Fortuna liga

Plzeň - Slavia 1:1

Slavia v souboji o první místo v lize remizovala v Plzni 1:1, když neudržela vedení po brance Lingra z úvodu druhého poločasu. V tabulce tak Slavia zůstává bod za svým soupeřem.

Trenér Trpišovský postavil do branky Ondřeje Koláře, na levého obránce se vrátil uzdravený Oscar. Tomáš Holeš se posunul do zálohy, kde vytvořil ve středu hřiště trojici s Traorém a Provodem. Na křídlech pak nastoupili Lingr s Olayinkou a v útoku Sor. Slavia začala aktivně, ale žádný ze dvou rohů v prvních dvou minutách nevedl ke střele. A tak si první střelu zápasu připsali domácí, po přímém kopu ze strany se míč dostal ke Kopicovi, který míč pořádně netrefil a bránu minul. Slávistické kombinace kolem vápna soupeře v úvodních minutách vedly jen ke zblokovaným střelám a Staněk v bráně mohl být v klidu. První střelu si tak připsali sešívaní až v 17. minutě, když vykombinovali na levé straně pro Sora, který z první vysoko přestřelil. Domácí prostor před svou bránou výrazně zahušťovali, když to vypadalo, že se Provod dostane do dobré pozice ke střele z hranice vápna, stejně jeho pokus obrana zablokovala. A stejně to bylo při střele Lingra o minutu později. Ve 22. minutě tak Slavia kopala už pátý roh, zápas byl však bez střely na branku. Ani tento roh ale šanci Slavie nepřinesl. Krátce nato musel střídat domácí Kaša, kterého ošklivě prošlápl spoluhráč Eduardo. Střela Ousoua z vápna po šestém rohu letěla opět mimo. Zápas byl kolem 30. minuty hodně nezáživný, Plzeň naprosto rezignovala na snahu o držení míče, bránila na vlastní polovině a čekala na brejky, slávisté se skrz dobře se pohybující blok soupeře nebyli schopní dostat k pokutovému území. Polský sudí Raczkowski k nevoli hráčů Slavie netrestal kartami ostré fauly přemotivovaného Buchy, který v úvodních 40 minutách mohl vidět tři žluté karty, pokaždé vyvázl bez trestu. Kopic naopak viděl za první takový faul hned žlutou kartu. Do kabin se šlo za bezbrankového stavu, který dle obrazu hry jednoznačně více vyhovoval Plzni.

Úvod druhé půle vyšel Slavii skvěle. Havel propadl na polovině hřiště, Traoré přenesl míč na jeho stranu na Baha, ten odcentroval do vápna, kde Sor pustil míč za sebe na Lingra a ten prostřelil Staňka - 0:1! O devět minut později chtěli domácí penaltu za ruku Olayinky, sudí je nevyslyšel. Byl z toho jen roh a po něm asi minutový tlak domácích, který skončil střelou Beauguela v sedě nůžkami přes hlavu, Kolář míč lehce sebral. Plzeň za nepříznivého stavu poslala do hry Chorého místo Kopice, odvrácený centr z přímého kopu pak Havel z hranice vápna poslal na tribunu. V 67. minutě nešťastně nakopl Oscar spoluhráče Ousoua a vytvořil tak Slavii obří problém. Chvíli to vypadalo, že pokračovat nebude moci ani jeden, Ousou nakonec na hřišti zůstal, Oscara však musel nahradit Plavšič. V 72. minutě Sor po přihrávce Traorého střílel z úhlu jen do boční sítě. Tlak domácích vyvrcholil v 75. minutě, kdy tečovaný centr do vápna našel hlavu Chorého a ten poslal míč nechytatelně do šibenice - 1:1. Plzeň pokračovala ve výrazně aktivnějším výkonu než v první půli a měla více ze hry. V 84. minutě využil Sýkora podklouznutí Plavšiče a vystřelil z hranice vápna, tečovaný míč kryl Kolář. O minutu později Bucha naprosto nesmyslným a šíleným zákrokem sestřelil Olayinku, nepochopitelně viděl jen žlutou kartu a ne přímo červenou, i tak to byla jeho druhá žlutá v zápase a musel jít předčasně do sprch. V 92. minutě mohli slávisté zápas rozhodnout, po pěkné akci z pravé strany dostali míč do malého vápna na střídajícího Filu, jeho střelu však vyrazil Staněk, ten kryl i střelu Holeše z 20 metrů. V poslední akci zápasu Sor hlavičkoval v těžké pozici mimo. Slavia tak zůstává v tabulce na druhém místě bod za Plzní.

27. kolo - Neděle 03. 04. 2022 19:00

Fortuna liga, 2021/2022
1 - 1
0 - 0
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň

75. Chorý

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

48. Ondřej Lingr

Komentáře (435)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé