Liga mistrů

Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

Včera se dohrálo druhé předkolo Ligy mistrů, ve kterém maďarský Ferencváros překvapivě vyřadil skotského mistra Celtic. Toto pro Slavii znamená, že se pro klíčový los čtvrtého předkola Ligy mistrů posouvá mezi nasazené týmy a bude tak mít lehčí potenciální okruh soupeřů. Konkrétně narazí na jednoho z těchto devíti týmů: Molde, Midtjylland, Ferencváros, Dynamo Brest, Omonia, Young Boys, Crvena Zvezda, Karabach a Maccabi Tel Aviv.

Detaily k losu:
Než si představíme jednotlivé týmy, tak bych chtěl napsat pár slov k samotnému losu. Dne 31. srpna se uskuteční los třetího předkola, pro Slavii toto nic neznamená, až na to, že z devítky potenciálních soupeřů jeden tým vypadne a to ten, který dostane jako soupeře Dinamo Záhřeb (zároveň se v ten den dozví svého soupeře v předkolech Evropské ligy Liberec s Jabloncem). O den později, tedy v den, kdy začíná nový školní rok, se uskuteční již očekávaný los čtvrtého předkola Ligy mistrů. Jak již bylo zmíněno v úvodu, tak Slavia bude mezi nasazenými týmy a bude ji vylosována dvojice soupeřů. Na konkrétní jméno si tedy budeme muset počkat až do poloviny září (konkrétně patnáctého, či šestnáctého). Teď už k jednotlivým týmům.

Molde:
Norský šampion byl v pohárech nasazen hned do prvního předkola, kde si v severském souboji poradil s finským Kuopionem Palloseurou jednoznačným výsledkem 5:0. V dalším předkole zvítězil na hřišti slovinského Celje 2:1 a zajistil si tak účast ve třetím předkole. Tento tým, který v loňském ročníku získal titul po pěti letech a ukončil tak čtyřletou nadvládu Rosenborgu Trondheim, hrál základní skupinu Ligy mistrů pouze jednou a to v sezóně 99/00. Připsal si tenkrát pouze tři body, které získal za domácí výhru nad Olympiakosem, na postup ze skupiny, kde bylo ještě Porto a Real Madrid, to samozřejmě nestačilo a Molde tak skončilo poslední. Jinak se tento tým může na evropském poli chlubit pouze dvěma účastmi ve skupinové fázi Evropské ligy. Ta ze sezóny 12/13 nedopadla příliš slavně, jelikož Molde v konkurenci Kodaně, Steauay Bukurešť a Stuttgartu obsadilo poslední příčku. Sezóna 15/16 již byla úspěšnější a v těžké skupině s Ajaxem, Fenerbahce a Celticem z toho byl postup z první příčky. Ovšem hned v prvním zápase jarní části pohárů jim stopku vypsala Sevilla. Molde praktikuje klasické rozestavení 4-2-3-1. Asi nezjajímavějším hráčem v kádru je třicetiletý ofenzivní záložník a zároveň kapitán mužstva, Magnus Wolff Eikrem, který si v probíhající sezóně (norská liga se hraje systémem jaro-podzim) připsal v sedmnácti zápasech čtyři góly a deset asistencí.

Midtjylland:
Jedná se o tým s poměrně krátkou historií, založen byl až v roce 1999 a je tedy o více než sto let mladší než Slavia. I kvůli krátké historii se nikdy nepodíval do skupinové fáze Ligy mistrů. Mezi největší úspěchy tohoto klubu patří tři tituly v dánské lize (při čemž první získal v sezóně 14/15), jedno vítězství v dánském poháru (sezóna 18/19) a jedna jediná účast ve skupině Evropské ligy. Ano, správně, přestože se jedná o klub, o kterém jste už nejspíše všichni alespoň jednou slyšeli, tak skupinovou fázi si zahrál pouze jedinkrát a to v sezóně 15/16. Nevedlo se mu tenkrát vůbec zle, ze skupiny s Neapolí, Bruggami a Legií Varšavou dokázal postoupit z druhého místa do jarní fáze. Zde však byl vyřazen Manchestrem United. Přestože i třeba Liberec by se mohl chlubit výrazně většími úspěchy v pohárech, tak není radno Midtjylland podceňovat. Dánská liga má bezesporu svou kvalitu a kdo jiný než dánský mistr by to měl předvést. V této sezóně byli nasazeni do druhého předkola, kde uspěli na hřišti bulharského Ludogorce, vedeného Pavlem Vrbou, 1:0. Midtjylland často mění rozestavení, nejčastěji sice hraje 4-2-3-1, ovšem nedělá mu problém přepnout na 4-3-3, 3-5-2, či 4-4-2. Nejzajímavějším hráčem v tomto klubu je brazilský střední záložník Evander, který přišel v loňském létě z Vasco da Gama. V loňském ročníku si připsal devět branek a jedenáct asistencí.

Ferencváros:
Narozdíl od minulých dvou klubů se jedná o tým s velikou historickou tradicí. Poražený finalista z finále Mitropa cupu 1938, které je pro všechny fanoušky Slavie jistě velmi známé. Ligu mistrů hrál tento klub z Maďarska šestkrát, naposledy však v sezóně 95/96, kdy ve Skupině s Curychem, Ajaxem a Realem Madrid, obsadil třetí místo. Od té doby, se tomuto klubu povedlo pouze dvakrát dostat do skupiny evropských pohárů. V sezóně 04/05 obsadil čtvrté místo ve skupině poháru UEFA a loňskou sezónu skončil třetí ve skupině Evropské ligy, kde mu konkurencí byli Ludogorec, CSKA Moskva a Espanyol. Přestože se jedná nejspíše o nejslavnější maďarský klub, tak se od přelomu tisíciletí může pyšnit pouze čtyřmi tituly v nejvyšší soutěži. Tuto sezónu začal v pohárech již v prvním předkole, kde vyřadil švédský Djurgårdens 2:0 a jak již bylo zmíněno na začátku článku, tak v následujícím kole překvapivě vyhrál 2:1 v Celtic parku. Nejčastějšími rozestaveními tohoto celku je 4-2-3-1 nebo 4-3-3, je však schopen přejít i na celkem netradiční 3-4-2-1. Za Ferencváros nastupuje mimo jiné bývalý hráč Slovácka, či Sparty, Eldar Civić. Velice zajímavým hráčem v tomto je ukrajinský křídelník Oleksandr Zubkov, který v loňské sezóně nastřílel deset branek a připsal si dvanáct asistencí.

Dynamo Brest:
Ze všech soupeřů má tento celek jednoznačně nejméně zkušeností s evropskými poháry, však posuďte sami: Sezóna 07/08, vypadnutí v prvním předkole poháru UEFA s týmem, jehož název raději nechci skloňovat, Liepājas Metalurgs; sezóna 17/18, vypadnutím ve druhém předkole evropské ligy s Rheindorfem Atlach; sezóna 18/19, postup přes Atromitos, ale následně vyřazení ve třetím předkole Evropské ligy s Apollónem. No a dál? Dál už nic. Tohle je zatím veškeré účinkování tohoto týmu v pohárové Evropě. Ovšem není se čemu divit. Loňský titul byl totiž pro tento klub prvním v historii a vysokou mírou k němu pomohl i český trenér Marcel Lička (nyní již v klubu nepůsobí). Už teď je asi jasné, že tato pohárová sezóna bude pro Dynamo Brest historicky nejúspěšnější, v prvním předkole vyřadili ve velké přestřelce favorizovanou Astanu 6:3 a v dalším zápase vyřadili bosenské Sarajevo 2:1. Dynamo se velmi vyžívá v měnění zápasových formací. Může tak nastoupit v podstatě jakkoliv, ovšem nejčastěji využívá variantu 4-2-3-1. Velice zajímavým hráčem v kádru Dynama je drobný ukrajinský defenzivní záložník Oleksandr Noyok.

