Evropská konferenční liga

Maccabi Haifa - Izraelská labuť

Ve třetím kole základní skupiny Evropské Konferenční ligy zajíždí Slavia do Izraele, kde se utká s týmem Maccabi Haifa. Jedná se o posledního mistra této země. Pojďme si jej představit poněkud blíže

Historie

Fotbalový klub Maccabi Haifa byl založen v roce 1913 v přístavním městě Haifa v Mutasarrifate of Jerusalem (dnešní Izrael). Vzhledem k tomu, že místní fotbalový svaz byl v Mandatory Palestine založen až v červenci 1928, neexistovaly během sezóny oficiálně organizované soutěže a klub hrál pouze přátelská utkání.

Po krátkém období nečinnosti byl klub znovu zorganizován v únoru 1923. Odehrál během sezóny několik zápasů, včetně účasti v pohárové soutěži, která se nazývala „Hebrejský pohár“. Vzhledem ke své vzdálenosti byl klub zařazen rovnou do finále, které prohrál s Maccabi Nes Tziona 0:2. Ve svém městě byl Maccabi dlouhá léta až druhým klubem za svým rivalem Hapoelem Haifa, většinu času pendloval mezi nejvyšší soutěží, která nesla název Liga Leumit a nižšími ligami. V roce 1962 získal tým svou první velkou trofej, když ve finále domácího poháru porazil Maccabi Tel Aviv 5:2.

Maccabi Haifa tak ještě v sedmdesátých letech letech působila v Izraeli jako nezajímavé, "ošklivé" káčátko, které ovšem na konci milénia vyrostlo v překrásnou labuť.

 

80. a 90. léta 

V osmdesátých a devadesátých letech dvacátého století Maccabi Haifa vystoupil ze svého stínu a pětkrát se radoval ze zisku mistrovského titulu (1983/84; 1984/85, 1988/89, 1990/91; 1993/94).

Sezóna 1990/91 znamenala zisk domácího double. V roce 1992 Maccabi koupil Ya'akov Shahar , který se stal majitelem a zároveň prezidentem klubu. Pod jeho vedením se klub těšil finanční stabilitě a profesionálními podmínkami na úrovni standardů evropských fotbalových klubů. 

Historicky nejúspěšnější sezónou  Maccabi Haifa byl ročník 1993/94, kterým tým prošel bez porážky a překonal mnoho domácích rekordů.  Celkové série zápasů bez porážky skončila na čísle 48. Tým Maccabi Haifa ze sezóny 1993/94 je považován za jeden z nejlepších týmů izraelské fotbalové historie.

V sezóně 1998/99 Maccabi Haifa pod vedením českého manažera Dušana Uhrina vyřadil v prvním kole poháru vítězů pohárů francouzského giganta Paris Saint-Germain, následně přešel přes rakouský klub SV Ried, čímž se dostal do čtvrtfinále, kde mu tvrdou stopku vystavil Lokomotiv Moskva.

 

2000 a dále

Od roku 1999 nese nejvyšší soutěž v Izraeli název Ligat ha'Al (hebrejsky ליגת העל, Ligat Ha`Al, doslova Superliga). Maccabi Haifa se s osmi tituly dělí o pozici nejúspěšnějšího týmu s Maccabi Tel Aviv.

V roce 2000 byl trenérem Maccabi Haifa jmenován Avram Grant. Pod jeho vedením tým získal titul suverénním způsobem a jeho hra se točila okolo největší hvězdy Yossiho Benayouna. O rok později Grant titul obhájil. Na podzim roku 2002 už bez Granta, který nastoupil k Izraelské reprezentaci, se Haifa stala prvním izraelským týmem ve skupinové fázi Ligy mistrů UEFA. Ve své skupině tým porazil Olympiacos Pireus a Manchester United, získal celkem 7 bodů a skončil na 3. místě, čímž si zajistil místo v Poháru UEFA.

