Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 29. kolo

Zápas ve Zlíně přinesl jeden z nejhorších jarních výkonů Slavie. Vinou nabitého programu chyběla fyzička, zároveň však sešívaní nebyli schopni houževnatého soupeře přehrát fotbalově.

Velikonoční zápas nám vůbec nesedl. Ačkoliv Zlín již tradičně na jaře paběrkuje, tak tentokrát se i díky slavnostnímu výročí 100. let založení klubu vyburcoval k odhodlanému a houževnatému výkonu. Vyrovnaný duel pak rozhodla hezká trefa Džafiče z větší vzdálenosti. Ačkoliv domácí na své poměry (a zejména vzhledem ke své špatné jarní formě) podali dobrý výkon, tak Slavia by si s průměrným českým celkem měla poradit a měla by ho přehrát. Proč tomu tak včera nebylo?

1) Únava po Chelsea. I když byla šance na postup proti slovutnému soupeři hodně mizivá, tak se trenérský tým rozhodl nasadit v Londýně plnou sestavu. Zanechme spekulace, jestli jsme radši neměli mít za prioritu Zlín. Takhle sice nemáme nic, ale osobně si těžko dokážu představit, že natolik sváteční zápas, jako byl ten na Stamford Bridge ve čtvrtfinále Evropské ligy, postavíme na vedlejší kolej. S únavou stěžejních hráčů (Souček, Bořil, Ngadeu...) se tedy počítalo. Do zápasu se Zlínem to sice byl deficit, ale dopředu známý a měli jsme se s ním vyrovnat. Alibi pro naši porážku to rozhodně není!

2) Slabé výkony odpočatých hráčů. Právě vzhledem k výše uvedenému bodu bylo jasné, že budeme muset obměnit sestavu a postavit čerstvé hráče. Problém byl, že odpočatí hráči patřili k těm nejhorším na place. Zelený byl podprůměrný a z jeho výkonů v prvním roce angažmá ve Slavii jsem mírně řečeno velmi rozpačitý. Rozhodně se nečekalo, že bude horší než Frydrych. Velkým zklamáním pak byl výkon zkušených hráčů a předpokládaných opor Hušbauera a Stocha. Oba nepředvedli nic ze své fotbalovosti a navíc se soupeři nevyrovnali ani v bojovnosti. Alespoň průměrné měřítko snesl Baluta, ale i od něj bych čekal mnohem víc. O prostor na hřišti by si měl říct úplně jiným způsobem. Kapitánu Škodovi jsem pak dokonce věnoval samostatný odstavec.

3) Chybí útočník. Zápas byl v poli vyrovnaný, proto bych čekal, že ho rozhodne individuální kvalita na straně Slavie, ideálně hrotový útočník. Bohužel tento post je po zranění Tecla dlouhodobě naší slabinou. Škoda je vyčpělý a góly nedává. Dát ve Slavii za skoro celý ligový ročník 7 branek je bída. Defenzivní záložník Souček jich dal 10, plzeňský Beaguel 14 (a to si nemyslím, že je to nějaký super hráč), o Komličenkovi ani nemluvě. I takový Smola ve slabé Opavě nastřádal 9 zásahů! Milana za minulost velmi uznávám, z toho se ale žít nedá. Kritizoval jsem ho na začátku jara a pak měl několik povedených zápasů, tak nezbývá než doufat, že se situace zopakuje. Reálně je to ale od nové sezony už jen na roli mentora a náhradníka.

4) Když nemáme fyzicky navrch, tak soupeře nepřehrajeme fotbalově. Je známá věc, že trenér Trpišovský má svůj styl založený zejména na skvělé kondiční připravenosti a vynikající a součinné pohyblivosti mužstva. Proti tomu vůbec nic nemám a je to jen dobře. V Evropě k tomu ale přidávají fotbalovost, zatímco my sázíme až příliš na sílu. Jasně, v naší zemi je to vzhledem k typologii současné generace hráčů logické, ale té fotbalovosti je přeci jen na můj vkus až příliš málo. A je to pak vidět v zápasech, kdy vzhledem k okolnostem (viz bod 1) nejsme v lepší kondici než soupeř. Pokud soupeře neutavíme neustálými náběhy, tak ho technicky a fotbalově nepřehrajeme. A při vší úctě, když nejsou síly, tak bychom oproti Zlínu měli být technicky úplně někde jinde a přehrát ho tímto způsobem. V neděli jsme ale byli bezradní.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 4 - Jednou dobře předvídal hru a včas vyběhl, připsal si i zákrok při dobré šanci Poznara, i když tam se dalo spíše mluvit o mizerném zakončení domácího útočníka. Výborně vychtal v šanci Džafiče, ovšem dobrý zákrok kalí fakt, že jeho nadějnou šanci sám založil mizerným výkopem. Přesvědčivě nepůsobil ani při inkasované brance. Džafič to trefil hodně dobře a míč se celkem zatočil, bylo to ale z velké dálky a ne úplně "do vinglu". Kolář často stojí několik kroků z branky a pak se stačí trefit pod břevno a nedosáhne tam.

Jan Bořil - 5 - Minulý měsíc mu sednul, ve Zlíně už na něm ale byla patrná únava, což přiznal i v poločasovém rozhovoru. Bojoval a dal do zápasu všechno, stačilo to ale jen na průměrný výkon. Dozadu si své odvedl, směrem dopředu se ale více neprosazoval.

Ondřej Kúdela - 5 - Stopeři odvedli podle mého názoru průměrný výkon. Své odvedli, více nechybovali, ale také nebyli dominantní jako obvykle.

Michael Ngadeu Ngadjui - 5 - I na naší africké skále byla trochu znát únava z náročného programu posledních dní. Nehořel a odvedl uspokojivý výkon, s Poznarem měl ale problémy a občas si musel vypomoci fauly. Normálně bývá v osobních soubojích výrazně silnější.

Jaroslav Zelený - 4 - Zklamání. Bohužel ne první. Tradičně měl několik dosti hrozných ztrát, které nedokázala vyvážit ani snaha v útočné fázi. Několikrát se dostal do zakončení, ovšem nic z toho nebylo. V obraně pak žádnou jistotou není, Frydrych je platnější hráč.

Alexandru Baluta - 5 - I od něj jsem čekal více, alespoň však naplnil ligový standard. V první půli se pohotově prosadil k zakončení, dorážku už měl nechat spíše Škodovi, ale to Alexovi nechci příliš vyčítat, protože obecně je lepší jít do míče a srazit se ve dvou, než kdyby do něj nešel ani jeden. Ve druhé půli pak dával dobře před bránu míč, po kterém došlo k šanci Zeleného. A zbytek jeho pobytu na hřišti? Až příliš málo výrazný.

Tomáš Souček - 5 - Bylo vidět, že nemá lehký krok, zápas ale odmakal a se soupeři se rval statečně. Patřil k hráčům, kteří podali alespoň standardní ligový výkon a kteří měli pro naši hru přínos. Obvykle je mnohem viditelnější, tentokrát mu často chyběl jeden krok, aby předskakoval soupeře, vyhrával souboje a vyvážel míče.

Ibrahim Traoré - 5 - V té celkové bídě byl asi naším nejlepším hráče, i když ani on výrazněji nezaujal. Alespoň ale jako jeden z mála dokázal podržet míč a kombinovat. Taktéž nevypouštěl souboje a se střídavými úspěchy se do nich zapojoval. Spolu se Součkem drželi naši zálohu a alespoň vyrovnaný obraz hry.

Josef Hušbauer - 3 - Herně to na jaře z jeho strany není žádná velká sláva, dosud mu to alespoň lepilo při zakončení. Tentokrát se ovšem k šancím nedostal a v mezihře neukázal nic ze své fotbalovosti. K vidění tak byla jen jeho slabina, když se nedokázal bojovnému soupeři vyrovnat v nasazení. Nedařily se mu ani standardní situace a centry, jediným lepším momentem byl centr v prvním poločase na zadní tyč na Zeleného.

Miroslav Stoch - 3 - Stoch je na jaře nepřesvědčivý a rozhodně se nedá říci, že by patřil k tahounům. Jeho výkon byl podobný tomu Hušbauerovu. Fotbalově zcela zaostal za svou pověstí a v ničem nevynikal. Naopak stejně jako u jeho kolegy bylo vidět, že soubojově nestačí, což není nic až tak překvapivého. Obvykle to ale Miro vyrovnává a překonává na svou stranu právě fotbalovými kvalitami. Ty ale v neděli neukázal.

Milan Škoda - 3 - Ač mám k Milanovi vzhledem k jeho minulosti v klubu velkou úctu, tak jeho včerejší výkon nemohu hodnotit jinak než velmi negativně, čemuž jsem věnoval i odstavec v úvodním hodnocení. Škoda sice v zápase pracoval, ale k čemu to je, když si nedokáže poradit s průměrnými zlínskými stopery. A když už se jednou dostal do šance, tak ji řešil mizernou střelou doprostřed. Frustraci dal najevo úplně zbytečným zákrokem se žlutou kartou na kontě. Kdyby byl rozhodčí úzkostlivý, tak klidně mohl napomínat podruhé a tedy vylučovat. Snad se naše novodobá legenda probere a chytí formu, protože získat v nadstavbě titul bez dobrého útočníka bude sakra těžké.

Lukáš Masopust - 5 - Naši hru pohybově oživil, ale do šancí se nedostal a ani žádné nepřipravil.

Mick van Buren - 4 - Jak je jindy naším žolíkem a dokáže do rozehraného zápasu vlétnout jako velká voda, tak tentokrát zapadl do šedi našeho výkonu a téměř nic během svého pobytu na hřišti nepředvedl.

Peter Olayinka není hodnocen, protože hrál příliš krátce.

29. - Neděle 21. 04. 2019 17:00

Fortuna liga, 2018/2019
1 - 0
0 - 0
FC Zlín
FC Zlín

59. Džafič

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

Komentáře (183)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

    Steevee     před 5 lety 22.04.2019 21:23 |  
    12 4

    Muzu tohle hodnocení někam podepsat? Jsem rád, že se konečně začínáme shodovat na tématech s názvem Kolář, Husbauer, Skoda.

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      donford     před 5 lety 22.04.2019 21:44 |  
      10 2

      Tak spíše je k zasmušení, že k smutné shodě na některých tématech (hráčích) dochází. Ale Zlín nám nastavil neúprosně zrcadlo. Zase na druhé straně i naději - Bořil, Ngadeu, Deli, (Jugas, Kúdela) Coufal, Suk (než odejde), Traoré, Král, Matoušek, Masopust, Olayinka, Ševčík snad Tecl, (možná i Sýkora, Hromada??), na těchto hráčích musíme do budoucna stavět a doplnit opět zdárně, což se už v létě i teď z jara podařilo a bohužel i to, co se nově nutkavě jeví. (Kolář, Hušby, Škoda, Zmrhal). Vzpomínáte na Vlčka? - jaký to byl plejer a po návratu z Anderlechtu najednou pokles a už se přes velkou snahu nechytil. Tak nějak jde k mému žalu i celé jaro Škoda. Najednou mu to nestřílí a je přímo ukázkově pomalý. Je možné, že v příštích zápasech nějaký gól vstřelí a kéž by!! ale to nic nemění na mých pochybách a přirovnáních s Vlčkem.

      • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

        Steevee     před 5 lety 22.04.2019 22:48 |  
        3 1

        Bohužel si po téhle jízdě Evropou myslím, že Suk nebude zdaleka jediný odchod. Děsí mě klauzule u Deliho s Ngadeuem. Když někdo klubu zaplatí a jim to nebude proti srsti, nic s tím neuděláme. Myslím, že si v tenhle moment ještě ani pořádně neuvědomujeme, jak zásadní pro nás tihle dva jsou.

        • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

          wimpy     před 5 lety 22.04.2019 22:51 |  
          4 0

          Já bych řekl jen jednu věc, Luftner si šel splnit sen do Kodaně, ale to tihle dva nepůjdou. Musej dostat nabídku ze zajímavé ligy a dost možná i ambiciozního týmu. Mladej kluk může jít do týmu z chvostu německý nebo italský ligy s tím, že si vykope přestup výš, ale tihle dva?

          • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

            o-cab     před 5 lety 23.04.2019 05:38 |  
            2 1

            je to tak. jako mistr menší země v tuhle chvíli nabízíme sportovně víc než střed tabulky top lig, zaplatit to taky umíme, takže bych to neviděl černě. když už tak ale nesmí odejít oba najednou, to by byla včetně Součka už moc velká rána i na Trpiše.

            • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

              Steevee     před 5 lety 23.04.2019 07:50 |  
              0 2

              Nemyslíš to zle, tak to neber špatně ani ode mě. Ale pokud žiješ v tom, že to, že u nás mají možná půl milionu měsíčně znamená, že "zaplatit to umíme", potom jsi blázen:-) Desetkrát horší hráči berou v Turecku/Rusku nebo naprosto průměrných klubech na západě, 5x víc.

              • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

                o-cab     před 5 lety 23.04.2019 09:28 |  
                2 0

                zle to neberu, ale určitě jsou u nás hráči co se všemi prémiemi berou dva tři miliony měsíčně (Stoch, Souček, Deli, MNN). navíc pokud bude JT stát před rozhodnutím dát MNN 5m měsíčně na dva roky nebo dávat 2m eur za přestup někoho jako nejistou náhradu tak jak se asi rozhodne?:) stále to nemusí být dost samozřejmě a asi nemá cenu věci lámat za každou cenu, ale tak skeptický bych prostě nebyl

                • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

                  Steevee     před 5 lety 23.04.2019 10:07 |  
                  0 1

                  Je možné, že se pletu, ale tady ty čátky jsou podle mě úúúplně mimo. 2-3 miliony měsíčně? To jsme úplně jinde...a 5 milionů Ngadeovi? Tak to ti dám písemně, že 5M měsíčně Ngadeovi opravdu nikdo nedá:-) Při vší úctě ke Ngaedovi, cenu 5 milionů měsíčně v českách podmínkách fakt nemá. A to nejenom on, ale nikdo.