Omonia Nikósie:
Jméno kyperského mistra většině z vás nejspíše příliš mnoho neřekne. Vězte ale, že tento tým má celkově 21 titulů v domácí soutěži (pro porovnání, slavnější APOEL jich má 25) a v minulosti patřil tento klub k pravidelným účastníkům Ligy mistrů, ovšem většinou vypadnul hned v prvním kole. Naposledy si nejprestižnější evropskou soutěž zahrála Omonia v sezóně 89/90, kdy soutěž ještě nesla název Pohár mistrů evropských zemí. Kyperský klub tenkrát byl vyřazen Swarovskim Tyrolem. Celkově však tento klub v pohárech nikdy díru do světa neudělal (což dokazuje i fakt, že jsem ho kdysi vyřadil ve Football Manageru s Mladou Boleslaví :)) a nejsilnější klub, který dokázal porazit je dle mého názoru AEK Athény ze sezóny 08/09. Konkurovat tomu může asi jen jen Den Haag (11/12), Rijeka (06/07) a Legia Varšava (20/21). V letošní sezóně je tak překvapením, že klub došel (nejméně) do třetího předkola, kam se dostal po výhře nad Arat-Armenia 1:0 a již zmíněnou Legií Varšava 2:0. Zajímavé je, že oba kluby padly až v prodloužení. Omonia praktikuje rozestavení 4-3-3. V kádru se nachází dva čeští hráči. Prvním je Jan Lecjaks, který hrál mimo jiné za Plzeň, Anderlecht, Young boys, či Dinamo Záhřeb. A tím druhým je bývalý stoper Slavie, Michael Lüftner, který zde již druhou sezónu hostuje z Kodaně.

Young Boys Bern:
První tým na seznamu, u kterého můžeme říci, že v posledních letech zažívá v Evropě úspěchy. Jedná se o přesný opak Ferencvároše. Zatímco maďarský celek sbíral úspěchy hlavně v dávné minulosti, tak Young boys je zažívá v posledních letech. Před rokem 2010 měl tento švýcarský celek na kontě pouze jednu povedenou sezónu v pohárech a to ze sezóny 58/59, kdy z toho bylo rovnou semifinále Poháru mistrů, kam postupně prošli přes Manchester United (tento postup byl kontumační), MTK Budapešť a Wismut Karl Marx Stadt (ne, ten název jsem si nevymyslel). Po roce 2010 však Young Boys začali být na evropském poli úspěšní. Pětkrát skupina Evropské ligy, z toho dva postupy do jarní části (vždy však vypadnutí hned v prvním kole) a hlavně skupina Ligy mistrů v sezóně 18/19. Los byl tenkrát dost nemilosrdný a poslal Young Boys do skupiny s Manchestrem United, Juventusem a Valencií. I přesto však švýcarský celek zvládl soutěž velmi důstojně, uhrál čtyři body (remíza s Valencií a výhra nad Juventusem) a neutrpěl ani jeden debakl. Na domácí scéně dokázali Young Boys vyhrát poslední tři tituly a zdá se, že po dlouholetém kralování Basileje se nyní stali právě oni předním klubem ze Švýcarska. V současné sezóně odehráli v pohárech zatím jen jeden zápas a to proti Klaksvíku, který porazili 3:1. Faerský tým si získal pozornost hodně kontroverzním kontumačním postupem přes Slovan Bratislava v prvním předkole. Young Boys zkusili v loňské sezóně snad všechna rozestavení, která z fotbalu známe, takže u tohoto klubu dopředu nemůžete tušit, s čím přijde. Nejsilnější zbraní Young Boys Bern je kamerunský útočník Jean-Pierre Nsane, který v rámci všech soutěží nastřílel v loňské sezóně rovných čtyřicet gólů.

Crvena Zvezda Bělehrad:
Jediný tým z devítky potenciálních soupeřů, který se ve svém muzeu může pyšnit ušatým pohárem pro vítěze Ligy mistrů. Tuto trofej získala Crvena Zvezda v sezóně 90/91, kdy ve finále porazila Marseille 5:3 na penalty. Je zajímavé, že k tomu došlo v asi té nejméně vhodné chvíli a to v časech, kdy na Balkáně již začala nejkrvavější válka v Evropě od konce druhé světové. Sezónu po tomto senzačním triumfu však vypadla Crvena Zvezda již ve skupinové fázi a od té doby se do Ligy mistrů dlouhou dobu nedostávala. Ke zvratu došlo až v sezóně 18/19. Crvena Zvezda postoupila díky dvěma gólům na hřišti soupeře přes rakouský Salzburg a dostala velmi podobnou skupinu jako Slavia v loňské sezóně. PSG, Liverpool a Neapol. A přestože srbský tým utržil nejeden debakl, tak díky výhře 2:0 nad Liverpoolem lze toto účinkování hodnotit jen a jen pozitivně. Postup do skupin Ligy mistrů Crvena Zvezda zopakovala i v loňské sezóně, kdy opět díky dvěma gólům na hřišti soupeře přešla přes čtvrté předkolo, kde jí byl soupeřem Young Boys Bern. Ve skupině s Olympiakosem, Tottenhamem a Bayernem Mnichov z toho ovšem opět bylo čtvrté místo. Srbská liga patří jen dvěma klubům a to Partizanu a Crvene Zvezdě. V posledních letech je úspěšnější právě Crvena Zvezda. V letošní sezóně evropských pohárů začínala už v prvním předkole, kde si poradila s Gibraltarským týmem Europa FC 5:0. Ve druhém předkole vyhrála 1:0 na hřišti albánské Tirany. Bylo by celkem zajímavé sledovat, jak by takový zápas vypadal, kdyby se hrál s diváky. Před pár lety skončil reprezentační zápas Srbska s Albánií v momentě, kdy na hřiště přilétl dron, který nesl vlajku Velké Albánie, což rozzuřilo všechny přítomné Srby. Vlajka se nad hřištěm vznášela do chvíle, kdy dron přelétl příliš nízko nad hřištěm, takže ji mohl strhnout srbský útočník Mitrović. Následně na hřišti vypukla o onu vlajku veliká bitka mezi srbskými a albánskými hráči, do které se zapojilo i několik domácích fanoušků. Bitky se mimo jiné účastnil i tehdejší hráč Slavie Bekim Balaj, který na hřišti obdržel ránu do zad plastovou židlí.
Bělehradský celek hraje nejčastěji v rozestavení 4-2-3-1, ale je schopen přejít i na formaci 4-3-3, či 3-4-3. Nejzajímavější hráčem je bezesporu oblíbenec Simona Deliho, Guélor Kanga, který se do Srbska vrátil po vypršení kontraktu ve Spartě. Dalším velice zajímavým hráčem je kanadský brankář Milan Bojran, či australský stoper Miloš Degenek. Tento tým se rozhodně nevyplatí podceňovat. Hrají vyspělý defenzivní fotbal, což zaručuje nejen nekoukatelné, ale hlavně extrémně složité zápasy. Jejich obrovská síla je ve standardkách. Skvěle zvládají zápasy s podobně silnými soupeři (do této kategorie řadím i Slavii), postup přes Salzburg, přes Kodaň i přes Young Boys v posledních dvou letech, výhra nad Olympiakosem doma a smolná prohra na jeho hřišti. Konkrétně zápas Olympaikos – Crvena Zvezda jsem loni sledoval v televizi a musím říct, že by se jednalo o velice těžkého soupeře. Nehráli žádný okouzlující fotbal, ale hráli účinně. Olympiakos je celý první poločas přehrával, ale obrana a brankář Zvezdy v pohodě drželi. Pak najednou přišel rychlý protiútok a penalta, kterou ovšem Srbové neproměnili. Vyspělý defenzivní fotbal v naprosté parádě. Zápas nakonec rozhodla smolná ruka jednoho z obránců Zvezdy ve vlastním pokutovém území. Ale když jsem ten zápas viděl, tak mi bylo jasné, že tohle by pro Slavii byl zatraceně těžký oříšek.