V sezóně 2006/07 se Haifa postavila ve třetím předkole LM Liverpoolu. V prvním zápase na hřišti soupeře dlouho držela nerozhodný výsledek 1:1, o který přišla až v 88. minutě. Vzhledem k bezpečnostní situaci v Izraeli se odvetný zápas konal v Kyjevě na Ukrajině, na stadionu Valery Lobanovsky, s 1700 diváky. Liverpool postoupil po remíze 1:1, ale posledních dvacet minut hry byl tým Rafaela Beniteze pod těžkým tlakem. V poháru UEFA Maccabi skončilo ve skupině na druhém místě, čímž postoupilo do jarní fáze. Tam nejprve vyřadilo CSKA Moskva a v osmifinále skončilo na Espaňolu Barcelona.

Sezóna 2009/10 znamenala návrat do Ligy mistrů. Celek Haify se prokousal přes tři předkola, v tom posledním vyřadil Redbull Salcburk. V základní skupině ovšem Haifa v konkurenci Bayernu Mnichov, Juventusu Turín a Girondins Bordeaux nezískala ani bod.

 

Klubový znak 

Původem znaku klubu je Světová sionistická sportovní organizace „Maccabi“. Základem znaku je stylizované hebrejské slovo מכבי („Maccabi“) ve tvaru Davidovy hvězdy, symbolizující judaismus. To je společné pro většinu ostatních týmů Maccabi v Izraeli a na celém světě, které všechny používají tento symbol tak či onak. Ve většině let byla znakem klubu pouze tato stylizovaná hvězda „Maccabi“ se slovem חיפה („Haifa“). V závislosti na pozadí byla zelená na bílé nebo bílá na zelené. S úspěchem klubu na konci 80. let byl vedle symbolu přidán obraz lva, ale ten byl později odstraněn. Na začátku devadesátých let, poté, co klub začal soutěžit na evropské scéně, převzal erb svou moderní podobu – fotbalový míč uvnitř kruhového zeleného pásma se slovy מכבי חיפה מכ („Maccabi Haifa FC“) v hebrejštině s původním symbolem Maccabi v pravém horním rohu. Na konci sezóny 2005/2006 když tým získal svůj desátý titul, byla nad symbol přidána zlatá hvězda. Po sezóně 2019/20 Izraelská fotbalová asociace rozhodla, že každá mistrovská hvězda na erbech členských klubů by měla reprezentovat 5 mistrovských titulů. Vzhledem k tomu, že Maccabi do té doby vyhrál celkem 12 šampionátů, byl znak aktualizován o další mistrovskou hvězdu.

 

Stadion

Původní stánek Maccabi Haifa Kiryat Eliezer a byl postaven v roce 1955. tento stadion však nebyl svědkem největších zápasů klubu. Zčásti kvůli bezpečnostní situaci v zemi a posléze proto, že stadion nesplňoval požadavky UEFA. Poslední zápas na tomto stadionu se odehrál 14.května 2014.

Na podzim roku 2008 byly schváleny konečné plány nového svatostánku. Stadion Sammy Ofer byl dokončen v listopadu 2013. Stadion s kapacitou 30 780 míst k sezení je pojmenován podle námořního magnáta Sammyho Ofera, který daroval 20 000 000 dolarů na jeho stavbu a získal tak právo pojmenovat jej po sobě. 

 

Současná sezóna

Maccabi Haifa do Konferenční ligy propadlo z Ligy mistrů podobně jako Slavia, jenomže cestu do základní skupiny mělo podstatně složitější. V prvním předkole Ligy mistrů Haifa nestačila na Kairat Almaty, mistra Kazachstánu – po domácí remíze 1:1 padla v odvetě 0:2. Formát soutěže poslal Maccabi po tomto krachu rovnou do druhého předkola Konferenční ligy, takže izraelský mistr musel na cestě do skupinové fáze překonat tři soupeře v „mistrovské větvi“. Na jeho štítě tak postupně zůstaly Dynamo Tbilisi z Gruzie, HB Tórshavn z Faerských ostrovů a v play-off arménský mistr Něftči Baku. Ve skupině Maccabi doma remizovalo s Feyenoordem 0:0 a v Berlíně podlehlo Unionu 0:3, zatím tedy kráčí skupinou bez vstřelené branky.

Ligovou soutěž Maccabi odstartovalo průměrně. Po úvodní remíze 0:0 na hřišti Hapoelu Eran Hadera v následujících pěti kolech třikrát vyhrálo, ale dva souboje s konkurenty v boji o titul – Maccabi Tel Aviv a Hapoelem Beer Sheva - prohrálo.

