kteri se treba flakali, kdyz se meli vracet.

          • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

            vlchan     před 10 lety 23.10.2014 15:13 |  
            0 0

            Já jsem přesvědčen, že Beránek ví moc dobře proč Míňu staví. Osobně u něho vidím jediný nedostatek, že mu často odskakuje míč dost daleko od nohou. Přeji mu ať se mu vrátí pohoda, jistota a klid.

  13. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    slamacek (přítel SN)     před 10 lety 23.10.2014 11:46 |  
    0 0

    Muj osobni nazor na Milana je takovy, ze mu vylozene skodi, ze chce byt vsude a tim padem pak logikcy chybi tam kde by byt mel. to je do jiste miry zavinene i tim, ze je slaba podpora utoku od ostatnich.
    za mne vidim nejvetsi nedostatek v male podpore utoku u vsech strednich zalozniku a prakticky nulove podpore utoku z pozice praveho obrance.

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      martyni (přítel SN)     před 10 lety 23.10.2014 11:55 |  
      0 0

      Na tom taky neco je. Osobne si myslim, ze bychom vice meli kritizovat hrace pasivni a ne hrace aktivni.. ale na to kazdej muze mit jinej nazor.. ze zacatku ligy jsme vyhravali prave tim totalnim fotbalem, aktivitou, ted uz jsme zas dost zalezly, coz nam skodi..

      • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

        Alky (přítel SN)     před 10 lety 23.10.2014 15:25 |  
        0 0

        Ne ne, aktivní blbec je horší než třídní nepřítel. :-)

  14. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    Thorklaer (přítel SN)     před 10 lety 23.10.2014 16:04 |  
    0 0

    Navázal bych debatu Sokrata, Barry a Alanora. Musím se Alanora zastat.

    Ono je hrozně fajn, že je Milan Černý pracovitý. Ale to je i Baéz a Jarda Zmrhal, který má ofenzivu a defenzivu v rovnováze. To nám zbývají 3 hráči čistě pro ofenzivu, jak s tímhle chceme dávat góly, vítězit?

    Ok, já Míni přinos nevidím, hle mě hraje chaoticky a na DZ je měkký. Ale dobrá, přistupme na tuto argumentaci. V tom případě by ale neměl hrát Baéz, nebo Jarda a měl by hrát někdo do ofenzivy. Nemůžeme mít dvě třetiny sestavy pracovitých hráčů. Kdo bude tvořit, držet mít, dávat góly?

    V tomhle prostě já vidím velký problém. Většina sestavy má obranné úkoly, ale jaké jsou toho plody? Jedno čisté konto z 11 zápasů? To je hodně málo. To bych jako vzor tohoto stylu viděl spíše Baník.

    Obecně se mi herní projev Slavie poslední zápasy nelíbí. Přechod to útoku a držení míče skoro neexistuje, ofenziva je prostě na náhodu, že někdo uteče.

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      martyni (přítel SN)     před 10 lety 23.10.2014 17:12 |  
      0 0

      Tak to vyplyva z kvality kadru.. ok, kdyz budem mit tvorive hrace, co podrzi mic, muzem hrat jako barcelona.. ale mame je? mame karla pitaka, damiena b., drzi mic, tvori? Jsou prinosnejsi nez Mina? Ja o tom pochybuju.. jasne, vsem se libi spilmachri, co udelaj par klicek a s prstem v nose zakonci do vinglu, ale kde je brat?

  15. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    zeleznik2     před 10 lety 23.10.2014 17:18 |  
    0 0

    Gól padá na Hrubeše bohužel, ale na druhou stranu i pár šancí pochytal 5 ok, Jiří Bílek nejlepší hráč bez debat 6 oprávněná, hlavička ukázková, centr od Juhara jakbysmet, Baéz klidně i 3 nelíbil se mi, Míňa určitě lepší než 3, Vukadinovičovi 4 za neproměněné šance, Prošek asi nejhorší 3 zasloužená.