                  • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

                    wimpy     před 5 lety 23.04.2019 10:20 |  
                    0 0

                    Něco podobného, jen s částkou půl milionu, tu kdysi říkal Platil. :-)
                    Jinak základní plat a celkový příjem budou asi diametrálně odlišné hodnoty. Kdyby mu při podepsání smlouvy vyplatil jednorázový bonus, nikdo se nedozví jakej, ale i ten může snížit eventuální rozdíl mezi tím, co by si vydělal v nějakejch finančně přínosnějších, ale fotbalově minimálně velmi rizikových krajinách.

                  • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

                    o-cab     před 5 lety 23.04.2019 10:26 |  
                    1 0

                    ale tady se nebavíme o českých podmínkách tady se bavíme o tom kolik prosereš rozprodáním kádru před slušnou šancí na postup do LM. investuješ do jednoho ze 3 nejlepších hráčů týmu a naprostého základního kamene evropskýho úspěchu 30m abys zásadně zvýšil svoje šance na 750m prémiích od UEFA? ta matematika je celkem jednoduchá podle mě

                    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

                      Steevee     před 5 lety 23.04.2019 10:32 |  
                      0 1

                      Máš pravdu. Ta matematika je jednoduchá. Ne, neinvestuješ. Deli s Ngadeuem a třeba i Škodou dostali velké peníze už léto před Appoelem...a jak to dopadlo? Asi netřeba opakovat. Takže strategie de facto přeplatit hráče, aby zůstali a SNAD se to vrátilo na příjmu z LM, takhle se to opravdu dlouhodobě dělat nedá. To je gambling, ne vize.

                      • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

                        o-cab     před 5 lety 23.04.2019 11:46 |  
                        1 0

                        dopadlo to tak ze mame novyho trenera, prehravame daleko vetsi tymy a ty sance na LM jsou cim dal tim vyssi:)

                        • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

                          Mrakomor     před 5 lety 23.04.2019 12:22 |  
                          0 0

                          A přesto je praktičtější a efektivnější smluvně zaručit klidně i šestimístnou jednorázovou cifru pro každého hráče za podmínky, že dostanou klub do základní skupiny LM :)

                          • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

                            o-cab     před 5 lety 23.04.2019 12:57 |  
                            0 0

                            ano tak urcite se bavime o celkove sume vcetne bonusu, ale myslel jsi spis sedmicifernou:) u nekterych hracu jako MNN klidne i velice mirne osmicifernou

                            • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

                              wimpy     před 5 lety 23.04.2019 12:59 |  
                              1 1

                              Traduje se (samozřejmě nevím, jak přesné info to je), že když Tvrdík vytáhl Škodu z letadla, tak dostal Milan patnáct mega.

                              • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

                                o-cab     před 5 lety 23.04.2019 13:10 |  
                                2 0

                                ano a to bylo v sazce daleko mene nez bude toto leto. co asi musel dostat Suk jako kompenzaci za tu novou smlouvu az do konce srpna misto odchodu do Fio ze?:)

                              • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

                                necich     před 5 lety 23.04.2019 14:16 |  
                                0 0

                                Částku neznám, ale nevytáhl ho Tvrdík nýbrž Šimáně. :)

          • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

            Steevee     před 5 lety 23.04.2019 07:55 |  
            0 1

            Tady ale bude hrát mnohem víc faktorů než "plnění snů". Táhne jim pomalu na 30, taky budou chtít vydělat nejaky gros na duchod:) A při jejich ceně si těžko může člověk myslet, že manažer nebude chtít svých 10% (cti 10 milionů a víc jako provizi za přestup).

            • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

              wimpy     před 5 lety 23.04.2019 09:37 |  
              6 0

              No já bych právě řekl, že zaplatit je asi můžeme.

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      honza304     před 5 lety 23.04.2019 07:03 |  
      3 2

      Mne to napadlo už dřív a nechtěl jsem to k hodnocení psát, prptože by se na mne všichni zesypali jak vosy. Chtěl jsem něpsat něco v tom smyslu, že je potřeba všem poděkovat za nasazení a dosažení toho, čeho dosáhli, když vlastně hrajeme bez útoku a bez brankáře. Kolář občas něco chytne, ale v každém zápase předvede něco, čím mě vytočí. Se spartou hlavičkoval Pytlík a on mu to obouruč nakulí zpátky, jako "když ses netrefil, zkus to ještě jednou". Se Zlínem to samé, vyráží balón někam do prostoru penalty, kde to někdo odkopl, ale normálně to brankáři vyráží k rohu a ne do nebezpečného prostoru. S Chelsea mu prošel centr kolem nohy, nechal ho volně se kulit. Ten gól se Zlínem mi připadal, že brankář, co chytá Evropskou ligu, by tohle měl chytat. Když ho srovnávám s brankářem soupeře, vždycky mi soupeřův vyjde líp. To už nepíšu o Libereckým, který byl lepší o parník a ukázal, jak se chytá. Góly dostáváme, ale když na branku nevystřelí ani Stoch, Zmrhal ani Hušba, natož Škoda, jak chceme vyhrávat. Je malým zázrakem, že jsou kluci, kde jsou. Mějte se červenobíle!

      • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

        Steevee     před 5 lety 23.04.2019 07:47 |  
        5 2

        Ne, není zazrak, kde jsme. Máme totiž mnohem víc než nespolehlivého Koláře, chodiciho Husbauera, nevyzpytatelneho Zmrhala a negoloveho Škodu.

  2. hodnoceni

    rfslavia     před 5 lety 22.04.2019 21:52 |  
    13 5

    stoch ani baluta vyniknout ani nemohli, protoze byli prekopnuti nakopem na skodu...tenhle system se hral za silhavyho, ale to byl jeste skoda schopnej neco uhrat
    vcera si ho namazali na chleba vidle ze zlina...a predtim to sami vidle ze sparty, liberce...

    proste hrat to na slepavanou balutovi a stochovi je naprostej nesmysl, musime hrat v pohybu a rychle po zemi, pak nebude stoch a baluta, ktery merej dohromahy dva a pul metru porad v souboji...
    k pepkovi, ten hraje v tomhle systemu na nesmyslny pozici pro jeho styl hry...

  3. Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

    o-cab     před 5 lety 22.04.2019 22:02 |  
    9 15

    tentokrat souhlas skoro se vsim. faktem je, ze jsme jeste minimalne dve az tri prestupni obdobi od toho, kde chceme byt:
    - Zeleny je moc sympaticky kluk, ale na Slavii nema hlavu. je moc hodny, neveri si, neustale se za vsechno na hristi omlouva. v zapasech jako vcera potrebujeme asertivni typy, ktery to odtahnou za unaveny jadro, tohle Zeleny ukazuje dlouhodobe, ze neumi plnit. vcera mel hrat Frydrych, treba by tam neco jako klasicky proti podobnym souperum urval.
    - MvB hraje vsechno na haluz, nema sanci se dlouhodobe u nas prosadit, stejne jako Gino to neni fotbalista ale atlet (aspon je ale na rozdil od tamtoho zoufalce sympaticky). kdyz uz dostane sanci na nejaky delsi usek, tak se z nej na hristi stava sobec, ktery kazi hru tymu. podle svych socialnich siti to nebude zrovna levny nahradnik.
    - Baluta ma nulovy prinos, kolik let chce tahle kvetinka na aklimatizaci? jak muze hrac za x milionu eur neumet centrovat jinak nez naslepo? i ty asistence jeho a prihravky z jara, nad kteryma tu lidi zasli byly vsechny uplna nahoda.
    - Legendy nemusim rozvadet, Trpis nastesti jiz mnohokrat dokazal, ze na zasluhy a na cenovky nehledi, od leta az se mu vrati hraci a prijdou novi tak nepredpokladam, ze tuhle zoufalost bude dal trpet. zvlaste Milan by teda mel ukoncit karieru titulem a jit trenovat mladez.
    - Nad Kolarem stale hul nelamu, ale faktem je, ze se resi nejak moc casto.
    - Chybi mi zapracovavani hracu juniorky do A tymu. nemela tohle byt jedna z velkych prednosti noveho sportovniho useku? zatim ma par minut Vlcek a to je podle me vse? to i Man City s nekonecnym kadrem pravidelne nasazuje dva juniory tuhle sezonu

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      rak (přítel SN)     před 5 lety 22.04.2019 23:21 |  
      7 1

      Jen poznámka. Frydrych byl v trestu a hrát nemohl.

      • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

        o-cab     před 5 lety 23.04.2019 05:30 |  
        0 0

        to je férová poznámka:) díky

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      Ragnarok     před 5 lety 23.04.2019 11:52 |  
      2 1

      Jenže Man City má bohužel ty juniory kvalitnější, potom má kvalitnější i ten zbytek týmu, který je je schopen podržet a také má soupeře, kteří jsou proti jejich kvalitě níže, byť poměr cena výkon je u nich vyšší než u nás, protože zase tolikrát vyšší budget nemají na to, jak drtí celou ligu. Což je dáno tím, že když někdo zhušbauerovatí jako třeba Nasri, tak jde okamžitě od válu. My si to nemůžeme dovolit, protože nejsme schopni sehnat náhradu, na přestupním trhu je v našem finančním pásmu obrovská konkurence a musíme hledat jehlu v kupce sena. Kdežto těch 8-12 týmů si řekne, nejde to s nasrim, tak uděláme Bernarda Silvu, Mahréze.... My si řekneme, že chceme dejme tomu Bénese, Zurkowského atp., ale máme na ně strašnou konkurenci. To na Mahréze prostě stojí frontu maximálně tři kluby.
      Ale doporučil bych dva hráče, kterým v létě končí smlouva v Nice: Remi Walter a Patrick Burner, Burner se hodně hezky ukazoval i u nás na přáteláku, hodně pohyblivý hráč na pravou stranu. Oba ideální věk a vzhledem k podobnosti budgetu nás a Nice by to nemuselo být beznadějné. Rozhodně jdou pořídit levněji než emerging stars z Chorvatska nebo Polska. Otázka je, zda nebude dostupný za rozumný peníz zakopaný Kapustka.

      • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

        Ragnarok     před 5 lety 23.04.2019 12:12 |  
        1 0

        Myslím tím poměr budgetu Man City vs. Huddersfield a Slavia vs. Příbram, Karviná, Opava. Třeba CIty dalo za odměny hráčů 264 milionů a 84 milionů (ke konci sezony 2017). V české lize je ta nerovnost daleko větší a ta dominance top 3 taková zdaleka není (právě proto, že se nacházíme v tom nešťastném pásmu největší konkurence v poptávce po hráčích určité ceny a musíme s tím žít, nebo si vychovat vlastní nadstandard jako Ajax).

        • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

          Ragnarok     před 5 lety 23.04.2019 12:13 |  
          0 0

          Middlesborough dal 84.

      • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

        o-cab     před 5 lety 23.04.2019 13:23 |  
        2 0

        s nerovnosti mas pravdu (ode me palec dolu nemas), ta vetsi rovnost je pokud se nemylim kvuli TV pravum. nicmene princip zustava stejny - relativne ke kvalite A tymu by se meli najit v prumeru junior az dva rocne, ktery zacnou sbirat slusny minuty. tohle u nas proste vubec nevidim a vzhledem k tomu, kolik se investuje do mladeze, mi to nedava moc smysl. taky mame ale hodne hracu na hostovani a treba se ted uz nekdo vrati, aby se zacal zaclenovat

  4. Skoda

    Boo_SKS     před 5 lety 22.04.2019 22:26 |  
    12 2

    Umeni dustejneho odchodu je asi velmi tezka disciplina. A jen malokdo dokaze odhadnout ten cas (a sebekriticky si priznat vlastni schopnosti), kdy je nejlepsi rict sbohem, cimz i z pusobeni legend zbyva takova divna pachut. Jen si vezmete priklady od RB, kdy ke konci angazma na Siegla rvali "Siegl ven" a na Lafatu se z respektu sice nepiskalo, ale posledni 2 roky pokazde nadavalo vzdy, kdyz se jen objevil v sestave. protoze kazdy vedel, ze na hrotu bude pan ze stare gardy. Uprimne priznavam, ze vubec netusim, jestli je to Milanovo zhorseni trvaly ci jen prechodny (ale opakujici se) stav, nevim ani, zda by prijal roli 3.4. utocnika a stacilo mu byt klicovou postavou v kabine, jen doufam a hrozne moc si preju, aby ho u nas potkal dustojny konec a tu svoji vysadni pozici neopoustel nejak extra za zenitem. Nezaslouzil by si koncit jako nekdo, kdo je svemu tymu pritezi a koho fanousci prosi, aby toho nechal.

    • Re: Skoda

      Dr. Fe1     před 5 lety 22.04.2019 23:44 |  
      5 15

      Bohužel tu šanci na už asi propásnul teď v zimní přestávce. Všichni včetně něj doufali, že se chytí, leč nestalo se. Zpětně to měnit nejde, ale ideální by bylo kdyby se před zimou domluvil na tom, že to bude jistit z lavičky a šanci dostane někdo jiný. Teď bohužel nastává tra situace, kterou popisujete v závěru svého příspěvku.

      Co se týče Lafaty, tak toho ze zoufalství dokonce stavěli do zálohy. Samozřejmě mu to tam moc nešlo. Ale pokud se pamatuji, tak přesto alespoň nějáké góly dával až do konce kariéry. Kéž by se to dalo říct i o Milanovi !