Přesto už si Haifa v této sezóně do vitríny přidala dvě trofeje. Jak je to možné? V Izraeli se vedle domácího poháru a ligové soutěže hraje i Toto Cup, což je „ligový pohár“. V něm nastupují všechny celky, hrající domácí nejvyšší soutěž. Deset týmů hraje dvě skupiny po pěti a vítězové skupin postupují do semifinále. Čtyři nejúspěšnější celky uplynulé sezóny, postoupivší do Evropských pohárů, základní skupiny nehrají. Mistr se nejprve střetne s vítězem poháru v souboji o Superpohár. Jeho vítěz nejenomže získá trofej, ale je nasazen rovnou do semifinále poháru ligového. Další dva týmy si zahrají o poslední místo v semifinále. Jak asi tušíte soupeř červenobílých coby mistr nejprve v souboji s vítězem poháru – Maccabi Tel Aviv - získal superpohár, posléze si v semifinále ligového poháru poradil s Hapoelem Tel Aviv a ve finále zdolal Beer Shevu.

 

Kádr

Zatím se nikdo z českých fotbalistů v dresu Maccabi Haifa neobjevil, ale Fanoušci, kteří navštívili domácí zápas Slavie s Libercem a hlavně si pozorně přečetli Poločas, vědí, že přeci jenom někdo z našeho kádru s tímto celkem zkušenosti má. Ubong Ekpai - letošní posila červenobílých – přestoupil do Haify v létě 2016, ovšem v klubu se příliš neohřál. Krátce po jeho příchodu zavedl Izraelský fotbalový svaz pravidlo, že každé mužstvo může mít na soupisce pouze pět cizinců a Ubong byl sedmým. Jako poslední přišedší byl tedy odeslán na hostování a jeho manažer mu doporučil Českou republiku, konkrétně Slovan Liberec. Po ročním hostování v Liberci měli funkcionáři v Haifě zájem na Ubongově návratu, ale hráč dal přednost přestupu do Fastavu Zlín, který si vítězstvím v Českém poháru zajistil základní skupinu EL.

Po předchozím odstavci už nikoho nepřekvapí, že kádr Maccabi je tvořen hlavně domácími fotbalisty a pěti cizinci, případně hráči, kteří mají dvojí občanství. Brankářskou jedničkou je izraelský Američan Joshua Cohen, který nikoho dalšího do branky v této sezóně ještě nepustil. V obraně hraje srbský internacionál Bogdan Planić, spolu s ním Ryan Strain z Austrálie, který ovšem momentálně marodí s poraněnou podkolenní šlachou. Kapitánem týmu a hráčem, u kterého má Transfermarkt nejvyšší hodnotu, je defenzivní záložník Neta Lavi. Ten toho v této sezóně příliš neodehrál, zranil se po čtrnácti minutách prvního utkání sezóny, ale v posledním ligovém kole už naskočil na poslední půlhodinku. Nejlepším střelcem týmu je domácí hráč Omer Atzili, který se v probíhající sezóně trefil už devětkrát, ovšem on naopak vynechal poslední ligový zápas, také pro poranění podkolenní šlachy. V předkolech Konferenční ligy už se prosadili i David Dean, Ben Sahar a zkušený zastupující kapitán týmu Tjarron Chery ze Surinamu.

Trenérem Maccabi Haifa je Barak Bakhar. 42 letý bývalý obránce má na svém kontě devět sezón v Izraelské lize. Dva roky nastupoval za tým Hapoel Petah Tikva, v letech 2004-2011 potom v dresu Hapoel Ironi Kiryat Shmona. Když ukončil hráčskou kariéru, nastoupil u svého posledního zaměstnavatele na post asistenta trenéra. V roce 2014 dostal nabídku od Hapoelu Beer Sheva, kde poprvé naskočil jako hlavní trenér a byl strůjcem Zlatého hattricku ze sezón 2016-2018. Tento tým si dobře pamatujeme z loňské základní skupiny Evropské ligy, ale již bez Bakhara. Ten byl propuštěn v lednu 2020 a od loňského léta trénuje Maccabi Haifu.  