Karabach:
Mistr Ázerbajdžánu dlouho unikal pozornosti evropského fotbalového fanouška. Pořádně se na evropské scéně předvedl až v sezóně 14/15, kdy se dokázal dostat do základní skupiny Evropské ligy. Od té doby se však vždy dostal do hlavní fáze jedné z evropských soutěží, ovšem ani jednou nepostoupil do jarní fáze. Největším úspěchem je bezesporu základní skupina Ligy mistrů ze sezóny 17/18, kdy Karabach v konkurenci Chelsea, Atletica Madrid a AS Řím uhrál dva body za dvě remízy s týmem z hlavního města Španělska. V domácí soutěži je Karabach hegemonem. Od sezóny 13/14 vyhrál pokaždé titul a většinou i s pohodovým náskokem. V této sezóně zatím dokázal zakavkazský klub postoupit přes Sileks (4:0) a nám velmi známý Šerif Tiraspol (2:1). Nejčastější rozestavení tohoto celku je 4-1-4-1. Nejzajímavějším hráčem tohoto klubu je nedávná posila z Kodaně, Uroš Matić.

Maccabi Tel Aviv:
Náš nedávný soupeř z Evropské ligy zažil letos velmi úchvatnou sezónu v domácí lize. Nejenže naprosto dominoval a zvítězil s náskokem čtrnácti bodů, ale ještě k tomu obdržel pouhých deset branek. Izraleský mistr tudíž stejně jako Slavia hraje s velmi dobře zabezpečenou obranou. Start v evropských pohárech si tento klub odbyl hned v prvním předkole, kde vyřadil Lotyšskou Rigu 2:0. Ve druhém předkole zamířil pro změnu do Litvy, kde vyhrál na hřišti Suduvy 3:0. Historicky se tento klub může pyšnit třemi účastmi v nejlepší klubové soutěži světa a to ze sezón 92/93, 04/05 a 15/16. V ani jednom případě se však Maccabi nezvládlo probojovat do jarní části pohárů. Tu si zahrálo pouze jednou a to v sezóně 13/14, kdy ve skupině Evropské ligy skončilo v konkurenci Frankfurtu, Bordeaux a APOELu na druhém místě. V jarní části však odehrálo pouze jeden dvojzápas a to s Basilejí, která postoupila po výsledcích 0:0 a 3:0. Za zmínku také stojí dvě vítězství v asijské lize mistrů ze sezón 68/69 a 70/71. Nejlepším hráčem klubu je útočník Yonatan Cohen, který si v loňské sezóně připsal třináct gólů a dvanáct asistencí. V letním přestupovém období přišla do klubu posila v podobě Tala Ben Chaima, svého času nejdražšího hráče české ligy. Nejčastěji hraje Maccabi v rozestavení 4-3-3, ale občas nastoupí i ve formaci 4-2-3-1, či 5-4-1.

Závěr:
Když se kouknu na ty týmy, tak tady nevidím nikoho, kdo by měl být proti Slavii favoritem. Posunutí mezi nasazené kluby může být z hlediska celé sezóny klíčové. V případě některých soupeřů to však nebude jednoduchá bitva. V případě jiných by zas nic jiného než vítězství nemělo přijít v potaz. Rozhodl jsem se tedy závěrem rozdělit týmy do třech skupin.
Vyrovnaný soupeř:  Crvena Zvezda, Young Boys Bern a Midtjylland - Jedná se o týmy, které mají vysokou kvalitu. Přes všechny dokáže Slavia postoupit, ale zároveň může s každým z nich vypadnout.
Slavia je favoritem, ale vypadnutí se dá snést:  Ferencváros, Karabach, Maccabi Tel Aviv – Tyto týmy jsou podle mě alespoň jeden level pod Slavií a porazit bychom je měli. Ovšem případné vypadnutí by nebyla žádná extrémní ostuda. Připodobnil bych to k vypadnutí s APOELem.
Postup je nutnost:  Molde, Dynamo Brest, Omonia – Vypadnout s někým z této trojice by za mě již byla ostuda, ovšem i v takovém případě bychom furt šli alespoň do základní skupiny Evropské ligy a měli tedy možnost to zde napravit.

Komentáře (99)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

    bramburek (přítel SN)     před 4 lety 27.08.2020 15:05 |  
    17 0

    Klobouček Tadeáši...

    Nemá cenu chodit kolem horký kaše, jestli chceme hrát Ligu Mistrů, tak musíme z těhle vyřadit každýho... vyhnout se Red Bullu Salzburg a Olympiokosu Pireus, se nám splnilo...

    Kvalitu si s tím poradit jednoznačně máme...

  2. Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

    Votypkaj     před 4 lety 27.08.2020 15:09 |  
    9 0

    Super článek,
    Dinamo Záhřeb bude hrát ve třetím předkole s jedním z pětice Molde, Dynamo Brest, Omonia, Ferencváros a Midtjylland
    Nejlepší by bylo aby dostali Midtjylland


    • Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

      Dennis     před 4 lety 27.08.2020 19:27 |  
      3 0

      Buď, anebo by mohl jet Young Boys Bern hrát ve třetím kole jeden zápas do Dánska... Vypadl by tak jeden silný tým, klidně i ten Bern. Ten totiž moc nechci... Přijde mi z těch týmů nejsilnější.

  3. Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

    tomblesk     před 4 lety 27.08.2020 15:10 |  
    3 2

    Článek= paráda, skvělé znalosti, rozumně uspořádané, díky. Netipuji, ani všemohoucího nevzývám a tak volím to nevyslovitelné a těžce napsatelné jméno: Midtjyland. Snad by to mohl být pěkný zápas. Asi jsem naivní, ale budiž. Vidina Slavie ve skupině CHL je nyní dost reálná!!! Do toho!! A basta.

  4. Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

    Okdar     před 4 lety 27.08.2020 15:10 |  
    14 0

    Díky za zhodnocení, skvělý.
    Spart by se asi divil, jak lze fanoušky informovat.
    Teď už jen doufat, že to vyjde.

    • Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

      vlk30 (přítel SN)     před 4 lety 27.08.2020 18:26 |  
      3 1

      Ve spartu je banda podujatých nýmandů a ty co jimi úplně nejsou se raději předvádí v podcastech atd.

      • Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

        Fulham     před 4 lety 27.08.2020 19:54 |  
        0 4

        To není pravda...Honza Podroužek je v pohodě, u Vacka beru že se netají komu...to Mádl je daleko nebezpečnější shluk buněk...

  5. Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

    Sokrates55 (přítel SN)     před 4 lety 27.08.2020 15:19 |  
    9 1

    Dobré odpoledne přeji Vám všem a velké díky příteli Tadeášovi.
    Jak již bylo zmíněno v mnoha dnešních disputacích, tak věřím našim klukům a trenérům, že se na soupeře prostě dobře připravíme a je jedno, kdo na nás padne při losování.
    Teď máme Příbram.......
    Sokrates55


    Komentář byl uživatelem upraven (27.08.2020 15:20) . Zobrazit původní komentář

  6. Každopádně i případný šťastný los

    Slávista 51     před 4 lety 27.08.2020 16:02 |  
    1 1

    by měli hráči potvrdit výkonem na hřišti = postupem.

  7. Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

    Merlinus (přítel SN)     před 4 lety 27.08.2020 16:44 |  
    7 3

    Super článek. Klobouk dolů. K soupeřům - myslím, že kromě té nejslabší trojky o žádné slabé týmy nepůjde a budeme muset předvést maximální výkon, abychom postoupili. Většina týmů jsou týmy na naší úrovni, tak bych ten přílišný optimismus hodně krotil.

  8. Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

    sicilianbrno     před 4 lety 27.08.2020 17:24 |  
    0 0

    Super clanek. Na idnes psali, ze zaciname 22 nebo 23. zari venku. Nevite jestli diky korona hraje nasazeny automaticky prvni zapas venku nebo se spletli a urci to az uterni los jako kazdy rok?

    • Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

      quelhar (admin)     před 4 lety 27.08.2020 17:31 |  
      8 0

      Pořadatele prvního zápasu určí až los, není jisté, jestli začneme venku nebo doma.

  9. Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

    Ondráš     před 4 lety 27.08.2020 18:11 |  
    3 4

    Asi bych bral Fradi, 100% nejatraktivnější soupeř a pro tým je to kousek. Bylo by to asi těsný, ale věřím, že bychom je dali. Naopak bych určitě nechtěl mladé hochy z Bernu, ty Dány s divným jménem a Karabach. Ale teda hlavně ten Bern.

  10. Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

    Snivec     před 4 lety 27.08.2020 18:47 |  
    10 0

    jako zajimavost doplnim hodnotu kadru dle TM:
    Young Boys 59,0 mio
    Crvena Zvezda 54,1 mio
    Slavia 39,7 mio
    Midtjylland 38,1 mio
    Ferencváros 24,1mio
    Maccabi Tel Aviv 19,5 mio
    Molde 12,9 mio
    Karabach 11,5 mio
    Omonia 10,0 mio
    Dynamo Brest 9,3 mio

  11. Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

    dalislavista     před 4 lety 27.08.2020 19:04 |  
    9 0

    Jen k Crvene Zvezdě Bělehrad. Po vítězství v Lize mistrů 1991 jsme udělali na přestup do Korbelovy obrozené Slavie útočníka Dragišu Biniče, který byl v základu vítěze LM.

    • Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

      Edenjejenjeden     před 4 lety 27.08.2020 19:07 |  
      5 0

      Podle vzpomínek Pavla Kuky ,prý nosil do kabiny občas pistoli.Vynikající hráč ,ale poněkud náladový....

      • Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

        Dr. Fe1     před 4 lety 27.08.2020 19:30 |  
        5 8

        Pamatuji. Takovej trošku manekýn. Bohužel nám tehdy nepřály jiné okolnosti, tedy hlavně lidé - rozhodčí, zkorumpovaní bafuňáři. Na zářez na Slovanu Bratislava se nedá zapomenout, tuším že tam Binič dostal červenou (samozřejmě za nic ...)
        Pokud si to dobře pamatuju - Tak konkrétně snad dal gól, který měl být regulérní, ale protože rozhodčí vteřinu před tím odpískal neexistující ofsajd, tak nejenže gól neuznal, ale ještě dal Biničovi červenou za zakopnutí míče po odpískání do branky ..... to bylo peklo.


        Komentář byl uživatelem upraven (27.08.2020 19:32) . Zobrazit původní komentář

        • Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

          Fulham     před 4 lety 27.08.2020 19:32 |  
          2 0

          Se obávám, že nám tenkrát nepřála hlavně....Slavia...

          • Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

            Dr. Fe1     před 4 lety 27.08.2020 19:34 |  
            0 9

            Myslíš SK Slavia (sporty mimo fotbal) a nebo prostě nás samotné ?

            • Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

              Fulham     před 4 lety 27.08.2020 19:47 |  
              7 0

              Slavia... chudák Boris - ale je fakt, že v jednom desetiletí vymrdat s Amikem a s Anglánama je majstrštyk

      • Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

        Fulham     před 4 lety 27.08.2020 19:31 |  
        4 0

        Ale jeho přestřelku s Petarem Dubovskym na Slovanu nezapomenu do smrti smrťoucí... byť to nedopadlo. To byl výjezd :-)

        • Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

          Edenjejenjeden     před 4 lety 27.08.2020 19:40 |  
          0 0

          To byla ta prohra 2:3 ? A zářez od rozhodčího ?

          • Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

            Fulham     před 4 lety 27.08.2020 19:48 |  
            0 1

            Nojo :-) Petar to tenkrát otočil...

            • Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

              Dr. Fe1     před 4 lety 27.08.2020 19:54 |  
              1 8

              Peter

              • Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

                Fulham     před 4 lety 27.08.2020 20:03 |  
                0 0

                Jj... škoda ho kluka...

                • Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

                  Dr. Fe1     před 4 lety 27.08.2020 22:20 |  
                  2 7

                  Mě sympatickej nikdy nebyl, právě naopak, spolu s Galisem (trenérem) jsem ho vnímal jako největšího antislávistu a antičecha ..... ale to že zemřel předčasně v mládí, to mu samozřejmě nepřeju.

      • Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

        o5aradecek     před 4 lety 27.08.2020 22:35 |  
        5 0

        Nedovedu si představit, že by v dnešní Slavii nosil někdo do kabiny pistoli. Stačí, že tam běhá Přéma s baseballovou pálkou, když někdo nechce zaplatit do kasy. :-))

    • Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

      zeleznik2     před 4 lety 27.08.2020 22:29 |  
      2 0

      V základu ano a dokonce proměnil i jeden pokutový kop v rozstřelu, Bělehrad vyhrál 5:3 na penalty. Hráč famózní, pamatuji si, jak obcházel lehce protihráče, pokud chtěl. Ale také horká povaha, hodně karet, snad třikrát vyloučený.


      Komentář byl uživatelem upraven (27.08.2020 22:44) . Zobrazit původní komentář

  12. Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

    honzah (přítel SN)     před 4 lety 27.08.2020 19:38 |  
    0 0

    Vedle sportovního hlediska by nebylo od věci, kdybychom se vyhnuli zemím se striktnějším přístupem k pandemii (asi Švýcarsko a Izrael), kde je riziko diskvalifikace z důvodu případného pozitivního testu na naší straně.

    • Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

      cunak     před 4 lety 27.08.2020 19:51 |  
      0 2

      A Ázerbájdžán.