      • Re: Skoda

        ColinSKS     před 5 lety 23.04.2019 07:30 |  
        3 13

        mínusy za věcný příspěvek = folklor zdejšího fora :-DD

        • Re: Skoda

          Pepino44     před 5 lety 23.04.2019 09:32 |  
          3 2

          Hlas lidu - hlas Boží. Já jsem sice mínus nedal, ale je to asi daň pro jeho oblibu.

          • Re: Skoda

            Dr. Fe1     před 5 lety 23.04.2019 11:31 |  
            3 11

            To není žádná daň. To je čirá šikana anonymních trollů s podporou místního admina.

            Mě a pár dalším diskutérům, kteří nejdou s davem, zde může nadávat každý dle libosti, dokonce urážet mého zesnulého otce jako včera pehacko a nic se mu nestane. Nebo otevřeně trollit a nadávat do magorů jako Wulfstan atd.

            Zatímco já jsem zde dostal červenou i za slušně formulovaný názor na to, že Milan Škoda by neměl patřit do základní sestavy a další podobné "zločiny".

          • Re: Skoda

            Dr. Fe1     před 5 lety 23.04.2019 11:38 |  
            1 7

            Mimochodem, kdybych já napsal stejně urážlivý příspěvek vám , jak jste napsal včera vy mě, tedy nějáké ubohé urážky o mdlém rozumu a podobně, tak dostanu kartu okamžitě.

      • Re: Skoda

        cunak     před 5 lety 23.04.2019 15:14 |  
        1 1

        Bohužel "nikdo jiný" neexistuje. A to není chyba Milana Škody.

        • Re: Skoda

          Dr. Fe1     před 5 lety 23.04.2019 16:15 |  
          0 7

          Pokud typově trváte na "věži" tak ne. Spousta týmů ale hraje bez věže a úspěšně. Máme celou řadu hráčů, kteří by vepředu mohli úspěšně hrát- Masopust, MvB, Olayinka, Matoušek .......

    • Re: Skoda

      cunak     před 5 lety 23.04.2019 12:01 |  
      0 3

      To, že 33ti letý hrotový útočník neodehraje celé náročné jaro ve vrcholné formě se dalo čekat. A to, že je to náš jediný útočník, opravdu není jeho chyba. Mimochodem, kdyby v zimě "odhadl svůj čas", s kým bychom asi hráli?

      • Re: Skoda

        Dr. Fe1     před 5 lety 23.04.2019 12:07 |  
        0 6

        Na hrotu může hrát spousta lidí z našeho kádru, tak jaký jediný útočník ? Útopčník nemusí výt nutně "věž". Můžou tam hrát například Masopust, Olayinka, MvB ..... + momentálně nepřítomný Matoušek, kterého jsme nemuseli nutně pouštět. Troufám si tvrdit, že by nikdo z nich nehrál hůř, než teď opakovaně hraje Milan. Už jen snaha a napadání by byla cenným zlepšením

        • Re: Skoda

          cunak     před 5 lety 23.04.2019 13:25 |  
          0 3

          To, že někdo může hrát na hrotu, neznamená, že je útočník. Matoušek je pryč, Tecl je zraněný. Olayinka není útočník - to ukázal třeba zápas v Plzni. MvB je křídlo a není to hráč do základu. Masopust v útoku hrát může - a dobře - pokud základním úkolem útočníka bude napadat a bořit - proti Seville, Chelsea,... asi to v současné situaci bude nejlepší volba i proti Plzni. Ale k téhle situaci dojít nemělo.

          • Re: Skoda

            Dr. Fe1     před 5 lety 23.04.2019 16:18 |  
            0 6

            Olayinka párkrát na hrotu hrál a nebyl bez úspěchu. Tuším, že v Karviné dal z této pozice gól jako střídající hráč. Na Spartě břevno, pak doma s někým také břevno, které dorážel Frydrych .....

            Zatracujete hráče ještě než dostali vůbec šanci.

  5. Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

    JohnyBeGOOD     před 5 lety 22.04.2019 22:37 |  
    5 1

    Shodnu se na všem kromě bodu číslo 4. Nepamatuji si, že bychom soupeře tak herně přehrávali jako v této sezóně. A nemyslím si, že je to dané pouze naší skvělou fyzickou kondicí (přesto, že je to jistě jeden z hlavních faktorů). Sparta proti nám prakticky nic neměla a nebýt rozhodčího, tak vyhrajeme s přehledem. Gól jsme dostali střelou z dálky, stejně jako proti Zlínu. Souhlasím, že dopředu nám chybí gólový útočník, ale i tak jsme vstřelili 3 góly Chelsea a 6 branek Seville. Ano, soupeře takového kalibru (zatím) nepřehrajeme fotbalově, ale v české lize to neplatí a zápasy tu často vyhráváme rozdílem třídy. A jeden nepovedený zápas na tom nic nemění.

    O tom, že budeme mít problém s útočníky jsem psal už 2 měsíce zpátky po odchodu Murise tady - https://www.slavistickenoviny.cz/clanek/12301-Muris-Mesanovic-prestupuje-do-Mlade-Boleslavi#komentar-474260

    Je ale pravda, že po návratu Yusufa a Matouška z hostování + uzdravení Tecla již zřejmě další útočník nebude třeba. I když Yusuf prakticky na jaře nehrál a nastoupil jenom párkrát z lavičky. Vnímal jsem jeho jako typologickou náhradu za Škodu.


    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      Pepino44     před 5 lety 23.04.2019 09:19 |  
      5 3

      Tak já nesouhlasím s tím, že - po návratu Matouška,Yusufa a uzdravení Tecla nebudeme potřebovat útočníka. Matoušek - není to hrotový útočník, Yusuf - neviděl jsem jej pořádně hrát, slýchávam, že to není špatný útočník, ale je to skleněnka.Tecl - nikdo neví jak mu to půjde po zranění, hráči po takovémto zranění se obvykle již do optimální formy nedostávají(i když bych mu to přál). Takže podle mého opět bez útoku a na na ChL nejde.

  6. Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

    Virgil1956     před 5 lety 22.04.2019 22:53 |  
    16 0

    Souhlas s hodnocením, jen dodám, že nejlepším hráčem z kádru Slavie byl o tom víkendu Matoušek, dávám mu 8 :)

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      ColinSKS     před 5 lety 23.04.2019 08:37 |  
      0 5

      ted uz 9 :)

  7. Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

    Dr. Fe1     před 5 lety 22.04.2019 23:29 |  
    13 14

    ad bod 3) - Konečně to přizná někdo i oficiálně, vás snad Alanore jiný admin nezablokuje za tento svatokrádežný názor, tak jako mě.

    Jen dodám, že náš kapitán z těch 7 zásahů v lize jen 4 góly dal ze hry z pozice hroťáka, další 3 dal z penalt, dvě penalty neproměnil.

    Takže to aby Slávia hrála s hroťákem co dá z této pozice 4 góly za skoro kompletních 30. kol to už se okecat nedá. To je naprosto zoufalá bilance. I polochromý Wagner v Karviné má těch gólů na kontě 11 !

    Stejně tak je neudržitelné každému kdo na tu neudržitelnost upozorní nadávat do haterů a lidí co nemají úctu k legendě a k tomu co Milan pro Slávii udělal. Já tu úctu mám a jsem mu vděčný za to co pro Slávii udělal ,ale měl by vědět kdy odejít, když už to neví trenér. Budí to podezření, že ho tam dává jen proto, aby Milan něják nerozkládal kolektiv, protože jinak opravdu není důvod proč tam pořád dávat hráče bez formy. Bohužel po tolika marných zápasech, kdy se ani nedostane do šance, už nevěřím, že by se Milan mohl vzpamatovat. Podle mě na to prostě a jednoduše už nemá a mít nebude a kdokoliv běhavý a snaživý na jeho postu bude pro naší hru větším přínosem.

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      ColinSKS     před 5 lety 23.04.2019 07:27 |  
      4 5

      doktore, v tomto s vámi souhlasím. legenda by měl být vystaven na plátně na stadionu, rval se a rve se za sks jak lev, ale vedení by si s ním ělo sednou a probrat s ním budoucnost. pokud vás na 4 metrech za 3 vteřiny doběhne někdo jako costa, tak je něco opravdu špatně.

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      miki314     před 5 lety 23.04.2019 11:10 |  
      1 6

      Je to sranda, davat ti minus za pravdu.

  8. Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

    Mimoň     před 5 lety 23.04.2019 01:10 |  
    2 1

    Hodnocení naprosto stejné... hlavně co se týče opor...to si také myslím i já. Nic není hotovo a nezbývá doufat že už ve středu se probereme a najedememe opět na vítěznou vlnu, k titulu je nezbytná !

  9. Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

    Cross     před 5 lety 23.04.2019 02:17 |  
    2 10

    Jaképak analýzy... proste se na to vysrali. Zbytek jsou jen spekulace.

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      Virgil1956     před 5 lety 23.04.2019 07:21 |  
      7 1

      Tak to samozřejmě úplný nesmysl. Tento Trpišův tým může hrát blbě, může se kopat za uši, může prohrát tři mače za sebou, ale nikdy se na to nevysere.

      • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

        Cross     před 5 lety 23.04.2019 10:15 |  
        0 7

        To jsem si dosud myslel taky.

  10. Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

    Faris (přítel SN)     před 5 lety 23.04.2019 06:39 |  
    1 8

    Naprosto souhlasím s vyzněním článku, nechápu ale hodnocení číslem 3. Nedovedu si představit tu hrůzu, co by musela nastat, aby dostal známku 1. Dostal ji svého času Deli za duel s Bohemkou, kde způsobil penaltu a dal si nezavinene vlastní gól. Jinak ale hrál dobře.
    K Husbauerovi a Škodovi toho bylo napsáno dost. Co mě ale děsí je naprostá ztráta formy Stocha. I domácí zápas s Chelsea byl špatný, ve Zlíně nepredvedl vůbec nic. Nebo může hrát jen podhrot? Snad se dá do kupy.
    Z dvojzapasu sparta, Olomouc preferuji ligu a tak bych i stavěl tým. Takže do poháru klidně znovu Husbauer, Škoda, Stoch. At se prostě ukáží, že ještě v týmu chtějí být. Nechat odpočinout Borila, Masopusta. Neriskovat Coufala.

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      ColinSKS     před 5 lety 23.04.2019 07:23 |  
      2 6

      Mino má nějakou krizi. těžko říci co to je. osobně bych preferoval ligu taky, dabl je sice dabl, ale jde o love a ceny hráčů a CHL je pro to podhoubí, na kterém to může vyrůst. problém je že se hraje s bídou.

      • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

        Virgil1956     před 5 lety 23.04.2019 10:10 |  
        2 0

        Je to bohužel tak, Stoch má to svoje "období", kdy je jakoby z formy (už to bylo tuším na začátku sezóny), u něj je to asi otázka psychiky, on má pocit (a asi správný), že má být ve Slavii rozdílovým hráčem, že se od něj čekají góly a asistence, a když to nejde a nepadá mu to tam, trpí tím i jeho hra. Možná by stačilo, kdyby třeba rozhodl derby nebo nějak významně přispěl k výsledku, zase by to byl Miňo jak ho známe.

        • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

          wimpy     před 5 lety 23.04.2019 10:16 |  
          1 1

          U kreativního hráče asi nelze mít formu celej rok.

  11. hodnocení

    ColinSKS     před 5 lety 23.04.2019 07:21 |  
    2 13

    dal bych hušbymu 4 a kolářovi 3. opětovně dostal gol z dálky, a ač to byla pěkná rána, tak tohle golman špičkového klubu musí mít. špatně stojí a nemá odhad. sice dobře vyběhne, ale to patří k základním povinnostem. jinak naprostý souhlas, zápas nám nesedl, zlín je pro nás zakletý soupeř. naštěstí ostatní hráli stejně blbě nebo hůře.

  12. Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

    Sokrates55 (přítel SN)     před 5 lety 23.04.2019 07:45 |  
    18 2

    Dobré ráno Vám všem.
    Hodnocení je od Alanora tentokrát napsáno do puntíku přesně. Voní mi tu káva, ale díky výkonu ve Zlíně mi ještě teď moc nechutná.
    Asi nejvíce jsem zklamán Škodou, Stochem a Zeleným. Všechno jsem schopen nějak odpustit (makám, ale nejde to)...., ale oni to vypustili a vůbec nezabojovali. U Hušbauera nevím, do jaké míry ho limitovalo zranění. Přesto byl ale slabý taky. Když vidím, jak Tomáš Souček dře a předběhne Stocha tam i zpátky..?? Traoré , který odjezdil celý zápas na Chelsea se nezastaví a snaží se, a vedle něj Hušbauer, který stojí... ?? Baluta se sice snaží, ale v přemíře snahy je jako splašenec?? A navíc se to nepovedlo ani JiT. Stoch na straně jako halvbek??? On měl hrát hned za Škodou a Baluta měl dělat makáče a napadat rozehrávku. Ale nebudu se k tomu zápasu už nijak zvlášť vracet. Už jsme si to s přítelem Donfordem rozebírali asi 5x a jsme moc zklamaní. Patlat se v tom dál už nemá cenu. Dokonce mi přijde dost nefér, když na jedné straně půlka mančaftu nechá duši v zápasech poháru, a druhá půlka mančaftu uraženě "hodí bobek" na zápas ve Zlíně. Chce to asi trochu zvednout hlas a Milan by měl začít sám u sebe a to dost zostra. Je to kapitán a neviděl jsem u něj žádnou reakci kapitána, která by hru ve Zlíně povzbudila a nějak zlepšila. Vždyť mi jsme nepresovali, nenapadali a neatakovali nikde.
    U Koláře jde asi o nějakou jeho slabost u těch dálkových střel. Zase stál nějak blbě. Tím chci povědět, že jsem si myslel, že gól v derby chytat nemohl. Po prostudování ho chytat měl a i ve Zlíně byl prostorově Kolář chybně postavený. Přitom ten Džafič tu střelu signalizoval snad 3-4 vteřiny a Zelený opravdu jen "stínoval".
    Ve středu nás čeká pohár a "rudémuxidlovi" nevěřím ani slovo (tvrdí, že nemají s kým hrát, tak jsme je chudáky pokopali). Kluci mají jedinečnou možnost nám ukázat, že Zlín byl omyl a že máme chuť se poprat jak o pohár tak o titul na plný pecky.
    S úctou k Vám
    Sokrates55

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      ColinSKS     před 5 lety 23.04.2019 08:04 |  
      4 7

      u Baluty si myslím že je to přesně tak jak píšete. na plac se nedostane, a když jo, pak je tak přemotivován, že to nejde. a když navíc zazdíte loženku, tak to na vás padne a pokud nemáte sebevědomí hrocha, tak vás to semele a vytratíte se. to je alexa příběh. Stoch nevím, nedovedu si vysvětlit co se děje, stejně tak Hušby. Přiijde mi to jako zápas s plísní - přijdeme na hřiště (přeně jako to Bílek včera řekl) jako Chelsea (pro Zlín) a myslíme si, že to tam napadá samo. facka vždy prospěje a jsem o tom přesvědčen.