3. kolo - Čtvrtek 21. 10. 2021 18:45

Evropská konferenční liga, 2021/2022
1 - 0
1 - 0
Maccabi Haifa FC
Maccabi Haifa FC

24. Godsway

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

Komentáře (55)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Článek pro diskuzi off-topic říjen 2021

    Taky     před 3 lety 20.10.2021 14:01 |  
    2 1

    Prosím, můžete sem někdo dát odkaz, nebo napsat soupisku našich hráčů, kteří odletěli do Izraele? Nemůžu to nikde najít. Děkuji pěkně.

    • Re: Článek pro diskuzi off-topic říjen 2021

      pehacko     před 3 lety 20.10.2021 14:55 |  
      10 8

      Se stavem naseho kadru delame podobne tajnosti jako hradni partička se zdravim prezidenta… vubec ty oficialni stránky a informace jsou spatne. Tady jsme v pravěku a ne v jednadvacatem století… co nam nenapise Jarda na twiter, tak to nemame

      • Re: Článek pro diskuzi off-topic říjen 2021

        Taky     před 3 lety 20.10.2021 15:34 |  
        6 0

        Spousta lidí, včetně slávistů na twitvrdíkovinky nasazuje, ale já to mám rád, prázdných frází už jsem od lidí kolem fotbalu za ta léta slyšel...

    • Re: Článek pro diskuzi off-topic říjen 2021

      kostelnivlajka     před 3 lety 20.10.2021 15:10 |  
      2 2

      Podívej se na oficiálky, jistě to tam bude

      • Re: Článek pro diskuzi off-topic říjen 2021

        Taky     před 3 lety 20.10.2021 15:29 |  
        3 0

        Teď nevím jestli je to ironie, nebo vážně míněná rada.
        Jen tak bych neotravoval, hledal jsem všude, čekal i na předzápasové video...

        • Re: Článek pro diskuzi off-topic říjen 2021

          kostelnivlajka     před 3 lety 20.10.2021 15:31 |  
          2 2

          Ironie...

          • Re: Článek pro diskuzi off-topic říjen 2021

            Taky     před 3 lety 20.10.2021 15:39 |  
            3 0

            Díky, mělo mi to dojít hned, jsem dneska bystrej jak LK37...

    • Re: Článek pro diskuzi off-topic říjen 2021

      Ladislav (přítel SN)     před 3 lety 20.10.2021 20:34 |  
      1 0

      Vezmi si nominaci na Liberec a z ní škrtni Hromadu a Madsena přidej dvojici Ousou, Lingr a máš to ... (+ ještě jsou tam změny mezi juniory, není Šmíd a Horský a jsou bek Obadal + brankáři Sirotník a Fülop)
      https://www.livesport.cz/zapas/8hQawssa/#prehled-zapasu/sestavy


      Komentář byl uživatelem upraven (20.10.2021 20:39) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Článek pro diskuzi off-topic říjen 2021

        zeleznik2     před 3 lety 21.10.2021 17:46 |  
        0 0

        Už je..

        V základu oproti ČT jedna změna Plavšič místo Krmelce.

        Lavička: Mandous, Sirotník, Obádal, Samek, Ekpai, Lingr a Krmenčík.

  2. Re: Maccabi Haifa - Izraelská labuť

    zeleznik2     před 3 lety 20.10.2021 17:07 |  
    3 4

    Tak podle ČT, zítra takto:
    Kolář - Bah, Kačaraba, Ousou, Oscar - Samek, Traoré - Schranz, Stanciu, Ekpai - Kuchta.

    Snad konečně v Evropě na podzim uděláme body.

    • Re: Maccabi Haifa - Izraelská labuť

      kjandourek (admin)     před 3 lety 20.10.2021 17:12 |  
      6 6

      ???? jako ta výhra nad Berlínem se nepočítá? Nebo bereme jenom venkovní zápasy?

      • Re: Maccabi Haifa - Izraelská labuť

        Sokrates55 (přítel SN)     před 3 lety 20.10.2021 17:57 |  
        4 2

        Hezký report :-)).
        Já myslím Kájo, že to přítel zelezník2 myslel tak, že v Evropě, jako venku :-)).
        Sokrates55

        • Re: Maccabi Haifa - Izraelská labuť

          padre     před 3 lety 20.10.2021 21:03 |  
          5 3

          Tak v Evropě asi těžko, když hrajeme v Asii

          • Re: Maccabi Haifa - Izraelská labuť

            Sokrates55 (přítel SN)     před 3 lety 21.10.2021 10:19 |  
            2 3

            Evropská konferenční liga?????
            Sokrates55

            • Re: Maccabi Haifa - Izraelská labuť

              knl66 (přítel SN)     před 3 lety 21.10.2021 10:50 |  
              3 2

              Izrael leží v Evropě? Že se občas politika nekryje s geografií, to je věc jiná. Večer hrajeme v Asii.

      • Re: Maccabi Haifa - Izraelská labuť

        o5aradecek     před 3 lety 20.10.2021 18:44 |  
        9 0

        Venku máme zatím 3 zápasy - 3 prohry, tak to asi myslí takhle. Si myslím :-)

      • Re: Maccabi Haifa - Izraelská labuť

        zeleznik2     před 3 lety 21.10.2021 16:14 |  
        1 0

        V Evropě venku na podzim ani bod, prohra na Ferencvarosu, prohra na Legii, prohra na Feyenoordu..

        Samozřejmě výhra doma nad Ferencvaros, remíza s Legií a výhra nad Unionem.

        Izrael patří do Evropy, co se týče fotbalu, co se týče geogragicky je to Asie, ikdyž má velmi blízko k Africe. Asi tak.

        • Re: Maccabi Haifa - Izraelská labuť

          žbl68     před 3 lety 21.10.2021 17:06 |  
          0 1

          zvláštní kdo všechno hraje evropské poháry ...

    • Re: Maccabi Haifa - Izraelská labuť

      ColinSKS     před 3 lety 21.10.2021 08:58 |  
      4 4

      DanSamka mám rád, ale má ještě čas, ukázalo se, že z velkých zápasů má zatím respekt. Takže já to vídím takto:

      Koli - AlexBah AiOusou Taras Osci - Ibra - Oli Nico UboEkpai - Kuchtič - MajkKrmencik

      ... už to písu poněkolikáté, v základu hraje spousta cizinců mě to vůůůůbec nepřijde divný. :-D

      • Re: Maccabi Haifa - Izraelská labuť

        zeleznik2     před 3 lety 21.10.2021 18:04 |  
        0 0

        Tak je tam Plavšič a chybí Krmenčík. Stanciu ve středu a Schranz podhrot

  3. Re: Maccabi Haifa - Izraelská labuť

    pinochet     před 3 lety 21.10.2021 01:04 |  
    8 2

    S Maccabi povinných 6 bodů, bez nich nepostoupíme...

    • Re: Maccabi Haifa - Izraelská labuť

      žbl68     před 3 lety 21.10.2021 17:04 |  
      0 1

      tohle můžou rozporovat jenom Spartani :-D :-P ...

      2 výhry s min. skore 5:1 ...

  4. Re: Maccabi Haifa - Izraelská labuť

    DKNL     před 3 lety 21.10.2021 05:27 |  
    0 0

    No, Sport 1 nemám☹️

    • Re: Maccabi Haifa - Izraelská labuť

      ColinSKS     před 3 lety 21.10.2021 08:53 |  
      1 1

      tohle mne neskutečně vytáčí. když může být povinnost prodat v telku za něšjakou regulovanou cenu poslední míli, tak proč nejde sdílet a prodat kanál. kvůli jednomu dvěma věcem přeci nebudu dělat subskripšon

    • Re: Maccabi Haifa - Izraelská labuť

      Kulajs     před 3 lety 21.10.2021 09:30 |  
      2 1

      Já taky ne a štve mě to zrovna tak, že to je prodaný této stanici. Mám O2 a taky nehodlám kupovat dalšího provozovatele. Tak asi budeme hledat ne netu...

      • Re: Maccabi Haifa - Izraelská labuť

        p!erreCORE     před 3 lety 21.10.2021 09:45 |  
        1 1

        Mám to úplně stejně..a nejlepší je, když si vzpomenu, jak jsem se loni všem, co zde škemrali před zápasem o stream v duchu vysmíval a říkal si "vy lakomci, pár stovek za fotbal se vám dát nechtělo, tak si naserte" no a letos jsem na tom podobně..