  13. Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

    hiker42     před 4 lety 27.08.2020 19:43 |  
    4 1

    Moc dík za pěkný článek, přeju si Omonii, trochu i kvůli Luftnerovi :) Obavy mám jen z Young Boys a klukům vysloveně nepřeju cestu do asijského Karabachu. Tak snad se brzy dočkáme analýzy soupeřů základní skupiny ChL..

  14. Hlavně to zdraví !

    Taky     před 4 lety 27.08.2020 19:46 |  
    7 0

    Skvělá práce, díky moc autorovi !
    Zatím jsem to tak v rychlosti prolítnul (určitě se v tom v klidu ještě porochním) a první co mě po přečtení napadlo je, že důležitější než soupeř z těchto možných, bude zdraví našich hráčů. Kdyby se nám nikdo nezranil, tak nás vidím jako největšího favorita na postup. Nevím co na to sázkové kanceláře ve světě, ale já to takhle vidím.

    • Re: Hlavně to zdraví !

      Dr. Fe1     před 4 lety 27.08.2020 19:58 |  
      7 7

      Taky se připojuji k Taky :-) s poděkováním za skvělou práci pro ostatní slávisty. Děkuji panu autorovi - Tadeášovi janků

  15. Světlo, Síla! Vítězství!!!

    Cross     před 4 lety 27.08.2020 19:58 |  
    4 1

    Tím posunem mezi nasazené týmy se naše postupové šance rozhodne posunuly nad 50 %. Nejraději bych hrál s Ferencvarosem, ten hraje jako Bída, nejhorší by byl nejspíš Bern. Máme uz zkušenosti a sebevědomí. I kdyby se nedařilo, uběháme nakonec všechny.

    • Re: Světlo, Síla! Vítězství!!!

      kalex     před 4 lety 27.08.2020 22:16 |  
      2 0

      Tak zase všichni už ví, že to neděláme jen v Neděli a pivo s klobáskou k tomu.

  16. Transfermarket Info

    Rozumbrada     před 4 lety 27.08.2020 20:00 |  
    7 0

    Zde je info mužstev podle Transfermarketu:

    Klub / Věk / Cizinci / Hodnota Mužstva / Pr. Hodnota Hráče

    BSC Young Boys..... 25.6 11 €58.98m €1.90m
    Red Star Belgrade.. 26.0 11 €54.05m €1.64m
    FC Midtjylland......... 24.2 17 €38.08m €1.09m
    Ferencvárosi............ 26.9 18 €24.05m €829Th.
    Maccabi Tel Aviv...... 25.5 4 €19.48m €590Th.
    Molde FK................... 26.0 7 €12.85m €514Th.
    Qarabağ Ağdam....... 26.0 7 €11.45m €603Th.
    Omonia Nicosia........ 26.4 15 €10.00m €370Th.
    Dynamo Brest........... 27.7 7 €9.30m €423Th.

    SK Slavia Prague ....... 25.7 7 €39.65m €1.32m

    Zde vidíme, že dle Transfermarketu je hodnota červenobílých o něco menší než hodnota YB a RS a podobná Midtjyllandu.

    Trochu mne překvapil malý počet cizinců za Maccabi a velký za Midtjylland (zato u Ferencvárosu a Omonie to nepřekvapí). Za zmínku stojí též nízký věk Midtjyllandu.

    Jako Slávisti jsme zvyklí na vyřazování bohatších klubů, takže ani YB či RS se samozřejmě nezalekneme.

    P.S. Bohužel se obávám, že se mezery nezachovají a tak se tabulka bude špatně číst.


    Komentář byl uživatelem upraven (27.08.2020 20:06) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Transfermarket Info

      Fulham     před 4 lety 27.08.2020 20:15 |  
      4 0

      Fajn přehled pod fajn článkem. Stejně - po odchodu Suka máme cenu před dvěma lety ani nesnovou , natož myslitelnou. Nechť žije JaTv, JiTr, JaŠi, JaNe, JiBe, DUml, JiŠi, MaKr...atd..

      • Re: Transfermarket Info

        Jachym     před 4 lety 27.08.2020 21:21 |  
        2 1

        No tvl, wtf?!:-D

    • Re: Transfermarket Info

      Tadeáš_Janků     před 4 lety 27.08.2020 21:14 |  
      8 0

      Tomu bych nepřikládal moc váhu. Stačí si projet konkrétní příklady. Vážně má Ševčík stejnou cenu jako Trávník že Sparty. Vážně je Marković je o pár tisícovek dražší než Kovář?

      • Re: Transfermarket Info

        Dr. Fe1     před 4 lety 27.08.2020 22:17 |  
        0 7

        To je potřeba brát s obrovskou rezervou. Navíc to aktualizujou jednou za uherskej rok. A zejména u těch levnějších hjráčů a mladých začínajících jsou tam obrovský minely- Třeba David Zima tam má 400 tisíc, nedavno měl ještě méně .....Michal Beran 200 tisíc .... to jsou prostě nesmysly.

  17. Brest

    Fulham     před 4 lety 27.08.2020 20:01 |  
    3 0

    Já bych bral Brest a první zápas venku. Než tam pojedeme, tak ,, dobře informovaný zdroj" vynese do novin ,že jsme na odvetu pozvali Lukašenka, ještě před zápasem bude obsazeno hřiště a ... vítej UCL !!!

  18. Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

    golfer     před 4 lety 27.08.2020 20:29 |  
    6 0

    Nejdříve díky za výborný článek o našich možných soupeřích. Když jsem včera koukal na zápas Celtic - Ferencváros, tak ti kluci maďarský jsou naprosto hratelní. Pouze naprostá neschopnost Skotů v zakončení a velká klika je zachránily. Můžeme jim být na jednu stranu vděční za to, že jsme postoupili na nasazený post, a na druhou stranu je z LM vykopnout. Takže volím raději Brest nebo Karabach. Kluci se sice proletí, ale když zvládli let na soustředění do Číny, tak AZE dají také. :)

  19. moc pěkný overview

    ColinSKS     před 4 lety 27.08.2020 21:42 |  
    0 5

    za mne cítím, že na nás vyjde kanga. ...

    • Re: moc pěkný overview

      Dr. Fe1     před 4 lety 27.08.2020 22:00 |  
      3 8

      Taky mě to napadlo a trochu bych se toho bál. Snad to bude jinak a když už , tak že kanga dostane za uši a postoupíme.

    • Re: moc pěkný overview

      o5aradecek     před 4 lety 27.08.2020 22:17 |  
      5 0

      V lize nás za 3 sezony ani jednou neporazil a teď by dostal nařezáno ještě v Evropě? Proč ne?! :-)

  20. Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

    Joe-L     před 4 lety 27.08.2020 22:03 |  
    12 0

    Ještě bych k tomu doplnila, že CZ jsem vyřadili v sezóně 09/10 z předkola EL. Na tom zápase jsem byla, stejně jako předtím na Tiraspolu. Na Tiraspol jsem měla černou košili (šla jsem rovnou z práce), na CZ jsem se poučila z předchozí chyby - vzala jsem si červenou košili a pod to bílý tílko. Když jsme dali gól, točila jsem tou košilí. :-D

    • Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

      Dr. Fe1     před 4 lety 27.08.2020 22:08 |  
      0 9

      Na tom zápase jsem byl taky (vlastně na obou), ale co jsme měl na sobě si fakt nepamatuju :-) A ani jsem netočil košilí a neukazoval poprsí :-) I když já vím, měla jsi tričko ..... :-)

      Tenkrát vzniklo to legendární video s olizováním ucha redaktora ČT :-)

      https://www.youtube.com/watch?v=Bdazwfvi0Oo

      • Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

        Joe-L     před 4 lety 27.08.2020 22:39 |  
        7 0

        Ne, poprsí fakt na veřejnosti neukazuju!

        • Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

          Sedrousek     před 4 lety 28.08.2020 13:02 |  
          1 0

          Momentalne neni Slavia pro sirokou verejnost, ale jen pro ty verny. Jsem zvedav jak se predvedes v sobotu proti Pribrami? Pri kazdym golu tocit necim jinym.

          • Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

            Joe-L     před 4 lety 28.08.2020 21:26 |  
            0 0

            :-D Tak zvědavej bejt můžeš, ale nemám permici, takže se na Příbram nedostanu a budu koukat doma na noťasu... takže ti asi bude jedno, jestli budu při pátým gólu točit podprsenkou a při šestým kalhotkama! ;-)

            • Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

              PetCC     před 4 lety 29.08.2020 12:21 |  
              0 0

              No můžeš zkusit stream na nějakým specialozovaným webu, třeba si přivyděláš :-)

  21. Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

    o5aradecek     před 4 lety 27.08.2020 22:23 |  
    5 0

    Velká poklona autorovi za vyčerpávající rozbor. Asi nejtěžší soupeř by byl Bern, to se většina z nás shodne. Dokázali ukončit nadvládu dlouholetého švýcarského hegemona - Basileje a titul poté i obhájili, takže to bude fakt tamní špička. Pade na pade proti nám. Ale po posledních dvou sezonách, se nemusíme děsit nikoho z výčtu nabízených klubů. Ostudu určitě neuděláme!

    • Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

      necich     před 4 lety 28.08.2020 10:00 |  
      0 1

      Neudělat ostudu není optimální, klidně ostudu s postupem...:)

  22. Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

    zeleznik2     před 4 lety 27.08.2020 22:39 |  
    2 1

    Díky Tadeáši, perfektně zhodnoceno, zhruba 11% pravděpodobnosti, na jednu z devíti možností. Pokud chceme, postoupit, musíme, být, schopni, porazit všechny možné soupeře. No nejlukrativnější je Bern a ani to není daleko, zvuk má i Bělehrad, ale východ, ani jih nechci a to je bohužel nadpoloviční většina týmů. Blízko je Ferencváros a ani Midtjylland není daleko. Norský Molde by se mi, asi líbil nejvíc. Snad nám 1.září bude přát štěstíčko při losu, jako loni s Kluží.

  23. Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

    CarloSanta     před 4 lety 28.08.2020 08:52 |  
    2 0

    Skvělý přehled, díky!

    V podstatě z nasazených týmů 3.kola můžeme dostat někoho ze čtveřice Young Boys, Crvena Zvezda, Karabach, Mac. Tel Aviv... Z nich asi ideálně Karabach... No a ze zbývající pětice nám jednoho uzme Dinamo Z. To by mohl být klidně Midtjylland, nezlobil bych se :-D... No a ke Karabachu by nám mohli nalosovat Dyn. Brest, či Omonii... Ale i ostatní dva Molde/Ferencvároš by šli...

    Bát se ale nemusíme ani jednoho soupeře z vyjmenovaných! :-)

    • Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

      necich     před 4 lety 28.08.2020 09:59 |  
      0 1

      Osobně považuji za nejhorší variantu Boys nebo Karabach.

      • Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

        Dennis     před 4 lety 28.08.2020 10:08 |  
        1 0

        Ale ten Karabach jen kvůli cestování, ne? Jinak ze sportovního hlediska jsou tam silnější týmy. Minimálně YBB, CZB a ti Dánové, možná i Ferencváros a Tel Aviv. Bych možná o fous radši letěl do Ázerbájdžánu, než hrál s CZB.

  24. Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

    fps     před 4 lety 28.08.2020 10:12 |  
    0 1

    mě je celkem jedno s kým budeme o LM hrát, stejně nemám o možných soupeřích dostatek informaci na to, abych mohl o někom napsat že by byl pro nás lepší a nebo horší soupeř, vlastně jen doufám že když zahrajeme na 100% a nebudeme mít smůlu, tak by jsme asi měli postoupit

  25. Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

    rx7     před 4 lety 28.08.2020 10:33 |  
    3 1

    Jisté jsou dvě věci. Letos nás určitě nikdo nepodcení. A asi si nás taky málokdo přeje za soupeře.

    • Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

      Boo_SKS     před 4 lety 28.08.2020 10:52 |  
      3 0

      Kdybychom zustali nenasazeni, tak bychom byli v ocich potencialnich souperu postrach cislo 1 a tym, kteremu by se chtel kazdy vyhnout, ale takhle si troufam tvrdit, ze budeme az za Salcburgem a Olympiakosem.

      Jinak k moznym souperum - strasne skoda, ze ten copanek z Kluze nepromenil v pate serii mecbol, protoze tim by se Youn Boys Bern, nas nejtezsi mozny souper, posunul mezi nasazene a jeho misto by nahradila Kluz, ktera by urcite byla mnohem hratelnejsi.

      Takze ja budu spokojeny, pokud dostaneme KOHOKOLIV krome Young Boys. Ti sice nemaji jmeno, ale vysledky v poharech maji posledni dobou srovnatelne s nami, takze z nich mam slusny respekt. Nadseny bych byl, kdybychom dostali Maccabi nebo Karabach.

      • Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

        JS (přítel SN)     před 4 lety 28.08.2020 11:10 |  
        0 4

        Kluž – Dinamo jsem viděl celé utkání, a musím říct, že domácí byli opravdu mizerní (zvláště v organizaci hry) a jako soupeř by byli určitě 1000x lehčí, než YB. Těch se také bojím nejvíc ze všech týmů, viz níže.

      • Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

        Dennis     před 4 lety 28.08.2020 11:55 |  
        1 0

        Taky jsem fandil při penaltách Kluži, aby se YBB dostal místo Záhřebu mezi nasazené a tím jsme měli jistotu, že je nepotkáme. K YBB mám respekt a byl by to velmi těžký dvojzápas. Nicméně ještě není jisté, že se dostanou přes třetí předkolo. Jak se to hraje na jeden zápas, tak se může stát, že jim nalosují venkovní zápas a nezvládnou to. Poslal bych je asi hrát do Dánska. ;-)

  26. Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

    JS (přítel SN)     před 4 lety 28.08.2020 11:08 |  
    7 5

    Díky, Tadeáši. Vypadá, že tu někdo přebere žezlo pro články–rozbory evropských soupeřů. Kdybych měl seřadit soupeře čistě podle sportovní obtížnosti od nejlehčího (s přihlédnutím k momentální formě), asi by to vypadalo následně:

    1. Molde, 2. Omonia, 3. Maccabi Tel-Aviv, 4. Dynamo, 5. Karabach, 6. Midtjylland, 7. Ferencváros, 8. Crvena Zvezda, 9. YB

    Molde je průměrný norský tým na úrovni Mladé Boleslavi. Omonia není APOEL, a i ten bychom dnes měli zvládat, protože pod Jindrou jdeme do každého zápasu s jasným herním systémem. Izraelská liga je strašně přeceňovaná, Tel-Aviv nemá pořádnou defenzivu. Dynamo má sice papírově nejlevnější kádr ze všech, jenže jede ve strašném laufu na vlně běloruského obrození a byli by pěkně nepříjemní. Karabach a Midtjylland bych viděl na podobné – střední – úrovni, dánský mistr není Kodaň, měli bychom je porazit.