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      Martin 58     před 5 lety 23.04.2019 10:41 |  
      3 3

      Díky, Sokrate, že jsi zmínil "asistenci" Zeleného při obdrženém gólu.
      V telce jsem to sledoval tradičně bez zvuku (ty komentátory dlouhodobě nedávám) a jenom jsem se slyšel, jak na Zeleného řvu "proti, jdi proti!". On opravdu jen stínoval, nedokázal se vůbec rozhodnout co udělat, a tak, dle mého, alibisticky hlídal náběh kohosi zprava a Džafičovi ten prostor pro dobrou střelu jednoduše daroval.
      Jsem ze Zeleného velmi, velmi na rozpacích jakkoliv mně je ten kluk lidsky sympatický a "ksichtem" do Slavie zapadá.
      Zdá se, že ho české velikost klubu Slavie, úplně dusí. Jeho hra je zcela neuspořádaná, pěkné kousky střídají velmi špatné, zejména směrem dozadu, a to prostě ta aklimatizační doba minula. Nerad se vrtám v jednotlivcích, ale fakt nevím, co si mám o Zeleného přínosu myslet.

      • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

        bramburek (přítel SN)     před 5 lety 23.04.2019 11:18 |  
        5 3

        Pardon, ale Zelený je z těch aktérů, co se k tomu gólu nachomýtli, ten poslední, kdo za to může... schválně si to pusť ještě jednou... kdyby tam proti Džafičovičovi nějak zběsile vystoupil, tak ten hráč kterej sprintem nabíhal zprava, a nikdo z našich s ním vůbec nešel, tak když se koukneš i na postavení ostatních hráčů, tak by šel sám na bránu... tak že to Zelený vystál, a ještě byl připraven kdyby to prostrčil na toho nabíhajícího hráče, tak to udělal dobře... Notabene se nevystupuje nějak agresivně proti hráči, ještě když tam máš náběh jinýho, 35 metrů od brány, ale blíž k šestnáctce... z takovýhle dálky to musí mít brankář...

        Takže primárně chyba ztráta a propadnutí ve středu pole, naprosto nezachycenej náběh hráče vpravo, a už několikátej gól z takovýhle dálky, kdy to prostě výbornej gólman musí vyrážet na roh...

        Ze Zelenýho nevyrovnaných výkonů jsem taky hodně rozpačitej, ale za tohle opravdu můžou v první řadě jiní...

        • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

          Martin 58     před 5 lety 23.04.2019 14:02 |  
          1 2

          V tomto případě si myslím něco jiného.
          Oni hráči v české lize se pomalu naučili jít rázněji proti možným střelám na středu šestnáctky,
          ale kolikrát vidím i Coufala a zejména Frydrycha, jak doslova nechají odcentrovat zkraje hřiště soupeře a zachovávají uctivý odestup, přičemž jsou tam muž proti muži.
          V případě branky Zlína bylo krásně z pohledu kamery za zády Džafiče vidět, jaká to byla prostorová pobídka ke střele, ta brána tam fakt zírala. Hráč by se měl občas v krtitických situacích rychle rozhodnout. Takhle to Zeleného stínování na mě žádný dojem neudělalo. Co je mně platné, že by možná pokryl soupeře vpravo, když jsme dostali gól.

          • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

            Sokrates55 (přítel SN)     před 5 lety 23.04.2019 15:10 |  
            2 0

            Dobrý den příteli Martine.
            Jsem podobného názoru a navíc si myslím, že pokud by místo střely zvolil Džafič příhru od sebe doprava na toho hráče na křídle, tak by to možná ani přímým atakem branky asi neskončilo (do prostoru už nabíhali další naši hráči).
            Ale asi se shodneme všichni, že Kolář prostě neodhadl dobře situaci svým postavením dost před brankou....
            Snad se do zítra kluci dají do kupy a po remíze a prohře v lize přijde výhra :-).
            A moc děkuji za disputaci.
            Sokrates55

  13. Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

    Ferguss     před 5 lety 23.04.2019 08:18 |  
    20 1

    Pár slov k Milanovi. OK, herně už to nejde, věk nezastavíš a to, že Milan je pořád útočník číslo jedne je spíš problém sportovního úseku než Milana. Co mě ale štve je jeho chování na hřišti. Kapitán je snad od toho aby ostatní povzbudil, dokázal namotivovat když se nedaří, zkrátka prodloužená ruka trenéra. Vzpomeňme na Jirku Bílka. Rozhodně by neměl svoji frustraci z neformy předvádět vztekáním, jebáním všech okolo sebe a nesmyslnými fauly. Včera jsem si po půl hodině myslel, že nedohraje a nebýt benevolence Královce, tak taky nedohrál.

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      vršek     před 5 lety 23.04.2019 17:01 |  
      4 0

      Jak zde Škodu neustále obhajuji a stále věřím, že ještě bude platným hráčem i střelcem v ligových zápasech a k tomu přidám i své "oblíbené téma - rozhodčí kontra Slavia", tak zápas ve Zlíně byl pro mně druhým velikým zklamáním se Škodovým selháním - po zahozené 100% "tutovce" v derby mně nejvíce udivilo chování Milana Škody v soubojích i vůči spoluhráčům, loket mimo hru (tuším na Holíka), hlavně v době kdy již měl žlutou kartu, byl opravdu jen a jen o benevolenci rozhodčího Královce, Královce, který tentokrát opravdu Slavii neuškodil.

  14. Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

    ColinSKS     před 5 lety 23.04.2019 08:22 |  
    9 12

    tady spousta nicků nedovede odlišit kritiku jednoho matche a zobecňuje ji hned na celou sezonu a myslí si, že kritici hned vyhazují trenéra nebo já nevím co. Kdo to sleduje ví, že jsme o parník dál než zbytek ligy. Jsme první - jsme. Máme nejlepší tým - máme. Máme nejlepšího trenéra v lize - máme. Máme nejlepší fans - máme. Máme nejlepší stadion- máme. Máme peníze díky JT a jeho přátelům - máme. řekněte mi, kdo z jiných tohle má. Hlavně vy minusáři, si uvědomte, že kritika neznamená hejt.

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      Divizni (přítel SN)     před 5 lety 23.04.2019 09:00 |  
      4 3

      To co píšeš, je sice hezké, ale tyhle tvoje superlativy na stranu mužstva, by se měly přetavit s nejslabším mužstvem jara do jednoznačného vítězství. Nestalo se a tak hledáme příčiny. To je snad normální. Každý ligový zápas je důležitý a takhle ho vypustit je špatně.

  15. Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

    Pepino44     před 5 lety 23.04.2019 09:49 |  
    1 2

    Tak já se k tomu hodnocení také vyjádřím. Vcelku s ním souhlasím, pouze mne zaráží nadhodnocení Baluty, kterého jsem si dost všímal (i když televize neukáže vše), a mnoho mne nepřesvědčil. Dobře začal, měl šanci, kterou neproměnil a tím více méně skončil. Dát mu stejnou známku jako Masopustovi nebo Součkovi mi nepřipadá férové. Co se týče zařazování Škody do sestavy, moje domněnka je, že trenér mu chce dát možnost zařadit se do klubu kanonýrů (100 branek) kde mu asi moc nezbývá. Ale nějak dlouho mu to trvá.

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      Virgil1956     před 5 lety 23.04.2019 10:02 |  
      7 0

      On hlavně trenér nemá moc možností, pokud je Tecl zraněný, Olayinka na hrotu nehraje dobře, Van Burena vidí jako krajního hráče (asi správně), tak můžeme buď hrát bez typického hrotového útočníka (jako v EL) nebo prostě se Škodou. Kdyby byl v týmu nějaký jiný bombér, asi by Milan už jen střídal a připravoval se pomalu na ukončení krásné kariéry...

  16. Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

    Grobar     před 5 lety 23.04.2019 09:57 |  
    4 0

    Ještě bych přidal psychologické důvody. Je rozdíl když hrajete na Chelsea a potom ve Zlíně, nebo doma se Sevillou a pak s Libercem, namotivovat se je mnohem těžší, navíc když hrajete vyrovnané partie s velkokluby, tak už si podvědomě říkáte že nějaký Zlín vás nemůže přehrát. I tohle se budeme muset naučit, neboť v LM budem hrát s giganty každý zápas.

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      Martin 58     před 5 lety 23.04.2019 10:31 |  
      1 1

      A otázka je, zda se to vůbec dá naučit. Tyto výpadky jsou typické i pro jiná, mnohem zkušenější mužstva, viz například včerejší zápas anglické ligy, hraný tedy o den později, než naše utkání ve Zlíně. Chelsea, které jde setsakramentsky o hodně (4. místo v lize a účast v LM) remizovala doma s patnáctým a o 27 bodů zaostávajícím Burnley....
      Domnívám se, že jde o systémovou věc, která by vydala za dlouhý článek a následnou diskusi a týká s především samotné UEFY, která se věnuje více vydělávání peněz, než řešení tohoto dlouhodobého problému, přetěžování úspěšných týmů a potažmo jejich hráčů.
      Podle mého jediným spravedlivým řešením by bylo překlopením termínové listiny evropských pohárů, které by se měly hrát systémem jaro-podzim. V době vrcholících lig a domácích pohárů by byly rozehrávány poháry evropské, tzn., že silná mužstva by nebyla tak zatížena. protože by v té době nehrála většinou s top-kluby, jak se tomu děje dnes, a nebyla by vystavena závěrečnému systému play-off, který by se odehrával včetně finálových kol na podzim.
      Došlo by navíc k rozložení nároků na fanoušky, kteří by si určitě užili lepších fotbalů rozložených do celého roku.
      Jenže to by UEFA a špičkové kluby musely oželet ztrátu půl roku, kdyby se na nový systém přecházelo............

      • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

        wimpy     před 5 lety 23.04.2019 10:34 |  
        1 1

        Nedá se to naučit, ale se sovětským modelem bych se neunáhloval. Poháry prostě hrajeme s tím, že to něco stojí.

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      Steevee     před 5 lety 23.04.2019 12:36 |  
      0 1

      Dobrá myšlenka, bohužel hloupy český zvyk. Řešit motivaci proti slabším, to, jestli je dobrý nebo špatný los atd. Motivace má být automatická, losy bych zakázal hodnotit. Pro Barcelonu by musel být každý los špatný a v lize by mohl nastupovat jenom proti týmům top 5.

    • Re: OT

      sTizz (přítel SN)     před 5 lety 23.04.2019 14:31 |  
      0 0

      Tak doufam,ze na pristi rocnik LM/EL udelaji lepsi design polepu :) Ale je to divne,10 let stara letadla davat do srotu..

  17. Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

    Lord_Edmund     před 5 lety 23.04.2019 10:45 |  
    9 1

    Zklamání z výkonu celého týmu a hlavně profesorského bezkrevného přístupu jednotlivých hráčů. Vypadalo to , jako by se se třeba Hušbymu nechtělo na tom sluníčku vůbec hrát a Škoda už když nastupoval vypadal otráveně a znuděně. . Únavu neberu jako relevantní vysvětlení a už vůbec ne omluva pro tyhle dva, kteří hrají nepravidelně.
    Nikdo nikoho nehecoval, nikdo na nikoho nemluvil, přišli jsme to jen odehrát .Co se týče našeho útoku, tak potřebujeme kvalitu a já bych prostě vsadil na Komličenka, který už má s naší ligou zkušenosti. Bůh ví jak je na tom Jusuf když ani v Bohemce skoro nehraje. A on je podle mě spíše podhrot. No a Zelený nevím, ale už tu pomyslnou hůl asi brzy zlomím :-/ sice se snaží, ale těch chyb je moc.

  18. Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

    Gino     před 5 lety 23.04.2019 10:55 |  
    2 0

    Adam Hloušek posilou Plzně. Podepsal tříletý kontakt. No, Adame...

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      Obr     před 5 lety 23.04.2019 11:07 |  
      0 0

      A on mel od nas nabidku?

      • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

        Beran     před 5 lety 23.04.2019 11:09 |  
        5 0

        Musíme koukat po lepších

        • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

          Obr     před 5 lety 23.04.2019 11:13 |  
          8 0

          Hlousek mi zrovna nemrzi

          • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

            edenian     před 5 lety 23.04.2019 16:13 |  
            0 0

            Ani me ne.

      • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

        Martin 58     před 5 lety 23.04.2019 13:52 |  
        3 0

        A proč by ji vůbec měl dostávat ?