    • Re: Maccabi Haifa - Izraelská labuť

      knl66 (přítel SN)     před 3 lety 21.10.2021 10:43 |  
      0 0

      Kdysi mělo o2tv službu jednorázového zakoupení zápasu. Poslal jsi zpoplatněnou SMSku asi za 50-70 korun, přišel ti kód a ten ti platil jen na jeden zápas. Pořád lepší se za stovku dívat na HD než riskovat cizí komentář, viry, malé rozlišení a vyskakující reklamy.

      • Re: Maccabi Haifa - Izraelská labuť

        wimpy     před 3 lety 21.10.2021 10:54 |  
        1 0

        Problém je, že Sport1 už není pod O2.

        • Re: Maccabi Haifa - Izraelská labuť

          knl66 (přítel SN)     před 3 lety 21.10.2021 11:00 |  
          1 0

          Jo, vím. Ale ber to jako příklad. Protože takovou akci "stovka za zápas" by přece klidně mohl dělat i Sport1.

          • Re: Maccabi Haifa - Izraelská labuť

            wimpy     před 3 lety 21.10.2021 13:36 |  
            0 0

            To by musel dělat sky link.
            Dneska jsem slyšel, že T-mobile tv dává zdarma svou TV na měsíc a Sport1 tam mají.

        • Re: Maccabi Haifa - Izraelská labuť

          obiwan     před 3 lety 21.10.2021 14:10 |  
          0 0

          Další problém je, že od listopadu Sport1 končí...

          • Re: Maccabi Haifa - Izraelská labuť

            zeleznik2     před 3 lety 21.10.2021 17:46 |  
            0 0

            To jako úplně?to si ho Skylink a jeho uživatelé moc neužili.

    • Re: Maccabi Haifa - Izraelská labuť

      soudek82 (přítel SN)     před 3 lety 21.10.2021 11:08 |  
      1 0

      Sport 1 lze vidět na Skylink, kde mají akci vyzkoušej si na 7 dnů zdarma....vzhledem k tomu, že v Berlíně chci bý osobně, stejně jako v Edenu, tedy potřebuju vidět přesně tenhle jeen zápas, po kterém to zruším, je to pro mě naprosto ideální model :-)

  5. Re: Maccabi Haifa - Izraelská labuť

    p!erreCORE     před 3 lety 21.10.2021 09:15 |  
    0 1

    Dobrý den, chtěl jsem poprosit raději už teď. Já se v tom opravdu neorientuju a jsem kokot, že jsem si ty stránky neuložil.. takže chtěl jsem poprosit o nějaké stránky, kde poběží večer Slavia.. já se nedávno stěhoval a Sport1 nemám.. děkuji!

    ps.normálně bych šel do baru k Havranovi a koukal s kamarády..jenže nedávno o2 přišlo o Sport1 a majitel z pochopitelných důvodů nechce mít dvě nebo více služeb..


    Komentář byl uživatelem upraven (21.10.2021 09:18) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Maccabi Haifa - Izraelská labuť

      soudek82 (přítel SN)     před 3 lety 21.10.2021 11:09 |  
      1 0

      obvykle všechno najdeš na hesgoal.com, případně ten skylink na 7 dnů zdarma...

      • Re: Maccabi Haifa - Izraelská labuť

        p!erreCORE     před 3 lety 21.10.2021 11:32 |  
        0 1

        diky, davam ten hesgoal do založek..ja tedy mam o2, resp. jedu na bejvalý společný účet přes internet (ona o tom ví :) takže většinu vidím..ale občas se to bude hodit. děkuju ještě jednou.

        • Re: Maccabi Haifa - Izraelská labuť

          soudek82 (přítel SN)     před 3 lety 21.10.2021 11:46 |  
          0 0

          jako kvalita není zázrak, ale zas je tam prakticky každej fotbal....