    Ferencváros je podobný případ jako Dynamo, také mají nyní velmi dobrou formu a navíc se povezou na sebevědomí vyhraném v Celtic Parku. Crvena Zvezda není ta Zvezda, které jsme dali trojku pod Karlem Jarolímem v sezoně 09/10, vůbec bych je nepodceňoval, navíc kvůli fanouškům a prostředí nebezpečný soupeř.

    Young Boys jsou asi jediná Evropě konkurenceschopná společnost v tomto výčtu, loni vyhráli o parník nad Basilejí ligu, mají dobrý mix zkušených (Sulejmani) a mladých (Assalé, Camara, atd.) hráčů, navíc opravdu SPOUSTU Kamerunců nebo reprezentantů Konga a Pobřeží slonoviny. Asi jediný klub, který bych opravdu nechtěl dostat losem. Nemá zvučné jméno, jako naši předchozí evropští soupeři, zároveň má ale ohromnou sílu.

    Jenže do té sportovní atraktivity se řadí ještě geografická, politická a kulturní složka, v takovém případě bych ty týmy seřadil trochu jinak. Nejlehčí je pro nás nejkratší cestování a zároveň země s transparentními úředními postupy a dobrou infrastrukturou (Covid, ubytování, bezpečnost, atd.):

    1.-2. Molde a Midtjylland, 3. Ferencváros, 4. Young Boys (Švýcaři už dělali problémy s covid testy v předkole), 5. Crvena Zvezda (nepříjemní nepřátelští Srbové, chuligánka, atd.), 6. Omonia (pěkně dlouhá cesta), 7. Maccabi (pekelně dlouhá cesta, navíc v Izraeli netušíte, kdy vám přistane raketa na hlavě), 8. Karabach (kurevsky dlouhá cesta, v Ázerjbajdžánu se chystá válka s Arménií o Náhorní Karabach), 9. Dynamo Brest (Bůh ví, jak to bude vypadat v Bělorusku koncem září, ale podle mě chudáky Bělorusy nečeká nic pozitivního).

    Z toho mi vychází, že nejpřijatelnější soupeři (sportovně i jinak) jsou pro nás Skandinávci, Maďaři, trochu horší by byly středomořské týmy (Kypr + Izrael) následované Karabachem. Potud všechno přijatelný los. CZ + YB velmi nepříjemný los, ale měli bychom k nim přistupovat jako rovný s rovným. Speciální kategorie je Brest, který by měl být papírově velmi slabý, ale je to ošidná destinace.

    Nicméně každé jedno z mužstev prostě MUSÍME porazit, pokud chceme do Ligy mistrů pravidelně patřit. Také pokud v ní chceme uhrát body se zvučnými soupeři a prohánět Barcelonu (ha, letos bychom ten rozložený katalánský gigant jistě porazili!) jako loni.

    • Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

      kjandourek (admin)     před 4 lety 28.08.2020 12:16 |  
      1 0

      Jediné na co bych upozornil: čtvrté předkolo se bude hrát bez diváků, takže bychom nemuseli dávat na misku vah nepřátelské prostředí v Bělehradu...

      • Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

        JS (přítel SN)     před 4 lety 28.08.2020 12:52 |  
        0 4

        Ale znepříjemnit to mohou také, pořváváním před hotelem... atd. Jako souhlasím, že bez diváků to je daleko jednodušší, ale ta nepřátelská nálada tam povládne tak jako tak.

        • Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

          kjandourek (admin)     před 4 lety 28.08.2020 12:56 |  
          0 1

          OK :-)

    • Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

      cunak     před 4 lety 28.08.2020 12:19 |  
      2 2

      Doplnil bych, že válka o Náhorní Karabach se v dohledné době nechystá. Není pro ni důvod. Rusko a Arménie jsou spokojeny s výsledky války před čtvrt stoletím. A Ázerbájdžán ví, že proti této koalici nemá šanci. Takže se omezí na propagandistický boj. Jako je pojmenování klubu z Baku podle města Agdam na frontové linii. Jinak co se týká infrastruktury je na tom Baku velmi dobře, stadion bude asi nejlepší z těch, co jsou v nabídce. Horší je to s Covid opatřeními, ta jsou v Ázerbájdžánu extrémně tvrdá :(.

  27. Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

    Eluin (přítel SN)     před 4 lety 28.08.2020 11:22 |  
    2 0

    Díky za fajn článek.
    Osobně bych bral Ferencváros (tradice, není to daleko), nebo Molde. Postup je blízko, byla by škoda o něj letos přijít.

  28. Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

    coogee     před 4 lety 28.08.2020 12:07 |  
    0 0

    Obdivuhodný rozbor!
    Já bych do nejslabší skupiny nedával Omonii, kyperský klubový fotbal není vůbec špatný a taky mám v živé paměti ten nepostup s APOELem... Tak myslím, že dostaneme právě Omonii a nebo Maccabi.
    Ať na nás vyjde kdokoliv, postoupit bychom měli!
    Mám mezery, hraje se na jeden nebo na dva zápasy?


    Komentář byl uživatelem upraven (28.08.2020 12:08) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

      kjandourek (admin)     před 4 lety 28.08.2020 12:14 |  
      0 0

      Poslední předkolo LM se hraje na dva..... ale bez diváků...

      • Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

        coogee     před 4 lety 28.08.2020 20:12 |  
        0 0

        Děkuji.

  29. Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

    budvarka     před 4 lety 28.08.2020 12:16 |  
    1 0

    Myslíte si, že když stav "pandemie" v ČR dovoluje návštěvu 4000 diváků dnes, od září dokonce snad těch 10.000, že UEFA má právo cizímu státu nařídit, že naše domácí zápasy v LM budou bez diváků? Dává to smysl? Chápu, že UEFA si dělá co chce, ale jak to hodlají teda zdůvodnit (a chápu, že nemusí vůbec nijak...)

    • Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

      kjandourek (admin)     před 4 lety 28.08.2020 12:20 |  
      0 0

      Podle mého názoru když už, tak to zdůvodní tím, že by nebylo fér, aby na jednom stadionu fanoušci byli a na druhém ne....

      Chápu, že v situaci, kdy se většina předkol hraje na jeden zápas a dějiště se losuje, je to hodně absurdní zdůvodnění :-)

    • Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

      Tadeáš_Janků     před 4 lety 28.08.2020 13:30 |  
      2 0

      Mám pocit, že UEFA je de facto pořadatel zápasu. Nebo minimálně je určitě pořadatel soutěže. A pokud chce, tak si to bez diváků uspořádat může a to klidně i v případě, že by žádný Covid nebyl.

    • Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

      ColinSKS     před 4 lety 28.08.2020 13:50 |  
      2 4

      odpověď je ano, může. my nejsme pořadatel.

    • Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

      Ferguss     před 4 lety 28.08.2020 14:24 |  
      3 0

      Ono je to jednoduchý, moje prachy, moje pravidla. Zdůvodnění netřeba .