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      bramburek (přítel SN)     před 5 lety 23.04.2019 12:20 |  
      6 1

      no co, omlazujou kádr zase hráčem přes třicet... jen je nech, tím líp pro nás, že pořád stavěj mužstvo na přestárlých borcích... ono když už se koukneš na ten fotbal, co celou sezonu hrajou, kolik dávaj gólů (o 27 gólů míň než my), jak nepřehrajou pomalu jediný mužstvo v lize, a ty jejich věčný ušmudlaný výhry o gól s tlačením v zádech od černoprdelníků… tuhle sezonu reálně podle výkonů na hřišti maj bejt tak osmý s pětadvaceti body méňe… a místo dravýho mládí, další borec na sklonku kariéry...

      • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

        necich     před 5 lety 23.04.2019 14:05 |  
        0 0

        Tak nahradit Limbu, kterému je 35 let za 30 letého Hlouška je omlazení celkem výrazné...:)

        • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

          edenian     před 5 lety 23.04.2019 16:13 |  
          0 0

          ***

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      Radek097 (přítel SN)     před 5 lety 23.04.2019 15:19 |  
      0 0

      Před lety se upřednostnil Flo před Hlouškem, teď by jeho příchod už moc smysl nedával, tedy jedině v případě že by se se Zeleným nepočítalo.

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      Dr. Fe1     před 5 lety 23.04.2019 16:22 |  
      0 7

      Pamatujete na to zoufalé kvílení tady na fóru, když Hloušek odcházel ? (byly v tom i nějáké Peltovy machinace). Ještěže už je ta doba pryč ......

      Nakonec z něj taková hvězda jak se předpokládalo nestala, ale hráč to není špatnej.

  19. Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

    Beran     před 5 lety 23.04.2019 11:11 |  
    2 1

    K hodnocení hráčů. Mám pocit, jestli hráči kteří nahráli v Anglii, nejsou trošku naštvaní a pak do zápasu nedají všechno.

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      JS (přítel SN)     před 5 lety 23.04.2019 11:27 |  
      7 3

      Jestli nás jejich frustrace, že si nekopli proti Chelsea, bude stát titul, tak je všechny povyhazovat.

  20. Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

    asanin     před 5 lety 23.04.2019 11:23 |  
    15 1

    S těmi čtyřmi body analyzující naše problémy naprosto souhlasím.

    Dovolím si tu ještě takový dovětek k náročnosti našeho programu. Pokud to srovnám s Ajaxem Amsterdam (na který jsme si mimochodem v létě věřili, jako na hratelného soupeře), tak jeho program byl následující:
    31.3.2019 PSV doma 3:1 (Onana, Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico - Schone, V. de Beek, De Jong, Ziyech, Tadič, Neres)
    3.4.2019 Emmen venku 5:2 (Kristensen nahradil Mazraouiho, který stál pro červenou kartu a Huntelaar nahradil Ziyecha)
    6.4.2019 Tilburg venku 4:1 (Veltman nahradil Christensena a Ziyech se vrátil do sestavy místo Huntelaara)
    10.4.2019 Juventus doma 1:1 (beze změny v sestavě)
    13.4.2019 Excelsior doma 6:2 (Mazraoui nahradil Veltmana, Huntelaar nahradil Schoneho)
    16.4.2019 Juventus venku 2:1 (Veltman nahradil Mazraouiho, Schone nahradil Huntelaara)
    20.4.2019 Groningen venku 1:0 (beze změny v sestavě)
    23.4.2019 hrají doma s Arnhemem
    Na 8 zápasů měli tedy po repre pauze o dva kalendářní dny méně než my. Hrají to na 14 lidí, a z toho Christensen fakt jen paběrkuje. Víceméně točí jen pozici pravého beka a útočníka. A neustále vyhrávají. Z toho je zřejmé, že vydržet se to dá. Prakticky jsou ve stejné pozici jako my. Doteď se drží v Evropě a v domácí lize se přetahují o titul s PSV a nemůžou si dovolit žádnou ztrátu. Hrají téměř každé 3 dny.
    Poukázal bych i na pozici Huntelaara, který právě plní roli náhradníka, jako velmi zkušený a Evropou ozkoušený útočník. V tom bych ho právě chtěl přirovnat ke Škodovi, kterému by tato pozice měla připadnout také.

    Vezměme si Ajax jako příklad vhodný k následování.







    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      wimpy     před 5 lety 23.04.2019 11:25 |  
      1 3

      Ajax je ale specifickej, hlavně průměrným věkem hráčů. :-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      Steevee     před 5 lety 23.04.2019 11:34 |  
      3 2

      Jako příklad v pořádku a určitě se z toho dá vyvodit závěr "prostě to možné je". Ale část pravdy je jednak ve věku, jak píše wimpy a v neposlední řadě taky v tom, že hráči Ajaxu jsou už momentálně naprosto bez přehánění světoví. Takovou sílu, ať se nám to líbí nebo ne, my nemáme.

      • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

        asanin     před 5 lety 23.04.2019 11:54 |  
        7 0

        Blind 29, Veltman 27, Tagliafico 26, Schone 32, Tadič 30, Huntelaar 35, Ziyech 26... Tedy polovina hráčů, kteří mají největší vytížení je středního či vyššího věku... Pro srovnání Bořil 28, Coufal 26, Deli 27, Král 20, Ngadeu 29, Masopust 26, Zmrhal 25, Souček 24, Olayinka 23, Ševčík 24, Škoda 33...
        Takže jen De Ligt je vyloženě mladíček (19 let)... Jinak Onana, De Jong, De Beek, Neres jsou v kategorii 21-24 let... Takže průměrný věk se od našeho kádru zásadně neliší... Kvalita je samozřejmě jinde... Ale náročnost se vydržet dá...

        • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

          Steevee     před 5 lety 23.04.2019 12:09 |  
          7 1

          Tady podle mě dochází ke slučování a záměně dvou odlišných věcí. Výdrže v zátěži a kvalitě. "Nějak odehrát" 10 zápasů za měsíc, to zvládne i Varnsdorf. Nám ale jde o to JAK. Zatímco ty top týmy v Evropě tímhle stylem hrají de facto nepřetržitě roky, my na to zvyklí nejsme, máme jiné návyky, jinou mentalitu a problém to prostě bude větší.

          Tou mentalitou myslím to, že se podle mě obecně faktor únavy v českém prostředí hrozně přeceňuje. Vidíme to v létě. Liga, předkolo, liga. Remízový zápas. První otázka reportéra "neprojevila se únava"? Odpověď trenéra? Většinou neurčitá. Wtf??? Jaká únava do*rdele. Ve chvíli, kdy se hraje 14 dnů i s cestou.

          Špičkovým evropským klubům odjíždí v době repre srazu de facto celé týmy. A ještě ti hráči jedou k repre jako její lídři. Stojí to na nich. Nejedou na repre jako na výlet, jako to bylo poslední roky v Česku. Takže...co k tomu říct. I tohle holt odlišuje hráče špičkového na české poměry od toho, který je kvalitní v měřítku evropském.

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      Martin 58     před 5 lety 23.04.2019 13:50 |  
      9 0

      Velmi zajímavé srovnání, díky za něj. Pro mě z něj vyplývá, a navíc je to i můj vnitřní pocit, že od nynějška by už jednoduše měla hrát nejsilnější sestava a co má, ať se stane. Žádné šetření hráčů, myslím, že jim to ani mentálně neprospívá. Máme-li si budovat anebo vylepšovat "vítěznou mentalitu", tak rozhodně ne tím, že v poháru doma proti Spartě postavíme náhradníky, navíc ty, kteří mě ve Zlíne nakrkli svým chabým fyzickým přístupem a týmovou nekoordinovaností pohybu.
      A dále bych prosil zrevidovat tvrzení, že jsme silovým týmem. S tím vůbec nesouhlasím, to jsme podle mě byli za Šilhavého.
      Nyní jsme fyzicky velmi dobře připraveným týmem, který vyniká zejména, a skoro bych řekl bezvýhradně, pokud hraje důsledně po zemi, s vyjímkou standardek, samozřejmě.
      Náš problém je naopak, pokud se pustíme do soupeření silově a míč se věčně potuluje nad hlavami hráčů. V takovém případě s námi občas jsou některá mužstva schopna hrát vyrovnanější partii, a to i tak spíše výsledkovou, než herní. Proto si myslím, že je donekonečna hru po zemi hráčům vtloukat do hlavy...



    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      o-cab     před 5 lety 23.04.2019 19:57 |  
      0 0

      skvely prispevek a urcite se najdou argumenty trochu proti, viz vyse, ale timto smerem musime uvazovat a smerovat ano

  21. Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

    martyni (přítel SN)     před 5 lety 23.04.2019 11:36 |  
    2 5

    Myslim, ze není tym, který by podaval presvedcive vykony kazdej zapas. Ani hrac, kterej by udrzel formu celou sezonu. Vedel jsem, ze to ve Zline bude tezky, v takových zápasech to chce trochu kliku, aby vam tam něco padlo. Blby bylo, ze nasi "bezci" se vystavili v předchozích zápasech, zbyla nam kombinace Stoch - Husby - Baluta, coz asi nebylo idealni z hlediska chemie. Tihle hraci by potrebovali spis kolem sebe ty bezce, aby jim mohli davat prihravky do nabehu. Stoch není v idealni forme, navíc pokud hraje na kraji, potreboval by mit za sebou nekoho jistějšího, nez je Zeleny. Zelenymu bych nenadaval, je to pro nej tezky, nemá kde brat herni sebevedomi, je ale fakt, ze uz zahral lepsi zapasy. Skodak mel dobrou první tretinu jara, ale ted sel s formou taky dolu, nutno ale rict, ze PO ani MvB zrovna taky uplne nezari, takze mirit kritiku jen na jednoho hrace mi neprijde fer. Abychom se z toho nezblaznili, asi by bylo lepsi si stanovit priority, za me je dulezitejsi zapas s Olomouci nez poharove derby.

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      Dr. Fe1     před 5 lety 23.04.2019 11:52 |  
      3 8

      Pro mě je tedy důležité obojí. Vypadnout se Spartou bych považoval za velké selhání. Zlín stačil. Stejně jako domácí ztráty s Libercem a Spartou.

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      spivi     před 5 lety 23.04.2019 17:07 |  
      5 0

      Vůbec se nedá diskutovat o tom, že porazit tým z Bubenče musíme. Nepostup nepřipadá v úvahu, neexistuje nic horšího než vypadnout s dutohlavcema.... určitě to není méně důležitý zápas než s Olomoucí!!!!

  22. Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

    JS (přítel SN)     před 5 lety 23.04.2019 11:36 |  
    6 3

    Jen bych chtěl říct, že např. v Crvene Zvezdě běhá na hrotu 19 letý kluk, kterej hrál ještě na podzim mládežnickou UEFA Youth League (4 zápasy, 3 góly) a pak šel do áčka, kde má zatím za 19 soutěžních zápasů v sezoně 8 gólů a 1 asistenci.

    Já pořád čekám, jestli někdy přivedeme někoho takového. Představte si mít takovouhle "mladou pušku" místo Škody.
    https://www.transfermarkt.cz/dejan-joveljic/profil/spieler/336382
    https://www.youtube.com/watch?v=wjSJm49jdvA

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      wimpy     před 5 lety 23.04.2019 11:42 |  
      5 1

      Tady to zabíjí ten systém juniorek, rok či dva dorosteneckého fotbalu navíc ty kluky nikam neposouvá. Snad se to s jejich zrušením zlepší.

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      mudrc     před 5 lety 23.04.2019 11:44 |  
      9 2

      Rad te ctu JS, ale co se nakupu hracu tyce, pusobis na me dojmem: transfermarkt -> Balkán -> vek do 23 a statistiky. Kyby to takhle nejak fungovalo, agenti a skauti by nemeli co zrat :-)

      • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

        JS (přítel SN)     před 5 lety 23.04.2019 11:52 |  
        5 6

        Ne, to je pro ilustraci. Já takhle funguju ve Football Manageru :D Je mi jasný, že je to trochu zkratka, na druhou stranu, proč ne? Když tam nakupuje Benfica, proč ne my? Je problém přivést zahraničního hráče? Nemáme na něj peníze nebo se nechceme potýkat s aklimatizací?

        Baluta dostane překladatelku až po půl roce. Kde je personál, kterej by se staral o potřeby zahraničních hráčů? Místo toho se Nezmar s Trpišem zaměřují na ligisty, ale tuhle opravdovou světovou kvalitu (nebo potenciál) zatím míjíme. Letos jsme se dostali stejně daleko, jako Benfica. Naše liga svou kvalitou tu portugalskou možná nevyrovná, ale zase tolik také neztrácí. Takže je otázka, jsou cizinci neprůchozí, nebo můžeme, ale nechceme?

        • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

          wimpy     před 5 lety 23.04.2019 12:13 |  
          3 1

          Řím také nepostavili za den. :-)
          Tohle je o létech budování...

        • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

          carevitchando     před 5 lety 23.04.2019 12:32 |  
          2 0

          Taky jsem milovník tohoto skvělého žrouta času jménem FM :-) A Balkán, to je taky moje teritorium, občas nějakej ten Bosňan sice zlobí, ale jinak dobrý :-D

      • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

        edenian     před 5 lety 23.04.2019 16:18 |  
        0 1

        Ale jak by jim to prospelo !!! :-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      Radek097 (přítel SN)     před 5 lety 23.04.2019 12:31 |  
      15 1

      Nabiyev (19 let) má v letošní sezóně v juniorce 17 gólů (za 24 zápasů), ale aby dostal prostor na pár minut za A-tým nejspíše nehrozí.
      Po základní části se dělil o druhé místo s Baďurou (Sigma) s 12 góly, nejvíce měl Zikl (Brno), v nadstavbě (část poražených) dal již 5 gólů za 4 zápasy a je tak průběžně nejlepším střelcem této nadstavby.
      Pochopím to u stopera Vlčka, jelikož se do stoperů zasahuje minimálně v průběhu zápasu a tak tu šanci díky obrovské konkurenci nedostává (dostal dvakrát prostor v národním poháru), ale dát na pár minut prostor mladému hráči proti Karviné (národní pohár) mi nepřijde naškodu, naopak někteří vytěžovaní hráči by nemuseli do rozhodnutého utkání vůbec nastoupit, což s ohledem na náročný program jen hráčům prospěje.

      • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

        JS (přítel SN)     před 5 lety 23.04.2019 12:59 |  
        6 5

        Souhlasím, tady se pořád nadává, jak je juniorka k ničemu, ale kolik hráčů opravdu dostalo příležitost se ukázat? Ve zlíně nám třeba chyběla pohyblivá křídla, de facto vedle sebe hrály dva podhroty (Stoch, Baluta) a jeden "playmaker" Hušbauer. Jasně, někdo opáčí, že není čas zkoušet hráče ve chvíli, kdy nám jde o všechno. Ale Nabyiev může mít extra motivaci se ukázat, a vsadím se že by tam na rozdíl od Hušbyho nechal dvoje plíce, aby si vydobyl místo v Áčku.

        • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

          Radek097 (přítel SN)     před 5 lety 23.04.2019 15:29 |  
          4 1

          Neříkám, že mají hrát v základu, ale aby dva nejnadějnější mladíci dostávali v průběhu jara (potažmo celé sezóny) prostor po pár minutách. Možná máme v juniorce nevybroušený diamant (i o Mbappém se říká, že v mládeži nijak zvlášť nevynikal, ale dostal prostor) a jelikož juniorka hraje až v pondělí, tak může v pondělí nastoupit i za juniorku.
          Stejně Trpišovský zpravidla střídá až po 70. minutě, pokud by tedy poslední střídání občas bylo pro někoho z juniorky, určitě by to nebylo naškodu. Pokud se podívám na jarní ligové zápasy, tak v šesti případech z 10 ligových zápasů jsme vyhráli alespoň o dva góly, prostor by tedy pro mladíky rozhodně byl.
          Když jsou i top kluby ochotny dávat mladíkům prostor, pak nevidím jediný důvod, proč by nemohla i Slavia. Bude to i pro samotné hráče juniorských anebo mládežnických kategorií lepší, když tu cestu do A-týmu uvidí.

          • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

            kjandourek (admin)     před 5 lety 23.04.2019 16:31 |  
            5 8

            Já mám takový dojem, že si to příliš idealizuješ....

            V praxi je to o tom, že na lavičku můžeš posadit jenom šest lidí do pole.... A my máme na soupisce 21 hráčů (bez Vlčka)... z toho 2 trvale dlouhodobě zraněné... to je pořád 19 hráčů do pole... Deset jich půjde na plac, takže z devíti zbývajících ještě tři půjdou na tribunu...

            A teď si uvědom, že trenér musí mít na lavičce všechny alternativy... Nikdo neví, jak se bude zápas vyvíjet... jestli povedeme o půli 3:0, nebo budeme honit výsledek na poslední chvíli ... Nikdo netuší, jestli se v desáté minutě nezraní stoper, krajní bek, nebo krajní záložník, takže musíš mít na lavičce primárně náhradu za každého borce, tzn. ideálně univerzála, který těch postů zvládne více... dále hráče, kteří oživí hru pro případ, že bychom prohrávali a teprve jako poslední věc, na kterou coby trenér můžeš myslet, je vzít tam mladíka, kdyby se náhodou hodně vedlo, tak aby se otrkal...

            Dovedeš si představit ten humbuk, kdyby se zranil třeba stoper, ale my neměli na lavičce Deliho a museli to lepit nějakým def.záložníkem.... nebo kdybychom neměli na lávce Frydrycha, takže by při zranění krajního beka musel do obrany Zmrhal.... nebo kdybychom tam na závěr nerozhodnutého zápasu neposlali van Burena a Olayinku, protože by na lavičce jeden z nich nebyl? A Trpiš by potom vysvětloval, že očekával lehčí zápas a lepší průběh, takže místo osvědčených borců měl na lavičce dorostence, aby mu dal na deset minut čuchnout?

            Ony se tyhle řeči krásně vedou, když člověk nemá zodpovědnost za výsledky... Ovšem Trpiš musí získat titul... Možná na to bude koukat jinak, až jich bude mít pět za sebou, ale teď (a podle mě naprosto správně) vybírá hráče do základu i na lavičku tak, aby tým byl co nejsilnější, ne aby hledal, zda nemáme v juniorce nevybroušený diamant...

            Nabyiev stejně jako kdokoliv jiný musí přesvědčovat na trénincích a v letní přípravě.... do zápasu v lize může jít až jedině v okamžiku, kdy bude trenér přesvědčen, že to na to má.....

            On ten Mbappé také dostal prostor v relativně provinčním Monaku, kdyby hrál od žáčků v PSG, tak tu příležitost taky nedostane, dokud na tréninku neukáže, že už je lepší, než Cavanni, nebo Neymar... Pokud se nepletu, tak v Monaku začal dostávat příležitost místo Vagnera Loveho.. jehož kariéra šla potom už směrem do Turecka...

            To je podobné, jako když v naší lize vyletěl třeba Mihálik v Jablonci, nebo svého času Chramosta v Bolce...

            • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

              Radek097 (přítel SN)     před 5 lety 23.04.2019 17:10 |  
              10 2

              Ty označuješ Monaco jako provinční klub přitom v sezóně 16/17, kdy začal Mbappé dostávat více prostoru (odehrál 2 663 minut) tak Monaco vyhrálo ligu, na PSG měli náskok 8 bodů a dostali se až do semifinále Ligy mistrů. O rok dříve odehrál za A-tým 496 minut, kdy v průměru v lize odehrál 26 minut na jeden jeho start a to skončili na třetím místě, i když měli stejně bodů jako druhý Lyon, zde ztratili na první PSG 31 bodů. Od svého návratu do Ligue 1 (sezóna 13/14) se Monaco neumístilo hůře než na 3. místě. V letošní sezóně bojují o záchranu.
              Proč lepit, proč humbuk, kdyby se zranil jeden ze stoperů a na lavici bych měl z defenzivních hráčů pouze Vlčka (stoper z juniorky), tak by měl dostat prostor stoper Vlček a nelepit tento post například Traorém. To je právě o tom, dát prostor mladým hráčů a pokud se mají nějak vyvíjet, tak musí hrát i v zápasech, kde o něco stále jde a ne jen v zápasech, kdy je hotovo.
              Bohužel mentalita v Česku je jiná, proto se zde označuje talentovaný hráč i ve 25 letech, přitom se blíží svému výkonnostnímu maximu. Nemůžeme se pak divit, že za kopcem vyrůstají talenti a u nás ne, jelikož talentovaní hráči jsou i u nás jen s nimi neumíme pracovat. A omlouvat to existující Juniorskou ligou je blbost.

              • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

                kjandourek (admin)     před 5 lety 24.04.2019 09:06 |  
                2 0

                Ano, Monaco je provinční klub, který vždycky na nějaký čas vyletí, potom zase spadne dolů... To je podobné, jako třeba u nás Liberec, který jednou za čas vyhraje titul, potom pár let hraje o poháry a pak zase jednu sezónu o záchranu... Rozhodně to není o tom, že by do kádru napumpovali tolik peněz, že by umístění mimo pohárové příčky bylo bráno jako obrovský průšvih... Pokud máš jistotu, že za páté místo nebudou padat hlavy, tak si z nasazení mladíka starosti dělat nebudeš...

                A vsadil bych se, že i tak musel Mbappé v první řadě na tréninku ukazovat, že na to má...

                Takže ty bys to "povýšil" ještě tak, že by sis na lavičku posadil juniora ne proto, aby s mu dal "čuchnout" na pár minut, ale jako plnohodnotnou náhradu? No už vidím ten jásot, kdyby zdravý Deli seděl na tribuně a do hry třeba ve Zlíně (relativně slabý soupeř - prohrál čtyřikrát v řadě) by v desáté minutě nastupoval Vlček... A co teprve potom, kdyby se z toho "podělal" a zavinil dva góly...

                "Proč jste nechal Deliho na tribuně a nasadil nezkušeného mladíka?"
                "No někdy začít musí, body vem čert..."

                Nezlob se na mě, ale soutěžní zápas, v němž o něco jde, to není žádný FM, tam musí jít to nejlepší - bez ohledu na věk... Mladý hráč musí na tréninku a v přípravě prokazovat, že je minimálně na 90% hry svého staršího konkurenta, jinak nemá v zápase co dělat!

                Já souhlasím s tím, že je to o mentalitě... ale o mentalitě hráčů... když klukovi stačí, že hraje fotbal, má juniorskou smlouvu, tudíž na teenagera luxusní prachy... letěj na něj holky a spolužáci ho obdivujou, tak skončí někde ve druhé lize, kde bude brát pořád celorepublikově nadprůměrný plat...

                Fakt mi to přijde, že to vidíš jako počítačovou hru, kde hráč, pokud nenastupuje do zápasů, tak mu hodnocení klesá a naopak... Jenomže to je jenom simulace, v níž se nezobrazuje tréninkové úsilí...

                Vždyť si vezmi, kolik hráčů v letech minulých dostalo šanci v juniorském věku: Hurka, Kodr, Kolařík, Fialka a jsou dneska někde?
                Třeba Valenta loni dostal čuchnout v jednom zápase v poháru a proti Ústí byl tragický - začal bys ho stavět do zápasů? na úkor koho? Součka, nebo Traorého? Sorry kluci, Vy jste sice o parník jinde, ale mladej se potřebuje vyhrát?

                A přitom naopak, když se objeví mladý hráč, který na sobě maká, přidává si na tréninku a nespokojí se jenom s tím, že hraje ligu, tak velice rychle šanci dostane - třeba Alex Král je krásný příklad mladého hráče, kterého by kde kdo poslal hostovat, ale on hned po příchodu řekl, že se chce prosadit rovnou a taky se prosadil...

                • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

                  Radek097 (přítel SN)     před 5 lety 24.04.2019 10:13 |  
                  0 0

                  Do Monaca se nalily poměrně slušné peníze a po PSG měli zpravidla druhý nejhodnotnější kádr, ale nechme to být. :-)
                  Ano, když je někdo na lavičce, tak by měl být brán jako plnohodnotný článek týmu a ne jen dopočtu. První dva jmenovaní (Hurka, Kodr) byli do A-týmu vhozeni, začali okamžitě nastupovat, což bylo způsobeno i nízkou kvalitou týmu. Já přece nepsal, že se má jedno místo základní sestavy vyhradit hráči do 20 let, ale aby i mladí hráči dostávali v průběhu sezóny šance. Jednou neodehrají nic, druhý zápas za jisté konstelace deset, patnáct minut. Kde máš tu jistotu, že zkušený hráč nevyrobí chybu a díky ni neztratíme body, stejně tak nemůžeš odepsat rovnou mladého hráče, jen kvůli tomu že za sebou nemá sto ligových startů. Zápas s Ústím jsem neviděl, ale pak je to právě o tom nehodit ho po jednom nepovedeném výkonu přes palubu, klidně mu najít hostování, pokud se potřebuje více vyhrát i zkušení hráči (Škoda, Hušbauer) nepodávají zápas co zápas nadstandardní výkony.
                  Pokud se někdo uspokojí s juniorskou smlouvou, tak nemá ve Slavii co dělat.

                  • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

                    kjandourek (admin)     před 5 lety 24.04.2019 10:27 |  
                    1 0

                    A proto Monaco hrálo v sezóně 2012/13 druhou ligu a teď bojuje o záchranu? že se do něj lejou takový peníze?

                    Nemáš jistotu, že zkušený hráč neudělá chybu, ale víš, že jsi nasadil to nejlepší, co v dané chvíli máš...

                    Psal jsi, že by mladí měli dostávat čuchnout - minimálně dva.... a já ti oponuji, že čuchnout mají dostávat hráči, kteří na to mají..... bez ohledu na věk - mládí samo o sobě není žádná zásluha.... Jaký by mělo smysl skládat pětadvacetičlenný kádr, kdybychom na lavičce dvě místa vyhradili juniorům, kteří by si tohle místo vysloužili jenom tím, že jsou mladí?

                    Vždyť právě Valentovi se našlo hostování a na něm by se měl zlepšovat... klidně i pustit na přestup, ale tak, aby hráči, kteří prošli naší juniorkou, měli touhu se k nám co nejdříve vrátit.... znovu podobně jako Alex Král...

                    Prostě trvám na tom, že máme vyrovnaný a silný kádr a nemá smysl do něj "na sílu" rvát sedmnáctleté kluky jenom proto, že je jim sedmnáct... a je nějaký předpoklad, že když je necháme tři roky, hrát, tak budou dobří.... není čas, aby se ty tři roky etablovali u nás... Buď si je musejí odehrát na hostováních, nebo musejí už v sedmnácti prokázat lepší výkonnost, než hráč základu.

                    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

                      Radek097 (přítel SN)     před 5 lety 24.04.2019 10:51 |  
                      0 1

                      Jelikož změnili vlastníka, který do nich začal pumpovat peníze, to je hlavní důvod z mrtvých vstání Monaca, u nás to bylo podobné.
                      Ano, vytipovat dva mladíky, kteří mají v očích trenérů největší šanci na to prosadit se a dát jim prostor. S tím, že na 18-členné soupisce (11 hráčů ze základu a sedm na lavičce) by byl pouze jeden z juniorky/mládeže a dle potřeby by se to jedno místo dělilo mezi ty dva vybrané mladíky.
                      Když je Trpišovský ochotný nasadit do základní sestavy hráče po nemoci, kdy je všem jasné, že k optimálnímu výkonu bude mít daleko, tak nevidím důvod přehlížení mladých hráčů z juniorky.