          • Re: Maccabi Haifa - Izraelská labuť

            p!erreCORE     před 3 lety 21.10.2021 11:57 |  
            0 0

            o kvalitu mi nejde, mám pomalej internet, takže se stejně dívám v nízkým rozlišení :)

    • Re: Maccabi Haifa - Izraelská labuť

      mig52     před 3 lety 21.10.2021 12:22 |  
      3 1

      Já sleduji zápasy, které nechytnu v telce na Pulivetu. Jde to solidně, snad jen jednou se to sekalo, jinak v poho. Pro mne je výhodou, že to dávají s kulisou z hřiště a hlediště bez komentáře, což některým nemusí vyhovovat. Mně to po zkušenostech z komentátory sedí.

    • Re: Maccabi Haifa - Izraelská labuť

      Razor-Ramon     před 3 lety 21.10.2021 13:56 |  
      1 0

      Já si to zatím koupil. Skylink, kde je Sport 1, stojí 199,- Kč/měsíc a dá se kdykoli zrušit. To by si majitel dovolit moh, ne?

    • Re: Maccabi Haifa - Izraelská labuť

      Wulfstan (přítel SN)     před 3 lety 21.10.2021 14:14 |  
      1 1

      Nejsi kokot, Péťo, já taky vždy spoléhám na to, že sem někdo něco hodí. Ale v poslední době mi uvízly v paměti 2 adresy - HesGoal a PuliveTV. Je to trochu neostrý, občas se to seká a je to bez komentáře, ale furt koukatelný. :-)


      Komentář byl uživatelem upraven (21.10.2021 14:17) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Maccabi Haifa - Izraelská labuť

      pipe1980     před 3 lety 21.10.2021 15:01 |  
      1 2

      https://sportavsekolemnej.cz


      tady najdeš všechno co se hraje, většinou jsou tam ze zápasu na výběr 2-3 streamy, s tím že obvykle jeden z nich je normálka televizní přenos a zbylé dva jsou fakt streamy nějaké třeba sázkovky z méně kamer. takže si můžeš vybrat jednak kvalitu přenosu, respektive režii která se ti líbí a jednak, což dělám celkem často já, když mě hodně serou komentátoři třeba na sport1, tak si po chvíli vyberu jinej stream a koukám na to třeba v němčině, nebo klidně v komentáři v řeči kterou ani nepoznám, natož abych jí rozuměl

      • Re: Maccabi Haifa - Izraelská labuť

        zeleznik2     před 3 lety 21.10.2021 16:17 |  
        0 0

        Těch streamů bude víc. Kromě Sport 1 to bude i na polské stanici. Já se léta díval na vipleague, ale ten nějak neběhá.

        • Re: Maccabi Haifa - Izraelská labuť

          zeleznik2     před 3 lety 21.10.2021 16:17 |  
          0 0

          Viaplay pl.

  6. Re: Maccabi Haifa - Izraelská labuť

    iwanowicz     před 3 lety 21.10.2021 11:59 |  
    0 0

    Dá se podivat na zápas na Skylink
    zpětně?

    • Re: Maccabi Haifa - Izraelská labuť

      carevitchando     před 3 lety 21.10.2021 17:05 |  
      0 0

      Jde, 7 dní zpětně určitě.

  7. Re: Maccabi Haifa - Izraelská labuť

    Wulfstan (přítel SN)     před 3 lety 21.10.2021 14:11 |  
    2 2

    Uf, 3 hodiny nám nešla elektrika. Doufám, že už nevypadne a večer uvidím to naše slavné vítězství po famózním výkonu. :-)

  8. Re: Maccabi Haifa - Izraelská labuť

    zeleznik2     před 3 lety 21.10.2021 16:42 |  
    1 2

    Dnes už jedna jobovka přišla:
    Dnes zpráva od O2: od 1.11. už Vám nebude fungovat Vás starý set box, vyměňte si jej. Tedy, v praxi to znamená: kupte si nový za 69,- Kč za měsíc nebo 4190,- Kč najednou. Loni přesně o 11 měsíců dříve to samé - nový router. Jen nestál tolik. Tak doufám, že za čtyři hodiny nebude další.

    • Re: Maccabi Haifa - Izraelská labuť

      zeleznik2     před 3 lety 21.10.2021 18:07 |  
      0 0

      Kdysi perla Jablonce.