  30. Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

    vlk30 (přítel SN)     před 4 lety 28.08.2020 12:42 |  
    0 2

    Je to hezký článek o našich možných protivnících, ale počkal bych až to bude úplně jasné kdo tam zůstane po třetím předkole. No a mé přání je takové aby to byl soupeř přes kterého postoupíme, jak nás poučila minulost ono zdání klame postoupíme s klikou přes Ajax a vypadneme trochu smolně s šerifama které do té doby skoro nikdo neznal a postup zvlášť po výsledku venku se bral jako hotová věc.

    • Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

      kjandourek (admin)     před 4 lety 28.08.2020 12:48 |  
      2 1

      No... ono to je hezké pořadí, ale moc to nejde..... protože dříve než se odehraje předkolo třetí, bude vylosováno předkolo čtvrté ... Dá se říci, že my se losováním vlastně dozvíme, ze které dvojice vzejde náš soupeř....

      Tudíž teď můžeme udělat rozbor těch devíti možností.... pak budeme rozebírat dvojici již nalosovaných možných soupeřů... a minutu odehrání tohoto zápasu budeme dělat rozbor to jediného - skutečného - soupeře...

      • Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

        tobro     před 4 lety 28.08.2020 14:12 |  
        3 2

        - a minutu po odehrání tohoto zápasu budeme dělat rozbor toho jediného - skutečného - soupeře... -
        Psát ve spěchu, to ne gut, Karl.. ;-) .. Jinak máš (pochopitelně) pravdu! .. :-)

      • Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

        vlk30 (přítel SN)     před 4 lety 28.08.2020 16:14 |  
        1 2

        Tak samozřejmě, když si s tím už teď dá někdo práci je to chvályhodné, přirovnal to bych k větě dobročinosti se meze nekladou. :-)

        • Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

          Dr. Fe1     před 4 lety 28.08.2020 16:54 |  
          2 6

          Spousta lidí včetně mě si ráda přečte krátké shrnutí o možných soupeřích, i když 8 z nich nebude těmi pravými. Alespoň zvýšíme svoje "vzdělání" a přehled.

  31. Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

    Sedrousek     před 4 lety 28.08.2020 13:05 |  
    10 1

    At nam los prisoudi kohokoliv, jedno je jiste. Oni z nas taky nebudou nadseny!

    • Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

      kjandourek (admin)     před 4 lety 28.08.2020 13:46 |  
      4 5

      A myslíš, že ze Salcburku, Olympiakosu, nebo Dinama Záhřeb by nadšení byli?

    • Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

      Merlinus (přítel SN)     před 4 lety 28.08.2020 14:42 |  
      3 7

      No z té nasazené čtveřice jsme "papírově" nejlehčí...

      • Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

        Fridleifsson     před 4 lety 28.08.2020 16:07 |  
        4 2

        To záleží, jak to posuzujeme. Pokud papírově = koeficientem, pak ano. Ale jinak si myslím, že jsme i papírově silnější než současný Záhřeb.

        • Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

          Ontko     před 4 lety 28.08.2020 21:37 |  
          4 1

          No nevím. Záhřeb je dlouhodobě silné mužstvo a má své kvality a výborné hráče. Já bych byl dalek tvrdit, že jsme silnější. Nebojím se, ale není nutné v play-off zkoušet všechno. Jsem rád, že se jim vyhneme. Dinamo je zřejmě v současnosti nejlepší celek z bývalé Jugoslávie a přilehlého okolí.

    • Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

      kostelnivlajka     před 4 lety 28.08.2020 17:35 |  
      1 2

      Z týhle partičky jsme schopni porazit každýho úplně na pohodu! Pokud nás teda nějak neskolí ten zasranej virus...

    • Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

      kostelnivlajka     před 4 lety 28.08.2020 17:36 |  
      4 1

      0-3 kontumačně a doma ukopat na pohodovejch 0-0 :-)

      • Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

        JS (přítel SN)     před 4 lety 28.08.2020 18:22 |  
        2 4

        Faery style...

  32. Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

    Ontko     před 4 lety 28.08.2020 21:31 |  
    4 0

    Díky za super shrnutí. Midtjylland řadím spíše do prostřední skupiny, jako nejtěžší vidím CZ Bělehrad a YB Bern, přičemž v Bělehradu je ještě velmi, ale velmi bouřlivé prostředí (pokud tedy UEFA a hygiena dovolí alespoň částečnou přítomnost diváků na tribunách). Z mého pohledu až na tyhle 2 celky se dají ostatní porazit, přičemž ty 3 ve skupině nutnost by opravdu neměli představovat problém. Ještě mě straší Karabach, ale spíše kvůli té dlouhé cestě než ze sportovního hlediska. Hraje se na 2 zápasy a tak případný nezdar v prvním se dá ještě dohnat ve druhém. Hlavně si ale přeju, aby se to vůbec odehrálo a neděly se excesy jako se stal Slovanu Bratislava na Faerech. A samozřejmě taky aby všichni naši hráči a realizační tým byli zdraví. Takže za mě si přeju Brest nebo Molde, slabší týmy už tam asi opravdu nejsou.


    Komentář byl uživatelem upraven (28.08.2020 21:32) . Zobrazit původní komentář

  33. Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

    Dr. Fe1     před 4 lety 28.08.2020 23:34 |  
    3 6

    S Ferencvárošem bychom možná hráli 2x doma a nebo to možná spíš 1x doma a 1x někde na neutrálním ihrisku, třeba v Bratislavě .....

    https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/madarsko-hranice-uzavreni-koronavirus-covid-nakaza-sireni.A200828_172604_zahranicni_pmk

    Edit: Ted vidím, že už mě někdo předběhl, tak omluva za opakování téhož tématu ...


    Komentář byl uživatelem upraven (28.08.2020 23:36) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

      PetCC     před 4 lety 29.08.2020 12:26 |  
      1 0

      Vůbec nevadí, myšlenka, že by Ferencvároš hrál svůj domácí zápas v Bratislavě, je velice zábavná :-)

  34. Po losu dnes

    Fulham     před 4 lety 31.08.2020 12:28 |  
    2 0

    MTA - Brest ....pro mě asi jasná volba. To prostě ve dvojzápase musíme dát.

    • Re: Po losu dnes

      Fulham     před 4 lety 31.08.2020 12:42 |  
      0 0

      A jen tak mmchd...Fradi mají dle losu Záhřeb doma :-) viz debata níže. Huvidime

  35. Re: Přehled a základní rozbor potenciálních soupeřů Slavie v play-off Ligy mistrů

    rx7     před 4 lety 31.08.2020 12:42 |  
    2 0

    Tak Ferencvaros nebude ani v Bratislavě :-)


    Dvojice pro 3. předkolo Ligy mistrů:

    MISTROVSKÁ ČÁST
    Ferencvárosi (HUN) – GNK Dinamo Záhřeb (CRO)
    Karabach (AZE) – Molde (NOR)
    Omonia (CYP) – CZ Bělehrad (SRB)
    Midtjylland (DEN) – YB Bern (SUI)
    Maccabi Tel-Aviv (ISR) – Dinamo Brest (BLR)

    NEMISTROVSKÁ ČÁST
    PAOK Soluň (GRE) – Benfica (POR)
    Dynamo Kyjev (UKR) – AZ Alkmaar (NED)
    Gent (BEL) – Rapid Vídeň (AUT)

    Docela zajímavé to bude asi v Dánsku.