                      • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

                        kjandourek (admin)     před 5 lety 24.04.2019 11:08 |  
                        3 0

                        Tak tento názor tedy opravdu nesdílím....

                        osmnáctičlenná soupiska čítá dva brankáře... do pole je to šest lidí na střídání...

                        Takže dejme tomu při sestavě: Kolář - Coufal, Deli, Ngadeu, Bořil - Souček, Král - Masopust, Hušbauer, Stoch - Škoda....

                        Na šest míst zbývají: Frydrych, Kúdela, Zelený, Baluta, Traoré, Zmrhal, Olayinka, Ševčík, van Buren... A ty bys na lavičku z téhle devítky poslal jenom pět lidí a jedno místo zaplácl juniorem? To je přece nesmysl... už jenom to že tři z těhle hráčů musí na tribunu je obrovské dilema...

  23. Stanciu

    pinochet     před 5 lety 23.04.2019 12:23 |  
    4 19

    Na diskusním fóru sralťanů je příspěvek, že prý se zajímáme o Stanciua. Může to někdo ze zdejších zasvěcenějších potvrdit, či vyvrátit? Dle mého by to byla pecka už jenom proto, že Rudokožce by hromadně jeblo. Ale nejen proto, on Stanciu je opravdu zajímavý hráč. Stejně tak Alibec...

    • Re: Stanciu

      Dr. Fe1     před 5 lety 23.04.2019 12:36 |  
      1 13

      Je fakt, že už ve Spartě Stanciu říkal, že chce tady v Praze získat nějákou trofej. Akorát to ve Spartě nepochopili, že tím naznačuje přestup do Slávie :-)

      Zajímavé by to bylo, ne že ne. Já ho tedy zas tak moc nesledoval, ale herně to údajně nebylo zdaleka tak slavný, jako jeho přímáky a střely celkově. Ale gólovej byl. Byl bych na to hodně zvědavej.




    • Re: Stanciu

      Alanor (admin)     před 5 lety 23.04.2019 12:55 |  
      10 1

      Skoro si říkám, že tohle jako anonymní spekulace ani nestojí za komentář.

      Neumím si představit, že by sem měl Stanciu přijít. Už jen proto, že svým herním pojetím je opakem toho, kam Slavia pod Nezmarem s Trpišovským kráčí. Stanciu je jistě šikovný hráč, my ale vyloženě sázíme na hru v maximální fyzické intenzitě, na pracovitost a týmovost. Což jsou vše jeho slabiny.

      • Re: Stanciu

        pinochet     před 5 lety 23.04.2019 13:12 |  
        2 3

        „my ale vyloženě sázíme na hru v maximální fyzické intenzitě, na pracovitost a týmovost. Což jsou vše jeho slabiny."
        Nejsem si jistý, jak do toho zapadají Hušbauer se Stochem. A ani Baluta mi taky nepřijde přehnaně „pracovitý". Stanciu navrch má schopnost prosadit se proti zhuštěné defenzivě slabších soupeřů, což nám v poslední době vyhovuje evidentně méně než hra na brejky nebo nahoru/dolů, ale nechme toho, je to zřejmě jenom neopodstatněná spekulace a já se pouze tázal, zda ji někdo jiný slyšel jinde...

        • Re: Stanciu

          necich     před 5 lety 23.04.2019 13:53 |  
          2 0

          No tak Baluta proto nejspíše nehraje, u Stocha i Hušbyho bych neřekl že to jsou flákači. O charakteru Stanciua asi netřeba polemizovat, nehovořím o jeho agentce. Doufám, že je to jak píšeš jen neopodstatněná spekulace.

        • Re: Stanciu

          Dr. Fe1     před 5 lety 23.04.2019 16:07 |  
          3 9

          Stoch a flákač ? Vždyť právě jeho aktivita je ta největší zbraň současné Slávie. Podívej se na jeho bilanci gólů a přihrávek, takovou flákači nemívají. Samozřejmě, má i slabší období, nejde mu to vždycky skvěle, ale nikdo není dokonalý.
          Hušby má takový pomalejší styl, ale z flákačství jsem ho nikdy nepodezíral (jeho góly a přihrávky také hovoří jasnou řečí), až na posledních pár zápasů, kdy o tom začínám trochu pochybovat. Nevím jestli je v deprézi či co, ale teď opravdu hraje unaveně a jakoby bez zájmu i na své flegmatické poměry.

        • Re: Stanciu

          YuckFou     před 5 lety 24.04.2019 12:42 |  
          1 0

          Stoch patří do středu a ne na křídlo, kde potřebujeme větší rychlost a dravost.

          • Re: Stanciu

            Slawek     před 5 lety 24.04.2019 13:08 |  
            0 0

            Ano, Stoch nejednou prokázal, že nemá být svázán povinostmi křídla, nýbrž je to rozené libero. Ví vždy kde má být a jen tehdy je mužstvu prospěšný.

    • Re: Stanciu

      ColinSKS     před 5 lety 23.04.2019 19:14 |  
      0 6

      to je volovina. polovinou úspěchů je dobře naladěná kabina. podívej se na balutu - jak jeden nezapadne, a z jakéhokoli důvodu, stojí opodál. nedovedu si představit, že by tam tenhle rumun dělal forky s kovářem.

    • Re: Stanciu

      Pinturichio     před 5 lety 23.04.2019 21:23 |  
      1 1

      Jedine v případě, ze by bylo záměrem udělat mikrosvet pro Balutu :)

  24. Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

    Radek097 (přítel SN)     před 5 lety 23.04.2019 15:35 |  
    1 1

    Možná je na škodu, že nevyšlo půlroční hostování Doležala za půlroční hostování Zeleného (odehrál na jaře 4 ligové utkání (346 minut) a celý zápas v národním poháru; odehrál 28 % možného času).
    Sice bychom museli lepit druhého levého obránce nejspíše Zmrhalem, ale možná by to prospělo i samotnému Zmrhalovi.

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      oboj     před 5 lety 23.04.2019 15:51 |  
      2 0

      Taky jsem si na Doležala párkrát vzpomněl, by mě zajímalo, jak by se s tím býval u nás v posledních pár zápasech popral.

      • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

        Dr. Fe1     před 5 lety 23.04.2019 16:13 |  
        1 11

        Nápodobně. Tenkrát mě to velmi překvapilo, že jsme ho chtěli přivést, ale z průběhu sezony a z toho jak sveřepě staví Milana se ukazuje, že Trpišovský chce vepředu nějákého velkého hroťáka za každou cenu. V této souvislosti by byl Doležal zlatej. I když já bych byl radši kdyby z toho Trpiš ustoupil a dal šanci na hrotu někomu z našich stávajících hráčů, byť jsou typově jiní.

        • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

          pipe1980     před 5 lety 23.04.2019 16:24 |  
          4 1

          já bych se v tomhle zastal Jindry, mě přijde že když postaví Micka nebo Alexe od začátku, tak jsou votřesný, takže ten Milan prostě opravdu je jediná možnost, samozřejmě my můžem spekulovat o tom jaký by bylo tam fláknout někoho úplně jinýho, ale jednak nevíme co vědí oni z treninku, nezname ani konkretni ukoly s kterýma chodej kluci na hriste, ale naopak víme že když byl zdravej Tecl tak někdy přednost dostaval od začatku, takže s tím lpěním na věži vepředu to možná není úplně přesný. Věřím že když bude mít k dispozici užitečnýho a produktivního utočnika, tak si Milan neškrtne, ale vzhledem k tomu že ho k dispozici prostě nemá, tak je pro něj jasnou první volbou Milan, i když nedává goly, kvuli tomu že udela spoustu jiný práce na hristi, kterou Mick nebo Baluta při nejlepsi vuli proste nejsou schopný odvest. A netvrdím že to takhle musi bejt, jen se tak zamejslim

          • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

            Dr. Fe1     před 5 lety 23.04.2019 16:40 |  
            0 11

            Jiní hráči dostávali na hrotu příležitost jen když byl Milan zraněnej (na podzim) a nebo když jsme hráli prakticky bez hrota (Masopust napadající rozehrávku v pohárech).
            Nehráli ideálně, ale nehráli hůř než Milan dnes. Olayinka se do šancí dostával, dal i nějáké góly a břevna (po jednom z nich dorážel Frydrych), což se o Milanovi teď říct nedá, ten se ani do těch šancí nedostává. MvB tam šanci nedostal vůbec. Baluta tam byl z nouze, ale také se alespoň do nějákých šancí dostal. Matoušek, zatím splašenej a nervózní, ale také to nebylo tak marný jako teď. Alespoň nějáké šance byly. A gól v Kodani. Celkově nechápu to Trpišovo lpění na Milanovi a vysvětluji si to tím, že se bojí, aby to nemělo negativní vliv na kabinu, kdyby ho odstavil a on to třeba neunesl ... ale to je samozřejmě jen spekulace.

            • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

              pipe1980     před 5 lety 23.04.2019 16:49 |  
              4 1

              celkově nesouhlasím, podle mě ty jednotlivý hráči byli pokaždý výrazně míň užitečný než je Milan, ale to můžem vidět každej jinak, to je v pořádku

              s tím vlivem v kabině, to ne že nesouhlasím, to je podle mě úplnej nesmysl, jednak že myslím že Milan takovej není, tedy mu v tomhle křivdíš (a nejsi zdaleka sám) a jednak kdyby takovej byl, tak jsem přesvědčenej že s ním realizák vyrazí dveře

              a na Matouška jsem úplně zapoměl, ten totiž podle mě neměl odcházet zpátky do příbrami, ten tady měl zůstat, ale to budou zase ty věci který trenéři viděj a my ne

              • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

                Dr. Fe1     před 5 lety 23.04.2019 17:08 |  
                1 11

                Nesouhlasit samozřejmě můžete, ale jsou tady taky nějáká fakta. Milan se nyní bohužel do šancí nedostává a góly nedává. Je otrávenej, jakoby se nesnažil (což na začátku podzimu bylo vidět že se snaží, teď ne) a týmu nepomáhá, to je vidět i z tribuny. Jako kapitán by měl tým povzbudit, ale svým negativním příkladem jde spíš opačným směrem. Zatímco když hrál na hrotu třeba Olayinka tak počet šancí byl nenulový, gólů taky a to tam dostal příležitoist jen chvilkově. A stejné je to v ostatních případech. MvB nedostal tu šanci vůbec.

                S vlivem v kabině to nemůžete vědět ani vy, ani já, pokud tedy nejste utajeným členem realizačního týmu. tady můžeme jen spekulovat. Mě napadá jako jedna z možností tohle co jsem napsal jako spekulaci, protože nevím proč ho Trpiš jinak tak sveřepě staví, i když je tam objektivně k ničemu. Viděl jste jak hrál teď se Zlínem ? To přece takhle nejde.

                • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

                  wimpy     před 5 lety 23.04.2019 17:16 |  
                  3 2

                  Faktem je, že drtivou většinu zápasů hrajeme stylem, postaveném na hroťákovi, jež sklepává míče. A nesporným faktem je, že v tom je u nás nejlepší Škoda, i když se mu nedaří. Takže máme tři možnosti, nadále stavět Škodu, sehnat typologicky podobného hráče nebo změnit styl hry.

                  • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

                    Dr. Fe1     před 5 lety 23.04.2019 17:35 |  
                    1 8

                    Změnit styl hry. Těžko můžeme hrát stylem, na který máme jediného hráče, který je z formy. Já nevím jak vám, ale mě se tohle líbí víc, než to co hrajeme nyní. Namátkou:

                    https://tv.isport.blesk.cz/video/5370726/karvina-slavia-olayinka-po-krasnem-tukesu-zvysuje-na-3-1.html

                    https://tv.isport.blesk.cz/video/5336439/slavia-zlin-frydrych-stehnem-dotlacil-balon-do-brany-1-1.html

                    https://tv.isport.blesk.cz/video/5205119/slavia-pribram-matousek-proti-svym-koci-ho-ale-ve-stoprocentni-sanci-vychytal.html



                    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

                      wimpy     před 5 lety 23.04.2019 17:57 |  
                      0 1

                      Mně by se nejvíc líbilo, kdybychom hráli na dva útočníky. Ale trenér má strach, že bychom nebyli dominantní v záloze.

                  • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

                    Snivec     před 5 lety 23.04.2019 18:18 |  
                    1 1

                    A nebo hrajeme na sklepavane mice, kdyz hraje Skoda.

                    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

                      wimpy     před 5 lety 23.04.2019 18:24 |  
                      1 2

                      Na můj vkus to hrajem až příliš často, obránce nakopne míč na Škodu, ten svede souboj a záložníci se snažej získat odraženej míč.

                      • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

                        belmis (přítel SN)     před 5 lety 23.04.2019 18:53 |  
                        3 4

                        A jaký je to pak parádní a efektivní fotbal v pohárech, když tímto stylem nehrajeme skoro vůbec.

                        • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

                          kjandourek (admin)     před 5 lety 24.04.2019 08:31 |  
                          2 1

                          A zase: proč tím stylem nehrajeme v pohárech? protože tam málokdy jdeme do souboje jako jasný favorit...

                          Vždyť to Trenér Trpišovský říkal už několikrát - naposledy teď po Chelsea.... V Evropě hrajeme hodně vysunutý pressing a vypadá to dobře právě proto, že soupeři chtějí hrát všemi svými hráči fotbal.. proto proti nim nastupují rychlí a běhaví hráči a vypadá to jako parádní fotbal.... Ale v české lize proti nám týmy "parkují autobus" a místo kombinace od branky při prvním problému nakopnou balón dopředu.... takže pressing je ti víceméně k ničemu,
                          protože máš každou chvíli šest hráčů pod balónem a pořád se prodíráš houštinou....

                          • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

                            wimpy     před 5 lety 24.04.2019 10:16 |  
                            2 0

                            Nicméně zrovna ve Zlíně byla rezignace na pressing dost vidět, hlavně ve srovnání s tím, jak ho uplatňovali domácí.

                            • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

                              kjandourek (admin)     před 5 lety 24.04.2019 10:30 |  
                              1 2

                              No jo no - Zlín jsem sledoval jenom na on-linu někde mezi Kolínem nad Rýnem a Wiesbadenem - to nemohu nijak argumentovat... a takový masochista, abych si to pustil ze záznamu fakt nejsem :-)

                              • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

                                wimpy     před 5 lety 24.04.2019 10:37 |  
                                2 1

                                Po dnešku se na Zlín stejně zapomene. :-)

                          • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

                            belmis (přítel SN)     před 5 lety 24.04.2019 11:19 |  
                            2 2

                            Ve Zlíně pressing díky hráčům líným na krok moc nebyl. A nejde právě jen o ten pressing. Jde o to, že i proti Chelsea dokážeme hrát rychlý kombinační fotbal po zemi. Což jde s hráči, kteří dají přihrávku a okamžitě se nabídnou. A to někteří naši hráči nedokážou....

                            • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

                              kjandourek (admin)     před 5 lety 24.04.2019 11:41 |  
                              1 0

                              Na zaplať pán Bůh, že nás trénuje Trpiš ;-)

                              • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

                                belmis (přítel SN)     před 5 lety 24.04.2019 12:51 |  
                                2 1

                                Taky jsem moc rád :-)

  25. Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

    spivi     před 5 lety 23.04.2019 16:44 |  
    3 11

    Brankáře potřebujeme, Ondra dokáže zachytat ale musíme se k tomu modlit, Pavlenka, Vaniak tam to byla samozřejmost, střed zálohy musí zrychlit, uvidíme jak a jestli se vrátí Hromada, s Králem a Ševčíkem jsou pro me budoucnost, útok? Není o čem, musíme posílit, Matoušek, Yousuf nejsou podle mého připraveni aby v hlavě na to, ze budou Č.1 v týmu jako je Slavia. Tecl? No .... po tak dlouhé pauze to může být průšvih a MVB patří na křídlo.... nemůžeme počítat s tím, že k nám dorazí top útočník z nějaké top ligy ( proč by se z top ligy hnal do České ligy?) Ale na příkladu Komlichenko je vidět že zabiják do vápna se dá najít.... musíme doufat....

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      Edenjejenjeden     před 5 lety 23.04.2019 17:36 |  
      5 1

      Hele jako,ne že bych s tebou v něčem nesouhlasil,ale podle tvého příspěvku mám pocit,že nám chybí vlastně všechno a potácíme se někde ve středu tabulky,a tak špatně na tom opravdu nejsme

      • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

        pipe1980     před 5 lety 23.04.2019 17:40 |  
        6 3

        vono je tady víc takovejch který působěj jako že by bylo lepší to vodhlásit a poslední zhasne

        • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

          spivi     před 5 lety 23.04.2019 18:40 |  
          2 2

          To ale není můj případ... spokojit se s tim, že vedu ligu o čtyři body když to mohlo být o jedenáct to je prostě špatně. Stejně jako JiT, je potřeba vidět nedostatky a stále na nich pracovat aby vymizely.... nejde se smířit s málem, musíme si dávat větší cíle. Neznamená to, že bych nebyl hrdý na to co SKS předvádí....

        • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

          Markus     před 5 lety 23.04.2019 19:48 |  
          5 0

          Věřím, že management klubu dobře hospodaří s prostředky, které majitel do klubu investuje a když říkám dobře, myslím tím hlavně, dlouhodobě, tak abychom tu měli udržitelný stav. Nicméně už jsem párkrát takhle zažil, že jsem něčemu hodně fandil a těšil se tak moc na cíl, až to najednou skončilo, já se smutně otočil, uvědomil si význam onoho populárního "cesta je cíl" a smutný jsem byl z toho, že jsem si tu cestu vlastně zapomněl více vychutnat. Už si na to dávám pozor a snažím se radovat i z menších úspěchů ... a že jich letos bylo sakra hodně.

      • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

        spivi     před 5 lety 23.04.2019 17:41 |  
        4 1

        Je toto myšleno do budoucna, ale nebudem si nic nalhavat, vedeme Českou ligu, teď už jen tak tak.... mám pocit, že Slavia míří výše.. ne se spokojit s tím co je

        • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

          Edenjejenjeden     před 5 lety 23.04.2019 17:43 |  
          1 2

          Takhle když to napíšeš,tak s tím souhlasím spivi :-)

          • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

            spivi     před 5 lety 23.04.2019 17:48 |  
            3 1

            Je potřeba hledet do budoucna, v Řecku to byla hegemonie Panathe a Olympiakos... a jak jsou na tom teď? Uspokojení je zlo

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      ColinSKS     před 5 lety 23.04.2019 19:22 |  
      1 6

      hlouška nám naštěstí vyfoukla plíseň

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      Yh     před 5 lety 23.04.2019 20:11 |  
      2 2

      Van Buren nepatří na křídlo.

  26. Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

    japhy     před 5 lety 23.04.2019 18:20 |  
    10 3

    Mě je vlastně úplně jedno, kdo bude na hrotu hrát, netrpím tou až nesnášenlivosti vůči našim hráčům jako někteří zdejší. Ale pokud by měl Škoďák předvádět výkony jako ve Zlíně, to ať tam radši lítá Mick a předvádí i ty svoje splašenosti. Lepší tohle, než nezájem a podrážděnost. Podržet nebo vybojovat si balon rozhodně MvB zvládá.
    Jo, a za posledních 8 zápasů dal hroťák 1 gól, to je docela tragedie :(

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      Qope     před 5 lety 23.04.2019 18:30 |  
      2 3

      furt stojim za tim, že Trpiš ví co dělá. Hráče vidí poměrně často na place i na treninku a pokud tam je prostě někdo aktuálně lepší než Škoda, tak ho tam dá ... co trochu asi hodně lidi bude šokovat je to, že Škodák je se svou současnou formou asi to nej co máme ...

      • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

        Pakoll     před 5 lety 23.04.2019 19:03 |  
        5 1

        To jako vážně když se to nevyzkouši v zápase tak se to nedá zjistit a forma se u hroťaka meří góly možná je v tréninku dává,ale v zápasech ani tutovky,tak by měl na hrotu začít nekdo jiný a když to nepůjde tak se tam může Milan dát.

        • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

          Qope     před 5 lety 23.04.2019 19:09 |  
          0 1

          minimálně jeden z našich následujících 2 zápasů začne Milan na lávce, věřim tomu. A pak jsem zvedav jak s tím jeho nástupce popere. Ale palce mu samozrejmě držet budu, to zase jo ...

          • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

            pehacko     před 5 lety 23.04.2019 19:22 |  
            2 1

            ted ve stredu hrat skodak urcite nebude, zato doma s olomouci hrat urcite bude...

            • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

              Pinturichio     před 5 lety 23.04.2019 21:21 |  
              2 1

              mas ho v tipovacce? :)

              • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

                pehacko     před 5 lety 23.04.2019 22:43 |  
                1 0

                kazdy zapas pet golu, jednou to klapnout musi!!!

                • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

                  pipe1980     před 5 lety 23.04.2019 22:52 |  
                  0 1

                  ano, nemusí

      • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

        Dr. Fe1     před 5 lety 23.04.2019 21:59 |  
        0 12

        Absolutní nesmysl. Viděli jsme všichni zápasy Slávie, kde hrál na hrotu někdo jiný (hlavně na podzim) a vždy to bylo lepší než nyní za Milana. Ty důvody jsou zjevně jiné, než výkonostní.

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      Dr. Fe1     před 5 lety 23.04.2019 21:57 |  
      1 9

      Kdo tady prosím vás trpí jakou nesnášenlivostí ? Vždyť tady většina lidí, včetně mě, říká jen to samé co teď vy. Tohle neustálé nasazování psí hlavy kritikům našeho nulového útoku je rána pod pás, která se nezakládá na pravdě. Na tom, že chceme v útoku změnu není nic nesnášenlivého.

      • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

        Qope     před 5 lety 23.04.2019 22:06 |  
        4 0

        našeho nulového utoku znamena konkretne co? Jako veskera nase utocna snaha ofensivních hráců nebo jen jednoho konkretniho? Ja jen pro jistotu ... snad ne ta moznost za A) ... preci jen se mrkni na to, kolik dala Slavie golu letos ...

        • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

          Dr. Fe1     před 5 lety 23.04.2019 22:42 |  
          0 7

          To znamená konkrétně bez hrotového útočníka, který dal za 29. kol neuvěřitelné 4 góly ze hry, což možná připustíte, že na Slávii není zrovna mnoho. Ono to není mnoho ani na Karvinou, kde dal jejich polochromý útočník Wagner gólů 11 - to jen pro příklad a pro srovnání.

          • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

            Qope     před 5 lety 23.04.2019 22:48 |  
            1 1

            Takže tak trochu vís lépe než Trpis koho nasadit a koho ne? Uznám že to je slabsi argument, ale co si budeme namlouvat, za výsledky je odpovědný trenér a jaký že má tedy výsledky?

            • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

              Dr. Fe1     před 5 lety 24.04.2019 02:48 |  
              0 6

              Co se týče nasazování hroťáka, tak má výsledky velice mizerný. Protože Milan hraje špatně už několikátej zápas za sebou, nemá už ani tu snahu jako na začátku podzimu a ve Zlůíně to vypadalo, že už ani sám nevěří, že by se mohl zase zlepšit. Jen frustrace, nadávání spoluhráčům, ale pozitivní příklad žádný.

          • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

            wimpy     před 5 lety 23.04.2019 22:52 |  
            2 1

            Giroud, hroťák mistrů světa, na tom šampionátu dokonce ani nevystřelil na branku. Ale je mistr světa a byl velmi platnou částí týmu.

            • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

              Dr. Fe1     před 5 lety 24.04.2019 02:49 |  
              0 7

              Platný byl leda jako maskot. Celý fotbalový svět si z toho dělal legraci, jestli jste si nevšimnul. Ten titul vyhráli navzdory Giroudovi a ne díky němu.

              • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

                wimpy     před 5 lety 24.04.2019 10:06 |  
                3 0

                Takže titul mistrů světa vyhráli v deseti? Taky názor...

      • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

        Pepino44     před 5 lety 24.04.2019 11:51 |  
        6 0

        Potrefená husa se ozvala. Tady se nemusí jmenovat, stačí naznačit, oni se ozvou.

        • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

          kjandourek (admin)     před 5 lety 24.04.2019 12:20 |  
          5 0

          On má na to radar... jednou jsem obecně hodil do pléna, že bych "tady musel použít jeden citát od Wericha".... a on hned věděl, který citát a že jsem to myslel na něj ... nepochopený génius...

  27. Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

    Kontrapunkt     před 5 lety 23.04.2019 22:37 |  
    0 0

    Nesledoval někdo z vás Jusúfa? Za Bohemku teď odehrál něco přes 30 min.

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      Dr. Fe1     před 5 lety 23.04.2019 22:44 |  
      0 9

      Vzhledem k tomu, že přišel ve 34. min a v 62. min byl zase střídán, tak se obávám, že je asi zraněný. Ale podrobnosti bohužel nevím.

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      Krystof     před 5 lety 24.04.2019 00:49 |  
      5 0

      Podle Haška měl s Puškáčem v týdnu virózu a nebyli na 100 % připravení, chtěl oběma dát 30 minut, aby se rozběhali a zpotili před pohárem v Ostravě. Zlomený Nečasův nos ho ale přinutil dát tam Jusúfa ve 34., v 63. pak místo něj dostal svých 30 minut Puškáč, takže šlo o zvláštní, ale taktický tah :) Snad tam tedy nějaké nové zranění není.

      • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

        Dr. Fe1     před 5 lety 24.04.2019 02:50 |  
        0 6

        Tak to velice díky za zajímavé info.

      • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

        Radek097 (přítel SN)     před 5 lety 24.04.2019 08:29 |  
        0 0

        Yusúfa ale střídal Koubek, Puskáč do zápasu vůbec nezasáhl.

        • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

          Krystof     před 5 lety 24.04.2019 15:18 |  
          1 0

          Máš pravdu, nedočetl jsem si vyjádření Haška celé, kde pak zdůvodňuje, že nakonec zvolil navzdory tomuto plánu z taktických důvodů běhavějšího Koubka.

  28. .

    ŽerykRWS     před 5 lety 24.04.2019 02:14 |  
    1 6

    Jestli Stoch za 3, tak Zelený za 1..

  29. Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

    zeleznik2     před 5 lety 24.04.2019 12:34 |  
    0 4

    Já bych snad raději ani hráče nehodnotil.. bída, bída..
    Neporazit Zlín ani v kombinované sestavě se prostě nemůže stát. Selhala ofenzíva, ty šance na začátku se měly proměnit. Ten gól byl šťastný, Ondra chyboval, ale pokud jsou Škoda a spol jaloví, tak to nemůže jinak dopadnout. 5 je ještě hodně vysoká známka, ikdyž chápu, že třeba střed hřiště byl lepší než zbytek zálohy a útoku. Trpiš nezvolil optimální sestavu a střídání přišlo hodně pozdě. Jeho standartní systém 4-5-1 či 3-6-1. Nemůže aplikovat na tým jako je Zlín. Pane trenére víte, že existuje taky systém 4-4-2 nebo 3-4-3?
    ale to asi nikdy hrát, nebudeme.